Gazdasági adatok és elemzések a magyar gazdaságról.
Nem idegesítjük szándékosan a másikat! Nem gúnyolódunk! Nem próbáljuk megsérteni a másik topikolót, törekszünk a normális hangnemre, toleráljuk a sajátunktól eltérő véleményt!
Mindenki úgy kommunikáljon, ahogy azt stílusában és tartalmában elfogadhatónak tartaná önmagára, vagy a szeretteire tekintve. Akinek nem egyértelmű hol a határ, az előző mondatot olvassa, és értelmezze újra!
Vigyázz! A léc alacsony!
A vélemény szabad, a stílus kötött!
A dehonesztálás, a dehumanizáció tilos! Figyelem! Ez nem csak a topikolókra érvényesen, a közszereplőkre tekintve is tilos! Mindenki emberi méltósága védett.
nem értem.. már az mekkora gáz, hogy ilyen egyáltalán felmerül - politikai oldaltól függetlenül - hogy nem hívom meg azt, aki kezdeményezte az egészet és/vagy az ő kormányzása alatt az egész elindul...
de hát orbán mindig ilyen piti, kicsinyes bosszúálló szarrágó volt - számtalan példa van erre - ezzel szerintem te is tisztában vagy, erről szól kb az élete egy jó része...
Téged nem zavar kicsit sem, hogy Magyar Péter az alany? Minek orbánozol? Magyar Péter kormányúr nem hívta meg a regnáló polgármester. Ezt eddig érted?
Nyilván volt kormányfőket nem szokott meghívni az új kormányfő.
Nem érzed a különbséget, nem érted mi a különbség?
nem értem.. már az mekkora gáz, hogy ilyen egyáltalán felmerül - politikai oldaltól függetlenül - hogy nem hívom meg azt, aki kezdeményezte az egészet és/vagy az ő kormányzása alatt az egész elindul...
de hát orbán mindig ilyen piti, kicsinyes bosszúálló szarrágó volt - számtalan példa van erre - ezzel szerintem te is tisztában vagy, erről szól kb az élete egy jó része...
(teljesen mindegy, hogy mit tett vagy nem tett gyurcsány, a min az lett volna, hogy meghívja (és akkor még mindig el lehet dönteni, hogy elmegy vagy sem), de ha el is ment volna, az nem jelenti azt, hogy ott össze kellett volna ölelkezni, közösen jókat mosolyogni képeken esetleg pogácsázni, hanem csak az illem. Pár közös fotó a németekkel, és úgy is ment volna a csába, már ha elmegy)
a polgármester meg nem hívását meg azért nem értem - mármint, hogy mit lovagolnak rajta - mert egyrészt
- ez nem új gyár, hanem bővítés
- a csaj 100 mrd-s, bíróság által még ki nem mondott köztörvényes ügyben gazsulált
- egyébként ő mint polgármester 2014-től, mit tett hozzá ehhez a bővítéshez, mint polgi?
gyurcsány alatt alpolgi volt, az urban legend szerint képesek voltak összefogni (fidesz-mszp) hogy idejöjjön a gyár, és gondolom akkor meg is hívták a gyáravatóra (ahová gyurcsányt ugye nem)..
és ha akkor szépen elment az avatóra (99, mivel fullfideszes amióta az eszét elhagyta), tényleg nem értem, hogy az értetlenkedés alapja... visszanyalt a fagyi + inkább foglalkozzon a 128 mrd magyarázatával...
ti meg gumicsontozzatok rajta...
képzeld el, hogy fordított esetben miket írogatnátok, pl teljesen normális, hogy a hazaárulókat nem hívják el ilyen helyekre, ez mindenhol így szokás (??) meg hasonló...
Ezek szerint az EU kérésére kellett a kkv/mikro kedvezményes hiteleit megszüntetni.
Nem a gonosz púnió miatt kellett, hanem mert hatékonytalan volt, a cégek egy jelentős része csak arbitrálni vette fel, a 3%-os hitelből vettek 7%-os állampépört. Otthon start ugyanez, a támogatás jelentős része ingatlan lordokhoz került, megvették a második, harmadik lakást befektetésnek.
az allam rossz gazda, nem olvastad mar ezerszer a sinenben, abroszkatol? :)
40 év cucilizmus után ezt még mindig magyarázni kell? Igaz, azt is magyarázni kell, hogy az orosz birodalmi imperializmus miért rossz. Hát ez van, a hülyéknek sokat kell magyarázni.
