Keresés

Részletes keresés

betty65 Creative Commons License 2019.12.20 0 0 47

@newcomer80

 

 

 

Az utolsó levélben azt irták, be sem engednek a lakhatási engedély megadása előtt.

newcomer80 Creative Commons License 2019.12.19 0 0 46

Sziasztok ! Most találtam a topic-ra, én is a lakóparkban vettem lakást. Érdeklődött esetleg valaki így, hogy hamarosan költözhezők lesznek a lakások, hogy a birtokba vétel előtt lehetne a lakásban munkálatokat vagy csak felmérést végezni ? Ugyanis a 6-ik emeleten, a Frangepán utcára néző oldalon valakinek már klíma és redőny is van felszerelve. Én elsőre klímát szeretnék szereltetni aztán festeni és a komoly szakemberhiány már ezeket most le kéne legalább szervezni.

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 45

Jártam az építkezésen. Nem emlékszem pontosan, de a múltkor, mintha csak az egyik garázskapu lett volna beszerelve, mostmár a másik is bent van. Éppen szereltek valamit rajta. Amúgy kb 15 embert láttam reggel gyülekezni a kapunál, többen még akkor jöttek, plusz egy-két lakásban égett a világítás, egyik lenti lakásban, ahol nincs erkély, hárman dolgoztak bent, egy ajtó ki volt véve a tokból. Igy szerencsére az ünnepek közeledtével se állt még le a munka. De igazad lehet, hogy a hibákat még nem javították mindenhol ki vagy az a lakás még kész se volt... Amit újként láttam, hogy a bejárati kapunál már fel volt szerelve kaputelefon, a lépcsőt az első szinten (annyit látni kintről) burkolták. A szemetet az épület körül elszállították, a garázsba jobban beláttam, a csíkok is fel vannak festve, szerintem ott minden rendben. Hogy az épületszínteken hogy áll a festés, sajnos kintről nem látni, viszont a harmadik épület homlokzatfestését is elkezdték kívülről, egy harmada látszatra egyszer át lett gurítva, oda még kell, a többi még csak szigetelve, állványozva. Belül a Fáy utca felől nézve azt látni, hogy már átgurították.

Érintésvédelem mennyi idő mire elkészülhet ?

 

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 44

Az én lakásomban hiányzott a műszaki átadáson a fél radiátor a fürdőben, meg az egész zuhanykabin. Állítólag egyik sem érkezett meg...Látva, hogy rakták fel a tiédet, plusz hibaforrás lehet. Azt meg csak remélni tudom, ami már rendben volt, nem tették tönkre.... ha pontosan emlékszem, akkor két konnektor volt ferde, mindegyik a konyhánál, egy mögött meg nem volt rendesen eldolgozva a glett/festés és repedezett volt a fal.

Előzmény: mályva19 (42)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 43

Nálunk szeptemberben-mikor a hibák felmérése volt- nem volt repedés az erkély üvegkorlátján. Most van. Az a gond, hogy még mindig sok a hiba, hiány. Nem csak a lift a gond.

mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 42

Sajnos rosszabb, mint szeptemberben volt. A lakás. Elkezdték a hibák javítását, de nem fejezték be a mai napig.November 2-re ígérték. Nálunk a zuhany kabin ajtajánál- rossz helyen volt a világítás-, ezért leverték a csempét, de nincs kijavítva, visszarakva. Konnektorok szinte mind lötyögött, elálltak a faltól, radiátorok nem voltak vízszintben. Nincs takarítva, össze-vissza van taposva a lakás. Erkély korláton 15 cm-es repedés. Kb. ennyit mondott az ismerősünk,aki ma ott dolgozott. Folyosó nincs burkolva, legalábbis a 3. emeleten. Valamilyen szintű festés van. Lift van, de nem üzemel. Törölköző szárítós radiátornál alul középen van egy felfogató,- nem kettő db a két szélén- így attól pl. a törölköző nem tud lelógni. Ennek is kértük a javítását. Én vártam, hogy november 2-án szólnak, hogy kész a hibajavítás, nézzük meg. De nem....., majd használatba vételikor. Akkor, ha megint lesz hiba, lehet a javításra megint várni heteket,, hónapokat ????

