Keresés

Részletes keresés

nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2672

Külföldön a magyar cigány is magyar, mert magyarokat telepítenek ki Kanadából, magyarokhoz köthető a legsúlyosabb emberkereskedelmi eset Kanada kriminalisztikájáról, magyarról szólt aminap is egy londoni bűnözős cikk, nem cigányról. Vagy csak a magyar újságban megjelentek szerint, és odakint azt írták "hungarian gypsi"? Ha nem, J. is magyarokról írta, amit írt.

Amúgy Kertészt csak azért hoztam fel, mert őt azok, akik J.-t leraszistázzák, nem nevezik annak. Pedig nagy nyilvánosság előtt mondta a magyarokról, amit.

J.-n nem a rasszizmust, hanem a pontatlanságot kell számonkérni. Eddig hivatalosan csak rasszizmus miatti elhatárolódásról hallottam.

Előzmény: Törölt nick (2657)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2670

?

Előzmény: Törölt nick (2669)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2668

feltételezte, hogy magyarnak tekintik, kertész ákos magyar író, ez evidens, nem ?

nyilván a tartalommal vannak gondok, de az már más kérdés.

Előzmény: nünüke88 (2665)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2667

és?

a probléma az, hogy sokszor egy teljesen hamis keretben értelmeződnek ezek a szövegek, és igen, néha értelmes emberek is kreálják ezeket vagy elfogadják a másik oldal rájuk erőltetetett értelmezését, szemléletmódját.

kertész egy sajnos nem megalapozatlan, de téves és sértő publicisztikát írt. ennyi. nagy jelentősége nincs, az iletőnek sincs nagy befolyása

Előzmény: Törölt nick (2661)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2665

Tehát ő magyarnak tekinti magát? Persze, saját kutya kölkét bárki szidhatja, csak akkor tette volna bele, hogy "mi, magyarok". Mert ez így másként jött le.

Nem szó szerint is, szerinte a magyarság en block nem néz szembe a múltjával és tekintélyelvű, igényli, hogy legyen egy Führer, egy Vezér, aki megmondja a tutit. Mindezt azért, mert a Fidesznek 2/3-da lett, és a Jobbik bejutott a Parlamentbe.

Én nem kezdeném en block a népemet szidni azért, mert a többség nem úgy politizál, ahogy én szeretném.

Előzmény: Törölt nick (2657)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2660

Igazából nem szívügyem a dolog, nem követtem annyira figyelemmel sokáig. Csak eszembe jutott, hogy zsidó vagy cigány tehet-e kétes kijelentéseket magyarokról lerasszistázás nélkül, és fordítva lehetséges-e ez? Aki ismeri az itteni ténykedésemet, tudja, hogy sem rasszista, sem antiszemita nem vagyok.

Némi előítéletesség van bennem a cigányok iránt, de tudom, hogy vannak köztük is jó emberek szép számmal, és nem kívánok semmi rosszat a népüknek, inkább azt, hogy normálisan éljenek ők is.

A zsidók iránt nincs. Körülöttük a szélsőjobberek és a balosok keltik a hisztériát, meg közülük a neurotikusabbak. Az ő esetükben ezt emberileg érthetőnek tartom.

De: amit az egyik oldalnak megbocsátunk, azt bocsássuk meg a másiknak is. Vagy ítéljük el mindkettőt.

Előzmény: Törölt nick (2654)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2659

ez is hülyeség, de szó szerint értelmezni még nagyobb

Előzmény: Törölt nick (2656)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2657

ez itt már tömény zavar.

természetesen bárki szidhat bárkit.

ez itt egy elég gáz magyarellenes szöveg, de mivel saját népéről írt nem tudományos közegben hanem irodalmi-publicisztikai műfajokban,  más megítélés alá esik, mintha idegen népről írta volna és/vagy "tudományos" munkában.

igazából jeszenky is csak köznyelvi értelemben számítana rasszistának, valójában etnicista vagy anticiganista:)

Előzmény: nünüke88 (2655)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2655

Engem ne szidjon még csak metaforikusan sem. Közöm sem volt a holokauszthoz. A dédipapám munkaszolgálatos volt. Mondja azt, hogy a szélsőjobbosok, de ne azt, hogy a magyarok en block. Mert az rasszizmus. Vagy nem? Akkor mi is a baj Jeszenszky-vel?

