Keresés

Részletes keresés

Aledi Creative Commons License 2010.12.11 0 0 29613

Szia ritique,

Helyes babócát varrtál, ügyes vagy. Talán én is kicsit jobban kitömtem volna, de így meg gondolom jó puha :) Nem csodálom, hogy tetszik a kislányodnak, nincs is annál szebb, mint, amit anya készít. Várjuk a következőt :)

Előzmény: ritique (29609)
Kaoka Creative Commons License 2010.12.10 0 0 29612

Sziasztok! Ma megvolt a Luca napi vásár, a tesóm unkájának az iskolájában. Milyen kicsi is a világ, találkoztam Kustra Erikával Ő volt a legkedvesebb vásárlóm. :)

PaJulcsi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 29611

Ez jó: Nagy Karácsonyi Rohanás:)))

Személy szerint én nem tűntem el, csak most perpill. nem babát varrok:(

A babád nagyon szép, de nekem egy hangyányit "öreges" ez a zöld szín. Nem a babához, hanem úgy általában.

Előzmény: Aledi (29602)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 29610

A lányod a legfontosabb elismerés, a többi nem számít:)

Nekem tetszik egyébként, a színvilága különösen. Egy kicsit talán több tömőanyag kellett volna, de majd a következőnél:) Mert aki egyszer elkezdi, nehezen hagyja abba.:)

Előzmény: ritique (29609)
ritique Creative Commons License 2010.12.10 0 0 29609

Sziasztok!

Kedden megvarrtam életem első babáját! :)

Még nem tökéletes, de a kislányomnak tetszik. :)

Aledi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 29608

Köszi, IO.

Nemrég vásároltam tőlük, jó sokat :) Nem is volt elegendő készletük, épp várták az új szállítmányt, de ami volt, azt elküldték, és később az újból a többit. Szerencsére az újnak is ugyanaz volt az árnyalata. Ez a baba is abból készült. Nekem nagyon tetszik ez a szín. Meg is köszöntem levélben, nagyon korrektül intézték. Az az igazság, most, hogy több W. babát varrok, én is örülnék, ha lenne több árnyalatú testanyagom. Azt a mustárost is mind elhasználtam végül, karácsonyi manónak pl. kifejezetten jó szín volt :) Majd esetleg írok nekik, amint lesz időm, tényleg rendesek.

Ez egy magyar alkotó válogatása volt az Etsyn, de mostanában sokszor beválogattak mások is, a W. babákat, manókat, angyalkát, pizsis babát, alvó bébit... örültem neki nagyon. Vásároltak is, csak sajnos későn húztam bele, és most már nem mernek venni, hogy nem ér oda. Na, de majd jövőben. Olyan szemtelen áron adtam el a karácsonyi manóimat, hogy ihaj :)))

A 99% azt jelenti, hogy kész, lehet mutatni!

Jól vagytok?

Előzmény: Törölt nick (29607)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 29607

Ő is nagyon édes! :D

Adél, már korábban szerettem volna kérdezni/mondani: Steineréktól rendeltem új testanyagot, és közben telefonon is beszéltem az új működtetővel, s valahogy szóba kerültél- nem név szerint- , hogy említetted, korábban sárgásnak találtad az anyagot, most meg jó színt küldtek.. Az új tulaj teljesen belebetegedett abba a gondolatba, hogy nem megfelelő az általuk forgalmazott anyag, pedig én csak annyit kértem, hogy arra figyeljenek- ha különböző árnyalatú dzsörzét kapnak egy-egy szállítmánynál, akkro arra figyeljenek, hogy biztosan egy árnyalat legyen a fej és a test. Ő azt mondja, mindig ugyanolyan, és én most is tényleg ugyanazt, a kissé sárgás-barackos árnyalatot kaptam. Te tőlük rendelsz még?

Ha van rá kapacitásod, írd majd mega véleményed neki, mert tényleg úgy tűnik, a visszajelzések alapján alakítják a bolt kínálatát (most pl. volt egy olyan kérdés, lenne-e igény sötét bőrű babához való anyagra.) :D

Én most nagyon döcögősen haladok mindennel, heteken át alig pár öltést haladok a korábban megkezdett babáimmal, de jópár már 99%-os készültségű, ha lesz mit, majd én is mutatom őket. :D

Itt is gratula, hogy az Etsyn bekerültél a Treasurybe! :D  Nem tudtam kibogarászni, egy magyar felhasználó válogatása volt? (met mintha több hazai termék is lett volna benne)

Kaoka Creative Commons License 2010.12.08 0 0 29606

Biztos nagyon varrnak. :)

Előzmény: Aledi (29604)
Bloodyheart Creative Commons License 2010.12.08 0 0 29605

Szervusztok babások, babakedvelők!

Tanfolyam!

December 18.-án az ez évi utolsó tanfolyamom, ahol nem macit varrunk, hanem hóangyalt!

Tanfolyam helye, ideje: 

2010 12.18. de. 10-től du. 18-ig, Budapest VII. ker. Almássy u.4. a Csodák Forrásában!

http://csodakforrasa.hu/

Az angyalka kb. 50 cm magas és igazi karácsonyi hangulata van a telet idézve ruháján az apró  hógolyókkal.

Ha kedved van hozzá értesíts az elérhetőségeim valamelyikén!

Jó mókának ígérkezik, hisz én is folyamatosan nevettem az angyalka elkészülte alatt!

Újdonság!!!

Amennyiben szeretnéd elkészíteni a hóangyalt, de nincs időd a tanfolyamon részt venni ,vagy vidékről felutazni ,akkor csak "szólj" és elküldöm a szabásmintát a főbb anyagokkal, ezenfelül web-es elérhetőséget az angyal elkészítésének  nagyon részletes leírásával! Kb 150 képpel és a szöveggel.

Az angyalka olyan amilyen...,vagyis nagyon én.:)

Képek ízelítőként:

Köszönöm  a figyelem!:)

Gabi  http://www.teddymackok.lapja.hu/

Aledi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 29604

Köszönöm, Kaoka.

Hehe, hát lehet, hogy ezért nem mutogatnak a lányok :)

Előzmény: Kaoka (29603)
Kaoka Creative Commons License 2010.12.08 0 0 29603

Csodaszép, imádnivaló! :))) Én jönnék, de egyelőre titkos a mutogatni való. :)

Aledi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 29602

No, mindenki eltűnt a Nagy Karácsonyi Rohanásban?

Mutatok egy babát, hátha visszacsalogat benneteket :)

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29601

Időnként (régebben) Kikita is olvasott bennünket, lehet majd ő megválaszolja a kérdést. ;) Én mostanában már nem figyelem a munkáit, nekem egy kicsit talán sok is a mostani kollekciója, a régebbi, egyszerűbb babái jobban tetszettek.

Azért azt ne felejtsétek el, hogy ő- ha jól tudom, hivatásos varrónő, tehát a technika jobban benne van a kezében mint egy bármilyen ügyes amatőrnek. És most már tényleg teljes munkaidőben ezt csinálja, egy-egy részfolyamatot több babán egyszerre elvégezve. Régebben pedig ünnepek előtt gyűjtögetett, és egyszerre töltötte fel az elkészült babákat, nem megrendelésre. Ezek mind lerövidítik az egy babára jutó időt.

