Keresés

Részletes keresés

mabelle Creative Commons License 2006.03.19 0 0 270
ahogy olvasom semmi kulonos nem tortent:-)))ugyis jo idot futott Deby.(sot meg egy demokratikus valasztast is csinalt):DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Mephisto75 (269)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 269

Sziasztok!

15-en lattam ket cikket. Nagyjabol azonos tartalommal.

Udv!

M.

Előzmény: mickey cortez (265)
hardenpont Creative Commons License 2006.03.18 0 0 268
...ez az afrikai balhé ilyen friss ??? Délután talán nem is fogtam fel , amikor írtad .... de hát egy puccsnak gyorsan kell zajlania ....ha van valami infod , kéretik :-)
Üdv HARD K.
Előzmény: mickey cortez (265)
mabelle Creative Commons License 2006.03.18 0 0 267

udv mickey

 

bevallom oszinten volt egy tippem, de vele osszefutottam Baghdadban....szoval nem vagom ki lehet.. (ettol meg ismerhetem...:-)).pontosabban annyian lehetnek, hogy csak na:)).. ezt meg, hogy akarjam -e vagni vagy ne ..  még hirtelen nem is tudom eldönteni...

 

ez a csad ez nekem is uj.. bar mostanaban kevesebb idom volt bizonyos emberekre:)))

 

 

Előzmény: mickey cortez (265)
mickey cortez Creative Commons License 2006.03.18 0 0 266

Chad

 

 

a feka Idriss Déby,a jelenlegi elnök

mickey cortez Creative Commons License 2006.03.18 0 0 265

Azert lett e topic is..:))

 

más.

Puccs Csádban.részleteket nem tudok még nagyon,eddig a szokásos forgatokönyv megy..

ha van infotok netröl,jöhet,majd pontositunk..

Mabelle pár hsz-el elöbb utaltam rá,hogy van N'Djamenában valaki akit a törzs is ismer..vagy nem vágtad vagy nem is akartad:))

nem akartam vele semmit,de szerintem ismered)erre jön ez a puccs,van ott egy magyar,és nem ir pont ide..sehova se:)nem ismerem személyesen,de tudok rola.

Előzmény: Mephisto75 (264)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 264

Kosz a kiegeszitest, Mickey. (Ezt a jo szokasodat tartsd meg!) En sem szakirodalomnak szantam... :) De a kep apro infokbol all ossze.

Udv!

M.

 

Előzmény: mickey cortez (258)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 263

Ez a cikk talan reszben valaszol a kerdeseidre. Top 10... :-)

Udv!

M.

Előzmény: Of (262)
Of Creative Commons License 2006.03.13 0 0 262

Udv!

 

Valaki le tudnä irni a nagyobb biztonsägi cegeket (+ muködesi terulet, letszäm, nemzetiseg stb.) vagy ajänlani egy honlapot ahol utänanezhetnek?

mabelle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 261

udv Mickey

 

ja oreg Henry nem akrami egy figura....

 

egyszer engem is kihuzott egy diplomaciai csovabol:-))))), en meg Ot egy masikbol.. ez jo alap az egyuttmukodesre:DDDDD

Előzmény: mickey cortez (260)
mickey cortez Creative Commons License 2006.03.12 0 0 260

Aha,megnéztem.szerintem a World inkább Wilkins akar lenni..:))

ez a pali elég komoly szinten van jelen az usa politikájában is..mindenesetre érdekes,hogy pont Wsi és pont ö vezeti és pont ök kapták a kabouli prp szerzödés legjobb részét..

 

mellesleg Billy,van benn lehetöség..

Előzmény: mickey cortez (259)
mickey cortez Creative Commons License 2006.03.12 0 0 259

Megnézem majd.kicsit leamortizált az elmult másfél hét mentálisan engem is.

 

Szudánban nagy lové pörög az UN miatt,nem csodálom hogy oda igyekszik mindenki..

onnan nem messze,egy N'djamenai fioknál már van is magyar,ismered is,gondolom..:)katona volt..és most is az..ha akarna sem lehetne más:))a név kötelez:))

 

 

Előzmény: mabelle (257)
mickey cortez Creative Commons License 2006.03.12 0 0 258

Elég nagyvonalu cikk,többé kevésbé pontos infokkal.a feladatok valoban ezek illetve ezekhez szorosan kapcsolodnak.azzal már nem értek egyet,hogy melyik a két legfontosabb cég most lent,mert bár igaz,hogy van amit a CR fizet ki mint alvállalkozást de az én irodám szerzödésben csak egy nagy céggel áll, a nevük benne van a cikkben:)sajnos nem látok bele,hogy az ö vezetöségi szintjükön milyen szerzödéseket kötnek.nem kötik az orrunkra.itt nem volt rá példa még,de más részén a kontinensnek többször fordult már elö,hogy egyértelmüen megtagadták a feladatot csapatok,mert nem volt tiszta ki állja a számlát és azt ki szereti ha az ö faszával verik a csalánt ugy,hogy elötte még csak meg sem kérdezik,elö akarod e venni..

