Keresés

Részletes keresés

Uldin Creative Commons License 2008.04.26 0 0 163

Úgy legyen!

 

Víz gyártás közben én is iszogatom 1-2 pohárral jól is esik, de többet nem kíván a búrám. Mert jön a brunyálhatnék, lehet rossz a vesém. Szívesebben rohangálok pár korsó ser után. :-)

Előzmény: cumpika (162)
cumpika Creative Commons License 2008.04.26 0 0 162
A vesében az ozmózis nyomás megnő nagy mennyiségű desztvíz, vagy RO vízfogyasztása esetén


Ez a tévhit német tudósok által végzett kísérletek eredményeinek köszönhetően terjedt el: ők nagy tisztaságú (desztillált) vízbe helyeztek vörösvértestecskéket, és azt tapasztalták, hogy ilyen környezetben a vörösvértestek súlyosan károsodnak. Ezek a kísérletek azonban „in vitro”, azaz laboratóriumban történtek. Az élő szervezetekben teljesen másként mennek végbe a folyamatok: az állati és az emberi szervezetbe bekerülő bármilyen anyag (így a teljesen tiszta víz is) már a tápcsatorna legfelső szakaszán is nyálat, a nyálban levő enzimeket old, vesz fel, a gyomorban pedig gyomorsavat és emésztoenzimeket, így nulla koncentrációjú vízként nem érintkezik közvetlenül a sejtekkel.

Azonkívül, az élo szervezetekben hatékony rendszer biztosítja az ozmonális egyensúly fenntartását. Napi 2-3 liter teljesen tiszta víz elfogyasztása semmiféle kárt nem okoz, viszont megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott salakanyagoktól, bomlástermékektől, a lerakódott szervetlen ásványi sóktól. E tisztítás révén javítja a vérkeringést, megkönnyíti a máj és a vese munkáját, rugalmasabbá teszi a porcszöveteket, és támogatja az immunrendszer működését, azáltal, hogy annak nem kell foglalkoznia a „hagyományos” ivóvízzel a szervezetbe kerülő mérgekkel, hormonokkal, antibiotikumokkal, gyógyszermaradványokkal stb.
Előzmény: Uldin (161)
Uldin Creative Commons License 2008.04.26 0 0 161

A vesében az ozmózis nyomás megnő nagy mennyiségű desztvíz, vagy RO vízfogyasztása esetén erre tippelek, de lehet hülye vagyok, szerintem ez okozza a problémákat. Vérnyomás csökkenés stb. Főleg azoknál jönnek be a problémák, akik nincsenek hozzászokva.

 

Emberkisérlet:

Barátom! Próbáld ki, 4 szer szűrd át a vizet egymás után az RO berendezéseddel, vagy egy kevert ágyas ioncserélő is jó oda esetleg 2-szer desztvíz is. Ezt iszogasd egy napig, de ne állj meg 2 liternél. Aztán kíváncsi lennék, csorog-e a nyálad? stb..

:-)

Előzmény: Mormogi7 (160)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.04.24 0 0 160

Ezt a vesevérzős rémtörténetet mivel tudnád alátámasztani?

Nem értem pontosan mit ittál? Deszt vizet, vagy Ozmózis vizet?

 

Én egy féléve 6-os TDS értékű, utánsózás nélküli RO vizet iszom legalább napi 2 litert. A párom is ezt issza, semmi baja, és még nem vérzik a vesém, nem nyáladzok, és nem kell sajnos sűrűbben vizelni. A vérnyomásom is lehetne alacsonyabb.

Pedig jó lenne, mert vizes kicsit a lábam, de ez 50 kg túlsúlynál nem nagy csoda.

 

Azt gondolom, hogy egy típikus túl gyors méregtelenítést értél el. Talán ennek tűneteit élted meg. Ha folytatod a tiszta víz ivást ezek elmúlnak.

Előzmény: Uldin (157)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.23 0 0 159

Attól tartok, egy bizonyos gyártmányú kancsós szűrővel leginkább csak tapasztalatot nyertem. Valóban szépen vízkőtlenítette a vizet, ilyen szempontból nekem is jót tett, csak más szempontból nem.


A szűrőben egy granulátumkeverék található: aktívszén, ioncserélő gyanta, meg valami ezüstös fertőtlenítő cucc. Az ioncserélő nátrium-ionokra cseréli a keménységet adó kalcium és magnézium ionokat. A gyártó honlapján persze felvilágosítanak, hogy ez a nátrium nem az a nátrium (vagyis nem -klorid), úgyhogy nagyon nem kell tőle tartani. Nem pontosan, de valami ilyesmi szöveg volt.