Amúgy úgy rémlik, egy kicsi fia van, talán most óvodás lehet.. ? (Régebben votl egy G-portálos lapja, azon voltak személyesebb dolgai is.:)

Előzmény: 4Hópihe (29599)
4Hópihe Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29600

akkor probáld körömlakk lemosoval csuszatolni,vagy szintetikus oldószerrel.az sok mindent felold...

Előzmény: stigglinnc (29598)
4Hópihe Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29599

ez akkor probléma ha egynapon kettönél több megrendelése érkezik be,és nyilvánvalóan nem akkor rohan el anyagot vásárolni.de  ha nincs intézményesitett munkaideje  és kisgyerekei otthon akkor  nem kell olyan gyors tempót diktálnia önmagának. ö már annyira benne van ebben a müfajban szerintem csukott szemmel álmában készitve sem rontana el egyet sem..

a haj  a leglassab melószerintem- nekem 3óra felrakni egy waldorfhoz tartozó haj elkészitése-de nincs benne még rutinom.

az ö babái is nagyon tetszenek nekem..tavaly láttam egyet a vásárban- biztos,hogy az övé volt-jólesett  valóságosan is megcsodálni.

Előzmény: stigglinnc (29597)
stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29598

Sajnos, körömkefére meg se mozdul az emulzió, pedig legalább 4  napja áznak vízben a filmek.

Talán ezek már későbbi, jobb minőségű filmek...

Előzmény: 4Hópihe (29596)
stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29597

Na de a sok ruha, a hajak?

Az biztos, hogy én iszonyú lassú vagyok, de nekem legalább 2 hétig tartana (és pesrsze nem lenne ilyen aranyos)-.

Előzmény: 4Hópihe (29596)
4Hópihe Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29596

szerintem,ugy készül el,hogy a babatest készen van..van üresfejü is ha valakinek szemszin igénye van akkor még azt is a megrendelési idö alatt felhimezi a választott cérnával. a ruhák elkészülnek 3nap alatt.rutinból varrja már a gyönyörüségeit igy gondolom 8órai munka 3napra elosztva már nem annyira sok.

Előzmény: stigglinnc (29595)
stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29595

óóóóóó... én most láttam először.... Semmi az ár, amit kér értük, tündériek:-)))

Csak azt nem értem, hogy bír 3 nap alatt elkészíteni egy ilyet?????

Előzmény: Aledi (29593)
stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29594

Valami hasonló, de olyan, mintha sok, nagyon vékony rézdrótból lenne göndörítve, szóval nem törékeny. Fém, de azért az olló viszi. Már nem emlékszem hol vettem, sajnos.

Előzmény: Törölt nick (29591)
Aledi Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29593

barhelg,

Ismerjük bizony. Valóban gyönyörűségeket készít. Egyébként most töltött fel néhány babát a Meskára, és ott van olcsóbb modellje is, igaz, hogy cseppet sem fiús, lévén tündérke.

Ami az árakat illeti, hát igen. Vásárlóként én is sokallom néha a saját áraimat is :), de készítőként tudom mennyi az anyagköltsége, és milyen sok a munka benne. Kikita babái meg annyira aprólékosan kidolgozottak, aprólékosak, rettenetesen sok meló lehet velük.

LBZS,

Köszi a tippet.

Előzmény: barhelg (29592)
barhelg Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29592

LBZS, Köszi a tippet, okvetlenül felveszem velük a kapcsolatot. Elég messze van mondjuk nekem a 15. kerület, de legalább pest, majd megpróbálom útba ejteni.

Nem tudom ismeritek-e a Kikita rongybabáit, ő egy képzőművész, és gyönyörű babákat készít, most olyasmit szeretnék én is varrni, persze ha csak fele oylan jól sikerül, akkor nagyon büszke leszek magamra.

Akit érdekel, nézzen be, sajnos nagyon drágák nekem, pedig vennék is szívese, mert tényleg nagyon szépek, és vannak fiú babaák is, a fiamnak egy fiút próbálok készíteni, remélem sikerül.

http://textilbaba.gportal.hu/gindex.php?pg=33605359&gid=2748206

Előzmény: LBZS (29576)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29591

:) Csak nem a angyalhajra gondolsz? :D (Ez a neve, bár amit legutóbb vettem, szinte csak aranymiszlik volt, amx. kosarak bélelésére.)

Előzmény: stigglinnc (29589)
stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29590

A szárny egy réteg filc, fehér osztott hímzővel körbevarrva.

Köszönöm, kipróbálom a körömkefét (bár körömmel nem tudtam levakargatni az emulziót...).

Előzmény: 4Hópihe (29585)
stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29589

Az angyalka nevében is köszönöm a kedves szavakat!

Az alapja egy készen vásárolt, erősen stilizált papírmasé(?) forma, arc festve, ruha, szárny hófehér filcből, kezek "pipatisztító"ból készültek. A haja ragasztva van valami fémes, eredetileg fenyődíszítésre árult, göndör holmiból.

stigglinnc Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29588

Ja, nem aceton van bőven, hanem film:-))))))))))

Előzmény: Tigrislilijom (29583)
katafolt Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29587

Kócós angyalka :) Milyen szép!

Előzmény: stigglinnc (29579)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 29586

Hát ez tényleg gyönyörű! Ilyesmit talán a lányokkal is tudnánk csinálni... mármint a technikára és nem a fantasztikus kivitelezésre gondoltam.. :D 

Annyira finoman díszített, nehét megállni, hoyg az ember lánya ne essék túlzásokba, ha elkezd díszíteni (én a karácsonyfánál is mindig így vagyok... :P)

Én a hajára lennék kíváncsi, az miből készült?

4Hópihe Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29585

nagyon szép..

miböl van a szárnya???

--

megkérdeztem anyukámat azt mondta ö csak vizbe áztatta és körömkefével lesikálta róla

Kaoka Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29584

LBZS! Köszönöm az ötletet. Részemről szerencsével jártam. :)

Előzmény: LBZS (29576)
Tigrislilijom Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29583

Ja, nem áztatni kell, hanem acetonos vattával ledörzsölni...

Előzmény: stigglinnc (29578)
salsababa Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29582

Szia! Bocs, hogy kívülről beleszólok, de én pl. nagyszemű műanyag gyönggyel töltöttem állattalpacskákat. Kínaiban vehetsz olcsón, igaz, hogy színes, de úgysem látszik, ha már bevarrtad. :)

Előzmény: duzsuka (29581)
duzsuka Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29581

Köszönöm lányok a segítséget! Már majdnem nekiláttam a rizses módszernek - mondván az mégse csírázik ki:) De akkor még futok egy kört ezzel a műanyag granulátummal! Köszi mindenkinek a választ!!

Előzmény: Aledi (29565)
Aledi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29580

Hát ez gyönyörű!!! Nagyon tetszik, tökéletes.

stigglinnc Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29579

Elkészült az idei angyalkám:-) (Minden évben gyarapítom az angyalka-gyűjteményemet vagy vásárolt, v sk. darabokkal.) Ő most varrott (és ragasztott).

stigglinnc Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29578

Köszönöm az ötletet! Ugyan tartok tőle, hogy az aceton talán oldja a film anyagát is, de mivel van bőven, ki fogom próbálni 1-1 kis darabon.

