Keresés

Részletes keresés

forgoszel Creative Commons License 2023.03.01 0 3 777

Ez oké, de ez csak akkor működik flottul ha előfizetsz és minden vagy legalábbis mindennap kapod a kaját. De ha csak havonta egyszer-kétszer rendelsz akkor szerintem felejtős.

Előzmény: Ilhilla (776)
Ilhilla Creative Commons License 2023.03.01 -4 1 776

Itt nálunk is hasonlóképpen csinálják a házhoz szállítást: van két saját ételhordója a megrendelőnek, a kiszállító az egyiket hozza, másikat viszi és a megrendelő mosogatja. 

 

Szerintem Levente cápa ezzel az ötlettel akarja megoldani a "munkahelyi étkeztetés" problémáját (az esetleg jól megszervezhető, de min. 2 edény kell hozzá). 

Előzmény: Apádfüle (775)
Apádfüle Creative Commons License 2023.03.01 -3 0 775

Sok évvel ezelőtt rendeltem a munkahelyemre ebédet, de nem ott ettem meg, hanem hazavittem vacsorára.
Ma is megvan az egyik műanyag, jó tartású, kemény fedelű dobozom, jól bírta a strapát és a szállítást. Kettő volt belőlük, a fedelén a nevemmel és a szállítási címmel. Az előző napit, amit itthon gondosan kimostam,  odaadtam a futárnak, másnap abban kaptam a kaját.

Szóval ez a marha nagy találmány nem újdonság, és azt is pirulva bevallom, hogy nem a világmegváltás meg a környezettudatosság lebegett a szemünk előtt, hanem óriási pazarlásnak tartottuk volna, hogy naponta kifizessünk egy egyszer használatos csomagolóanyagot. 

 

(Az első rendelésnél felajánlották ezt a lehetőséget, élt is vele mindenki. Először kihozták az ételt a szokásos, eldobható csomagolásban, és miután vitted a dobozodat, beállt ez a rendszer.) 

Előzmény: Gabknowsworst (771)
Ilhilla Creative Commons License 2023.03.01 -5 0 774

Most -kivételesen, mert különben nem szoktam ezzel foglalkozni- komolyan érdekelne, miért kaptam 4 mínuszt?

Kb. hasonlót írtam, mint az előttem és utánam szólók, nekik sem tetszett az a két jelentkező, akikről írtam. 

Előzmény: Ilhilla (769)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.03.01 0 3 773

Egy viszonylag tipikus, "ájuldozós" komment fb-ről (az acéledényes világmegmentés kapcsán): "Ennél a befektetésnél nem az üzlet tetszett, hanem Levente emberi oldala.A műsor nagyon sokoldalú.Nem csak tanulni lehet belőle, de megható, meglepő, váratlan eseményekkel is dúsított.Köszönjük, hogy vagytok nekünk minden vasárnap!"

Valószínűleg nem ugyanazt a műsort nézzük... :D

Gabknowsworst Creative Commons License 2023.03.01 0 3 772

Emlékeim szerint most az első jelentkezőt megkérdezték, hogy miért gondolja, hogy a még meg sem lévő cége egymilliárdot ér, és ő is süketelt valamit. :) Talán, hogy mert látják, hogy a többi hasonló cég hogyan mozog a piacon vagy valami hasonlót.

 

Másrészről, ahogy arról már volt szó, van azért amikor nem az árazza be a céget, hogy hol tart, hanem az, hogy hová juthat el. A facebookba komoly dollármilliókat fektettek már akkor, amikor még egy fityinget se termelt. De biztos van rengeteg más tényleg úttörő megoldás is, amibe kisebb százalékért is érdemes komolyabb összeget befektetni. Mondjuk nem biztos, hogy az utolsó adásban láttunk ilyet, de hát gyorsan leértékelődött az az egymilliárdos cég is százmillióra. :)

Előzmény: Mazsola0070 (770)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.03.01 0 3 771

Márpedig környezettudatos hölgyünk azt mondta, hogy az étterem feladat az elmosogatás.

És igen, arra sem gondoltam, hogy ez csak olyan házhozszállításnál működik szerintem, ami nem eseti jellegű, hanem mondjuk rendszeres heti menü. Mert akkor visszajön érte a futár, de még akkor is kérdés, hogy jut el az étteremhez első alkalommal. Nekem ez az egész nem kerek, persze ez akár felróható lehet a rossz vágásnak is, mindenesetre kétlem, hogy akkora üzlet lenne.

Előzmény: Ilhilla (769)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.02.28 -2 0 770

"szerintem a legtöbb jelentkező ezt így nem gondolja végig, hogy ha mondjuk kér 100 milliót 10 százalékért, az egyben azt is jelenti, hogy az ő cége egymilliárdot ér; ők csak úgy kérnek az alapján, hogy szerintük mennyi pénz kéne"

 

Én azt nem értem, hogy ilyenkor miért nem kérdezik meg a delikvenstől, hogy a szerinte sok száz milliót, netán egymilliárdot érő cégébe ő ténylegesen mikor és milyen formában tolta/tolja bele a cégérték további részét?

Vagy mindenki azt gondolja, hogy az ő szellemi terméke ér több százmilliós összeget?

 

Nagyon kíváncsi lennék, erre milyen hablatyok és minősített mellébeszélések jönnének.

 

Illetve talán egyszer volt, hogy egy nőt elkezdtek szívatni ezzel, hogy ő a cégértékből a több tízmilliós saját részét mikor teszi bele ténylegesen a Cápák pénze mellé a cégbe, mire is valami olyasmi volt a válasz, hogy ő azt majd a munkájával teszi be, mire is heves röhögés volt a válasz. 

 

Előzmény: Gabknowsworst (767)
Ilhilla Creative Commons License 2023.02.28 -6 0 769

Az első "cápavadászt" én sem értettem, nekem úgy tűnt, az egész csak "fejben van meg", még csak ötlet, ami persze lehet több, de ahhoz befektető kellene.

