Ez így rendben, de szerinted ki lenne a megfelelő szövetségi kapitány? Aki még nem volt, illetve nem bukott meg, és nincs csapata jelenleg, aki magyar kluboktól független?
Véleményem szerint is egy Golovinnál sokkal jobb és korrektebb szakembert érdemelne a magyar válogatott. Vele és egy komolyabb elemző stábbal (Borsos Attila?) mindenképpen előrébb tudna lépni a válogatott.
Csakhogy nem nagyon tolonganak a jelöltek, szerintem a magyar edzők közül sokan a nagy elvárások miatt nem feltétlenül akarnak kapitányok lenni (mondván, ezen a poszton csak bukni lehet). Külföldi is volt már, Rassmussen, vele se jutottunk sokkal előrébb.
Gjekstad? Ő nagy ász, de ha a Győrbe nem jött, akkor kötve hiszem, hogy a, khm, nem túlságosan professzionális szervezeti kultúrával rendelkező MKSZ olyan ajánlatot tud neki adni (és főleg, teljes szabadságot), amiért idejönne. Minek jönne ide? Krumbholtz jó lett volna korábban, de ő nyugdíjba ment.
Az olimpián lelkesen és motiváltan játszottunk - a korábbi vb/EB összehasonlítva - ezért szerintem mindenki marad, remélve h kitart ez a lendület az év végéig. Ha a decemberi Európa-bajnokság nem sikerülne akkor meg úgyis Vovát küldik el...
Majd meglátjuk vele kezdődik-e majd a keret. Annával együtt érték el utánpótlás szinten sikereket és bízott benne. Biztos Golovin sem vak és látja Albek Anna korlátjait.
3 éve vele kezdődik, rosszabbnál rosszabb volt, de maradt, sőt, a legbiztosabb kerettag.
Hogy mit lát benne, nem tudom, de nincsenek szakmai érvek, valami más lehet a háttérben.
Egy biztos, amíg ő lesz, Anna örök.
Megpróbálom kideríteni mert ez egyre furcsább történet.
Ha szerinted is rossz volt Golovin első három éve, akkor egyetértünk. Csak én nem azt a következtetést vontam le a VB után, hogy folytassuk ezt tovább, hanem azt, hogy Vova bizonyította, hogy tehetségtelen, gyenge kapitány, és váltani kell.
Legjobb eredmény? A 6 tényleg kisebb, mint a 7 vagy 8-12, de nem 3-4, szóval elsősorban a sorsolástól és ellenfelektől függött, nem a nagy menetelésünktől Továbbra is majdnem-eredményekkel takarózunk, jól elvagyunk.
Olyan nagy előrelépés egy döntetlen Angolával? Vagy legyőzni minden idők leggyengébb spanyol válogatottját, vagy a sokat gyengült (több klasszis és 24 gól hiányzott tőlük), egyemberes brazilokat? Ráadásul a brazil meccset nem a maximális bizalmat kapó alapcsapat hozta, hanem a mellőzött beugrók, mint a horvátok ellen, akkor mi az előrelépés?
Igen, jó meccset játszottunk a svédekkel, akiktől hiányzott egyik legjobbjuk, és akikkel szemben volt egy kis pszichés előnyünk is. De miért nem játszunk jó meccset a brazilokkal, horvátokkal, montenegróiakkal??!! Mert ott már elvárás van? De hát ez a versenysport!!! Akkor léptünk előre mint versenysportolók, vagy csak időnként kijön a lépés?
Ha szerinted is csak talán léptünk előre játékban, akkor szintén egyetértünk. És ha csak KB. plafon, akkor te is bizonytalan vagy, tehát akár más fotelszagértőknek is igazuk lehet.
Védekezésben egy picit jobb volt az együttműködés, de ez minimum-elvárás ennyi idő és felkészülés után. De milyen kapitány az, aki minden idők leggyengébb középső védőjére építi a védekezést. Lehet, hogy tévedek, mert talán Dodó gyengébb volt, aki szintén Vova jó szemét dicséri
Támadásban: néhány játékos teljesítménye javult, Klujbernek nagy gratula a címhez! Ehhez Vova is kellett, hiszen nagy bizalmat adott ezeknek a játékosoknak. És a csapat? A többi játékos? A válogatás? A bizalom elosztása, a forgatás, meccselés, az emberi hozzáállás? Taktikában nem láttam semmi előrelépést. A beállósjáték kicsit javult, volt honnan (!), és majdnem elérte Kisfaludy 2016-os szintjét... Hurrá!
