Keresés

Részletes keresés

endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185222

Köszönöm, ez így jó.    :-)

Előzmény: cyberLina (185221)
cyberLina Creative Commons License 2020.09.13 -1 1 185221

Megbocsájtok neked, hogy Cyr megteszi e, azt nem tudom! :D

Előzmény: endrebá (185220)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185220

Teljesen Cyranonak gondoltalak...  bocsex.

Előzmény: cyberLina (185218)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185219

Én úgy látom hogy te kezdted.

Itt : http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=155868586&t=9188003

Oké, neked az én kórházi élményeimről ez jutott eszedbe, nekem erről az írásról  az a másik link jutott az eszembe.. Rendszer.hiba -nak ciki volt az én linkem, én pedig ragaszkodtam ahhoz hogy hadd linkelhessek ide olyant ami nekem jut eszembe.

De nem én kezdtem.

Előzmény: cyberLina (185218)
cyberLina Creative Commons License 2020.09.13 -1 1 185218

:)))))

Így olvassál máskor prostisrácokat! :D 

Ha azt mondom te kezdted, elhiszed?

Előzmény: endrebá (185217)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185217

Hát ez az.. ez már a kiásott csatabárd.

Rendszer.hiba, kérlek ne válaszolj mert ez a téma se a topik profilja, ezek a tények is alkalmasak a nyugalom megzavarására..

Ismerjük el hogy az érzelmek közül csak a pozitív és távolságtartó érzelmek alkalmasak barátkozásra - és itt az a célom.

Előzmény: cyberLina (185216)
cyberLina Creative Commons License 2020.09.13 0 3 185216

Nem érted, Te! Hiába írja lassan! 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Mikor volt korábban nulla közelében az infláció?

Mikor volt olyan, hogy a nyugdíjak értékét évről évre sikerült megőrizni, sőt még növelni is?

Mikor volt olyan, hogy egyszerre csökkent alacsonyabb szintre a személyi jövedelemadó, a vállalkozások adója, és a családok adóterhe? Mindez egy tomboló európai válság közepette. Korábban, ha válság, akkor elvették a gyermekek utáni adókedvezményt, és elvettek egyhavi gyedet az édesanyáktól.

Mikor történt meg Magyarországon vagy akár másutt Európában, hogy radikálisan csökkentek a rezsiköltségek?

Mikor volt olyan, hogy az óvodáskorú magyar gyerekek 90 %-a ingyenesen jut napi legalább háromszori étkezéshez?

Mikor volt olyan, hogy a multik és bankok részt vettek volna a közteherviselésben? Az önkéntesség itt nem szempont.

Mikor fordult elő az, hogy az állam igazságot szolgáltatott a megkárosított ügyfeleknek a bankokkal szemben?

Mikor volt korábban a miénk az egyik leggyorsabban növekvő gazdaság Európában?

Az sem fordult elő 23 év óta, hogy annyi embernek legyen munkája, mint most.

És mikor volt olyan Alaptörvényünk, amely magában foglalja nemzeti értékeinket, kiáll a keresztény hagyományaink mellett, védelmébe veszi a házasságot, a családot, a nemzeti összetartozást?

Mikor és melyik országban fordult elő, hogy felére csökkentették a politikusok számát?

Az is először történt a rendszerváltoztatás óta, hogy 3500-zal növeltük a rendőrség létszámát.

És olyanra sem emlékszem, hogy Budapest buszparkját néhány év alatt gyakorlatilag teljesen lecserélték volna.

Mikor volt olyan, hogy mi, magyarok határozottan és büszkén kiálltunk az országért és a magyar érdekekért a nemzetközi küzdőtéren?

Olyan sem volt még, hogy Magyarország inkább a saját útján járjon, és újszerű megoldásokat merészeljen kipróbálni. Többen azok közül, akik kezdetben gúnyos megjegyzéseket tettek a mi unorthodox módszereinkre, immár tisztelettel érdeklődnek a recept után. Mára az IMF-től az Európai Bizottságon át a hitelminősítőkig mindenki elismeri eredményeinket.

Csak így hirtelenjében 15 olyan nagy tettét sorolhattam föl Magyarországnak az elmúlt öt esztendőből, amilyenre korábban nem volt példa. 15 kimagasló oszlop, ami azt bizonyítja, hogy ebben a népben van kurázsi, és ebben az országban van fantázia.

O.V. 2015.

2020.

Előzmény: Rendszer.hiba (185212)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185215

Szép halál lehetett mikor égig pakolva a kiránduló család holmijával meghalt csak az elosztófedél.

De az biztos hogy mikor már üres volt a hátsó csomagtér, akkor egy táncteremben szerelhetett az értő kezű szerelő.

Hívj csak, be vagyok kapcsolva...

De ha túlbonyolult akkor eszirosseb - jó lesz a Bazsalikom ulícából Rendszer.hiba környékéről a japcsi változat.

Előzmény: Dorka 57 (185213)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185214

Nem állok le magyarázni hogy ki mondta ki először hogy a hála az nem politikai műfaj..  én azt mondtam hogy még az évek óta valóban sajtót megtöltő szenzációkról se tudok annyit amennyit a szenzációgyárosok szeretnének hogy tudjak.

Tehát : a blogvilágban való tájékozottságodat tőlem elvárni azzal sem igazolt, ha te évek óta olvasol ilyen híreket.

Nem vagyok megsértődve.. ezért próbálok lassan és érthetően írni.  :-))

Szívesen olvasom azt az oldalt, mert az érveikkel egyetértek, a stílusuk nem gyűlölködő, nem kell magamat ocsmánynak éreznem az olvasásuktól..

Előzmény: Rendszer.hiba (185212)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185213

Ilyen belül a Giardiniera :-)

Rendben. Majd hívlak, mert nem egyszerű történet.

Előzmény: endrebá (185203)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.13 -1 0 185212

"pedig a gyuribácsival aztán tényleg évek óta teli van a sajtó."

Tele bizony. Fidessesek tucatjainak fizette a tanulmányait, s biztosított nékik ösztöndíjat, csak aztán amikor számon kérte rajtuk azt, hogy miért viselkednek tisztességtelenül, diktatórikus allűrökkel, miért tesznek az ország s a nép ellen, s miért  tagadták meg a demokráciát,  s az emberi jogokat, akkor besértődtek reá...

A hangvételedből és a leírtakból véltem sértődöttséget kiolvasni... :) :)

Attól senki sem válik szenzációtudó emberré, hogy a kvázi mindenhonnét szembejövő híreket el is olvassa, s értelmezi... Csak tájékozottabbá.

Előzmény: endrebá (185211)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185211

Én azt se olvasom hogy Sorosnak ki az európa-parlamentet befolyásoló strómanja.. pedig a gyuribácsival aztán tényleg évek óta teli van a sajtó.

Dehogy tartom magam szenzációtudó embernek, ki mondta ezt neked.. nem is akarok az lenni.

..ö..ö..  hol olvastál te rád-sértődésemet?  Most visszaolvastam, érvelési hibáról írtam példát és magyarázatot, és harcokká alakuló beszélgetésekről.

De azt hogy én most megharagudtam rád..??

Azzal teljesen egyetértek hogy meg kell gondolni hogy kinek és mit hisz el az ember - de egy véleményformáló hírforrástól szerinted ezzel a módszerrel el lehetséges lökdösni egy ötvenkéthárom éves véleménytulajdonost, vagy inkábbcsak az ellenkezését lehet felkelteni?

Előzmény: Rendszer.hiba (185206)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185210

Ez a mosoly is elviszi az egész képet a hátán..  se a hajó, se a fürdőruha nem érdekesebb.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185201)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185209

Óóóó.. de gyönyörű.

Soha nem láttam élőben ilyen kombi-változatot, még prospektusban is csak a reklámképeken.

Itt meg ez a kis piros régi magyar rendszámmal...  nahááát.

Ámulok és bámulok.

Előzmény: Dorka 57 (185198)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185208

Körülöttem mélyszegények laknak. És körülötted?

Belelátok a mindennapjaikba. Látom hogy aki akar az kiemelkedik.  Negatív vagy pozitív eszközökkel, tartósan vagy csak a TEK megjelenéséig - de nem vagyok felháborodva.

Te pedig fel vagy háborodva.

Lehet hogy nem a saját szemeddel látod a tényeket hanem úgy írják és mutatják neked?

Előzmény: cyr45 (185195)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185207

Lelked rajta ha a "hogyan" -t nem nézed.

Az általam behivatkozott médiatermék stílusát véleményezhetjük, de a tényközlését minek?

Elveszünk a részletek magyarázatában, elveszünk a fogalmak magyarázatában, elveszünk a mögöttes szándékok magyarázatában - minek?

Elolvasom az írást, és ha érzelmet okoz akkor elgondolkozom rajta.

Ha azt az érzelmet okozza amit szándékozott akkor az írás tárgyáról gondolkozom el, ha az ellenkező érzelmet okozza akkor az írójáról.

Nem megyek bele a kérdésedre adandó válasz megfogalmazásába, a részletekben benne felejtett hibák és fogalommagyarázatok és félreértések magyarázgatásába és a kialakuló érzelmek kezelésébe.

Tettél egy linket, az írójának a stílusa érzelmeket keltett bennem - tettem egy linket, a megjelenési helye érzelmeket keltett benned.

Nem érzelmezem veled.. vagyis CSAK pozitívan (és távolságtartóan) érzelmezem veled.  :-))

Előzmény: cyr45 (185194)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185206

Endrebá. Évek óta tele van a sajtó, a facebook s stb a prostisrácok aljasságaival, hazugságaival, illetve az elvesztett pereikkel stb-ivel. Ha tájékozott embernek tartod magadat, akkor mindezzel is tisztában érdemes lenni... gondolom én. Akkor miért sértődsz meg reám?

Én még mindig beszélgetésnél tartok, s nem harcoknál. Nem is akarok harcolni, mert nincs értelme. Csupán az a véleményem, hogy nagyon meg kell gondolni, mit hisz el az ember, s mit nem...

Előzmény: endrebá (185202)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185205

Nem ingyenpénz, hanem saját erőből való megmozdulás, elindulás, továbblépkedés.

Az hogy te nem így látod (vagy hogy ezt a kétféle dolgot egynek látod) az a helyzetedből következik.. de eszerint nem látsz mindent.

Iványi Gábor, és Igazgyöngy alapítvány.. ez a "halat adsz vagy hálót" kérdés-köre.

A fizetős iskolák még másabb téma.

És nem akarok itt harcolni ezek miatt a témák miatt..

Előzmény: cyr45 (185192)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185204

Én is szerettem a formáját is és a konstrukciót is, csak a lelkesedés egy idő után elmúlt - a hibák viszont ugyanúgy jöttek mintha lelkesen vártam volna őket.

:-(((

Előzmény: Mlle. Grenelle (185191)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185203

Hurrá.. köszönöm, kérem!   :-))

Előzmény: Dorka 57 (185190)
endrebá Creative Commons License 2020.09.13 0 0 185202

Nem létezik hogy te úgy kezdesz olvasni egy könyvet hogy előtte lepriózod az íróját.

Én legalábbis nem tudom hogy kik írják a pestisrácokat, fogalmam sincsen hogy hány vesztes per van mögöttük és kik fizetik őket a reklámbevételeken fölül.

Ha legalább ennyi háttértudás kell neked ahhoz hogy olvass tőlük, azt sem tudtam.. és azt se hogy véletlenek nincsenek.  (sőt)

Most komolyan.. neked a "túloldalt" ocsmány -ozó stílus tetszik?

Na ez például érvelési hiba.  Most éppen tőlem, és most éppen szándékosan - de így alakulnak harcokká a beszélgetések.  Pedig te nem is mondtál ilyent, csak a párhuzamosság elvén visszakérdezek mert komolytalannak minősítesz azért mert nekem valami jobban tetszik mint valami más.

Ez a célod amikor azt kérdezed hogy "most komolyan" ?

Mert céltól függetlenül is ezt éred el.

Előzmény: Rendszer.hiba (185189)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.13 -1 1 185201

Szép reggelt mindenkinek!

Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.12 -2 0 185200

Egyre jobban nyílik a jövedelem és életkilátásbéli különbség a szegények és a gazdagok közt. Ez akkor is komoly baj lenne, ha létezne egy komoly, erős, nagy létszámú középosztály. De sajnos a középosztály is szép lassan árnyéka lesz régi önmagának... Félreértés ne essék, ez nem csak kishazánk problémája... az egész világon ez van...

Előzmény: Mlle. Grenelle (185193)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185199

De aranyos...! 🙂❤️

Előzmény: Dorka 57 (185198)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185198

A képek eltűntek

de megtaláltam őket 

Előzmény: Dorka 57 (185196)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.12 -1 0 185197

Arrafelé nem járok.

Előzmény: Dorka 57 (185196)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185196

A rendszámos topikból

Előzmény: Mlle. Grenelle (185191)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.12 -1 1 185195

De marginalizálni, és relativizálni akarják, továbbá, a szőnyeg alá söpörni!

Úgy beállítani, hogy a szegénység kizárólag az érintettek bűne, abban a politikának szerepe nincs!

Ez egy ordas hazugság, de sokan elhiszik, akiket nem fenyeget (most még) ilyen veszély.

Visszaköszön Lázár emlékezetes mondása, hogy "akinek semmije nincs, az annyit is ér!":-((

Pedig a szegénység sajnos, dinamikusan növekszik!

És a kormány nem orvosolni akarja, hanem elleplezni ezt a tényt.

Vajon meddig fog ez menni, és (végül) milyen eszközökkel?...

Előzmény: Mlle. Grenelle (185193)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.12 -1 1 185194

Nézd, mindenkinek a stílusát lehet vitatni, így Rezedáét is.

Én nem azt vizsgálom, ahogyan ír, hanem amit ír! 

És az -sajnos- teljesen helyén van,  a megtörtént eseményeket véleményezi.

Az általad behivatkozott, erősen hátszeles média-termék viszont jellemzően ferdít, sőt, hazudik!

És ezen nem változtat az sem, hogy azt milyen köntösbe csomagolja, a lóláb akkor is kilóg.:-(

Egyetlen mondatot idézek be a mostani csodálatos írásukból:

Az SZFE majdnem minden tanára liberális politizálástól szennyezett. 

Ez szerinted mi, ha nem a témában szereplő személyek kollektív becsmérlése?...

Ja, hogy stílusát tekintve kevésbé "érdes", mint Rezedáé?  Tudod, attól még nem válik igazzá.

Rezeda is írhatná úgy, hogy a NER lovagok "korrupciótól szennyezettek".

De ő nem úgy írja, hanem úgy, hogy lopnak.

Ez persze stílisztikailag csúnyább, viszont sajnálatosan igaz!:-)

Előzmény: endrebá (185185)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185193

Ha a szegénység marginális probléma lenne, annak csak örülni lehetne - de sajnos nem az...

Előzmény: cyr45 (185192)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.12 0 1 185192

Pedig van ilyen, a legszegényebbek számára is.

Én sajnos nem így látom.:-(

Hangzatos dumák vannak, közben pedig elveszik azt a csekély finanszírozást is azoktól, akik valóban segíteni akarnak a mélyszegénységben élőknek, amit eddig (nagy kegyesen) Állam bácsi lökött nekik!  Lásd: Iványi, + Igazgyöngy alapítvány csak példának...

De közben nyiltan tömik pénzzel a "majdani elit kinevelésére" létrehozott spéci tanintézményeket,

amelyek borsos tandíját amúgy is csak a "jelenlegi elit", a kegyeltek, tudják megfizetni, gyermekeik

számára...  Vagyis, a társadalmi különbségek bebetonozása, a szegénység marginalizálása a cél!:-(

Előzmény: endrebá (185182)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185191

Egy darabka múlt...

... azt megértem, hogy az 500-as Fiat tetszett (rém cuki kis kocsi!❤️❤️), de az elvileg modernebb 126-os miért nem (mondjuk nekem sem - ültem olyanban, és utáltam).

Előzmény: endrebá (185184)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.12 -1 0 185190

• Air-cooled 4 stroke OHV petrol engine
  • Horizontal shaft
  • Displacement: 242cc
  • Max power: 6.0kw (8.0hp) @ 3600rpm
  • Shaft size: 1" parallel shaft
  • Air cleaner: dual element
  • Dimensions: 430 x 380 x 410mm (LxWxH)
  • Weight: 24.5kg

Elvileg igen.

Előzmény: endrebá (185183)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.12 -1 1 185189

Ugyan Endrebá...

Elég azzal tisztában lenni, hogy kik és mifélék alkotják a "prostisrácok"-at, vagy csupán elég annyira képben lenni, hogy miért is történt meg vélük a rengeteg elvesztett per, becsületsértés, helyreigazítás, kártérítés stb... Véletlenek nincsenek!

Most komolyan, az ilyesfajta hangvétel tetszik?  Csalódnék, ha komolyan így lenne! :)

Előzmény: endrebá (185188)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185188

Rendszer.hiba, én nem ismerem a te blogokról alkotott értékrendedet - és így ismeretlenül miért is akarnék annak megfelelni?

Nem politizálni akartam, hanem példát felmutatni hogy egy más által példaképpen idetett blogbejegyzés stílusához képest milyen fogalmazási stílus tetszik jobban.

A becsületről és becstelenségről nem elég annyi hogy kijelentjük.. hogy valakire rámondjuk ezt a fogalmat.

Pláne nem így és ebben az esetben.

Nem most találtam erre a blogra, nem a rátalálás érdekességét akartam veletek megosztani.. nem linkelgettem ide nyakra-főre a cikkeket ha nekem tetsző gondolatokkal találkoztam bennük - de ha egy másik blogról ez jut eszembe, akkor bizony hogy idelinkelem.

...és nem fogadom el az arcomba vágott kesztyűt mert nem az én blogom, nem az én gondolataim és megfogalmazásom - csak példa a nekem jobban tetsző stílusra.

Előzmény: Rendszer.hiba (185186)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.12 -1 2 185187

A magyar rögvalóság sajnos az, hogy akit csak lehet, a magán-egészségügy felé akarnak terelgetni. Egy orvosigazgató ügyfelemmel beszélgettünk erről a témáról, s szerinte tudatos az egészségügyi rendszer lerohasztása, illetve az allami pénzekkel való magánszektor kitömése. 

Járulékokat kötelező fizetni, de mégis a lakosság kb 40 százaléka képes a magánrendeléseket is megfizetni, ezért miért ne fizetessék meg velük... ???  Az állami egészségügyre meg rámarad a lakosság kb 50 százaléka... így kisebb a terhelés, kevesebb befizetést kell visszaforgatni, mehet a sok lé a nertársakhoz. 

S ami a borzasztó, lesz egy olyan kb 10 százalék, aki totálisan kiesik az ellátórendszerekből... :(

Előzmény: cyr45 (185173)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.12 -1 1 185186

Endrebá, a becstelen prostisrácoktól bármit is idézni minimum, hogy ciki... Még amit kérdeznek, az is hamis és gonosz! 

Biztos, hogy megint politizálni szeretnél? :)

Előzmény: endrebá (185185)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185185

Olvasgattam egy kicsit a blogon, és elcsodálkoztam.

Művelt és nagy élettapasztalatú véleménytulajdonos írja, és mégis minden tőle eltérő meggyőződésű személyt ocsmánynak mutat be.

Itt is olvasok néha "az-erteksemleges-neveles-diadala", és ez a világszemlélet (nem amit bele lehet magyarázni, hanem azok a szavak amit olvashatok) - nem ocsmányozza a túloldalt

Előzmény: cyr45 (185179)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185184

Régi budapesti reklámkép a kispolszkiról..

Hejj de szerettem az elődtípusát, az ötszázas Fityulát.

Aztán mikor a modern utódtípusra is kezdte futni, akkor kezdtem kiszeretni a farmotoros kéthengeres konstrukcióból.  Nem büszke és mosolygós fejlődéstörténet az enyém, de ez jutott.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185181)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185183

kettőhetvenhárom.. hümm-hümm.. holaza zátváltóoldal.. hm-hm

Aszongyahogyaszongya

..százhatezer.

Száznegyvenötvenért most ebben a pillanatban küldenél nekem egyet?

Előzmény: Dorka 57 (185180)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185182

Szia Cyrano, hiányolom az írásból a "saját erőből való megmozdulás-elindulás-továbblépkedés" című megoldóképetnek legalább a megemlítését.

Pedig van ilyen, a legszegényebbek számára is.

Előzmény: cyr45 (185179)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.12 -1 0 185181

Szép reggelt kívánok!

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185180

Loncin G270F-P a madzagos berántós, EP az önindítós.

A "P" 1" £273, a 3/4" £299, az "EP" csak 1" £399.

Pont a Honda GX270-nel csereszabatos. 8LE/3600ford.

Ezek komplett gyári új motorok.

Előzmény: endrebá (185177)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.12 0 1 185179

Na, ehhez épp most találtam egy (nem kicsit) aktuális írást:

http://rezeda.blogin.hu/2020/09/11/egyeles/

Akinek nem inge, ne vegye magára!

