Keresés

Részletes keresés

Gozo Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1148

Ott kikaptak, mert nem játszottak jól.

A németek ellen (még az összevágott videó után is úgy gondolom) nyert meccset vettek el tőlük.

Te azt állítottad, hogy nem fog hiányozni az az egy pont. De hiányozni fog és pont a dánok elleni vereség miatt.

Előzmény: Omega12 (1147)
Omega12 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1147

A macedónok és a dánok elleni pontocskák is hiányozhatnak. Ahogy holnap a spanyoloknak is hiányozhat ez a kettő. 

Előzmény: Gozo (1146)
Gozo Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1146

Még is csak hiányozhat az a pontocska!

Most négy pontja lenne a szlovénoknak meg a spanyoloknak is, míg a németeknek csak három.

És az utolsó fordulóban a csehekkel játszanak a szlovénok. Azaz ha nyernek (márpedig a mai teljesítményük elég lenne ehhez) akkor sem a németek, sem a spanyolok nem tudták volna őket megelőzni, ha a németek elleni meccsen más ítélet születik a 10 perces videózás után! Főleg, hogy német-spanyol lesz az utolsó fordulóban...

Előzmény: Omega12 (1137)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1145

Már csak három, és még van öt perc. Ez még simán nyitott. 

Fradista Utazó Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1144

Ahogy Blagotinšek rálegyintett a bíróra, gondoltam, kizárt, hogy ezért ne állítsák ki. 

És már sípolt is a játékvezető. 

lunanoctis Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1143

A lehetőség Magyarországon is adott...

 

Élmény nézni őket, gyönyörű, kulturált kézilabdát játszanak.

Előzmény: gerg0 (1142)
gerg0 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1142

Hát én nagyon irigylem a Szlovénokat. Budapestnyi lakosságú ország ennyi remek játékost termel ki ( és még irányítóban milyen játékosaik vannak, akik nincsenek is ott). Mindezt két BL induló csapattal, akik jórészt hazai játékosokra építenek ( lásd még Horvátok).

Omega12 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1141

No meg az, hogy elkezdjenek a kapusaik védeni. Mert azzal a teljesítménnyel, amit eddig nyújtottak, a svédek ellen is kevés lesz. 

Előzmény: LaCatolica (1139)
Gozo Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1140

Ezt már kiszámoltuk vasárnap...

Előzmény: LaCatolica (1139)
LaCatolica Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1139

Ha jól látom, akkor a norvégoknak a négyközé jutáshoz az kell, hogy a franciák verjék a horvátokat, ők pedig 5-el a svédeket.

birka_zoli Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1138

Pár gondolat:

- "mivel a magyar bajnokságban szerinte nincs meg a kellő minőség, így nem is bonyolult a viszonylag kevés kiemelkedő hazai játékos teljesítményét követni." - és akkor a bundás2-ben és a svájci, szlovák, stb bajnokságból jövő csehek honnét tudtak jobbak lenni, ők hol tanultak meg kézizni, vagy olyan jó a cseh upótlásképzés, akkor meg nem ott játszanánnak  » bullshitfaktor=50%

 

- "Amikor a játékosok a válogatottba érkeznek, nem szeretem, ha azzal kell tölteni az időt, hogy fizikálisan felhozzuk őket. Ez egy vicc! Én akkor és ott már a taktikai munkát szeretném velük végezni..., ...aki a  játékosok erőnlétével sem volt elégedett. ..Jelenleg nem látom, hogy lenne megfelelő fizikai felkészítés" - és a válogatott keret nagy része, hol játszik, nála a veszprémben és a szegedben, ha a vprémiek nem is játszanak, de nála edzenek, velük mi van? A fizikai képességek hiányára fogni a csehek elleni betlit faszság » bft=50%

 

- "A kapitány azt mondta, a válogatottnak elég ideje volt felkészülni a horvátországi Európa-bajnokságra, bár ha tehette volna, akkor korábban nekilát az összetartásnak." - ha a taktikával szeretett volna foglalkozni, akkor a kijelölt kerettel tarthatta volna a kapcsolatot interneten keresztül, levélben, rövid videóban, bárhogy eljuttattja hozzájuk a tudást és majd számonkéri rajtuk ésvagy ír a klubbedzőiknek, hogy esetleg túlmunkában gyakorolják, stb » bft=50%.

 

- "Azt is kiemelte, a válogatott játékosok közül nagyon kevesen játszanak a klubjukban kétirányú kézilabdát, elvárná, hogy mindenki tudjon minden poszton játszani védekezésben és támadásban is." Ez igaz. » bft=0%

 

Szóval minden tiszteletem LV-é, de ezekben ha van is igazság - egyesével talán van - de erre fogni a leszereplést nem fair.

Előzmény: Krüger Frédi (1135)
Omega12 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1137

Abban a középdöntős csoportba, ahova a szlovénok kerültek, még úgy is továbbmehettek volna, hogy csak 1 pontot vittek magukkal. Mivel a nagy riválisoknak sem volt több kettőnél. Gondolok itt elsősorban a dánokra, spanyolokra. Azaz, ha Dániát megverték volna, illetve hoznák a csehek és a spanyolok elleni meccset 7 ponttal továbbmehetnének. 

