Keresés

Részletes keresés

bta70 Creative Commons License 1 napja 0 0 3645

Ráadásul a spanyol női kézilabda-válogatott EB, VB és olimpiai érmeit elnézve, több volt az egyetlen fellángolásnál

Re: csemegézés

Előzmény: Tonio 2.0 (3640)
Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja 0 0 3644

Egyébként a spanyol 2019-es vb ezüst sem teljesen jó példa.

Annak is voltak előzményei:

2011 vb bronz, 2014 Eb ezüst... Sok játékos benne volt már azokban a csapatokban is, sőt talán a 2008-as Eb ezüstérmes csapatban is voltak már játékosok a 2019-es csapatból, pl Navarro.

A horvátok egyszeri csoda, a covidot azért írtam, mert ott zavar volt az első körben, a holland-szerbet pl elhalasztották, így a horvátok egy nappal többet pihenhettek, aztán meg az első győzelmeik után vérszemet kaptak.

Gojira Creative Commons License 1 napja -10 1 3643

De rögtön haraptál rá :-))

Előzmény: Tonio 2.0 (3642)
Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja -3 0 3642

Nem nyitnám újra a vitát. Most sem én hoztam szóba.

Előzmény: Gojira (3641)
Gojira Creative Commons License 1 napja -11 3 3641

Nem volt igazad. Simon a legjobb helyen van.

Előzmény: Tonio 2.0 (3635)
Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja -1 0 3640

A mi esetünk más, éppen azt mondom, hogy nálunk megvolt a köztes lépcsőfok: az olimpiai 6. hely.

Előzmény: a grúz szumó (3636)
mislenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 3639

Jól emlékeztem, épp most írták ki a nemzeti sporthoradóban.

Előzmény: mislenyi (3638)
mislenyi Creative Commons License 1 napja 0 0 3638

A megengedett 19 helyett csak18-at neveztünk, így van egy szabad helyünk, nem kell cserélni. Én így emlékszem. Pár csapatnál így van.

Előzmény: ducikenyér (3603)
tomzz Creative Commons License 1 napja 0 0 3637

Egész jó kis élvezetes meccs a holland - svájci. Lelkesen szaladgál mindkét csapat, nem nagyon bántva a másikat kemény védekezéssel. 20-14 a hollandoknak a félidő vége felé.

a grúz szumó Creative Commons License 1 napja -2 0 3636

ritka? a mi esetünkkel együtt az utolsó öt évben ez már három...

mindez a női kézilabdában, ahol előre oda szoktuk adni az érmeket az északiaknak + meg a franciáknak, meg (amig voltak) az oroszoknak...

úgyhogy vannak ilyen esetek, ezt akartam cáfolni.

mert kb úgy vezetted be ezt a ritkát, mint a lehetetlen szinonimáját...

A horvátok meg a covid Eb-n arattak...

valóban ott, ami egyébként senkinek nem volt megtiltva, hogy ott arasson... fájdalom, ezt mi nem annyira értettük meg, hogy az ottani bronz ugyanannyit ér, mint a tip-top full egészséges versenyeken elért...

Előzmény: Tonio 2.0 (3631)
Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja -2 1 3635

És milyen igazam volt, hiszen pont annyit játszott, vagy annál is kevesebbet, mint gondoltam.

Szerencsére akkora tehetség és olyan extra mentalitása van, hogy ezen is képes volt túltenni magát...

Előzmény: Bamberg58 (3634)
Bamberg58 Creative Commons License 1 napja -13 2 3634

Néhány fórumozótól persze nem ártana némi önreflexió,

Főleg tőled, miután annyi fórumon írtál Simon kölcsönadásáról,

aki most dicsérte agyon Lekicet, hogy mennyi mindent köszönhet neki!;-))

Előzmény: Tonio 2.0 (3575)
Bamberg58 Creative Commons License 1 napja -14 2 3633

Párizs hatalmas motiváló erő volt, ez volt az egyik, ami miatt jelentősen javult az erőnlétünk.

Ennek a hozadékát most is érezzük.

Ha Golovin hozzá teszi azt a kicsit, amit egy kapitánynak kell, ott is négybe jutunk, helyette a kedvencek voltak az elsők.

Egy 15 fős keretnél, a használhatatlan  Albek és Kácsor, baromi sokat jelentett!

Ennyin múlt, nagyon kicsin.

Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja 0 0 3632

Amúgy nem ezüst, hanem bronz a horvátoknál...

Előzmény: a grúz szumó (3630)
Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja 0 0 3631

Volt két ilyen eset, sokszor ennyi esetben meg nem volt ilyen. Ezért mondtam, hogy "ritka", nem pedig azt, hogy "soha", így nem egészen értem, mit cáfolsz ezzel.

Egyébként a 19-es vb-n borult a papírforma, a franciák ellenünk játszottak az Elnöki Kupáért, a norvégok is gyengébbek voltak, több hiányzójuk is volt.