 

A "nemesacél" ételhordós dolog szerintem házhozszállításra nem alkalmas, ezen azt értem, hogy max. munkahelyekre, irodaházakba lehetne szállítani, de otthonokba nem. A bankomban járva pl. láttam már, hogy az ételfutár (10 órakor!) vitte az ebédet tartalmazó műanyag dobozokat. 

 

Csak egy példa: én kertes, családi házas övezetben élek, ide többen szállíttatnak házhoz ételeket, amit -ha nincs otthon a megrendelő- a kiszállító nem tudja átadni személyesen, hanem a műanyag dobozokba csomagolt kaját műanyag szatyorban felakasztja a kerítésre. A helyi fórumon éppen a minap panaszkodtak, hogy v alaki kifigyeli a szállítást és kerékpárral járva sorban leakasztja a cuccot és elviszi. Gondolom, most a kajáért, de legközelebb a "nemesacél" dobozokért? 

 

Ez csak az egyik dolog, de kérés: a nemesacél dobozokat hogyan viszi el a kiszállító? Másnap? Akkor minimum két doboz kell és az, hogy a megrendelő az étel elfogyasztása után  (legalább nagyjából) el is mosogassa a kiürült dobozt, mert ha maszatosan gyűjtik össze, a műanyag tető alatt igen hamar megindul a bomlási, erjedési folyamat. 

 

Nekem nem lenne gusztusom ilyen edényből enni! Nem mellesleg pl. a munkahelyeken is kell egy másik edény, mert ebben a mikróban nem lehet felmelegíteni az ételt!

Előzmény: Gabknowsworst (768)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.28 0 2 768

És tényleg visszanéztem, és nem is vagyok annyira lelombozva vagy szkeptikus, mint te voltál.

 

Mindegyikkel van amúgy probléma, mégis azt kell, hogy mondjam, ha én ülnék ott befektetőként és a négyből egyet ki kellett volna zárnom, amibe tuti nem fektetek, az az utolsó.

Annyit szidtam már Moldovánt, de a maga sprőd stílusában most azért eléggé igaza volt. Eleve mennyire képmutató (ha meg nem képmutató, akkor annyira egyszerű teremtés, hogy azért nem társulnék vele), hogy valaki könnyes szemmel beszél a világ megmentéséről, miközben a harmadik világban éhbérért gyártatja ezeket a dobozokat, amiket aztán az egész Földkerekségen keresztül furikáztat, hogy jobban megérje??! 

Felhasználói oldalról már csak hab a tortán, hogy ha ez valamennyire elterjed, akkor mennyire lehetek biztos benne, hogy az én egyendobozkámat nem cserélik össze valaki máséval, vagy mennyire bízhatok meg a tömegtermelésre és profitmaximalizálásra fókuszáló étteremben, hogy higiénikus módon, minden egyes alkalommal szépen, rendesen elmossák majd a dobozkámat (és még csomó más macerába inkább bele se kezdek). Nekem már az meglepő, hogy ebből eddig valamennyire értelmezhető mennyiségű árbevétel bejött - ugyanakkor, ahogy a hölgy is elmondta, külföldön már vannak nagyon hasonló kezdeményezések, tehát a növekedés igencsak behatárolható.

 

A két állásközvetítős túlképzett fiatalemberről annyit, hogy a munkaerő-közvetítés piacán túl nagy nóvumot kitalálni már nem nagyon lehet, ők legalább próbálkoznak. Ha Lakatos találós kérdésére pont fordított válasz érkezik, akkor meg az lett volna a válasz, hogy ez így nem üzlet, a viszont látásra (a nyuszi és a sapka esete pepitában...)

 

A sportvalamis két fiatalemberben, ha elengedem, hogy az artikulálás nem volt az erősségük, lehetne szerintem fantázia. Oké, hogy az a termék, ami mindenkinek jó, azt általában nem veszi meg senki, de azért ők egy értelmezhető számú érdeklődői kört fel tudtak már elmondásuk alapján mutatni. Ha e mögé a dolog mögé odateszünk profi marketinget, akkor akár még valami jó dolog is kisülhetett volna belőle. Ebben a dologban legalább pislákolt valami kis innováció-féle, bár gondolom itt is foglalkozik más is hasonlóval.

 

Az első termékből egy kukkot nem értettem, azt értettem csak meg, hogy Lakatos hazai pályán mozog, és ez jól jött neki. Nekem úgy tűnt, hogy a fiatalember is érti (legalábbis szakmailag), hogy miről beszél, az viszont finoman szólva is intő jel, hogy odamegy úgy, hogy nem is tudja, hogy annak a piacnak amiről beszél, annak az egyik meghatározó szereplője ott ül előtte.

Amúgy ezt a kirohanást nem tudom hova tenni. A) esetben Lakatos úgy gondolta, hogy elég színtelen-szagtalan a másik négy milliárdoshoz képest, és valami eksön nála is elkélne már b) variációm az esetre, hogy annak ellenére, hogy épp a minap védtem meg a műsort, hogy ez nem egy scripted reality, valami hasonló előre meg volt írva, mert már a szerkesztők is érzik, hogy kezd az egész nagyon ellaposodni - csak hát pont az ugrott fel úgymond, akinek ez a legbénábban áll, úgyhogy a többiek is csak mulatoztak rajta

Előzmény: Alpári Gnác (766)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.28 0 3 767

Így látatlanban:

- ha apuka cégéből "csak" a kulcsembereket viszi el, akkor egy helyett már két olyan cégük lesz, ami nem ér egy fabatkát sem

-szerintem a legtöbb jelentkező ezt így nem gondolja végig, hogy ha mondjuk kér 100 milliót 10 százalékért, az egyben azt is jelenti, hogy az ő cége egymilliárdot ér; ők csak úgy kérnek az alapján, hogy szerintük mennyi pénz kéne, meg mekkora üzletrészt nem sajnálnának odaadni cápuséknak

- valami, az eddigieknél legalább icipicit meggyőzőbb viszlát-bullshit tényleg jó lenne már

 

De ezt most visszanézem, mert az egész olyan abszurdan hat így általad leírva, hogy el se hiszem... :)

Előzmény: Alpári Gnác (766)
Alpári Gnác Creative Commons License 2023.02.27 -2 2 766

Na, most talán lesz időm gyorsan visszanézni a tegnapi ötletbörzét, már nagyon izgatott vagyok…

 

Már itt is az első próbálkozó, Kristóf, aki elektromos autókat tölt környezetesen. Van egy Sándorunk is, aki apa, méghozzá Kristófé, neki meg IT cége van.

