Keresés

Részletes keresés

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.28 -1 2 12672

Ne mond már hogy neked ez valódi kérdés tud lenni,a spanyol csapatok azért tényezők a női mezőnyben,míg a csehek gyakorlatilag nem!

Hidd el az sokat segítene ha el tudnál attól vonatkoztatni hogy Eszti ETO nevelés....nem vitatkoznánk ilyen triviális kérdésen hogy erősebb e a spanyol bajnokság mint a cseh....

 

Előzmény: Gojira (12671)
Gojira Creative Commons License 2024.02.28 -2 1 12671

És ezt honnan tudnánk? Vagy te nézel cseh és spanyol bajnokikat?

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (12670)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.28 -1 2 12670

Vonatkoztassunk el attól hogy a Bere Bera most éppen milyen erős csapat,de abban szerintem mind a ketten egyetértünk hogy a spanyol bajnokság lényegesen erősebb mint a cseh!

Előzmény: Gojira (12663)
RnD Creative Commons License 2024.02.28 -6 8 12669

Targu Jiu—Móvár: 20-22 (10-10)    február 18.

 

 

Ilyen stresszes meccse még nem volt a Móvárnak. Ráadásul egy játékerőben gyengébb ellenféllel......persze óriási volt a tét (legalábbis nekünk)

 

Első támadásunk végén Tóth Gabi ment be baloldalon indulásból, a labdát a kapus védte, Gabi visszafordult és rögtön reklamálni kezdett, bár nem nagyon volt miért (a védők faultolni nem faultolták…) Majd jött Stranigg Zsófi négy kihagyott helyzete: először indulásból, aztán középről szélsőbefutás után, majd jobboldalon betörésből vágta a kapusba a labdát és végül kimaradt balszélről is egy ziccer  (kipattanó labdából). Mindez öt perc alatt....nem sokkal később már Nati volt helyette.

 

Közben Lancztól is láttunk egy gyenge lövést jobboldalról – ő az utóbbi időben egyáltalán nincs formában – és Tóth Eszti is össze-vissza lövöldözött: középen talpról védő fölött, majd baloldalról kilenc méterről kisebb felugrásból kísérletezett, aztán meg b3 9 méterről átlövésből a kapufát találta el és ugyanonnét még egyszer a védőket. Tóth Gabi középen talpról kétszer is kapura bombázta a labdát, sikertelenül. Jobbszélen Udvardi az első neki szánt passzt nem tudta elkapni – mondjuk inkább TE hibájából – a másodikat már elkapta, de aztán a labdát a kapusba lőtte, nem sokkal később meg kiállították. Rengeteget hibáztunk az első húsz percben....

 

Gólt először Pásztor Nonó szerzett, kezdetben ő volt az egyetlen játékosunk elöl aki nem veszítette el a fejét (1-1 6’40”). Faragó Luca lőtte a másodikat, szintén beállóból, a harmadikat meg Tóth Eszti miután végre sikeresen be tudott törni a két jobboldali védő között (3-3 13. perc) És rendezetlen védelem ellen Ivancok is betalált középen hat méterről (3-4) De az első negyedórában így is csak négy-négy gól esett mindkét oldalon, nem túl sok, a kapusok viszont nyolcvan százalékkal védtek.

 

Egy idő után a két szlovák jv is beindult és egyre-másra szórta ki a játékosokat, rendkívül szigorúan ítélték meg a mezhúzásokat, ugyanakkor a hatoson vagy a hatos előtti faultokat illetően már jóval megengedőbbek voltak… Az ellenféltől négy játékost  küldtek le az első félidőben, tőlünk mindjárt hatot (Pásztor Nonó, Lancz, Udvardy, Ivancok, TG, Ivancok…) Ez sem növelte a játék színvonalát, bár a védekezésünk még emberhátrányban is jól működött, Szemerey Zsófi meg kiválóan védett.

 

A 10. perc után új játékosok kerültek pályára: Albek Anna, aki lőtt betörésből egy gólt (igaz aztán összehozott egy belemenést is). Tóth Niki beállítása azonnal dinamikusabbá tette a támadásainkat as per usual, először Tóth Esztinek nyitott területet balszélen aztán Ivancoknak adott rendezetlen védelem ellen gólpasszt majd Udvardi kapott tőle egy labdát ziccerbe, és utána jobboldalon betörésből kiharcolt egy hetest is (amiből gól lett) [5-7 20. perc]  De újra jöttek a hibák: kihagyott ziccer balszélről, Ivancok első kiállítása, Albek Annától egy belemenés, és egy román hetes amivel megint az ellenfélhez került az előny (8-7 24. perc) Szemerey Zsófi a félidő végjátékában még védett egy hetest + a kipattanót is, de így is csak döntetlenre tudtuk kihozni ezt a harminc percet (10-10).

 

 

Szünet után rögtön két góllal indítottunk: az újonnan beállt Varga Emília kilenc méterről átlövésből, Tóth Gabi indulásból talált be (10-12 32. perc) A románok először még bírták az iramot, de a félidő első öt percét követően végre le tudtuk őket szakítani: Pásztor Nonó gyors középkezdésből, Lancz Barbi kilenc méterről átlövésből, Stranigg Zsófi indulásból, Udvardi Laura húzás végén jobbszélről volt eredményes (13-17 39. perc) És még nem volt vége…… Lett még egy gól Stranigg Zsófitól indulásból, Tóth Gabitól középen betörésből és Pásztor Nonótól egy briliáns lefordulás után középről a vonalról (egy olyan beállós gól amelyikhez nem kellett assziszt) [14-20 43. perc]

 

Negyedóra alatt összehoztunk egy 10-4-es pontosabban 4-10-es sorozatot, kell ennél több....?