Ám több mint félév használat után úgy gondolom, ez a nátrium nekem egyáltalán nem jön be: nem tesz jót a vérnyomásomnak, valamint szerintem az ereimnek sem. Nem akarok intim részletekkel előhozakodni, de az érthetőség kedvéért, pl. az aranyerek tájékának lazaságát, tágulási hajlamát növeli nálam a nátriumbevitel, meg úgy általában is furcsa. Akár sós ételek fogyasztását teszteltem magamon, akár a szűrt víz hatását figyeltem, ugyanaz.

 

Az egy dolog, hogy probléma nálam is van, mert mióta legutóbb tönkrevágta belem egy gyógyszer, azóta elég nehezen bírok helyrerázódni. És/vagy a kelleténél kevesebb izzasztó tevékenységet végeztem, ami pedig csökkenti a nátriumszintet (is). Nálam ez is pont úgy működik, tapasztalom magamon, ahogy a nagykönyvben elő van írva, úgyhogy minden egybevág.


Viszont innen kezdve, akinek nincsenek egészségi panaszai, azoknak sem ajánlhatok ilyen megoldást, mivel hosszabb távon esetleg még lehet akármi. Nekem ezt senki nem írta le egy fórumon, legalább megmaradt volna pár ezresem.

 

Ámbár most van egy jó nagy polikarbonát köcsögöm, csak még nem tudom, mire fogom használni. De az is lehet, hosszabb távon a tapasztalat maga is megérte, most még jobban tudok kísérletezni magamon, mint esetleg idősebb korban.


Úgyhogy egyelőre visszaálltam a Cora-ban ismét kapható Acqua Vera, alacsony nátrium és ásványisótartalmú vízre (100 Ft/liter...), ami régebben már igen jól bevált nekem, valamint egy von-Taine RO tisztító beszerzésén gondolkodom.

 

Ez egy kisméretű szerkezet, szintén kancsóba szűr (tartályrohadás legalább kizárva). Egyszemélyes háztartásba túlzásnak tartanám nagyobb gép beszerzését, ez nem is drága, csak nem tudom, van-e valami hátulütője? A W (fali), vagyis beépített rásegítő szivattyú nélküli, egyszerűbb változatra gondoltam.

Uldin Creative Commons License 2008.04.12 0 0 158

A tengeri kajak fórumon Adria átevezést tervezgetnek a srácok.

 

Gondoltam nem ártana összedobni egy kézi RO szűrtőt tengervízre.

 

Találtam is egy erre alkalmasnak tűnő membránt. Filmtec SW30-2514 600 liter/napos kapacitású. Tengervízre találták ki, viszont állati nagy nyomás kell neki 55 bár. Ez a legkisebb ami beszerezhető.

 

A kérdésem a következő:

 

Van-e 5lete valakinek, létezik-e olyan kézi erővel is meghajtható kis szívattyú, ami ekkora nyomást elő tud állítani, és jól tűri a sós tengervizet is. Nyilván kis folyadékáramról lenne szó ilyen nagy nyomás esetén. Lehet kis fogaskerékszivattyú jó lenne megfelelő áttétellel.....?

Uldin Creative Commons License 2008.04.12 0 0 157

200 liter laborvizet kellett gyártanom, 4-szer szűrt RO víz megfelelő volt erre a célra. Kiindulási víz városi klórozott csapvíz volt, 500 mikroS/cm vezetőképességű.

 

Előszűrés: 1 mikronos PP szűrő utána aktívszénszűrő, utána zsínórmembrános nanoszűrő. A nannoszűrőt azért raktam be, mert kiindulási csapvíznek enyhe barnás elszíneződése volt, ezzel védtem a vékonyfilm membránt a kolloidos szennyeződéstől. Rozsda, vagy vasas lehetett a csapvíz. Valamint a membrán elé betettem egy germicid csöves fertőtlenítőt, hogy a membrán lebacisodását elkerüljem hosszú távon. Egy kis membránszivattyú + kis puffertartállyal állítottam elő a szükséges nyomást. 4szer szűrtem át a vizet.

 

9; 2,7; 1,5; 1,2 mikroS/cm-es vezetőképességű vizet sikerült előállítanom egy TW30-1812-75 típusú konyhai membránnal.

 

Próbálkoztam a nyersvíz forralásával, majd hűtésével (sok szmötyi kivált) de a víz vezetőképessége nem lett jobb az első RO szűrés után 9 mikro S/cm-nél.