Kristóf természetesen mozog közönség előtt, ami szerinte pozitív dolog.

Smart capacit system, mert egyre több a villanyautó, na de nincs hozzájuk hálózat, ami kétségkívül igaz. Ők erre kitaláltak egy appot, nem is kell mondani, attól több lesz a töltőállomás. Ja, nem…

Össze lesznek kapcsolva a töltők és azét tölti először, aki siet. Kár, hogy mindenki sietni fog.

100 millió 10%-ért, milliárdos cégérték lenne, ha volna cég, de nincs.

Mitek van? kérdezi Petya. Demorendszerünk. Méghozzá okosmérőre, merőben innovatív megoldás.

De nehéz lefejleszteni, nem értem, mitől olyan nehéz. Ha meg nehéz egy ilyen egyszerű projektet megírni, akkor minek megcsinálni, vagy miért nem olyan csinálja, aki tud programozni?

És mennyi lesz az ára? Azt nem tudjuk még. Akkor mitől ér ez 1 milliárdot? Mert a többi cégek, akiknek sikerült megírni egy szoftvert, azok ennyit érnek. Nekünk még nem sikerült, de biztos fog, mert Kristóf bizakodó, tessenek befektetni izibe!

RSZSZ piacról zagyvál a csávó, meg rugalmassági piacról, mert ő képben van ezzel, Lakatos Fókusz nincs meghatva, ő csak konkrét résztvevője ennek a piacnak, úgyhogy…

25 milliót toltak bele, apu cégéből.

Kristóf nem vinne el mindenkit apu cégétől, csak a kulcsembereket.

Most behívják papát, neki vannak pénzügyi elképzelései, 1-2 euro havonta ügyfelenként, de majd 10-20 eurot fognak neki visszautalni, ez nagy boltnak néz ki.

Szövevényessé kezd válni ez a történet, mert már a MAVIR-ról van szó, azt fogják ő mozgatni biztosan.

Malacmogul nulla forintot ajánl 5%-ért, akkor ő majd segít.

Fókusz adna 20 milliót 20%-ért és 80 millió hitelt pluszban. Miután az imént demonstratíve és felháborodottan kirohant az inkompetencia láttán…

Most Petya is adna 10 milliót 10%-ért, már 30% lóg a cégből, ezt aligha fogadják el, kezdem írni, de az első szótagnál rábólintanak, meg vagyok hökkenve…

Csak szólok, hogy a milliárdos cégértéket éppen most tizedelték le, ez az ok a boldogságra.

Ha ebből lesz bármi, én leszopom magam…

 

Tamás és Balázs jönnek, akik ikrek, az egyiknek szakállkája van, talán hogy anyu meg tudja őket különböztetni.

Szakmaiak, kreatívok és van kémiájuk.

Egy ugróiskola féleséggel ugrálnak be, és Sportmanji a termékük.

Mintha egy wii előtt ugrálna az egyik legény és mindenféle valamit csinál, ami kognitíve roppant hasznos.

200 ezren játszottak a youtube csatornájukon.

50 millió 20%-ért, 250 milliós értékelés.

Előfizetéses rendszer lesz ez, applikáció, abban fognak fizetni a sportolók, 1-2 eurokat. Meg lesz majd szakmai csoport is edzőknek. Nem lesz, mondom előre.

Az ötlet 2 éves, 250 milliót érő cég még nincs.

Jó, de kinek jó ez? Mindenkinek. De kinek a legjobb? Hát mindenkinek. De hogy lesz pénz? Mert csináltunk vírusmodellt.

Korán jöttetek, jön a megszokott sablon szöveg, pedig nem korán, hanem feleslegesen jöttek.

Fiúk szomorúan el, mi megyünk tovább.

 

Mégpedig sikersztorival, a diákmunkás fiatalok sikeresek éppen. 30 partner helyett van már 130, havi 500 diákot közvetítenek ki, ettől azért nem fog beszarni a Melódiák.

 

Soma és Bálint érkezik, meg még két faszi, ezek is a táblára rajzolnak várakozás közben.

Na, ők is munkaerő közvetítők, ami az előző sikersztori tükrében eleve elvetélt ötletnek tűnik, hiszen ha valamelyik cápának van ilyen cége, majd biztos felkarolja a konkurrenciát nekik.

Hungaryhiring, gyere haza fiatal és akkor majd itt találsz munkát.

Van valami asszosziációjuk, sok-sok nemzetközi taggal, azok szeretnék ezt a valamit.

Nóvum, hogy a munkakereső nem fizet semmit, annyira új ez, hogy az összes ilyen cégnél ez így van.

15 millió 10%-ért, 150 milliós cég.

10 ügyfél, 10 milliós bevétel, 480-an regisztráltak.

Angol diplomáik vannak a fiúknak, jó sok.

De mifasz ez? Ez egy weboldal.

És most jó bonyolultan elmagyarázzák egy adatbázis kezelő működését.

Mert ők olyan csoportra fókuszálnak, amit még senki sem tudott megfogni.

De ti mitől fogjátok akkor, kérdezi Mondeo. Mert … tömény süketelés … referencia … bullshit …

2 találat volt eddig a 480 feliratkozó és a 10 cég között, impresszív.