A Targu Jiu játékosai elfáradtak, a szünetben kiestek a ritmusból, mi viszont megnyertük a meccset ezzel a sok góllal, most már hátra is dőlhetünk, gondolhattuk (legalábbis mi, nézők).

 

 

De aztán mégsem……Tíz perccel a vége előtt Tóth Gabit kiállították négy percre és ez egyben azt is jelentette h ő már többet nem jöhet vissza (három kiállítás ugye rögtön piros lap). Hogy ez miért történt, nem könnyű megállapítani.

 

Közvetlenül ezt megelőzően Faragó Luca j2 vonalról befordulás után a kapu fölé lőtte a labdát. Ehhez Tóth Gabitól kapta ziccerbe a passzt és utána Gabi lehet h szóvá tette az egyik jv-nél azt h erre még szabaddobást sem fújtak be, bár máskor a legkisebb mezhúzást is komolyan vették.  Vagy ez, vagy a kimaradt beállós ziccer után indulásnál faultolhatott valakit, ezt azonban a tv-közvetítés nem mutatta és nem is valószínű, mert nem láttunk senkit sem a földön aki egy ilyen két percet érő fault ’áldozata’ lehetett volna……

 

Akárhogy is történt, volt még tíz perc amelyikből négyet emberhátrányban kellett lejátszanunk. TG kiállítása igencsak megviselte a csapatot, elöl teljesen elveszítettük a fonalat, volt olyan támadásunk amikor passzív játék miatt elvették tőlünk a labdát, az átlövéseink meg egészen gyengére sikerültek. A románok viszont vérszemet kaptak és alig négy perc alatt lőttek négy gólt: középről, balszélről, jobbszélről és középről beállóból még egyszer. Újra szoros lett a meccs, kezdhettünk mindent elölről (20-21 53’58”)

 

Pásztor Nonó kétszer is próbálkozott, de hiába és Tóth Eszti is indulásból először csak egy kiállítást tudott kiharcolni (20-21 57’14”) De aztán Nonó újra megkapta a labdát, a kapunak háttal állva jobbra cselezett/balra befordult két védő között és szuper gólt lőtt (még egy olyan beállós gól amelyikhez nem kellett assziszt…) [20-22 57’32”] A Targu Jiu most már 6-a-6 ellen támadott, el is rontották a beállósnak szánt bepasszt és amikor az utolsó perc elején időt kértek, már tudtuk h ezt a meccset megnyertük. Utána végig támadhattak de helyzetbe sem kerültek, végül egy időntúli szabaddobással fejeződött be ez a félidő is: a román játékos a labdát magasan beívelte a sorfal fölött a kapu elé így aztán senkinek nem esett baja. Rendesen viselkedtek, a szurkolókra sem lehet semmi panasz. Következnek: a besztercei csapat és a besztercei szurkolók……

 

 

RnD Creative Commons License 2024.02.28 -5 8 12668

Móvár—Sola: 29-34 (végeredmény)     február 10.

 

 

Albek Anna átlövésével kezdődött a második félidő – nem helyezte jól, a kapus könnyedén védte - majd Anna kiállításával folytatódott: alaposan megcibálta oldalról a beállót akinek így aztán hiába is akartak  passzolni.... Két perc igen, hetes nem lett belőle és a norvég támadás végén a j2 hat méterről megkísérelt lövést is védte Szemerey Zsófi. A visszapattanó labdát aztán a vonalon egymás mellett – balról jobbra – Pásztor Nonó, Stranigg Zsófi és a balkezes Kristina Novak várta. A labda j3 Pásztor Nonó lába között gurult vissza a hatos mögé, Nonó álló helyzetből kicsit körülményesen nyúlt hátra h megszerezze, Novak viszont jobbról egy méterről szabadabban be tudott kanyarodni érte, felvette, a két hátraeső móvári játékos mellett bement a hatosig és onnét persze már nem hibázott. Fault nem volt, szabályos gól, de az ilyesmi azért  megviseli a nézők idegeit… (16-23 32. perc)

 

Túloldalon Nonó rögtön javította a hibát és kiharcolt egy hetest (Tóth Gabi asszisztból) + egy kiállítást is. (Első hetesünk ezen a meccsen…)  Tóth Eszti belőtte, majd kimaradt egy norvég helyzet jobbszélről, Stranigg Zsófi viszont balszélről szuper gólt lőtt (Tóth Eszti középről adott neki egy nem kevésbé szuper hosszú passzt ehhez…) [18-23 34. perc] A következő támadásunkat még 6-az-5 ellen tudtuk befejezni, ezúttal jobbszélről, de a ziccert Udvardi Laura a kapusba vágta.