Akinek viszont igen, az felöltözködhetne már...  Mert, a király meztelen!:-((

Előzmény: cyr45 (185173)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185178

Köszönöm az ismertetést Gary, érdekes a kistraktor.

Előzmény: Hun G. (185175)
endrebá Creative Commons License 2020.09.12 0 0 185177

Tehát a szívességet is beleszámolva olyan 180-200E forint lenne, hogy idejöjjön az a collos tyintyin főtengely.  240 pedig itt a márkakereskedői japán.

Köszönöm Dorka uram, milyen márkanevű az amit te mondsz.. ugye nem Honda?

Előzmény: Dorka 57 (185174)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185176

Major Tamás akár ma is elmondhatná ezt, persze kicsit aktualizálva!

https://www.youtube.com/watch?v=897s9WEQ9Ig

Mondjuk, Kásler ÚR-nak címezve. 

Ja, és az SzTK-ról sokan talán már azt sem tudják, mit jelent?...  Mai szóval: TB alapú ellátás...

És a Kútvölgyi kórház nincs már a kivételezett elit, pártfunkcik, felsővezetők számára fenntartva!

Olyan is, érdemes megnézni a mai állapotát.:-((...

Hun G. Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185175

csak a megbizhatoságamiatt hasonlitottam az MTS-hez ,ez nem egy nagyüzemi használatra tervezett traktor

kertészetek,házkörüli munkálatokra,Kommunaltraktor, stb-re  tervezték ollcso és egyszerü szerkezet ,még ma is üzemel ezerszámra

Előzmény: endrebá (185172)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185174

Bözsit kérnek, nem pisztolyorrú Mátyást

Előzmény: endrebá (185170)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185173

a jól felfogott érdeke az az embereknek, hogy normális egészségügyi ellátást kapjanak... 

Ez így is van.  Te szerencsére megengedheted magadnak, hogy "terelődj" a magán klinikákra!

A szomorú az, hogy nagyon sokan viszont nem!:-((  És azok azt kapják, amit kapnak az "állami"-ban.

Legfeljebb végig kell várniuk az irreális várakozási időket.  Ha addig el nem patkolnak!

Na és?...  Így jártak!  Kevesebb nyugdíjat kell fizetni, és szociálisan problémás állampolgárok úgy is .

És örüljenek, hogy "ingyen" kezelik őket!  Miii, hogy vonják/vonták tőlük a TB-t, egy életen át?...

Hát ez csak természetes, fenn kell tartani az állami egészségügyi ellátást!  Világos, nem?

Előzmény: Rendszer.hiba (185165)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185172

Annál azért sokkal pehelysúlyúbbnak tűnik.

Az ötvenes kábé három  tonna (vagy kettőnyóc) - és a kormánya mögött sokkal kisebbet mutatott volna ugyanaz a leány.. ha csak nem kétméteres kosárlabdázó.

Én szemre inkább az RS 09 -es Maulwurf és az ötvenes Mötözö közé saccolnám ezt az ÍHáCét

Sőt, inkább a mostani T 25 -ös.. vagy T 35 -ös nyugati megfelelője.

Aranyos és egyszerű.

Előzmény: Hun G. (185171)
Hun G. Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185171

ez kb.az MTZ 50 es "kapitalista"változata,teljesitménybenn ,megbizhatoságábann ,és elnyühetetlenségébenn..1950.ig gyártották

jo estét...

Előzmény: endrebá (185168)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185170

Négyszáz darab Hunyady-ezredest, vagy négyszáz inglish fontot?

Előzmény: Dorka 57 (185169)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185169

Az 1"-os motorért 400 pénzt kérnek

Előzmény: endrebá (185161)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185168

..egy ős-íhácé..  Naháát..

Most is kéne egy ilyenhasonló játéktraktor.  Mondjuk kéne hidraulikus hárompontfüggesztés rá, meg hogy dajcse precizitét szerint legyen összerakva és a metrikus rend alapján - de a méretei és a képességei kellenének.

Előzmény: Hun G. (185167)
Hun G. Creative Commons License 2020.09.11 0 2 185167

ez egy

a jellegzetessége ami "egyedülállo "annakidején, az egyész traktorváza egy "csö"

azért pipe tractornak "csufulták" elnyühetetlen "igáslovolt"..

jo estét...

Előzmény: Mlle. Grenelle (185137)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185166

Ez a terelődés a cél..

Előzmény: Rendszer.hiba (185165)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185165

Az a lényeg, hogy gyógyulsz, s hogy jól érzed magad a bőrödben....

............

.................

................

.............. meg a társaságunkban.... :)

Az egészségügy meg... ha így megy tovább, béke poraira...  :(  :(

Sokaknak minden sejtje tiltakozik az ellen, hogy ner lovagokat s orvosbárókat gazdagítson, de a jól felfogott érdeke az az embereknek, hogy normális egészségügyi ellátást kapjanak... ezért sikerül a fizetős helyek felé terelgetni...

Előzmény: endrebá (185164)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185164

..és most még általam nézve sem látszik annak.

A mélyebb és magasabb összefüggések vizsgálgatása nélkül, a gyógyuló bal hüvelykujjam mai kötésből kibontása láttán jutott eszembe ez-az.  Annak egy részét megírtam a barátaimnak itt.

Szívesen vagyok a társaságotokban.

Annak ellenére hogy nem mindenkivel értek egyet - mert velük is szót értek.

..és ez jó.

Előzmény: Rendszer.hiba (185163)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.11 -1 0 185163

Sohasem volt szűziesen ártatlan...

A kórházakat illetve a magyar egészségügyet "orvosbárók" tartják a kezükben... Kásler,  Mikola is ilyen, többek közt...  Nekik nem érdekük a normális egészségügy léte, fejlődése, nékik nem érdekük a hálapénzrendszer megszüntetése, nékik nem érdekük a működő állami egészségügyi rendszer ...

Zavarosban lehet jól halászni...

Előzmény: endrebá (185157)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185162

A bibliára, az alkotmányra meg a franc tudja, mi mindenre IS felesküsznek emberek... Ami eskü lapátnyi trágyát sem ér... :( 

Előzmény: cyr45 (185154)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185161

Tyintyin gyártmányú motor itt is van gyári új - de nekem most japán minőségű (és minőségi) motor kell.

Nem őszinte a mosolyom ha a fizetendőre gondolok, de most a legfontosabb hogy a maradék kilenc köb gyertyán is fel legyen hasítva.. és az idén lehetséges következő adagok is fel legyenek.

Collos főtengely kéne..  a Vanguardnak olyan van, és akkor nem kéne a Honda-közdarabba perselyt faragtatnom.

Előzmény: Dorka 57 (185160)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185160

Az a Honda férjhez ment, most Loncin a neve, de GX270.

£300 körül van 3/4" tengelyjel.

Előzmény: endrebá (185143)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185159

Pléhúsz írta magánban a dutrásoknak hogy bontja a Fergusson kombájnját..

Előzmény: ötbites stihles ziles (185156)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185158

Kedves Cyrano.. az eskük  is inflálódnak.

Hallottál-e arról hogy a hazaárulás fogalma már nem Magyarországról hanem a NATO -ról szól?  Biztos nem.. hát ilyen a hippokrateszi eskü is.

Nem azt takarja amit a civil kiért belőle.

Előzmény: cyr45 (185154)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185157

Na ilyen a gyakorlati tapasztalat..

Nem is tudom melyik politikus mondta egy másik kormány idején hogy tisztességesnek lenni nem elég.

..látszani is olyannak kell.

Eljutottunk addíg, hogy az orvoslás sem látszik szűziesen ártatlannak.

Előzmény: Rendszer.hiba (185152)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2020.09.11 0 1 185156

Jó,akkor legyen a hatos Perkins...nem tudom,a Leyland honnan jött...mert olyant láttam hajóba rakva,a D613 helyére...biztos az rémlett fel...

Perkins motorból volt nálunk három hengeres,négyhengeres,meg a bolgár klónok is...hatost csak kombájnban láttam,függőlegesen szerelt köradagolóval...

Ki súgott?Rákérdeztél,vagy valaki onnét is nézelődött erre felé?Mert láttam nagy Dutrát eredeti motorjával,Steyer motorral,négyes Csepellel,SzMD motorral,négyes IFA motorral,de a hatos Perkins,az gondolom ritka motor volt hazánkban...olyan átépitést azt nem...ja,mind házi átépités volt,amiket irtam....a kényszer szülte igy...meg a gép felépitése is alkalmassá tette a variálásra...ami volt motor,arra....

Előzmény: endrebá (185148)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185155

Az egyértelmű dolgokat nem kérdőjelezem meg.

Nem kellett a baleset után erővel elhurcolni a kórházba, nem kellett erővel rámhegeszteni a szájmaszkot, nem kellett erővel belémszigonyozni a tetanuszt, nem kellett erővel vitetni a röntgen alá, vagy vízipisztollyal rámkenni a jódot.

A kétértelmű dolgokban viszont el kell érni az egyetértésemet.

Ez egy nagyon jó megfogalmazás.. hogy a doktor nem fél, hanem kockázatot kerül.

Ezzel mint ténnyel egyet is értek.

(a kérdés az az hogy minek a kockázatát érzi kerülendőbbnek.. illetve másodlagos fontosságúnak)

"..az odafigyelés sajnos.."

Ebben a kijelentésedben homlokegyenest eltér a meggyőződésünk.  Maradhatunk is ennyiben, nem kell győzködjük egymást.

Párhuzamosság.. soxorozódás.. "..adott esteben(?) létfontosságú lehet.."

Ez így semmi.   Jól hangzó üres duma.  "saxöveg"  ..  nyilasduma.

"Akkor ott valami hiba történt" 

Szerintem is.

Valószínűleg nem úgy van ahogyan gondolom.

Hm.. hát jó.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185150)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185154

Valami Hippokratész nevű annak idején írt arról, hogy az orvosnak mi is a dolga...

A magyar orvosképzésben pedig ez az orvosi eskü szövege:

Én (…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megőrzöm. Tanítóimnak megadom az illő tiszteletet, orvos társaimat megbecsülöm. A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét. Az … Egyetem hírnevét öregbítem és megbecsülését előmozdítom.

Csak be kéne tartani!  Ha már egyszer eskü...  Mindig, mindenhol, minden orvosnak!

Ilyen egyszerű.. lenne!

Előzmény: endrebá (185153)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185153

Én nem szeretnék alázatot érezni senkitől, és szerencsémre nem kell tudnom milyen az amikor  nem EMBERKÉNT kezelnek.

..szóval ehhez nem tudok érdemben hozzátenni.  Itt felénk emberként kezelnek, csak nem együttműködésre törekvően hanem kinyilatkoztatóan.

Előzmény: Negyvenes nő (185149)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.11 0 1 185152

Hatalmaskodó és arrogáns (tisztelet a kivételnek) az állami egészségügyben, udvarias, korrekt, segítőkész a fizetős-magánklinikákon.

Pedig sok esetben igen nagy számú átfedés van orvosban, egészségügyi dolgozóban a kettő közt...

Asszonykám már évek óta elakart küldeni egy teljes kivizsgálásra, elvégre az ötödik X felé közelítve nem árt az ilyesmi. Egy ideig mismásoltam, kitértem jófajta kis kifogásokkal a vizsgálatok elindítása alól, a megúszásra játszottam, hiszen ki időt nyer, életet nyer, hisszük mi férfiak... sokszor tévesen.  :)))

Természetesen az asszonyi óvó-féltő akaratnak nem lehet sokáig ellenállni, ezért rákérdeztem a körzeti dokinál, hogy is megy egy alapos kivizsgálás. No, nem akart rábeszélni, lebeszélni annál inkább...  mindenhova beutaló, várólisták, időpont-egyeztetgetések a messzi távolba, no és persze spórolásból el sem végzett vizsgálatok... Sejtettem, hogy ez lesz, nem is igazán hittem azt, hogy állami egészségügyben érdemes ezt végigvinni... ezért már előtte keresgéltem, s találtam... egy jó nevű Budai klinikára beugrottam... kaptam egy szimpatikus időpontot... Reggel nyolcra odamentem, autóval beparkoltam az udvarra, kint parkolóhely nem sok szokott lenni, hiába fizetős... S a LÉNYEG,  kábé délután háromra be is fejezték mindazt a vizsgálódást, ami az államiban legalább egy hónapig eltart... Egy fűzött mappában is illetve emailben csatolt fájlban is az összes vizsgálati eredményt érthető formában megkaptam. Aztán amikor visszamentem, egy doki kívánságomra személyesen, ÉRTHETŐ EMBERI NYELVEN (!!!!) kielemezte az összes vizsgálati eredményt.

Az orvosok kedvesek, udvariasak, emberiek, az egészségügyi személyzet dettó, végig asszisztálgatták, hogy mikor hova kell menni... Szóval olyan volt, amilyennek az állami SZTK-s kórházasdis rendszernek és dolgozóknak is lenniük kéne... DE NEM AZOK!

Miért? Hiszen mindenféle címszó alatt beszedett járulékban évente sokszorosát kifizetem annak az összegnek, mint amennyibe egy teljes, alapos Menedzser-szűrés belekerül. Mérges lettem, tavasszal átváltottam az 50 ezres katára, így évente kettő ilyen teljes szűrésnyi+fogdokizásnnyi pénzt megtakarítok... :)

... a fogászatra még visszaugrottam egy letört-lyukas fog miatt... A körzetes fogdokinéni mindig 1-3 órás csúszásban van, itt meg másodpercre pontosan behívtak...

Előzmény: Negyvenes nő (185149)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185151

Örülök, hogy tetszik, Endre. 🙂

Előzmény: endrebá (185145)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185150

Hosszú, kedves Endre...

...a mindent megkérdőjelezés, az mindenképp bonyolítja a helyzeteket...

Az orvos nem fél, csak nem akar felesleges kockázatot vállalni. Egészség, ugye, csak egy van. Ezért játszanak sokszor biztonsági játékot, úgy a beteg, mind az orvos viszonylatában.

Így is, úgy is kifejlődnének a rezisztens baktériumok. Evolúció... ez esetben sajnos. 😕

Az odafigyelés sajnos nem mindent old meg.

A redundancia párhuzamosságot, többszörözést jelent. Ez feleslegesnek tűnhet, de adott esetben létfontosságú lehet.

Akkor ott valami hiba történt.

Nem lenne szabad úgy kinéznie, ahogy az állításod szerint kinéz.

A napi többszöri kötéscsere, az rendben van, de az antibiotikus kenőcsöt is szükségesnek tartom - talán a kettő kombinálása lenne a jó megoldás?

>Dr. Pamela Isley elgondolkodva kopog a tollával az asztalon<

Nem.

Ez összeesküvés-elmélet.

És az orvoslásban a szike mindig az ultima ratio.

Szóval valószínűleg nem úgy van, ahogy gondolod.

Előzmény: endrebá (185144)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185149

Nagyhatalom lett az orvoslás.

Pedig azt IS alázattal, a másik ember EMBERKÉNT történő kezelésével kellene csinálni.

Nekem szerencsére sikerült néhány ilyen orvost találnom, de sajnos több volt(van) a magát istennek (de minimum tévedhetetlennek) tartó.Én sem vagyok egyszerű eset, mert gondolkodom, utána járok, és nem engedek mindent, ami hirtelen eszükbe jut. Ezért még élek :-)

Előzmény: endrebá (185147)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185148

Legutóbb talán ZilGuru barátom mondta hogy Leyland motor lehetett az angol export Dutrákba építve, és nem tudtam megmondani hogy mi is volt.

Ma kaptam egy körmailt amiben éppen megemlítették : hatos Perkins.

endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185147

Mert ez nekik a munkájuk.  Egy pénzkereseti lehetőség... vagyis a pénzkereseti lehetőség.

És az akadékoskodó paciens ezt a nagynehezen elért lehetőséget akadályozza.

Elfogadom én hogy nagyon sok a valóban csak idegesítő és hátráltató önjelölt tanácsadó.. meg a következő kategória az önmagán kísérletező, aki ha elbaxxa akkor mindenáron tologatná a hibásságot a fehérköpenyt viselőkre - ezt is elhiszem.

Csak azt nem, hogy nem lehet a betegek felelősségi szintjét felnőtt szintre emelni.

Mert most a felelősségcsökkentés megy.

Előzmény: Negyvenes nő (185146)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185146

Igen, az az érdekes pl, hogy az ellátandó embert páciensnek hívják. Aminek a jelentése:türelmes.

Odáig “fejlődött” az orvostudomány, hogy a betegnek el kell tűrnie bármit, amit az orvos tenni akar vele. Tisztelet a kivételnek, aki meg is beszéli a beteggel, mit és miért akar vele/rajta csinálni. Kb úgy bánnak az emberrel, mintha semmi köze nem lenne ahhoz, ami történik.

Pedig valójában, akármilyen furcsán hangzik, ez is egy szolgáltatás. 
És sajnos, már nem foglalkoznak a megelőzéssel, csak a “minél több gyógyszert” felírni, beszedetni, kipróbálni dolgokat, ha nem válik be, majd a másikat...

Pedig az eredeti orvostudomány a gyógynövényekből, a most már elítélt természetgyógyászatból indult ki.

És a legtöbb orvos tényleg egy kiló lisztnek tekint.

Szerintem

Előzmény: endrebá (185144)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185145

Látodlátod.. ez a kép is jó példa arra hogy a látvány lehet ugyanarról a szereplőről vonzó is és közömbös is

Mert ha jobban megnézem akkor gyanús hogy egy régirégi Porsche traktor van a képen, és a hölgy sem az én álomkategóriám - de ezen a képen egyértelműen magára vonja a figyelmet.  Nem kell hogy harminc foggal mosolyogjon és titkos ruhazugok látványával varázsoljon.

Szép.

endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185144

És mi okozza a nehézséget az esetemben?

A tapasztalaton alapuló különvéleményem, vagy az ehhez való ragaszkodásom?  :-)

A félelem és a biztonság annál is inkább különálló két fogalom, mert én a félelmet az orvos részéről érzem, az általad említett biztonság pedig a beteg biztonsága lenne.

Az egészség "kissé" túlbiztosítása pedig megéri-e az antibiotikumokra ellenálló baktériumtörzsek kifejlődését?

A sebre odafigyelés közben beinduló fertőzés nem harapózhat el mire észreveszik - ezért van az odafigyelés.  Ha nem látható a kötés alatt, akkor persze minden.. sőt, minden IS kell.

Mondd kérlek, mi az a redundancia?

Nézd az én helyzetemet : kibírtam a kötszert, és mikor ma levették, gennybűzös sebfelület tárult a szemem elé.  (az antibiotikumos kenőcs a fedőkötést szabályos párakötéssé változtatta, illetve a napi többszöri átkötés hiánya is a gennyfelhalmozódást segítette)

A tegnapelőtti bekötözéskor még száraz és szagtalan sebesült ujjam mára gennyes szagú felázott területté változott - aminek a gennymentesítésére nem akartam a szikét választani.

Mondd kérlek Izli Pamela szereplő.. ha így nézed, nem arról szól a történet, hogy azzal a "prosztatával" kialakított helyzetet kezelnék szikével?

Előzmény: Mlle. Grenelle (185130)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185143

Én már csak ilyen elmaradott falusi kizsvasutas vagyok.. a rozsda nekem csak rozsda.  :-)))

A tudást viszont tisztelem.

Dorka uram.. nálatok is kábé kettőszáznegyven ezer fityingre jönne ki egy GX 270-es Honda kismotorblokk?

Mert ha olcsóbb, akkor hm-hm.. sőt : hümm-hümm..   :-))

Előzmény: Dorka 57 (185128)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185142

Imádom az ilyen szaknyelvet olvasni és kábé érteni is..  :-)))

Krisztina, mégiscsak jöhet még ilyen kép!  :-)))

Előzmény: Már_nem_Laposch_Matschka (185126)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185141

Szia Atti, az a kisvonat inkább csak egy kisvonati kordé, és egy mozdonynak látszó kecskeméti tárgy az elején.  Lehetne belőle kisvonatot gyártani, pár alkatrész pótlásával.

Nem voltak rossz gépek ezek az Mk48 -asok, mindmáig dolgoznak és még hasznot is képesek lennének termelni ha teherfuvarozásra használnák őket.

RhB -vel beszélgettünk két topiktalálkozóval ezelőtt hogy mennyire csak szándék kérdése lenne hogy az erdei faközelítések vasúton oldódjanak meg.

Isssten bizony ha itt lenne a kísérlet terepe a helyi erdőgazdaságban, ingyen jönnék mozdonyvezetőnek.

Előzmény: Atti6909 (185125)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185140

BUuÁÁÁÁ..  :-PPPP

:-)))

Előzmény: cyr45 (185124)
endrebá Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185139

Szerintem nem a lényeget nézted az én hasonlatomban - de én nme a gyógykezelés közben vagyok engedetlen, hiszen azt kenhetnek rám és úgy kötözhetnek be ahogyan a kórházi prosztata megköveteli.

