2016-ban bemutatásra került a Renault alsó középkategóriás egyterűjének 4. generációja, a már megszokott módon két kivitelben is. Ide gyűjtsük az infókat az új modellről, majd a felhasználói tapasztalatokat is itt oszthatjuk meg!
Ma megjelent egy hang a kormány tekerésekor. Kanyarodáskor olyan hamgot ad ki a kormány, mintha vmi műanyag darab ide-oda csúszkálna/gördülne a kormányban. 300 km-es autó... Mi okozhatja? Azt hiszem márkaszervíz lesz ebből...
Ezt nem tudjátok véletlenül mi lehet?: Álló helyzetben (akkor hallani) szakaszosan olyan hang jön a motor irányából, mintha valamilyen kis szivattyú ki-be kapcsolgatna. Zúg egy kicsit, csönd, zúgás stb
Én is cserélem a gumikat a Scenicen. Amúgy az Espace prémiumabb autó amit lehet is érezni, jobb a rugózás, tágasabb, szebben csukódik az ajtó, jobban fordul (4control) stb. De pl. rosszabb helyen vannak az USB csatlakozók. Nagyságrendi különbség amúgy nincs a kettő között...
Felnin cseréltetem a gumikat. Még 1 szett 20"-os felni+TPMS szenzor árából sok-sok évig cseréltetem a gumikat gumisnál. És még ki is van így centrírozva mindig :)
Néha már látok jófogáson, fb-n 20"-os felnit kéz alatt eladót, de még nem vettem rá magam.
Ennek szívből örülök :) No és a 20 collos nyári/téli kerékcserét hogyan oldod meg? Komplett felni+gumi csere 2 autón, vagy a felnin cserélteted a gumikat.? Ebben még bizonytalan vagyok, hogy mitévő legyek majd.
Grand Scenic 4 tulajoktól kérdezném, hogy megbántátok-e, hogy ezt az autót vettétek? Mi még várjuk a mienket kíváncsian, majd beszámolok a saját érzéseimről, tapasztalataimról.
Mi a véleményetek, első olajcsere mikor esedékes? Az ajánlott 30 000 - t nem várnám ki... A tükör valóban ennyire használhatatlan esőben, el sem tudom képzelni...
2019 novemberétől a grand scenic már nem kapható tce 140 lovas motorral csak 160-assal,mit gondoltok mi lehet ennek az oka? Mi még októberben megrendeltük a 140 lovassal az árrobbanás előtt, remélem beválik majd.
Visszahívják a 2018 szeptember 21 és 2019. június 3 között gyártott Renault Scenic IV, Renault Talisman és a Renault Espace V modelleket, melyeket a Renault Douai üzemében gyártottak, mivel ezeknél lehetséges, hogy a NOx érzékelők nincsenek megfelelően meghúzva, ezért tűzveszély állhat elő.