A jövő záloga a fenntartható energia ellátás.
Olyan lehetőségeket keresek, amivel óvom a környezetemet, és kímélem a pénztárcámat.
Mi a véleménye a felhasználóknak és a szakembereknek a fent említett eszköz hatékonyságáról és élettani hatásairól?
Mindenekelőtt az lenne a kérdés, hogy ténylegesen hatékonyabb a földgáz használatánál?
ilyen süket dumát mindenről lehet írni, és írnak is. a co2 mérgező hatását miért nem említi? sokkal jelentősebb a felsoroltaknál! már 5% co2 a levegőben fejfájást és szapora légzést okoz. 10% az 15 percen belül eszméletvesztés, 15%tól halálos.
Tudtommal nyílt gázlángok esetében jöhet ez számításba:
* ... A nitrogénoxidok közül a NO2 kifejezetten erős méreg, és az NO is egészségkárosító hatású. A nitrogénmonoxid (NO) hatása a szénmonoxidhoz hasonló, a vér hemoglobinjához kötődve annak oxigénszállító képességét megszünteti.
A nitrogéndioxid (NO2) szúrós szagú, barna színű mérgező gáz. Hatása elsősorban légzőszervi elváltozást, megbetegedést okoz, de változásokat okoz az idegrendszerben; hatására csökken a növekedés mértéke és a fizikai teljesítőképesség.
A belégzett NO2 a tüdőben lévő vízzel (H2O) salétromsavat (HNO3) alkot, amely mint az egyik legmaróbb sav roncsolja a tüdő hörgőit. Ezzel nagyobb töménységben belélegezve akut tüdőödémát, kisebb töménységben tüdőgyulladást okozhat.
Hosszú idejű kisebb töménységű belégzése pedig a tüdő folytonos irritációja révén idült betegségekhez, így tüdőrákhoz is vezethet. A nitrogénoxid káros hatására különösen a kisgyerekek és az idős személyek érzékenyek. ... *
Nagyon szépen köszönöm, ezt akartam hallani(olvasni..) ! Már mint, hogy a gyakorlatban is működik, nem csak elméletben. Az edény nem probléma, szerintem 90 %-ban alkalmasak lesznek. Még annyi kérdésem lenne, hogy mekkor a minimális edényátmérő, amivel még működik a készülék ? (egylapos mobil készüléket láttam, annál 18 cm alatt nem működött)
Hőfokot általában nem, teljesítményt tudsz állítani. Húslevest rendszeresen főzünk rajta, nekünk be lehet állítani, hogy éppen gyöngyözzön, a teljesítményt egyenletesen adja le. Speciális edények kellenek hozzá, szinte csak az edény talpa melegszik fel (az oldalfalat már a meleg folyadék melegíti fel).
Azért a legtobb hires szakàcs még ragaszkodik a gàzhoz. Ha Wok-ot is hasznàlsz és gyakran kell magasabb homérséklet talàn jobb a gàz nagy lànggal.Alul elektromos suto, felul meg négy gàz.Milyen gonosz vagyok ezt mondani a indukcios topikban....
Hát annyiért csak egy mobil egylaposat kapok....Persze nem írtam, hogy az egy beépíthető lap lesz, no meg sütő is hozzá. Már napok óta nézegetem az ár-érték-tudás arányokat....és ha már a Jézuska hozzájárul, akkor egy jobb minőségű készüléket szeretnénk....(pl összevonható főzőzóna, nagyobb edényhez, stb.) És nem utolsó szempont, hogy 6 év gyári gari van rá alapból.
Az én kérdésem is hasonló: lehet-e rajta egy jó húsleves főzni ? Amit ugye csak úgy szabad, hogy éppen hogy csak gyöngyözzön, és mindezt nagyon hosszú ideig ? Van erről tapasztalatod ? (edényem van mindenféle, vékony és vastagfalú egyaránt) Milyen készüléked van ? A hőfokot lehet állítani, vagy pedig a teljesítményt ?
Bocs, hogy sokat kérdezek, de ezekről nem beszélnek a technikai adatok, viszont jó lenne tudni, hogy mire is adok ki százezer forintot....
sokáig főzendőt kifejezetten, én azért vettem. mármint mert van rajta sok kicsi fokozat.
viszonylag vékony aljú edényben a pörkölés maga problémás, mert ahol nincs étel az edény alján, ott azonnal nagyon forró lesz. de egy jobb vastagtalpú edénnyel ez sem gond.
az lenne a kérdésem rutinosabb" indukciósokhoz" hogy az indukcióson lehet-e ugyan úgy pörköltöt , töltöttkáposztát és más egyébb sokáig főzendő ételeket főzni mint a gázon? jókora edényben?
a lányomék nem rég vettek egy Whirpool beép. főzőt 4 lapos.
Érdekes módon nem működik az un. szendvicsaljú rozsdamentes edényekkel.
Pedig az edény alján ott a jel (a laza tekercs) és a mágnes is fogja. Természetesen nem olyan erővel, mint a normál vaslábost. Kevés lenne ezekben a mágnesezhető vas, vagy a főzőlap hibás?