Az tuttifix hogy csak akkor vághatnak belém, ha meggyőznek annak a szükségességéről.

Ma pont ilyen nyilatkozatot írtam alá..

Pont az a baj hogy a zegésségügy arrafelé fejlődik hogy jajjmentsetek meg kedves doktorok, hadd ne kelljen a saját egészségemre figyelnem és értenem hozzá legalább alapfokon se.  Mindenki másképpgondolkodó pedig veszélyes felforgató.

Előzmény: binda (185123)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185138

Jo delutant!:-)

Par eve az IKEA-ban arultak olyan szekeket, amelyek egy az egyben olyanok voltak, mint ez a

a regi traktor-ules!  Kulonfele vidam szinekben, fogyott is szepen. 

Nem tudom, vajon kaphato e meg?...   Reg voltam az IKEA-ban.

Akkor is csak az also szinten, a piacteren, mert csak olyasmikre volt szukseg, amik ott vannak.

Arra meg nem volt sem idom, sem kedvem, hogy csak ugy, nezelodes celjabol menjek fel...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.11 -1 2 185137

Jó reggelt kívánok!

Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185136

Igen, nekem is pont ez a bajom ezzel a repcsivel: a motorburkolat DC-3/C-47, a sróf meg olyan, mint a Lidváé...

Előzmény: ötbites stihles ziles (185133)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 185135

Az ismerős, hogy a MÁV fő problémája, hogy néhány elvetemült utazni is akar velük.

Mikor taxiztam ott is az volt, hogy az utas a legrondább állatfaj.

Előzmény: cyr45 (185134)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.10 0 2 185134

Más se' hiányozna...   Van a MÁV-nak elég baja, nélküled is!:-))

Előzmény: Mlle. Grenelle (185131)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2020.09.10 0 1 185133

A hűtés mozgatható lemezei,a motor alatti légbeömlő,a futómű alakja szerint én szerintem C-47/DC-3...

Előzmény: Qqberci (185129)
Qqberci Creative Commons License 2020.09.10 0 1 185132

Jajjjj...

Előzmény: Mlle. Grenelle (185131)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 185131

Talán jobb is.

Most elgondolkodtam, milyen lenne a vasút, ha elmennék oda revizornak vagy tanácsadónak...

Előzmény: binda (185118)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 185130

Kedves Endre...

>Dr. Pamela Isley felveszi az irattábláját az asztalról<

...maga egy nagyon, nagyon nehéz eset. 🙂

A félelem és a biztonság két külön dolog. Az egészség meg fontos annyira, hogy adott esetben kissé túlbiztosítsunk.

A sebre hiába figyel oda valaki, ha beindul egy fertőzési folyamat, ami lehet, hogy már elharapózik, mire észreveszik. Ezért kell az antibiotikum - ami mellett persze nem árt figyelni is, a redundancia sem ártott még soha senkinek...

A kenyeres hasonlat kissé meredek... az embert nem lehet futószalagon kezelni...

Előzmény: endrebá (185116)
Qqberci Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185129

Li-2-nek nézem...

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185128

Bácsi kérem, nem tetszik érteni az autós stílusokat.

Ez a  rat style. 

Mondjuk az a tárcsafék sem eredeti...

4 dobfékes rendszere volt, valószínű egykörös bár szervós hidraulikával.

Előzmény: endrebá (185106)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 185127

Ezt Ön tudja, Herr von Laposch.

Az biztos, hogy nem B-24, az orrkerekes elrendezésű, a képen látható gép viszont farokkerekes.

Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185126

Akkor inkább a DC-3, vagy C-47. De nekem a légcsavar alakja gyanús, mintha az egy Li-2-é lenne. A Dakotáé nem így néz ki. Szerintem.

Előzmény: endrebá (185109)
Atti6909 Creative Commons License 2020.09.10 0 1 185125

Oszt eccercsak itt termett a faluba egy kisvonat...   először csak csudájára jártam.. de már kin van egy tábla okosításként... :)     Meg fel is lehet mászni,s körbenézni..  persze még vendégkönyv is van. :))  Na majd jól körbefényképezgetem a hétvégén.

cyr45 Creative Commons License 2020.09.10 0 1 185124

Heuréka!  Ergo a te individuumod protestál, a szuverenitás égisze alatt.

(Ennél több idegen kifejezést nem tudtam belezsúfolni) :-))

Előzmény: endrebá (185121)
binda Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 185123

Igen, ahogyan minden hasonlat - természetesen ez is sántít egy kicsit, eszerint - úgy vélem - a te ellenpéldád is: a légkondis kocsik (amelyinnel én is utaztam már) a nyitható ablakai szakaszkulccsal nyílnak, azaz hardveresen van kizárva az utas szuverenitása ebben a tekintetben.

Ezért inkább vissza a gyógykezelésben tanusított együtt(nem)működési hajlandóságról.

Igen, a gyógykezelés után jogodban áll levenni a kötést / gipszet / sínt, kiszedni magadnak a varratokat, nem beszedni a rendelt gyógyszert stb, mert a gyógykezelésben önként veszel részt. (a kényszer-gyógykezelést minden esetben bíró rendeli el) Viszont tiltakoznod/engedetlennek lenned gyógykezelés közben felesleges, mert bármikor kimehetsz, esetleg kér egy nyilatkozatot tőled, hogy a saját felelősségedre nem veszel részt az ellátásban. 

A vásárlók könyvébe írt panaszok néha változtatnak dolgokon (kis)kereskedelemben/vendéglátóiparban, de az egészségügy (sem a tömegközlekedés) nem ezen a módon működik/fejlődik.

Előzmény: endrebá (185120)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 1 185122

..énhüje.. most volt itt látogatni a meszizs barátom.. lefényképeztethettem volna vele..

Nnnamindegy, majd a hétvégén biztos sikerül.

:-))  Szívesen.

Előzmény: pumukli89 (185117)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185121

Tudom, de én a prosztata.. vagymijalópisztoly ellenhelyett mondom azokat a szavakat amik hasonlítanak rá csak teljesen mást jelentenek.

Mert a protokoll nem magyarul van.  Az mondjuk eljárási rend.

Előzmény: cyr45 (185119)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185120

A pillanatnyi protézis valóban a részt vevés vagy a kimaradás lehetőségét adja meg nekem - csak én ez ellen tiltakozom (illetve a polgári engedetlenség keretei között teszek is)

A vasúti párhuzam sok helyen sánta, mert én nem az egészségügy eszközbeszerzése, felszerelési szintje vagy belső jelzési rendje ellen tiltakoznék, hanem az utazók saját biztonságával kapcsolatos hülye szabály ellen.  Mert ha nem lehet lehúzni az ablakot hogy nehogyvéletlenülvalaki kieshessen, de légkondi nincsen - akkor ne várjanak tőlem automatix egyetértést és segítőkészséget csak azért mert nekem dolgom van Pesten.

És azt hiszem hogy a vasúton ilyen elvárás nincsen is.

Nem kell a kalajnak írásban kérvényezni tőlem a jegyet, de ha azt nekem gumikesztyűben vagy búvárruhában van kedvem átadni ahhoz jogom van.  Én meg nem felülvizsgálom a doktor tevékenységét azzal ha leszedem a kötést, és nem is tanácsot akarok elfogadtatni vele.

Előzmény: binda (185118)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185119

akkor én tiltakozom a protézis ellen.

Pedig lesz neked is elobb-utobb valamifele protezisod, ha ugyan mar nincs!:-)

Mert protezis a beultetett fog, hid, vagy egy korona, nem csak a kiveheto protko...

Arrol nem is szolva, ami nekem most lett, vadonatuj gombcsuklo a bal csipomben!:-)

Es aldom a sebeszt, aki "megkeselt", mert a fajdalmaim elotte mar komolyak voltak.

Most meg?... 

Mar siman, es normal tempoban tudok ismet jarni, segedeszkoz nelkul, es semmi fajdalmam nincs!  Meg csak nem is santitok.:-)

Botot azert hasznalok hazon kivul, de csak biztonsag okaert, eleses ellen. Mert az nem lenne jo.

Tegnap meg akkorat usztam a Palatinus furdo 40 m.-es, kulteri uszomedencejeben, hogy csak na!

Ugyanugy, es ugyanannyit, mint regen!   Na persze, nem, mint husz, vagy harminc evesen.

Csak ugy ertem, hogy mint masfel eve, mielott elkezdodtek a csipofajdalmaim.:-)

Szoval, jo dolog a protezis, jobb, mint kinlodni, akar fogatlanul, akar mozgaskeptelenul.

Kivanom, hogy te ugy elj hosszu ideig, hogy ne szorulj ra komolyabbra!

De, ha megis, akkor meg kell vele baratkozni, es igen hasznos lehet.

Mint az en peldam is mutatja!:-))

binda Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185118

"akkor van rám is bízva valami a történetben" - szerintem az van rádbízva, hogy részt veszel-e benne, vagy sem.

Mint a vasúton - például. Megveszed a jegyet, felszállsz, aztán leszállsz amikor kell, vagy előbb - amikor akarsz. Hogy hogyan állítják össze a szerelvényt, milyen jelzésekre lassít, áll meg a szerelvény közben - az nem a te dolgod - utas vagy. Ha le akarsz ugrani a mozgó szerelvényről - tiltás/ellenjavallat ellenére is - megteheted, de ha sikerül nem elesned, akkor ne a szabályt vond kétségbe. A vasút - szolgáltató rendszer, a protokolljait nem az utasok találják ki - hanem (jobb esetben) hozzáértők, tapasztaltak. (jellemzően azért, hogy bizonyos nagyobb baleseteket elkerüljenek, vagy ha úgy jobban tetszik: a nagyobb balesettől való félelem miatt)

Az meg, hogy a kalauznak van-e igénye/energiája/kedve/ideje meglátni benned az embert, és emberként viszonyulni hozzád - az nem a vasút, mint rendszer szolgáltatása, hanem az adott kalauz - mint ember - döntése. Az emberségességet nem lehet szabályzatba foglalni, és betartatni is bajos lenne. Az mindenkinek saját privát döntése kell legyen - azt hiszem. A vasúthoz a civilek jellemzően utazni mennek, vagy utasokat fogadni/elintegetni. Nem revizornak, és nem tanácsadónak - azzal együtt, hogy indokolt esetben lehet panaszt tenni helytelen, van annak vélt eljárás miatt.

pumukli89 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185117

Köszönöm.

Előzmény: endrebá (185089)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 1 185116

De biztosnak csak a halál biztos.  Nem a sicher.

Illetve a protokoll is az azt összeállítókról névjegy.  Megelőzési célzattal antibigyót etetni : félelemre utal.  Mert ha az a protokoll.. mijalófüsz.. rend, hogy fertőtlenítés -kötözés után megkérdeznek hogy akarok-e figyelni a sebemre vagy inkább eszem az antibigyót - akkor van rám is bízva valami a történetben.  De ha csak egy kiló lisztként kezelnek aminek mindenképpen muszáj kenyérré változnia, akkor én tiltakozom a protézis ellen.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185114)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185115

Az idő múlik a gyönyörűség felett is..

Köszönöm a képet, jó gondolkozási alap lesz : mire való a szépség, és miért szabad elengedni..

Előzmény: Mlle. Grenelle (185113)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 185114

Endre.

Ez egy protokoll.

Műtét vagy nyílt sebet okozó sérülés után (elvileg) automatikusan adnak antibiotikumot, a fertőzésveszély miatt, megelőzési célzattal.

Hogy ne akkor kelljen tüzet oltani, amikor már lángol, hanem elfojtsák már akkor, amikor még csak parázslik.

Ha nem volt fertőzés, akkor maximum megetettek a pácienssel egy adag antibiotikumot, az ártani nem ártott.

Előzmény: endrebá (185112)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185113

Valamilyen fokon a gördeszka is jármű... 🙂

Előzmény: endrebá (185111)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185112

Érdekes ez a hozzáállás.. 

Milyen lenne az a világ, ahol a biztonságról tanácsoló emberek azon kéne elsősorban gondolkozzanak hogy nehogy túl sok biztonsági előírást hozzanak, mert a hiszékeny paciens belepusztul  -  és emiatt ő óótomatix mehetne életfogytiglan követ törni.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185110)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185111

Inkább hozz egy halvány mosolyú Farrah-Fawcett -es képet kérlek..    :-)))

Nem bánom, ha lesz rajta félig látszó repcsi vagy tengeralattjáró is.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185107)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185110

Azt a Curam-Duot én bevenném a helyedben.

Azért írták, hogy megelőzze a bajt, és, mint az közismert, biztos, ami sicher...

Előzmény: endrebá (185100)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185109

..márminthogy DC 3 vagy B 24 -es törzs van a szárnyhoz hozzászerelve?

(nem értek ám hozzá, csak sokkolni akartalak hogy pontosíts)  :-))

Előzmény: Már_nem_Laposch_Matschka (185104)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185108

A gépmadár?

Előzmény: Már_nem_Laposch_Matschka (185104)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185107

Jó reggelt, Endre! 🙂

Hogy őszinte legyek, igazán nem tudom... 🙂

Előzmény: endrebá (185106)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185106

Jóreggelt Krisztina.   :-)

(jajj.. hogy lehet így elrontani egy rozsdahalom látványát ilyen hozzá nem illően fénylő felnikkel???)

Előzmény: Mlle. Grenelle (185103)
endrebá Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185105

Áááá.. én nem gondoltam bele se kirúgást, se kivégzést.  Csak mint egy valóban az én gyógyulásomra ösztönző módszerként szerettem volna említeni. Mert a te utolsó mondatod egy nagyon ideális képet mutat az orvosi hozzá(m)állásról, én úgy látom hogy az én egészségem nekem a fontosabb és nem nekik.

Nem, dehogy bántottál meg.. ennyire azért nem vagyok érzékeny virágszál.

:-)

Előzmény: cyr45 (185102)
Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185104

Kár, hogy pont a lényeg nem látszik... ;)

Előzmény: Mlle. Grenelle (185103)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.10 0 0 185103

Szép reggelt kívánok!

cyr45 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185102

Ha csak akkor kapna fizetést amikor én egészséges vagyok, akkor egyetértenék veled.

Ez csak a kínai császároknál volt így, hogy akkor (és addig) kapta a szép javadalmazását az udvari orvos, amikor (és ameddig) a császár egészséges volt!

Ha tartósan beteg volt a császár, akkor nemcsak hogy nem fizette az orvosát, hanem még jó eset,

ha csak kirúgta, és mást tisztelt meg a magas hivatallal.  Mert -többnyire- inkább ki is végeztette!

Ezt gondolom, tudtad te is, ezért utaltál rá...

Viszont igen nagy különbség, hogy a kínai császárok a legritkább esetben dolgoztak rönkhasítóval!:-)

Na mindegy, nem győzködlek tovább, és remélem, nem bántottalak meg?...:-)

Előzmény: endrebá (185100)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185101

A beledöglött étolajra én is ráismertem volna..  de ez fekete volt és zaccos.

Köszönöm a jószándékot Guru, tényleg nem keresem hogy áztathassam az ujjamat mindenféle olajakban.

Majd ha jól összeáll a jármű és lesz valami jobb helyette, akkor ezt rád hagyományozom.  :-)))

Előzmény: ötbites stihles ziles (185099)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185100

Isstók lötty hogy illedelmesen meghallgattam minden alkalommal.

Nem férhet az én illedelmemhez semmi kétség, de az ő indítékait mire kitapasztalom addígra visszafiatalodnék.

Az a tapasztalatom hogy a legfontosabb szempont bennük is az hogy csak véletlenül se történhessen semmi olyan ami miatt felelősségre lehetne vonni őket.  Ezért aztán már a baleset napján felírtak nekem valami Curam-duo antitablettát mert hátha megfertőződtem a seben keresztül  Na azt például most is itt nézem recept alakjában a billentyűzet mellett.. mert köszönöm nem kérem.

És ez lehet hogy vehető negligálásnak is - de csak egészséges távolságtartás.

Nem.. nem mondtam el a doktornak, hiszen nem kérdezte hogy mik az indítékaim.

De nem a munkáltatóm, akinek tényleg nem szabad rám megsértődnie.

Ez az utolsó mondatod.. hm.. ez szerintem nem ilyen egyértelmű.  Ha csak akkor kapna fizetést amikor én egészséges vagyok, akkor egyetértenék veled.

De az én gyógyulásom szerintem nekem a fontosabb.

Előzmény: cyr45 (185098)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2020.09.09 0 1 185099

Vagy a beledöglött étolaj...az is csodákra képes...

Műanyag a tank...nem tudtam,azt akartam irni,hogy söröshordóból gyártani egy uj tankot...de akkor már ez  igy tárgytalan...fejlődik a lengyel is ezek szerint...mert a régié vas volt...legalább is a miénké az...

Kezedre meg vigyázzál,mert a seb-olaj nem jó párositás...

Előzmény: endrebá (185097)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185098

de nagyon figyeltem hogy próbál-e megszégyeníteni,

Nyilván nem fog próbálni, miért tenné?... 

De azért ő a szakember, neked meg illik hallgatnod rá!

Mert, ha az ő.. kérése ellenére negligálod a tanácsait, azzal pont, hogy te veszed semmibe őt!

Én meg így látom.

Aztán te írhatod, hogy én hiába látom így, mert te jobban tudod, hogy a szabadon tartott (esetleg

cukrozott) sebed jobban gyógyul, és különben is, a te dolgod az egész!

Én el kell, hogy fogadjam, mert valóban te döntessz a saját ügyedben, nincs hozzá közöm.

De azt értsd már meg, hogy ugyanez, ha elmondod neki, a sebész számára kimondottan sértő!

Úgy gondolom, hogy nem kéne tenned...  És meg kéne tartanod, amit előír számodra.

Mert nem szórakozásból teszi, hanem a te gyógyulásod érdekében!

Előzmény: endrebá (185095)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185097

Szia barátom.

Nem fogod elhinni, de ezt a gépet '98 -ban már műanyagtankkal készítette a polyák.

Úgyhogy biztos valami kísérleti fáradtolajos üzemmódban kaphatta azt a mocskot ami a tápszivattyú szűrőjét eltömítette.  A motorra rögzített papírbetétes szűrő amikor tiszta feleslegesen szétszedtem, nagyon friss papír-színt mutatott, úgyhogy azt majd a tanktisztítás után szedem újra széjjel.

Még az a nagy kérdőjel, hogy az adagolóba bevezető Bosch-szem után van-e egy utolsó mikroszűrő betét.. mert van olyan német autó amelyikben van.

Ezt az utólag felszerelt előszűrőt én is végiggondoltam - de előbb leengedem a tankból a gázolajat, leszerelem a tankot, és kitörölgetem három komplett vasutaspólóval...

Előzmény: ötbites stihles ziles (185094)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185096

Akár hiszed, akár nem - én eddíg is gyulladásmentesen és nagysebességgel gyógyultam.. éppen csak a kötés nem a kórházi kánon szerint volt jelen a sebeimen.   :-)))

És persze hogy vigyázok magamra, abszolúút balesetmentesen teszem a dolgom.. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (185093)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185095

De a büdösödés az egyértelműen rossz jel lesz..  és lemosni csak kötés nélkül tudnám.  :-PPP

És nagyon tévedni tetszel, mert éppen hogy tisztelettel megkért.

Najóó.. szinte tisztelettel megkért - de nagyon figyeltem hogy próbál-e megszégyeníteni, mert akkor biztos nem is mentem volna vissza a "trahomatológijára" többet ezzel a sérüléssel.

Nagyon jól jön hogy most itthon lehetek, de százszor inkább visszamegyek ezzel a pillanatnyi állapottal a mozdonyra mintsemhogy elfogadjam hogy mááámegint én legyek a rosszkisfijú.

Nem kötelezhetnek arra hogy bekössék  -vagy az ajtón kívül le ne tépkedjem a kezemről a gézpólyát.

De ha megkér, akkor azt szinte muszáj elfogadni és betartani.

Előzmény: cyr45 (185092)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2020.09.09 0 1 185094

Jó pár régi gépeket üzemeltető ember panaszkodik,hogy ez a mostani gázolaj jobban eszi a rendszert...mármint az üzemanyag ellátót...rozsdásitja tankot...meg ami ebből jön..magam is tapasztalom..

Tápszivattyúk gumi részei feladják...szűrők dugulnak el idő előtt...

Műanyag tankot tesznek fel,uj gumi gázolajcsövek,vagy átlátszó műanyag csövek...durva szűrő hozzáférhető helyre....elektromos pumpa,valami autóé....

Én próbálkoztam szilikon csövekkel-egy nap alatt megette az olaj-pedig igen minőségi és árú volt...

Van valami olyan cég,aki a fém tankot kitisztitja,és valami műanyag szerű anyaggal bevonja...hogy az olaj ne marja a fémet rozsdásra...utána  kéne nézni...esetleg...ha hosszabb távon is számolsz ezzel a géppel...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185093

Az jó, örülök neki!

Csak maradjon minden így, gyógyulj továbbra is!

