Ha megvannak a papirok, csak ki van vonva forgalomból, akkor nagyjából 70 ezerrel számolj, mire a nevedre kerül. Forgalomba helyezés, vagyonszerzési illeték, eredetvizsga, forgalmi, törzskönyv, műszaki...
Ha olcsón adják, akkor meg szabad venni. Ugyanis minden CT futó alváza tök egyforma, tehát átépíthető a felépítmény. Kelleni fog még egy rossz felépítményű papiros...
Vásárolni szeretnék egy Camptourist CT5-3 típusú sátras utánfutót, csak az a gond hogy nincs rendszáma és a forgalomból is ki van vonva. Amúgy nagyon szép állapotban van és mindene megvan kivéve a rendszámtábla :) Érdemes megvenni egy ilyen utánfutót? Körülbelül mennyibe kerül ismét forgalomba helyezni illetve újra rendszámozni?Valaki esetleg vásárolt már ilyen forgalomból kivont utánfutót?
A tetőcsomagtartóra két ötletem van. A tetőt nem szivesen fúrnám meg a beázás és a telepítéskori leszerelés miatt.
1. Egy megfelelő méretű zártszelvény keretet hegesztenék, amit az emelőpontokhoz rögzítenék csapos rögzítéssel. Ezt két ember simán le tudja venni felállítás előtt. Persze az össztömeget jelentősen megnövelné...
2. Kivennék a tetőn lévő alu profil gumijából 4x5 cm-t. Két zártszelvény menne hosszirányban, azokra mehet a keresz, amire rögzíteném a kerékpárszállítót/tetőboxot. A hosszirányú zátszelvények aljára hegesztenék a 4x5 cm kivágás helyére illeszkedő 4 db. 5 cm méretű köracélt, ami beleillik az alu profilba, ez akadályozná meg az elmozdulást. Az egész keretet pedig rögzíteném spaniferrel az emelőpontokhoz egy adapterrel. Az adapter lehet mondjuk egy, az emelőpontba illeszkedő csődarab csapos biztosítással, a külső oldalon egy ráhegesztett karikával, amibe beakasztható a spanifer kampója.
Én valószínűleg a 2. verziót fogom elkészíteni a télen. Talán aluból...
Sziasztok! Van egy Camptourist CT5-3-am A lenyitható fedél teteje az kor és időjárás miatt megadta magát. Milyen anyagból érdemes kicserélni?
Van valaki, aki ilyen gépre tetőcsomagtartót szerelt, hogy azt pl tetőboxal, biciklitartóval tudja használni? Milyen megoldást választott? Egy képet megköszönnék róla! (darklife00@freemail.hu)
Üdv mindenkinek!Van egy ct6-2w campturist sátras utánfutóm eladó.1988-as évjárat,a korának megfelelő állapotban van.Új forgalmi,ill törzskönyv.Műszakilag érvényes:2019. júni. 10-ig. Ha valakit komolyan érdekel, akkor privátban meg beszéljük a részleteket.
A mai nap boldog tulajdonosa lettem egy 6-3 nak.Nagyon sok utánfútót megnéztünk mire találtunk egy megfelelőt.Mindenkinek nagyon köszönöm aki megmutatta az övét mert mindenkitől tanultunk valamit vagy kaptunk valami hasznos tanácsot.
Azt szeretném megkérdezni hogy ismertek-e jó sátorjavítót, egy varrást kéne megjavítani.
szia, ha alkuképes az ár, és írsz konkrét típust, gondolkodnék rajta. Úgy, hogy sátrat varratni kell rá, és gyak. mindenével foglalkozni kell plusz forgalomba helyezni, kicsit sokallom. Köszi!
Kategória váltás miatt eladóvá vált a sátras utánfutóm. Ezután lakókocsizunk.
Eladó tulajdonostól egy Camptourist CT 5-3 (ami nem 2:)) sátras utánfutó 2019. március 31-ig érvényes műszakival, gyártási ideje 1986.. A futón van egy tetőbox pakolásnak, ami telepítéskor levehető. A futó ponyvája 2016-ban impregnálóval kezelve, száraz helyen tárolva, ponyvák épek, nap nem szívta ki. Az ablakokra sötétítő függönyök megvannak, szúnyogháló épek. Hálóhelyekre elválasztó függöny van, valamint világítást építettünk ki. Vonórúdon egy camping hűtő szállításhoz való tartó van pluszban felszerelve. A futó fősátorjának hátuljában van a konyhaegység, melynek a festése javítva, valamint ott van a gáztűzhely palackkal és a mosogató. A futónak eredeti tartozéka még egy camping asztal és egy camping konyhai szekrény. Az ár tartalmas sok javítási anyagot a futóhoz (plusz lengőkarok komplett fékekkel, plusz gáztűzhely,felújított vonórúd). A sátras utánfutó megtekinthető Tótvázsonyban.