 

Védekezésben kezdtünk feljavulni, a Sola már a második támadást „tanácstalankodta” el, igaz nálunk meg elöl Albek Anna túl hamar, előkészítés nélkül lőtt kapura j3 talpról 8 méterről, ráadásul  két egymás mögött álló védő fölött……ebből persze nem lett semmi. Tóth Gabi viszont kiváló pattintott passzal játszotta meg a vonalon Pásztor Nonót aki nem is hibázott (19-23 38. perc) Két újabb eredménytelen Sola támadást követően előbb Tóth Eszti majd Albek Anna lőtt felelőtlenül gyorsan kapura – egy támadáson belül – annak ellenére h idő volt még rengeteg, ezért semmi nem indokolta ezeket a viharos sebességű támadásbefejezéseket. De a jól kijátszott akciók sem mindig sikerültek: gyors labdafelhozatal végén TE hiába adta ki a passzt jobbszélre, Udvardi Laurának óriási helye volt, a ziccert mégis kihagyta.....túl nagy elánnal pattintotta a labdát a kapu fölé (19-23 39. perc)

 

Sebaj, a Sola elrontott még egy támadást, ezt is jobbszélről, mi jöhettünk de aztán Albek Anna – mint akit megszálltak a fúriák – kicsit sem várt hanem a némileg felül helyezkedő b1 védő mellett bement a hatosig és jobbszélről a kapufát találta el. (Itt a norvég játékos a befutó Udvardi miatt indult el befelé és ezzel mintegy ’felkínálta’ a jobbszélt Annának aki lépre ment és bevállalta h onnét nem-helyzetből kapura lő….aminek így nem volt semmi értelme.) Ráadásul Malin Holta ebből vissza tudott indulni és Anna üresen maradt helyén a védőink között gólt lőtt (nyolc perc norvég gólcsend után) [19-24 40. perc]

 

Pásztor Nonó beállóból újra betalált, Stranigg Zsófi balszélről viszont a kapust találta telibe.....hiába védekeztünk szuperül – a Sola a szünet után az első negyedórában két gólt tudott csak összehozni,  többet nem – elöl egyre-másra hagytuk ki a ziccereket. Vagy helyzetig sem jutottunk, hiába passzolgattuk a labdát ide-oda... de aztán kudarcba fulladt még egy norvég támadás elöl, ebből legalább indultunk és a nemrég becserélt Schatzl Nati gólt is lőtt (21-24 44. perc) Sőt, Tóth Gabi mint b2 védő tizenkét méterre előre vetődve megszerzett egy elrontott keresztpasszt, végre nem rohantunk, megvártuk amíg Tóth Eszti baloldalon be tudott törni a hatosig és onnét kapuba bombázta a labdát. Ezzel máris feljöttünk mínusz 2-re (22-24 45. perc)

 

A Sola rögtön időt kért, de először ez sem segített: a következő két támadás elakadt Szemerey Zsófiban, itt volt a nagy esély h kiegyenlítsünk. Dehát....előbb Tóth Eszti lőtt rohamból kapura egy védőről középről hat méterről pontatlanul, aztán meg a jobboldalra, Albek Annának szánt keresztpasszát szerezte meg Camilla Herrem, indult vele és persze nem hibázott (22-25 47. perc)

 

Pásztor Nonó b2 vonalról talált a kapuba, nem könnyű helyzetből (TG asszisztból) (23-25 47. perc) majd Albek Annáról kaptunk egyet baloldalon betörésből, nagyon könnyen. Annát lecseréltük,  beállt helyette Lancz, de az ő első próbálkozása is igencsak gyengére sikerült (hat méterről talpról a j2 védő mellett lőtt kapura).

 

A norvégok az utolsó tízenkét percben átálltak elöl 7-a-6-ra: az első ilyen támadásból nem lett semmi, mi jöttünk, Tóth Eszti b2 7 méterről a kapusba lőtte a labdát, ebből visszaindultak és Malin Holta rendezetlen védelemnél középen lendületből visszaállította a négygólos Sola előnyt (23-27 50. perc)

 

Mi támadtunk újra, több mint két percen át nálunk volt a labda: közben TE egyszer átlövésből a keresztlécet találta el - a labda visszapattant a mezőnybe tizenöt méterre, Tóth Niki előre ütötte a felezővonal felé és végül sikerült megszerezni - aztán meg befújtak egy kiállítást Lancz Barbiról, ezért támadhattunk ennyi ideig. De a norvégok is tudták h sok múlik ezen a két percen, ezért úgy felpörögtek védekezésben mint ezen a meccsen még soha. A keresztpasszokat kiválóan elővételezték és mindenkit leütköztek időben, a kapu felé sem tudtunk fordulni.....végül Nati kanyarodott fel balszélről nagy ívben, középen b3 betört a vonalig de a kapusba lőtte a ziccert (23-27 52. perc)

 

Aztán sokkal könnyebben mégis betaláltunk: Szemerey Zsófi védett egy lövést, Tóth Gabi előre adta a labdát baloldalon Natinak, ő már az ellenfél kilencesénél volt, onnét jobbra passzolt a vonalra Pásztor Nonónak aki rendezetlen védelem ellen persze nem kegyelmezett (Nonó negyedik gólja a félidőben) [24-27 53. perc] Majd Tóth Eszti b3 7 méteren a védők felé bemutatott egy igen látványos lövőcselt – két védő is bemozdult erre középre, így aztán Eszti zavartalanul bemehetett b3 a vonalig és onnét klassz gólt lőtt (25-28 54. perc). Gyors középkezdésből viszont igen hamar a hatosunknál voltak a norvégok megint, Albek Anna leütközés helyett inkább nyújtott karral rángatta a támadó játékost elölről, erre persze hetest adtak (amiből gól lett 25-29)