Előzmény: Tigrislilijom (29577)
Tigrislilijom Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29577

Szia!

Néha olvasom a fórumot, nem mindig vagyok itt.

Kisgyerekkoromban mi is sok ilyen filmes könyvjelzőt csináltunk. Úgy emlékszem, hogy acetonos körömlakklemosóval kell átdörzsölni a hordozót, és akkor gyönyörűen leázik róla az emulzió.

Remélem hogy jól emlékszem és működni fog...

Előzmény: stigglinnc (29570)
LBZS Creative Commons License 2010.11.30 0 0 29576

Sziasztok!

Akinek műanyag granulátumra van szüksége, annak ajánlom figyelmébe a Szórádi Kft-t. Ők forgalmaznak ilyen granulátumot és akár ingyen is adnak egy szatyornyit.

Valamiért le van tiltva a link beszúrás :( de keressetek rá a fenti cégre a google-ben.

A címük: 1151, Bp, Szántóföldi út 7/D

4Hópihe Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29575

ma már nagyon kevés idö jut a betegre,annyi  a könyvelnivaló és az adminisztráció,és nincs elég ember sem..és ami a még rémesebb nem tudnak jól dolgozni ha akarnak sem annyira nincs eszköz-kórházi betegápolásban a minimális komfortérzetet is alig lehet biztositani.

ettöl függetlenül én rácáfolok -vannak még...csak nehéz megtalálni öket,mert csendesek és elnyomják öket a paráért dolgozók.

Előzmény: PaJulcsi (29571)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29574

Köszi!:-)

Előzmény: 4Hópihe (29573)
4Hópihe Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29573

megkérdezem az anyukámat ökannófotoztak és a rossz negativokat ö is áztatta valamiben,hogy én könyvjelzöket csináljak belöle...hátha emlékszik rá....

és lehet,hogy az jó lesz az rtg felvételek matériájának a megtisztitásához..

katafolt Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29572

Á, ez durva koppintás :(.

Ismerős helyzet nekem is... és mindig megvisel, ha ilyent látok.

Előzmény: Aledi (29541)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29571

Azt hiszem, ma már nincsenek ilyen kedves nővérkék. Sőt már lassan nővérkék sem lesznek:(

stigglinnc Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29570

Pihe, jó, hogy itt vagy, kérdeznék valamit.

Szerinted mivel lehet a filmről leáztatni az emulziót?

Évtizedekkel ezelőtt, gyerekként hosszabb időt töltöttem kórházban és akkor az egyik kedves nővérke azzal kötötte le az energiánkat, hogy filmeket (fényképezőgépbe való és röntgenfilmeket) varrtunk meg könyvjelzőnek, doboznak. Most találtam egy rakás régi ff és színes filmet, de síma vízben áztatva nem tudom lemosni az emulziót róla.

Ha másnak lenne ötlete, persze azért is hálás lennék!

Előzmény: 4Hópihe (29567)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29569

Jaj, Pihe, kedves vagy :) Igen, tulajdonképpen, az szokott engem is zavarni, ha valaki meg sem próbálja megtalálni a saját stílusát, hanem úgy gondolja, hogy ami másnál bevált abból ő is profitál. Ismétlem, nem a saját részre készülő termékekről beszélek, hanem arról, ha valaki pénzért akarja árulni. Ez így nem működik. Sőt, azt gondolom, kézműves alkotásnál, az sem működik, ha valaki csak haszonszerzésből végzi. Akkor már lehet vásárolni akár a kínaiból is. Azok az alkotások, amik nekem tetszenek mindig sajátosak, olyanok, mint a készítői. Ott vannak pl. Mici babái. Valaki próbált hasonlót készíteni a Meskán. Siralmas lett. Hiányzott belőle Mici :) Mondjuk, az ő babáihoz jócskán kell tudás is. De Julcsi kis pocakos állatkái egyszerűek, mégis, úgy gondolom, ha valaki más varrná őket, elveszítenék a bájukat. ( Most jut eszembe, varrt más is, mutatta a blogján, de nekem az eredeti jobban tetszett :) Mindig szerettem nézni a közös varráson született műveket, ott nagyon jól látszott, hogy u.a a szm mennyire más lesz hozzáértő, és lelkes kezekben. Nem vagyok álszent, nem mondom, hogy nem örülök a babáimért kapott pénznek, de soha semmit nem varrtam abból a megfontolásból, hogy ez majd jó pénzt hoz a konyhára. Minden babámat szeretem, amit nem, azt nem is próbálom eladni, megy a kukába.

Köszönöm, hogy nem haragszol, amiért nem adtam oda a mintát. Mindig nehéz ez számomra, mert egyrészt örülök, ha valakinek annyira tetszik egy babám, hogy meg szeretné varrni, másrészt úgy érzem, hogy elvesz tőlem valamit, amiért én dolgoztam meg. Nehéz jól dönteni :) Teljesen biztos vagyok benne, hogy a beszerzett alapanyagokból kitalálsz valami (nagyon pici :) kedves babát, ami a tied lesz.

Pági,

Köszönöm, dícsérj csak nyugodtan szembe, jó bírom :))) Puszilom az ügyes nagylányod.

Gykrisztina,

Nagyon szépen köszönöm :)

Előzmény: 4Hópihe (29567)
gykrisztina Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29568

Kedves Aledi!

Bocsánat, hogy én is belekotyogok innen a szomszédból, de a Te babádnak nyomába se léphet, szerintem a Tied utánozhatatlan.

Én imádom őket:)))

4Hópihe Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29567

aledi

én is szeretlek,

és nem gondoltam,hogy elszállva lennél magadtól!!!!

örülök,hogy békésen elsimult.)az arcát amugy sem tudta volna lemásolni..nemcsak mert éppen azt nem akarta,az aledibabák éppen attól aledibabák,mert olyan az arcuk amit nem tud más.. hiába van tüje és himzöje hozzá.

amikor kérdeztem töled nemrég elötte kb másfél hónappal (eddig tartott bátorságot venni a kérésemmel elörukkolni) nézegettem a blogodat a babáidat..

aztán meg lett hozzá minden cuccom... elöálltam a kéréssel is szereztem waldorf szabásmintát... kaptam önkéntes segitségeket mélben is ... aztán rájöttem hiába is gyurok fejben rá. olyan soha nem lesz akár a legszuperebb kellékeim is végre begyüjtve... mert az arcuktól olyanok amiért ennyire tetszik.. nekem is ki kell játszanom majd a magam pihéswaldorfjellegüjét,mert nem a szabásminta a titok  hanem a te általad feltöltödött baba a lényeg.  a jelenléted megmutatkozása a babában...

és ezért én is csak arra tudok gondolni amit kaoka is emlitett,hogyha valakit másolni probálnak az jóóó érzés-mert a lényeg az ugyis másolhatatlan.. és ez  erösen látszik is a két baba közti különbözöségen..mely a te javadra dönti a mérleget... és hiába jön jobb készségü varrónö szerintem-ezt akkor sem képes prezentálni... a titok nem az öltéseken  és készségeken mulik.. hanem a jelenléten..

