Keresés

Részletes keresés

Trombozis4 Creative Commons License 2025.01.17 0 0 1142

A Lubin elleni meccsen játszottak a bajnokságban eltiltottak, ezért vettem ki a kalapból. Itt nem csak a lövések számáról vagy játékidőről van szó, hanem a posztról (pl. jobbátlövő),  és játékhelyzettől (pl. passzív szituáció) ahogy azok születtek. Mondom ezt úgy, hogy nem láttam a meccset, simán benne van a pakliban, hogy Anna egyszerűen nem játszott jól.

Előzmény: Igazság80 (1140)
Trombozis4 Creative Commons License 2025.01.17 0 7 1141

Kukely Anna értéke a magyar kézilabdának, korosztályának az egyik legkomplexebb játékosa. Sajnos egyszerre túl nagy lépcsőfokot ugrott Békéscsabáról egy olyan csapatba, ahol alapból nem volt hely számára Lekics és Szucsánszki mögött. Erre még rátett egy lapáttal, hogy a következő korosztály MVP-je, a helyi nevelèsű Simon Petra pont utána, pont ugyanarra a posztra jelentkezett be. Ez alapból egy nehéz szituáció, amit Kukely nem tudott megoldani (láthattuk, hogy Simon esetében sem volt ez könnyű). Innen már kényszerpályára került Anna és a nemzetközi szereplés miatt a Móvárt választotta, amelyiken szintén alapból harmadik számú játékos lett a posztján. Intő jel lehetett volna számára, hogy távozott egy szezonnal korábban Tóth Niki.

Anna mind a Fradiban, mind a Móvárban mutatott szép dolgokat, de ahhoz, hogy ki tudjon teljesedni szüksége van edzői bizalomra/játékidőre. Kukely egy jó állóképességű, nagy teherbírású játékos, aki támadásban több poszton, védekezésben kettesben kiválóan meg tudja állni a helyét. Támadásban jól egyegyezik, de ha kell tud átlőni is. Mellette meg van a testi ereje az ütközésekhez és élen jár a visszarendeződésben. Számomra Kukely lenne az az ideális típusú játékos, aki betölti a 15. vagy 16. számú játékos szerepét a felnőtt válogatottban. Kívánom, h jusson el arra a szintre, hogy reális opció legyen a beválogatása.

Igazság80 Creative Commons License 2025.01.17 -1 1 1140

Volt egy Lubin meccs is, azon Kukely 3 lövés/1 gól lett.   Varga viszont 4/4-es...

Előzmény: Trombozis4 (1136)
Igazság80 Creative Commons License 2025.01.17 -1 3 1139

Az esetlegesen elszámolt egy-két perc aztán qvára változtat bármit a lényegen.))...

Előzmény: RnD (1134)
RnD Creative Commons License 2025.01.17 -3 0 1138

Ezt azért érdemes Kukely Annánál a játékidővel korrelálni:

--első hat meccs/átlagban tíz perc játékidő:  1/2 gól

--második öt meccs/átlagban huszonöt perc játékidő:  11/13 gól

--MTK és Móvár elleni meccsek/ötven+ perc játékidő: 12/19 gól

Előzmény: Trombozis4 (1136)
RnD Creative Commons License 2025.01.17 -3 3 1137

Ennél sokkal fontosabb h Kukely Anna végre-végre lehetőséget kapott és újra megmutatta h mit tud (amit a Fradiban BL-meccsen is láttunk már tőle....)

Klassz volt támadásban, klassz volt védekezésben és ahogy látom most is képes 50+ percet pályán lenni és ez meg sem kottyan neki. Mint a régi (szép) békéscsabai időkben.... Erőnlétben és dinamikában mindig is az egyik legjobb játékosunk volt és ezek szerint maradt is.

Most már csak egy csapatot kellene találni Annának...

Trombozis4 Creative Commons License 2025.01.17 0 3 1136

Móvár A eltiltás előtt:

Kukely Anna 11 bajnoki meccs - 12 gól

Varga Emília 11 bajnoki meccs - 8 gól

Móvár A eltiltás után (MTK + Debrecen meccs)

Kukely Anna 2 meccs - 12 gól

Varga Emília 2 meccs - 15 gól

Nyílván ebbe belejátszanak a hetesek is, de akkor is szembetűnő a különbség.

