Egyébként a spanyol 2019-es vb ezüst sem teljesen jó példa.
Annak is voltak előzményei:
2011 vb bronz, 2014 Eb ezüst... Sok játékos benne volt már azokban a csapatokban is, sőt talán a 2008-as Eb ezüstérmes csapatban is voltak már játékosok a 2019-es csapatból, pl Navarro.
A horvátok egyszeri csoda, a covidot azért írtam, mert ott zavar volt az első körben, a holland-szerbet pl elhalasztották, így a horvátok egy nappal többet pihenhettek, aztán meg az első győzelmeik után vérszemet kaptak.
Egész jó kis élvezetes meccs a holland - svájci. Lelkesen szaladgál mindkét csapat, nem nagyon bántva a másikat kemény védekezéssel. 20-14 a hollandoknak a félidő vége felé.
ritka? a mi esetünkkel együtt az utolsó öt évben ez már három...
mindez a női kézilabdában, ahol előre oda szoktuk adni az érmeket az északiaknak + meg a franciáknak, meg (amig voltak) az oroszoknak...
úgyhogy vannak ilyen esetek, ezt akartam cáfolni.
mert kb úgy vezetted be ezt a ritkát, mint a lehetetlen szinonimáját...
A horvátok meg a covid Eb-n arattak...
valóban ott, ami egyébként senkinek nem volt megtiltva, hogy ott arasson... fájdalom, ezt mi nem annyira értettük meg, hogy az ottani bronz ugyanannyit ér, mint a tip-top full egészséges versenyeken elért...
Volt két ilyen eset, sokszor ennyi esetben meg nem volt ilyen. Ezért mondtam, hogy "ritka", nem pedig azt, hogy "soha", így nem egészen értem, mit cáfolsz ezzel.
Egyébként a 19-es vb-n borult a papírforma, a franciák ellenünk játszottak az Elnöki Kupáért, a norvégok is gyengébbek voltak, több hiányzójuk is volt.
A horvátok meg a covid Eb-n arattak...
Azt senki sem írta, hogy innentől minden szuper lesz...
Egy olimpia nagyobb motiváció és gyengébb mezőny, egy 6. hely, HA már kijutottunk, nem nagy kunszt, a viszonyítás nehéz, nem matek ez, és önmagában a számszerű helyzések csalókák, ahogy csalóka volt pl. 2014-ben a 6. hely, 2018-ban a 7. és Tokióban a 7. hely.
Ha te is tamáskodtál Párizs után, akkor én is gondolhatom azt, hogy elvesztegetett olimpia volt.
Semmiképpen nem mondanám tök jó szereplésnek, inkább papírforma. Bár én is úgy éreztem, hogy javultunk (néhány játékos mindenképp), volt honnan!, de ha azt nézem, mit szenvedtünk az erősen meggyengült brazilok ellen, és hogy a svédeket és spanyolokat hogyan árazza be ez a mostani EB (persze minden összehasonlítás csalóka), akkor gondolhatom, hogy nem javultunk kellő mértékben és nem nyertünk egy 6. helyet, hanem elvesztegettünk egy olimpiát, amire ugye nehezebb kijutni, mint jól szerepelni...
Új csapatot kellett építeni, mert a tokiói olimpia után visszavonulás, lemondás, szülés, sérülés, vagy a kapitány hülyesége miatt hirtelen kiesett Misi, Zizi, Tomori, Kisfaludy, Szekeres (ő már előtte), és lényegében Zácsikot sem sokszor láttuk már egészségesen a válogatottban.
A 6. helyet mér a megújult csapattal értük el.
És nem úgy jutottunk tovább a csoportból, hogy az ellenfélnek már tét nélküli volt az utolsó csoportmeccs, mint a svédeknek Tokióban, hanem addigra már eldőlt a továbbjutásunk...
És a negyeddöntőben egy hajszálnyira voltunk az elődöntőtől.
De ebbe tök fölösleges amúgy jobban belemenni, hogy mi volt az olimpián.