És az ékszerelmére, vigyázz magadra...!

Előzmény: endrebá (185090)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185092

A viszketés jó jel, egyértelműen a gyógyulás jele! 

Az pedig helyes, hogy nem matatod, nem veszed le.

Gondolom, a doki kilátásba helyezett egy tökönrugást számodra, ez téríthetett jó útra!:-))

Előzmény: endrebá (185090)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185091

Ezt már biztos említetted máshol is, mert már ismertem.. és imádom is alkalmazni.   :-)))

Előzmény: Dorka 57 (185088)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185090

Köszönöm kérdésedet, a jobb az egész jól.

A balról nem sokat tudok, mert kísérletképpen rajtahagytam a kórházi kötést.  

Úgyhogy nem láttam már tegnap reggel óta, és viszket, és a kötés koszolódik, és 11. -én lesz csak levéve.

De nincs az a gyönyörűen gyógyult állapot ami rávenne hogy a következő fáslit rajta hagyjam - de most megígértem a doktorúrnak hogy megpróbálom. (jav : megígértette velem)

Szóval most nincsen könnyű dolgom..   :-)))

Előzmény: Mlle. Grenelle (185087)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185089

Naháát(neked tényleg tetszenek?)..  hát persze hogy tennék - de nem tudok.

Majd a bevált módszer szerint megkérem valamelyik idevalósit hogy magánlevélből töltse át ide a Trafópálcára a képet.  Magánban még tudok küldeni.

Semmi különös amúgy.. egy nyitott platós változat, házilag kissé kibővítve a platószélességet és hosszat(4,80x2,40)  A problémám most az vele hogy valahol el van szűkülve a gázolajellátás útja, és néha ledöglik. Csak még nem szedtem össze az elszántságot ahhoz hogy levegyem a tankját, meg végigfújkáljam a csöveket - szűrőket.  (bár a szűrők már nem lehetnek túl sokan)

Előzmény: pumukli89 (185086)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185088

Tovább is van, mondjam még?

A nő szeme és a cipő is akkor fényes, ha kefélik.

Előzmény: endrebá (185081)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185087

Szia Endre.

Örülök, hogy tetszik! 🙂

Kezeid hogy vannak?

Előzmény: endrebá (185083)
pumukli89 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185086

Köszi Endre! Ha egyszer lesz időd majd,tennél fel képet a kocsiról? Kedvenceim ezek a lengyel kiskocsik. 

Előzmény: endrebá (185085)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 1 185085

Szervusz pumukli, majdnem..  egy Daewoo Lublin áll az udvarban, és ma mentem vele az első magáncélú fuvarba.

Nem nagy dolog : a szomszéd udvarba átállva elpakoltam a körtefa alól a sok éve halmozódó faanyagokat.  Amik még alkalmasak a kályhába azt a plató elejébe, amik teljesen szivaccsá változtak azokat a plató hátsó részébe válogattam - aztán kimentem az erdőszélre és a vékony ágakat és elkorhadt fákat ott hagytam.

Talán emlékszel, volt Csepelem - hát azzal könnyebben benavigáltam ugyanazon a szomszéd kapun - és sokkal később vette észre a laprugója is hogy pakoltam a platóra.  Pedig papíron az is 3,5 tonnás volt..

(igaz hogy az terhelhetőségre, ez meg össztömegre - de akkoris)  :-)))

Előzmény: pumukli89 (185084)
pumukli89 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185084

Üdvözlet Endre! ZUK tulaj lettél?

Előzmény: endrebá (185081)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185083

Szia Krisztina, ez a Volgás kép nekem nagyon tetszik.  

Előzmény: Mlle. Grenelle (185075)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185082

Nekem szerencsémre csak egy gyors lefolyású tűzoltási gyakorlat jut eszembe egy 1310-es TLX Dácsiával kapcsolatban..  Egyik gimis osztálytársam édesapja friss új autója volt az alany, és máig fogalmam sincsen hogy milyen apropóból ijesztett bennünket halálra.  De mindkét bal ajtó már a megállás előtt kivágódott a fiúszereplők mellett, aztán rohantunk egyik a tűzoltó anyagot keresni, a másik a motorteret nyitni és pontosítani hogy mi lángol.  Én rögtön az első udvarban tudtam rekvirálni egy vödröt és a belevaló homokot, a Beeeela meg már csapkodta az érettségi bankettos öltönyfelsőjével a karburátor környékét.. úgyhogy odalöttyentettem a vödör homokot és már mehettünk is csitítani a jobboldali ülésekből szóló sikítozásokat.

A homok lefújkálása után mehettünk is tovább.. semmi nem sérült.

Rendszer.hiba.. lehet hogy hamarosan vinnék a környéketekre egy csomó pénzt és hoznék egy Honda motorblokkot.  Nem akar ez a hasítót hajtó Vanguard motor stabilan és megbízhatóan működni.

Azt hiszem hogy először egy jó blokkot teszek a helyére, aztán a lefáradt régit valahová beadom felújításra.  Aztán meglátom hogy szalagfűrészt hajtani is jó lesz-e.

Előzmény: Rendszer.hiba (185074)
endrebá Creative Commons License 2020.09.09 0 0 185081

Szervusztok barátaim, nem nagyon voltam számgép közelben az utóbbi napokban.  Részben mert a lengyel teherautót kellett a magamévá tennem, részben pedig mert bámulatosan jó idő van (és ilyenkor mindíg van kapirgálni való a birtokon)

Dorka uram, a hozzászólásod utolsó mondata egy akkora életbölcsesség, hogy erre muszáj írásban is bólogatnom.  Nem is értem hogy miért nem nekem jutott eszembe - de ha már így esett akkor átvenném későbbi idézésre.    :-))

Előzmény: Dorka 57 (185065)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 185080

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.08 -1 2 185079

Szép reggelt kívánok!

cyr45 Creative Commons License 2020.09.07 0 0 185078

Akkor semmit nem tehettem már

De a pénzt remélem, megkaptad az ő kötelezője alapján?...   És reális összeg is volt?...

Mert, ez tiszta helyzet, ha ő ment beléd hátulról.  Külföldit meg nem elengedni, rendőrt kell hívni!

Még akkor is ajánlatos, ha elismerne, aláírna mindent.  Ott, és akkor!

De később van rá esély, hogy nem lesz könnyen utolérhető, netán a biztosítása sincs rendben...

Előzmény: Gyöször (185076)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.07 0 0 185077

1992 környékén történt a 120-as helyrehozatala... akkor még némi túlzással minden bokorban volt hozzá bontott vagy új alkatrész.

A ladádhoz elvileg még mindig lehet sok mindent kapni, de lehet, a lökhárítót s a mögötte lévő lemezeket "alternatív" módon is lehet javítani házilag... 

A mostani csupa műanyag lökhárítókat amíg lehet hegeszteni, azt érdemes, aztán ha már a kuka-kategória, akkor jöhet a mélyen zsebbe nyúlós csere. 

Előzmény: Gyöször (185076)
Gyöször Creative Commons License 2020.09.07 0 0 185076

Nekem a Lada hátulját kéne így megoldani. Megrokkantotta a lököst egy lökött román bmw mikor álltunk egy körforgalom előtt. Már igaz ez 8 éve volt. De utólag is mindig bánt a dolog. Akkor semmit nem tehettem már, előtte 20 kmel megelőztem mert 70el ment csalinkázva. Inkább mentem volna végig utána jól lemaradva...

Előzmény: Rendszer.hiba (185074)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.07 -1 0 185075

Jó reggelt mindenkinek!

Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.06 0 1 185074

Kb 20 éves lehettem, amikor a cimbora édesapjának a 120-as skodájának az elejét a telkünkön egy villanyoszlophoz kötve huzattuk ki. :))

Összetörte szombat este, és hibátlanul akarta visszaadni, mert lett volna hirig otthon, ha kiderül, lezúzta a csalad féltett kincsét...  

Megoldottuk, házibuherálva, bontott elemekkel, pár kiló gittel... egész jó lett... :))

Előzmény: endrebá (185057)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.06 0 2 185073

Fiatal fruska, elég béna szögből és szerencsétlen testtartással fotózva... s vasággyal együtt kb 45 kiló. Némi testmozgás-sport, + 10 kiló felszedése, a test-tudatosság fejlődése, s nem is lesz véle semmi baj.

Előzmény: cyr45 (185069)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.06 0 0 185072

Kösz', de inkább ne.

Előzmény: Qqberci (185068)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.06 -1 0 185071

Ha szeret lovagolni, az nem egy hátrány!  Kényelmi szempontból...:-)

Előzmény: Qqberci (185070)
Qqberci Creative Commons License 2020.09.06 0 0 185070

nem teszi közszemlére a görbe lábát

Nem tehet róla, hogy kiskorában sokat lovagolt...

Előzmény: cyr45 (185069)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.06 -1 0 185069

Ha olyan van, hát olyan van! :-)

Hordj olyan ruhákat, amik ezt nem hangsúlyozzák, hanem leplezik valamennyire.

A nők ebben nagy mesterek!   

És ne törődj vele, ez adottság, amin túl kell lépni.

Ez a leányzó meg jobban tette volna, ha nem teszi közszemlére a görbe lábát, ami jutott neki.:-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (185066)
Qqberci Creative Commons License 2020.09.06 0 0 185068

azzal csesztet, hogy egybeszabott hordó alakom van

Pedig hát hordó is sokféle van és egyik sem egybeszabott...

Részletezzem?...

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.06 0 1 185067

Mindenkinek vannak jóakaró kritikusai...

Csak meg kell kérdezni tőle, hogy aznap nézett-e már tükörbe!

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.06 0 0 185066

Erre ugrom.

Van valaki, aki azzal csesztet, hogy egybeszabott hordó alakom van - pedig nem is!

Előzmény: cyr45 (185064)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.06 0 1 185065

Háááát ja.

Ráadásul lófejű is, de bánja kánya ha az autó is vele jár.

Rendesen dugva tartva megszépül úgyis...

Előzmény: cyr45 (185064)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.06 -1 0 185064

A sejtelmes nadrágszoknyájában elmehetne a hordógyárba, MEO-snak!:-))

Előzmény: Mlle. Grenelle (185063)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.06 -1 1 185063

Jó reggelt kívánok!

Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2020.09.06 0 0 185062

Az autó nem annyira... :)

Előzmény: ksanyi52 (185030)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.06 0 0 185061

Nem, de ki lehet cselezni, ha valakinek pl 2 tahókártyája van, lehetőleg 2 országból.

Olyan mint a bankkártya.

A régit be lehetett "szabályozni", hogy ne írjon az engedélyezettnél nagyobb sebességet.

+ a korongot is be lehetett tenni fordítva...

Előzmény: cyr45 (185032)
Hun G. Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185060

ja oke ,értem mit keresel, a "pofazacskodat"nem vettem a lapot rendesen...

Előzmény: endrebá (185058)
Hun G. Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185059

"most már majdnem megtaláltam" mit keresel..a fordrol küldtem az oldalt:185046 benn..

Előzmény: endrebá (185058)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185058

..aha.. most már majdnem megtaláltam a leesett államat, de körbenézve az eladott járművek között, találtam egy URAL M70-es motorkerékpárt is..

Akkor megint leejtettem..

És gyönyörűek az autók/motorok..  Nem akármilyen kereskedés mez.

De hogy te így ráismersz .. nekem is van egy-két típus amit sötétben szembe fújó szél esetén is megismerek - de nem ilyeneket.

Előzmény: Hun G. (185055)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185057

Aaaaz igen!   :-))))

Nem hallottam még, de elmesélem a srácnak, hogy ez jutott a barátaim eszébe a munkájáról.

Biztos büszke lesz.  :-)

Előzmény: cyr45 (185054)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185056

HA a nadrágjára  mondtad, akkor annyira nem is irigyellek..  :-)))

..ő meg maradjon meg neked.. békében, egészségben.

Előzmény: ksanyi52 (185053)
Hun G. Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185055

ez egy nagyon ismert "jaguár"tipus..

az elsö auto "biztonsági"ajtoval ,baesetesetén,a kidomborodás mögött (az ajton)egy vascsövan behegesztve,ami növeli az ajto stabilitását..

a köszöb /sárvédö is jellemzö,tipikus ford...

jo estét..

Előzmény: endrebá (185052)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.05 0 2 185054

régi vicc:

Texasban a tornádó letépi a farm teraszának bádogtejét, és össze is gyűri rendesen.

A farmer másnap felrakja a traktorja utánfutójára, és elviszi a helyi ezermesterhez, akit nem talál otthon. 

Ezért egy cetlire felírja: -Hello Jack! hozd rendbe légy szíves, és majd hívj, jövök érte. Kösz: Jim

Egy hét múlva a telefonja rögzítőjén találja a következő üzenetet:

-Hello Jim! Nem tudom, mi a francnak mehettél neki a kocsiddal, de megcsináltam, jöhetsz érte!:-)

Előzmény: endrebá (185052)
ksanyi52 Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185053

És ha a nadrágjára mondtam? Ja nem! Az enyém 60 feletti de nincs ennyire, vagy csak én öregedtem meg.

Előzmény: endrebá (185041)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185052

Aztamindenit..

Végignéztem a képeket a típusról, és leesett az állkapcsom.   Ez valami fantasztikus precizitás a képeken.  Egy totálisan érdektelen és ismeretlen Ford típus, és gyönyörűen dokumentálva minden porcikája.

Ez az oldal kellett volna mondjuk egy évvel ezelőtt a kasztnis barátomnak, amikor egy pozdorjává roncsolódott hátsórészű plymouth autót adtak neki hogy építse már újjá.  Na az volt a varázslás amit a srác akkor megtett.

Érdemi támpont (mint ez az oldal például) nélkül újraalkotta a gép hátsó részét.

Előzmény: Hun G. (185046)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185051

Frááászt..  :-PPP

Az autót beazonosító képességed viszont továbbra is ámulatos.  :-)

Előzmény: Hun G. (185046)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185050

Kitalálta..

..hát kitalálta..  :-)))

Előzmény: Negyvenes nő (185044)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 1 185049

Háát..  öö..   Nem.   :-))

Előzmény: Mlle. Grenelle (185043)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185048

😁😁😁

Előzmény: Negyvenes nő (185044)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185047

Nincs mit.

Veled vagyok.

Az durva. Mármint az allergiás reakció.

Remélem, ez az új gyógyszer (antibiotikum) rendbe hoz...

Előzmény: Negyvenes nő (185045)
Hun G. Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185046

min a kettö!!

az auto ,valoszinüleg egy 1936 Ford Tudor Sedan Humpback--max.38-as...

jo estét

Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185045

Köszönöm.

Amivel másodszor bekenték a traumatológián, az egy jó kis allergiás reakciót váltott ki.

Nem baj, tényleg sokat javult

Előzmény: Mlle. Grenelle (185038)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.05 0 1 185044

Ennyire nem tudta, mit írjon rá :-D

Szerintem

Előzmény: Mlle. Grenelle (185043)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185043

Ekkora kólarajongó vagy? 🙂

Előzmény: endrebá (185040)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185042

Na végre..  :-)))

Előzmény: Negyvenes nő (185034)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185041

Ejj de jó dolgod van Sándor..  fogadd őszinte irigykedésemet.

Ha neked ez a nő leharcoltnak minősül, akkor biztos fehér a lovad (és valami kisebb grófság is ott vár rád a hátad mögött)

endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 1 185040

..pazarolja a kólááát..!!  :-)))

Előzmény: Mlle. Grenelle (185029)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185039

Hát ez az.. most már számgép van minden bigyóban.  :-(((

Ha egyszer kinövöm magam, akkor tuttifix hogy URAL -t veszek.. és nem lesz benne még autórádió se.

Előzmény: Dorka 57 (185028)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185038

Nah az jó.

Mielőbbi gyógyulást!

Előzmény: Negyvenes nő (185034)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185037

Én ilyen vagyok.

Nem szeretek sarkosan fogalmazni, inkább lekerekítem az éleket, hogy ne legyek bántó.

Lehet, de nekem már marad kph - kilometers per hour.

Előzmény: endrebá (185035)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185036

Én még a szélvédő feletti "homlokeresz" -t is megcsíkoztam volna  - de szép lett így is.

Előzmény: ötbites stihles ziles (185027)
endrebá Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185035

Én az elmaszatolást  azokra a kifejezéseidre írtam hogy "nemteljesen nembiztos hogy nemvéletlenül nemegészen..."

Ez a pontos körvonalak elkenése.. elmaszatolása.

Ha azt írtad volna hogy a védelmek felülírhatóak.. illetve hogy szerencsétlen ötlet belepiszkálni a tachográfba, mert okkal szerelték azt fel - akkor azzal pontosan körvonalaztad volna a véleményedet.

De nem így írtad.. ezért mondtam hogy impresszionista stílusban maszatolsz.

(jóóó.. nem mondtam hogy impresszionista..)

Ami a per-jel helyett használt "p" betűt illeti, abból a logikusan egyszerű jelzésedből még mindíg hiányzik a kiló előtag utáni mértékegység jelzése - ezért jelez a te kápéhá -d nekem kilopond-órát.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185025)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.05 -1 2 185034

Nem. Elmentem az idős, fizetős dokimhoz (huszonéve ismerjük), aki adott antibiotikumot. Már a második nap elkezdett visszahúzódni a gyulladás.

A húst meg abbahagyom

Előzmény: cyr45 (185033)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185033

Ajaj...   Akkor jobban jársz, ha felnyitják, és kitakarítják! 

Persze kérjél szurit előtte, mert nyilván nem lesz egy leányálom.

Ha pedig rendszeresen dolgozol nem egészen friss húsokkal, akkor fontold meg, esetleg érdemes lenne "beruháznod" egy lánckesztyűbe?...  

Tudom, hogy rosszabb benne dolgozni, de legalább biztonságos lenne!

Nálunk itthon, mindig én szoktam felvágni a húst, mert a Sárkányom is többször elvágta már magát.

Vagy, ha nincs senki mögötte a hentesnél, akkor megkéri, hogy vágja fel neki a Gyuri bácsi...

Aki -mellesleg- fiatalabb, mint Ő!:-)

Ha rá is mosolyog, akkor "Gyuri bácsi" ijedtében gyorsan is csinálja, csak, hogy szabaduljon!:-))

Előzmény: Negyvenes nő (185019)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185032

A paraszt-írót is be tudják csapni?...

Előzmény: Dorka 57 (185028)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.05 0 1 185031

Azér' még pár kört kibírna!  Az egyik...:-))

ksanyi52 Creative Commons License 2020.09.05 0 1 185030

Eléggé leharcoltak!

Előzmény: Mlle. Grenelle (185029)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.05 0 0 185029

Jó reggelt kívánok!

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185028

Sebességkorlátozó nagyon régóta kötelező felszerelés.

A kezdetleges megoldásokat könnyű volt kijátszani.

Most a jármű számitógépét kell programozni hozzá.

Előzmény: endrebá (185022)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2020.09.04 0 1 185027

Igazi madeinCCCP erotika...sugárzik belőle...minden szinten...

Előzmény: endrebá (185023)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185026

Pár éve Németországban érdekes élményben volt részem. No limites szakaszon  békés 165 körülre állított tempomattal kocogtam, amikor egy utánfutót (szó mi szó, csinos utánfutó volt) vontató Golf Gti úgy tépett el mellettem, hogy csak pislogva néztem utána... a 80-as korlátozás nem igazan zavarta... :)

Előzmény: Dorka 57 (185008)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185025

Köszönöm a dicséretet. 🙂

Ami a többit illeti, az nem elmaszatolás volt... és nem is teljesen erre gondoltam.

Az se haljon meg, aki hülye, de azt a pár kellemetlen kérdést azért tegyék fel neki, hátha okosabb lesz tőle, vagy legalább megtanulja, hogy nem érdemes hülyének lenni.

A kph azért ilyen, mert nekem így logikus és egyszerű - nem kell használni a perjelet.

Ennyi. 🙂

Érdekes, hogy az angol nyelvterület is rájött erre, és m/h helyett az mph formát használja.

Előzmény: endrebá (185021)
endrebá Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185024

Én még leragadtam annál a megfejtésnél hogy a piros csíkot a tetanuszbacilus okozza.

Nemszép Új Világ ez a mostani.. több szempontból is.

Előzmény: Negyvenes nő (185019)
endrebá Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185023

Ennek a 130-asnak is szerető gazdija van. 

Szépen van festve és tartva.

ZilGuru is biztosan megnézegette.

Előzmény: Mlle. Grenelle (185015)
endrebá Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185022

Huuuúúúú...  aztaaaa.

Már akkor is így be voltak elektronyikázva a teherautók?

Előzmény: Dorka 57 (185014)
endrebá Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185021

Isstenkém.. ahogy húztam lefelé a csúszkát, és elsuhant a szemem előtt ez a kép, egyből a névrokonod autó jutott eszembe - és kiderült hogy tényleg az.

És van az a logikai sor, ami ide illővé teszi a Plymouth Fury -t.