:o)

Előzmény: Aledi (29564)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29566

Szerintem a meggymag is megpenészedik nedvesség hatására.

Esetleg mosott, apró kavicsok is megtennék. Sóderből lehetne szitálni.

Előzmény: pági (prücsök) (29563)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29565

Szia Duzsuka,

Én apró műanyag gyöngyöket használok. Először nem találtam csak kész babzsákot a hobbiboltban, abból vettem ki. Nemrég azonban az Art Export Bova Raktáráruházban találtam. Igaz 1 kg-os kiszerelésben, de legalább elég lesz egy darabig :) Műanyag granulátum a neve, volt valami spéci német megnevezése is, de arra már nem elékszem, a papírját eldobtam. Ez mosható, és jó a fogása, szép esése lesz a lábnak tőle, én macinál használom. A fenekükbe is szoktam tenni, hogy stabilabban álljanak.

Előzmény: duzsuka (29561)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29564

4Hópihe,

Ó, én nem vagyok elszállva magamtól, nem gondolom, hogy bármi különöset feltaláltam volna! Tök hagyományos babákat varrok, nincs nekik négy szemük, és hat lábuk.  Ehhez hasonló baba nagyon sok van. És valóban, a fiamnak is volt hasonló sapija, szerettem nagyon, lehet azért jutott eszembe ez a megoldás. Ez a hölgy azonban két kedvencet jelölt be a Meskán, Kdattát, és engem, szóval nagyon valószínű, hogy ismeri a babáimat. És, ha így van, akkor azt gondolom, még akkor sem etikus ilyen babát feltenni, ha ne adj' isten neki is pont ez jutott eszébe. Igen, vannak véletlenek, magam is jártam úgy, hogy nagyon hasonlót varrtam, mint amit később láttam. De nem pont ugyanolyant. Persze, hogy sokat használjuk a szívet is, de pont olyan zsákos, éppen olyan bojtos sapka, pont virágos szívecske, a baba arányai is hasonlóak... márpedig ez egy aránytalan baba, annak idején, itt valaki meg is jegyezte, hogy túl rövid a teste, hoszabb lenne a logikus... szóval nem, ez nem véletlen. Ráadásul a hölgy szó nélkül, rögtön le is vette, ahogy elolvasta a levelem.  Úgy van, ahogy írod, bármit, amit készítesz, abban benne vagy te is, mert te hozzáadsz magadból valamit, de én úgy érzem ez a hölgy ezt nem tette meg, nem látok rajta semmit, ami tőle származna. Az arcát, gondolom, nem jóérzésből nem másolta le, hanem mert érezte, hogy az talán már nem menne neki. Nincs ezzel semmi gond most már. Kényes téma ez, tudom, nem is akarok ebbe különösen belemenni, de, ami egyértelmű, az egyértelmű.

No, hát ez van, dühös voltam, oszt' megosztottam veletek, de most már minden rendben :)

Előzmény: 4Hópihe (29560)
pági (prücsök) Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29563

Szia Duzsu,

A rizs vagy köles nem mosható. Ehhez vagy cseresznye/meggymag alkalmas (de az csak nagyobb méretekhez), vagy kell venni polisztirol gyöngyöt. Illetve van még egy fajta tömő "gyöngy", de annak nem tudom a fellelhetőségét és a rendes nevét.

Előzmény: duzsuka (29561)
pági (prücsök) Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29562

Hát ez engem is feldühített volna. És nyomába sem ér egy igazi Aledi babának. Ráadásul w. babának is túl pink nekem, ehhez a típushoz nem illik. Szóval Aledi, a tiéd ezerszer szebb és bájosabb és igényesebb (akár illik valakit szembe dícsérni, akár nem :D), ráadásul Blanka itt ül mellettem és rögtön meg is kérdezte, hogy varrok-e neki ilyet. ;-)
Dehát merek én megpróbálkozni egy Aledi babával? Még gondolkodom. Pedig az én nagylányom már 3. napja egyedül alszik el délután (este még nem vállalja), úgyhogy meg is érdemelné.

Nagyon várom Szerika babaházát.

Én most végeztem Blanka új ruhájával és egy Zelnice féle adventi naptárral, amivel tavaly óta szemeztem, úgyhogy új távlatok nyílnak a babák előtt (rózsaszín lesz). És talán mondható, hogy saját ötlet.

duzsuka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29561

Sziasztok!

Új vagyok itt nálatok, a google segedelmével találtam rátok. Egy barátnőm kisfiának szeretnék egy kis cicát varrni. Ő kérte, hogy a korábbi vatelin bélés helyett szeretne a lábába rizst vagy kölest, hogy zörgősebb legyen. Nektek van arról tapasztalatotok, hogy ez a tömés nem rohad-e bele, ha a gazdája megnyalogatja, benyálazza? Mosható utána is?

Előre is köszönöm a segitséget!

duzsu

4Hópihe Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29560

tényleg nagyon nagy a hasonlóság,és a tiéd valóban bájosabb, de-mint irod egyszerü baba, és bárki megvarrhatja- alapvetöen az arca igazán a tiéd ebben a babában. ezt a bübájos arcot tényleg csak tetudod prezentálni ez a te védjegyed szerintem )

de szivet ma már bármire felvarrunk. mert minden a szeretet jegyében mozog és ez leginkább egy szivvel szimbolizálható, a sapkája ami nagyon helyes még...de olyan pl .volt a fiamnak élöben is, és én magam is készitettem ilyet neki mikor megláttam egy másik kisfiu fején annak idején..söt 3bojtosunk is volt és a babáimnál is szivesen alkalmazom az öltöztetések során azokat a ruha elemeket amik a gyerek felnött méretü viseletböl megtetszenek..

és lehet,hogy láthatta a babáidat és inspirálodott belölük-de lehet,hogy nem.,vagy ennyire sületlen volna hogy egy adott bolthelyen belül ha szándékosan másol akkor kiteszi  és percek alatt önmagát hozza kinos helyzetbe???nem értem az embereket...

én anno mikor a meska elindult-egy barátnöm mutatta,hogy itt árulhatunk,de olyan gyenge volt,hogy akkor azért nem... késöbb mikor ujra kedvet kaptam más profil volt már, és elöször is szétnéztm mi az ami fennt van kinálásra és miben tudok én ujat mutatni ami vehetö-vihetö van e esélyem - aztán másodszor is ugy döntöttem ez nem az én helyem, de bármi ami akár másolásnak is nevezhetö mert rongy vagy papir kell hozzá és hasonlit valamire akkor azért abban benne vagyok én is-  egy az egyben nem is tudnék másolni még akkor sem ha az alapanyag és a forma ugyanaz....de ha végképp rávinne a vágy,hogy nekem aledibabám legyen amit én készitek el- akkor biztos nem ott árulnám azon a polcon csak néhány lépésre ahol az eredeti aledi babák vannak...

Előzmény: Aledi (29547)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29559

Jaj, Julcsi, köszönöm, kedves vagy, és szintén, de te szintén tudod (remélem :)

Szerika,

Köszönöm, jólesik, hogy így látod :)

Már kész is a ház?! Juj, nagyon kíváncsi vagyok, annyira tetszett. Nem tudom ismered-e Hendimedit? Ő készített nemezből egy tündéri babaházat, imádtam azt is.