Szóval, a jövőben is javulhat néhány játékos, a csapat is lehet jobb, majdnem-eredmény is jöhet, tényleges eredmény is jöhet, de egy rossz kapitánnyal soha nem leszünk annyira jók, mint amilyen jók lehetünk egy jó kapitánnyal. És ez a kapitány már bizonyította, hogy rossz kapitány. És neki nem az a feladata, hogy fejlődjön a csapat mellett.
Ami a játékosok kötődését illeti, hírek szerint a 'kiválasztott húsz játékos' fele le akarta mondani a válogatottságot még tavaly ősszel. OK, ez lehet túlzás de nagy lelkesedést - legalábbis akikről én tudok - Vova nem váltott ki a csapatból.
Én azt gondolom, hogy most már, mikor véget ért az olimpia, miatta, többen le fogják mondani.
"Úgy határozott, hogy kijelöli azt a 20 embert és ezt az olimpiai ciklust velük fogja végigdolgozni."
Azért ez így messze nem igaz. Elég sokat variált a kereten főleg az első 2 évében. Utána lett viszonylag stabil.
Ha csak a 3-as védőket nézed. Kezdte (volna) Tomorival, próbálta Planétát, Hornyákot, Bordást, Albeket folyamatosan, aztán kb a végére alakult ki Papp- Tóvizi kettős, ami szerintem egész életképes volt.
A szélen volt, hogy Mártont favorizálta, sőt Schatzlt ki is hagyta. A másik oldalon Faluvégi és Töpfner váltotta egymást.
Az irányítókról ne is beszéljünk hány embert próbált ki.
Szóval szerintem 2 év ráment arra, hogy kialakuljon valami mag plusz Vova is szerzett némi nemzetközi tapasztalatot. A kérdés most az, hogy ami most látszólag kialakult, azt tovább tudják-e fejleszteni. Ehhez jól jönne ha a játékosok egyénileg is lépnének előre idén a klubjukban.
Vova felépítette azt a válogatottat amelyik a decemberi vb-n majdnem elbukta a kijutást az olimpiára és az utolsó negyedórát leszámítva a vb meccsein nem sokat mutatott.
Aztán ugyanezzel a válogatottal behúzta az olimpiai selejtezőt - olyan meccsekkel amelyik az ellenfélnek gyakorlatilag tét nélküli volt - és aztán az olimpián továbbjutott egy nem túl nehéz csoportból a legjobb nyolcba.
Igazából kétszer teljesítette túl a válogatott az amúgy meglehetősen szerény elvárásokat: BRA ellen a csoportban, amikor hátrányból fordítani tudtunk és SWE ellen a negyeddöntőben amit majdnem megnyertünk (aztán Vova utolsó időkérése után gyorsan döntetlenre veszítettünk....)
Igazából a lányok szuper motivációja és hatvan percen át mutatott meg nem rendülő elszántsága volt az a két tényező aminek ez a két siker köszönhető. Aztán h ebben mennyi a speciális olimpiai környezet motiváló hatása és mennyi Vová hatása az jó kérdés: mindenesetre a decemberi világversenyeken - az olimpia nélkül - Vova nem tudta motiválni a csapatot bár volt erre két és fél éve.
Ami a játékosok kötődését illeti, hírek szerint a 'kiválasztott húsz játékos' fele le akarta mondani a válogatottságot még tavaly ősszel. OK, ez lehet túlzás de nagy lelkesedést - legalábbis akikről én tudok - Vova nem váltott ki a csapatból. (Akik folyton a kispadon ülnek képzelem mennyire vannak érte odáig.) Most az olimpia kétségtelenül egy game-changer lehet, majd meglátjuk mi következik ezután.
Tény viszont - és ezt már mások is mondták - h igazi előrelépés akkor lehetséges ha a válogatott védekezését végre összerakja valaki. Vova erre három év alatt nem volt képes.
Majd meglátjuk vele kezdődik-e majd a keret. Annával együtt érték el utánpótlás szinten sikereket és bízott benne. Biztos Golovin sem vak és látja Albek Anna korlátjait. Ugyanakkor elkezdett valamit felépíteni, ami azt hiszem az olimpiára sikerült is neki. Úgy határozott, hogy kijelöli azt a 20 embert és ezt az olimpiai ciklust velük fogja végigdolgozni. Ezek a lányok valószínű már egymás gondolatát is ismerik. Nem olyan egyszerű ám 2-3 embert beépíteni a csapatba. Sem emberileg sem szakmailag.