De a dánok ellen önerőből kaptak ki, ott nem lehetett a játékvezetőt hibáztatni ( én a macadonok és a németek elleni meccsükön sem abban látom a pontveszteségek okát), szóval rajtuk is nagyban múlik a négy közé jutás és a VB kvalifikáció. 

Előzmény: Gozo (1136)
Gozo Creative Commons License 2018.01.23 0 1 1136

az nem, de esetleg a szlovénok négybe jutása és esetleges VB kvalifikációja igen...

Előzmény: BVBtom (1131)
Krüger Frédi Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1135
Krüger Frédi Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1134

Szerintem annak több esélye lesz az EB-ről kijutni, aki a másik csoportban a második helyen végez. De bárhogy is, ebből a négy csapatból fog kikerülni a kedvezményezett, és a másik három ellen meg tényleg nem lenne most sok esélyünk.

Viszont a tegnap két meccset látva, a szerbek és a beloruszok ellen még a mostani állapotunkban is aránylag jó esélyeink lennének. Én ide sorolnám még a cseheket is (igen, a múlt heti ellenére is), és talán Izland és Macedónia se lenne reménytelen. A szlovénokat viszont a legkevésbé szeretném a három nagyon kívül.

Előzmény: Lorinc_d (1133)
Lorinc_d Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1133

Visszaterve meg a VB-selejtezokre, mostani allas alapjan az a tippem hogy a spanyolok jutnak ki a VB-re a mostani EB-rol igy ok esnek ki az elso kalapbol (vagyis nem kaphatjuk oket, maradnak azert meg a horvatok, a svedek, a norvegok.......)

Előzmény: A77 (875)
kagye Creative Commons License 2018.01.23 0 0 1132

Tudom, távoli az asszociáció, de nekem erről a videós elemzésről Virág elvtárs mondása jut az eszembe a Tanúból: "Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!" :-)

Előzmény: Fradista Utazó (1130)
BVBtom Creative Commons License 2018.01.23 0 1 1131

Az biztos, hogy a büdös életben nem lennék kézilabdabíró.

A száz lassítás utáni elemzés alapján nem is hibáztak olyan sokat, ezzel szemben volt jópár nehéz itélet, ahol kiválóan döntöttek.

Èrdekes még figyelni az edzök hisztijét, rengeteg jó itélet után is majomként hisztiznek.

(mindez a riporter, szakkommentátor és a fröcsögö szurkolóra/forumozóra is átragad).

 

A végén a bíróknak 2 lehetöségük volt, túl közeli blokknak minösíteni vagy késleltetésnek.

Ez utóbbit tették. Asszem nem ezen fog múlni az EB gyöztes kiléte.

Előzmény: Fradista Utazó (1130)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.01.22 0 2 1130

Ezt a hozzászólást akkor kezdtem el írni, amikor elkezdtem a videót nézni, és még fogalmam nem volt, mit fog az elemzés kihozni. 

 

- Az első félidőben egyetlen vitatható ítéletet tudott mutatni, az is olyan, hogy bőven belefér, hogy elnézi kicsit a játékvezető. Tehát az elemzés szerint az első félidőben korrekt volt a játékvezetés.

- A második félidőben a 43. percben találta az első hibát (ekkor négy góllal vezet Szlovénia). Ez egy lépéshibán múlik. 

- Nem sokkal utána a sokat vitatott eset. Megállapítja (jogosan), hogy a játékvezető tévedett. Utána az edző büntetése egyértelmű viszont, ha tévednek ellened, akkor se reklamálhatsz így.

- Egy perccel utána egy szlovén kiállítást hiányol, majd fél percel később még egyet(!).

- A törülköző miatt tévesen kapott a német pad sárga lapot.

- Az 57. percben megint megúsztak a szlovének egy jogos kiállítást. Bár előtte magyarázta, hogy a végjátékban csak durva esetekben illik kiállítást adni, de ez szerinte annyira durva volt, hogy ekkor is meg kellett volna adni. Ez a harmadik be nem fújt szlovén kiállítás a második félidőben.

- Egyből utána a német oldalon is elmaradt egy kiállítás.

- A legvégén elvettek egy tiszta gólhelyzetet a németektől azzal, hogy belefújtak, pedig előnyszabályt lehetett volna adni.

 

Hangsúlyoznám, a fentiek, meg az ezután írottak, nem az én véleményemet tükrözik, hanem a videó készítőjéét. Aki nem ért egyet, nem velem vitatkozik, hanem a videó készítőjével.

 

Összefoglalásként megállapítja, hogy mindkét csapat ellen születtek téves ítéletek. A kettős kiállítás a második félidő közepén meghatározta a mérkőzést, és ebből az első kiállítás téves volt. A második jogos, de az első tévedés nélkül nem reklamált volna a szlovén edző. Ellenben a szlovének megúsztak három kiállítást is, ami azt jelzi, hogy nem fújtak tendenciózusan ellenük. 