RnD Creative Commons License 2025.01.17 -3 1 1135

"Kukely  meg már az eltiltások előtt is 25 + perceket játszott,  például az Esztergom  elleni ki-ki meccsen is 31 perce volt és a DVSC ellen is  28 megvolt neki...." 

Ez meg így egyszerűen nem igaz.

Kukely Anna az első hat bajnoki meccsen átlagban  tíz percet vagy kevesebbet volt pályán (ETO FTC Fehérvár Budaörs Vác Békéscsaba).

Utána jött öt meccs ahol már nagyjából félóra játékidőt kapott (nem függetlenül attól h Albek Anna és Lancz Barbora is rövidebb-hosszabb ideig sérült volt ezért kellett helyettük valaki) [Dunaújváros, Kisvárda, DVSC, Vasas, Esztergom] És aztán jött ugye az MTK elleni meccs ahol a teljes kezdősor a nézőtéren ült már...

Summa summarum: Kukely Anna az 'eltiltások előtt' hat meccsen tíz-tíz percet játszott és aztán öt meccsen 25+ perceket.

(Ha hihetünk az MKSz statnak.)

Előzmény: Igazság80 (1131)
RnD Creative Commons License 2025.01.17 -4 0 1134

Te szerintem túl komolyan veszed az MKSz statban megadott játékperceket. Nem olyan pontosak ezek mint gondolod... Én ezekre nem építenék elméleteket.

RnD Creative Commons License 2025.01.17 -3 1 1133

"...Varga egy jó kis játékos és most tényleg nagyot játszott....."

Túlzásokba azért ne essünk. Van aki itt már ebből az egy meccsből levonta azt a következtetést h egy-két éven belül Emília a válogatott 'oszlopos tagja' lesz. Egy meccs alapján azért mégsem kellene ilyesmiket írni....

Nagyon örülök hogy három felnőtt NBI-es év után Varga Emíliának végre volt egy jó meccse. Merthogy eddig sem Móváron, sem előtte a NEKÁ-ban - ők is egy évig NBI-esek voltak - nem mutatott sokat, szinte észre sem lehetett őt venni amikor pályára küldték. És az utánpótlás válogatottakban is csak az első évben volt meghatározó játékos, utána megállt a fejlődésben, az U18-as vb-n KOR és az U20-as vb-n FRA ellen nem kis része volt abban h vereséget szenvedtünk. Az U19-es EB-n - amit itt szóba hoztak - a döntőben Simon Petra és Csíkos Luca vitte a hátán a csapatot és nekik köszönhető h a második félidőben megfordítottuk az eredményt és legyőztük a dánokat. (Emília kilenc gólt lőtt hetesből, ez fontos hozzájárulás volt a győzelemhez, de mezőnyből nem volt igazán gólképes.)

Szóval én örülök h két és fél észrevehetetlen év után Emília végre mutatott valamit, de szerintem nem egy meccs hanem egy teljes bajnoki szezon jó szereplése kell ahhoz h meggyőzzön minket arról h ez nemcsak egyszeri, kiugró teljesítmény. (Idén az NBI-ben tizenkét meccsen kilenc gólt lőtt összesen, egy átlövőtől mondanom sem kell h ez édeskevés...) Jöjjenek hát további jó meccsek és aztán majd kiderül h Emíliából mi lesz....

Előzmény: flott (1106)
Trombozis4 Creative Commons License 2025.01.17 0 1 1132

A statisztika tényleg érdekes, kösz a megosztást. Hozzá kell tenni, hogy ha csak a támadásokat nézzük, akkor a Tóthok már lényegesen jobban állnak az összevetésben. Kukely és Varga jó védők, nyílván őket nem kell cserélni. A kevesebb néha több és pont ezt bizonyítja a Móvár B szereplése. Ahelyett, hogy mindenki játszik valamennyit, jobb lenne egy szűkebb keret több játékidővel.

Varga Emíliával kapcsolatban egyetértek, ő most éppen szintet lép saját magához képest. Korábban nem volt benne igazi támadópotenciál, de dinamikusabbá vált. Ebben nyílván szerepe van Emílián kívül az erőnléti edzőnek is.