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 41

Meg vagyok lepődve azon, amit írsz. Laikus vagyok, de amikor körbevezettek minket a lakásban, a főbb hibákat én is észrevettem és az úr is segített nekünk készségesen. Ekkora problémák nálunk nem voltak. A legnagyobbnak is azt tudnám mondani, hogy a WC előtt egy darab járólap mozgott, a WC-ben meg foltos volt a festés, nem gurították rendesen körbe. Ezenkívül egy-két kapcsoló ferdén volt feltéve, plusz nehezen nyíltak az ablakok. Az én erkélyem rendben volt, igen láttuk már kívülről is, hogy más lakásokban funérlemez volt az üveg helyén. Arra azt mondta az úr, hogy törötten szállították le őket, majd cserélik. Ahogy most látom, nagyrészt megcsinálták mindenhol, nálatok nem ? Pár dolog hiányzott, pl egy radiátor elem, állítólag nem érkezett meg, az elválasztók a járólap meg a laminált padló között meg szegélyek. Ezeket is felírták, erre azt kaptuk, hogy épp most rakták csak le a padlót, azok még folyamatban vannak...

Ahogy leírtad, nem állnak a jól a dolgok, de az én lakásomban ennyire ezt nem tapasztaltam... a hibalista amit írtuk kb. két-három nap alatt simán javítható lett volna...

 

Előzmény: mályva19 (40)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 40

Ma kezdték az érintésvédelmet. Beszámoltak a lakásunkról. Siralmas !!!! Fürdőszobában a csempe leverve, semmi nincs kijavítva, amit jegyzőkönyveztek és novemberre ígértek. Parketta összetaposva ! Erkély elválasztók nincsenek berakva ! Ráadásul ez a semmire való " műfű" van lerakva. Erkély panel el van repedve. Folyosón nincs nincs burkolás. Festés alig...! Nekünk azt mondták, azért nem lehet bemenni, megnézni a saját lakásunkat, mert ki lesz takarítva és bezárva. Úgy hogy nem csak a lifttel van a gond, ahogy ők állítják. A készenléti állapotról is hazudoznak,  mikor fizetni kellett, akkor is mindig nagyobb készültségi fokot jelentettek. Lift be van szerelve, de nem üzemel. Elkeserítő ! Fogalmam sincs, mikor lesz itt költözés.

betty65 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 39

Van pofájuk ÁLOMLAKÁS-ként  reklámozni ?  ez RÉMÁLOM LAKÁS!

Igen, már rég perelni kellene Őket, már most késő, de nem lehetetlen, ha minden érintett összefogna, biztos eltudnánk érni valamit, legalább a kárunk enyhítését.

 

Fogjunk össze, mert ha nem, még nagyobb pácban leszünk, minél tovább halogatjuk!

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 38

Ma jártam az építkezés felé. Kívülről elég jó helyzet rajzolódott ki előttem, a levélben leírtak hitelesnek tűntek. A garázs kész van, feltették a kaput a Frangepán utca felől, bent már autók (gondolom munkásoké) parkoltak. Az épületfolyosók festve, burkolva, világítás kész, a bejárati kapu is. Az épület körül a térkő lerakva. Ahogy láttam épp takarítottak, törmeléket pakoltak / szállítottak el.

Ez a liftes sztori annyiban nekem is sántít, hogy a szeptemberi állapotoknál látszott, hogy ha van lift, ha nincs, itt az építkezés akkor se lesz befejezve... akkor az úr, aki körbevezetett, azt mondta, a héten kész lesz a lift. Na most azóta ha jól számolom, másfél hónap telt el és még mindig nincs meg... nem tudom mi lehet a háttérben, lehet csak a saját késedelmükre is találtak így bűnbakot... de nem messze egy munkatársam is újépítésű lakást vett és náluk is a lift miatt csúsztak plusz két hónapot ugyanerre a dologra hivatkozva (a cég leterhelt).