Előzmény: Törölt nick (2651)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2653

Na és ha J. visszavonja, akkor neki is "megbocsátunk"?

Előzmény: y1 (2649)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2651

kertész nem tankönyvet/jegyzetet írt, hanem metaforikusan beszélt egy publicisztikában.

amúgy ő is megöregedett, van mikor eljön az ideje a visszavonulásnak.

bár az érintettek ezt gyakran nem így érzik, így aztán bohóckodnak még egy ideig.

Előzmény: nünüke88 (2648)
y1 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2649

Kertész visszavonta. Jeszenszky nem vonta vissza.

Előzmény: nünüke88 (2648)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2648

Ugye, te egyetértenél Kertész esetében is ezzel? Tudod, genetikai alávalók. :-)

Előzmény: Törölt nick (2646)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2647

,,Tudtam, hogy itt a PoliDilin minden előfordulhat :)))))) "

Őrűttekkkkk háza ....  :-))

Előzmény: Törölt nick (2644)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2646

nem rasszernek, hanem butának. buta, előítéletes konzervatív embernek, aki jobb tenné ha már nem írogatna és nem nagykövetkedne, hanem élvezné a nyugdíját valami szép helyen:)

Előzmény: nünüke88 (2645)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2645

Milyen őfeléjük? Még ha pontosít is: most már örökké be lesz skatulyázva rasszernek. Ahelyett, hogy kivizsgálnák az állításait, és tennének végre valamit, ha igaza van.

Előzmény: y1 (2637)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2644

Tudtam, hogy itt a PoliDilin minden előfordulhat :))))))

A fene, nincsennek hivatkozásaim, hiányoznak a csatolmányok, nincsennek linkek, így nem ér semmit az egész :)))

Előzmény: Törölt nick (2640)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2643

Persze, érje gáncs és megvetés, sőt közmunkában könyvtzárrendezés, megérdemli, ha nem elég precíz.

De azért ez mégsem rasszizmus...... kivbéve, ha Jeszenszky roma.

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (2642)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2642

"Ezek mérhető kutatható dologok. Aki cáfolni akar, az vegyen ezerfős mintát, bizonyítson stb."

Sőt, még csak ezt se kell, mert mint afféle tudákos, Jeszenszky is nyilván felsorol tanulmányokat, amelyek az állításait alátámasztják. Ha ezt nem tette, akkor méltán éri gáncs és megvetés.

Az ellentábor viszont nem az állítások valóságtartalmát vizsgálja, hanem sommásan azt hangoztatja, hogy aki olyasmit állít, mint Jeszenszky, az rasszista. És ettől kezdve Jeszenszky egy nonperson, mert a PC ember le se alacsonyodik odáig, hogy rasszistákkal vitába elegyedjék.

Előzmény: Halavány (2641)
Halavány Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2641

"X azt állítja, hogy létezik a hétfejű sárkány.

Y (és még egy rakás aláíró) azt mondja, hogy nem ismernek olyan tudományos publikációt, amiből az következne, hogy létezik a hétfejű sárkány.

Következtetés: Y nem tudta bizonyítani, hogy a hétfejű sárkány ne létezne, tehát fúj."

Hülyeség. A rokonok közötti házasodás vagy okoz mentális betegségeket (nagyobb arányban mint az a lakosság körében amúgy előfordul) vagy nem okoz.

A cigányok körében vagy nagyobb a rokonok közötti házasság, (mint úgy általában a lakosság körében) vagy kisebb.

Ezek mérhető kutatható dologok. Aki cáfolni akar az vegyen ezerfős mintát, bizonyítson stb.

Előzmény: doncike (2631)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2640

,,....nem a pici zöld emberkékről volt szó."

Soha nem értettem,ki találta ki,hogy kicsik vgyunk és zöldk ....

Előzmény: Törölt nick (2639)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2639

Nagyon ügyesen vonaglasz. Azért gondolom tudod, hogy nem a pici zöld emberkékről volt szó. Konkrét dologról ilyen messzemenő következtetésekkel elterelni a figyelmet.......

Előzmény: doncike (2632)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2638

Hát mert kegyed itt a (2625)-ben kiselőadást tart nekem az ignoranciáról. Namármost az ignorance az angolban az ún. "hamis barátok" közé tartozik, mint a comfort, concrete és társaik. Ignorance, az nem azt jelenti, hogy negligálás, figyelmen kívül hagyás, hanem azt jelenti, hogy tudatlanság.

