Szia Andi! Jelentkeztünk a találkozóra ha minden jól megy ketten megyünk a feleségemmel, sajna a kocsi addigra nem lesz készen, ez ügyben lenne egy roppant nagy kérésem. esetleg valaki nem megy Érd v. Pest környékéről kocsival aki mellé befér még 2 ember, természetesen beszállunk a benzinköltségbe!!!!!
Szia Kutyu1! Nekem volt hasonló problémám, egyszer e-miatt teljesen kifogyott a nafta a kocsiból, nekem kiakadt az úszó a benzintartályban, vagy az is lehet, hogy megtelt benzinnel, vegyél egy új úszót és cseréld ki kb. 50 Ft! Ha szétszedted nem árt jó alaposan kitisztítani a szűröt meg átmosni az egész szerkezetet!
Úgy ahogy mondod!
Valszeg csak beragadt az uszó.
Felhajtod a csomagtartó alsó kárpitját ott lesz egy fekete takaró műanyag azt leveszed, meglátod a szintjelző teteét.
Elöször vedd le a benzincsöveket és a sarukat hogy jobban odaférj és csavard ki az a 6 v 8 (már nem emlékszem) pici anyát és vedd ki a szintjelzőt. Átmozgatod egy kicsit és már ok is! Nekem elég volt ha félig kihúztam és már meg is mozdult.
Elromlott a benzinszintjelzo muszerem - vagy csak a jeladoja?? A jelenseg: felig a tank es csak epp hogy megmozdul a mutato a nullarol. Mi lehet a gond? Volt mar valakinek hasonlo hibajelensege? Mindig csak egy ezresert max kettoert tankolok igy mindig alul szokott lenni a mutato, lehet hogy ugymaradt kenes hianyaban az uszo?
Szia Gyula80!
Szerintem a féltengely gumiharang van kiszakadva, és onnan jön a trutyi.
A fék nem nagyon tudja összekenni a kerékdobot, max. a fenit.
A nyikorgás sok minden lehet, nekem pl. azért mert a kerékcsapágy tropa volt.
Szeretnek segitseget kerni, hatha tud vlaki valami jo otletet adni. Nemtudom massal elofordult-e mar ez, de olyan gond van az autommal, hogy a bal elso kereknel ha megyek, es erosebben fekezek, akkor nyikorog, es a kerek dob korbe tele lesz apro olajfoltokkal. Levettuk a kereket, megneztuk a fekszerkezetet, es sehol semmi, egy olajcsepp nyom se. Akkor azt gondoltam biztos belementem valamibe, az kente ossze. Azota mar biztos, hogy valahonnan onnan jon az olaj, de egyszeruen fogalmam sincs milehet:( A fekolaj tartalybol ugy tunik nem hianyzik olaj, a fekpedal utja sem valtozik, de igy megsem merek menni, nehogy baj legyen. Jovoheten viszem egy ismeros szerelohoz, de ha esetleg valakinek lenne valami otlete, hogy mitol lehet, azert nagyon halas lennek. Hetvegen kirandulni mentunk volna a csaladdal, fuccs az egesznek:(
Most tőlünk 200 méterre amerikai autós találkozó van, ordit a zene, én meg itthon kell, hogy punnyadjak:( Lehet, hogy mégis elmegyek még ígyis,bár nem kéne..
Hát 2140-es moszkvics tényleg többet evett, meg a lada is, nem beszélve az 1.8-as austinról, de nekem manapság az 5 liter jelenti a keveset. Napi 40-45 km-t autózunk, ebből 10-15 a város, de az sem araszolgatós, és 7.5-8 literes fogyasztásnál még nem jött ki kevesebb. ( nagyon hosszú úton 5.8 de ez már csak emlék) Próbáltam 95-össel, de nagyon csörög vele, főleg ha nyomatékból mész.
Olyan egyébként még tényleg nem volt, hogy spontán megáll valahol, és sehova tovább. Inkább az a jellemző, hogy el sem indul. Persze részegységcserékkel sokat javulna a megbízhatósági indexe, de a rákölthető keret politikai okokból elég szerény.
A Samara gyujtással egyébként sokkal rugalmasabb volt a motor, és működött is az első nagyobb esőig :)))
Nem mintha nem találkoznék veletek szívesen, de mint már ezt régen kifejtettem, nekem nincs ilyen mértékű érzelmi kötődésem a márkához. Azért járunk zasztival, mert eladni nem lehet, újat venni meg nem tudunk, így a kényszerű autózás pillanatnyilag leggazdaságosabb módja haldokló stádiumú öreg masinánk életben tartása. Az említett okok folyománya, hogy az autó hatótávolsága zirka 50 km ( addig ér az infúzió ). Nem mindig volt ez így, anno szimpátia és értékarányos műszaki tartalom alapján választottam, de eljárt felette az idő, mára már sem nem megbízható, se nem takarékos, viszont unalom ellen jó hatású, állandóan van mit csinálni rajta.
Nem tudom, már régebben is előfordult, hogy írtam valamit, és te rögtön reagáltál. Én sem mobilról netezek, sima mikrohullámúm van, de ha itthon vagyok nehezen szakadok el a gép elől.