 

Már több mint öt perce próbáltunk de nem tudtunk három-négy gólnál közelebb kerülni az ellenfélhez és amilyen kiválóan védekeztek, erre egyre kevesebb esélyünk maradt. Nati lőtt egy gólt balszélről – Lancz kipattanó labdáját megszerezve – így a különbség egyelőre nem nőtt (26-30 56. perc) sőt.....beállt Ivancok elöl – Tóth Eszti helyett – és alig több mint fél perc alatt két átlövésgólt is a kapuba zúdított hét méterről - az egyiket baloldalról, a másikat jobbról (27-30 57. perc). Közben sajnos a Sola is betalált, Albek Annát (j2 védő) egy-egyezték le nagyon könnyen a hatoson. Még így is elérhető közelségben maradt a kétgólos vereség (28-31 58. perc) ami körbeverésnél a csoportban sokat jelentett volna...... de aztán máshogy alakult minden.

 

Először Holta lőtt nagyon könnyen gólt középen nyolc méterről lendületből, Ivancok mellett (28-32 57’44”). Mi viszont majdnem egy percig kínlódtunk elöl: Tóth Gabi kétszer egymás után kapura bombázta a labdát középről talpról de hiába (másodszor már a kipattanó labdát, persze) és Ivancok próbálkozását is védte a norvég kapus. Gyurka János időt kért (28-32 58’43”) Utána eleve alig volt időnk támadni, Lancz kezéből kifordult a labda, visszaszerezte de aztán csak hátra/balra tudott passzolni és máris a norvégok jöhettek, mert passzív játék… Aki jött, Camilla Herrem persze pillanatok alatt lőtt egy indulásgólt (28-33 59’03”) Az utolsó percben Pásztor Nonó még kiharcolt egy hetest, ezt Tóth Eszti belőtte (29-33 59’47”) majd norvég TO következett. Maradt még kicsit több mint tíz másodperc és ez arra elég volt h kapjunk még egy gólt, rendezetlen védelemnél (időkérés után miért volt a védelmünk rendezetlen....? jó kérdés).

 

Így a Sola öt góllal vert meg minket  (29-34), fájó vereség ez, az idei nemzetközi kupaszezon talán legváratlanabb és legkínosabb kudarca, ráadásul hazai pályán. A második félidő első felében nem kevesebb mint tizenhat (!) norvég támadás akadt el: vagy Szemerey Zsófi védte a lövést, vagy eladták a labdát, ellépték....negyedóra alatt két gólra voltak képesek, nem többre, mégsem tudtunk legalább döntetlenre visszajönni, csak mínusz 2-re (22-24 45. perc) Hiába védekeztünk nagyon jól, elöl elhamarkodtuk a lehetőségeinket: jobbkettőben a kapura végig veszélytelenek voltunk, Albek Anna és Lancz Barbora hibát hibára halmoztak, ma ez a poszt mintha nem is lett volna.

 

Kiderült az is h a gyors támadásbefejezések komolyabb ellenfelek ellen nem működnek illetve visszaüthetnek, ilyenkor kellene elővenni valamilyen átgondoltabb, figurális játékot, de ehhez jól jönne egy olyan irányító is aki ésszel játszik. Igazából csak Szemerey Zsófi és a második félidőben Pásztor Nonó (4/4 a szünet után+két kiharcolt hetes) dicsérhető maradéktalanul. Tóth Gabi megint nem lőtt gólt, ellenben volt néhány ügyes gólpassza a vonalra, a beállónak. Még így is  meg lehetett volna a meccs, ha a Móvár nemcsak a második harminc percben védekezik úgy ahogy kell. A Sola viszont túl jó csapat ahhoz h egy jó félidő elég legyen a győzelemhez.

 

Előzmény: RnD (12667)
RnD Creative Commons License 2024.02.27 -4 6 12667

Móvár--Sola HK: 16-22 (félidő)   február 10.

 

 

 

Négy gyors góllal kezdődött a meccs: Udvardi Laura és Ivancok indulásból, Lancz Barbi középen védő mellett talpról, Albek Anna jobboldalon betörésből talált be, igencsak dinamikus akciókból (az első kettőhöz kellett Szemerey Zsófi védése is.....) Máris 4-0 mentünk, alig több mint három perc után, egyedül Lancz Barbi miatt aggódhattunk akinek kiment az ujja a lövőkezén, ezért rövidebb ideig ápolni kellett a kispadon.