Én biztos vagyok benne, hogy a jövő évtől lesz változás a keretben, de az EB-t, ami részben hazai rendezésű még ez a keret fogja végigcsinálni.
Miért lenne az én véleményem megfellebezhetetlen azért, mert nem egyezik másokéval?
Azt tartom, hogy a közvéleménynek nem, vagy csak nagyon minimálisan szabad befolyásolni az ilyen dolgokat. Még akkor is, ha közvetetten mi, adófizetők finanszírozzuk az egész bulit. :)
A lényeg ez. Nem Golovin miatt vergődtünk el az olimpiai selejtezőig, hanem annak ellenére, hogy ő (meg Piga) van a kispadon.
Az idei EB sem lesz reprezentatív, mert a mérvadó országok kísérletezni fognak, így extrém esetben akár még egy érmet is hozhatuk róla, aztán két év múlva nézünk, mint Rozi a moziban.
Csak szólok, "lefotelszagértőzni" az ellentétes véleményeket, majd megfelebbezhetetlen hangnemben kijelenteni a sajátod, kb. az öntökönszúrás tipikus esete :)
Szerintem meg az lenne teljes tévút, ha a sok önjelölt fotelszagértő véleménye bármilyen formában is számítana a kapitány értékelésénél. Ilyen erővel 1-2 évente váltanánk edzőt, az meg nem sok jóra vezet.
Ahogy írtam, Golovin első 3 éve a botrányoshoz közelített, majd bemákolta a selejtezőt, onnan meg vastagon hozta ami elvárható. Az elmúlt évek legfontosabb versenyén hozták a legjobb eredményt helyezésben és talán játékban is. Ezzel a csapattal kb. ez a plafon, az elődöntőhöz a vb-hez hasonló szerencsére lenne szükség, hozhatnak ide bárkit.
Az biztos szülés miatt maradt ki? Emlékszem, hogy a 2014/15-ös szezon bajnoki döntőjében védett. Majd a 2015/16-os szezonban a Rosztovban játszott, emlékszem rá.
A 2012-es Eb-n sem volt All Star csapattagunk, pedig bronzérmet nyertünk.
Görbicz és Tomori is bekerülhetett volna. Tomorinak amúgy egyetlen All Star tagsága sincs (Mehlmannak és Háfrának viszont van).
Szucsánszki is bekerülhetett volna 2010-ben, de akkor végül nagyon lecsúsztunk.
Ezzel kapcsolatban az a probléma, hogy 10+ éve nem vagyunk a legjobb 4 között, így nehéz bekerülni.
Klujbernek mondjuk már másodszor sikerül, ő a legmagasabb polcon van kezelve nemzetközi szinten (a fiúknál Bánhidi ilyen, de neki az utóbbi években betettek a sérülések).
2004-ben bronzérmesek lettünk a hazai rendezésű EB-n (Kiss Szilárd volt a szövkap). Mégsem kaptunk egy helyet sem a nyolc játékosból álló All-Star csapatban.
Azt hiszem ez is ritka, mármint h a top-3 csapat közül az egyiket így 'kikosarazzák'.
Látom továbbra sem érted amit írok. Úgyhogy inkább hagyjuk....
Mellesleg az h valaki (mint te) 'megfellebbezhetetlen kijelentéseket tesz' és az h valaki 'mindenáron le akarja tolni a másik torkán a véleményét' két különböző dolog. Az első esetben a kommentelő meg van győződve arról h 'ő tudja a tutit' a másodiknál meg csak arról van szó h aktívan képviseli a véleményét (amit nem gondol megfellebbezhetetlennek). Utóbbi még mindig jobb...
Az All-Star a sportpolitikáról is szól amióta világ a világ. Ilyen szempontból éppenhogy jó ha több posztot lehet szétosztani, mert így kevesebb ország érzi azt h 'kihagyták a buliból'.
Ezért jött létre néhány éve a "legjobb védekező játékos" kitüntető cím is (up-világversenyeken legalábbis) Ezt igen ritkán kapja olyan aki jól is védekezik. Inkább egyfajta 'ezen kívül tehetséges játékos még...' díj ez valakinek akit a posztoknál kihagytak, de aztán mégis meg akarták említeni mondván 'te is képben vagy még...'
Mondanám, hogy egyetlen játékos van, aki a legutóbbi olimpián és most is bekerült az álomcsapatba, de Lunde most de iure nem került be, "csak" MVP lett.