Előzmény: PaJulcsi (29557)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29558

Ne mondd, hogy már egy kész is van!!!!! Atyaég!:)

Előzmény: szerika0122 (29556)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29557

Mert te mindig mindent korrekt módon és kedvesen intézel:) Nagyon kedvellek ezért, de ezt úgyis tudod!:)

Előzmény: Aledi (29555)
szerika0122 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29556

Aledi , így utólag is- a Te babád sokkal szebb!

Pagi- örülök, már el is felejtettem. Azért néha eszembejutott ,hogy remélem célbaért...

IO! Elkészült a manóház protot típusa, majd mutatom, de még kettő készül...

Előzmény: Aledi (29555)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29555

Nem, nem is jelezte, hogy levette, csak figyeltem, így rögtön észrevettem. Én viszont megköszöntem neki. Tényleg hálás vagyok, örülök, hogy levette. És már nem is vagyok dühös, talán úgy gondolta, hogy engem nem zavar. A kedvencei közül sem törölt (még:), szóval lehet, hogy nem haragszik, hogy szóltam. Békés ember vagyok, nem szeretem a konfliktust, és azt sem, ha utálnak, viszont a babáimat nem hagyom, annál fontosabbak nekem :)

Előzmény: PaJulcsi (29553)
Kaoka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29554

Hihi :D Na puszi mindenkinek megyek a dodozóba. :) Csak az a baj, hogy azt látom szinte mindenhol majdnem ugyanazok vannak. Tisztelet a kivételnek. Ha valaki koppint, legalább ne egy az egyben és ne ugyanott árulja.

Előzmény: PaJulcsi (29553)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29553

Ó, dehogynem tudom! A kérdés erősen ironikus volt, csak hiányzott utána a smile:))))))

Előzmény: Kaoka (29552)
Kaoka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29552

Jaj Julcsika! Látni, hogy még fiatal vagy. Nem tudod? Mindig az a bűnös, akinek igaza van, annak törik be a fejét. Én, már rég megtanultam, úgyhogy jó öreg vagyok. :D

Előzmény: PaJulcsi (29551)
PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29551

Na akkor jó. Reagált is valamit? Szánta-bánta bűnét?

Előzmény: Aledi (29549)
Kaoka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29550

Na azé! :D Akkor minden jó, ha a vége jó. :)))

Előzmény: Aledi (29549)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29549

Na, most vette le a hölgy a Meskáról :)

Kaoka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29548

Igen ez pontosan így van, ahogy írod. Én is valahogy így gondoltam, csak megpróbáltam finomabban fogalmazni. :D És mit reagált a hölgy? Ha egyáltalán reagálni fog.

Előzmény: Aledi (29547)
Aledi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29547

Jaj, persze, hogy büszke vagyok, ha tetszenek a babáim, és annak is örülök, ha valaki megvarrja a saját lányának, unokájának. Szabásmintát ugyan nem, de tanácsokat, ötleteket, lelőhely tippeket szívesen adok. Gyakran megkeresnek, mindenkinek segítek, örülök, ha babáznak az emberek :)  DE úgy gondolom senki ne akarjon  pénzt keresni az én munkámmal. Legalább egy napig agyaltam, míg kialakult a baba végleges formája. Nagyon szeretem, az enyém :) Ez egy nagyon egyszerű baba, bárki meg tudja varrni, itt az ötleten van a lényeg. Tele van a net szabadon használható mintákkal, nem is értem miért kell a szomszédból lopni. Ráadásul ugyanott árulni. A Meskán nincs olyan baba, amit ne néznék meg, hogy gondolhatta, hogy szó nélkül hagyom.

Írtam levelet a készítőnek, illetve jelentettem a Meskának is. Remélem tesznek valamit az ügyben, mert borzasztóan dühít. Valóban gyenge a kivitelezése is, na de, ha ő simán lekoppinthatja, és árulhatja, akkor bárki megteheti, olyan is, aki nálam szebben varr, és ha készít egy szebb példányt, akkor már mindjárt úgy gondolják, ő is találta ki. Jó lenne, ha tudatosulna az emberekben, hogy a szellemi tulajdon ugyanolyan jogokkal jár, mint a tárgyi.

Előzmény: Kaoka (29546)
Kaoka Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29546

Miért tűnik el amit megírtam? Na akkor újra. :) Erre büszkének kellene lenni, habár elég szomorú dolog.

Az én munkáimat senki sem másolja, brühü. :( Na félre a ciccel, nincs is szépen megvarrva. A karjánál csúnyán elcsúszott az anyag. Azért így nem árulnám.

stigglinnc Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29545

Nagyon édesek mind a hárman!:-)

Biztosan élvezik a nagyok, hogy élő babájuk van:-)

Előzmény: ktimó (29536)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29544

:-(

Remélem szóltál neki és a MESKÁsoknak!

zsanna Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29543

Azért nem egy-az-egyben, mert a Tied sokkal bájosabb.

De ezt leszámítva tök igazad van. Simán lelopta a babádat.

PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 29542

Hoppá! Sejtem mit érzel:(((

Aledi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 29541

Bocs, lányok, de valahol ki kell engednem a gőzt.

Ezt találtam a Meskán, a címlapra van válogatva: http://meska.hu/ProductView/index/130396

Teljesen fel vagyok háborodva. Ez az én Alvó bébim, teljesen, egy-az egyben.

pági (prücsök) Creative Commons License 2010.11.26 0 0 29540

Még hogy kezdetlegesek, meg gyorsan összedobottak ezek a paripák! :D Milyenek lettek volna, ha szabásmintátok is van és nem csak úgy összedobjátok? De tényleg. Nagyon tetszenek nekem és csak a lustaság nem visz rá, hogy ilyet is varrjak. Sokkal inkább motoszkál a fejemben egy baba már hetek óta és még ő is csak motoszkál.

Szerika,

Megkaptuk még ezer éve a csomagocskát! :) Blanka azonnal birtokba is vette a kincseket. Köszönjük! És bocs, amiért ilyen bunkó vagyok és nem is jelentkeztem, hogy ideért.

Stigi,

Édesek ezek az apróságok. Olyan jó ilyen mütyüröket csinálni. (No nem mintha én idén már belekezdtem volna a mütyürködésbe...)

Lányok,

Van valakinek kedve és ideje december 13-án vasárnap vásározni kis falunkban? No nem egy aranybánya :), de nagyon jó hangulat szokott lenni, forralt bor és forró kakaó, gyerekeknek kézműves melegedő, élő zene, ilyesmi.

No megyek, készülni kell az adventi kreatív délutánra az oviba.

Skippo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 29539

Tüneményesek, s tényleg nagy szeretettel ölelik a kicsit! :) Máskor is mutassatok gyerekfotókat, úgy szeretem. :)))

PaJulcsi Creative Commons License 2010.11.26 0 0 29538

Tündériek! És milyen nagyok már!

(Csak halkan, suttogva: még mindig szenvedek a gurulóssal (bár egyszer már befejezettnek nyilvánítottam), de ígérem, jövő héten útra kel.)

