Áron valóban "jó"gyerek, illetve sír azért eleget, de nem rosszaságból, hanem tényleg szegénynek fáj a hasa sokat, húzza magát gombócba, feszeng, pukizik ezerrel. Nagyon nehezen büfizik sajnos, és a levegőnek mind alul kell távoznia.
Eszik szépen amúgy, keveset (?) sokszor, kb. 60 ml az adagja, ezt átlag 2,5 óránként kéri, van, hogy nem issza meg az egészet, akkor később kér még, van, hogy kibír 4 órát is, és van, hogy elfogy a 60 2 óránként is. :) Ennél több még nem, visszabukja, ha véletlen megissza. Növekszik, hízogat, lassan, de biztosan. :) Az egyedüli, ami nem tetszik nekem, hogy szinte soha nincs vele szemkontaktus, tárgyakat néz, néha követ is, de az arcunkra nem tud fókuszálni, és nem is mosolyog soha. (Csak álmában, ANNYIRA édes!) :( Kicsit aggódom emiatt, bár a neten utána olvasva, nem jelent egyelőre gondot, sok baba 2-2,5 hósan kezdi ezt el. :/
Bogi sajnos kiabál. Maximum 5-10 percig van el magában. Ha felveszem, akkor minden ok. Amint az ágyat éri a valaga, rögtön felpattan a szeme, és kezdődik minden elölről. Tegnap 14szer tettem le/altattam el, mire úgy maradt, de 3 óra múlva megint felriadt, szerencsére 5 perc alatt sikerült visszaaltatni, de 1 óra múlva kelt enni. :(
Egész héten fejtem a suli miatt, hogy ne kelljen most se tápot kapnia, és szerintem este is van elég tejem. Legalábbis nem kevesebb, mint nap közben. Sőt, a sűrű fejés miatt szaporodott is.
Délelőtt alszik a gyerek, úgyhogy akkor pihenek én is. Suliba csak két hetente kell jönnöm két napot, azt valahogy átvészelem. Szóval általában tudok pihenni, így az éjszakai műszakot is viszonylag jól viselem. :)
Kicsit irigykedem, hogy ilyen jó gyerek Áron, én Bogi mellett egyenlőre semmit nem tudok csinálni. Már várom, hogy kezdődjön a mászós időszak, talán akkor jobb szeret majd maga helyet változtatni, nem kell folyamatosan cipelni. Már biztos, hogy be fogok szerezni egy hordozót!
Remélem, hogy nem lesz rossz alvó, és ez csak egy átmeneti állapot! Látszik rajta, hogy nagyon fáradt. Kb. másfél hete megy ez a műsor, előtte jól aludt. Bár akkor még nagyon pici volt. De annyira gyorsan változik minden, talán ez a korszak is elmúlik. Remélem.
Ma reggel 6-kor kellett volna kelnem, hogy 8-ra beérjek a fősulira, de 3 óra alvás után képtelen voltam rá... Szép kis félév vár rám.
Mondjuk az előző se volt egyszerű, terhesség alatt az agyi kapacitásom megfeleződött, valahogy az is meglett. Ez is meglesz! :)
Jajj, te, nem lehet könnyű az esti műszak. Amikor altatod, akkor azért kell, mert sír, nem tud magától elaludni? Nekem baromi szerencsém van, Áron ha álmos, el is alszik, ha meg nem, akkor elnézeget meg mortyog-fortyog magában. Ha sír, akkor a hasa fáj, akkor úgyse alszik el, amíg ki nem durrogja magát, fogni kell, tornáztatni, hurcolászni egy kicsit.
Pár hétig az elején éjjel égve hagytam neki a kislámpát, mert egyértelműen nem szeretett a sötétben, volt, hogy 2 kaja közt elpillogott szépen, én meg titokban aludtam egyet. :) Aztán megfigyeltem, ha eszik, és kicsit fogom csöndben, akkor megnyugszik annyira, hogy le lehet tenni aludni, és szépen elbóbiskolt magától. Most 1 hete elkezdtem, hogy éjjeli evés után beteszem az ágyába, és ha nem sír, én biz lekapcsolom a lámpát, néha ssshhhh-elek neki, na kicsit méltatlankodik, és úgy 5-15 percen belül el szokott aludni szerencsére. Nappal meg rábízom, hogy alszik-e vagy sem, illetve éjjel is, ha nem alszik, felőlem nézegetheti a sötétet. :) Nyilván ha sír, akkor kiveszem. Nem lehet, hogy este, amikor annyit szopizik, akkor igazából nincs annyi ennivaló, emiatt kér újra meg újra, és nem ájul be? Áron is csinálta ezt, amikor nem adtam neki pótlást, kimerítő volt nagyon, és nekem a nagyobb miatt kivitelezhetetlen is. (Hogy magamról már ne is szóljak... ;)
Hm. A fiam ilyen rossz alvó, vagyis sokáig azt gondoltam, őt se lehetett az istennek sem elaltatni, reméltem, jobb lesz. Kisebb az alvásigénye az átlagosnál, újszülött korában is 10-12 órát aludt, most sem alszik kilenc-tíz óránál többet egy nap, az esetleges nappalit is belevéve...másfél éves lesz. Lehet, hogy a Te gyerkőcöd is ilyen:)
De akkor végül is nem az a gond, hogy Bogid feltelítődik, hogy sokat eszik, vagyis ezek szerint nem ezért van fent, hanem csak folyamatosan éber:)
Ha nem nyűgös, akkor nem gond, akkor valőszínűleg neki elég annyi alvás. És Te hogy bírod?