Nem a membrán rossz, hanem a tömítőkarmantyúk. A gond az. hogy elöl a nyomórúd ami megy ki a főhengerhez, kráteresre oxidálódott, hátul meg mivel elszakadt a porvédőharmonika. a műanyag nagy átmérőjű csőtengely felülete is berágódott, így nincs értelme javítani. Addig is a műanyagot vazelinnal kenegetem, hogy tömítsen valamit, meg ne szipákoljon farsot. Így kb olyan a fék, mint apám suzukiján...
THX = thanks = köszi :-) Miért harapnám le a fejed? :-)
Ja izé, valaki nem tud bóját szerezni? Mi gondoltunk arra, hogy egy műanyag csövet belerakunk valami fadarabba, aztán ha más nincsen, azt is lehetne kerülgetni.
Nesa, ha hoznál fékdobot annak örülnék :-)
Bakker a kocsim úgy fog kinézni mint valami vándormadár kocsija :D vagy mint egy teherszállító :-)
Nem semmi ez a válaszsebesség, és már nem is az első eset. Mobilról nyomod, vagy a számítógépben laksz?
Na de komolyra ferdítve a szót: az sem mai gyerek, lehet hozzá újat kapni?...
Mindig tudtam, hogy érdemes ide járni. Egyszer bevertem a fejem abba a rohadt kiálló nyelvbe, és mérgemben, hogy hogy lehet ilyen hülye hegyes alkatrész az ember feje mellé tervezni, be találtam b.szni a csomagtartót. Persze eltöt a rohadt hegyes nyelv, és vagy 6 órán át reszeltem egy darab vasat, hogy pótolni tudjam, mert a fehérvári bontók természetesen nem tudták, hogy a zsiga kombié ugyanilyen.
Na, ha megint lefejelem, már tudom hol és mit keresgéljek........
Üdv Mindenki!
A vajákosabbakat kérdezem: valaki vett már ÚJ !! fékszervót valaHOL ? Fontos lenne! Vagy hogy esetleg melyik FIAT egyezik a zastiéval (de keresetlen szavakat intézek ahhoz aki a 128-as javasolja ! -:))) )
Drinky, ki fogsz nyírni ?:-( Kérlek jelentkezz mégegyszer, tegnapelőtt befosott a windowsom, de olyan szinten, hogy a helyreállítás sem sikerült, mert nem ismerte fel, hogy van winfos a gépemen. Szerencsére a többieké megvan, mert azokat máshova is lementettem. Mégegyszer bocsi.
Andi
Szia Zastava_86_12! Én kb egy fél éve jártam hasonló helyzetben, de én zárszerkezetet sem kaptam hozzá keresgéltem vagy két hónapig! Teljesen véletlenül megnéztem egy 1200 Zsiguliét és teljesen megegyezik a kettő, gondolom Zsiguli annyi van a bontókban mint a szemét! De ha Pest környéki vagy és érdekel lehet, hogy nem dobtam ki a régi zárat (ez azért nem biztos) Ha jól emlékszem én a komplett zárkészletet 1500 Ft környékén vettem!!
Szia Zastava_86_12! Én kb egy fél éve jártam hasonló helyzetben, de én zárszerkezetet sem kaptam hozzá keresgéltem vagy két hónapig! Teljesen véletlenül megnéztem egy 1200 Zsiguliét és teljesen megeggyezik a kettő, gondolom zsiguli annyi van a bontókban mint a szemét! De ha pest környéki vagy és érdekel lehet, hogy nem dobtam ki a régi zárat (ez azért nem biztos) Ha jól emlékszem én a komplett zárkészletet 1500 ft környékén vettem!!
Zastava GTL 55-höz keresek csomagtér-ajtó zarszerkezetet. Pontosabban a zárnyelv része kopott el. Sajnos bontókban sehol nem találtam, üzletben meg csak a teljes zár-szet kapható (plusz két ajtózárat is meg kéne venni hozzá, amire semmi szükségem).
9 telefonomba került, mire végre a jó helyre irányítottak, de remélem sikerrel. Egy kft bérli a nyáron, tőlük kell engedélyt szerezni. Beszéltem azoknak az ügyvédjével, aki azt mondta, hogy nincsen akadálya, hogy júl 9-én a kora délutáni órákban egy kisebb helyet elfoglaljunk a szlalomversennyel.
Úgyhogy tessék jönni a találkozóra, de legfőképpen jelentkezni!!
Eddig tobias01-től és drinky-től kaptam jelentkezést.
Jah meg nesa írt, hogy jön a haverja. Ez a tuti. Szeretnék végre összeállítani egy listát.
Meg csak tudni kellene, hogy 5en eszünk bográcsos kaját vagy 20an. Úgyhogy aki bizonytalan, az is jelentkezzen, csak írja be megjegyzésként, hogy még nem tuti.
Én nem piszkálódásnak szántam, csak elmondtam a véleményem, nem akartalak megsérteni. Alapvetően máshogyan állunk hozzá az autóhoz, ennyi a baj. Azt azért ismerd el, hogyha mondjuk országuton egy S kanyarban ugrik ki alólad a futómű, akkor most lehet, hogy máshogy gondolnád..Lehet, hogy akkor az orvos tankolt volna sokkal többet a te pénzeden. De hagyjuk ezt inkább, ugyse tudjuk egymást meggyőzni.