Ha valaki ott még nem látott egyértelmű előrelépést, csak szerencse faktort, elfogadom, én is tamáskodtam.
De azóta ez a kérdés ezen az Eb-n eldőlt. Előreléptünk.
Ha valaki ezt abból vezeti le, hogy valaki azóta 3 hónapja ül a Metz kispadján, vagy a női Bundesligában játszik (EL-ben összesen kettő meccs volt a váciak ellen), vagy éppen egy román kiesőjelölt csapatban pattogtat, tegye...
Én másként gondolom, ez egy folyamat, nem három hónap légió hozza el a csodát...
Egy szóval nem mondtam, hogy te cserét említettél, se azt, hogy kommentáltad volna a hírt. Egyszerüen csak a beszélgetésfolyamotokra reagáltam, nem konkrétan és kifejezetten neked címezve a hsz-t, hanem minden érdeklödönek, de a te hsz-odhoz bekapcsolódva, mert az volt az utolsó a folyamban. Ennyi.
Nem akarok neveket írni - nehogy objektív meg rnd megsértődjön - de úgy tűnik vannak akiknek savanyú a szőlő a válogatott kapcsán.
Szóval ugye az olimpiai 6.hely illetve a mostani elődöntő az smafu. Elpazaroltunk egy olimpiát meg ugye az olimpia semmit se jelent.:)
Csak az furcsa, hogy korábban 2011-ben vb-re se jutottunk ki, 2012-ben és 2016-ban olimpiára.
Olyan játékosokkal, mint Pálinger, Görbicz, Zizi, Tomori, Bulath, Ferling, Zácsik, Kovacsicz, Szamoránsky, Bódi majd később például Kovacsics, Triscsuk, Kovács Anna, Klivinyi.
Ugye az idő mindent megszépít pedig mennyi betli meccse volt még ezeknek a neveknek is...
És igen, a mostani fiataloknak úgy kellett ütőképes válogatottat összehozni, hogy nekik nem volt egy olyan rutinos mag. Minden tiszteletem Reistadé, de azért valamivel egyszerűbb eredményeket elérni, ha egy Brattset, Mörk, Löke, Oftedal, Kristiansen van melletted és megoszlik a felelősség, mint mondjuk nem megsértve őket, de Szalay Babett vagy Tóth Eszti.
Kor alapján Szekerczés Lucáknak kéne most húznia a válogatottat. (utánpótlás all-star volt még ő is...)
Beérett az első kiemelkedő utánpótlás eredményt elérő válogatottunk.Most szépen arassa le a gyümölcsöt!
Players’ replacement 13.14. During the EHF EURO, any of the twenty (20) announced players can be replaced by a maximum of six (6) new players from the original contingent of thirty-five (35) or less during the competition in accordance with the following conditions: - Up to two (2) players during the Preliminary Round 42 - Up to two (2) players during the Main Round - Up to two (2) players during the Final Weekend The date of the replacement(s) within the respective round can be chosen freely by the delegation (“Everyday Replacement Option”).
Additional announcement of players 13.21. If at the first technical meeting, one day before the start of the EHF EURO, a delegation nominates nineteen (19) or less players out of the Official Squad List to be part of the Official Delegation, the delegation is entitled to nominate one (1) additional player out of the players of the Official Squad...
A 18-as kereten belül (most már 19-es) minden meccsre tetszöleges 16 játékos nevezhetö, a "csere" az az EB-renem nevezett (a 35-ös keretben lévö) játékosok becserélését jelenti az EB-re nevezett játékosok helyett.
Valószínűleg Kácsor nem jött rendbe és ezek szerint a prognózis sem kedvező. Plusz ugye Simon hangján is lehetett hallani, hogy nem teljesen ok. Nyilván bejött valami felső légúti vírusos szar és nem 2 nap alatt múlik el. Juhász meg az elmúlt évben állandó kerettag volt, logikus őt behívni mint bárki mást.