Nap közben 2-3 óránként eszik, ezzel nincs probléma. Viszont este 6-tól 10-ig egyfolytában enne. Ez a probléma. Se cumi, semmi nem kell, csak a cici. Aztán ahelyett, hogy teli hassal beájulna, 2-5 órán keresztül altatom. A legújabb, hogy az éjszakai etetés után is altatom 1-2 órát... :( Délig alszik, csak enni kel. Akkor nem kell áldani. Délután ébren van. Általában 12 órát egy huzamban. Remélem ezt hamar kinövi.
A víz nálunk se jött be, Bogi kiköpi.
4 nap kórházi bentlét után végre itthon a kis tündérrel. 10 óra vajúdás és 5 perc kitolás után megszületett a kislányom, Árven.
A gátmetszés tényleg nem fájt - attól paráztam a legjobban. A vajúdássem volt olyan vészes (vittem zenét és még táncoltam is a szülőszobán:)))) ). Viszont az utófájások egész erőteljesek voltak. Most meg az 1 cm-es gátsebem fáj.... És a reggeteg tejről ne is beszéljünk. Bedurrant mindkét mellem, 4szer akkorák, mint terhesen:(
Most ezzel szenvedek, de kibírható. Összességében, a következő gyerek még jócskán várhat:)))
nekem is épp így éjjelre szívta meg magát, és éjjel emiatt gyakran bántották a gázok. Meg bevallom a büfit se nagyon vártam ki, mert sokszor negyven perc is eltelt az elsőig. A védőnő azt javasolta, hogy az utolsó etetés helyett (az nálunk 9-10 körül van) vagy az első éjszakai helyett (1-2) adjak vizet, és nem telik úgy el a kislány. Próbáltuk: a vizet nem nagyon komálja, két szomjas-éhes korty után rájön, hogy nem anyatej. A két-három óra szerintem normális, ha úgy eszik Bogi.
Hat... sajnos igy jott ki... Mar regota keresgeltunk, es eppen most talaltunk. Nagy melo lesz... Nem is tudom mikor lesz kesz, de nem egyhamar, az biztos. Teljes felujitas kell ra. Akkor szeretnenk koltozni, ha belul teljesen kesz van.
Utolso munkanap... Most valahogy nem hatott meg a dolog, lehet azert is, mert most nagyon porog az eletunk, mar van egy gyerek, aki lefoglal, vele is kezdjuk most az ovit, meg az ingatlan vasarlas, felujitas is, es akkor meg a mindennapos itthoni teendok :o) De az is lehet, hogy mivel mar masodszor jovok el, maskent elem meg a dolgot. Egyszer mar visszatertem a "halalbol" :o)
Elozo alkalommal 36 hetesen hagytam abba a munkat, mar labdan se birtam ulni, ugy fajt a keresztcsontom, de nem akartam abbahagyni, ugy ereztem, fogok en eleget otthon ulni, s mit csinalok egyedul otthon tobb heten at :o) Hat most 30 es fel hetesen mar abbahagytam. Ovihoz ugyis kellene par nap/1 het, ki tudja mennyi ido, aztan meg mar minek visszamenni 1-2 hetre (addig semmikeppen nem akartam most huzni, mint multkor), es mostmar itt van a lakasfelujitas is meg az elso gyerek is :o) Lesz dolog boven...
Mintha csak egy utazásra készülnék... bepakoltam már hetekkel ezelőtt, utolsó napokban mégis újra kell nézni, hogy mi az ami tényleg kell és mi az ami nem. Betenni, kivenni a csomagból dolgokat.
Rengeteget utaztam korábban, mégis az indulás napján mindig lázasan készültem, gyomorgörccsel vártam egy jelet (telefonhívás, busz, vagy taxi érkezése). - ahogyan most is. Készülök. Kipakolok és újra be. Várom a jeleket. Ma kellene indulni. Ma kellene találkozni. Már ezerszer elképzeltem a találkozást. Mit fogok mondani, milyen lesz..... De csak várok. Próbálom lekötni magam vasalással, főzéssel.... a gondolatok és a várakozás izgalma mégsem hagy nyugodni.
