A kerék-projektet - ha még fenntartod - lassan egyeztethetnénk.Nekem holnap délután és csütörtök délután lenne jó.Javaslok valamilyen kompromisszumos t. helyet T.bánya és Pest között.
Koreában tesztelték :) elég vicess hogy ott tartották a bemutatót mivel itt a közelbe gyártják, de hát Én is szivesen kimennék oda ha a márka fizeti :-D
Csütörtökön reggel megyek a kollégámmal Debrecenbe beszerelteti az M-Power boxot a 1.5 dci Thálrizsájába ! Álláspontja szerint a beszerelés után kg/Le arányban megfogja a Ceed-et!Fel kellet hívnom a figyelmét hogy most az enyém olyan 135 Le körül van az övé meg max 90 Le lesz és igaz a Ceed 367 kg-al nehezebb mégis megalázó lesz a veresége, ha próbálkozik gyorsulásilag!Ennek ellenére még bízik!
Egyébként korábban írtam, hogy pénteken kész lett az autó cascóilag és visszatettem a boxot. A box nélkül klímával 5,8 liter/100 km vegyesfogyasztásom visszaesett városban (!!) 5.0-ra! Erre a kollégám azt mondta, hogy ez "arcpiritó" mert az ő 1,5 dci-je klímával 6.0-át eszik városban. Most a legújabb dilije az, hogy jövőre megveszi a "Ceed 2-őt" 1,6 CRDi motorral XR spoilerekkel és majd mindig integet nekem belőle!
Lehetne, de akkor nekem sose lehet "saját" autóm? Mindig más nevére vegyem? :)Értem mire gondolsz, de valamikor el kell kezdeni az évek gyűjtögetését... Az 5let nem rossz, csak hosszú távon nem kedvez, de azért köszi! :)
Köszi, már néztem én is! Csak nekem az a fura, hogy pl casconál sehogy nem jött ki a 9000 Ft/hó. :) De a kötelező viszonylag elég "baráti" így. Sajnos én sem értem teljesen miért büntetik ennyire aki fiatal. Nekem 1998 január óta van jogsim, letettem ahogy lehetett és most meg büntetve vok, mert nem volt autóm. Sajna azt senki nem nézi, hogy közbe mennyit vezetett az ember céges vagy szülői autót...
Az 1.6 -ra a köteleződ éves díjban (-30%) a MÁV-nál 65.500 / év!
Forrás: netrisk.huEz már nem annyira vészes. Mindenesetre a biztosítók eléggé lehúzzák a fiatal fővárosiakat :-( Hihetetlen, ogy ennyire rossz lenne a statisztika.
Hát igen. Nekem a legolcsóbb a máv lenne untna köve és k& h majd a 4. az Generali és az Uniqa. mindkettő 33ezer /negyedév. De a máv is csak a fele de az meg a fene tudja milyen. Tahát nekem havi 11000ezer lesz. Nem értem mért függ össze az életkor és a jogsi éve a rutinnal. Én 4 éve szereztem jogsit és 200.000km fölött vagyok útnyilvántartással igazolva és baleset mentesen. Csak sajna cégautóval.
Mikor lent voltam Tatabányán a K-N kereskedésben, akkor megkérdeztem és nekem (Bp, 27/A0/C0) lenne az 1.4 EX-re a kötelező ~8.000Ft/hó és a cascó (10%/50.000) ~9.000 Ft/hó. Míg ugyan ez az 1.6 CRDi Limitedre a kötelező ~11.000 Ft/hó és a cascó (10%/100.000) ~8.000Ft/hó...
jeszusom, az nem gyenge! Nejemnek nemrég vettünk kocsit, igaz 1149 köbcentis, de még neki A0-ban is csak 23000 Ft/év. Signal biztosító, és évi egyszeri díjfizetéssel jött ki mindkettőnknek ilyen kedvező érték.
No mert azért nemes a küzdelem, hogy terjesszük... :) Este az RTL híradóban is lesz róla szó, úgy fest... :) Az index meg lecikkezte már a tech-ben... :)
Hidd el másoknak is fontos a plusz nyomaték... Csak szerintem olyanok, akik fiatalok és akiknek esetleg ez (lesz) az első autójuk, büntetve vannak a biztosító által. A Te besorolásod nagyon kedvező, mind a besorolás, mind a hely és kor szerint. Így a helyedben nekem is egyértelműen az 1.6 lenne a jobb választás. Viszont vedd figyelembe hogy nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben. :)