Ettől függetlenül a tájékoztatás lassú, nem igazán vevőbarát és én is azt érzem, hogy le akarnak pattintani... viszont mellé még nem tájékoztattak. Telefonáltam én is a levél érkezése előtt pár nappal és azt az infot kaptam, hogy a lift miatt csúszás lesz a használatbavételivel januárra...

Ha a sógorodék elkezdenek dolgozni, írsz egy kis beszámolót, mit láttak/tapasztaltak odabent a jelenlegi állásról ?

Előzmény: mályva19 (37)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.04 0 0 37

Pár napja küldtek levelet, de abban sincs semmi köszönet. Ráadásul van, ami nem is igaz. Az érintésvédelem szerintük kész, pedig el sem kezdődött. Tudom, mert a sógoromék csinálják, majd...talán a héten a kezdik. Akkor a többi leírt készültségi fokban hogyan lehet hinni ? Bezzeg, mikor a pénzt kérik, nagyon szűk határidőt adnak. Nagyon szemét cég, az értékesítéssel foglalkozó hölgy a legtöbb esetben arrogáns, flegma. Érződik rajta, hogy utálja a dolgát. Mindenképpen pertársaságot kell alapítani. Én ilyet még nem hallottam. Ennyi csúszás és mossák kezeiket, az építőipar milyenségére hivatkoznak. Most a lift a legfőbb gond. Nem tudom, milyen szerződést kötöttek, de nem volt átgondolt. Olyan, mintha, nem is érdekelné őket. Nem tudom, minek fogtak ekkora építkezésbe, nagy falat ez nekik. Én fogok valamelyik televíziónak is írni, hátha...A mi kárunk is több millió, albérletet kell fizetni, használják a befizetett pénzünket. Lelkileg és idegileg is padlóra tette a családot. Nem ajánlom senkinek ezt a céget.

Az átvételnél legyetek nagyon szigorúak, mert ocsmány munkát végeztek a " szakemberek ". Olcsó húsnak híg a leve. Talán a szerkezet, ami jó.

Azt hiszik, hogy egy nyomorult e-maillel el lehet mindent intézni ? Már rég oda kellett volna hívni minden leendő lakót és személyesen elmondani mindent. Gerinctelenek is, mert az e-mail előtt pár nappal még azt mondták telefonon, hogy november végére meglesz a használatba vételi és akiknek nincs hitele, azok decemberben beköltözhetnek.

bbfan1 Creative Commons License 2019.11.21 0 0 36

Kint voltam az építkezésen. Ami változás van:

 

- a bejárati kapuhoz is elkészült a térkővezés

- körbe az épület körül is térköveztek, pár helyen maradt a földes feltöltés, ott valószínű növények lesznek

- parkoló láthatóan kész van, csak itt-ott kell festeni, ugyanígy a lakóépület is (festés, világítás)

- elég sok ember dolgozik az építkezésen 

 

Amit én nem értek, hogyha csúszés van, az nem jó a vevőnek, de ha lenne folyamatos tájékoztatás (email, a honlapon pár sor és fotók, ami jó ideje nincs), akkor le lehetne nyugtatni a kedélyeket, megmagyarázni a fennálló problémákat és akkor a vevők is úgy állnának hozzá. Ehelyett 3 havonta, ha jön egy email, addig meg az idegeskedés van...

betty65 Creative Commons License 2019.11.20 0 0 35

                                        

                                                        Kedves Hajendero!

 

KöszönetaFórum megnyitásáért, a kezdő lépést lehetővé téve.  Nincs valami  jó  ügyvéd ismerősöd, aki

 

bejáratos  Polt Péterhez?

 

betty65 Creative Commons License 2019.11.20 0 0 34

Beperelni őket  közösen, az okozott kárért.Nekem ez már minimum 3Mft.