Aledi Creative Commons License 2010.11.26 0 0 29537

Jaj, de gyönyörű szépek! És milyen büszkék a kicsire :) Jó egészséget, sok boldogságot hozzájuk!

Nem mondod, hogy van időd varrni?! És köszönöm szépen :)

ktimó Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29536

Aledi! Voltam ma bent a J Galériában, így végre élőben is láthattam a babáidat. Gyönyörűek, rögtön kiszúrtam őket, amint beléptem. :-)

IO! Vigyázz magatokra, és kitartást a hátralévő időhöz!

Mi jól vagyunk, Nóri gyorsan növekszik, és szerencsére rengeteget alszik. Felteszek egy képet a három leányzóról.

Előzmény: Aledi (29535)
Aledi Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29535

Ó, IO kitartás! (meg CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ... VAKÁCIÓ, bocs, azt hiszem ez a vég kezdete :) Szóval, vigyázz magatokra, pihenj, és légy kicsit önző.

Előzmény: Törölt nick (29518)
skolikagi Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29534

Köszi, megtaláltam!:-)

Előzmény: stigglinnc (29532)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29533

Mindenkinek köszönöm a vesszőparipához írott kiegészítéseket és segítséget!

stigglinnc Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29532

A 29497 sz. hsz-ban találsz egy szabásmintát.

Előzmény: skolikagi (29519)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29531

Azért egy jó, masszív nátha igen szar tud lenni így a végefelé, amikor amúgyis össze van már nyomorítva a tüdőd. Legalábbis én úgy emlékszem, hogy a végefelé egyszerűen nem bírtam annyi levegőt beszívni, amennyire szükségem/ünk lett volna, minden náthaféle nélkül is...

Jobbulást mielőbb!

Skippo Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29530

IO! Jobbulást! Hát az ödéma nálam is csak az alja, vagy a teteje volt. Tényleg pihenj! Szerezz segítséget! Én is büszke voltam, aztán szívtam egyedül toxémiásan, anémiásan, refluxosan, cukorbetegen, s aztán a császár után is, oltárian magas vérnyomással küszködve... Mostmár bánom, hogy mindenkit távolt tartottam, majd én megoldom, "bezzeganya" üzemmódban. :)

Skippo Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29529

Hát nálam a méret hasracsapásszerű volt, de kb. akkora lett a kész paci, mint a gyerek maga. A kék kicsit hosszabb, de rövidebb benne a "kemény rész", s több az üreges polifoam. Ő már kicsit húzza maga után, de amilyen bolondgombamód nő... Marcinak épp jó a méret, még talán pár évig, ha bírja addig a játék. :)

Előzmény: stigglinnc (29516)
Skippo Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29528

Köszönöm a méltató szavakat. :) Igen, kissé kevéssé hasonlít igazi pacira a fejük. Főleg nem egy hidegvérű muraköziére. Az én szívemhez az olyan drabális állatok állnak közel. Ezért tetszenek a zoknisok. :)

Én is a Tildásból indultam ki, de fogalmam sem volt, hogy mekkorára is kellene nagyítani, hogy normális méret legyen. El is szabtam egyet, amiből kis módosítást követően majd kézbáb lesz! :)

Így végül kézzel rajzoltam. De a világoskék még mindig kicsike lett, mert a barna meg rugalmas anyagból, plüssből van.

A zoknik nagy része meglepően nagyra kinyúlik, s a végén egy tisztességes méretű pacifejet adhat ki.

Akár egy zoknit is alapul vehetsz a rajzhoz, csak nagyítsd jól fel! Aztán már csak fülecskék kellenek.

Nem szeretek ragasztani, főleg anyagot nem. Ezért túlbonyolított elgondolásban oldottam meg. Én úgy csináltam, hogy anyagból egy csövesckét varrtam, ami a fejében van. A kiszabott fej színére fektettem a kivágott téglalapok fonákját, s rávarrtam. Lefordítottam, hátoldalán lesimogattam, meg becsipdestem a varrásráhagyást. S aztán egyben varrtam körbe a fonákoldalát a pacinak, s a csőnek. Persze a töméshez hagytam rajta nyílást. Utána csak be kellett fordítani a csövet a fejbe.  Aztán még gumi is került bele, az aljába tolva, hogy rászorítsa a botra a fejet. Én egy eltört alumínium-műanyag, 100 Ft-os felmosónyelet használtam fel hozzá, egy maradék polifoam csőszigetelésbe dugva. Na ezt ráragasztottam. Mivel egy kétfiús családba kerül az egyik, a másik meg az állandóan söprögető lánykámnak készült, aki rendre kupánvág a seprűnyéllel... Muszáj volt valami kis balesetvédelmi cuccot is belenyomni. Valahonnan van ilyen itthon, szerintem barkácsüzletben kapható is. De kiszuperált polifoamból is lehet ilyeneket gyártani sk. Mivel ronda szürke ez a polifoam, fekete feliratokkal, ezért varrtam rá egy huzatot, aminek felső végét a pacifejhez varrtam, az alsóba meg egy gumiházat, s bele szalagot, megkötöttem, így lehúzható, s mosható, egyben a fejjel. Mert nálam fontos szempont volt a moshatóság, ismerve kisdisznó lánykám. :) Ennyi. Túlbonyolított, mint általában... :)))

szerika0122 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29527

Köszi IO!

Én is valahogy így gondoltam. De tudod, nekem  selyemvirág és tündér se kell, a gyerekek saját kis játékait költöztetnék bele :-)

A díszítés meg sk, hímzés. A hétvégén nekiállok, és gyártok valami mintát, ha majd lesz kunyhó, mutatom.

Jobbulást Neked!

Előzmény: Törölt nick (29520)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29526

Itt van a Tilda szarvas mintája: kiindulásnak nem rossz, bár szerintem oda kell figyelni a megfelelő méretre nagyításra. Egy dekorációs boltban láttam ilyeneket összedobva, meglepően kicsik voltak.

Előzmény: skolikagi (29525)
skolikagi Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29525

:-)))

A teve nem lett volna rossz, de nyuszin azért mégse lovagoljanak a cseppek:-)))

Hát ha rajzolni kell, az nálam reménytelen, de majd megoldom valahogy:-)

Engem is felizgattak a lovak, bár így karácsony előtt mással kellene foglalkozni:-))

Előzmény: kustrae (29524)
kustrae Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29524

Nincs szabásmintám.Szabadkézi rajz volt,néhányadikra sikerült is,hogy inkább ló legyen,ne kecske,teve vagy nyúl :)

kustrae Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29523

Lányok!Ezek az ,,összedobott,, lovak nagyon jók!!!De komolyan!

Én úgy csináltam,hogy fa nyél van a fejében,és egy tenyérnyi hosszú szakaszon kilógva a nyakánál.Erre kötöztem rá erősen a fejet.A nyél teljes hosszát polifoamból csináltam,hosszú csíkot vágtam belőle,szigetelőszalaggal vékony csővé szerkesztettem,és ezt a polifoam csövet húztam rá a fa nyakra.Ragasztópisztolyos rögzítés,textillel burkolás.És kész.Így nem olyan balesetveszélyes,ha megbokrosodik a ló :) Még működnek,bár az óvónénik kincsként őrzik...hiába mondtam,hogy inkább kínozzás széjjel a gyerekek......no comment....

