Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2016.05.24 0 0 18638

Ha nincs ráírva, hogy mekkora, akkor beszophat. Én cuccaim néha megnézik a zacskóban, mellettem már volt akinél  be is szóltak érte, hogy nincs rajt, így akár több is lehetne benne, vagy ki tudja. Az, hogy mi van  benne az nem érdekes.

Előzmény: geodo1 (18636)
TR FX Creative Commons License 2016.05.24 0 0 18637

Elvileg nem, gyakorlatigal velem vígan utazgatott mire a tizenakárhányadik secus belekötött, hogy nincs rajta clearly indikálva a tartalom és az űrtartalom. Akkor felháborodtam, de aztán csak kiderült, hogy neki volt igaza!:-(

Előzmény: attamatta (18635)
geodo1 Creative Commons License 2016.05.24 -1 0 18636

persze.

Előzmény: attamatta (18635)
attamatta Creative Commons License 2016.05.24 0 0 18635

UB-s olvtársakat kérdezném:  olyan, 100ml-re vett szórófejes palackot, amin nincs se termék se űrtartalom jelölés, fel lehet-e vinni kézipoggyászban? Átfejtenék egy kis napozószert és testápolót, mert az eredeti 200ml-es.

deercitytraveller Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18634

Woww ezt a tippet megfogadom és lehet meg is van a jegy Chq-ról :) nagyon köszönöm :) természetesen egy beszámolóval visszatérek még :)

Előzmény: geodo1 (18633)
geodo1 Creative Commons License 2016.05.23 -2 1 18633

19-nél akcióban sem kevesebb. ha az europeo car-nál bérelsz, ingyenesen adhatod le chq-n a her-ben felvett autót.

Előzmény: deercitytraveller (18632)
deercitytraveller Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18632

Valóban nem írtam le a szakaszt :) a HER/CHQ- SKG-t akarom ezzel repülni :) (az SKG-BUD- ra Wizz az alternatíva, mert kaptam egy ajándékutalványt így feleslegesen nem akarok fizetni) Valóban láttam, több 19 EUR jegyet, de mivel még messze van ezért várok egy akciót és azonnal lecsapok egy ilyen jegyre. Egyébként HER annyiból jobb lenne, hogy ott vesszük fel az autót és akkor nem akarok eltérő leadási helyért plusz költséget közbeiktatni, ha nem muszáj. Köszönöm ez már nagy segítség, hogy tudjam mi az az ár aminél biztos le kell ütni. (főleg, hogy a visszaút időpontja rugalmas +1-2 nappal) Egyébként, ha nem kaptam volna a wizz utalványt akkor nem ez lenne az útvonal.

Előzmény: geodo1 (18631)
geodo1 Creative Commons License 2016.05.23 -1 0 18631

mármint a her-skg aegean-nel 40-45 euró? ennek 19 eur az alja, rendszeres akciók vannak, 25 euró teljesen reális lehetőség erre. persze valóban nem lehet ezt biztosan tudni előre, és nyilván nem minden időpontra lesz ennyi, szóval kötött időpont esetén más a helyzet.

hozzáteszem, az skg-n keresztüli hazajövetelnek van alternatívája: aegean-re ath átszállással akár egyben is lehet venni her-bud-ot (vagy kombinálva ath-ból fr-rel), de chq-ból is lehet jönni, szintén ath-s átszállással végig fr-rel is, illetve szintén aegean/fr kombóval.

Előzmény: deercitytraveller (18629)
Jahno Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18630

Senki nem jós, vedd meg annyiért, amit megér :-D

Előzmény: deercitytraveller (18629)
deercitytraveller Creative Commons License 2016.05.23 0 0 18629

Sziasztok!

Szeptemberre foglaltam egy BUD-HER jegyet a Wizznél és hazafelé Thessalonikin keresztül jönnénk és oda pedig Aegean Airlinessal utaznánk és mivel még velük sosem utaztam az árképzésükre lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi  40-45 euros jegynél van remény, hogy esetleg kedvezőbb lesz? (tudom senki nem jós és vegyem meg annyiért amennyit nekem megér)
Előre is köszönöm a segítségeket.

suirebit Creative Commons License 2016.04.29 -1 0 18628
leveling Creative Commons License 2016.04.29 -5 2 18627

Baszki Kennyi ennyi karakter hőzöngésből legalább 2 értelmes blogposzt kijött volna az etkt-n...

Irenee Creative Commons License 2016.04.28 0 0 18626

Köszi, már nem is jó, mert júliusban megyünk

Előzmény: deercitytraveller (18625)
deercitytraveller Creative Commons License 2016.04.28 0 0 18625

Természetesen igen :) Valóban kicsit információ hiányosan fogalmaztam :)

Szóval a lenti linken angolul megtalálható minden, de röviden annyi, hogy szombat-vasárnapra érvényes és nyilván korlátozott számban és 2 felnőtt jegyet kell venni hozzá. (érdemes mielőbb megvenni, mert mi is szombatra akartuk, de lecsúsztunk róla és ugye ez nem módosítható meg semmi)

http://www.trenitalia.com/tcom-en/Offers/2x1-Special-Offer

Előzmény: Irenee (18624)
Irenee Creative Commons License 2016.04.28 0 0 18624

Ezt az 1-et fizet 2-t kap dolgot kifejtenéd nekem bővebben?