Az első átadási határidő

                                               2017  december 31.-e volt,így hirdették eladásra!

betty65 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 33

          

                                             Jövendő Vásárló!k

 

 

100x gondoljátok át, vesztek-e ezektől bármit is!Jövőre lesz 4 éve, hogy megy a hitegetés,idegileg teljesen tönkre teszik az embert.

Azoknak akik már beleugrottak e szélhámos banda csapdájába, érdemes lenne  pertársaságot alapítani,

kártérítés ügyében. Fogjatok össze, keressetek  egy profi, sikeres ügyvédet, és perelni a szemeteket!

bbfan1 Creative Commons License 2019.11.13 0 0 32

Amikor a lakást átnéztük, azt mondták, hogy ha most mindenki aláírja a javítási papírt, akkor a végén egyben beadják a kérvényt a használatbavételire. Szerintem mire mindenki megnézte a lakását, az minimum volt egy hét, ha nem több, így lehet kisebb csúszás. Én még egy hetet várok az érdeklődéssel.

Én most pozitívan látom a dolgokat, hogy előbb-utóbb lesz már valami. Korábban írtam, hogy a bejárás során az volt a legszembetűnöbb, hogy maga az épület nem állt sehogy. Azóta voltam többször kint az építkezésen és tényleg azt tapasztalom, hogy az ígéret szerint komolyan dolgoznak:

- a liftet szept 30-ra ígérték, az csak rendben van

- a lépcsőn volt már korlát

- volt az épületben a folyóson világítás (eddig a drótok lógtak a falból)

- megcsinálták a bejárati ajtót

- lebontották a kerítést az épület előtt, feltöltötték földel a gödröket amiken keresztül be lehetett eddig menni az épületbe, több kupac térkő volt lerakva a bejáratnál

- térkövezték az autóbejárót a Frangepán utca felől és amikor utoljára ott jártam (egy hete) akkor már ki volt alakítva a járda helye az épület ajtajáig

- elég sok munkást láttam dolgozni,

Belül, a belső udvaron nem tudom mi lehet, de láthatóan folyik a munka. AZon szoktam gondolkodni, ha ezt tavasszal-nyáron meghajtják, már készen lehetne az egészen... de mostmár csak nem kell sokat várni.

A héten még kinézek, mi a helyzet.

Előzmény: mályva19 (30)
mályva19 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 31

Szerintetek a 2020. január 1-től érvénybe lévő áfa változás vonatkozik az előszerződéssel rendelkezőkre is ? Remélem, hogy nem.

mályva19 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 30

Letelt a javítás határideje, de sehol semmi, semmilyen tájékoztatás. Telefonos érdeklődéskor nagyon nem mondanak semmi konkrétumot. Valaki tud valamit ?

bbfan1 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 23

Közben nekem is megvolt, hasonló eredménnyel, mint neked. A lakásra még mondanám, hogy kész és javítva lesz novemberre, de maga a lakóépület nagyon sehogy sem áll...

Előzmény: mályva19 (21)
kethy66 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 22

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy az előszerződést Ti változtatás nélkül elfogadtátok és aláírtátok? Esetleg valaki tudott alkudni? Előre is köszi  a választ

mályva19 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 21

Igen, volt műszaki átadás, ahol felmérték a hiányosságokat. Volt bőven. November elejére ígérték a javítást. Most már csak az a kérdés, mikor lesz albetétesítés és mikor lehet indítani a hitelt.

bbfan1 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 26

Kapott már azóta valaki levelet a műszaki átadásról ?

Divinus Creative Commons License 2019.09.05 0 0 25

Tisztelt Vásárlóink!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy néhány valós ügyfelünk és számunkra idegen személy egy nyilvános fórumon osztja meg valós és vélt sérelmeit. Ezúton szeretnénk megkérni Önöket a legnagyobb tisztelettel, hogy az itt olvasott információkat csak és kizárólag bizonyos feltételekkel fogadja el, ne kezelje azt hiteles forrásként.