Áááááá...most én is ilyet szeretnék csinálni!!! Lójárvááááány!!!Meneküljeteeeeek!!! :D :D

Előzmény: stigglinnc (29517)
skolikagi Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29522

Zokniból???

Én a képek alapján azt hittem hogy ez egy nagy lovacska...nem egy zokniméretű...:-)

Vagy egy 45-ös zokniból?:-)

Előzmény: Törölt nick (29521)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29521

Én simán zokniból csináltam, nincs szm-m, hacsak nem a Tildas féle szarvasra gondolsz.. Azt szívesen belinkelem. A mostani Praktikában is van egy ilyen lovacska, de szerintem Ti szebbeket csináltatok. :)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29520

Szerintem ez a kunyhó abszolút kimeríti a freeform fogalmát. :) Nekem kicsit túl csiricsáré, de az alapötlet nagyon tetszik.

A tündér rajta egyszerű "clothespin fairy"- h aígy keresel rá a neten, rengeteg tutorialt találsz hozzá. Engem mindig a töménytelen mennyiségben felhasznált művirágszirom rettent el tőle.. Grrr...

A házikó alkatrészei meg-  tippem szerint- külön vannak megvarrva, tűzve, s a végén kézzel összeöltve: egy kör alakú alap, szendvicselve, spirálban letűzve. Az oldala talán több darabból szabott, de szerintem egy hengerpalást is megteszi (téglalap, aminek az eleján egy ajtónyílás is van), először sűrű cikcakkal ráapplikálja az ajtókeretet, majd szín-színre fektetve a hátlap+béléssel körbevarrja- kifordítja, tűzi. Talán a felső részébe varr szűkítőket is, de lehet , hogy csak simán behúzza.

A háztető körcikkekből (nem teljes kör), aminek az alsó felét kiszélesíted, és a körív helyett hullámos vonalat rajzolsz. Egy egy cikk külön van megvarrva és tűzve, utána ölti össze őket. Lehet, hogy van benne drót is a széleken, de elvileg ilyen vastag anyagnál már attól felfelé görbülhet, hogy nem tud kisimulni a gúla alja.

Ha már a ház alapja megvan, könnyen meg tudod szerkeszteni az oldalt, s berajzolni az ajtót, s ha az is készen van, egy papírlapból süveget csavarva fölé hamar kiszerkeszthető a tető is. Mindenesetre jó kis munkás darab, az biztos. :)

A kunkorik meg biztosan bedrótozott csövek. A hosszú kéknek van valami funkciója is?

Előzmény: szerika0122 (29512)
skolikagi Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29519

Egyszer már kértem a lovacska szabásmintáját, de olyan apró betűkkel sikerült beírni, hogy szerintem senki nem vette észre:-)

Szóval: elküldené nekem valaki a vesszőparipa szabásmintáját? :-)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 29518

Bár nem tőlem kérdezted, én egyszerűen csak betoltam a nyelet a ló nyakába olyan  mélyen, ahog ylehetett, aztán egy szalaggal jó szorosan megkötöztem.. Még nem kellett szervizelni. :D

Skippo, a Te lovacskáid is aranyosak, engem egy kicsit csikóhalra emlékeztet a fehér. ;)

Gergő elvileg január végén érkezik, remélem, ki is húzzuk addig. Most épp egy durva náthával döglődöm (annyira, hogy tényleg feküdnöm kell, max. Kata ellátására kelek fel, míg nincs segítség:), mit nekem ilyenkor két ödémás láb.. :D (Bár a páromnak hálás vagyok, hogy a két rohangászó gyereket azért elhessegeti mellőlem..) De mindenkinek azt mondom, sokkal rosszabb is lehetne, még így is problámamentesnek mondható a terhességem, remélem, a végégig is így lesz. ennél nagyobb bajom soha ne legyen. ;)

Előzmény: stigglinnc (29516)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.24 0 0 29517

Igen, emlékszem a lovaidra, meg arra, hogy milyen gyorsan és milyen sokat kellett csinálnod. Aranyosak lettek, és a kislány se kutya (vagy ló) az utolsó előtti képen:-)))

Te valami biztonságos, puha nyelet használtál, ha jól emlékszem. Hogy vált be? Hol szerezted be az alapanyagot?

Előzmény: kustrae (29498)
stigglinnc Creative Commons License 2010.11.24 0 0 29516

:-)))

Ez egy újfajta malőr: egy hozzászólásba kétszer ua:-)))) Biztosan nagyon bölcs voltál és külön megírtad a hsz-t (nincs annál dühítőbb, mint amikor egy hosszú hsz-t elnyel a fekete lyuk ) és véletlenül 2x copiztad be - de semmi baj, én elovastam mind a kettőt:-)

Köszönöm a méltatást és a linket is!

Én is szeretnék gratulálni a te lovacskádhoz, és persze A marantáéhoz is! Annyira helyesek, hogy mind más és mégis mindegyik elérte a célját: örömet okoz a kis gazdáknak:-)

Mindkettőtöktől kérdezem: hogyan rögzítettétek a megvarrt lófejet a fa nyélhez, hogy ne csússzon le? Milyen hosszú legyen a fa nyél?

Nekem is van két fiúunokám abban a korban, hogy már tudnák használni, talán kellne csinálnom nekik egyet-egyet (lehet lóversenyezni:-)

Előzmény: Skippo (29515)
Skippo Creative Commons License 2010.11.24 0 0 29515

Ajajj. Dupláztam valahogy. Fogalmam nincs, hogy sikerült. Ez az új szerkesztő egy rémálom most nekem. Böte vagyok. :) Nem írtam olyan rengeteget, felezzétek! :D

Skippo Creative Commons License 2010.11.24 0 0 29514

Tegnap óta bűntudat gyötör, hogy mindenféle reakció nélkül küldtem el a hsz-em. Most két lázcsillapítás közt - gondoltam -benézek, s pótolom. Jó messzire kellett visszamennem. De ez is mutatja, hogy ugyancsak pezseg az élet a topikban. Bár én is itt flancolhatnék a szebbnél szebb babáimmal... :))) De nyálcsorgatni azért jövök! Meg nbejegyzésben képbeszúrást elszúrni... :)

Andrea! Remélem nézel még erre! Csak most csodáltam meg az éjszakai pillangódat, meg a zseniális Mozartod. A cipője különösen tetszik. Sok sikert a kiállításhoz, s nagyon várom már, hogy mutasd azt a babát!

Amaranta azt hiszem már megdícsértem a madárijesztő párost. A paci is nagyon pofás lett. Nekem az egyszerűbbek különösen tetszenek, pedig nekem valamiért nem olyanra sikerednek. Túl vékony lett a pofija, s túl is csicsáztam. Azért mégis tetszenek nekem is, pláne, hogy örültek neki a gyerekek. S végülis ezért készült. :) Rosie? :) Talán a harmadik gyerek után én is elálmodozhatok róla! :) Csak nálunk apus nem álomfejtő! :(

Hópihe! Igazán Pihés angyalkád sikeredett. Különösen tetszik a "merész" színválasztás.