a Kroll a mi környezetünkben láthatatlan,itt vannak, de semmit nem tudok roluk.administrative a kapcsolat,öket is Irak hozta fel.

ezen kivül van több alkalmi megoldás is,mert az olajcégeken belül is más a felelösség.na,tehát arra célzok,hogy pl egy bizonyos platform vagy telep vagy kut az alá a vezetés alá tartozik ami mondjuk Hollandián keresztül látja el nyugat europát,egy másik az államokba szállitando olajért felel,stb.tehát egy cég,mint a shell,de önálloan dönt a hollandiai igazgatoság,önálloan a brit,stb.biztos van azert egyeztetés de erröl végképp nincs infom.az tény hogy az egyik legnagyobb szigeten az mpri adja a védelmet és ök járöröznek a delta egy jol behatárolhato részén is.ott nagy érdekeltsége van az usanak is.és azert a delta mellett futnak egyéb kormányzati szerzödések,mint pl a Dyncorp,a BW szerzödései a nigériai hadsereg kiképzését illetöen.és a holland regio managernek a személyi biztonságáért is egy olyan iroda felel akinek nincs a neve a cikkben.elég nagy az ország,a terület,nagyon sok pénzröl van szo ahhoz hogy ne hagyja senki a saját pozicioit.

szoval a cikk egy jo kis summary de ennél bonyolultabb a helyzet.(ahogy a példa mutatja,van olyan,hogy az olajcég felelöse beszáll egy vállalkozásba,ami rögtön utána kap egy zsiros kis falatot..gyakorlatilag nincs uj a nap alatt..korrupcio és pénz.és pénz,és pénz és pénz....)

Előzmény: Mephisto75 (253)
mabelle Creative Commons License 2006.03.12 0 0 257

udv mickey

 

elegge uszom itt most..röviden.

 

fent vannak a neten

 

worldsecurityinitiatives néven  talán...

 

most ok fogják itt leváltani a globalt---(de ezt nem tolem tudod:-))))))))))))..

 

Afrikaban terjeszkednek.. addisabebaban van mar irodajuk.. most nyitnak szudanban

Előzmény: mickey cortez (255)
mickey cortez Creative Commons License 2006.03.12 0 0 256
mivel ök adták a melot,a kép publikus,kimondottan csak a délamerikai témához kerestem képet.lehet hogy a bw honlapon láttad,lehet hogy megpördült a médiában nyugaton is,de én speciel egy belsö forumbol választottam.bár lehet hogy bent vagy te is,nem kodolt,csupán zárt.
Előzmény: mle190148 (248)
mickey cortez Creative Commons License 2006.03.12 0 0 255

szia mabelle)

nem,nem hallottam roluk.az biztos,hogy azt senki nem szereti ha valaki "megágyaz" magának amig más fizeti a számlát..

volt több ilyen is,van akinek bejött,van akinek nem.Hallottam olyant is amikor adott helyre elöbb érkezett egy "szakadár"csapat mint akinek hivatalbol kellett volna,mert jo nagy fülük volt:)..és persze bologattak hevesen,igen,igen minket vártok,mi vagyunk..persze.

személyszerint azt gondolom,hogy a Dyncorp kezd beleesni a saját csapdájába,mert már akkora mammut lett,és a világ minden táján ott van,hogy lassan elvesziti az arcát..tény,hogy a hq-juk gyakorlatilag a legjobban képzett és legtapasztaltabb tisztekböl áll,de alattuk két szinttel már sok a dilettáns "manager".Fiatal üzletember palánták akik sokkal inkább gazdasági kérdéseket csinálnak stratégiai döntések helyett.szerintem az sem véletlen,hogy a megreformálando iraki belügyi alakulatokat kiképzendö programban van az egyik legnagyobb veszteségük.sok jenki rendörtiszt került oda aki hiába szolgáltak tizen éveket az államokban,az mégsem ugyanaz..Oceániában bevált,ott nem.a40-55 közötti munkavállalok az otthon aggodo családdal nem fognak adott helyzetben ugy cselekedni amit az megkiván.

szoval ugy gondolom kontraszelektiv lett a dolog,ahogy indult,viszonylag kis létszámu de rutinos irodák dolgoznak jol jelenleg(ezt gondolom látod Te is)és az ipari méretüre duzzadt DI szembesül az ilyen wsi féle dolgokkal.konkrétan nem hallottam ugyan erröl semmit,se más itt,de érdekel mi ez..ha tudod mi is a helyzet.