 

A norvégok az első gólt hetesből lőtték (4-1 5. perc) Elöl Tóth Eszti és Tóth Gabi is elhamarkodott néhány támadásbefejezést, ellenben a másik oldalon Holta középen átlőtte a falat, a balkezes átlövő Kristina Novak – akit egyébként védekezésben cseréltek -  kétszer egymás után betalált, majd Lancz blokkba lőtt átlövéséből a visszapattanó labdára rástartoló Herrem megszerezte második gólját is indulásból..... Hiába volt közben Tóth Eszti kétszer is eredményes, négy perc alatt szerzett négygólos előnyünk hat perc alatt odalett  (6-6 10. perc) Herrem ráadásul szélről cunderből megszerezte a vezetést is (6-7 11. perc)

 

Elöl Tóth Eszti tartotta a frontot, egymás után lőtte a váratlan gólokat, leginkább talpról indított átlövésekből. Udvardi Laura kétszer is betalált jobbszélről, Lancz is eredményes volt jobboldalon betörésből, Pásztor Nonót viszont teljesen levédekezték, kivették a játékból. Elöl gólokban még tartani tudtuk a lépést a Solával, nagyobb gond volt h a védekezésünk középen, különösen a beálló mellett kezdett összeomlani. Leütköző faultot egyre kevesebbet láttunk a mieinktől, így aztán nem meglepő h a norvégok egy idő után már néggyel mentek (13-17 23. perc)

 

A Sola védekezése feljavult, ezzel párhuzamosan a mi védekezésünk leromlott. Két TO is volt már nálunk, ez sem segített. Egyedül a félidő utolsó nyolc percére becserélt Tóth Niki vitt színt a játékunkba, ő kétszer is betalált betörésből – először baloldalon aztán jobboldalon  - és a Sola legjobb védőjét, Martha Barkát is kiállították róla (aztán h ennél a faultnál a jv-k miért nem fújtak be hetest, azt csak ők tudják.....)

 

Előtte nem sokkal Albek Annát is kiállították, Tóth Eszti viszont betalált megint, Szemerey Zsófi is védte – most már nem először – a norvég jobbszélső ziccerét. Anna helyett beállt Lancz Barbi, tőle azonban  csak egy egészen gyenge lövésre futotta középről hét méterről.

 

A félidő utolsó percében sikerült labdát szereznünk, indítottuk középen Pásztor Nonót - üres volt előtte a kapu - de ő aztán olyan későn szánta rá magát lövésre középen hét méterről h a visszarohanó kapus az utolsó pillanatban be tudott vágni elé és a kapuból kitornászta a labdát. (OK, Nonó előtt futott vissza két védő is, de azért ők nem jelenthettek akkora problémát.....)

 

A Sola első kapusa alig védett, a második valamivel jobb. De nálunk a védekezés, a visszarendeződés és a támadás befejezések sem jók. Úgy néz ki mintha öt perc után belefáradtunk volna a meccsbe, fásultan játszunk...... Ez az utolsó jelenet jól megmutatta h milyen gondok is vannak.

 

 

 

RnD Creative Commons License 2024.02.27 -3 6 12666

DVSC--CSM Bucuresti: 15-9 (félidő)   november 18.

 

 

Ez a meccs ugyanúgy kezdődött mint az előző: Pintea ziccerét védte Gabriel. Aztán Petrus Mirtill kihagyott egy helyzetet balszélről, majd nem sokára még egyet. Koni két hetest is kiharcolt jobboldalon: az elsőt Töpfner a kapufára lőtte, a másodikat a kapus lábára (két kihagyott hetes három percen belül....grrrrrr) Töpfner mezőnyből is sikertelenül próbálkozott és Kácsor vérszegény betörése is a kapuson halt el. Tíz percen át képtelenek voltunk gólt lőni a CSM svéd hálóőrének, Erikssonnak. Első gólunkat a 11. percben a Petrus helyett becserélt Vámos Míra lőtte (ejtésből) aztán nem sokkal később még egyszer betalált indulásból (2-4 12. perc) Ingstad lőtt gólt, majd VP kiharcolt egy hetest, ehhez Petrus állt oda és nem is hibázott (3-5 13. perc)

 

Úgy tűnt rendeződik a helyzet, túl vagyunk a kezdeti ijedelmeken de azért nem volt ez egyszerű így sem. Vámos Petrát nagyon jól kielemezték és már kilenc méteren keményen lefaultolták, Hámori Konira szintén ketten ugrottak hét méteren. Így betörésekből nem kerültünk helyzetbe. A széleket Eriksson gyakorlatilag lenullázta, átlövésekben Kácsor meg eddig nincs formában (Elinore - aki egész sok játékidőt kapott - szintén nem jó de ez mondjuk nem meglepetés...) Planéta viszont kétszer már betalált és a beállóba két-három méterről beadott passzok is jók, ezekből Tóvizi lőtt már egy gólt, Elinore passzából ráadásul....és kiharcolt egy hetest. (Planéta második gólja is beállóból jött össze.)

 

A védekezés kezd kicsit gyengülni, a CSM elég hamar visszaszerezte a négygólos előnyt és azóta növelte is. Gabriel is véd lövéseket de a másik oldalon Eriksson még mindig 50%-nál tart.

 

A CSM übermotivált, jól felkészültek belőlünk és nagyon koncentráltan játszanak. Egyénieskedésnek nyoma sincs náluk (ez is ritka). Neagu hiányát meg sem érzik.....egyelőre.