Kaoka! Aranyosak lettek a mézik. Látom szorgos manó módjára gyártod a karácsonyi díszeket! :)

Aledi! Köszönöm a dícsérő szókat. Nagyon szép, színvonalasak továbbra is a babáid, mint eddig, bár a ruhátáruk egyre bővül a szép horgolt kiegészítőkkel. Ha nem tervezném, hogy egyszer sikerül legalább megközelítőleg elfogadhatót varrnom a kislányomnak, akkor tuti vennék Tőled egyet neki! :) Még lehet megteszem, ha már lesz neki anyutól is egy babája. Csak időm lenne! Meg most leginkább egészséget vennék neki, sokat! No de hol? :(

IO! Vigyázz magatokra! Remélhetőleg a rosszullevős időszakon már túl vagy! Én még az utolsó héten is hánytam... Nem lehet a terhességeket összehasonlítani. Én már csak tudom. Nekem annyi nyavalyám volt, hogy 1000 nőből, ha egynek úgy, mint nekem. Szerencse, hogy még nem szaladgált az ödémás lábaimnál egy-két kis lurkó. Úgy még nehezebb lett volna! Maximálisan együttérzek! De egyszer tuti meg fog születni! Mikorra is várod?

Szervízelés témához: én már "gyárinak" a fejét is varrtam vissza (amit éhbérért kínaiak varrnak). A sajátom meg pláne! Ezért sem mernék eladni babát, mégha lenne is. Bár tervezek vagy 8 hónapja egy figurát megvarrni, amivel lehet amúgy is kirukkolok! :) Igen, már hasonlít egy terhességhez, épp úgy, mint a W babám. Első verzió egy fém dobozban vár arra, hogy kibontsam újravarrjam, vagy kukába hakjítsam?! :)

Stigi! Édesek ezek a filcfigurák. Szerintem is kell egy aprósággal is annyit vacakolni, mint egy nagyobbal. HA nem többet?! Max. kevesebb alapanyag megy bele. Így kevésbé kockázatos, ha elrontaná az ember.  Szerintem mellékes, hogy nem saját tervezés, ha bevallott. További inspiráció édes filcekre itt.

Juliane elég korrekt mód reagálta le. Én is csodálkoztam, hogy hoyg került be az egész. De rögtön gondoltam, hogy nem plágium! :) Amúgy az ötlet maga szuper. Mentem az öteltet. Ajándéknak jó lezs egyszer valakinek! Én viszont kartonból tervezem elkövetni a babakonyhát. :) Maradt elég a költözés után...

Mamazsu! Együttérzésem a költözéshez! Vagy két hónapig mást se hallgattam a családtól, hogy "mennyi cuccotok van!" Pedig mi épp fordítva jöttünk. Panelból kertesbe. Vissza már nem mennék, semmi pénzért! :)

Szerika! Köszi. Sajnos én sem találkoztam még ezekkel, mert lementettem volna, ha igen. :)

Tegnap óta bűntudat gyötör, hogy mindenféle reakció nélkül küldtem el a hsz-em. Most két lázcsillapítás közt - gondoltam -benézek, s pótolom. Jó messzire kellett visszamennem. De ez is mutatja, hogy ugyancsak pezseg az élet a topikban. Bár én is itt flancolhatnék a szebbnél szebb babáimmal... :))) De nyálcsorgatni azért jövök! Meg nbejegyzésben képbeszúrást elszúrni... :)

Andrea! Remélem nézel még erre! Csak most csodáltam meg az éjszakai pillangódat, meg a zseniális Mozartod. A cipője különösen tetszik. Sok sikert a kiállításhoz, s nagyon várom már, hogy mutasd azt a babát!

Amaranta azt hiszem már megdícsértem a madárijesztő párost. A paci is nagyon pofás lett. Nekem az egyszerűbbek különösen tetszenek, pedig nekem valamiért nem olyanra sikerednek. Túl vékony lett a pofija, s túl is csicsáztam. Azért mégis tetszenek nekem is, pláne, hogy örültek neki a gyerekek. S végülis ezért készült. :) Rosie? :) Talán a harmadik gyerek után én is elálmodozhatok róla! :) Csak nálunk apus nem álomfejtő! :(

Hópihe! Igazán Pihés angyalkád sikeredett. Különösen tetszik a "merész" színválasztás.

Kaoka! Aranyosak lettek a mézik. Látom szorgos manó módjára gyártod a karácsonyi díszeket! :)

Aledi! Köszönöm a dícsérő szókat. Nagyon szép, színvonalasak továbbra is a babáid, mint eddig, bár a ruhátáruk egyre bővül a szép horgolt kiegészítőkkel. Ha nem tervezném, hogy egyszer sikerül legalább megközelítőleg elfogadhatót varrnom a kislányomnak, akkor tuti vennék Tőled egyet neki! :) Még lehet megteszem, ha már lesz neki anyutól is egy babája. Csak időm lenne! Meg most leginkább egészséget vennék neki, sokat! No de hol? :(

IO! Vigyázz magatokra! Remélhetőleg a rosszullevős időszakon már túl vagy! Én még az utolsó héten is hánytam... Nem lehet a terhességeket összehasonlítani. Én már csak tudom. Nekem annyi nyavalyám volt, hogy 1000 nőből, ha egynek úgy, mint nekem. Szerencse, hogy még nem szaladgált az ödémás lábaimnál egy-két kis lurkó. Úgy még nehezebb lett volna! Maximálisan együttérzek! De egyszer tuti meg fog születni! Mikorra is várod?

Szervízelés témához: én már "gyárinak" a fejét is varrtam vissza (amit éhbérért kínaiak varrnak). A sajátom meg pláne! Ezért sem mernék eladni babát, mégha lenne is. Bár tervezek vagy 8 hónapja egy figurát megvarrni, amivel lehet amúgy is kirukkolok! :) Igen, már hasonlít egy terhességhez, épp úgy, mint a W babám. Első verzió egy fém dobozban vár arra, hogy kibontsam újravarrjam, vagy kukába hakjítsam?! :)

Stigi! Édesek ezek a filcfigurák. Szerintem is kell egy aprósággal is annyit vacakolni, mint egy nagyobbal. HA nem többet?! Max. kevesebb alapanyag megy bele. Így kevésbé kockázatos, ha elrontaná az ember.  Szerintem mellékes, hogy nem saját tervezés, ha bevallott. További inspiráció édes filcekre itt.

Juliane elég korrekt mód reagálta le. Én is csodálkoztam, hogy hoyg került be az egész. De rögtön gondoltam, hogy nem plágium! :) Amúgy az ötlet maga szuper. Mentem az öteltet. Ajándéknak jó lezs egyszer valakinek! Én viszont kartonból tervezem elkövetni a babakonyhát. :) Maradt elég a költözés után...

Mamazsu! Együttérzésem a költözéshez! Vagy két hónapig mást se hallgattam a családtól, hogy "mennyi cuccotok van!" Pedig mi épp fordítva jöttünk. Panelból kertesbe. Vissza már nem mennék, semmi pénzért! :)

Remélem semmi, s senki nem maradt ki! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!