A malacmogul szerint ebben semmi innovatív nincs, a nagyanyja, aki csirkét árult se azokat akarta elérni, akik csirkét akartak venni, mert azok jöttek amúgy is, hanem a vegákat, gondolom. Mondaná, hogy ez őt nem érdekli, de a legényeket ez nem zavarja, mondják tovább, erre nagy sóhajtozás, kiszállás.

Vízkirály szerint ez azért nem egy akkora piac, hogy bármennyit is érjen ez a cég, Lakatos csőbe húzza őket egy keresztkérdéssel, majd diadalmasan kiszáll. Szabina még egy szót se szólt, szerintem nem is nagyon érti ezt az egészet. De most szól, hogy ez egy jó út, de nem tartotok ott, írathatna magának valami új bullshitet, mert ez már unalmas kicsit.

Na mindegy, erről ennyit.

 

Sarolta jön egy zsák szeméttel, még egy altruista világmegmentő. Van két fia, azért akar tenni a Földért, logikus. Önkéntesből üzletileg gondolkodóvá vált az elmúlt két évben.

Rakun doboz.

Mindig ki kell dobni a dobozokat, de a műanyagot valójában nem nagyon hasznosítják újra, ami teljesen igaz, a lebomló vackokat meg nem tudjuk hova dobni, mert mindenféle anyagból vannak.

De majd most rozsdamentes doboz lesz a megoldás, ezt bérbe adják az éttermeknek, annak tehetik bele a kaját, aki elő van rá fizetve.

9 milliós bevétel volt belőle tavaly.

103 partnerük van és 3 ezer felhasználójuk.

13 millió 5%-ért, 260 milliós cégérték.

A mosogatást az étterem csinálja, amúgy 1000-szer lehet kaját tenni a dobozba. Amíg valaki nem adja vissza a dobozt, addig fogyózik, mert nem kap új ételt. Applikációval követik a dobozt, ami biztosan nincs így.

Egy doboz 1500 forint, olyan 6-7 milliójuk áll dobozban jelenleg.

31 szállítás után már jobb a környezeti lábnyoma ennek, mint a műanyagnak, ezt kiszámolták.

DK bele akar ebbe kötni, ezért nem engedi, hogy a feltett kérdésére a lány válaszoljon, mindig közbevág.

Igen ám, de a hölgy környezetvédelmi szakjogász és auditáltatta az egészet, erre DK-ba fagy a szó, bár meggyőzve egyáltalán nincs, mert erre semmi szükség. Ki is száll.

Petya is kiszáll, Szabina gondolkodik, de tudja, mennyi munka és ő egy dolgot biztosan nem szeret: dolgozni. Meg is értem.

Vízmogul viszont derült égből érdeklődik, mert neki illik pénzt tenni az ilyenbe, 15%-ért beszállna, Szabina erre ki, mert ő szokás szerint jobban le akarta volna húzni a hölgyet.

Aki most 10%-ot ajánl és VM elfogadja és boldogok.

 

Tökéletesen igaza van amúgy, hiszen ez valóban egy világ trend és ő valójában azzal jár a legjobban, ha ez a cég nem is termel semmit, a 13 milliót elamortizálja 5 év alatt és tudja prezentálni a környezetvédelmi elkötelezettségét a világ felé évi 3 millióért.

 

Lakatos pedig igazi kockázati tőkésként abba fektetett, ami tökéletesen illik a portfóliójába, bár hogy az az ötlet, aminek az a veleje, hogy apu inkább fizeti a kölök hobbiját, mint a kokainját életképes lesz-e, az számomra erősen kérdéses.

 

Volt tehát két befektetés ma, de egyik sem olyan, ami miatt egy ilyen műsort érdemes lenne megcsinálni.

Kr.Kr. Creative Commons License 2023.02.27 -4 0 765

Biztos, hogy több cápa van, de fontos szempont lehet, hogy képernyőképesek legyenek. András például tökéletes erre, mert hozza drámát a néha bunkó beszólásaival.

Másrészt az RTL-hez biztos nem hívnak be egy fidesz-csinovnyikot, tehát a kör már emiatt is erősen szűkül. 

 

 

Előzmény: forgoszel (761)
kl122 Creative Commons License 2023.02.26 0 1 764

Megmondom őszintén, nekem az sem szimpatikus a műsorban, hogy itt minden beválogatott jelentkező annyira tipikusan viszi azt a magyar vállalkozói mentalitást, hogy meggazdagodni de azonnal, dobálóznak a 80-100%-os profittal meg a prémiumáras termékekkel. 

Olyan még talán egyszer sem volt a műsorban, aminek én személy szerint nagyon örülnék, hogy bejön valaki egy "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint" koncepcióval az ilyen ötleteket én nagyon hiányolom a műsorból. Pedig mint láthattuk a történelemben ez rengeteg cégnek bejött, befektetőt is talált rá.

 

Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.26 0 1 763

És akár jobban összeválogatni őket, hogy legalább legyen 1-2, aki tényleg hajlandó kockázatot vállalni, nem csak a tutira megy. Tényleg érdeklődik az új ötletek iránt, és hajlandó befektetni valóban korai fázisban is.

 

 

Előzmény: kl122 (760)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.26 0 1 762

Ha már ezek a főzőcskézős műsorok szóba kerültek, én tényleg fel nem foghatom, hogy erre van igény - mármint maga a főzés, és az, hogy abból egy ilyen elmebajos pszichodrámát csinálnak az nekem annyira be nem fogadható.

Mondjuk egy X-Faktornál beleillik a kontextusba a drámázás (persze ott is szánalmasan és sokszor nagyon átlátszó módon túltolják), de egy ilyen tevékenységnél, ami arról szólna, hogy jól érezzük magunkat, és a végén eszünk egy jót - szerintem ez tök béna, bennem fel sem merül, hogy egy ilyet végignézzek.