 

 

 

Debrecen—CSM Bucuresti: 23-30 (végeredmény)

 

 

Szuperül kezdődött a második félidő: Kácsor felkanyarodás után középről átlövésből, Planéta  a hatosról beállóból talált be (Koni adta ehhez a hatosról az asszisztot). Közben Arntzen elrontott egy lövést: így alig több mint egy perc alatt máris visszajöttünk mínusz négyre (11-15 32. perc) De sajnos nem sokáig: a Neagut helyettesítő Stoica váratlanul egy egészen ’Neagus’ átlövésből bombázott középről kilenc méterről a kapunkba, mi viszont Haggerty-t elöl nem tudtuk megjátszani (Vámos Petra). Koni tört be j3 Pintea mellett jobboldalt, erre hetest kaptunk....ez viszont kimaradt. Majd egy-egy beállósgólt láthattunk ott is, itt is (Pintea és Haggerty) és befújtak egy rossz zárást a románoknál (a legjobbkor: Ingstad éppen ziccerbe került)....amiből Vámos Petra megindult, baloldalon félpályánál kapta a labdát és onnét már meg sem állt a hatosig ahonnét b2 vonalról klassz gólt lőtt. [Petra első gólja ezen a meccsen] Ezzel ismét csak négy gól lett a különbség a két csapat között (13-17 35. perc)

 

 

De most sem örülhettünk sokáig: Kácsor Gréta középről átlövésből lábon lőtte a kapust (lefelé helyezte a lövést, de középre, így nem sokat értünk vele...) Ebből a jobbszélső Nikolic indulni tudott és gólt is lőtt (13-18 36. perc) Sebaj: most Koni tört be a b2 védő mellett és bombázott a kapuba majd Petrus Mirtill szerzett labdát középen.....a visszaindulásból nem lett semmi de aztán VP b3 nyolc méterről talpról lendületből szétszaggatta a hálót és már csak három gólra voltak a románok (15-18 37. perc).... Nikolic hiába indult meg rendezetlen védelem ellen, csak a kapufát találta el jobbszélről így máris támadhattunk a mínusz kettőért. Haggerty a vonalon két védőt is magával vitt középről jobbra, Pintea kilépett kilenc méterre h megállítsa a labdával közeledő Kácsor Grétát, így középen hat méteren hirtelen senki nem maradt. Gréta a szaggatottról Vámos Petrának adta a labdát aki  j3 nyolc méteren balra fordult, könnyedén maga mögött hagyta az őt kilenc méterről oldalról megállítani szándékozó Pinteát, középen bement majdnem a vonalig és onnét teljesen tiszta helyzetből persze nem hibázott.

 

 

Ezzel lett 16-18 a 38. percben, és ez volt a legtöbb amit el tudtunk érni ebben a  félidőben. Ezt sem sokáig: Kobylinska kiharcolt egy hetest (a kilépő Planétáról), Koni viszont jobbkettőből kiszorított helyzetből a kapufát találta el majd a következő támadásban elejtett egy passzt. Arntzen bezzeg könnyedén le-egy-egyezte – szinte teljesen állva hagyta – Szimót hét méteren és aztán a hatosról úgy lőtt gólt ahogy akart (16-20 40. perc)

 

Szilágyi Zoltán időt kért, Planétát védekezésben lekapta a pályáról és Kácsor helyett beküldte Jovovic-ot (Koni helyett meg Cserit). Így most Cseri irányított, mellette balra Jovovic jobbra Planéta. Két átlövővel lehetőségünk lett volna a távoli zónából ostromolni a kaput, de ez egyelőre váratott magára: helyette Petrus Mirtill szerzett labdát és lőtt gólt indulásból majd Jovovic harcolt ki egy mázlista hetest j2 betörésből (visszahúzták előtte, de utána a lövésnél már senki nem akadályozta…) A hetest Töpfner belőtte (18-21) Aztán viszont Kobylinskát a nyakánál átkarolva ragadta meg Jovovic, örülhettünk h nem állították ki (bár a hetest persze befújták).

 

 

Planéta jobbkettőben betörésből hetest és kiállítást is kiharcolt. A hetest Töpfner lőtte, Glauser védte…a románok viszont kettős emberhátrányban, 5-a-6 ellen is könnyedén betaláltak (Arntzen átlövésből j3 9 méterről). Szerencsére hasonlóan könnyedén lőtt gólt Haggerty középen beállóból (6-az-5 ellen) és ezzel még mindig ott voltunk a CSM nyomában (19-23 45. perc)

 

 

Elöl újra Vámos Petra irányított és mellette Planéta végre belekezdett az átlövésekbe, rögtön lőtt is egy gólt (20-23 47. perc) A következő támadásnál VP kétszer sikertelenül próbálkozott: az egyik lövéssel a kapufát, a másikkal Erikssont találta el (a svéd kapus az első ötven percben 41% védett [14/34]) Gabriel is védte Arntzen átlövését de aztán túl röviden indította Costát, jöhetett újra a CSM.  De csak a kapufát találták el így visszaindulhattunk amit aztán rosszul szerveztünk meg....a románok baloldalán maradt le egy védő de mi a jobboldalukon próbáltuk befejezni az akciót és amikor ez nem sikerült, középre visszapasszoltuk és eladtuk a labdát. („A CSM után a legnagyobb ellenfelünk saját magunk…” mondta erre Köstner Vilmos.)

 

 

Szilágyi Zoltán ismét időt kért (20-24 50’43”) utána Planéta rögtön lőtt megint egy klassz átlövésgólt (21-24) De aztán kaptunk egy gólt balszélről, egyet középről beállóból (Ingstad itt Planétát könnyedén megkerülte elölről és még könnyedébben bombázott mellette a kapuba a hatosról) Nem sokkal később Szimót ráadásul kiállították: középen kilenc méterről felugrásból lőtt kapura, a labda Stoica bal karjáról Arntzen homlokát találta telibe. A játékvezetők csak azt látták h Arntzen összeesik, azt hitték h közvetlenül fejbe találta őt a lövés, ezért adtak Planétának két percet.....és a románoknak ajándékba egy emberelőnyt.