Megdícsérlek Krisztina, szép levezetés volt.  :-)))

Ami a regényt megelőző gondolataidat illeti, nőiesen elmaszatolod a véleményedet.

Tessék szépen férfiasan odaírni hogy aki hüje az hajjon meg de ne vigyen magával ártatlant - és egyből nem a maszatolást fogom majd felróni neked.  :-)))))

(maszatolás : nem biztos hogy nem véletlenül nemegészen nagyjábólkörülbelül)

Hm?  (mondjuk a kápéhás utalgatásomat se vetted észre)

Előzmény: Mlle. Grenelle (185013)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185020

A legjobbakat Neked!

Aggódom miattad és veled vagyok.

Nagyon bízom, hogy nem lesz nagy baj...

Előzmény: Negyvenes nő (185018)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185019

Lehet benne valami.

2 hónapja a veszettség elleni oltássorozatot kellett végigcsinálnom. 10 évig megúsztam a harapásokat, karmolásokat, szúrt és vágott sebeket nagyobb probléma nélkül.

Ez a szerencsétlen ismeretlen előéletű macska harapásból szerzett fertőzésben szenvedett. El kellett altatni, de előtte még megharapott. Így az állatorvosom ragaszkodott az oltáshoz (hivatalos bejelentés kell, meg egyéb macerákok).

Na, most jött a tetanusz. De mivel nem állította meg, nem a a baktérium terjed bennem (Clostridium tetani)

Előzmény: endrebá (185005)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185018

Szokásos :” meglátjuk”

Remélem, nem kell felvágni

Előzmény: Mlle. Grenelle (184999)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185017

Húsvágás közben vágtam el.

Mivel régóta állatozok, mindenfajta fertőtlenítő van itthon. Nem  vagyok már “ámátőr” :-)
Fertőtlenítettem is rendesen, a seb be is gyógyult, ahogy illik.

Aztán egy hét múlva egy kicsi pirosság, és napról napra növekedett meg dagadt.

Most egy normálisabb dokihoz kerültem, adott rá másfajta kötést, amivel próbálják megállítani a terjedést (szerintem nem kívülről kellene).

Ha hétfőn is car a helyzet, kézsebészeten felmetélik

Előzmény: cyr45 (185000)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185016

Anno én is tudtam, hogy 80 a limit, nem szabad gyorsabban menni, DE LEHET :-)))

Előzmény: cyr45 (185010)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185015

Jó reggelt kívánok!

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.04 0 1 185014

Még a múlt évezredben, mikor az M7 csak 90 pár km volt.....

Éjjel mentem hazafelé egy Toyota Hiace furgonnal. Fehérvár körül jártam kb pont így.

A különbség, hogy padlógázon a Toyota 150 körül ment, de az olasz birkaszállító pótos szerelvény gyorsabb volt.

Előzmény: endrebá (185011)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185013

Ahogy Bercy is írta, nagyjából minden védelem vagy biztosítás átverhető (itt nálunk meg pláne, mert a magyar büszke arra, hogy majd megoldja okosba'), csak aztán nem biztos, hogy szerencsés ötlet megpiszkálni a dolgokat, mert azt a szerkentyűt nem véletlenül szerelték oda... 

Ha baj lesz, márpedig az is benne van a pakliban, örülhet az ember, ha túléli, és csak néhány kellemetlen kérdésre kell válaszolnia.

"...éjszaka hazafelé a kőröshegyi völgyhídon lejtőnek gurultam szépen 95 körül, és hátulról naaagyon láttam növekedni egy fényszórópárost..."

Ezt úgy fogalmaztad meg, hogy még maga Stephen E. King is büszke lehetne rád... mindazonáltal mázli, hogy nem ez a fényszórópáros jelent meg a tükrödben... 🙂

Előzmény: endrebá (185011)
endrebá Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185012

..ráadásul..  :-(((

Előzmény: Dorka 57 (185009)
endrebá Creative Commons License 2020.09.04 0 0 185011

Ahogy írtam is, mostanában sokat pályázom.

Az egy régi emlék, mikor utánfutós szerelvénnyel 130 -cal előztük a motorosrendőröket (és hogy akkor mit tanultam) - ilyen többet nem fog előfordulni velem.  De kábé egy hónapja éjszaka hazafelé a kőröshegyi völgyhídon lejtőnek gurultam szépen 95 körül, és hátulról naaagyon láttam növekedni egy fényszórópárost.. Busznak is gyors lett volna, de amikor elgurult mellettem a GLS -es pótkocsis teherautó, akkor néztem ám nagy szemekkel.  Ha nem ment 110 -zel, akkor eggyel sem.

A legutóbbi szalagfűrészelést kamionosnak segítettem, egy kivételével minden segítő "szintén zenész" volt - nna ők mondták hogy létezik..hm.. ők is hallottak ilyen varázslásról, de nem mindennapos.

cyr45 Creative Commons License 2020.09.03 0 1 185010

Ezt tudják a kamionosok is?...:-))

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185009

Ráadásul egy girhes csirke :-)

Drágám.... olyan vagy mint az angyalok!

?????

Rajtad sincs mit fogni....

Előzmény: endrebá (184997)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185008

Nem fogják, mivel a nehézgépjárművek (3,5 tonna felett + busz + utánfutós szgk) engedélyezett max sebessége 80 km/h.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184995)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185007

Nem is mondtam hogy felesleges precízkedés lenne..

Csak megértő akartam lenni.

Előzmény: cyr45 (185003)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185006

..és menjen a leállósávban.

Vannak ilyen kényszerhelyzetek, mostanában több ilyent is láttam az M7 -esen.

Előzmény: cyr45 (185001)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185005

Szia Korosztályom, lehet hogy a szervezeted most telítődött a mindenféle macskakarmolástól lefelé-fölfelé (rozsdás drót, kutyahorzsolás, mittudomén)

És ráadásul nem is ürülhet ki könnyen, mert ha jól emlékszem akkor te fordítva vagy bekötve.. nincsen is jó módszer a szervezeted méregtelenítésére.  Mert ami másnak bevált, az benned tán emelné a zűrzavart.

Előzmény: Negyvenes nő (184998)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185004

Igen, az nem art, ha van keznel!  

En is tartok, folyadekot, es kenocsot egyarant.

Meg nehany kulonfele meretu sebtapasz is jol tud jonni, idonkent!

Ha meg mindenkeppen folytatni kell (es kepes is ra a kez!) a munkat, akkor pedig erdemes

rahuzni a seult ujjra egy bor ujjvedot...  Az sem art, ha van otthon.

Előzmény: Qqberci (185002)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185003

Ez valoban igy van, fiatalabb koromban en is lazabban vettem, ha itt-ott megserultem kicsit!

De a kez, es foleg a huvelyk- es mutato ujj nagyon fontos, hogy hasznalhato maradjon!

Jo, igen, a kozepso is, csak az mas miatt.:-)

Es sajnos eszre kellett vennem, hogy az en koromban a sebgyogyulasok is hosszabb idot igenyelnek.

Pedig nem vagyok cukros (egyelore) egyszeruen csak oreg.:-(

A szervezet regeneracios kepessege mar nem olyan, mint egy fiatalabbnal!

Ezt tudomasul kell venni, es bekalkulalni.  Szoval, nem felesleges precizkedes ez reszemrol!

Ez van:-(...

Előzmény: endrebá (184992)
Qqberci Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185002

Ilyen esetekre (is) tartunk itthon Betadine-t...

Előzmény: cyr45 (185000)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.03 -1 0 185001

Aki ott (az autopalyan) 60-al megy, az sajat erdekeben csak addig tegye, amig nagyon muszaj!

Es ennel a temponal (szinten sajat erdekeben) folyamatosan tartsa bekapcsolva a veszvillogot!

Tovabba, az elso lehetosegnel huzzon le a palyarol, es utana valahol alljon meg, par percre.

Hogy miert alljon meg?...

Hat azert, hogy zavartalanul elmondhasson egy hala-imat, amiert meguszta ep borrel!:-))

Előzmény: Mlle. Grenelle (184995)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 185000

Szia Adri!:-)

Az, hogy kessel vagtad el, azt ertem. 

Az a nem mindegy, hogy milyen munka kozben, es hogy utana kozvetlenul mit csinaltal a sebbel?...

Mert, ha (pl.) nem egeszen friss hust vagtal, akkor masd a teendo, mint, ha ceruzat hegyeztel!

Ceruzahegyezes, vagy fafaragas eseten a fertozesveszely minimalis, husnal meg maximalis!

Igy is kell(ett volna) foglalkoznod vele, illetve kezelned...

Lehet, hogy -ha akkor, frissiben- lefertotlenited (mondjuk, jod, vagy hasonlo) es raragasztasz

egy sebtapaszt, meguszhattad volna a tetanusz oltast!

Igy viszont gyors gyogyulast tudok mar csak kivanni...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184999

Ajaj...😞

Az nem kis baj...😞

Őszinte együttérzésem...

Mit mondtak a doktorok?

Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.03 -1 0 184998

Szia Endre! Nem akarlak lekörözni, sem versengeni veled, de nekem is “trahomatológiára“ kellett mennem a bal hüvelykemmel

A tetanusz injekciót is megalkudtuk

Egyszerűen elfertőződött egy késsel vágásom. Ilyenem még nem volt. És még nem akar megállni a fertőzés :-(

Előzmény: endrebá (184993)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184997

Nekem ez a kép arra nagyon jó példa, hogy mennyit változott a világ negyven év alatt..

(lehet hogy ötven?)

Ez az autós orrkiképzés abszolút nem vonzó a szememnek, ez az arckifejezés abszolút nem vonzó az én szememnek, ez a testtartás szintén..

Előzmény: Mlle. Grenelle (184991)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184996

Mivel te abban a környezetben élsz, tőled el is nézem ezt a helytelenséget.. de hogy Krisztina miért használja így - ez rejtély nekem.

Előzmény: Dorka 57 (184989)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.03 -1 0 184995

60 kph sebességgel egy jármű az autópályán legfeljebb mozgó forgalmi akadály, egyben konstans életveszély.

Szerintem érdemes lenne 80-ra módosítani, már csak ésszerűségi okokból is.

Előzmény: Dorka 57 (184981)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184994

Igen, ebben a kisteherben is turbós motor volt, de az kifeküdt - és most a leggyengébbfajta szívómotor van benne

Előzmény: Dorka 57 (184988)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184993

Persze hogy nagyon nagy a fertőzésveszély.. de az immunrendszer még a fertőzésveszélynél is erősebb.

Különben rég kihalt volna az emberiség.

És nem a gázolajat és a koszt kívánom, hanem a saját normalitásomat védem.  :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (184987)
endrebá Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184992

Hát ez aztán abszolúút nem undokság..

Ez legfeljebb arról árulkodik hogy neked sokkal kevesebb trehányságra maradt lehetőséged - mármint ami a sebek gyógyulását illeti.  Így aztán elvárod magad körül a te (mostanára) pedáns hozzáállásodat.

Ezek ellenére is a jószándék érződik a soraidból, amit köszönök szépen.

Előzmény: cyr45 (184986)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.03 0 0 184991

Jó reggelt kívánok!

cyr45 Creative Commons License 2020.09.02 0 2 184990

Erről jut eszembe, hogy Cipruson láttam olyan sebességkorlátozó táblákat, amin az volt, hogy 65 km.

Kicsit furcsa volt, hogy nem 60, vagy 70...

Aztán rájöttem, hogy valószínűleg azért, mert amikor átálltak az angolszász mértékegységekről, egyszerűen "lefordították" a 40 mérföldet, és ez jött ki!:-)

De a baloldali közlekedést meghagyták, gondolom, azt nem lett volna egyszerű változtatni!

Előzmény: Dorka 57 (184989)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184989

mph/kph 

Az én autóimban így van feliratozva a dupla skála.

Vicces, mert az utat némelyik km-ben számolja, a komputer adatait pedig mpg és l/100km szerint vegyesen.

Előzmény: endrebá (184985)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.02 -1 0 184988

Mindegyik Andoria 2.4 motor ugyanazon a fordulatszámon szabályoz le, 4200 1/min.

A leggyengébb motor szívó, a többi turbós, az erősebb turbósok valószínű intercooleresek is.

A benzinesekben Opel motor van.... ami olyan amilyen.

Előzmény: endrebá (184983)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184987

Jól mondod, Cyr, a nyílt sebeket nem véletlenül fedik le, és igyekeznek fertőtleníteni, steril körülmények között tartani.

Nagyon nagy a fertőzésveszély.

A gázolaj és a kosz semminek sem tesz jót, de egy olyan kéznek, amin ilyen sebek vannak, aztán végképp nem...

Előzmény: cyr45 (184986)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184986

...a mások kihasználására való törekvésemet.

Te most épp magadat használod ki, értelmetlenül, ezzel a -nem túl okos- dologgal.:-(

Mármint, hogy a sérült ujjaiddal dolgozol, és gázolajos, koszos alkatrészeket matatsz...

És azt hiszed, hogy ez milyen vagány dolog, pedig (le kell írnom) szerintem butaság!

Ha emiatt undoknak tartasz, annyi baj legyen, vállalom!

Előzmény: endrebá (184984)
endrebá Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184985

Krisztina meggyőződését erősíted a km/h rövidítéssel kapcsolatban..

Én időnként tiltakozni fogok, de csak a magyar helyesírási szabályok védelme érdekében.

Előzmény: Dorka 57 (184981)
endrebá Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184984

Helyzetedből következően - természetesen.

Nem bántasz meg Cyrano, jól meg tudod te fogalmazni még a leminősítő véleményedet is.. a problémám azzal van amikor tényszerűen rámbizonyítják a rosszindulatot vagy a mások kihasználására való törekvésemet.

Ha te ezt nem akarod, akkor legfeljebb undokság lesz a véleményedből..  :-)

Előzmény: cyr45 (184976)
endrebá Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184983

Hát jó..

A későbbi hozzászólásodban idézett táblázat nekem azt sugallja hogy minden ugyanaz a változatok kivitelében, csak az elérhető motorfordulat más és más.

Nekem természetesen a leggyengébbik változat van.  Az lehet hogy el tudná érni a százat (lejtőnek és hátszéllel) - de a háromezres fordulat az én fülemnek már felső határeset.  Ahhoz pedig éppenpont nyolcvan kilaméter per óra sebesség tartozik.

Ma már gyakoroltam hogy hogyan kell elengedni magam mellet a kamionokat.. hát nem ehhez a járműszélességhez szoktam az eddígi közutas múltam során.

Amit a teherrel való elindulásról és a szembeszéllel való sebességtartásról írsz azt pedig közúton abszolúúút nem játszottam.

(terepen igen, az elindulást - a valamikori 344-es Csepelemmel)

Előzmény: Dorka 57 (184975)
endrebá Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184982

Mindenképpen.

Szeretem az ilyen véleményeket olvasni, mert biztatnak a (megfontolva bár, de) továbbhaladásra..

Előzmény: Atti6909 (184971)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184981

Autópályán a 60 kph sebesség a minimum, amit a gépjárműnek tudnia kell.

B jogsival vezethető kisteher limitje max 130 kph.

A busz más kategória, az max 80 kph, külön engedéllyel 100 kph.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184979)
csoppika Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184980

Üresen!!!:-D

Előzmény: Mlle. Grenelle (184979)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184979

A 104 kph-t ezek szerint a leggyengébb is eléri, azzal pedig már fel lehet merészkedni az autópályára...

Előzmény: Dorka 57 (184977)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184978

Szép reggelt kívánok!

Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.02 0 0 184977

Van minibusz belőle, de nem hiszem, hogy az más mechanika lenne mint a platós.

A busz általában nehezebb is.

A másik dolog, hogy vízszintes úton üresen könnyen megy a gyenge motorral is hosszú híddal... de ha fúj a szembeszél ráadásul emelkedik is az út..... na akkor mi lesz vele? Az emelkedőn elindulást rakottan nem is említve. A kuplung nagyon nem örül olyankor.

De találtam egy táblázatot.

Dízelmotorok:

2,4 4C90  2,4 l (2417 cm³), OHC Andoria 70 LE (51,5 kW) 146 Nm 104 km/h 

2,4 4CT90 2,4 l (2417 cm³), OHC Andoria 90 LE (66 kW)  195 Nm 120 km/h

2,4 4CTi90 2,4 l (2417 cm³), OHC Andoria 102 LE (75 kW)  230 Nm 126 km/h

2,6 ADCR 2,6 L (2636 cm³), OHC Andoria 115 LE (85 kW) 250 Nm n.a.

2,8 8140,43S 2,8 l (2798 cm³) Iveco  125 LE (92 kW) 290 Nm 140 km/h

Benzinmotorok:

2,0 MPFI 2,0 l (1998 cm³) GM 105 LE (77 kW) 165 Nm n.a.

2,2 C22NED 2,2 l (2197 cm³) GM 117 LE (85 kW) 178 Nm n.a.

Előzmény: endrebá (184966)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184976

Minden más majd elvégződik akkor, amikor el fog végződni.

Ezzel értek egyet, és nem Endrével, jelen esetben!

De mindenkinek jogában áll...

Inkább nem is folytatom, mert nem szeretném őt megbántani.

Annyi minden lenne, amit csinálhatna, anélkül, hogy veszélyeztetné a gyógyulását!

Nem létezik olyan, ami ne lenne szükség esetén halasztható.

Talán a rendszeres levegővétel kivételével.:-))

Szerintem...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184952)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184975

Az ember él és virul, de már régen leszámolt a lengyel iparral. 

Előzmény: endrebá (184966)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184974

Miért?...    Vitte azt a könnyű kasznit az 1,1-es VW motor, mint kutya a tollseprűt!:-))

Előzmény: schlumberger (184972)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184973

Ez az alkat, és ez a póló-szín!

Te jó ég, mi lesz az országgal???... :-)))

Előzmény: Mlle. Grenelle (184953)
schlumberger Creative Commons License 2020.09.01 0 3 184972

Hiszed-nem hiszed, tizenévvel ezelőtt Tatabányán az ügyeletes orvost kéklámpás-szirénás-sofőrös négyütemű Trabant szállította.

Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 1 184971

Lépésről lépésre..   feladni nem szabad.    Ez csak két ujj ami ideiglenesen ki van van vonva forgalomból.... egészséghez kicsi a köze. De azé csak finomann...

Előzmény: endrebá (184956)
Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184970

Én másmilyen "bácsi" vagyok. :))

Előzmény: Negyvenes nő (184969)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184969

A hölgy viszont nem biztos, hogy ilyen mentenivaló bácsit...

Előzmény: Atti6909 (184955)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184968

:-D   :-D

A lényeg...

Előzmény: endrebá (184959)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184967

Ugye.. mennyivel védettebb lett volna a fényezés..

Előzmény: Dorka 57 (184964)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184966

Dorka uram.. ez most nagyon fontos lenne :

Ha megvan még az a kapcsolatod a Lublinforgalmazó felé, akkor kérdezd meg kérlek tőle hogy van-e a típusnak busz-változata, és az tud-e menni autópálya-minyimum sebességgel (kamionsebesség), és hogy olyanfajta hátsóhidat mennyiért lehetne beszerezni.

Előzmény: Dorka 57 (184963)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184965

Tudod hányszor léptem már túl hasonló helyzeteken?  :-(

Nem ilyenen, nem az ujjam vége volt lapos, hanem a jövőképem vált semmivé - és az is elmúlt és helyrejött és csak hajrá tovább-tovább..

Persze..tudok én megállni - de a jótól szoktam.  Hogy megálljunk, mert itt van már a Kánaán..

Előzmény: Mlle. Grenelle (184961)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184964

Mondjuk a gazdi be is takarózhatott volna vele.

Előzmény: endrebá (184959)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184963

Lublin???? FSO?

Az egyik ismerős forgalmazta az FSO-t. Az egyik haver megjegyezte neki, hogy rossz sorrendben vannak a betűk....

A jó sorrend a FOS.

Amúgy 85 literes a tankja.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184962

Képben vagyok, mint Mona Lisa.

Előzmény: endrebá (184960)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184961

Köszönöm.

Remélem, teljesen rendbe fogsz jönni... minél előbb.

Te meg azt vedd észre, hogy egy egészséged van - és ha tönkreteszed, nincs másik.

És azt, hogy van az a helyzet, ahol nincs mese, meg kell állni. És ez az a helyzet.

Előzmény: endrebá (184958)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184960

ZUK-pótló..

Daewoo Lublin.. platós.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184957)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184959

Issssstenem.. azt a drrrrága Sr2 -est így az oldalára tenni..

mindenféle aláterített védőrongy nélkül..

JÁÁÁJJJ

endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184958

Köszönöm a szurkolást, megígérem hogy mesélek a javulási folyamatról.  :-))

A munkaköröm folytán tudom hogy mi az a vis maior helyzet - de azt is tudom hogy itthon aki tudna tenni de mentegeti magát, az hibás.  És hogy rosszul teszi.

Én meg igyekeztem szórakozásnak felfogni a tennivalókat.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184952)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184957

Lublin?