A horvátok meg a covid Eb-n arattak...

Azt senki sem írta, hogy innentől minden szuper lesz...

Előzmény: a grúz szumó (3630)
a grúz szumó Creative Commons License 1 napja -1 1 3630

De ritka az, hogy a 10. helyek után valaki kapásból egy elődöntőt hoz.

Miért lenne ritka? Ez női kézilabda:

2017 VB 11. Spanyolország
2018 EB 12. Spanyolország
2019 VB ezüst: Spanyolország

2018 EB 16  Horvátország
2019 VB a horvátok ki se jutottak
2020 EB ezüst: Horvátország

És mostanra meg visszaestek a jól megérdemelt nihilbe...

Szóval még azt se mondhatjuk, hogy innentől minden szuper lesz.

Várjunk még egy-két világversenyt!

Előzmény: Tonio 2.0 (3608)
szabopalesz Creative Commons License 1 napja 0 0 3629
Bamberg58 Creative Commons License 1 napja -13 0 3628

Juhász meg az elmúlt évben állandó kerettag volt, logikus őt behívni mint bárki mást.

Nem logikus mert a semmire nem használható kategória!

Előzmény: tomzz (3616)
Bamberg58 Creative Commons License 1 napja -15 1 3627

Azt mondtam, hogy EB végéig nem írom, de ez megint az értelmetlen, Kókler kategória..;-))

Csíkos alig játszik, aki jobb mint Juhász, Kácsor sem...

Ha már csere, s tanulni akar, nagyon fiatal,

az Faragó mert benne van potenciál, Juhászban nem sok..értelmetlen.

Vagy apuka elintézte, mint a magyar fociban dívik?

Na ezért nem bízok én Golovinban!

Megint kezdi, aztán jön majd Albek és a többi kedvenc..
Így soha nem lesz normális B sorunk..

Mostanában hatalmas volt a mákja, de mi lesz ha egyszer ellopják a csodatevő ikonját?

Pont Csíkos tegnapi, passzívnál lőtt gólja mutatja, miért szolgált rá a korábbi kókler névre.

Ilyen  taktikai esetekre használhatta volna,

az olimpián, az extrém magas Planétát vagy uram bocsá ....Albeket, ha már kivitte!

Na de semmire se használta..

Előzmény: ducikenyér (3603)
objektív3 Creative Commons License 1 napja -1 2 3626

Nem három hónap légió, hanem három hét Vovával hozza el a csodát? Pár nap múlva hálás téma lesz...

Előzmény: Tonio 2.0 (3624)
objektív3 Creative Commons License 1 napja -5 1 3625

Egy olimpia nagyobb motiváció és gyengébb mezőny, egy 6. hely, HA már kijutottunk, nem nagy kunszt, a viszonyítás nehéz, nem matek ez, és önmagában a számszerű helyzések csalókák, ahogy csalóka volt pl. 2014-ben a 6. hely, 2018-ban a 7. és Tokióban a 7. hely.

Ha te is tamáskodtál Párizs után, akkor én is gondolhatom azt, hogy elvesztegetett olimpia volt.

Semmiképpen nem mondanám tök jó szereplésnek, inkább papírforma. Bár én is úgy éreztem, hogy javultunk (néhány játékos mindenképp), volt honnan!, de ha azt nézem, mit szenvedtünk az erősen meggyengült brazilok ellen, és hogy a svédeket és spanyolokat hogyan árazza be ez a mostani EB (persze minden összehasonlítás csalóka), akkor gondolhatom, hogy nem javultunk kellő mértékben és nem nyertünk egy 6. helyet, hanem elvesztegettünk egy olimpiát, amire ugye nehezebb kijutni, mint jól szerepelni...

Előzmény: Tonio 2.0 (3608)
Tonio 2.0 Creative Commons License 1 napja -1 3 3624

Igen, a 6. jobb, mint a 7.

Új csapatot kellett építeni, mert a tokiói olimpia után visszavonulás, lemondás, szülés, sérülés, vagy a kapitány hülyesége miatt hirtelen kiesett Misi, Zizi, Tomori, Kisfaludy, Szekeres (ő már előtte), és lényegében Zácsikot sem sokszor láttuk már egészségesen a válogatottban.

A 6. helyet mér a megújult csapattal értük el.

És nem úgy jutottunk tovább a csoportból, hogy az ellenfélnek már tét nélküli volt az utolsó csoportmeccs, mint a svédeknek Tokióban, hanem addigra már eldőlt a továbbjutásunk...

És a negyeddöntőben egy hajszálnyira voltunk az elődöntőtől.

De ebbe tök fölösleges amúgy jobban belemenni, hogy mi volt az olimpián.

Ha valaki ott még nem látott egyértelmű előrelépést, csak szerencse faktort, elfogadom, én is tamáskodtam.

De azóta ez a kérdés ezen az Eb-n eldőlt. Előreléptünk.

