Én is ilyen "áldozat" voltam, de sikerült megoldani a problémát. :D visszavittem a csalónak. Nekem pálinkamester segített. Minden kezdőnek ajánlom inkább kérdezze meg a szakértőket, mert a a nagy dumás eladók lyukat beszélnek a hasatokba. Nem mindenkinek sikerül visszakapnia a pénzét, ezért inkább háromszor ellenőrizze mindenki amit venni akar. Nagyon sok segítséget lehet kérni ezektől az igazi szakemberektől. Tanácsom ha a legkisebb kétely is felmerül vásárlásnál, inkább kérdezze a szakértőket.
Szeretnék mindenre válaszolni igen kikapcsolni (főzés közben ) nem lehet. Hozzászóló tippje 3 cm gátról nem áll messze a valóságtól, nem mértem , de szerintem inkább 2 -2,5 cm. Ígérem megfogom mérni. 4"-os rendszer, 50-200 l -es üsthöz való. mielőtt valaki szitatányérosnak hinné :D ez buboréksapkás rendszer, A buboréksapkás lemezek kivehetők és lehet hozzátenni is. Így lehet szabályozni a finomítás mértékét. minden tányéron 5 db buborék sapka van ami ugyanúgy változtatható. Valamint egy db lefolyó (gát). Ha valakit érdekel priviben minden méretet megadok. Többet én is csak kipróbálás után tudok mondani. Vásárlás elkészítés oka tanácsolták a buboréksapkás módszert, mivel a töltetes állítólag aroma szegény (túlfinomít), a szitatányéros meg nagyon szűk tartományban lehet nagy odafigyeléssel lehet használni. deflegmátor 4" kondenzátor 2" Én egy 98l -es üsthöz vettem. Megjegyezném nem egyben vettem meg több eladótól alkatrészenként. Egyben legolcsóbban ezt 600- 750 dollár között árulják, én kb 400-450 dollárból hoztam össze. Nem volt egyszerű :D. most hogy előttem van ha valakinek van tig hegesztője simán összerakja 80 ezerből. Persze a saválló karimákat stb Kínából rendelje.Oka 4 " tri clamp bilincs itthon 3-600 ft Kínában 1500ft nagyon jó minőségű. amit gyakorlatilag el kell itthon készíteni az a deflegmátor meg a kondenzátor.
Sziasztok. Hat igen sok hasznos info van itt. Nekem is par ember segetet es tanacsaikkal sikerult megoldani a futest. A 60l Destilatorimat mart feltudom futeni rendes idobe es csak 5.5kw egovel. Megvettem a nyomas csokentot es utana a fuvokat atfurtam nagyob furoval es tekeletes lett. Sot akkora a lang ha akarom hogy kimegy a kenyen.
Ha unatkozom, sokszor visszaolvasok én is. Csak ilyenkor mindíg elmegy a kedvem... akkora tudás, tapasztalat halmozódott itt fel évek alatt, hogy látom mennyire nem tudok semmit. De kitartás neked, meg nekem is:-)!
Nemrég tárgyaltuk, hogy lehet kisebb gázégővel megfelelő hatást elérni. Sajnos a DES kialakítása nem ideális a gázhoz. Ha visszaolvasol, sok hasznos infót találhatsz.
Lomtalanításkor kihajított gáztűzhelyből talán ki lehet szedni a gázégőt is meg az égésbiztosítót is, feltéve, hogy még működőképes. Az alkalmas hálózati gázra. Nem próbáltam, talán össze lehet hozni. Sütő gázégőt külön is lehet kapni. Különböző fajta, különböző nyomású gázoknál nemcsak a fúvókaméret de a légbekeverés is különböző. Tulajdonságuk is más.
A kis 190gr-os turistapalack butánja 0 fokon már nem párolog rendesen, köpköd. Az amerikaiak propánt használnak palackban, ami -40 fölött már párolog, nem fagy le hidegben. A hazai probán-bután palackoknak ezért van előírt minimum propán% töltete, mert disznóvágás a hidegben tiszta bután gázzal nem igazán menne.
Egyébként nem veszélytelen a gázkészülék barkácsolás :)
Nálam pl. 80-85l 15-18C fokos birs cefrével közepesen hideg (12..15C fokos) külső hőmérséklet mellett -szabadtéri főzés- begyújtástól 1ó15p...1ó25p a megcsordulás, 4.5 óra a teljes főzési idő.
Ugyanilyen mennyiségű meggy nyáron 1 óra megcsordulás, 4 óra teljes főzési idővel jön le.
Érdekes amit írsz. Környezetemben van néhány kollégánas DES/Destillatori 100-as készükéke. A felfűtési idő, megfelelő teljesítményű gázégővel max. 1 óra, a főzés meg 2-2.5 óra. Olyan nagymértékű kupolabillegésről, ami lökdösné a hűtőt még nem hallottam. sőt el sem tudom képzelni.
Félreértesz, teljesen tisztában vagyok a helyzettel, különben nem lettem volna ilyen szűkszavú. Magamnak sem csinálnám, nemhogy másnak ajánljam. Amit írtam az nem valótlan.
Gázbojler leállását használnám ideiglenesen pár alkalommal ,hogy kipróbáljam így mennyiből tudok kihozni egy főzést.
100L Destilatori főzőm van és 3-3,5 főzés 1db 11,5Kg Pb palack.
Az égő 10,5Kw-os és így is 5-8óra egy adag cefre kifőzése (másoknak ez 2óra...(ezt nem értem vagy kamu ,vagy igaz de akkor csak a íz+minőség romlás mellett tudom elképzelni)).
Ha nagy lángon dolgozik az égő akkor a kupolát képes annyira mozgatni a gőz,hogy a hűtőt rendesen lökdösi a páracső. Ha mérséklem a gázt akkor csak vékonyan folyik a szesz de illatosabb az anyag.
Bérfőzéssel nem igazán foglalkozom csak szeretnék kicsit költséghatékonyabb lenni magam számára. Tudom,hogy nem teljesen legális de.....
Hogy szabályos legyél: megtervezteted, engedélyezteted, szakkivitelezővel megcsináltatod, átveteted műszaki ellenőrrel, pont, mint egy kazánt. Gyári tanúsítvánnyal rendelkező égő kell. A csonk már önmagában szabálytalan, ha nincs lehegesztve.
Nem én főztem, főzettem. Erről a brandy módszerről még nem hallottam, hol érdemes utána nézni?
Esetemben lehet, hogy épp a nagyfokú "herélés" lenne a jó a szén részéről. Mondjuk iható a cucc így is, csak a rendszeres fogyasztásához nagyobb alkesznek kellene lennem. :) Karácsonykor nyilván nem ezzel kínálom majd a vendégeket. :)