A védőnőmet hetente, 2 hetente látom 2 percre, leméri a gyereket, ennyi. Nem valami tanácsadó fajta. De amúgy itt is az igény szerinti szoptatást nyomják, amit én nem bírok, szóval ennyi. Gyerekorvoshoz pénteken megyek, 6 hetes kontrollra, meg jövő héten vagy utána az első oltásra. Most úgy vagyok vele, próbálok 2-2,5 órát kihúzni legalább, elviszem sétálni, stb, ha megvan a 3 óra, akkor meg szuper. Az éjjel egyszer aludt 4,5 órát egyben!! Én is 4-et, egész felfrissültem. :)
Ráadásul a nagyobbik ma elment suliba reggel, 9-1-ig kuss volt, ahh, paradicsomi nyugalom! :)
Én a témához még nem tudok hozzászólni. Első gyerek és még bent.....:) Esetleg ajánlani tudom 'A suttogó titkai' könyv etetésre vonatkozó részét. Ajándékba kaptam és elolvasva elég sok mindent szépen leír.
Nálam ma reggel távozott a nyákdugó. Holnapra vagyok kiírva, nemsokára megyek ctg-re. Már elég türelmetlen kezdek lenni:)))
Neked mit mond a védőnő/gyerekorvos vagy aki ott nálatok ezt a funkciót betölti az össze-vissza evésekre?
Nálunk a hosszú szopizások mellett ugyanez a probléma, de nekem mindenki azt mondja, hogy ez teljesen rendben van, 8 hetes korára legkésőbb beáll egy kiszámítható rendszerbe. Én ezt jelenleg még nem tudom elképzelni.
A hosszú szopizásokkal kapcsolatban van kis előrelépés, nap közben már elég ügyes Bogi, 15-30 perc alatt végez, és már az óránkénti evések is egyre ritkábbak, inkább 2-3 óránként eszik. Viszont cserébe az esték egyre rosszabbak... Nem akar aludni, és órákon keresztül csak szopizna, megállás nélkül. Próbálom eröltetni a cumit, több-kevesebb sikerrel. Már éjszaka is többször kel, mint eleinte. Szóval én sem vagyok kipihent. Elképzelni sem tudom, hogy kettővel egyszerre hogy lehet bírni. Le a kalappal, de tényleg! :)
Na, nem nézek fel egy hétig, és ilyen pörgés van? :)
Remélem, mindenki rendben van, aki meg nem alszik, hamarosan aludni tud. Az alvós videó durva, kíváncsi lennék, meddig marad úgy, akkor is-e, ha leteszi a babát a kiságyba!! :D
Nálunk változás: 7 hét után egyedül maradtunk, elment anyukám is haza. Nagyon hiányzik Tominak, rólam nem is beszélve... Áron eléggé igénybe vevős baba, elég sokat sírdogál, fáj a pocakja, az evése is elég átláthatatlan nekem, hol óránként akarna enni piciket, hol meg bezabál egy nagyot, és bekómál, vagy épp nem kómál be, hanem éhes (vagy úgy tesz???) hamar. 3 óránként legkésőbb mindig akar enni, éjjel is, nem nagyon alszok, max másfél órát sikerül már napok óta egyhuzamban, kissé kezdek kikészülni. Nappal pihenni a nagyobb miatt nem tudok, bezzeg nappal alszik Áronka... Szóval elég túlélős, főleg most, hogy hárman vagyunk egész nap, heti 6 napban... De hurrá, holnap iskola, legalább 9-13.30-ig kettecskén leszünk csak, Áron meg én. :)
Én a Dél-Pestiben szültem, nálunk egész nap kint voltak a gyerekek, csak éjszakára szedték össze őket, így a peluscserét mi csináltuk. Ahhoz vinni kellett mindenfélét, de köldökcsonk ápoláshoz adtak mindent.
A kórházban havonta kétszer volt csecsemőápolás és szülés felkészítő előadás, ahol minden ilyesmit elmondtak. Meg a kórház honlapján is voltak érdekes információk, esetleg ott is érdemes lenne szétnézni.
Még egy fontos kérdésem lenne. A kórházba kell vinni a pici ápolásához szükséges dolgokat (pl. köldökcsonk ápolásához, peluscserénél popsikrém, meg ilyenek)? A Margit kórházban fogok szülni. Köszi a segítséget!
Én sem éreztem a gátmetszést. A varrást már inkább.
Hát, nem tudom, hogy a lányok tényleg hamarabb születnek-e, én nem igazán ezt tapasztalom a környezetemben. (Csikilány ugyanúgy voltam nagytesónál, mint ahogyan Te is írtad...Aztán 40+6-ra született meg, az utolsó héten azt hittem, megállt az idő. Mostmár nem számítok korai szülésre (szept. 1. a célidő-korai mondjuk már nem is lehet). Kb. 2 hete telnek úgy a napjaim, hogy teszek-veszek, de amikor úgy érzem, le tudok pihenni. Ki is használom, szerencsére aludni is tudok- legalábbis a körülményekhez képest egész jól.)
Kíváncsi leszek az első hónapokra, E-val brutálisan nehéz volt a hasfájása, illetve a kialakult szopizási-cumizási káosz miatt.