A magyar női kézilabda-válogatott – leszámítva a tokiói olimpiát – legutóbb a 2018-as Európa-bajnokságon tudott a legjobb nyolc közé kerülni, ebben az olimpiai ciklusban pedig két vb 10., valamint egy Eb 11. helyezést tudott fölmutatni.
AHHOZ, HOGY AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNÁRA ELJUSSUNK, SZÜKSÉG VOLT ARRA, HOGY A VILÁGBAJNOK FRANCIÁK HÁZIGAZDAKÉNT KAPJANAK KVÓTÁT, ILLETVE A SZINTÉN A KÖZVETLEN VILÁGELITBE TARTOZÓ OROSZOKAT KIZÁRJÁK.
Az is a kezünkre játszott, hogy az olimpiai selejtező csoportbeosztása a világbajnokságon jobb helyezést elérők számára próbál kedvezni, és a vb-n legjobb, selejtezős eredményt elérő svédek mellé az utolsó vb-kvótás csapatként csak mi csatlakoztunk európai válogatottként.
És majd ha a végén a túlterhelés miatt nem lövi be a helyzeteit jön a kommentcunami. Nem mindegy mennyi játékperc van a lábakban, még ha a regenerációra oda is figyelnek. Főleg a végjátékban.
Balszélen ketten kb hasonló szint, mindkettő remek, de az utóbbi időben egyikük sincs csúcsformában, szerintem ott kellenek ketten, jól kiegészítik egymást.
A szélsőjáték jó és fontos is a csapat támadójátékában, sztem se kellene spórolni rajtuk, menjen csak 2 szélső. Itt 5-6 meccsen kell helytállni kétnaponta és nem nagyon van könnyű ellenfél aki ellen lazítani lehetne. Használjuk már normálisan amink van.
Nem szállok rá, csak keresem azokat akiket ki fognak, ki lehetne hagyni, és a szélsők azok akiket először beáldoznak, és ebből kiindulva sajnos igaz, hogy ez az év se Mártonnak, se Neki nem az igazi, éa ha 1 szélső megy akkor inkább legyen Márton. De mindegy is, Szabó Nina nem mehet, de sztem jó gondolat, hogy 2 fix szélső helyett legyen 1 szélső és egy másütt is bevethető univerzálisabb játékos.
Mondjuk ziccerek tömegét nem hagyta ki, tekintve, hogy kapura se nagyon dobott. A 3 meccs alatt volt összesen 6/2-es lőlapja, ebből svéd meccsen 4/1, Japán ellen kapura se lőtt.
Megjegyzem amit már korábban is szóvá tettem, hogy kinti lövése már szinte nincs is, a 3 meccs alatt egy lövése se volt kintről.
Miért Nadine-ra szállsz rá? Irányítót hozni egy szélső helyett amúgy se túl bölcs gondolat. Legyen Szabó Vámos helyett (aki ziccerek tömegét hagyta ki a két meccsen), ha már ennyire ragaszkodsz hozzá.
Azért mondhatjuk, hogy kuriózum vagy itt a fórumon, Fater. Általában minden szurkolónak vannak személyes kedvencei, de hogy valakinek a szövetségi kapitány legyen az, egy ilyen 3 év után, az kemény. WTF, ahogy a művelt nyugati mondaná....
Röpködnek a nevek, posztok, ötletek, sokan sokfélét javasolnak. Indok meg akad bőven.
Én meg csak jószándékú öreg laikus vagyok, aki bár leninnel már nem jattolt, de élőben láttam az Amált a Vasasban is, a Fradiban is, a válcsiban is. Kb azóta nézek női meccseket.
De miért is írom mindezt? Mivel nőkről van szó, nehezebben kezelhetők, kiszámíthatatlanabbak.
Magam is megtapasztalhattam. Vannak férfi edzők, akik ügyesen kezelik a helyzetet, vannak, akik kevésbé. Hogy a lelkes szurkolókról már szó se essék!
De amiben jobbára egységes a Fórum; a Vova alkalmatlan. A kudarc az övé, a siker meg rajta kívül mindenkinek köszönhető, csak neki nem. Mert alkalmatlan hülye.
Up VB arany? Up Eb arany? Csak mázli, illetve az ellenfelek voltak gyengék.
Hogy kijutottunk Párizsba? Csak azért, mert a lányaink képesek voltak ellensúlyozni a Vova hibáit!
Hogy miben hibázott? Kb mindenben. Rossza stratégia, rossz a taktika, nincs koncepció, hibás az összeállítás, nem tud cserélni, etc!
És hogy így felsoroltam a lényegesebb hibáit, vaj milyen szereplés lenne elfogadható az olimpián?
Azt még nem tudjuk, de hogy az elértnél jobb, az tuti!