Igen, az állam az esetek 99%-ban rossz gazda, viszont vannak esetek amikor ezt a hatékonyságvesztést érdemes bevállalni más célok érdekében. Pl. ha a BKV-t privatizálnánk, akkor nem kéne többet támogatni, viszont piaci alapon olyan magasak lennének a jegyárak hogy mindenki kocsiba ülne a város meg megfulladna.
Tisztelet és szabadság :D Tisztelet főleg :D "nem szó szerint gondoltam :D
Nem baj, majd az összes hasonló után elmondják hogy bocs :) Érdekes a Fideszben sose kurva anyáztak a Parlamentben. De hát így jársz ha civilekkel töltöd fel a Parlamentet, 0 politikai tapasztalattal.
Beszélni se tudnak sokan, csak beülnek oda és azt hiszik a kocsmában vannak. Ő is azt hitte.
A legnagyobb veszélynek én az új autók alapszisztémáját látom. A régebbi autóknál nem kellett semmire ránéznem, és könnyen ki-be kapcsoltam vagy állítottam mondjuk a fűtésen. A sebbeség vagy más kijelző ellenőrzésére elég volt egy pillantás, és ez nem viheti el másodpercekre a figyelmet. Az újabb autónál viszont gyakran egy kis érintő felülelet kell eltalálni ujjal, még a fűtés álllításra is, amire oda kell nézni, és egyeseknek ez másodpercekig is eltarthat, közben már az árokban vagy a másik sávban találhatja magát az ember. Igaz, nekem még ez nem okozott gondot, de tudatában vagyok, hogy menet közben még a seggfűtés állítása is veszélyes, mert ujjal eltalálni a pici felületet nehéz, közben az autó sem statikusan áll. Sok baleset származik szerintem ilyrsmikből, a mobilikról ne is beszéljek, mégha kihangosítás van is.
A tanár úr mit szólt ehhez a másik (világ legjobb) topikjában? Ha Orbánék idejében vittek volna be így újságírót advó a földön rángatózva üvöltötte volna hogy elkezdődött... mostantól mindenki veszélyben van, bárkiért eljöhetnek...
Gondolom le se szarta hogy elvittek a semmiért egy megmondóembert....aki mit mondott? Ha becsukjátok Orbánt tüntetni fogunk = terrorizmus :)))))
nem hergelni kell a németeket, hanem megszabadulni tőlük
elég nagy hiba volt televágni az országot német eredetű cégekkel
én ezt csak úgy engedtem volna, hogy a központot idehozza, ő maga családostul ideköltözik
olyat nem mint a merci gyár, hogy az egy leányvállalata a német központnak
ezeket vigyék máshova, ebben testesül meg a gyarmati lét, pontosan ebben, hogy a leányvállalatokon keresztül a tényleges munkát hozzák ide, és aztán a vele keresett pénzt meg kifelé
eleve túl nagy volt már 2010-ben is a magyar gazdaság német kitettségege
még ha marad is ez az összeszerelő üzem stratégia, akkor is alap kellett volna, hogy ha jön 1 német, akkor jön mellé egy francia is, hogy ne legyen német - politikai, és gazdasági - kitettség
Jaja, egyre jobban hígulnak fel, a balkáni arcokat nehéz betörni ezeknek az idétlen országoknak :)
Ausztriában engem megbüntettek azért amikor megkaptam a letelepedési engedélyt.
Semmit nem csináltam nem szabályosan, egyszerűen ennyi idő kellett hozzá, de az osztrákok megindokolták hogy túl sokára lett meg ezért 200 euró Strafe. Valami pár nappal. OK.
Akkor jöttem rá hogy itt minden lószarért meg fognak büntetni :)
Csodálkozom hogy anno amikor élveztem a sörömet a főtéren és odajött két kék elküldeni hogy ne ott sörözzek nem büntettek meg, meg is köszöntem nekik és elvonultam a folyópartra iszogatni :)
Hát ha a rezsicsökkentéshez valóban hozzá kell nyúlni, azt már nehéz lesz megmagyarázni a magyaroknak hogy Orbán tehet erről is mert a számla ott fog virítani a magyar asztalokon.
A 13-14 havi nyugdíjat meg eleve el kell törölni, azt én kicsit se bánom. Abból nincs nemzeti lerohadás ha fenntarthatóbb lesz a nyugdíjrendszer.
A járókeretes nyugdíjasok hőbörgése senkit se érdekel, nem lehetünk gerontokrácia.
"btw sulyosabb ugy, mint a gyorshajtas mert kozvetlen balesetveszely... az asszony negyjegyu buntetest meg ket honap eltiltast kapott erte) mert akkora helyet kell hagyni, amit ugyis kihasznal egy masik, hogy ide pont beferek."