Az egy lengyel teherautó?

endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184956

Tudod barátom, volt pár pillanat amikor megtorpantam.

Amikor úgy néztem a Lublinkára hogy sose fogom tudni átlátni, és már rég mennie kéne, és hogy mikorra lesz ez megbízható..

Aztán visszaúszott a szemem elé a következő csavar, a következő munkamozzanat, a célként kijelölt alaphelyzet.. és azt még képes voltam újrakezdeni.  Aztán lassan kész lett, még megszüntettem az apró szivárgásokat, és most már majdnem jó.

..deazééér holnap a kilenc órási időpontra biztos hogy megindulok nullanyolckor.  :-)

Előzmény: Atti6909 (184951)
Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 1 184955

Húúú... én is is ilyen balesetet akarok magamnak. :))

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184954

Endre.

Én hányom magamra a kereszteket...

Előzmény: endrebá (184950)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184953

Derűs estét!

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184952

Jól is teszed... 🙂

Endre, ha minden rendben megy, a csonttörés maradandó károsodás nélkül gyógyul, legfeljebb a röntgen, vagy Dr. Csont csapata mondja meg, hogy ott volt valamikor valami.

De a lényeg, hogy használható maradjon, és emiatt kell nagyon odafigyelni rá.

Tehát nem kell műtét. Ez jó.

Az már annyira nem, hogy te önhatalmúlag felülbírálod az orvos utasításait, és sajátos gyógyászati megoldásokat alkalmazol... szurkolok, hogy mielőbb rendbe jöjjön a kezed.

Tudod, mi az a vis maior

Hát ez.

Ilyenkor a mégoly fontos dolgokat is lehet és kell halasztani - kivéve a valóban életfontosságúakat.

Minden más majd elvégződik akkor, amikor el fog végződni.

Én nézem.

De minek...???

Előzmény: endrebá (184946)
Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184951

Ami az egyik embernek munka..az a másiknak játék.. :)   Most felfoghatod úgy is,hogy jót szórakoztál.  Nem irigyellek. :)) De azé becsüllek hogy így megoldottad.

Előzmény: endrebá (184950)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184950

Tisztellek Cyrano, büszke vagyok hogy sikerült meglepődést okoznom...  :-P

A röntgen már tegnap megvolt, ma csak átkötötték a gyönyörű tiszta sebet.  Azt mondta a traumatológus hogy egy hét biztos, két hét valószínű.. és hogy holnapután menjek csak be átkötésre.  Addíg szépen cukrozom a sebeket.. ma már beszáradtak és elkezdtek duzzadni hogy nem távozik kifelé a távoznivaló anyag.

Dolgozni.. hm.. de szórakozni szabad?  :-)

Képzeld, ma lett volna eredetvizsgálat a kisteheren, ehhez képest eljátszotta a "nagyhalál" -t, hogy dízel létére leállt mikor melegítettem az indulás előtt.

Biztos kifogyott a gázolaj, hogyarosseb egyemeg.. - gondoltam, és hoztam a gázolajos kannát.  Hát a tanksapka is be van állva.  Az összekötő gumicső bilincseit lazítottam meg, és ott öntöttem a tankba löttyöt - aztán nekiálltam légteleníteni.  Hüvelykujjak nélkül valami nevetségesen tehetetlen voltam a legegyszerűbb csatlakozócsavar visszakapatása esetén is - és akkor ne is beszéljünk hogy milyen feladat volt a komplett gázolajszűrő le és vissza felszerelése.  Úgy mondom inkább, hogy bonyolult volt.

Az egész napot elszórakoztam mire elindult.  Nem mondom meg hogy odaütött-e a motorburkolat zárókapcsa a selejt ujjam hegyére, és azt se hogy folyt-e rajtuk a gázolaj, és azt se hogy ..hm.. azt elárulom hogy nem sírtam.  (de csak kicsin múlott)

És akkor a végére megint eljátszotta hogy megállt.  De újraindítható volt, és holnap bent hagyom a szervízben az eredetvizsga után - hogy ezt a problémát vizsgálják felül.

De legalább bemutatkoztunk egymásnak.

Ugyeugye, ez nem volt munka?  :-)))

Előzmény: cyr45 (184944)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184949

Köszönöm schlumberger uram, majd a következő katasztrófaképeket megint hozzád küldöm..

Előzmény: schlumberger (184939)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184948

Szervuszszervusz.. (hogy a te szavaddal éljek) - az éjjel mindenfelé rendesen esett.

A szúnyogok befelé igyekeztek, a kutyák ugattak reggelig, a petróleumlámpából kifogyott a szúnyogriasztó lámpaolaj.. de legalább napközben egészen szép idő volt.

..szép őszies..

Előzmény: Atti6909 (184938)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184947

Amindenit.. tényleg.    :-)))))))

Előzmény: Negyvenes nő (184937)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184946

Amikor én is így látom, akkor elismerem.  :-)

Nem lehet az ilyesmit maradandó nyom nélkül kiheverni - de működőképes marad.

Ma megnézte a traumásdoktor, és egyetértettünk hogy nem kell nyiszálni.  Jól bekötötték, én meg hazaérkezés után jól megmentettem a tiszta kötszert, hogy a holnaputáni kötözéskor ne kelljen beleragadt gézt kiollózni a sebből.  Most aztán szinte tökéletes a gyógyhelyzet.  :-)))

Tessék kétszer is meggondolni..???  Naaaa.. Krisztina..  Hát én nem játszásiból fogok bele a dolgaimba, hanem azért mert azoknak el kell hogy végződjenek - és én vagyok akinek el kell őket végeznie.

Ahááá..  a formaegy.  Hát azt se nézem, persze hogy nem értettem az utalást.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184936)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184945

Ez is aranyos, érdemes meghallgatni!:-))

https://www.youtube.com/watch?v=8SRADZAaGlw

Előzmény: Negyvenes nő (184937)
cyr45 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184944

Húúúúwaze...  Ez nagyon el van intézve!   Jobban, mint gondoltam.:-(((

Reméljük, hogy maradéktalanul rendbe fog jönni azért!

Endre!  Röntgen mit mondott?...

Nehogy eszedbe jusson ezzel bármit is dolgozni!

Előzmény: Atti6909 (184940)
schlumberger Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184943

endrebá, csúnyán elbántál a kezeddel!

Vigyázz magadra, gyógyulj gyorsan!

Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184942

Kis segítséggel. Legalább már ilyet is tudok. :)   

Előzmény: schlumberger (184941)
schlumberger Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184941

No, mégis sikerült!

Előzmény: Atti6909 (184940)
Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184940

Azt hittem az esőzésről készültek,de nem.    Íme Endre ujjai....

schlumberger Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184939

Küldd nekem a képeket!

Előzmény: endrebá (184935)
Atti6909 Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184938

Szia Endre!  Sajnos levélből nem tudok tölteni csak fényképezőről.  Nekem a telefonokról sem sikerül,az enyém nem képes rá, Ildikóéhoz pedig kevesek vagyunk. Éjjel itt is leszakadt az ég,tíz cm-es víz hömpölygött az udvaron,szerencsére jég nem esett.

Előzmény: endrebá (184935)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.09.01 0 2 184937

Móra Ferenc: A cinege cipője (“ Kis cipőt, kis cipőt!" - 
egyre csak azt hajtja.“

Előzmény: endrebá (184934)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184936

Ugye, hogy ugye?

Általában igazam szokott lenni... 🙂

Az egészség szempontjai a legfontosabbak. És az, hogy maradandó nyom nélkül gyógyulj meg.

Úgyhogy tessék mindent kétszer meggondolni, mielőtt bármibe is belefogsz.

Formula1. A Formula1-ben ilyen időben már belengették volna, sőt, pályára küldik a biztonsági autót...

Előzmény: endrebá (184933)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184935

Szia Atti, te is szoktál fényképeket feltölteni - elküldhetnék neked két képet a tegnap esti helyzetről?

Mert a kiffijam telefonjáról kalandos úton eljutott ide hozzám.. de én nem tudom indexre tenni őket.

Előzmény: Atti6909 (184932)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184934

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak..

..és már nem is tudom hogy Weöres Sándortól vagy Szabó Lőrinctől idéztem-e..

(de te biztos kapásból kisaccolod)

;-)

Előzmény: Qqberci (184931)
endrebá Creative Commons License 2020.09.01 0 0 184933

Nem vitatkozom mert igazad van. 

Ma megyek és felmutatom a dokiknak a bűnjeleket.. Ők mondanak "A" -t, én mondok "B" -t, aztán majd egyezkedünk hogy kinek a szempontjai a fontosabbak.

Aztán nagyon figyelmesen nézem hogy hogyan kötik be a kezeimet (hogy itthon ne ollóval kelljen lenyiszálnom) - aztán meglátom hogy milyen ténykedés fér még a mai napba.

Mire utaltál azzal a dupla sárga zászlós képzavarral?

Útkarbantartóra, fényképészre biztosnem, vízilabdában nem vagyok otthon - úgyhogy szabad a gazda..

Előzmény: Mlle. Grenelle (184929)
Atti6909 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184932

Juuujjjj.... ahányszor rá gondolok,szaladgál a hideg a hátamon..   Egyszerű dolgok is megbonyolódnak..  kipróbáltam milyen...   majdbe..

Qqberci Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184931

Nálunk az első kör lement fél órája, most készülődik a második...

Előzmény: cyr45 (184930)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184930

Nálunk meg nem esik.  Hanem zuhog!:-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (184929)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184929

Arra mindenképpen, az ugyanis erősen rizikós...

... hát Endre, most nem ezért vagy azért, de a tágabb családban akadt olyan, aki eljárt olyan lábon, amiben hosszanti törés volt - ugyan nem könnyen, de eljárt rajta. Igaz, a vége kórház lett...

Endre, nem vitatkozom.

Erre oda kell figyelni, és pont. Az egészségnél nincs fontosabb.

Esik, dörög, és villámlik.

Dupla sárga zászlóval lengetnek.

Előzmény: endrebá (184928)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184928

Ha nyílt seb is van a csonttörés mellett, akkor mindenképpen oda fognak figyelni - de szerintem a csonttörésre magára is odafigyelne.. hm.. legalább a tulajdonos.

Nincsen fokozott meg fokozatlan odafigyelés. Odafigyelés van, vagy sok fontosabb dolog van.  :-)

Nálatok is esik?  Itt még villámlik is.

..dörögni csak messziről, de az is hallatszik.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184927)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184927

Ha egyszer elmozdult a csont, bármennyit is, az fokozott odafigyelést igényel.

A hüvelykujj csak két ujjpercből áll, úgyhogy ott bőven elég az utolsó szekció sérülése.

Igazán nincs mit.

Mielőbbi gyógyulást Neked!

Előzmény: endrebá (184914)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184926

Köszönöm Dorka uram.  :-))

Most olyant csináltam amilyent évek óta se : éjszakai menet nélkül aludtam egyet kaja után.

Hallottad hírét a kristálycukros kötözésnek?

Én most végzem az emberkísérletet a témában.. és el kell ismerjem hogy jó.

Azt írja róla az internet hogy gyógyhatás terén tudja azt amit a só - annak a fájdalmai nélkül.  Úgy gondoltam hogy egyszer élünk, miért ne?  És tényleg.

A távozni kívánó mindenfajta nedvesség útját könnyíti meg, fájdalom csak módjával, tisztaság mindenek felett.. nincsen beleragadt kötözőanyag..

Nem akarom megtudni hogy milyen történettel kezdődött ennek az ötletnek a kitapasztalása (ahogy a tehéntej emberi felhasználását se) - de a módszer nálam és eddíg csillagos ötös.

Előzmény: Dorka 57 (184925)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184925

De fék sincs. Az összes biztonsági felszerelés hiányzik róla:-)))

Mielőbbi gyógyulást!

Előzmény: endrebá (184924)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184924

..egykerekű artistabringán nincsen is kormány..  (anarchista)  :-)

Előzmény: Qqberci (184923)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184923

de még kerékpárt sem!

Méééér? Tekerni lábbal kell, a kormányt meg teljesen felesleges fogni...

Előzmény: cyr45 (184920)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184922

Azééé a "muszáj" megtanított hüvelykujj nélkül is összegombolni a nadrágot..  meg van még pár szakterület ahol lehet ügyesednem/ügyeskednem.

Teljesen igazad van Cyrano : hiába van meg a képességek nagy része, így vezetni próbálkozni elég szerencsejáték jellegű.  De gyógyulok elszántan..  :-)))

Köszönöm a jókívánságot.  :-))

Előzmény: cyr45 (184920)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184921

Tisztellek Anti bácsink, nekem nem adatik meg hogy ötven éves korom után már csak felejtsek.. most éppen a munkabiztonsági területen kaptam egy gyakorlati "feddés-fenyítés" -t.

Megint tanultam valamit..

Előzmény: dutrancs (184919)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184920

A hüvelykujjak nélkül semmit nem tudsz fogni, mivel csak azok állnak szemben a többi ujjal.

Tehát fizikai munkát (már pedig a mozdonyvezetés is az) teljes értékűen végezni nem tudsz!

Vagyis momentán munkaképtelen vagy, ez nem is kérdés...

Elvileg vezetned sem szabadna, sem kocsit, sem motort, de még kerékpárt sem!

Én úgy vélem, hogy oldalról kapta az ütést mindkét hüvelykujjad, aztán szépen kinyíltak elöl...

Tehát, még az is lehetséges, hogy a körmeid megúszták, nem fognak leesni!

Mielőbbi gyógyulást neked!

Előzmény: endrebá (184918)
dutrancs Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184919

Szia Apuci!!   Te mindig oda dugod az ujjaidat ,ahova nem szabadna!!  Ettől óvakodni kell ,mert ez keményebb dió, a megszokottól!!  Szorítok neked ,hogy mihamarabb tudjad használatba venni őket ,minden területen!!  Arra vigyázz,hogy a" leghosszabb" ujjadat ne érje baleset!!  :-)))))

Előzmény: endrebá (184918)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184918

Azt mondták a rendelőben, hogy mától tápos pénzen vagyok.

Holnap reggel tra.. hm.. "trahomatológija" - aztán majd megverekszünk hogy kinek az elképzelése kerüljön a gyakorlatba

Előzmény: Negyvenes nő (184917)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184917

Én úgy tudom, hogy ezzel csak a kórház vehet táppénzre. 
Írd már ide, légyszíves, háziorvos is?

Előzmény: endrebá (184913)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184916

...fffrancba.. az előbb azt jelezte hogy nem ment el a hozzászólás.

Lebillentyűztem mégegyszer, most megvan kétszer.

:-PPP

Előzmény: endrebá (184915)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184915

Szia Krisztina, csak valami mikroelmozdulás lehet, mert csak az utolsó ujjpercek sérültek.. kábé a köröm fele.. vagy a másik ujjamon az egész köröm.  De ízület nem.. tudom görbítgetni őket.

Még az is szerencse hogy mindkettő fel is hasadt, úgyhogy aminek távoznia kellett az tudott is távozni - nincs dagadás, meg lüktetés, meg dübörögve fájás.. csak úgy.. hm.. fájdogál.

Köszönöm a jókívánságodat   :-))

Előzmény: Mlle. Grenelle (184912)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184914

Szia Krisztina, csak mikroelmozdulás lehet, mert az utolsó ujjpercek sérültek.. nem áll ám az ujjam minden lehetetlen szögben.

Még csak nem  is dübörögve fáj.. csak úgy .. hm.  fájdogál.

Köszönöm a jókívánságodat.   :-))

Előzmény: Mlle. Grenelle (184912)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184913

Szia Korosztályom, persze.. azzal kezdtem hogy először a felvigyázó, aztán a sürgősségi(lusstasági) osztály, aztán most pár perc múlva a házidokink hogy tápos pénzre vetessem magam.

Dehooogy.. hüvelykujj nélkül nemsok dolgot tudok.. (mondjuk fejet vakarni igen)

Előzmény: Negyvenes nő (184911)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184912

Szent Atyám!

Ez csúnyán hangzik... 😞😞

Az ujjtörés nem vicc, pláne, ha el is mozdult... úgyhogy én is azt mondom, amit az előttem szóló - tessék pihentetni, már ha még használható kezeket akarsz a további életedben...

A legjobbakat neked, mielőbbi gyógyulást!!!

Előzmény: endrebá (184910)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184911

Szia Endre! Veled mindig történik valami...

Nagyon fáj? Orvosnál voltál? (Biztos, ha tudod, hogy törés)

Jó lenne, ha pihentetnéd, nem kellene ezzel nekiugranod minden munkádnak

Előzmény: endrebá (184910)
endrebá Creative Commons License 2020.08.31 0 0 184910

Sziasztok barátaim, tegnap reggel még úgy tűnt hogy osztódnom lesz muszáj mert annyi feladat alakult hogy azt egy ember képtelen megcsinálni - de estére a vasúti szabadidő kérdőjele kiegyenesedett : táppénzre mentem. Most aztán lesz időm minden hivatalos cuccot végigjárnom a kisteherautó ügyében, meg a kert meg a tűzifa..  mármint amit két hüvelykujj használata nélkül képes leszek csinálni.

Nem.. nem a szalagfűrész - és nem is hiányoznak azok az ujjak, hanem csak megsérültek.  Az utolsó ujjpercek végei.  Van törés, meg elmozdulás, meg mittudomén.. rájuk esett egy harminckilós méterfa. Függőlegesen, ahogy a hasítóékről lecsúszott.

Most aztán csak nyolc ujjal gépelnék (ha tudtam volna előtte tízzel)

Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.30 0 0 184909

Köszönöm a súgásokat  :-)))

schlumberger Creative Commons License 2020.08.30 0 0 184908

Az áram alatt levő vezeték

Feszültség alatt...

Előzmény: Dorka 57 (184905)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.30 0 0 184907

A másik ilyen nagy igazság: a páka meleg vége pont úgy néz ki, mint a hideg, csak a tapintása más...

cyr45 Creative Commons License 2020.08.30 0 1 184906

...Csak más a "fogása"! :-))

Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.30 0 1 184905

A villanyszerelők alaptevése feszültségtől függetlenül...

Az áram alatt levő vezeték pont úgy néz ki mint amiben nincs áram.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184884)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.30 0 1 184904

Te tudod, Endre - én nem vagyok mérnök.

Erre valahogy rájöttünk :-)))...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184868)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.29 0 0 184903

Nem.... pedig megtehettem volna.

Majd vasárnap.

Előzmény: cyr45 (184902)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.29 0 0 184902

Szia!  Te most keltel?...:-))

Előzmény: Dorka 57 (184901)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.29 0 1 184901

Jó reggelt...

Gyöször Creative Commons License 2020.08.29 0 0 184900

Ja ezt a dolga van dolgot úgy értettem, hogy ő úgy érzi, hogy dolga van, és majd okosba megcsinálja gyorsan. Csak az nem szokott sikerülni. Épelméjű ember nem megy oda.

Előzmény: Qqberci (184897)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184899

Igen...

Előzmény: cyr45 (184898)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184898

Mér', a tiéd is ilyen háklis?...   Pedig nem is nagyon büdös, mikor szárad, ezt csak ők mondják!:-)

Előzmény: Qqberci (184880)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.28 0 1 184897

mert neki ott dolga van.

NINCS!!! Neki a tetőn semmi dolga nincs!

Ki kell húzatni a gépet a drót alól vagy feszültségmentesíteni kell a szakaszt, elől - hátul füldelőrúddal, akkor lehet felmenni a tetőre, de akkor sem a vezér!!!

Előzmény: Gyöször (184894)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184896

Mint a lengyeleknél a kőolajtároló tartály. Kicsit durva volt az oktatófilm...

Előzmény: Qqberci (184892)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184895

A csatlakozókon vagy a környékükön ott kell lenni a feliratnak, melyik micsoda. Ha nincs, gugli, gép típusa CEA RAINBOW 150.

Előzmény: endrebá (184863)
Gyöször Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184894

Más dolog, ha a gőzmozdony drót alá áll és a fűtő elkezd szenet lapátolni előre, meg más az, ha pld képzett villanymozdony vezető babrálja a tetőt, mert neki ott dolga van.

Egyébként a villanymozdony is tud nagyot szólni ami sok emberre van kihatással, csak nem helyszínen, hanem arrébb pld Csernobilban.

Előzmény: Qqberci (184893)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184893

Nagyon komoly mechanikus reteszelő rendszer próbálja megakadályozni, hogy a "drót" alatt kinyitható legyen a tetőajtó. Annak idején mégis évente 4-5 mozdonyvezető égett meg, mert volt olyan ügyes, hogy átverte a védelmet...

Előzmény: Már_nem_Laposch_Matschka (184891)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184892

És hagyták égni? Nem lehetett volna előbb eloltani?

Egy egész szakasz tűzoltó asszisztált az égéséhez :-))) Eloltani nem tudták, úgyhogy csak csendesen imádkoztak, hogy nem robbanjon fel a trafó a felforró olajtól :-)))...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184890)
Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184891

Megelőztél... :)

Előzmény: Qqberci (184887)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184890

Bercy, biztos lehetsz benne, hogy semmi olyannak nem megyek a közelébe, amiben huszonötezer volt kering... tudom, mi az az átütési távolság, meg a villamos ív...