A tavalyi első, nem túl jól sikerült kempingezés nem rettentett el, hogy újra megpróbáljuk. Borzasztóan tetszik a sátras. Viszont legalább jegyzeteltem sokat, és ennek megfelelően alakítottam, és szereltem fel a szekeret az új kalandra. Az első, amit megtettem, hogy átzsinórozam a sarkokat a tanácsotok szerint, valamint újra átolvastam a használati utasítást. Rá is jöttem miért nem tudom az szerint felállítani a szerkezetet: Amikor fekvő helyzetből felnyitjuk a sátrat, két heveder fogja meg az átborulástól. Ez a két heveder túl hosszú volt nekem. Olyan rövidre vettem vissza, hogy abban a magasságban tartson, ahol kell lennie a végleges felállásban is, így a lábakkal szépen ki lehet támasztani, nem nyeklik-nyaklik, és próbál visszaborulni. A használati utasítás szerint a ponyvát is utoljára hajtottuk le, így nem is sültünk meg, mire a vázat rendesen felállítottuk. Vettem egy nagyobb ponyvát. A 4x5méter pont kicsinek bizonyult tavaly, az 5x6méter a tökéletes a CT6-2w-re. Sikerült szereznem pár sátorvasat, köztük az előtető feszítő "gerendáit" is (ami eddig nem volt). Ebben az állapotban alkalmunk adódott, hogy ketten a párommal egy hosszúhétvégés próbatáborozásra visszamenjünk Sárvárra. Ez a hely nem túl jó kabala nekünk, megint esőt jósoltak, de mivel más időpontban nem tudtuk a gyerekeket lepasszolni, elmentünk. A plusz vasakat a ponyvához használtam fel inkább.
De nyugiban gyakoroltuk a sátorállítást, és összecsukást. Minden nagyon jól ment az új szisztéma szerint
A tavalyi listámon még szerepelt jópár dolog, úgyhogy folytatódott a projekt.
Először is a CT5-ösöktől elirigyeltem, hogy külön rekeszük van a vasaknak. Az, hogy a CT6-2-ben belül kell tartani a sátoralkatrészeket elég nagy hátránynak éreztem. Megérkezéskor az kell legelőször, és ilyenkor a cuccok alól kell kirángatni. Összepakolásnál is ennek kellene bekerülni elsőnek, mivel nagy, és nehéz, de így meg a többi cucc hányódik szanaszét, amíg össze nem csukjuk teljesen a sátrat. Ez főleg esőben volt érdekes tapasztalás. Szóval csináltattam a vonórúdra egy keskeny kis dobozt. Elég kicsire terveztem, hogy beférjen az álló sátor ponyvája alá is, de beleférjenek a táborverés kellékei: sátorvasak, cövekek, vízmérték, csavarkulcs a lábakhoz, falapok a lábak alá, de ide került a grill, és a grillgyújtó is, ami belül csak összekoszolná a dolgokat. Ezzel belül rengeteg helyet nyertem, és a futó hátulját ki sem kell nyitni a sátorállításhoz. Mivel a három kisgyerek miatt sok cuccunk szokott lenni, vettem egy tetőboxot is, direkt a futóra, illetve kölcsönkértem egy síboxot is. Ezzel a rakodó űrméret növekedéssel végre kultúráltan befértünk. A futó tartalmazta a teljes kempingezős felszerelést, ötünk párnáival, takaróival, plusz asztallal/székekkel együtt, de befért még görkorcsolya, futóbicó, és jópár dolog, ami tavaly kimaradt. Az utastér így is üres tudott maradni, csak inni és rágcsálnivaló került a lábhoz.
Az új célpont Eger volt. Ez már forgalmasabb kemping, mint ahol eddig megfordultunk, így a vizesblokk közelségéért beáldoztuk az előtetőt, aminek a kikötéséhez a kisebb parcellán nem volt elég hely. Helyette a nagyobb ponyvát oldalra lógatva csináltunk árnyékot. A másik oldalról látható, hogy a doboz a vonórúdon szépen befér. Sikerült további vasakat is szereznem, így a ponyvát jól fel tudtam támogatni vele. 10 cm légréssel nagyon sok fokkal csökkentette a sátorban a nappali hőséget is.
Ezeknek a sátoranyag lenvászon. Az egyik legkitűnőbb ponyvaanyag (sajnos az idióta lentermesztési tilalom miatt, ma már aranyárban van, ha egyáltalán lehet kapni.)
Száraz állapotban szellőzik - ellentétben a szintetikus ponyvaanyagokkal - ha viszont elered az eső, a lenvászon vizet vesz fel, megduzzad és lezárja a "szellőző nyílásokat", nem jön át rajta víz. Amikor kiszárad ismét szellőssé válik.