A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Csizmadia volt a nagyapám, 1896-ba született, majdnem 100évig élt, gyártotta a csizmákat évközben, mikor már jó pár összegyűlt vitte eladni. Biciklizni nem tudott.
De volt egy nagybátyám aki napi szinten 22km körül biciklizett + ha kikellett menni valahová napközben az még plusz volt . És ezt vagy 45évig biztos csinálta még sokszor hétvégén is ! Nagyon nagy hidegnek kellett legyen hogy a buszra felszálljon ! 90 fölött volt még búza kaszálóversenyt megnyitotta ,valahol van róla film is a yutubon . De még sose leltem rá .
Azigen ! De az én apai nagyapám se volt semmi figura. Az eke kormánylemzéért elgyalogolt németország határára ! De azt már nem mondta mennyi időt vett igénybe ,de gondolom mire szántani kellett haza ért .
Nagyapám mesélte, 100évvel ezelőtt gyalog ment Pestre Nyíregyről, egy hét alatt odaért, egy félóra alatt elintézte a dolgát és már jött is hazafelé két hét alatt megjárta az utat. Néha felkérezkedett egy szekérre... Visszafelé megállt a Hídivásárban, és eljátszotta az összes pénzt amit kapott a csizmákért, valami itt a piros hol a piros játékon.
Ha a gépben van nem tudod lemeríteni mert leáll a gép. Illetve elég állatnak kell lenni ahoz hogy abba kinyírd.
Nekem a kölykök motorjába meg quadjában lemerült pirosba. Nem kezdte tölteni a töltő, na olyankor kell egy kisebb akkut rátenni azt vissza rántja. Bikázás. Eddig működött.
Más akkumulátornál volt már hogy egy cella megdöglött azt a többit töltötte túl.
Láttam egy filmet a jt megosztóban a Parksyde akkukról. Pontosabban ezek merülési szintjéről volt szó. Nem célszerű teljesen lemeriteni. Ez a szint a piros,és sárga,vagy piros,vagy használni addig,még forog a gép ?
Ja......a filmben ilyen részletezés nem volt,csak annyi,ha teljesen lemeritjük,a töltő nem ismeri fel,és nem tölti.
A mi Vízműves cégünk, ettől sokkal zsugoribb. Mikor ott voltam, hoztak ugyan két rozsdamentes tartályt, amit föl köllött szerelni a két szabad utánfutóra. Azóta azokat sem lehet használni mikor kéne, a tartályok mög még életükben sem voltak ki fertőtleníve, de használva sem soxor. Egyikbe bele is költöztek a darazsak, mert a golyóscsapot nyitva hagyták rajta, az elosztó csövet pedig vissza. 😀😃
Persze én is találkoztam vele. Olyan mint a zacskós tej.
Anno leállt a viz, javították a főutakat gyakran volt csőtőrés, mi vettünk ásványvizet, az emberek meg ezért a szarért majdnem ölre mentek.. 2 liter/koponya volt az alap és mindig aznapra.