 

Kipróbáltam a desztvíz iszogatást, 1 napig a szűrt vizet ittam, végig kostólgattam a szűrleteket. Ízre jó volt, kellemes iható víz volt. Viszont egy idő után ömlött a nyálam, (nyáladzás indult el), aztán meg állandóan brunyálnom kellet, mint amikor jó sok sört iszik az ember. Más bajom nem lett tőle. Kúra szerűen talán még jót is tesz, de állandóan nem iszogatnám. Az 1,2 mikroS/cm vezetőképességű víz nagy mennyiségben iszogatva, már bizony csinálhat egy kis vesevérzést. Vagy leesik hirtelen az ember vérnyomása tőle. Ilyenkor célszerű abbahagyni a vedelést.

Előzmény: r0226 (156)
r0226 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 156
Ki akarja a vízből pótolni az ásványi anyagokat. Ez kb olyan mint citromból akarsz bevenni 1000mg c-vitamint.
Kár ezen vitázni mert nem érted a lényeget.
Előzmény: Mormogi7 (152)
cumpika Creative Commons License 2008.04.08 0 0 155
Természetesen,megengedem.:)))

Ha a vízből szeretnéd biztosítani az ásványi anyag szükségletedet legalább napi 10 liter vizet igyál meg.

Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy ezeket az"ásványi"anyagokat,csak szélsőséges esetekben, és akkor is csak minimális mennyiségben képes "hasznosítani"a szervezet.

Mondhatni beépül az, csak nem oda, ahova kellene.
Előzmény: Mormogi7 (154)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 154

Gratulálok! Kiválóan fogalmaztad meg a lényeget!

Egy kis plágiumot megengedsz ezen két mondat erejéig?

Előzmény: cumpika (153)
cumpika Creative Commons License 2008.04.08 0 0 153
Érdekes, hogy némely ember nem attól fél,hogy milyen anyagok lehetnek a vízben,hanem attól,hogy mi nincs benne!!

Pedig a víz minőségét nem az határozza meg,hogy mi van benne,hanem, hogy mi nincs!
Előzmény: Mormogi7 (152)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 152

"Nem halsz meg de nem egészséges ha csak azt iszod"

 

Sokat javíthat az egészségen, ha az ozmózis vízhez visszakeverünk a hormon, gyógyszer, mezőgazdasági kemikália és egyéb ismeretlen, de a vízben valószínűsíthető maradék vegyszer tartalmú aktívszénszűrt vizet a belemosott ásványok miatt.

Az aktívszénszűrők kb. 2-300 féle vegyianyagot fognak csak meg. Ami nem kevés első hallásra de:

Az OTH szerint 13 millió lehetséges szennyező anyag veszélyezteti vízbázisainkat. Ebből csak 60 ezret ismernek behatóbban. 200 alatt van az anyagok száma amit a vízvizsgáló rendelet előírása értelmében figyelnek.

Jó egészséget a hozzákevert csapvízhez!

Ha a vízből szeretnéd biztosítani az ásványi anyag szükségletedet legalább napi 10 liter vizet igyál meg.

Vannak táblázatok, hogy mg-ban miből mennyire van szükséged. Nézz utánna mennyi van a vizedben mg-ban. Aztán lehet, hogy arra jössz rá, hogy 20 liter vizet kell naponta innod, ha a vízre bízod az ásványi anyag szükségleted.

Előzmény: r0226 (151)
r0226 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 151
Ami ua. minkettő h2o semmi más, csak másként érik el.
Nálam jön rendesen ha elzárom akkor is.
Nem halsz meg de nem egészséges ha csak azt iszod, nem véletlenül kevernek bele ilyen-olyan formában ásványi anyagokat gyártótól függően.
A nyomást nem ellenőríztem ezt bevallom.
Előzmény: Mormogi7 (149)
evenich72 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 150
A zuhanyvíz tisztítót használta már valaki? az említett oldalon található vagy más verzió érdekelne.
Előzmény: Mormogi7 (138)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 149

Nem desztvíz, hanem ozmózis víz!

És cérna vékonyan, ha elzárod a bekeverő szelepet.

A magasabban az hány bárt jelent, és konkrétan láttad a nyomásmérőt, vagy csak a marketing dumát veszed készpénznek? Meg az ozmózisvíztől, desztvíztől meghalsz ásványi anyag hiányban szöveget?