Előzmény: mabelle (254)
mabelle Creative Commons License 2006.03.11 0 0 254

hey mickey

 

most mar en is kerdezek valamit:-)))

 

a dyncorps-t meguno beloluk kilepo WSI rol hallottal valamit??? nehany szovevenyes ugyben en vagyok az osszekotojuk es hat... több szem többet lat... tobb ful tobbet hall:DDDD

Mephisto75 Creative Commons License 2006.03.09 0 0 253

Egy kis helyzetleiras a deltaban mukodo cegekrol. :-) Mickey, valos kepet fest le a cikk?

Es bocs a hosszusagert.

M.

 

 

To fight against kidnappings and attacks on their facilities, the majors operating in the Niger Delta region are pouring a lot of money into local welfare projects like schools, dispensaries and power plants. But they are also calling on private security companies to protect platforms and pumping stations.

The two leading players in the region are Britain's ArmorGroup and Control Risks which each have regional offices in the Delta and work primarily for American and British majors.

For its part, France's Total deals with the French firm Geos as well as with Sygma of Switzerland which specializes in maritime security.

Chevron is relying on a new company, Mars Omega, that was formed by two ex-British army officers, Chris Holtom and Hamish MacDonald. Holtom is a former director of the Army Intelligence Corp and MacDonald commanded the Queen's Dragon Guards. They work alongside Peter Isaac, a former executive of Mobil, at Mars Omega.

The new firm and its Nigerian affiliate, Independent Support, have already carried out reconnaissance at the pumping stations and oil pipelines that Chevron was forced to close down in the Delta, namely the Benin River, Dibi, Gbokoda, Omuro and Opuekeba fields which produced a combined total of 140,000 bpd.

In response to worsening security conditions in the Delta other firms are busy setting up shop in the area. This is the case of BritainâEURâ¢s Olive Group headed by the brothers David and Christopher St. Georges which had previously confined itself to the Middle East, and of Erynis.

The latter firm employs several former employees of ArmorGroup in Africa. In late 2004, Africa Energy Intelligence reported that Kroll Security International, a new security and protection affiliate of the American investigations group Kroll, had presented the Nigerian government with a project to protect all oil infrastructure in the Niger Delta. Nothing came of its proposal.

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 252

 

"Paul Bremer testörsége,benne 5 délamerikai.Irak.2004"

 

 

Szinte egy five-eleven (5.11) reklàm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Csak szoljatok, és felöltöztetlek benneteket evvel a cuccal...............

 

"5.11 tactical series"

 

 :-))))

 

 

Előzmény: mickey cortez (247)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 251

 

Igen, a kôzel kelet engem is jobban vonzz............

 

Mail ment...........

 

Előzmény: mickey cortez (241)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 250

Mickey, en nem azt mondtam, hogy teves a Te "brief"-ed. :) Csak beirtam, hogy mit mond az SCG briefje, ami nem az enyem. ;)

Mas: A Walt Disney "intelligence analyst" munkatarsat keres.... :-))))

 

Szep napot mindenkinek!

M.

Előzmény: mickey cortez (246)
mle190148 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 249

asszem...

de lehet,h máshol láttam

Előzmény: mle190148 (248)
mle190148 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 248

A felső kép ismerős:   www.blackwaterusa.com :-)))

 

karesz

Előzmény: mickey cortez (247)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.28 0 0 247

Paul Bremer testörsége,benne 5 délamerikai.Irak.2004

 

örjárat,Dél-Kolumbia

Előzmény: mickey cortez (242)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.28 0 0 246

az SCG amerikai cég,a nepáliak brit irodánál dolgoztak.nem tudom milyen briefet olvasol,de a két nepáli halott.mellesleg az én "briefemben" azt kaptam az anyacégtöl,hogy egyszerü bünözöcsoport rabolta el öket váltságdijért,aztán nem tárgyalt velük senki,és rá pár napra holtan elökerültek.azt a céget szerették volna zsarolni akiknél dolgoztak,de az hamar a tudtukra adta,hogy a sec.g.-vel kell tárgyalni.azok miután megtudták hogy bünözökröl van szo leszarták öket,de nem számitottak arra hogy megölik a két ört.mire elindult volna értük bárki is,már nem éltek.az hogy betegségben hunyt el az egyik a másik meg kiszabadult,dezinformácio mert egyetlen cég sem engedheti meg magának aki üzletel,hogy az legyen a hir rola,hogy abiztonsági tisztjeit bünözök elrabolják,megölik,stb..hogy erösitsék a pozicioikat nem szabad igazat mondaniuk.ennyi.

 

Haitin a délafrikai operácio 10 fövel történt,Dominikárol utaztak be érvényes vizummal,plusz volt egy 5 fös támogato egység akik Dominikán maradtak.A feladat felforgatás volt,kisebb robbantások,a politikai élet szereplöinek elbizonytalanitása,destrukcio,az ellenzék hiteltelenné tétele olyan tevékenységekkel amik kitolják az akkor már elöre jelzett választásokat.Aristidenak mindnképp elnöknek kellett maradnia.az akcio félsiker volt,Aristide késöbb Banguin keresztül SA-ban kapott menedéket ahonnan megprobált visszatérni.