 

 

A következő három támadást elrontottuk: Vámos Míra két ziccerét is védte balszélről Eriksson, és védte közte Koni talpról a kilépő Pinteáról nyolc méterről eleresztett labdáját is. A románok viszont legalább egyszer be tudták gyötörni a labdát a kapunkba, bár véleményes helyzetből: Stoica lövésébe b3 hét méterről Gabriel bele tudott érni, a labda a kezéről a háta mögé a gólvonalra pattant, onnét Gabriel visszaszedte de a kérdés persze az h vajon teljes terjedelmével a gólvonal mögé került-e a labda vagy sem (újranézve az akciót úgy tűnik igen) [21-27 54. perc] Majd Stoica lőtt egy vitathatatlan gólt is: b3 nyolc méteren megindult előre, Tóvizi jobbra mellette eleve későn lépett ki rá és utána már csak oldalról abajgatta, balról meg Haggerty nem mert felzárni mert ott volt másik oldalán a beállós….sakk-matt helyzet. (Itt valójában a zavaró védőnknek, Kácsor Grétának kellett volna előtte megakadályozni azt h Stoica labdát kapjon, de ez elmaradt....)

 

 

Hét gól volt a románok előnye (21-28 56’10”)….immár behozhatatlan előny. Az utolsó percekre mindenesetre átálltunk 7-a-6 elleni játékra hátha.... Planéta betalált még egyszer nyolc méterről – klassz átlövésgól ez is – Koni jobboldalon betörésből volt eredményes, Kácsor ismét megpróbálkozott felugrásból, ezt védte Eriksson, Costa próbálkozott jobbszélről, ezt is védte Eriksson és aztán a legvégén Stoica lőtt még egy gólt (a negyedik gólja tíz perc alatt....) És ezzel vége is lett a meccsnek.

 

 

Ötvenvalahány percen át tisztességesen küzdött a Debrecen egy játékerőben jobb és az előző heti pontvesztéstől eleve felspannolt ellenféllel szemben. Ha Eriksson nem véd ilyen jól/ha átlövésből távoli zónából több gólt lövünk, akkor kiegyenlített küzdelem is lehetett volna. Így azonban végig az ellenfélnél volt az előny, ami nem ad okot a jókedvre.....de azért az elkeseredésre sem.

Bamberg58 Creative Commons License 2024.02.27 -11 1 12665

Ja, felköltözik a baszk hegyekbe!;-))

A tengerszint felett mennyivel magasabb mint a Most?

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (12661)
van_Persil Creative Commons License 2024.02.27 -17 0 12664

Gyengülnek, mert onnét megy Móvárra a holland Pipi.

Előzmény: Gojira (12663)
Gojira Creative Commons License 2024.02.27 0 1 12663

Miért? A Bera Bera ugyanakkor esett ki az EL-ből, amikor a Banik Most. Lehet, hogy jövőre erősebb lesz a Bera Bera, de én nem ismerem az átigazolásaikat, úgyhogy ezt nem tudom. Az idén viszont semmiképpen sincs köztük szintkülönbség.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (12661)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.27 0 0 12662

Micijevics Craiova!

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.27 -1 0 12661

A Mosthoz képest mindenképpen szintet lépett!

Előzmény: Trombozis4 (12659)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.27 -1 0 12660

Ez mindenképpen előre lépés!

Előzmény: Tonio 2.0 (12657)
Trombozis4 Creative Commons License 2024.02.27 0 0 12659

Ha vège lesz idénynek érdemes lesz összeszámolni, hány magyar játékos igazolt külföldi bajnokságba. Mondjuk Ogonovszky már eddig is ott volt, de a Baniknál erősebb csapatba igazol most.

Előzmény: Tonio 2.0 (12657)
DeepSpace Creative Commons License 2024.02.27 0 0 12658

Clickbait ... :)

Előzmény: Tonio 2.0 (12657)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.27 0 0 12657
hatosfalat Creative Commons License 2024.02.26 -3 1 12656

Védekezésben sztem amúgy EL-ben sajnos nem nagyon volt jó teljesítmény, ellenben kifejezetten gyenge több is. Tóth Gabi és Kuczora mutatja, hogy hiába a tehetség, ha nem volt meg a kellő extra motiváció.

Pásztor ellenben sokat fejlődött hátul, a legjobb védőnk volt az EL-ben. Bordás sokat ütközik, de azért volt sok hibája is, nem megnyugtató válogatott szempontból. Albek meg Bordás keménységű, nem fél az ütközésektől és talán gyorsabb is nála. Viszont egyelőre életveszély, túl sokszor van kétperc határán. Nagyon hiányzik neki még a rutin.

És megemlíteném, hogy Faragó nagyon harcos az Óvárban, igaz egyelőre sokszor csak védekezésben játszik, támadásban nem tud hozzátenni komolyan.

lunanoctis Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12655

Nem. Még a saját weboldalukon megjelent cikkben sem nyilatkozott :)

 

(Viszont találtam benne egy egészen vicces elírást: emberhátrányban 7 a 6 elleni játékot emleget a szerző egy ponton...)