És hagyták égni? Nem lehetett volna előbb eloltani? Habbal vagy porral vagy széndioxiddal oltóval?

Előzmény: Qqberci (184887)
Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184889

Azért a 25kV sem játék: nem kell megfognod, elég, ha közel vagy hozzá. Az eredmény ugyanaz, csak nem csirkeaprólék leszel, hanem grillcsirke...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184888

Láttam, és mind a kettő úgy néz ki, mint amit megrágtak, pedig ahogy elnézem a képeidet, nem ilyen állapotban kerültek oda...

Én értem, de nem én vagyok a hely igazgatója, akit meg kell győznöd... mondjuk, ahogy leírod, abból nekem az jön le, hogy ez önmagában megérne egy kiállítást...

Előzmény: Qqberci (184885)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184887

A 25 kV legfeljebb akkor öl meg, ha megfogom

Nem. Elég, ha megközelíted...

Egyszer Vecsésen három napig égett egy Ward-Leonard mozdony. Akkor aludt el, amikor elégett a főtrafóban lévő összes olaj...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184886

Jó reggelt kívánok!

Qqberci Creative Commons License 2020.08.28 0 1 184885

Ez csak egy mozdony

Nem, ez kettő. A V40 és a V60 ugyanis gépészetileg azonos (mindkettőből van a Füstiben).

Egyébként meg nem az egy mozdonyról van szó, hanem egy vontatási rendszer kezdeteinek bemutatásáról... Az olaszok persze tudták konzerválni és üzemképes állapotban megőrizni az 1906-ban a Valtellina vasútra gyártott Kandó gépeket...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184883)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184884

Ha a gőzmozdony felrobban, ott pusztít a detonáció ereje. És az nem válogat...

A 25 kV legfeljebb akkor öl meg, ha megfogom azt, amiben éppen kering...

Előzmény: endrebá (184870)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.28 0 0 184883

Hangsúly az egyen, Bercy.

Ez csak egy mozdony a vasútmúzeumunk kollekciójából.

Ha a többit is rendbe szeretnénk hozni, az mennyi pénz lenne, és mennyi idő...?

Euromilliárdok kellenének... mindezt azért, mert hagytuk elpusztulni azt, ami egykor működött.

#miérthagytukhogyígylegyen?

Előzmény: Qqberci (184878)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184882

Mi nagyon sok nyarat töltöttünk Skóciában és egyszer megnéztük. A szívem szakadt meg, hoztam volna haza :-)))...

Előzmény: Dorka 57 (184881)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184881

Ja, az már Skócia.

Oda-vissza 740 mérföld, kb 14 óra autóval... szóval nem megyek a hétvégén oda megnézni.

Előzmény: Qqberci (184879)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184880

a feleségem nem szokott örülni, ha a tűzhely sütőjét használom!

Ez valami általános szokás lehet :-)))...

Előzmény: cyr45 (184875)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184879

ez Anglia, ahol imádják az öreg technikát

A Kandó mozdonyok főmotorját az angol Vickers csinálta. Mikor itthon ezeket a gépeket selejtezték és szétvágták hulladéknak, akkor a 001-es pályaszámú gép "valahogy kikerült" Angliában (erről néhai Kiss József mérnök főtanácsos tudott izgalmas részleteket), North Berwick mellett egy magánmúzeumban van, üzemképesen...

Előzmény: Dorka 57 (184874)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184878

és ez csak egy mozdony...

Nem. Ez egy vontatási rendszer, ami csak mostanra bontakozik ki a világban. Nálunk már 1931-ben üzemszerűen működött...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184876)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184877

Az olyan olajat előszeretettel használják üreges alvázvédelemhez.

Sok olajhűtésű trafó esett áldozatul ilyen lecsapolás miatt.

Savmentes és jó kúszóképességű cucc. A rozsdába is beeszi magát.

Előzmény: Qqberci (184873)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184876

Nah most kellene ebből a gépből még egy...

... egyet akkor át lehetne alakítani úgy, hogy működni is tudjon, egyet meg megőrizni eredeti állapotában...

Amit írsz, az nekem részben klingon, de látom, hogy ez óriási munka lenne, és rengeteg pénz... és ez csak egy mozdony...

Előzmény: Qqberci (184871)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184875

Akkor már csak az a lényeg, hogy száraz is legyen!

Mert ezt sokan elfelejtik, és párás helyen tartják a megkezdett csomagot.

Aztán csodálkoznak, hogy mi a fene van?...

Nem ügy kiszárítani amúgy, bár a feleségem nem szokott örülni, ha a tűzhely sütőjét használom!:-)

De ősztől tavaszig nem gond, a kazánon csonttá szárad.

Előzmény: endrebá (184846)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184874

Na ez a nagyon szomorú.

Nem vagyok öreg még a 63 évemmel, de a régebbi, főleg karburátoros, megszakítós gyújtású autókat mindig én kapom.

Mert "te tudod hogyan működik" jelszóval. És ez Anglia, ahol imádják az öreg technikát de megtanulni azt már nem.

Előzmény: Qqberci (184867)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184873

A fázisváltóból valami észkombájn évekkel ezelőtt leeresztette a hűtőolajat, úgyhogy az egész szétkorrodált. Szét kellene szedni és újraépíteni, de akkor már 25 kV-ra...

Előzmény: endrebá (184864)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184872

Függőleges varratot sose is húztam lefelé..

Pedig lehet!  Csak jól kell beállítani a fokozatot.  Mert nekem még az van a trafómon, csapolások.

Megfelelő szögben beállítod az elektródát, akkor szépen "beég", ahogy húzod lefelé, felette pedig

-épp időben- hűl, nem cseppen le.  Mondjuk, nem írom, hogy könnyű, de lehet!

Előzmény: endrebá (184843)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184871

Alaphelyzetben meg kellene nézni, mi használható ebből a mozdonyból

Megnéztük. Jelen állapotában semmi.

Szét kellene szedni, "kicsontozni", (már itt baj van, mert a szétszedéshez szükséges infrastruktúrából is dalszinházat csinált Ókovács) minden egyes darabját restaurálni, szükség esetén újragyártani. Kritikus része a fázisváltó, ami hat villamosgép egybeépítve és a méretezése "nem teljesen triviális", viszont ha a gépet üzemeltetni akarjuk, akkor a fázisváltót át kell méretezni 16 kV vonali feszültségről 25 kV-ra. Ez persze szigetelési problémákat vetne fel a főáramköri megszakítónál és az elvezetéseknél, de ez a mai anyagokkal megoldható.

Két apróság, hogy érezd a probléma nagyságát:

- A Kandó főmotor forgórészének átmérője 3 méter. Ezt 2 mm-es légréssel kell bedarúzni - vízszintesen - az állórészbe...

- A fázisváltó állórésze olajhűtésű, a forgórész vízhűtésű. Az állórész pajzsok olajálló tömítéséhez cukorszirupba áztatott azbesztzsinórt használtak...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184859)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184870

Az a gyakorlatban mindegy hogy gőzrobbanástól halsz meg, vagy a 25 kV éget szénné..

Az hogy a Nurmiban sziszeg a belső nyomás, nem veszélyesebb mint mikor a Sziliben zenélve zúg a főtrafó.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184868)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184869

Konkrétan vasúti múzeum címén is csak egy romhalmazt tudunk mutatni - Közlekedési Múzeum címén meg még annyit sem...

Előzmény: Qqberci (184867)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184868

Te tudod, Endre - én nem vagyok mérnök.

De a gőzmozdonytól, mint gépezettől, jobban tartok.

Előzmény: endrebá (184866)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184867

Nincs olyan, hogy reménytelen.

Ha meglenne rá az akarat, és főleg a pénz,

Igaz. Jó néhány 100 millió Ft és jó néhány tízezer munkaóra árán talán meg lehetne csinálni, de akkor még mindig ott van az, hogy már nincs, aki ért hozzá...

Dehát ez nem egy stadion...

Amikor a japán vasútmérnök, a Shinkansen egyik tervezője idejön csak azért, mert az édesapja, aki szintén vasútmérnök volt, lelkére kötötte, hogy a Kandó hagyatékot nézze meg mert az fontos mérföldkő volt a villamos vontatásban, akkor csak egy romhalmazt tudunk neki mutatni...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184854)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184866

Nem Krisztina, a gőzmozdony az egy nagyon egyszerű gépezet a Kandó fázisváltóhoz képest.

Ennyit még én is megtanultam abból a topikból.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184859)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184865

Mintha egy asztalon feküdt volna a nő - éppencsak takarva a legkényesebb pontokon..

Előzmény: Negyvenes nő (184860)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184864

Akkor rosszul emlékszem hogy a Kandómozdonyos topikban mi volt a le is írt oka amiért nem lehet a fázisváltót a mostani rendszerre csakúgyheccból rákapcsolni és fölgerjeszteni..

Előzmény: Qqberci (184861)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184863

Ezt valamikor még gessszti tanította nekem, hogy vékony lemezt érdemes fordított bekábelezéssel hegeszteni, mert nem átégeti.. vagyis kevésbé átégetős az eredmény.

kipróbáltam, és úgy volt.

De ezer százalék hogy az általános kábelcsatlakozással hegesztettem ezzel a pálcával, és nem volt rossz az eredmény.

Viszont.. mondd kérlek : van valami jellel közölve ezen a kis sárgán hogy melyik csatlakozóaljazat a pozitív és a negatív?

Mert én nem emlékszem hogy lenne, csak a szokás használtatja velem hogy összerakáskor melyik kábelt hová rögzítem.  (festékjelem van az egyik csatlakozón és kábelvégen)

Előzmény: _nyunyuka (184862)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184862

Fordított polaritás: az elektródát kötöd a pozitívra, a testkábelt a negatívra! Ha a bázikust egyenessel vagy váltakozóárammal próbálod, egy szivacsos-zárványos fos lesz belőle.

Rutilosnál lehet mindkét módon. Azonos áramerősség mellett egyenes polaritásnál keskenyebb és mélyebb, fordítottnál laposabb és szélesebb lesz a varrat. Ha nem hiszed, próbáld ki! :-)

Előzmény: endrebá (184843)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184861

Ugye 16egész és 2/3 Hz..?

Nem. A Kandó rendszer egyik legfőbb előnye, hogy 50 Hz-s, a kommunális hálózatról táplálható...

Előzmény: endrebá (184855)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184860

Melyik volt a leglátványosabb?

Előzmény: endrebá (184849)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184859

Endre, nem mondtam, hogy újra kellene gyártani az egész mozdonyt. Ez a végső megoldás lehetne csak.

Alaphelyzetben meg kellene nézni, mi használható ebből a mozdonyból ahhoz, hogy üzemképes jármű legyen belőle. Ami nem használható, azt újra legyártjuk. Nem replikát kell építeni, hanem gyári újra felújítani/restaurálni a masinát.

Ha gőzmozdonyt lehet, akkor ezt is.

Előzmény: endrebá (184857)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184858

Azt el. 🙂

Hááát, per pillanat még nem... 🙂😉

Előzmény: endrebá (184852)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184857

..csak az már egy utángyártmány lenne, nem AZ a nullatizenhatos amelyik valamikor valóban vonatokat továbbított.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184854)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184856

Szép darab.

Akkor még nem kötött meg a csapágyakban a zsír, ha mozog...

De a 424-es egy ikon.

Előzmény: Qqberci (184853)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184855

Emlékszem mikor az évforduló környékén beszélgettünk róla a topikjában.

Azéért szerintem csak kormányzati akarat kellene csak hozzá.. és lenne egy külön vonalszakasz is hozzá a megfelelő feszültségre átkapcsolhatóan.  Ugye 16egész és 2/3 Hz..?

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184854

Bercy.

Nincs olyan, hogy reménytelen.

Ha meglenne rá az akarat, és főleg a pénz, minden gond nélkül üzemképessé lenne tehető.

Legfeljebb darabról darabra újragyártjuk az egész masinát...

#műszakiemlék #élőmúzeum #sínenvagyunkmintjózsefattila #nemadjukfelsoha

Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184853

Sajnos elég reménytelennek tűnik. A muzeológus sráccal átnéztük, csoda, hogy még egyáltalán megmozdítható...

Előzmény: endrebá (184844)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184852

..de az olasz gyártmányt azééé eltaláltam..

Akkor Lambó áll az udvarodban?

Előzmény: Mlle. Grenelle (184850)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 2 184851

Nagy, zöld, ronda.

Most már tegyél fel egy képet magadról, hogy legyen viszonyítási alap...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184848)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184850

Ez nem Ferrari, ez Lamborghini...! 🙂

Előzmény: endrebá (184847)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184849

Huúú.. ilyen dátumok láttán mindíg Medveczky Ilona jut eszembe a Veréb is madár című film leglátványosabb jelenetében.

Előzmény: Negyvenes nő (184842)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184848

L VI. osztályú HÉV-villamosmozdony.

Nagy, zöld, ronda. 🙂

Előzmény: Qqberci (184840)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184847

..csak nem egy sárga Ferraris ismerősöd parkol az udvarodban..?

Előzmény: Mlle. Grenelle (184845)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184846

Azt hiszem pont ilyen kódszámúak az én általános pálcáim

Előzmény: cyr45 (184835)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184845

Szia.

Azért örülök, hogy tetszik... 🙂

Egy hasonló kép most is összehozható lenne.

Előzmény: endrebá (184841)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184844

Lehess ott a talpraállításánál, Qqberci.

Előzmény: Qqberci (184834)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184843

Függőleges varratot sose is húztam lefelé.. csak mikor még tanultam a hogyanokat.

Köszönöm nyunyuka, ez a nekem való szakszöveg.. biztosan találtam volna tankönyvi leírást a kódszám alapján, de azt nem értettem volna így.  Ez a nekem való ismertetés.

Annyit még mondj meg hogy a fordított polaritás azt jelenti ugye hogy a munka-kábeleket a szokásoshoz képest fordítva kell a hegesztő házához csatlakoztatni?

Előzmény: _nyunyuka (184833)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184842

1971-ben készült a kép

Előzmény: endrebá (184841)
endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184841

Szépet neked is, szia.

Ez az autó így fényképezve nagyon szép képháttér.  A rajta fekvő "kép-előtér" pedig biztosan nagy siker volt egy-két(három?) évtizeddel ezelőtt.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184832)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184840

Igen, ez az...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184839)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184839

Ez az.

(Forrás: tramway.at, © by Hubert Königer)

Előzmény: Qqberci (184827)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184838

Az ER 21-re mondták/mondtuk annak idején:  Ha hegesztőd nem rutinos, pálcája legyen rutilos!:-)

Valamikor (réges-régen) én is tudtam akár "röntgen alá" is dolgozni, még dinamóval.

Függőben, vagy fej felett is, ha muszáj volt.  Itthon csak egy öreg trafóm van, de nekem jó az!

De már sem a kezem, sem a szemem nem a régi.  Vagy már túlságosan is régi?:-(

Azért még itthon ezt-azt megtaknyolok, ha kell...

Előzmény: _nyunyuka (184837)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184837

Ha már "mindenre jó", az inkább a Böhler FOX OHV, esetleg az ER23. A legratyibb trafó is elviszi, nagy a résáthidalása, stabil az íve. Nem kényes annyira az ottmaradt festékre, pici rozsdára stb., ha nincsenek speciális szilárdsági követelmények.

Az említett spéci bázikus elektróda (meg a nagy kedvenceim, a Böhler FOX EV47, EV50, Elektrode Jesenice EVB50) gyakorlott hegesztők kezébe készülnek, persze kertkaput csinálni se tilos velük :-). Szélsőséges hőmérsékleteknek kitett acélszerkezeteknél (pl. hajótestek), rezgéseknek, dinamikus igénybevételnek kitett szerkezeteknél (pl. vasúti járművek teherhordó elemei) nem véletlenül használják ezeket.

Itt ez a két jószág. Csapatmunkában csináltuk, de jópár doboz elektródát beléjük toltam :-).

https://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=3015&rfa=99

https://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=1338&rfa=99

Előzmény: cyr45 (184835)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184836

...Mert akkor jo eselye lenne ajanlatokat kapni...  Egy masik (papiron) himnemutol!:-))

Előzmény: Qqberci (184812)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184835

Vacakoltok itt mindenfele elektrodakkal...   OK 46 16 mindenre jo!:-)

Előzmény: _nyunyuka (184833)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.27 0 1 184834

De a legjobb 424-es akkor is magyar gyártmány 😂

De azért ez se rossz:...

Előzmény: Dorka 57 (184829)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184833

Bocs, átsiklottam ezen....

Szóval ez egy nagyszilárdságú bázikus elektróda, fordított polaritáshoz, eletródát a pozitívra. Persze hogy a trafó nem viszi, aa kissárga nagyon is jól. 

Gyakorlatot igényel a használata, nehezebb vele ívet fogni, főleg ujragyújtásnál. Cserébe jóval szilárdabb a varrat,meg erősebb az ív fúvása, hígabb a salak, jobban feljön a felszínre. Függőleges varratot alulról fölfelé kell vele húzni.

Előzmény: endrebá (184779)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184832

endrebá Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184831

_nyunyuka.. a 184 779 -esben kérdeztelek, de még nem vetted észre.

Amúgy most szenvedem a tegnapi mutatványt : nem tudok elég gyorsan pislogni, és elég erősen könnyezni ahhoz hogy ne karistoljon a szemhéjam.  :-PPP

Előzmény: _nyunyuka (184825)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184830

Orionom volt, 1.8 szívó d 1989-ből. 

160 volt a vége, de viszonylag jól gyorsult. 

Elcseréltem egy Yamaha RD 350-re.

... aztán valami apró lyukat akartak behegeszteni, de a balfék lakatos felgyújtotta 

Előzmény: _nyunyuka (184825)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.27 0 1 184829

Kb pont ezért nem érdekel az ADAC egyik összehasonlító autótesztje sem.

Mindig a német, ha csak egy paraszthajszállal is, jobb, mint bármi más.

Az angol Fifth Gear sem jobb, itt a személyes preferenciák hangsúlyosak. Főleg Clarkson esetében.

De a legjobb 424-es akkor is magyar gyártmány 😂

Előzmény: Hun G. (184828)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.27 0 0 184828
Előzmény: Dorka 57 (184822)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 1 184827

Nem ronda, de nagy és zöld...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184826)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184826

Ronda, nagy, zöld, és ki van állítva Cinkotán.

Előzmény: Qqberci (184821)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184825

Mert szándékosan azt gyengítették ki, az törjön ha gebasz van. A vezérműszíjat+feszítőjét 40.000km-enként cserélni kellett, ezzel sose volt gond.

A másik konstrukciós baromság a belső gyűrű nélküli hengergörgős csapágy a nyelestengelyen. Magyar mérnökön nem lehet kifogni :-). A tartalék hibás váltómat is megvették a vaterán, mikor az autó kimúlt.

Előzmény: Dorka 57 (184823)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184824

Nagyjából egyformán használom őket.

Nincs pihenőjük.

Ha letámasztom hosszú időre bámelyiket, jobban romlik mint használva.

Előzmény: Hun G. (184819)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184823

Sajnos törte a vezérműtengelyt, ez volt a típushibája.

Volt ami 3 részre törött :-(

Előzmény: _nyunyuka (184820)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184822

Nem műzik a caps billentyű :-P

Az a nagy bajor "motorgyár" az utóbbi 15 évben a világ legrosszabb motorjaival jött ki.

Az E34 520 automata 15l/100 km átlagot produkált Angliából hazafelé.... 

Az ilyen az nem autó... volt Thunderbird-öm, 4200 cc, v8, az nem evett ennyit városban.

Más történet. Tudod miért van ráírva pl a német termékekre, hogy Made in Germany?

Elárulom.

A háború után az angolok kötelezték erre őket, hogy megkülönböztethető legyen az ugyanolyan, de jobb minőségű angol termékektől.

Előzmény: Hun G. (184808)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184821

Nem az M44-ről (Bobo) beszélek, az is volt ott...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184818)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184820

A ford mindig megugrotta az iparági átlagot nagy bakik nélkül. Jó, tudjuk, hogy volt egy hatalmas Pinto botrány.

Ha lehetne szalonból, új autóként venni az Escort MkIV-est a jó öreg 1.8D szívódízel motorral akkor most is vennék. Nem volt egy versenygép, de kacifántos hibák nélkül kiment a világból. Két hülye rákfenéje volt, amire nagyon oda kellett figyelni, bár az egyik csak 400.000km körül jött elő :-).

Előzmény: Dorka 57 (184816)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184819

"Én nagyon jól elvagyok a ford focusszal "természetesen müszaki hiba kizárva, mert a roverodat használod ..

Előzmény: Dorka 57 (184816)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184818

Az egy mozdony.

L-akármicsoda.

Előzmény: Qqberci (184817)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184817

se légkondi, se Wi-Fi, se konnektor...