Előzmény: deercitytraveller (18621)
deercitytraveller Creative Commons License 2016.04.28 0 0 18623

Mindenképp érdemes ellátogatni sörözéssel egybekötött városnézésre a barátodnak, mert igen magas szinten vannak kézműves sörök terén az olaszok (mi is szépen haladunk fel magyarok, de itt azért már elég komoly, hogy a nagy áruházakban is lehet kapni és nem csak egy két félét) A képen például a két nagy üveges az helyi sör az egyik egy Riminiből származó kis főzde söre a másik egy Anconából származó sör és ezeket például egy Intercoop áruházban vásároltuk. (a harmadik egy joker, mert egy import sör éspedig Hawaiiról - ezt csak azért pipáltuk ki mert jelenleg nem tudjuk mikor jutunk el Hawaiira - egyébként nem hittem el, mert kb 2,5 euro volt és tényleg import nem is igazán értem, hogy fér bele ebbe minden a szállítástól a haszonig ) Egyébként nagyon érdekes a helyiek nagyon sokan inkább fogyasztottak ilyen kézműves söröket, mivel egy sör az ilyen helyeken 4-7 euro volt és egy étteremben vagy jobb helyen is a sima nagyipari sör is ennyi volt. Amire oda kell figyelni, hogy napközben csak okosan kell fogyasztani, mert ezek a jó helyek csak 19 óra után nyitnak.

Előzmény: cassano71 (18622)
cassano71 Creative Commons License 2016.04.28 -1 0 18622

Érdekes, sörözésre koncentráló út Olaszországba. Még ha bor lenne:-) És milyennek találtátok az olasz kézműves söröket? Én ugyan gyakorlatilag nem sörözök, viszont egy barátom profi a témában, azért kérdezem hogy neki majd referáljak.

Amúgy jó hogy vannak itt újra beszámolók. Vagy éppen a másik topikban.

Előzmény: deercitytraveller (18621)
deercitytraveller Creative Commons License 2016.04.28 -1 4 18621

Odaút:

BUD-BLQ - W6 2355 – HA-LWE

2016.04.22.

Indulás közel több mint 2 órás késéssel, sajnos nem voltam elég figyelmes, mert láthattam volna, hogy a Baden-Baden-i járat késése miatt nekünk se kéne sietni így megúsztam volna egy 2 órás felesleges reptéri várakozást, de sajnos ez már így marad. A gépen közel teltház kb 10-15 hely volt szabadon.  Érkezés 2 órán belüli késéssel odacsapós landolással.  Szállásra jutás végül taxival történt és így is kedvezőbb volt, mint az Aerobus.  A szállásra érve csak elhatároztuk, hogy megnézzük a pénteki esti Bolognát, aminek egy hajnal kettőig tartó kézműves sörözés lett a vége :) (Biroteca Lupulus)

2016.04.23

Ébredés nem túl fitten :) Reggeli elfogyasztása után  nem túl korán kb. 11 óra környékén elindultunk nappal is felfedezni a várost , viszont sajnos kicsit esős volt az idő, de mivel „egész” Bologna ilyen árkádos – a kis eső nem okozott gondot. Érdemes időben nekiindulni a városnak, mert 14 óra környékén már nagyon sok helyen hatalmas tömegek vannak.

2016.04.24.

A mai napra vettük meg az akciós (1-et fizet 2-t kap) jegyeket Firenzébe és így a reggeli 8:39-es vonattal átutaztunk a közeli városba. (jegyár 12 EUR/fő  oda-vissza). Ami kicsit hátránya volt a vonatnak,hogy nem a központi pályaudvarra visz be viszont átszállva egy másik vonatra 5 perc alatt elérhető a központi pályaudvar. Sajnos itt is esős idő fogadott és itt már nem számíthattunk az árkádos utcákra, de azért nekivágtunk a városnak így is.  A csapatból egy fő már járt itt korábban és nem akarta lelőni, azt a dolgot, hogy meg lehet nézni a Ponte Vecchio hidat, de azért a Google első találatai között szereplő képekhez ne akarjuk hasonlítani a hidat.  Szerintem nagyon le van már pusztulva és igencsak ráférne egy kis felújítás. Természetesen sok kötelező látnivalót megnéztünk, de az eső azért hátráltatott elég rendesen. Hazafelé ismét vonat 18:39-es járattal indultunk Bologna felé, ahol elfogyasztottuk a hatalmas pizzánkat, egy helyek által kedvelt helyen.

2016.04.25.