Előzmény: Alpári Gnác (759)
forgoszel Creative Commons License 2023.02.25 -1 1 761

Azon tépelődtem éppen a napokban mennyi ilyen cápa lehet kishazánkban és kik áldoznák be az "ismeretlenségüket" egy ilyen műsorért.  Mi van ha valakinek megtetszik a birodalma mert felhívta rá a figyelmet azt szépen elkérik mint a dobozgyárostól? Tisztában vagyok azzal, hogy ezekről a "cápákról" mindent tudnak még azt is figyelik mikor mennek w.c-re, de hát akkor is nah Lenne mit elkérni ettől az öttől is.

Előzmény: kl122 (760)
kl122 Creative Commons License 2023.02.25 -1 1 760

Én szívesen venném ha pl. legalább két évadonként lecserélnék a cápákat is, mert ahogy írjátok, nemcsak a műsor, de már a cápák viselkedése, döntései, stb is túlontúl kiszámíthatóak lettek. 

Alpári Gnác Creative Commons License 2023.02.25 0 0 759

Szerintem is így van, és felmerül az a kérdés is, hogy miért hazudna Máté Kriszta?

 

Ki lehetne persze találni agyafúrtabb megoldásokat is, hogy a csatorna is részesüljön az üzletekből, de ez így egy win-win szituáció. A csatorna megkapja a tartalmat, a cápák meg a nagy nyereséget... hmmm...:)

 

Amúgy nem ezt gondolom scripted-nek, hanem a gyakornokos műsort, bár nyilván nem abban az értelemben, ahogy a Győzike show az.

 

Azért hoztam példaként a Konyhafőnököt, mert ott a zsűri viselkedése és a nekik megírt bicskanyitogató helyzetek teszik számomra nézhetetlenné az egészet.

Van az AppleTV-n egy Servant című sorozat, aminek a férfi főszereplője egy kreatív séf és egy galamblelkű, némileg tesze-tosza figura, erre becastingolják egy Hell's kitchen jellegű műsorba, ahol pont úgy ordít a versenyzők képébe, mint Gordon Ramsay.

És szerintem ez teljesen jellemző az ilyen műsorokra és pont ez az, amit az RTL számomra elviselhetetlenül visz túlzásba.

Előzmény: Gabknowsworst (756)
Ilhilla Creative Commons License 2023.02.25 -4 0 758

Dörzsölt üzletember mind, egyik sem pazarolná erre a drága idejét ingyér, ha valahogy nem érné meg neki.

 

Minél több pénzük van, annál több kell nekik! Éppen emiatt nem hiszem, hogy gázsit nem kapnak! Egy sztárügyvéd egyszer azt mondta: "ennyiért még az írógépet sem veszem elő..." :D

Előzmény: Mazsola0070 (754)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.25 -1 1 757

Engem amúgy már inkább csak a maliciózus megjegyzéseid és úgy en bloc, a vicces beszámolóid szórakoztatnak :), a műsor egyre kevésbé. Tudom, hogy ezerszer leírtam már, de nagyon kiszámítható lett a műsor pár évad után. Rengetegszer használják a kockázati tőkebefektetés fogalmat is, de szinte egytől-egyig klasszikus befektetők, egy jó ötletnek, ami még nem hozott megfelelő számokat, szinte egyáltalán nincs esélye. Közben Moldován egyre komolyabban túltolja a parasztságot - ráadásul teljesen random, tehát még csak azt sem érzem nagy általánosságban, hogy azokkal lenne bunkó, akik azt meg is érdemelnék.

Előzmény: Alpári Gnác (751)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.25 -1 1 756

Pedig szerintem abszolút hihető és logikus is.

Mazsola érveit is osztom, és hát tényleg: egy milliárdost mennyire lehetne ösztönözni néhány milliós "fellépti díjjal"? Jóval nagyobb ösztönző, hogy a műsorban is építgetheti a saját brandjét, beleértve a saját személyes brandjét is, illetve beszállhat jövedelmező vállalkozásokba.

Előzmény: Ilhilla (752)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.25 -1 1 755

Ez amúgy klasszikus értelemben véve (mint mondjuk egyik-másik celebünk "kalandjaiból" készült sorozat ugyanitt) nem scripted reality. Ahhoz kéne megírt forgatókönyv, és az, hogy előre minden el legyen döntve a színfalak mögött.

De ez szerintem nincs. Az, hogy a kreatívok szándékosan beválogatnak olyanokat, akiknél eleve reménytelen, hogy bárki befektessen, az más.

Alapvetően szerintem ők hozzák meg és ott helyben a döntést (ami persze, mint tudjuk, messze nem jelent végleges és visszafordíthatatlan elköteleződést). Ennek még az sem mond ellent, hogy többször kiderült már, hogy valamelyik cápa már ismerte a startup világból a jelentkezőt.

 

Előzmény: Alpári Gnác (751)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.02.24 -1 0 754

Rajtuk keresztül (illetve a műsor elején a bemutatáskor direktben is) nem kevés reklámot kapnak a termékeik egy főműsoridőben adott, nézett műsorban, aminek különösen a Vízkirály, a Disznókirály és a Jégkirálynő szempontjából van jelentősége.

Például mi a Szentkirályit és a Disznókirály egyik burgerezőjét a műsor kapcsán próbáltuk ki, és a Szentkirályinál meg is ragadtunk.

Ezen kívül ott vannak nekik a megszerzett befektetések, amiről a cikk is ír.

Dörzsölt üzletember mind, egyik sem pazarolná erre a drága idejét ingyér, ha valahogy nem érné meg neki.

Előzmény: Ilhilla (752)
Apádfüle Creative Commons License 2023.02.24 -3 0 753

Szerintem is hihetetlen, és talán nem is törvényes. Nem egy beszélgetős műsorba hívják őket pár percre, hanem rajtuk nyugszik az egész műsor. Senkit nem lehet ingyen dolgoztatni, mellékes, hogy rá van-e szorulva.