 

Előzmény: r0226 (148)
r0226 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 148
Még egy , ez nem 6 báron müködik hanem jóval magasabban. Az ára is az iparit közelíti.
Előzmény: r0226 (147)
r0226 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 147
De a keverőszelepet ha elzárom csak desztillált víz van mint a tartályosokban.
Nem hiszem, hogy a svédek ilyet csinálnának.
Előzmény: Mormogi7 (142)
CyberShot Creative Commons License 2008.03.26 0 0 146

Köszi, ezen már túl vagyok, azonban itt igazán megfelelőt nem találtam. Amilyen tartélyt keresek az ilyen pl. http://www.inaqua.hu/Content/Parktanks/01_PARK_tanks_en.pdf

 

Ez a cég meg csak komplett rendszert ad el.

Előzmény: Mormogi7 (145)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 145
Előzmény: CyberShot (144)
CyberShot Creative Commons License 2008.03.21 0 0 144

Sziasztok!

Valaki tud beszerzési forrást nyomásálló tartályra, ami vastalanításra használható? (kb 25-30 cm átmérőjű, 1,5 m magas) Akár barkácsötlet is érdekelne.

Köszi....

Mormogi7 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 143
Így igaz.
Előzmény: pestam (139)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 142

Nem!

Csak vevő vakítás. Hogy féltéglával tudják döngetni mellüket, hogy az övékhez nem kell tartály. Az előszűrt vizet hozzákeverik a kevéske Ozmózis vízhez amit akkor éppen tud termelni a membrán. Kb. 1/4 arány 1 rész Ozmózisvíz 3 rész sima aktívszénszűrt.

Meg kell nézni, ott van benne a hozzákeverő egység.

Ezzel az erővel lehet egy asztalit venni tízezer alatt. Szinte ugyanezt a minőséget/mennyiséget adja.

Előzmény: r0226 (141)
r0226 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 141
A luxnak 80l/h a teljesítménye.
Akkor ez ipari?:-)))))
Előzmény: Uldin (136)
r0226 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 140
2:3 az arány egész pontosan.
Megmértem.:-)
Előzmény: Mormogi7 (130)
pestam Creative Commons License 2008.02.27 0 0 139
üdv!
gondolom az előszűrésnek a különböző szűrők és a membrán élettartamára van hatása?!
köszi!
Előzmény: Mormogi7 (138)
Mormogi7 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 138

Vannak más márkák (tipusok) is amihez nem kell áram, de ezek csak 3,5 bar nyomás felett szeretnek jól működni a Von Taine-el együtt. Figyelj oda, nem mindegy hány lépcsős előszűrés védi a membránt.

A Von Tain -ról többet olvashatsz a viztisztító szaküzlet weblapján:

www.tisztitottviz.hu

Előzmény: pestam (137)
pestam Creative Commons License 2008.02.26 0 0 137
sziasztok!
hallott már vki a von Taine márkáról? ez egy máltai gyártású, de egy nagy német konszern alá tartozó (Prominent) RO tisztító dolog, két kompakt típusuk van, egy fali és egy hordozható, nincs nagy kapacitásuk (1,8 l/8-10 perc), de 2 embernek elég ivásra, főzésre. egyébként a fali ráköthető vízre-szennyvízre, és kancsóba gyűjti a tiszta vizet, de áram sem kell hozzá (más készülékeknél kell).
vmi infó, tapasztalat?
köszi!
Uldin Creative Commons License 2008.01.30 0 0 136

Egy nagynyomású mosót meg lehet venni 10-14eFt-ért.

A 6 báros RO nyomásfokozó pedig 20-30eFt, ......

 

Ipari membrán van már 20-30eFt-ért. 40-80liter/órás 20-25 bár nyomásig.

Konyhai membrán 5-6 liter/óra 9-14eFt-ért csak 6 bárig terhelhető.

 

Ez van.

 

Viszont a legkisebb Ipari RO kb. 500-600eFt kompletten.

 

Nem értem a dolgot.

Előzmény: naox (135)
naox Creative Commons License 2008.01.30 0 0 135
kosz, erre voltam kivancsi:
"Nagyobb nyomást, pedig nem adhatsz a membránra, mert elszakadhat."
(nekem nincs tapasztalatom otthoni gepekkel, csak ipariakkal. Ott annyira nem veszesen draga a membran, eppen hasznalhatnanak hazi keszulekben is jobbat. Persze a nyomasfokozas az draga buli.)
Előzmény: Uldin (133)
Uldin Creative Commons License 2008.01.30 0 0 134
A másik verzió, levegőből vagy oxigénből csinálja az ózont. Ezek a szerkezetek elég drágák "házi" használatra.
Előzmény: naox (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!