Utolsó nap szuvenír beszerzés lett volna a projekt, mert eddig nem foglalkoztunk vele. Persze nem teljesen voltunk felkészülve az egész utazásra és ez kihatással volt az utolsó napra is, mert sok mindent megnéztünk, de azt nem, hogy mikor vannak ünnepnapok és természetesen 04.25. az egy ilyen nap volt így szuvenír beszerzés elmaradt :)

Hazaút:

BLQ-BUD - W6 2356 – HA-LPJ

Érkezés: időben elég intenzív fékezéssel.

Képek:

(elnézést kérek mindenkitől,de most nem vittem fényképezőgépet szóval mind telefonos kép)

rebkaa Creative Commons License 2016.04.27 0 1 18620

Sajnos igen, de nem azért törölték, mert akciós volt(2015. augusztus végén vettük, már lett volna bőven idejük törölni eddig), hanem mégsem lesz ez a járat Helsinkiből, szóval az időpontokkal sem tudtunk volna variálni, egyszerűen nem repüli Svalbardot.

Előzmény: Siemens113 (18619)
Siemens113 Creative Commons License 2016.04.26 -1 0 18619

Beletöröltek az akciós Svalbardba? (remélem nem az). Szvsz fogadd el a visszautalást, sakndinávok (ennél jobban) nem nagyon szívóznak jó eséllyel 1-2 hét alatt meglesz az összeg.

Előzmény: rebkaa (18614)
malazs Creative Commons License 2016.04.26 0 0 18618

Ha 2 héten belül van a törlés akkor az ő dolguk felajánlani alternatívát, annak a plusz költségei is őket terheli. Amennyiben 2 héten kívül vagytok, akkor a visszatérítés a megoldás.

Előzmény: rebkaa (18617)
rebkaa Creative Commons License 2016.04.26 -1 0 18617

Köszönöm az információt.

Akkor várunk, az igényt egy formanyomtatványon már több mint egy hete beadtuk a légitársaság felé. Néztek nekünk Bécsből útvonalat 320.000-ért, de azt köszönjük 75.000/fő-ért vettük a jegyeket.

Előzmény: malazs (18615)
Jahno Creative Commons License 2016.04.26 0 1 18616

Másrészt nem ez a légitársaság, de más szolgáltatók (repjegy, autóbérlés, szállás, satöbbi) is sok hetet írt határidőnek, ellenben 1 héten belül már visszakaptam a pénzt.

Előzmény: malazs (18615)
malazs Creative Commons License 2016.04.26 -2 0 18615

Amennyiben felajánlotta a pénz visszafizetését, nem szabad és érdemes elindítani a charge back-et. Charge back hosszas folyamat, viszont a saját bank megelőlegezi a visszatérítést, ez kb 2 hét, viszont ha a légitársaság neked 4 hét után visszautal, illetve dokumentuma is van hogy visszakapod a pénzed, akkor jogtalanul vetted igénybe az eljárást, melynek a költsége így téged terhelne.

Előzmény: rebkaa (18614)
rebkaa Creative Commons License 2016.04.26 0 0 18614

Volt itt szó régebben bankártya fizetés chargeback-ről(remélem jól írtam) Amennyiben a légitársaság törölte a járatot, sőt az egész útvonal megszünik és semmi más időpontot nem tud felajánlani csak a pénzvisszafizetést, amire 6-8 hetet írtak. Esetleg gyorsabb-e a bank felő indulni? Meg nem valósuló szolgáltatás miatt kérni vissza a pénzt? Kártyával fizettük és Finnair-ról van szó.

hodora1 Creative Commons License 2016.04.18 0 0 18613

Tavaly ősszel voltunk. A hosszú sor a busznál lefárasztott, cserébe a taxi bevitt 11 euroért. 

Előzmény: deercitytraveller (18612)
deercitytraveller Creative Commons License 2016.04.18 0 0 18612

Sziasztok! Hamarosan utazok 5 utastársammal Bolognába és azt kérdezném, hogy van e valami okos tippetek a reptérről bejutásra?(Aerobus 6 euros egyirányú jegyén kívül) Köszönöm a segítségeteket, természetesen majd egy rövid beszámolóval majd jelentkezem bár igazából inkább kézműves sörözős pizzázós túra lesz :) Köszönöm a tippeket előre is.

cassano71 Creative Commons License 2016.04.15 0 1 18611

BGY az régóta ennyi DEB-ről, ha nem is minden időpontra, de elég sokszor. Párizs alsót meg nem tudom mert azt nem szoktam nézni, de gondolom az is. Jó árak ezek, ki is kell használni amíg lehet, már aki errefelé lakik annak.

Mondjuk BVA esetében azért be kell számolni a bejutást ami kb. több mint maga a repjegy:-)

Előzmény: Törölt nick (18610)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.15 -1 0 18610

lehet csak nekem szenzáció,de igen jó árak vannak Debrecenből Párizs külső 10eFt retúr vagy BGY 5

gambl-R Creative Commons License 2016.04.13 0 0 18609

Oke, koszi!

Előzmény: Törölt nick (18608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!