Mellesleg Petya nem győzi hangsúlyozni, hogy a mentorálását is adja egy-egy befektetéshez (ha igényt tart rá a kuncsaft, ha nem), és annak is megkéri az árát. Régi dolog, hogy a pénzéhség meg a rászorultság két külön dolog, és igencsak messze járnak egymástól. :)

Előzmény: Ilhilla (752)
Ilhilla Creative Commons License 2023.02.24 -3 0 752

https://story.hu/napi-friss/2023/02/24/kiderult-mennyit-kapnak-adasonkent-a-capak-kozott-befektetoi/

 

Nem hiszem el, hiszen "gázsit" még a statiszták is szoktak kapni. 

Alpári Gnác Creative Commons License 2023.02.21 -1 1 751

Hát én nem sokat várok egy scripted reality-től, azokat az RTL sajnos nagyon durván túltolja, a Konyhafőnököt például már egyáltalán nem vagyok képes nézni, pedig korábban kedveltem.

 

Ez a műsor valójában szórakoztat, a maliciózus megjegyzéseim ellenére, a gyakornokostól előre is tartok.

Előzmény: Gabknowsworst (750)
Gabknowsworst Creative Commons License 2023.02.20 0 1 750

Na, már hiányoltalak. Engem teljesen elsodort az élet, esélyem sem volt visszanézni az előző részeket - és, hát, hogy őszinte legyek, ez a leírás sem csinált igazán kedvet a mostanihoz. A legtöbb adás végén van egy vállalkozás, értelmezhető számokkal, abba szinte mindig befektetnek, a többinél van néha egy-egy meglepetés, de kezd úgy látom nagyon kifulladni ez az egész.

Balogh Levente főszereplésével tudtommal felvették a The Apprentice magyar változatát, amiben egy nagyon jól fizető állásért versengenek nála a jelöltek - miért nem adják már inkább azt? Hátha...

Előzmény: Alpári Gnác (748)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.02.20 0 2 749

A Sztárban Sztár és a Cápák között kapcsolgatva. 

 

 

Elsőnek ketten a Gáspár családból, de nem abból. Így nincs itt Gáspár Győzike sem, pedig simán beférne a másik kettő közé a Show-t csinálni.

 

A nagy újítás, hogy labdával jönnek, és az beszél, akinél a labda van. (Valami focimez-szerűben vannak, de ez már volt, szerintem többször is.) Később kiderül, hogy ez a Cápákokra nem igaz, mert ők pofázhatnak labda nélkül is.

 

Én elsőre azt hiszem, hogy valami olyan csodaalkalmazásról van szó, hogyha valaki rúg egy egyeneset a labdába a bivalyfingósi községi grundon, annál ott tolonganak öt perc múlva a Bayern München, a Real Madrid és az Inter játékosmegfigyelői szerződést lobogtatva, de nem, ez valami más.

Vagy nem? A franc tudja.

 

Később a kütyü valami mozgáselemző szoftvernek tűnik, mert felveszi, ahogy az egyik Gáspár gyerek dekázik párat. Lehet, hogy ezt akarják eladni? Biztos ilyenről sem hallottak még a focicsapatoknál.

 

42 milliót kérnek, mire is Cápákék kb. tízszer kérdezik meg, hogy de ebből ők hogyan fognak pénzt keresni. A két Gáspár hevesen dobálja egymásnak a labdát, gondolom mind a kettő azt szeretné, ha a másik válaszolna a kérdésre.

 

Kár, hogy az igazmondó fotel prototípusával még nem jelentkezett senki, mert abba beülve mondhatták volna: „Hát ha megdobtok minket a 42 millával, akkor mi így keresünk rajta 42 millát, abból elleszünk egy darabig. Hogy ti hogyan fogtok, azt meg találjátok ki ti, ne mindenre nekünk kelljen már válaszolni.”

 

Megtudjuk, hogy Disznókirály tud hármat dekázni, Jégkirálynő szigorú arccal nézni.

 

Nem fektet be senki, a Gáspár Shownak vége, Gáspárok balra el.

 

 

A Sztárban Sztár műsorában Trilla a megszokott hülye ruhában, az Ázsia Expresszből ismert Ernő szakáll nélkül, piros porondmesteri ruhában, azt nem tudom kit utánoz, de azt rosszul...:) 

 

 

Vissza Cápákokra, egy tüsihajú, meg egy csapzottfrizurás (hogy ne használjak durvább kifejezést) készülődik, de csak a tüsihajú jön be.

 

De aztán ahogy beér, pillanatok múlva hívja csapzottat is. Ez most mire volt jó, miért nem tudtak együtt bejönni? Nem színház ez. Vagy mégis?

 

Valami animációt készítő programot kínálnak, ami a világon sincs, és mindenki tolongani fog érte. Na de akkor miért itt kuncsorognak vele?

 

Tüsihajú hatalmas lehetőséget hagy ki, amikor közli, hogy kétmilliárdot kérnek, én egy két-három másodperces hatásszünet után hozzátettem volna: „persze euróban…”

 

Nem tökmindegy? Kétmilliárd forintot pont úgy nem fognak kapni, mint kétmilliárd eurót, viszont Disznókirálynak vörösebb lett volna egy ilyen dumától a feje.

 

Jégkirálynő szigorú arccal néz, nem fektet be, ahogy a többiek sem, tüsihajú és csapzott húznak a Gáspárok után.

 

 

A másikon a jobb sorsra árdemes Kamarás Iván női ruhába öltözve szenved egy dallal, valami borzasztó. Látom a zsűrit szinte lecserélték, de a Hadarós ott van, annak ellenére, hogy haverja, Majoros már nincs....visszakapcsolok.

 

 

Egy szimpatikus állatorvosnő, kutyával.

 

Először azt hiszem, hogy a levegővétel nélküli beszéd szabadalmát akarja eladni, de nem, hanem egy babykutyasitter appot.