Igazság80 Creative Commons License 2025.01.17 -1 1 1131

Viszont azt hozzátenném a történethez hogy azért szerintem nagyon erősen el van túlozva itt ez a Tóth  kettős kontra Kukely/Varga  dolog  az egész játékpercekkel együtt.  Egyáltalán nincs semmiféle méltánytalan túlsúly  előbbiek irányában.  Majd mindjárt írom is a játékperceket.

Ne felejtsük el hogy utóbbi két játékos csak mostanában kezdett jó lenni,  a "világklasszis"  jelzővel illetett  még mindig csak 38%  lövéshatékonysággal áll a ligában hetes lövésekkel  együtt .))    Oké  hogy  most baromi nagyot játszott,  de az előzmény ettől még igaz és attól még az ami. 

Kukely  meg már az eltiltások előtt is 25 + perceket játszott,  például az Esztergom  elleni ki-ki meccsen is 31 perce volt és a DVSC ellen is  28 megvolt neki.   Gondolom szezon elejéhez képest mostanában jöttek bele.

De összesen a 4 csaj :  

Tóth Gabinál  van 39 perc átlag,  neki a legtöbb közülük, de ez sem számít egy kirívó számadatnak különösebben. 

Aztán meglepetésre  2. helyen már  Varga Emília áll 274 lejátszott perccel.

Kukely  a 3. helyen a  240 percével,  és  Tóth Eszternek a gunyorosan "kedvenc"-nek titulált játékosnak  van mind közül a legkevesebbje,  231 perc mindössze.))    Szóval  ez a panaszkodás  itt nagyon nem áll meg,  hogy ő itt túl lenne játszatva.))    Pedig  zsinórban az 5.  szezonját  a csapatban tolva akár még lehetne is joggal "kedvenc",  vele nyertek bronzot a ligában,  jutottak tovább a nemzetköziben és  vertek Győrt még nem oly régen.    De még sincs erről szó,  a játékperc adatok  semmiféle kivételezést nem támasztanak alá, egyszerűen rotálva van a keret ezen része.  

Nyilván ha a két fiatal stabilan hasonlót mutat mint mostanában akkor a pályán is  lesznek...

Előzmény: Igazság80 (1127)
RnD Creative Commons License 2025.01.17 -1 0 1130

"...Innentől kezdve a Debrecennek jön a Vác idegenben, Vasas otthon és Február 9.-én az Esztergom idegenben. Itt ha nem jön 3 győzelem Szilágyi tuti távozni fog "közös megegyezéssel..."

Ezek közül a Vác és a Vasas nem lehet gond. Az Esztergom már igen, de ők időn top-4 csapatnak számítanak, ergo ha csak tőlük kapnak ki attól még Szilágyi maradhat.

Előzmény: Szula8911 (1097)
RnD Creative Commons License 2025.01.17 -1 0 1129

Köszi a kiigazítást.

Előzmény: Lakinger Beela (1071)
Mester111111223 Creative Commons License 2025.01.17 -2 0 1128

Ha ez így van, ahogy mondod, akkor nálunk is sokkal nagyobbakat fogtok még szopni, pedig magasra tettük a lécet. Legyen így! :) 

Előzmény: lunanoctis (1111)
Igazság80 Creative Commons License 2025.01.16 0 0 1127

Ráadásul Varga Emília  azok közé tartozik aki még a lengyelországi mérkőzésen is  szintet teljesített...

Előzmény: Trombozis4 (1125)
Igazság80 Creative Commons License 2025.01.16 0 2 1126

Ami azt illeti Wolfs  eddig 16 gólos a bajnokságban és 50 % lőtte be a lehetőségeit,  ami ziccerlövések esetében sokkal jobb is lehetne. 

Tóvízi 38 gólnál jár és a lehetőségei 83 százalékát  gólra váltotta  ami egy igen jó adat +  biztos vagyok benne hogy a heteseket (+2 perceket)  is  jobban szállítja.  

A kupameccsen a holland adott el labdát,  a magyar nem.  A holland 2 helyzetet hagyott ki, a magyar csak egyet,  egyaránt 3 góllal zártak.  A holland válogatott csapattársa meg Tóvízinek  túl sok  előnyöset nem hajtott végre,  így  válogatott játékosunk  pont nem kéne hogy célpont legyen.))