Erről a klasszikus egérfogó-vicc jut eszembe: se szalonna, se dió...

Szép idő volt, nem volt túl meleg, kevesen voltak a szerelvényen, én meg már vagy 50 éve nem jártam arra HÉV-vel. Gyönyörködtem a tájban...

Cinkotán ki van állítva egy nagyon szépen helyreállított HÉV motorkocsi, csak mire előszedtem a fényképezőgépet, továbbmentünk...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184814)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184816

Rosszul írtad, helyesen fosvágen :-)

Ez nagyon régi mondás, mint az is, hogy "nem autó az, csak ford".

A ford mindig megugrotta az iparági átlagot nagy bakik nélkül. Jó, tudjuk, hogy volt egy hatalmas Pinto botrány.

A fiat is jó volt, de nagyon rohadós fajta. Már a prospektusban rozsdásodtak, köszönhetően a szovjet alapanyagnak.

A francia másképp adja elő ugyanazt a művet. A német autón nevelkedett szerelő nem biztos, hogy átlátja a logikát.

Aztán szépen csendben átrendeződött minden. A franciák már németebb autókat gyártanak, a fiat nem rohad a tipo óta.

A német a nagy versenyben nem tudja merre kapkodjon. Dízelbotrány, vacak alultervezések, fura, használhatóságot korlátozó megoldások, etc.

Pl a vw első akart lenni darabszámban... sikerült is de az ára kb a dízelbotrány, ráadásul nem keresett annyit a bolton, mint a második toyota...

Én nagyon jól elvagyok a ford focusszal és a rover 25-el.

Előzmény: schlumberger (184796)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184815

Nekem semmi bajom vele. Lehúzható ablakok->mozog a levegő, céges net korlátlan, táskában meg egy saját készítésű powerbank. Problémák kipipálva :-).

Előzmény: Mlle. Grenelle (184814)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184814

Ha tehetném, a gödöllői HÉV-et eltörölném a Föld színéről is...

Egyébként mi jó van benne?

Ósdi, rozoga vonatok futnak vacak pályán, úgy kell rájuk felmászni, se légkondi, se Wi-Fi, se konnektor...

Előzmény: Qqberci (184813)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184813

Ez tegnap fordítva volt és jó volt :-)))...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184811)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184812

Dehogynem :-)))  Csak nem akarja :-)))...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184809)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184811

"Ha egyszer beindul a gépezet,

egy Merciből nézem a HÉV-eket."

Előzmény: Qqberci (184797)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184810

a 3-betöböállo német márka nagybetövel irando ..

Dehát ha csak kis betűt érdemel?....

Előzmény: Hun G. (184808)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184809

Férfi meg se tudná csinálni... 🙂

Előzmény: cyr45 (184783)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 -2 0 184808

az 100%--"sz@rbol nem lehet váratépiteni".még kölnbennsem...

a Dorka 57 úr nem tudja a 3-betöböállo német márka nagybetövel irando ..

jo estét

Előzmény: Qqberci (184807)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184807

Lényeges különbség van a kölni Ford és az amerikai Ford között...

Előzmény: Hun G. (184806)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184806

legyenszives ne álltalánositson ....

"Meglepő, de a fordok jók."ez tényleg meglepö!!melyik pl-ul...

Előzmény: Dorka 57 (184789)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184805

Tudom, mert ott vitték el az UFO-k a csatlakozó átalakítót...

Előzmény: schlumberger (184804)
schlumberger Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184804

Tegnap kirándulni voltam Gödöllőn, HÉV-vel... Az NDK-s szerelvények még egészen egyben vannak...

Én is tudom ugyanezt jelenteni: az EMG-be szoktam menni alkatrészekért a HEStore-ba.

Előzmény: Qqberci (184797)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184803

Az Alföldön is van Pilis, meg a Bükkben is Balaton...

Előzmény: _nyunyuka (184800)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184802

Annyit, mi biztosan nem fogunk mar beletenni a mienkbe, lehet, a felet se.

Evente mar altalaban csak negyjegyu szamu kilometert megyunk, orszagon belul.

Kulfoldre inkabb repulogeppel!

Előzmény: _nyunyuka (184798)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184801

Mikor 1973-ban jártunk Lipcsébe Robotron képzése, az egyik kollégánkat hívták Lovasnak... Herr Lovas... :-)))...

Előzmény: cyr45 (184799)
_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184800

Még apu mesélte, régen leszálltak náluk a vonatról Bánkúton teljes sífelszereléssel és keresték a hegyeket :-). (Békés megye.)

De Balaton, Csorna és Erdőtelek is kettő van az országban.

Előzmény: cyr45 (184799)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184799

Ha ugy vesszuk...:-)

A Balaton felvideken van egy olyan kozseg, aminek a neve Lovas.

Erdekes, amikor a nemetek keresik, es erdeklodnek utana!:-)

_nyunyuka Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184798

206 2.0HDI. A kopó, természetesen elhasználódó alkatrészeken kívül még nem volt egyéb cserélnivaló, pedig túl van a 300e km-en.

(A "rettegett" nagynyomású szivattyú és turbó is rendben, igaz, két vasúttól "lopott" tartalmú extrát is beleraktam.)

Előzmény: cyr45 (184792)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184797

Tegnap kirándulni voltam Gödöllőn, HÉV-vel... Az NDK-s szerelvények még egészen egyben vannak...

schlumberger Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184796

Pedig volt egy idoben az a mondas, hogy "f" betus autot nem szabad venni:

Fiatot, Fordot, es franciat...:-)

Hiszen f betűs a folkszvagen is :-)))

Előzmény: cyr45 (184792)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184795

imádhatod, de felhevíteni nem fogod)

Könyves Kálmán óta a komolyabb hevítési eljárások be vannak tiltva...

Előzmény: endrebá (184791)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184794

Grenelle kisasszonynál megint egy "jopontot"akarok szerezni a dumával..

Reménytelen :-)))...

Előzmény: Hun G. (184788)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184793

Én mostanára értem el oda hogy csak 2002 előtti autót fogok venni, és ha végük akkor nem adom el őket hanem leadom a bontónak.

cyr45 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184792

Pedig volt egy idoben az a mondas, hogy "f" betus autot nem szabad venni:

Fiatot, Fordot, es franciat...:-)

Ehhez kepest nekunk is Peugeot 208 1,6-os TDI-nk van, ot eves, es (eddig)  nincs baj vele!

endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184791

Egyre jobban tetszik amiket így őszinteségi rohamaid közben elárulsz magadról..  :-))

Vannak hibák a helyesírásodban, de a vezér-elvedet nagyra értékelem.

(de Krisztinához állj nyugodtan úgy mint a szüzmárija szoborhoz.. imádhatod, de felhevíteni nem fogod)

Előzmény: Hun G. (184788)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.26 0 1 184790

Nem tul kenyelmes amugy, tehat nem kell eroltetni, ha valakinek nem megy...

A lenyeg, hogy a szana-szet lepest azert nem erdemes megszokni, mert lehet, hogy egyszerubb,

de ettol meg az a no is tramplinak latszik, aki amugy nem az!

Szoval, van egy arany kozeput...:-))

Előzmény: endrebá (184785)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184789

Az utóbbi időben egyre több...

De a bmw, merci, audi, opel sem az mint volt.

Meglepő, de a fordok jók.

Előzmény: endrebá (184784)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184788

igazadvan teljesmértékbenn..

ui.amit irtam nem komolyangondoltam,csak a Grenelle kisasszonynál megint egy "jopontot"akarok szerezni a dumával..

Előzmény: endrebá (184787)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184787

Hm.. azt hiszem azért, mert nekem a hazamenéshez nem elég hogy a tulajdonomban van az a lakótér.

A lakástulajdon nekem attól otthon, hogy oda örömmel várnak és én örömmel megyek.

És nem.. az nekem nem elég hogy egy kutya (vagy egy bérnőstény) vár örömmel.

Bár biztos meg lehet azt is szokni, de szeretni.. hm.. nem szeretném ha azt is szeretném.

Előzmény: Hun G. (184786)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184786

ne is haragudj,de öregségedre megakarsz bolondulni????

"Ha lesz feleségem"  minek megvenni, ha "bérelni" ,lizingelni is lehet .olcsobb,kiméli az idegeket,és mindig lecserélhetö....egy modern typusra..(évjárat "karosszéria" stb.)

Előzmény: endrebá (184785)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184785

Erről még sose hallottam.. de kíváncsivá tettél.

Ha lesz feleségem, akkor erre rábeszélem.

Előzmény: cyr45 (184783)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184784

Miket nem tudsz..

Én sose gondoltam volna hogy volt a VW -nek nemnagyonjól sikerült típusa is.

Előzmény: Dorka 57 (184781)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184783

Igy igaz! 

Letezik az u.n. manoken-jaras, amit meg lehet tanulni, es meg is lehet szokni.

Gyakorlatilag az a lenyege, hogy egy kepzeletbeli vonalon kell menni, azaz a labnyomok nem

egymassal parhuzamosan, hanem egymas mogott helyezkednek el, egyenesen, es egyenletesen.

Sem tul nagy, sem tul kicsi nem lehet a lepes, es a labfejek nem fordulhatnak sem ki, sem befele.

Ferfi ne csinalja, mert ugy eleg rohejes!:-))

Előzmény: endrebá (184773)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184782

pontosan .igyvan....

nem volt "menötypus",a bogárnak,passatna,golfnak stb.nyomábansejöhet ..

Előzmény: Dorka 57 (184781)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184781

További jellemzője, hogy tetű lassú és sokat fogyaszt. Brazil változata az SP.

A Skoda kisebb és gyorsabb...

Előzmény: Hun G. (184777)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184780

Fogadd elismerésemet.

Előzmény: Hun G. (184777)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184779

nyunyuka.. ha olvasol itt akkor lenne egy hegesztős kérdésem.

(nem sürgős, holnap fogom csak folytatni)

Kaptam szinte ingyen egy szinte bontatlan doboz OK 55.00 -s jelzésű pálcát.

Még az is rá van írva hogy E7018-1H4 R.

Aki adta arra panaszkodott hogy az ő trafója nem fog vele ívet, ha adok egy marok trafópálcát akkor ideadja az egész dobozzal, mert amúgy a kukába dobná.  Biztos voltam benne hogy a kis sárga invertered vinni fogja, de el kell ismerjem hogy nagyon másképpen muzsikál vele.

Egy marék pálcát elégettem belőle ma, mert két kapuszárnyat kellet összeállítsak.  Új vastelepi derékszögvasat használtam, és először is nehezen gyújtott be  bármilyen darab pálcáknál, de nagyon ragadós volt és nehezen tudtam letépkedni.  A hegesztési varrata szépen terült, a salakja erősen ragaszkodott a varrathoz, és mivel nagy kapuszárnyakat csináltam (4x2-esek) muszáj voltam függőlegesen is felrakosgatni az olvadékot.. arra is hajlandó volt.  És alig fröcsköl 90V -nál.

De sokkal nehezebb ívet fogni vele mint az eddíg használt átlagpálcámmal (aminek természetesen nem tudom a jelölését) - és ragad mint a rosseb.

Mit ajánlasz.. dobjam ki a kukába én?

Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184778

szivesen, kedves Magácskának,letagadnám a csillagokat az égröl ..

Küss die Hand...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184776)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 1 184777

a tipikus jellemzö:

farmotor ,a VW Käfer , középosztáju gépkocsi  változata... a Passat elödje...

a szocialista "változata" Škoda 110 R ...

jo estét

Előzmény: endrebá (184775)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184776

Köszönöm, Herr Gary.

Előzmény: Hun G. (184772)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184775

Hát autók terén te is ász vagy.. az a Mercedes  meg emennek a típusnak a beazonosítása.. ez igen.

Előzmény: Hun G. (184772)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184774

Ááá.. szerintem volt abban egy kis soványság-reklám is...  :-)

Előzmény: Negyvenes nő (184769)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184773

Ha nem eltúlzott, akkor minden esetben gyönyörűséges az a járásmód.

Még a nem szép alakúaknak is látványos tőle mindene..

Előzmény: cyr45 (184770)
Hun G. Creative Commons License 2020.08.26 0 1 184772

Volkswagen 1600 TL,  1966  Typ 3

üdv.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184771)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184771

Majdnem.🙂

Volkswagen 1600, vagy Typ4 - elvileg.

Előzmény: Negyvenes nő (184769)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184770

Magyarul ezt ugy mondjuk, hogy riszal a draga!:-)

Esetenkent igen hatasos...

Előzmény: endrebá (184768)
Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184769

Dehát Krisztina az autó miatt tette ide, ami talán egy Porsche (?) :-)

Előzmény: endrebá (184768)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 1 184768

Szia Krisztina, ez a kép is jó példa arra hogy mennyit számít a látvány terén a testtartás és a ruha.

A lány olyan csípőmozgással képes lépni hogy kerek csípejűnek látszik ..  egyik oldalon.  Amit utoljára küldtem neked képet, azt tedd majd fel kérlek, az jól mutatja hogy miért is számít hogy milyen a csípő és comb formája.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184767)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184767

Jó reggelt mindenkinek!

schlumberger Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184766

Előzmény: endrebá (184765)
endrebá Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184765

..de schlumberger uram "másnapjai" -ból azért lassan leesett a papírtantusz..  :-)))

Köszönöm az értő barátaimnak a biztatást, azok nélkül biztosan nehezebb dolgom lett volna.  :-P

Előzmény: endrebá (184759)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 184764

Előfordul majd, hogy gyakrabban van karácsony...

Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184763

Nemá...

cyr45 Creative Commons License 2020.08.25 0 1 184762

Addig orulj, amig nem erted!:-)

cyberLina Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184761

Egy idős hölgy ellenben vette a poénokat! :)))

endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184760

A felnihez nem kell majd extra keskeny és vékony lap?  (hogy ne tördelje)

Elfogadnám élő erdőrésznek amit említesz.. annak csak a száradékából kitelelnénk minden eztán következő télen.

Előzmény: e2n (184757)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184759

Egy kukkot se értettem a két idős úriember (a Muppet show -ból) hónapokat és évszakokat felsoroló hozzászólásából..

Előzmény: schlumberger (184755)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184758

Attilás mosolyogj.. mindegy honnan olvasod schlumberger vallomását.

(fentről, lentről vagy még innen középről)

Előzmény: schlumberger (184749)
e2n Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184757

Ismerem az autókerek megoldást. A mankókerek a leg jobb. Nekem túl nagy lenne, ezért lesz karcsúsított felni.

Hááát szép nagy erdő lenne, amit már felfűrészeltél!

24köb azért megkérdezi mivolt a reggeli??!!

Előzmény: endrebá (184737)
schlumberger Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184756

Mi forditva szoktuk, a babot fozzuk a csulok leveben!

Úgy készült ez is, már csak egy kis maradék van, de már átvették a stafétát a gyerekek, készül a grillrácson a többi, camembert, fokhagymásan, meg valami csirkealkatrészeket, fóliás krumplikat látok.

Előzmény: cyr45 (184753)
schlumberger Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184755

Karácsony másnap, húsvét másnap :-)))

Előzmény: cyr45 (184754)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184754

Vagy tavasz, nyar, osz tel...   Aztam meg minden masnap!:-)

Előzmény: Qqberci (184752)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184753

Ez egy erdekes modszer, nem ismerem...  Meselj!

Mi forditva szoktuk, a babot fozzuk a csulok leveben!

Előzmény: schlumberger (184750)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184752

Január, február, március, április, május...

Előzmény: cyr45 (184751)
cyr45 Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184751

Izeee...  Mindegyikkel???...  Onbizalmad, az van!:-))

schlumberger Creative Commons License 2020.08.25 0 1 184750

Most egy csülköt idomítok, bablében. Fenn vagyunk a hegyen, unkák, dédunoka, meg az ő szüleik.

schlumberger Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184749

remélem hogy van közöttük olyanféle 

Hogy őszinte legyek, mindegyikkel meg tudnék barátkozni, így ránézésre.  :-)))

Előzmény: endrebá (184745)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184748

Az nincs, ami van, azt inkább nem tenném ki sehová.

Nekem volt egy nagyon emlékezetes szilveszterem, amit voltam olyan hülye, és el is meséltem azon a fórumon, ahová akkoriban irkáltam... 😕

Előzmény: Negyvenes nő (184741)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184747

Válaszoltam

Előzmény: cyberLina (184746)
cyberLina Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184746

Írtam.

Előzmény: endrebá (184744)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184745

Azztaleborult..

Attilás ha él még, akkor most megállt egy pillanatra csuklani.

Azóta ez a kép nem volt itt feltéve mióta ő annodomonó jórégen idetette.

..hát..  khm..

Nagyon köszönöm schlumberger barátom hogy feltetted újra, és remélem hogy van közöttük olyanféle alkat amilyen neked éppen tetszik.

Előzmény: schlumberger (184743)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184744

(sóhaj)

..akkor nézegessük..

Előzmény: cyberLina (184740)
schlumberger Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184743

Íme -  a vancouveri utcadíszek

Előzmény: endrebá (184711)
cyberLina Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184742

Mennyire igaza van egyeseknek, nekem például van egy születésnapi partiról emlékem, az sem sikeredett túl fényesre.......

Negyvenes nő Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184741

Szilveszteri bulizós kép nincs?

Biztos sok embernek emlékezetes egy-egy szilveszter

Megkérik a kezét vagy elhagyják...

Nem is gondoltuk volna akkor, hogy lesz ez a világjárvány

Előzmény: Mlle. Grenelle (184730)
cyberLina Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184740

Nekem is itt van a monitoromon! Egy boldog kép, jó ránézni! 

Előzmény: endrebá (184739)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 1 184739

Emlékszem a  pillanatra, és maga a kép is itt van a szemem előtt.

dec 26.-án készült, 144 213-as sorszám alatt.

Előzmény: cyberLina (184738)
cyberLina Creative Commons License 2020.08.25 -1 0 184738

Nem szeretnék lemaradni....fogadd tőlem is szeretettel! :D

Előzmény: endrebá (184705)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184737

Nemcsak hogy felniből, még komplett autókerékből is láttam szalagfűrészkereket.

A külső gumin simán elfut a lap, gumizni sem kell, ha túlfeszíted akkor jól mutatja azzal hogy megrogyik egy kicsit, és tart annyi ideig mint a fémvázra ragasztott gumizás.

Hooogyne lenne meg.. tegnap éppen azzal játszottam a délután, ma is azzal fogok, és hétvégére van egy nagyobb lélegzetű meghívásom huszonegy köb erejéig.  (kétnaposra tervezem)

Nem tudom Serdis.. nem tudom.  Tőlem Zemiátor elköszönt, és úgy is maradtunk.

Előzmény: e2n (184626)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184736

Mondom én : ez a helyes beszéd!  :-)

Ezzel nincs mit vitatkozni : te tudod, te látod, te érzed - és te is határozod meg.

Előzmény: Mlle. Grenelle (184734)
endrebá Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184735

Én ezt már régen átírtam a valóságra.. csak befejeződött a tarcali vendégeskedés ahol előadhattam volna a szakértő közönségnek.

Áll a Szili, nem megy vonat Kanizsára

Földet ért az áramszedő palettája

Ha lehullott - visszarakják

A vezért meg százezerre jól meg.. vágják.

Előzmény: Dorka 57 (184726)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.25 0 1 184734

Elégedett vagyok, Endre.

És ez itt és most pont elég.

Előzmény: endrebá (184721)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184733

Csontxilofon...

Előzmény: Mlle. Grenelle (184732)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184732

Mi a baj vele?

Előzmény: schlumberger (184731)
schlumberger Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184731

Jó reggelt!

Nagyon rosszul szabott ez a nö!

Előzmény: Mlle. Grenelle (184730)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.08.25 0 0 184730

Jó reggelt kívánok!

Hun G. Creative Commons License 2020.08.24 0 0 184729

Találtam Endrének egy "indulót",biztosan örülneki ..csak kineakadjon...

https://www.youtube.com/watch?v=g6f2-JaDHtg...

Előzmény: Qqberci (184725)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.24 0 0 184728

Tudom, nagyapám is 424-essel szállt...

Előzmény: Qqberci (184727)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.24 0 0 184727

A gőzmozdonyoknál a vezetőállást hívták konyhának...

Előzmény: Dorka 57 (184724)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.24 0 2 184726

Milyen jó, hogy minden férfinek más formájú nő tetszik.

Mi lenne, ha mindenki ugyanazt a nőt akarná...

Előzmény: endrebá (184716)
Qqberci Creative Commons License 2020.08.24 0 1 184725

A hordóban nem csak sör tud lenni...

Cider, whisky, whiskey...

Előzmény: Hun G. (184722)
Dorka 57 Creative Commons License 2020.08.24 0 0 184724

Beceneve Bözsi a konyhája pedig hátul van.

Az 55-66 típusok motorterét nevezik konyhának.

Előzmény: Hun G. (184718)
endrebá Creative Commons License 2020.08.24 0 0 184723

..hm..

Nem.

jó estét neked is.

Előzmény: Hun G. (184718)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!