 

Kap ajánlatot Petyától (ő szokása szerint  a mentorálását is rá akarja sózni, amit persze nem adhat ingyér) és Lakatostól is, így a kutyust rábízza a Disznókirályra (nem Kutyakirály, hé), majd kimegy mobilozgatni, azt nem tudjuk meg, kivel társalog.

 

Amikor visszajön, közli, hogy Petya kenje a hajára a mentorálását, amire is a többi Cápa heves röhögésben tör ki.

 

Petya ennek ellenére nagyon rá lehet kattanva az ötletre, mert szívatása és kiröhögése ellenére nem sértődik meg és száll ki, hanem beszáll az állatorvoscsajba, már az üzletébe.

 

Jégkirálynő szigorú arccal néz, nem fektet be.

 

 

Ezután egy apa-fia felállás, egy Dr. Hummel márkanevű terméket gyártanak, amitől mindenki egészséges lesz. Egy hatalmas múltú családi cég, de valamiért nem akar felfutni a termék évtizedek óta.

 

Ehhez a Cápákok 20 milliója kellene, bár nem értem, hacsak ezen múlott, miért nem fordultak már évekkel ezelőtt ezzel foglalkozó vállalkozáshoz (kereskedelmi bank, stb.), netán egy pénzesebb rokonhoz, ismerőshöz, mindezek híján uzsoráshoz és kértek kölcsön 20 millát.

 

Nekem kezd az egésznek olyan szaga lenni, hogy ezek csak egy kis reklámért jöttek.

 

Na mindegy, a Cápákoknak nem tűnik nagy üzletnek a dolog, úgyhogy apa-fia ugyancsak el.

 

Jégkirálynő szigorú arccal néz, nem fektet be.

 

 

Ezután egy házaspár, akik hozták a gyereket is.

 

Azt várom, hogy a korábbi koreográfiához hasonlóan majd itt is behívják a gyereket, de nem. De a gyerek legalább elmondhatja, hogy benne volt a TV-ben.

 

Valami sisakhuzat félét árulnak, a sisakra lehet húzni rókafejet, bojtos sapkát, meg bármit, amilyenre varrják a huzatot.

 

Jégkirálynő szerint ők ilyet már vettek valahol külországban a gyerekeknek, úgyhogy nem tartja valami nagy újdonságnak.

 

Mint kiderül, munkavédelmi sisakra is gyártanak huzatot, az vajon milyen lehet?

 

A sisakhuzatnak az építési cég főnökének a fejét kellene formáznia, és akkor minden munkás a főnöke szigorú tekintetű portréjával a fején dolgozhatna, baromi vicces lenne.

 

Én már azt hiszem, hogy ők is mennek balra el a Gáspár testvérek nyomán, de nem.

 

A Disznókirály és a Vízkirály tök váratlanul felesben beszállnak, a Disznókirály még azt is megjegyzi, hogy ez olyan volt, mint a százdolláros, ami az utcán hever és csak le kell hajolni érte.

 

Most már mind a kettő használhatja a Sisakhuzat király nevet is.

 

Mindegy, Jégkirálynő most is csak szigorú arccal néz, nem fektet be.

 

 

A Sztárban Sztár adásában Kamarást megmentették a nézők, egy Zdorba (?) nevű csákó esik ki, őt a Cápák miatt nem láttam, de biztosan szenzációs lehetett.

 

Alpári Gnác Creative Commons License 2023.02.19 -1 1 748

Jó estét, jó szurkolást!

 

A múlt hetiből bizonyos szegmenseket láttam, de nem éreztem ellenállhatatlan vágyat, hogy az egészet visszanézzem és kikommenteljem, így minden bizonnyal lemaradtam az évad befektetéséről, na de majd ma...!

 

Ki az első, ki kezdi ki?

Két tesó, Bálint és Ádám, kiegészítik egymást, szoftveresek.

Megsérültek, nyilván egyszerre, így csak TV-n tudnak focizni.

42 millió 15%, 250 milliós cég. A 42 misi már megint hogyan jöhetett ki?

Grundfoci, de a 21. században, kamerákkal összekapcsolják a játékosokat az edzővel, meg a játékos-ügynökkel, meg még a nézőkkel is, szósöl média is, na nyilván, meg még istennyila is.

Kihívás, hogy tud-e 3-at dekázni, de lefagyott a csoda-szoftver, kínos...

És tud, csodálatos.

Felvették videora, amin be van keretezve a labda, hogy tudjuk, melyik az, a disznókirály megkérdezi, hogy ki fog ezért pénzt adni?

Azt nem igazán tudják, csak rajtuk múlik, hogyan találják ki, de bár eddig is rajtuk múlt, mégse találták ki.

Árbevétel még nincs, dk szerint nem is lesz. Na de van üzleti terv, az alkalmazás azonban még nincs kész, már mitől is lenne egy 250 milliós cégnek bármi kézzel fogható produktuma?

Egy pályára amúgy 3 millió a hardver, arra kalkuláltak évi 10 milliós bevételt, abból 4 millió lesz a profit és ennyi a sztori, de továbbra is ki veszi ezt majd meg és főleg mi a fenének?

Mindenki kiszáll, dk egy kicsit alázza őket a biztonság kedvéért és ő is kiszáll, ennyit erről.

 

Következő Gergely, média vállalkozó, ajaj, mi lesz ebből...

Akasztott ember még nem volt, de majd most.

Ez egy program, kimérten és magabiztosan bólogat a legény, mi lesz ebből?

Egész estés animációs filmet kíván csinálni, illetve hát olyan programot, ami az összes eddigit ad acta teszi. Ilyen volt a Mythic Quest-ben, csak játékra, abba kínosan nem fektetett senki. Na de az csak egy film, ez meg az élet, talán ha azt a sorozatot is egy AI generálja, Poppy ötletére is lett volna befektető.

ChatGPT, ami rajzfilmet csinál. AIGA = AI Generated Animation.