Mert ő még egész jól játszott ahhoz képest,  komoly betlizők voltak viszont,  gondoljunk Csernyánszki  vagy  épp a BL  győztes sokszoros francia válogatott Ugolin személyére. Különösen utóbbinak  kéne egy ilyen csapatban az extra húzóembernek lennie,  mondjuk az is lett csak nem éppen a jó irányban.))  Mert akkor már lehetne ezt is említeni.

De szerintem ott cseszték ezt el Debrecenben hogy  szerintem qvára elszámították magukat ezzel az egésszel.  Azt hitték eljönnek Óvárra aztán  lenyomnak egy laza kis edzőmeccset,  tán még meg sem izzadnak majd közben.   Aztán meg menet közben kiderül hogy "nézd már baszki ezek meg tolják neki és játszanak" ))    Mire észbe kaptak  már pánik volt ezerrel.  

Az Óvár sikerének van még egy  időben (percekben)  kisebb,  de annál fontosabb szereplője,  és ő nem más mint a 19 éves  Horváth Szofi Viktória. Ugyan  csak  4 lövést kapott de 3 ziccert fogott ,  és 3 db  7 méteresből kettőt is védett.   Az  ellen oldal  "marginális"  kapusszereplője Jessica Ryde viszont 3-ból 3 gólt kapott.   

Ez  a "kis"  különbség  ha úgy nézzük épp annyi amennyi a Magyar Kupa F4-et  jelenthette...

Trombozis4 Creative Commons License 2025.01.16 -1 2 1125

Varga Emília mozgása sokkal koordináltabb, dinamikusabb lett támadásban. Korábban is megvolt a lövőereje, de támadásban mindig voltak fürgébbek nála. Most kezd beleérni a mezőnybe, felvenni egy nagyobb sebességet. Így már látunk tőle betöréseket, megnőtt az egy az egy elleni sikeres párharcainak száma is. Átlövő-hármasvédő nagy kincs a magyar kézilabdában, nem sok van belőlük. Kukely és Varga a Móvár kezdőjében kellene, hogy legyen nem a kispadon. Tóthék nem képviselik ezt a szintet.

Előzmény: flott (1106)
flott Creative Commons License 2025.01.16 0 0 1124

"..öröm volt nézni (Pipi) miként mozog a vonalon, miként fogja a pozíciót. Hiába nah, jól megtanította neki ezt a magyar up.. oh wait..

Egyébként ebből a szempontból.."

ezt írtam. Nem konkrétan a gólok számáról beszéltem, hanem a beállósjátékról. Amiről már jópár bejegyzés született tőlem régebben. Úgy kellene mozognia minden magyar beállósnak, ahogy ezen a meccsen a holland mozgott. És itt bizony volt különbség, nem is kicsi. De ezt írtam is, hogy ebből a szempontból.

Egyébként abban egyetértünk, mindent összevetve Tóvizi jobb játékos, ez nem is lehet kérdés.

Előzmény: hatosfalat (1115)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.01.16 0 0 1123

Vova súlya alatt?..

Hihetetlen ereje van ennek a Vovának. :)

Szilágyinak inkább sikerélmény volt a válogatott, csak ebből semmit sem tudott kamatoztatni, úgy tűnik.

Előzmény: hatosfalat (1121)
hatosfalat Creative Commons License 2025.01.16 -1 0 1122

Amúgy Vovánál nem voltam kitartó, 2022 végén nálam elvágta magát. Szilágyit lehet érdemes lenne elküldeni, de el kellene dönteniük mit akarnak a jövőben. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1120)
hatosfalat Creative Commons License 2025.01.16 -2 0 1121

Szilágyi lehet Vova súlya alatt összeomlott. Amúgy azt látom, a Debrecen elindult egy külföldiesedés úton és a sok légióst láthatóan nem tudta az edzőjük egy csapattá összerakni. Meg hát Vámos iszonyúan hiányzik nekik játékban és mentalitásban is, a két irányítójuk szakadékkal vannak tőle lemaradva.

Előzmény: Tonio 2.0 (1120)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.01.16 0 3 1120

Tóvizi kapcsán egyetértek veled, divat itt a magyar játékosokat rugdosni, de az Eb-bronzérmeseket (vagy legalább azokat, akik érdemben hozzájárultak a sikerhez) nem kellene állandóan degradálni.