A gyorshajtás a legnagyobb balesetveszély. Azokat nagyon helyes ha büntetik, pláne aki tényleg száguldozik. Arra nincs mentség, azokat nyugodtan lehet büntetni.
A legviccesebb hogy megmagyarázod hogy tulajdonképpen a giga büntetés meg eltiltás csodálatos, mert hatalmas veszély volt hogy a feleséged kocsija meg a másik közé már nem fért volna be a kocsi (gondolom abban a rendőrállamban olyan szintű kamerai megfigyelés van hogy azért is megbüntetnek ha hugyozol egy autóút mellett, észreveszik.
A magyar államkassza is tele lehetne ha úgy büntetnének meg annyi mindenért mint ott. Én már Ausztriát is Strafelandnak hívtam, Svájcra is hatványozottan igaz.
ne égessétek magatokat volvus, tegnap ez a kör már lement..
a dagatt nem hívta meg gyurcsányt az átadásra, kb itt indult, de ez nem számít...
a csaj meg örüljön, hogy nincs még előzetesben (remélhetőleg megy ő is majd a böribe)..
az is lehet, hogy a németek kérték, hogy ne legyen ott, valamilyen szinten biztosan képben vannak a belpol dolgokkal is, emlékezzél, amikor azt mondták borkaiéknak, hogy a telekügy németben beülős történet lenne...
vagy a másik, hogy az államnak fontos, stratégiai szerepű, amúgy jól működő szolgáltató céget úgy adnak magánkézbe, hogy a vásárlónak állami bank ad hitelt és bankgaranciát a vásárláshoz, és természetesen másnaptól már az állam fizet is a szolgáltatásért. Ez vajon kinek volt érdeke?
az allam rossz gazda, nem olvastad mar ezerszer a sinenben, abroszkatol? :)
amikor egy kulfoldi szolgaltato ceg veszi meg (sajat allami tamogatasbol, hitelbol), akkor meg tapsoltok?
Nem tudom a választ arra, hogy meghülyült vagy nem, de valószínűleg nem. Csak tipikus baloldali. Szakszervezeti vezetőként úgylátszik tipikus szélsőbalos nézetei vannak. Börtönbe a régi régi rendszer politikusaival, tisztán politikai okokból, legalábbis politikai okokat hangoztat, mert még megerősödik a jelenlegi ellenzék. A baloldali az baloldali marad, bújhat bármilyen "demokrata, liberális vagy akár konzervatív" köntösbe.
Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta, hogy 2008-ban kifejezetten azzal a céllal nevezték ki alpolgármesternek, hogy a városháza szakmai csapatával segítse a Mercedes-gyár megépülését. Arra is felhívta a figyelmet, hogy munkatársaival együtt azóta is politikai sallangtól mentes, szakmai munkát végeznek, amely a Mercedes számára is egyértelmű volt.
Magyar Péter a német vállalaton keresztül üzent
Az ügy egyik érdekessége, hogy a városvezetésnek Magyar Péter kormányfő nem személyesen adta át üzenetét, ezt a Mercedesnek kellett közvetítenie:
Ezek szerint az EU kérésére kellett a kkv/mikro kedvezményes hiteleit megszüntetni. Érthető logikus, az ő cégieket nem érinti, ez a magyar tulajdonű cégeket érinti.
Köszönjük szépen a MagyarPéter-kormánynak. Rakjon hozzá díszsornak kis magyar zászlókat, és énekelje el a szózatot, attól lesz nemzeti!
Korábban Bulgária is azzal fenyegetett, hogy megvétózza a 21. szankciós csomagot, amennyiben Kirill orosz ortodox pátriárkát nem veszik le a szankciós listáról, később pedig Olaszország is csatlakozott ehhez az állásponthoz. Miután azonban Kirill pátriárkát eltávolították a listáról, ezek a kifogások megszűntek.
Amúgy tegnap mély kusshadás után megszólalt az eu megfelelő biztosa a magyar alkotmányos puccsról. Azt mobdta figyelik az eseményeket.
Ennyi. Ezt bírta magából kipréseln.
Magyar-kormánnyal párhuzamosan az EU is amortizálja magát. Ez amolyan politikai elemzői megmondás tőlem. Remélem minél jobban és teljesebben megtörténik ez, és minél gyorsabban.
Mindenesetre szépen kirajzolódik a természete, még azoknak is akik esetleg eddig illúziókat kergettek, vagy zs generációs fogalomtalan.