A háttérben fegyverüzlet állt.

Előzmény: Mephisto75 (245)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 245

Szia Mickey,

 

Koszi a del-amerikaiakrol szolo felvilagositast. Mindenhonnan jot hallok roluk.

A Haintin tortent esemenyekkel kapcsolatosan en valamilyen tagabb politikai konjunkturaban gondolkodtam.

Az egy masik kerdes, hogy amint irtad, "és az érdekröl..az mindig van:)ha nem a sajátod,másé,aki esetleg megfizet:))". :-)

 

Most lattam egy SCG brief-ben, hogy a ket nepali kozul az egyik betegsegben hunyt el, a masikat kiszabaditottak.

 

Udv!

M.

Előzmény: mickey cortez (242)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.28 0 0 244

Uganda,Kampala: harmadszor is nyert az elnökválasztáson Museveni,igy továbbra is ö Uganda elsö embere.

 

Afganistan,Kabul:holtan megtalálták az securityguard két elrabolt nepáli tagját aki egy brit cég alkalmazásában dolgoztak a kabuli üzleti negyedben.

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.28 0 0 243

 

háttérképnek egy kisebb tüzharc..?)

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.28 0 0 242

üdv Mephisto

salvadorit nem ismerek,vannak chilik,kolumbiaiak,ecuadorbol egy,meg két brazil.

a többségét a délamerikai rendfenntarto eröknek mind az amcsik képezték ki.a többségük volt a helyi belbiztonsági eröknél,a chilik meg a kolumbok rendelkeznek katonai tapasztalattal is plusszba,az ecu egy nagyon fiatal katonai orvos akinek a papája szerezte ezt az állást hogy világot lásson,ö a szanitécünk de én birom egy mindig jokedvü arc,egy évet lesz itt,már fél év eltelt belöle.ö elöször a biztonsági személyzet orvosi felügyeletét látta el,aztan átpakolt hozzánk.a brazilok rendörök voltak,van két missziojuk,Africában most járnak elöször.

ök többnyire amcsi cégeknél vannak fizetési listán de jelenleg a mi irodánk koordinálja öket.nem látok bele...

a chilik azert jok,mert nagyon sok rutinjuk van az ilyen tipusu helyzetek kezelésében.mert ugye itt néha fellelhetö a profizmus azon motivuma,hogy az analystek,elemzök dolgozatot irnak a vezetöségnek és jeleznek benn bizonyos forgatokönyvszerüen elöfordulhato dolgokat,a coordinatorok azonnal leadják a "rendelést".ezert van a profi irodáknak hr irodájuk mert szisztematikusan gyüjtik az infokat.igy "egy bizonyos helyzet" kezelésére általában sok délamerikait hoznak,mert náluk tudta az usa is kiprobálni azokat a taktikáit tömegekkel szemben ahol sokszor átlépte az indokoltság határait...ehez a Pinochet,Stroesser féle diktaturák remek partnerek voltak.nem kellett félni az amnesty károgása miatt cserébe kaptak zászloaljnyi méretü magasan képzett belügyi alakulatokat akik közül több a hadseregböl lett ilyen munkákra vezényelve.az elmult 8-10 évben fedezték fel az amik hogy nagyon jo tanitványok voltak a latinok.szerintem Irakban is jol végzik a munkájukat.és egyre többhelyen vannak ott a multi jenki cégek által.Óceániában,KözépAmerikában,Irakban,Afganban,Fülöp szigeteken..

 

Kleint körözik,volt már itt a topicon megemlitve,keress vissza.ö hivatásos izraeli tiszt.véleményem szerint még most is...

 

Haitin volt komoly SA akcio,a választások elötti idöszak felforgatási akciok ezeknek az embereknek a munkái voltak..tizen voltak.

Haitin Aristide Dyncorpos testörei is botrányt okoztak pár éve mikor megvertek ujságirokat..

és az érdekröl..az mindig van:)ha nem a sajátod,másé,aki esetleg megfizet:))

Előzmény: Mephisto75 (236)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.28 0 0 241

üdv Billy

 

nagyon jo hir:))persze,ismerem a GEOS-t,szerintem nagyon jo kezdö hely lesz "civilben",javaslom ha még van lehetöséged integralodni,elöször ne a latin vonalon indulj el,mert bár több a pénz,de nagyon szoros a "sdece"vonal a kolumbiai kapcsolatukkal..szerintem ne is Algirt válaszd,hanem menj pénzt keresni a Közel-Keletre,a GEOSnak nagyon jo helyei vannak Saudiaban..

a többit mailben:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!