Kulcsszavak jönnek: cápa, éjszaka, Dubaj, ezekből lesz a film.

2 milliárdot kér és adja a licensz és minden más 10%-át. Szóval bárhogy nézzük, ez 20 milliárdot ér jelenleg.

Most van a képernyőn cápa, de nincs Dubaj, mert azt nem ismeri a program, meg éjszaka sincs, vagy csak nem látszik a víz alatt.

És kérdezem én: ha azt mondom, légy, ablak, fekete-fehér, akkor jövőre mehetek vajon az Oscar-díjért? Mármint hogy a művészet abból áll, hogy le tudjuk rajzolni a tárgyat? Hát, nem állítanám, hogy nincs baj...

Természetesen meg tudja indokolni, mitől ér 20 milliárdot, mert majd megveszi a gugli. Petya: nem fogja.

A programozó srác 2 hónapja fejleszti a szoftvert és már rajzol neki cápát, de ezt még inkubálni kell.

Szabina úgy csinál, mintha lenne 2 milliárdja egy ilyen hülyeségre, úgyhogy azért száll ki, mert ezt már biztosan csinálja valaki más.

A fiúk mennek inkubálni, Hollywood még várhat egy kicsit.

 

Pálma jön, állatorvos, szenvedélye a munkája.

Hozott egy kutyust, aki Bori, felelős és tudatos állattatrói közösség lesz ez, remélem, app, ami még nincs kész.

Bori már ügyfele a vállalkozásnak, remek, a következő, remélem, gyereket hoz, hogy azzal adjon el valamit.

App, igen, onnan lehet kiválasztani a sittert.

Pálma nagyon hadar, alig tudom követni, volt 5 milliós bevétel és valamennyi profit, de egyszerűen nem értem, mennyi.

15 millió 7,5%-ért, 200 milliós cégérték.

3500-tól 14000-ig mennek a napi árak.

22 millió lesz az idei bevétel és 88 millió 17%-a a profit, mert teljesen értelmetlenül kell számolnunk.

Van már két befektetőjük, erre ugranak a cápák, kifele a vízből.

Petya azonban beszállna, de kér 10%-ot összesen, mert rásózná a mentor programját, amit nem ad ingyen, mert nem akarja.

Fókusz is ajánlatot ad, de 500 Ft-ot kér tranzakciónként és ha kipörgött a 15 millió, 5%-kal maradna benn.

Pálma telefonos segítséget kér, hosszasan, jajmilesz?

Pálma ideje a Legyen Ön is Milliomosban már lejárt volna, de itt nem.

Úgyhogy alkudozik, hogy nem kéri a mentorálást, de az sajnos a csomaggal jár. Pedig már ez az ajánlat is messze optimista, hát hol ér ez a cég 200 milliót?

Legyen 5-5% 10-10 millióért, de Fókusznak ez nem vonzó, Petya viszont a 10%-ért adja a 20 misit, szóval tud ő  ingyen is mentorálni, Pálma jól alkudott, Petya pedig rá fog baszni. Előbb ugyebár leárazta a céget 150 millióra, majd visszaengedte 200-ra úgy, hogy még ingyen is gondozza...

Én nem mondom, hogy ez az ötlet nem ér semmit, olyan 20-40 millióra taksálnám.

 

Dávid és Zoltán, apa-fia, biofizikus-feltaláló-vállalkozók.

Ez egy jól működő vállalkozás állítólag, de akkor mit is akarnak?

Tovább akarnak menni.

Nosza!

25 éve csinálnak egy Dr. Hummel nevű valamit, biztos mindenki ismeri.

A rostok nagyon fontosak, bélcsatornailag.

20 millió, 6%-ot adnak 5 évig a bevételből. Ebből nehéz cégértéket számolni.

Meg hát ez most akkor hitel lenne?

A termék kicsit finom, ahogy az urak arcát nézem.

Ha sok salátát eszünk, akkor ez nem kell, ez megnyugtató.

Valaki ellopta a nevet, de utol érte a karma és meghalt... Tényleg:)

65 milliós az éves árbevétel, 10% körüli profittal, akkor a szép öltönyöket bérelték vajon?

Levente kiszámolja, hogy ha minden így marad, akkor is majdnem visszakapják a befektetést, úgyhogy nem tűnik rossznak, csakhogy dolgoznia kellene vele, azt meg nem akar.

Petya is kiszáll, mert ez nem akar skálázódni. Meg centrumozódni se.

Szabina az egészséges ember ott, úgyhogy rajta a világ szeme, de ebből mégsem kér, szerencséjük van a szépzakósoknak.

És rövid úton haza battyognak szegények havi 250 ezret keresni a rosttal.

 

Van még valaki? Van: Gyöngyi és Zsolt.

Na, ezek hoztak gyereket, de Zsolt is hadar, ejnye!

Rollerrel jönnek, de nem az a termék, hanem egy sisak-huzat és ez nem vicc.

Valaki egyszer eltévedt a sielésen és bebaszcsizott, ezért hogy legközelebb megtalálják, kitalálták ezt a valamit.

100 ezret el is adtak belőle, Petyának fennakad a szeme, nekem is.

100 milliós árbevétel 20% nyereséggel, csak Covid, de most nőnek vissza.

Na de most munkavédelmi sisakra csinálnak huzatot, megáll az eszem, és már 30% a profit.

50 millió, 30%-ért, 160 milliós cég.

Szabina gyerekeinek van ilyen, de külföldön vették, ezeknek tényleg minden faszságuk van?

Most szeretnének kiskerbe betörni.

Szerintem ebbe be fognak szállni, mert nem tűnik rossznak, csak nehogy Szabina legyen az!

András most azt mondja, hogy ami az ő dolga lenne, azt ő 5%-ért megcsinálná és ezzel elveti a kockát.

Erre Levente adja a felét, András meg a másikat és mindenki boldog, ez gyorsan ment.

 

Itt a vége, fuss el véle.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!