Előzmény: Gojira (12654)
Gojira Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12654

Biztos vagy benne, hogy ez jó ötlet lett volna? :-))

Előzmény: lunanoctis (12641)
bta70 Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12653

"más meg védekező specialista, azt hogyan hasonlítod össze a többiekkel"

 

Blokkolt lövés, szerzett labda, kikényszerített th. ...;)

Előzmény: hatosfalat (12652)
hatosfalat Creative Commons License 2024.02.25 -1 0 12652

Védekezést sztem nem érdemes egybemosni a támadással. Nehéz is, mert egy pld. egy sima megállító fault hogyan viszonyul egy kiharcolt heteshez? Külön érdemes őket kezelni, de együtt nagyon nehéz őket értékelni. Eleve van aki gyenge védő, de cserélik folyamatosan, más meg védekező specialista, azt hogyan hasonlítod össze a többiekkel?

Játékidőben igazad van, de sajnos erről nincs hivatalos stat, azt meg egy személy tv-n keresztül képtelen lemérni.

Amúgy nálam pont Tóth Gabi és Kuczora volt a két leggyengébb védő a felsoroltak közül. Tóth Nikinek meg hiába jó a statja, viszonylag keveset játszott, annyi játékidőben meg nagyobb lehet a véletlen szerepe is.

Előzmény: Tonio 2.0 (12649)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12651

Ivancok eleve keveset támad.

Előzmény: bta70 (12650)
bta70 Creative Commons License 2024.02.25 0 1 12650

Ivancok 62%-a meglepően jó, talán többször is helyzetbe hozhatták volna...

Előzmény: hatosfalat (12647)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12649

Én sem leszólni szeretném hatosfalat szép gyűjtését, de az a gyengéje a stat-nak, hogy nincs benne a védekezés, meg hogy ki, mikor, ki ellen, milyen helyzetben csinált jót és rosszat. Plusz játékidő/meccs.

Ebből a stat-ból pl az jön le, hogy TG az EL legjobb magyar játékosa (belső posztos) - látva a Móvár valamennyi EL-meccsét erről nem vagyok meggyőződve, de az kétségtelen, hogy a legdominánsabb.

 

Számomra érdekes lesz, hogy a TG-Pásztor tengely megbomlásával hogyan változnak majd a számok, TG kevesebb gólpasszt ad majd? Pásztor kevesebb gólt lő/hetest harcol ki? Persze nyilván játékidő függvénye is.

 

A váciak stat-járól nem mondanék véleményt, csak a két Podravka elleni meccsüket láttam.

Előzmény: bta70 (12648)
bta70 Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12648

Nem leszólni akarom, de szerintem a hetessel illetve kétperccel büntetett faultok számaival kiegészítve lenne igazán érdekes.

Előzmény: hatosfalat (12639)
hatosfalat Creative Commons License 2024.02.25 0 1 12647

Nekem ezek jöttek le:

Kuczora nagyon sokat játszott, lődözi a gólokat, de sok a hibája. Igaz sok mindent fel is kell vállalnia és talán picit lépett előre. Mindenesetre végre kimozdul itthonról. Tóth Eszternek hiába a relatíve sok gólja, nagyon sok a hibája, rossz lövése. Tóth Gabi is mindent magára vállal, lövéseket is, számos gólpasszt is ad, de neki továbbra is a problémája, hogy egy az egyben nem igazán tud/akar cselezni, így kevés a betörés gólja. A talpról lövések meg hol bejönnek, hol nem, irányítóként a 45%-os lövőteljesítmény nem túl acélos. És hát ezen a poszton nem lehet elveszíteni a fejet, ami nála még mindig megtörténik a hibái után.

Tóth Niki nagyon kevés játékidőt kapott, Lancznak meg idén nem mennek a lövések, gólpasszokban meg mindig is gyenge volt.

Albek sajnos továbbra is bizonytalan, hiába fejlődik, de sok a technikai hibája, nem jókor elvállalt lövése. Benne van a jövő, de most még elég nagy rizikó a játéka.

Csíkos Luca tragikusan kezdett az első két meccsen (3/17 lövőstat), de utána magára talált, majd a végén megint visszaesett. De benne van az x faktor sztem.

 

A jó és rossz megmozdulások nettója: gól+kiharcolt hetes+kiharcolt kiállítás (ezt felével vettem)+ziccerpassz - rontott lövés - technikai hiba:

 

Tóth G.:  13,5

Tóth N.: 11,5

Kuczora: 8

Ivancok: 7

Tóth E:   3,5

Marincsák: 2

Albek: -2,5

Lancz: -6

Csíkos: -19

Előzmény: Tonio 2.0 (12643)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12646

Igaz....

Előzmény: Tonio 2.0 (12644)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.25 -1 0 12645

'A Beszterce egyértelműen BL-szintű kerettel vastagon BL-szintű játékot mutatott azokon a meccseiken, amiket láttam. A Móvárt meg láttuk... Meg se fordult a fejemben, hogy ott ne a románok lennének az esélyesek.'

 

Ezt én hol vitatom?pontosan azt állítottam hogy a Móvár most nincs igazán jó formában.

Előzmény: lunanoctis (12613)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.25 0 2 12644

Nonó!

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (12642)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.25 0 0 12643

És ebből mi derül ki? Hogy TG a gólpasszkirálynő?

Előzmény: hatosfalat (12639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!