"Ignorance is power" = "A tudatlanság hatalom"; ahogy Szíjgyártó úr is fordította.

Előzmény: Duntyi Peppermint (2630)
y1 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2637

"Itt pontatlan volt"

Rendben, ezt őfeléjük így mondják. De akkor miért nem pontosít?

Előzmény: nünüke88 (2633)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2636

,,A világűr méretét figyelembe véve meglehetős nagyképűség azt feltételezni, hogy egyedül a mi bolygónkon alakulhatott ki élet."

Így igaz ....

Előzmény: gitana19 (2634)
gitana19 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2634

A világűr méretét figyelembe véve meglehetős nagyképűség azt feltételezni, hogy egyedül a mi bolygónkon alakulhatott ki élet. Amúgy a hasonlataid nem állnak, tekintetbe véve a létező ám de valamiért elhallgatott kutatásokat. Inkább úgy néz ki a dolog, h X kutatásokra alapozva állít valamit (nem a saját kutatásai, tegyük hozzá), majd jön egy tucat szobaesztéta, és közlik, hogy ők nem ismernek olyan tényt, ami azt támasztaná alá, meg ha ismernének, se fognák fel, mert vagy 40 éve nem hallották azt a szót, h biológia, és az is csoda, h helyesen le tudják írni. Persze minek is fárasszunk valakit populációgenetikával, ha a mendeli szabályokról is csak a mandala jut eszébe.

Előzmény: doncike (2632)
nünüke88 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2633

Miket is mondott?

Hogy a cigányoknál nagyobb a mentális sérültek aránya (erről vannak tanulmányok, igaz.)

Azzal indokolta, hogy nagyobb arányú a rokonkapcsolat, és ez okozza a mentális sérültek számát. Ez az állítás simán lehet igaz, mivel a tapasztalatok és itt is idézett tanulmányok igazolják a rokonkapcsolatokat, azt meg mindeki tudja, aki középiskolában odafigyelt bioszon, hogy ez növeli a mentális és egyéb rendellenességek kockázatát.

Azt is állította, hogy ezt a cigány kultúra engedi. Itt pontatlan volt, mert a cigányok nem egységes, homogén etnikai csoport, vannak eltéréseik. Valószínűsíthető, hogy a magyaroknál jobban elfogadott náluk a rokonkapcsolat, mert magasabb arányú náluk a dolog.

Ez természetesen nem jelenti, hogy minden cigány vérfertőző kapcsolatot folytatna, vagy helyeselné azt. Itt arányokról volt szó.

Szerintem a cigány gyerekek fő problémája a szocializációjuk, aki egészséges, és emiatt marad el, azon segíteni kéne, hogy felzárkózhasson. A szellemi fogyatékosokat meg úgy kéne ellátni, ahogy bármelyik másikat.

Az, hogy bizonyos negatívumokat elmond valaki egy népcsoportról, nem jelenti, hogy ő bántani akarná vagy gyűlölné azt a csoportot. Szerintem Jeszenszky nem rasszizmusból vagy rosszindulatból mondta, amit mondott, és nem kellene emiatt így meghurcolni. Ez ugyanis valóban ellenszenvet fog kiváltani-de nem J. iránt.

Előzmény: y1 (2606)
doncike Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2632

"Ha leírom, hogy nem ismerek valamit, akkor benne van, hogy létezik, csak én a lustaságomnál fogva nem néztem utána."

Ismersz földönkívülieket?

Ha azt mondod, hogy nem ismersz, akkor azok léteznek, csak "lustaságodnál fogva nem néztél utána"?

Előzmény: Törölt nick (2593)
doncike Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2631

"Ezek neked tudósok? Akik számára a tudományos vitát nem a bizonyítékok vagy tanulmányok döntik el (hisz egyre sem hivatkoznak)"

X azt állítja, hogy létezik a hétfejű sárkány.

Y (és még egy rakás aláíró) azt mondja, hogy nem ismernek olyan tudományos publikációt, amiből az következne, hogy létezik a hétfejű sárkány.

Következtetés: Y nem tudta bizonyítani, hogy a hétfejű sárkány ne létezne, tehát fúj.

Előzmény: Halavány (2596)
Duntyi Peppermint Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2630

Whatwhat?

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (2628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!