Ha valaki ezt abból vezeti le, hogy valaki azóta 3 hónapja ül a Metz kispadján, vagy a női Bundesligában játszik (EL-ben összesen kettő meccs volt a váciak ellen), vagy éppen egy román kiesőjelölt csapatban pattogtat, tegye...

Én másként gondolom, ez egy folyamat, nem három hónap légió hozza el a csodát...

Előzmény: a grúz szumó (3609)
van_Persil Creative Commons License 1 napja -16 0 3623

Egy szóval nem mondtam, hogy te cserét említettél, se azt, hogy kommentáltad volna a hírt. Egyszerüen csak a beszélgetésfolyamotokra reagáltam, nem konkrétan és kifejezetten neked címezve a hsz-t, hanem minden érdeklödönek, de a te hsz-odhoz bekapcsolódva, mert az volt az utolsó a folyamban. Ennyi.

Előzmény: Gojira (3621)
Azosztigen12 Creative Commons License 1 napja -2 6 3622

Nem akarok neveket írni - nehogy objektív meg rnd megsértődjön - de úgy tűnik vannak akiknek savanyú a szőlő a válogatott kapcsán.

Szóval ugye az olimpiai 6.hely illetve a mostani elődöntő az smafu. Elpazaroltunk egy olimpiát meg ugye az olimpia semmit se jelent.:)

Csak az furcsa, hogy korábban 2011-ben vb-re se jutottunk ki, 2012-ben és 2016-ban olimpiára.

Olyan játékosokkal, mint Pálinger, Görbicz, Zizi, Tomori, Bulath, Ferling, Zácsik, Kovacsicz, Szamoránsky, Bódi majd később például Kovacsics, Triscsuk, Kovács Anna, Klivinyi.

Ugye az idő mindent megszépít pedig mennyi betli meccse volt még ezeknek a neveknek is...

És igen, a mostani fiataloknak úgy kellett ütőképes válogatottat összehozni, hogy nekik nem volt egy olyan rutinos mag. Minden tiszteletem Reistadé, de azért valamivel egyszerűbb eredményeket elérni, ha egy Brattset, Mörk, Löke, Oftedal, Kristiansen van melletted és megoszlik a felelősség, mint mondjuk nem megsértve őket, de Szalay Babett vagy Tóth Eszti.

Kor alapján Szekerczés Lucáknak kéne most húznia a válogatottat. (utánpótlás all-star volt még ő is...)

Beérett az első kiemelkedő utánpótlás eredményt elérő válogatottunk.Most szépen arassa le a gyümölcsöt!

Gojira Creative Commons License 1 napja -9 0 3621

Egy szóval sem említettem cserét. Sőt, semmilyen kommentárt nem fűztem a hírhez.

Előzmény: van_Persil (3610)
van_Persil Creative Commons License 1 napja -15 1 3620

Players’ replacement
13.14. During the EHF EURO, any of the twenty (20) announced players can be replaced by a
maximum of six (6) new players from the original contingent of thirty-five (35) or less during
the competition in accordance with the following conditions:
- Up to two (2) players during the Preliminary Round
42
- Up to two (2) players during the Main Round
- Up to two (2) players during the Final Weekend
The date of the replacement(s) within the respective round can be chosen freely by the
delegation (“Everyday Replacement Option”).

Additional announcement of players
13.21. If at the first technical meeting, one day before the start of the EHF EURO, a delegation
nominates nineteen (19) or less players out of the Official Squad List to be part of the Official
Delegation, the delegation is entitled to nominate one (1) additional player out of the players
of the Official Squad...

van_Persil Creative Commons License 1 napja -16 2 3619

Tévedsz. Nekem van igazam.

A 18-as kereten belül (most már 19-es) minden meccsre tetszöleges 16 játékos nevezhetö, a "csere" az az EB-renem nevezett (a 35-ös keretben lévö) játékosok becserélését jelenti az EB-re nevezett játékosok helyett.

Előzmény: Aisa-09 (3615)
van_Persil Creative Commons License 1 napja -15 0 3618

Söt, a Juhász keretbe kerülése se.

Előzmény: tomzz (3617)
tomzz Creative Commons License 1 napja 0 0 3617

De a Pásztor, Csíkos, Kácsor, Janurik cserék nem a 35-ös keret terhére vannak!!!!!!

20 játékos volt nevezhető (mi 18-at neveztünk) ezen belül szabadon alakítható a napi 16-os meccskeret!

Előzmény: Aisa-09 (3615)
tomzz Creative Commons License 1 napja 0 0 3616

Valószínűleg Kácsor nem jött rendbe és ezek szerint a prognózis sem kedvező. Plusz ugye Simon hangján is lehetett hallani, hogy nem teljesen ok. Nyilván bejött valami felső légúti vírusos szar és nem 2 nap alatt múlik el. Juhász meg az elmúlt évben állandó kerettag volt, logikus őt behívni mint bárki mást.

Előzmény: Gojira (3604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!