 

És akkor nézzük az utolsó tizenöt másodpercet! Az utolsó német gólnál magyaráz össze-vissza, és nem nyilvánít véleményt. Azt mondja, ha lefújják támadóra, eldől a mérkőzés, és jobb, ha nem a játékvezető dönti el. A szlovének túloldali góljánál szintén gyanús egy támadó (a gólpassznál), de helyes döntés, hogy, ha a túloldalon nem fújtak, akkor itt se. Más szabálytalanság nem történik (elképzelhető, hogy leért a szlovén lába, de ezt nehéz eldönteni többszöri videózás után is). 

 

Ezután hosszasan elemzi a legutolsó szituációt. A szabálykönyv végén lévő, kifejezetten erre az esetre vonatkozó magyarázatot nem idézi. Arra jut, hogy helyes volt az ítélet. 

 

És akkor innentől az én véleményem. Nem a mérkőzésről, hanem erről a videóról. Pontosabban, a válaszom a felvetésedre. Lehet, hogy te azt gondolod, a mérkőzést a játékvezetők elfogultan vezették. Lehet, hogy tényleg elfogultan vezették. A videó készítője viszont határozottan nem ezt a következtetést vonta le. Szóval ennem a videónak a kapcsán semmiképpen nem beszélhetünk "lelepleződés"-ről. A videó készítője nem látott tendenciózus bíráskodást, többször is kiemeli, hogy mindkét csapatot sújtották téves ítéletek. Ettől a videótól sok minden várható, de az, hogy csökkentse a tendenciózus bíráskodást, semmiképpen. 

Előzmény: gerg0 (1129)
gerg0 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1129

Egy érdekes elemzés a Szlovén Német meccsről https://www.youtube.com/watch?v=hkWRjt6Iq_U

 

Igazából az érdekes, hogy hat-e a bíráskodásra, hogy készülhetnek, és nagy nyilvánosságot kaphatnak ilyen elemzések. Csökkenti-e a tendenciózus bíráskodást? Ez utóbbi persze akkor érdekes, ha a rendező szövetség érdekeit negatívan befolyásolja egy "lelepleződés". Vége lesz-e azidőkvégezetéigvédjükegymásseggét mentalitásnak.

Gozo Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1128

Úgy nézem ez az a meccs ahol lazítanak a franciák.

Szerintem a horvátok ellen nem fognak taktikázni, mennek majd mint ami a csövön kifér.

kagye Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1127

No, igen. Amikor egy tévéműsorban nem az "üléspont" (egy sportági hierarchiában elfoglalt aktuális pozíció) határozza meg az álláspontot. Amikor nem kell megfelelni a közpénzből működtetett csatorna felülről eredő elvárásainak és rózsaszínűre festeni  a feketét is, oly módon, hogy kizárólagos prioritást élveznek a felbruttósított pozitívumok. Amikor már körön kívül vagy, ergo: veszély nélkül elmondhatod, amit gondolsz. http://www.digisport.hu/news/30707

Fradista Utazó Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1126

Balićon kapusmez volt, de kívülről ugrott fel, ergo nem volt szabályos. Hétméterest kellett volna ítélni mindenképpen. Kiállítást nem, azt csak akkor, ha a játékos egyértelműen, szándékosan belép a hatoson belülre.

Előzmény: Krüger Frédi (1124)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1125

A félreértések elkerülése végett: Dahmke mentése szabályos volt. 

Ha a játékos a kapuelőtérből ugrik fel és/vagy labdával a kezében belép a kapuelőtérbe, akkor büntetőt kell ítélni. Ha szándékosnak ítéli a játékvezető a kapuelőtér megsértését, akkor progresszív büntetést is kell alkalmazni.

Előzmény: Krüger Frédi (1122)
Krüger Frédi Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1124

Ja nem, most látom, hogy Balicon kapusmez van, akkor viszont elvileg szabályos, mert már a hatoson belül találkozott a labdával (?)

Viszont ha a német csinált volna PONT ilyet tegnap, akkor az hetes + 2 perc, ugye?  

Előzmény: Krüger Frédi (1122)
Krüger Frédi Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1123

Egyébként tegnap Landinnak is volt egy látványos visszafutásos mentése, itt a második:

https://index.hu/sport/kezilabda/2018/01/21/nemetorszag_dania_kezilabda_eb_landin_kapus/

 

De a német vetődése szebb volt, nem vitás. 

Krüger Frédi Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1122

Balic egyértelműen leért a hatoson belül.

Ilyenkor hetest kell adni? Vagy kiállítást ÉS hetest? 

Előzmény: zsanna (1118)
Peppo vagyok Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1121

- What watch?

- Ten watch.

- Such much?

Előzmény: Cseszi75 (1091)
Rebounding Delp Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1120

Zseniális!

Előzmény: Fradista Utazó (1115)
zsanna Creative Commons License 2018.01.22 0 0 1119

És nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik egy ilyen Balic-szintű "csibész" :-(  Olyan, de olyan színt vitt ebbe a játékba :-) 

Előzmény: zsanna (1118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!