"A gyenge bajnokságból jövő Krim még hagyján, de a Buducnost??? Érthetetlen számomra, hogy ők hogy lehetnek automatikusan résztvevők. Max a múltjuk szól mellettük, de ennyi erővel hol van akkor a Hypo..."
A jövő évi rangsorolás a 20/21; 21/22; 22/23-as szezonok alapján készült. Ott még egész vállalható volt a Budu. De csúsznak lefelé a rangsorban. Lásd az alábbi hozzászólást a szomszéd topicban.
Szerintem kap a Podravka és ti is. Az plusz 1 ország (mármint a horvátok). A norvég harmadik esélytelen szvsz. Vagy a románok vagy ti kapjátok, de kiindulva abból, hogy a Loki majdnem a Viperst is elkapta, míg a román második a csoportból se jutott tovább, ezért én esélyesebbnek érzem a Lokit. (pláne, hogy mi rendezzük a FF-t, kontinens viadalokat, stb...)
Jaj, elnézést, teljesen elkalkuláltam magam. 14 csapattal számoltam, elképzelni se tudom, miért. :D Így már azért bizakodóbb vagyok. Akkor szerintem a Podravka kap?
Tehát hivatalos lett a BL-ben automatikusan résztvevő 9, és a 10 pályázó csapat. Nézzük:
Biztosan BL résztvevő a dán bajnok Esbjerg, a második Nykobing, a francia bajnok Metz, norvég bajnok Vipers, német bajnok Bietigheim, magyar bajnok FTC, román bajnok CSM. Ezek azt hiszem mind egyértelmű, senki nem vitathatja jogosságukat. A gyenge bajnokságból jövő Krim még hagyján, de a Buducnost??? Érthetetlen számomra, hogy ők hogy lehetnek automatikusan résztvevők. Max a múltjuk szól mellettük, de ennyi erővel hol van akkor a Hypo...
A maradék 5 helyre 10 csapat pályázik. Podravka, Odense, Brest, Győr, Dortmund, Rapid, Bistrita, Sola, Storhamar és mi. Érdekes, hogy az Ikast nem pályázik, bár aligha mehetnének negyedik dán csapatnak, szóval érthető. Kicsit vicces, hogy a címvédő ETO-nak pályázni kell, a Budu meg ott van már, na mindegy. Az Odesne, ETO, Brest helye úgy gondolom biztos, ahogy egy második román csapaté is annak tűnik. Ezután marad egy hely. A Podravka, a Sola és a Dortmund szerintem maguk se gondolják komolyan, tehát maradunk mi, a Storhamar és a Bistrita. A Storhamar pedig EL győztes...
Közben Pineau a Metzhez igazolt. Azért jelentős konkurencia Petra számára. Kíváncsi vagyok, mi indokolta ezt a váratlan igazolást, de remélem, hogy Petra ettől függetlenül sokat tud majd játszani.
Ez valóban mellettünk szól, de úgyis nézhetjük, hogy mi kiestünk az EL csoportkörből, mielőtt BL csapat lettünk, ők most döntősek lettek. A sok néző az mindkét csapatnál adott, az idei szereplés terén azért jobban állunk tényleg, nálunk 1 BL győzelem, egy negyeddöntő, egy nyolcaddöntő, náluk egy negyeddöntő és egy csoportkörös búcsú. Az EL-ben, ha számít, azért nekik két final4 csapatuk volt, nekünk egy negyeddöntő, de azért ez talán nem annyira jelentős tényező (mármint az EL).
Lehet, igazságosabb lenne, ha selejtezni kéne a BL helyekért, ami alól mondjuk kivételt képezne a francia, magyar, dán, norvég, román, német bajnokcsapat. Akkor senki nem vádolhatna senkit azzal, hogy pofára került oda. (Igen, tudom, így is baromi sűrű a versenynaptár.)
Egyetértek. Szerintem a tavalyi mezőnyből a Lublin és a mi helyünk kiadó. Nyilván az Ikast 4. lett, de azért a 3 dán csapat meglesz valószínűleg. A Savehof és a Budu helye is megkérdőjelezhető lenne, de a svédeket ignorálni furcsa lenne mégiscsak, a Buducnostnak meg honi bajnokság hiányában a létezését fenyegetné, ha nem indulhatnának. A többi csapat helye azt gondolom egyértelmű, úgyhogy gyanítom, hogy az említett 2 hely kiadó. Kérdés persze ki pályázik rá. Magunkon kívül szerintem legalább a Storhamar, a Bistrita és a Nantes, meg még ki tudja. Ez azért egy EL-győztes, egy kőgazdag meg egy egyre erősebb csapat egy erős bajnokságból. Nem gyenge konkurencia.
Amennyiben az EHF hajlandó lenne eltekinteni a bajnok de játékerőben kifejezetten gyenge csapatoktól, akkor kevésbé kéne izgulnotok. Ekkor kb. így nézne ki jövőre a BL16.
Igen, ez is benne van sajnos... Elég erős lesz a konkurencia a kevéske (max 2?) szabad helyért. Lehet, hogy a végén Kácsor nagy nyertese lesz ennek az igazolásnak.