Eddigi tapasztalataink szerint ezeken a fórumokon a problémák megbeszélése és azok kezelése sosem járt az elvárható minimum hatékonysággal, ezért a Divinus Lakópark értékesítési csapata ezen fórumok használatától elhatárolódik és ezen gyakorlatán a jövőben sem kíván változtatni. Véleményünk szerint, ameddig bárki “arc” nélkül bármit publikálhat, addig ezek a fórumok elsősorban csupán hangulatkeltésre és az indulatok szítására alkalmasak.

Mindezektől függetlenül az Ön véleménye továbbra is fontos számunkra, szeretnénk Önt látni az elégedett ügyfeleink népes táborában. Éppen ezért továbbra is várjuk észrevételeit a nyilvánosan is elérhető info@divinuslakopark.hu email címen. Esetleges problémáit a jövőben is igyekszünk szakszerűen, kedvesen és gyorsan kezelni.

Tájékoztatónk végén szeretnénk egy jó hírt megosztani Önnel: a tegnapi nap folyamán összeállt a szerződés szerinti műszaki átadások időpontja, amelyről hamarosan hivatalos levelet fogunk küldeni minden érintett ügyfelünk részére.

További szép napot kívánunk.

 

Tisztelettel:

 

Divinus Lakópark értékesítési csapata

bbfan1 Creative Commons License 2019.09.05 0 0 24

Hamarosan én is telefonálok, meg megkérdezem, megnézhetem-e, hogy áll a lakásom belülről. Most már kíváncsi vagyok nagyon. Meg persze mit mondanak, mennyi késés lesz és miért. Valakinek van valami új infoja ?

Előzmény: mályva19 (22)
mályva19 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 22

Egyébként pedig az is negatívum, hogy a Divinus ezekre a véleményekre semmit nem reagál. Vége az augusztusnak, de semmi reakció nincs. Az ügyvédnő szerint azért csúszik minden, mert ez a cég első budapesti munkája. Na, de ez legyen az ő gondjuk !!! Azért csúszik, mert nem találnak olcsó munkaerőt. ők nem akarnak a hasznukból engedni egy fityinget sem !!!

mályva19 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 21

A fiamnak lesz ott lakása. Bennünket beengedtek kb. 2-3 hete megnézni, de nem láttak szívesen. A hidegburkolás kész, az erkélykorlátokat rakták, aztán jön a szalagparketta, szerelvényezés. Elméletileg az építtető cégnek nincs hitele az építkezésre, gyors albetétesítést ígértek. Augusztusi műszaki átadással, ami természetesen már megint ugrott. Nagyon kevés munkást láttunk, reggel fél kilenc körül csak ténferegtek. Sajnos minden építkezésen ez megy, rengeteg csúszás. Én nagyon szeretném, ha mi, leendő lakók valahol összejönnénk.

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.23 0 0 20

Nem tudom, milyen szerződést kötöttek az alvállalkozókkal. Ha tudták hogy x időre kész kéne lenni, akkor festőket, burkolókat is úgy rendelem oda. Decemberben kellett választani burkolatokat, fél éve alatt nem rakták őket fel ? Ha pedig az alvállalkozó nem tud elég embert küldeni, az megint csak az ő baja... Tippelek, itt már mindenki keresztbe tartozik mindenkinek.

Ami nekem furcsa, amikor szerződést voltam aláírni azt mondta a hölgy, hogy a balatoni lakópark építése teljesen gördülékenyen megy, még előbb is fejezték be, itt nem érti miért van ennyi probléma.

Előzmény: lazsa88 (18)
bbfan1 Creative Commons License 2019.08.23 0 0 19

Olvasva a történeted, nekem az jön le belőle, mintha direkt le akartak volna pattintani mindkét lakóparknál. Több pénzt akartak, te nem adtad, akkor már másik lakást se tudj megvenni. Lehet a második elutasítás már kamu volt... Eléggé etikátlannak tűnik, de engem meg is lep, mert velem nem voltak ilyenek egyik látogatás alkalmával se, igaz lehet azóta óriásit változott a piac és ezt az óriási drágulást nem képesek kezelni, de ez nem a mi bajunk. Én fizettem, szerződést kötöttem, ő nekik pedig teljesíteni kell, kifogás nincs.