Pipy Wolfs egy aranyos, fiatal beálló, volt egy jól sikerült meccse, de azért ne essünk már hasra tőle, csak mert holland, és nem magyar (a holland válogatott beállót Debrecenben már kiszorította Tóvizi...)

De amúgy Szilágyiról is írhatnál valamit, mert abban viszont nem értek egyet, hogy ő lenne a "leginnovatívabb" magyar edző.

Vagy max a folyamatos magyarázkodásban innovatív.

Esztergom: blama, Budaörs: blama, Valcea oda-vissza: blama, Móvár B: blama.

És ezek után még annyi sincs benne, hogy legalább a színjáték kedvéért felajánlja a lemondását, amit Ábrók nem fogad el...

Irtó gáz.

Amúgy az néhányaknak becsípődött, hogy "tele van debreceni játékossal a magyar válogatott" (nem tudom már, ki és melyik topikban írta legutóbb), miközben az egyedüli stabil válogatottjuk Tóvizi Petra.

Most - Szilágyi javaslatára? - Vova bedobott két debrecenit kiegészítő szerepben, ráadásul nem is a megfelelő irányítót hívták be - ha már mindenképpen debrecenit akartak, akkor ki tudja, hogy Szabó (tudom, megsérült) és Csernyánszki helyett miért éppen Tóth Niki pörgött ki, de mindegy, ez már más topik témája.

Ahogy az is, hogy Vova kapcsán is kitartó voltál - végül is ha Szilágyinak adnak még 5 évet, egyszer lehet, hogy neki is kicsúszik valami értékelhető eredmény...

Előzmény: hatosfalat (1117)
Bamberg58 Creative Commons License 2025.01.16 -12 1 1119

Hát nem tudom, én azért a három gólját és a két kiharcolt hetesét is észre vettem

Jó hogy jöttél báránykám!;-))

És a legkreatívabb kedvenc edződ újabb, sokadik, égését is észre vetted?;-))

Valami védőbeszéd vagy elbocsátó szép üzenet?;-))

A legkreatívabb kókler?;-)))

van_Persil Creative Commons License 2025.01.16 -21 0 1118

Akkor is ideges volt, amikor nem álltak bukóra.

hatosfalat Creative Commons License 2025.01.16 -1 4 1117

Hát nem tudom, én azért a három gólját és a két kiharcolt hetesét is észre vettem. Főleg, hogy az egyik gólja parádés volt. Hogy ideges volt? Ki nem lett volna az? Amúgy az utolsó hetesük az utolsó percben volt, négy gólos mínusznál, hát nem azon az öt másodpercen múlt.

Előzmény: van_Persil (1116)
van_Persil Creative Commons License 2025.01.16 -21 0 1116

Tegnap a Tóvizi csak a hisztijével vétette észre magát. A végén annyira ideges volt, hogy -asszem- az utolsó hetesüknél idegességében jól eldobta a labdát, elvesztegetve értékes mp-eket, pedig minden mp számított (volna) nekik.

Előzmény: hatosfalat (1115)
hatosfalat Creative Commons License 2025.01.16 -3 3 1115

Tóvizi kevesebb játékidőben szerzett ugyanúgy három gólt és kiharcolt két hetest. Nem látom hol volt az a nagy különbség. Petra messze jobb játékos, mint Pipi egyelőre. 

Amúgy meg a Lubin ellen meg ugyanezek a játékosok betliztek, akik most hősök. És ott sem kezdett egyik Tóth sem, mégsem ment a játék. Óriási eredmény és hatalmasat küzdöttek tegnap, de egyelőre nekem ez a meccs tűnik kifutottnak óvári oldalról. Aztán remélem az EL-ben rám cáfolnak. 

Előzmény: flott (1103)
Szula8911 Creative Commons License 2025.01.16 0 0 1114

Bár neki lehet jobb is ha a fater nem lesz ott lehet többet profitál belőle, tudtommal így sem játszott sokat hogy ott volt.

Előzmény: Szula8911 (1113)
Szula8911 Creative Commons License 2025.01.16 0 0 1113

Vajon a lányával mi lesz ő is hazatér?

Előzmény: Tonio 2.0 (1108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!