Nem olvastam még el a kezelési útmutatót, mert első nekifutásra nem találtam. Volt a dobozban egy köteg idegennyelvű, de magyar nyelvű nem volt köztük.
Már jó nagyokat mondogattam magamban, de aztán nem foglalkoztam vele, mert volt más dolgom. Aztán ma találtam a doboz alján, a külsejére ragasztva egy fólia tasakot, amiben a felbontása után megtaláltam a magyar kezelési útmutatót. Úgyhogy a magamban mondogatott mondatokat visszavontam. :)))
1. olvasd el a hozza kapott utmutatot. benne lesz feketen feheren hogy hogyan kell/lehet bekotni. sok verzio letezik, van olyan amit be lehet kotni egy, ketto vagy harom fazisra is.
2. az edenyen levo feliratot el lehet hinni, sosem csalodtam benne.
3. nekem ilyenem nincs, es nem is ereztem szukseget.
4. nem kell pont akkora legyen. ha nagyobb, az maceras mert beletakar a kezeloszervekbe meg ilyenekbe, de a tuzhelyet nem erdekli. legrosszabb esetben csak a kozepet fogja melegiteni a feneknek. ha kisebb, az sem gond. keszuleke valogatja, van ami kulon rajon hogy kicsi edeny van rajta, de ami nem, annak sem gond.
Vettünk egy indukciós főzőlapot, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim, amelyekre örömmel fogadnám a válaszokat:
1./ A készülékből 4 vezetékes kábel jön ki. Számomra ez azt jelenti, hogy 3 fázist lehet rákötni. Jól értelmezem?
Van a tűzhelynél 3 fázisom, a régi, elektromos főzőlap is 3 fázisról ment, amelynek a helyére kerül az indukciós.
2./ A nejem edény-készlete valószínű kiegészítésre szorul. Mi a célszerű? Az edényekenn lévő jelölést nézzem, vagy célszerű inkább mágnest vinni magammal a vásárláshoz?
3./ Olvastam valahol, hogy létezik valami adapter-féle, amit a főzőlap és a nem indukciós edény talpa közé lehet helyezni. Tényleg van ilyen? És milyen elnevezéssel kell keresni a boltokban?
4./ Az edény aljának pont akkorának kell lenni, mint a lapon lévő kör? Vagy kisebb esetleg lehet, csak nagyobb nem?
Ha létezik adapter, akkor a körnek megfelelő adapterre lehet-e nagyobb edényt tenni?
Rárakod a vasbödönt, aminek az anyaga jól felmelegszik a benne keletkező örvényáramoktól. Ez a jó meleg bödön melegíti a benne lévő kaját, de a bödön alja is meleg, az meg ugyebár felmelegíti azt a lapot, amin áll. Összesen ennyi :)
Lecserélném a viharvert kerámia főzőlapot, indukciósra. Egy dolgot nem értek:
a marketing szerint az indukciós egyik előnye - a kedvezőbb fogyasztás mellett - hogy ő maga nem melegszik fel, csak az edény, így a lapra nem ég rá a kifolyt étel.
Azonban szinte mindegyik leírásánál szerepel a sokfokzatú maradékhő kijelzés.
Ha a használat során fel sem melegszik, akkor honnan a maradékhő amit ki lehet jelezni???
Jé? Magyarul? Mindegyik indukcios sütő szakaszosan működik mint a mikrók? Értem ez alatt hogy ki be kapcsolgat vagy max teljesitményen fűt vagy nem fűt?
Miért kerülnek tízezer Ft-ba és majd duplájába az indukciós adapterek? Tudjátok, az a nyeles "vaslemez lap" amit akkor kell használni ha mondjuk aluminium edényben akarok valamit melegíteni?
Azt találtam ki hogy veszek egy noname indukciós lábast 2000- Ft-ért, és leaplikálom az alját. Szerintetek ez működik majd? Vagy tud valaki ilyen "nyeles adaptert 1-2000 körül? Régebben árultak a vaterán is 1500-ért, de akkor nem vettem, most meg jó lenne.
A whirpoolnak van egy olyan funkciója, hogy forráspont érzékelés. Ismeri valaki, és működik? Mert az zseniális ha valóban működik az, hogy a forrásponton tartja levest.
Az öntöttvas a legszuperebb. Van egy örökölt, legalább 30 éves, na abban gyönyörűen sül-fő minden. A drága teflonosoknak szétégeti a teflon bevonatát, ráadásul nem is fekszik fel az alja tökéletesen. Az olcsó piacos pöttyös edénynek ugyanez a baja.
Vigyél egy kis mágnest a vásárláskor, ha az tapad az edény fenekére, akkor tudod az indukcióson használni. Minél vastagabb az edény fala, annál jobb. Nem a márka számít.
A segítségeteket szeretném kérni! Hamarosan szeretnénk vásárolni egy indukciós főzőlapot, ezt már kiválasztottuk, de edények terén tanácstalanok vagyunk a párommal! Milyen márkájú indukciós edények a legjobbak és legmegbízhatóbbak minden téren?