Előzmény: Daimonka (17)
lazsa88 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 18

Ez a szöveg, hogy a befektetők komplett szinteket vesznek meg egyszerűen nem igaz. 2 éve még igaz volt, amikor 500k volt egy nm. A mai milliós négyzetméterárak és PMÁP mellett eléggé lecsökkent a kereslet, mivel már nem olyan jó biznisz a lakáskiadás. Ha a történet igaz, akkor sokkal inkább arról van szó, hogy az értékesítő galád módon próbálja minél több pénzzel lehúzni a potenciális vásárlót. A másik lehetőség, hogy olcsóbb, figyelemfelkeltő áron hirdet mint amilyen áron valójában hajlandó szerződést kötni. Mindkét eset eléggé etikátlan és én nem kötnék szerződést ilyen céggel. Később ki tudja milyen egyéb trükkökkel fognak még próbálkozni.
Vannak tisztességes fejlesztők is, akik szóbeli foglalás után nem emelnek árat a szerződés megkötéséig, illetve odaadják a szerződést átolvasásra és módosításra mindenféle regisztrációs díjak befizetése nélkül is. Érdemes inkább őket keresni!
Egyébként jelenleg az iparágban szakmunkás hiány van. Nincs elég burkoló, festő. Emiatt hiába készült el az épület homlokzata, a lakások festése/burkolása még egy évig is eltarthat akár :(.
Egyébként a beruházónak is érdeke a minél előbbi használatbavételi, hiszen a bank csak ekkor utalja át neki a hitelt, CSOKot, stb.

Előzmény: Daimonka (17)
Daimonka Creative Commons License 2019.08.21 0 0 17

Kedves Mindenki!

 

Nem ijesztgetni akartam senkit! Szeretném leszögezni, hogy mi a Divinus lakóparkba akartunk költözni, ott akartunk gyereket vállalni, családot tervezni stb. Megtekintés megbeszélés stb. után egy 4 szobás lakást szerettünk volna. Ebben egy fürdőszoba volt, egy másik lakóparkban volt egy hasonló lakás ott két fürdőszoba volt, az volt a másik favoritunk.  Egy héttel a szerződés előtt, mielőtt utoljára megnéztük volna mit veszünk a Divinusban, felhívtak, azzal hogy jöhetünk, de készüljünk plusz 10 millió forinttal, ha így jó jöhetünk, ha nem, a befeketetők egész szinteket vesznek meg, szóval nem sok esélyünk marad, nem leáraznak, hanem fel. Így maradt a másik lakópark, ahol szintén mielőtt szerződést kötöttünk volna, szóltak telefonon, plussz 5 millió forinttal emelkedett az ár, a befektetők kettesével viszik a lakásokat.

Természetesen nem volt plussz 10 millió FT csak úgy. Erről letéve pár héttel ezelőtt még megpróbáltunk egy kisebb 3 szobást a Divinusban, ahol egy másik ingatlanos hölgy közölte, hogy csak az összes lakás elkészültével egyszerre lesz használatbavételi, beköltözni pedig addig amig a területen munkások, szerszám stb. van addig nem is lehet, mert építési terület. De miután már nem építési terület, utánna is jelentős idő fog eltelni. Feltételezem  addig az albetétesítés sem fog megtörténni, használatbavételi nélkül, nehézkes, de ebben nem vagyok biztos. Aki befektető, "és sorba veszi a lakásokat", annak nyílván a pontos dátum mindegy. De aki be akar költözni, aki lakó, aki ténylegesen ott akar élni, annak nagyon nem. Hiszen 4-5 hónap albérlet díj is jelentős. Mi, akkor 2020 marciusra véltük a beköltözést a Divinusba, ezt vállalni nem tudtuk, ezért mentünk máshova. (perzse ez csak egy vélemény) Sajnálom, biztos jó hely lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!