Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2021.05.26 0 0 5518

A kochen fokozatot simán tudod egy lábasban is. :)
Az alacsonyabb hőmérséklethez kell a termosztát.

Előzmény: k.ipse (5517)
k.ipse Creative Commons License 2021.05.26 0 0 5517

HomerX hozzászólásához (házi veteményes):

 

Két beállító gomb van: az idő és a hőfok.

 A befőzéshez van egy egyszerű táblázat, ami megadja, hogy mit kell beállítani a befőző automatán.

pl. őszibaracknál: 30 perc, 85 fok

zöldbab, cékla: kochen fokozat, 120 perc.

Ezeket kell beállítani az automatán, oda csavarni a beállító gombokat. 

A gép csak ennyit tud, felmelegíti az előírt hőfokra, ha elérte, akkor bekapcsol az idő, hőn tartja, és ha lejár az idő, akkor kikapcsol.

Marhalábszárat még nem főztem benne, de pl. a cékla és a zöldbab finom, nem esik szét tapasztalatom szerint.

 Semmi extra, csak kényelmes és viszonylag pontos hővezetés. Én a gáztűzhelyen nem tudnám megcsinálni, de nekem nincs sok éves rutinom.

A neten sok cikk és videó van a használatáról, ha valakit érdekel. 

 

kentaur01 Creative Commons License 2021.05.09 0 0 5516

Mármint bányásztuk

Előzmény: kentaur01 (5515)
kentaur01 Creative Commons License 2021.05.09 0 1 5515

Szedres joghurtot csináltunk. Természetesen a fagyóból hány ásztuk ki a szedret.

krnemarika Creative Commons License 2021.05.01 0 0 5514

Szia!

Spenótot nem, de sóskát igen. Mindkettő leveles, szerintem azt is lehet úgy, mint a sóskát. 

A megtisztított leveleket zsíron megdinsztelem, s azon forrón kisebb üvegekbe töltöm, mint a lekvárt. Száraz dunsztban hagyom másnapig.

 

 

Előzmény: k.ipse (5509)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.04.30 0 0 5513

Mindenhol IS.

Előzmény: TINTUS (5512)
TINTUS Creative Commons License 2021.04.30 0 0 5512

Ja látom érdeklődtél már ott.

Előzmény: TINTUS (5511)
TINTUS Creative Commons License 2021.04.30 0 0 5511

Van cseresznyés fórum szerintem ott kérdezz rá.

Előzmény: smorgasbord (5510)
smorgasbord Creative Commons License 2021.04.29 0 0 5510

Sziasztok!

 

A lányom itthon lesz Írországból 1 hónapig, május 16-tól kb. június 15/20-ig. Szeretném, ha életében először megkóstolhatná a Szomolyai cseresznyét, amit én magam is csak egyszer ettem életemben.

Olyan személyt keresek, akinek van legalább egy szomolyai fája és május végén, június elején tudna eladni nekem 5-10-15 kilót ebből a cseriből.

Természetesen előreutalással kifizetem a cseri árát + a postaköltséget. Helyileg szegedi vagyok, ha esetleg a közelben lakik valaki, akkor természetesen személyes átvétel is megoldható.

E-mail címem publikus, ha valaki tud segíteni, írjon legyenszíves! Köszönöm szépen előre is.

Más fajták köszönöm, nem érdekelnek, esetleg a Kavics fajta, amit szívesen megkóstolnék még.

k.ipse Creative Commons License 2021.04.27 0 0 5509

üdv.

Van valakinek tapasztalata spenót tartósítással kapcsolatban?

Jelenleg fagyasztom, de láttam a neten befőzéses tartósítást is.

 

Válaszokat előre is köszönöm.

k.ipse Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5508

:-)

Előzmény: kentaur01 (5507)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5507

Hát ha én végigmegyek kertből a konyháig akkor az 30 méter😀

Előzmény: k.ipse (5506)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5506

Ha valakinek van sok éves rutinja, az megoldja sütőben, meg lábosban melegítve.

Én 2017-ben tartósítottam életemben először. 

Nekem nagy könnyebbség az automata. 

De ez is csak egy tartósitási eljárás a sok közül.

Meg még egy berendezés megvásárlása a sok többi mellé.

Ha végigmegyek a kertől a konyháig, akkor sok ketyerét lehet venni.

 

 

Előzmény: kentaur01 (5502)
55judit Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5505

Elszúrtam, bocsánat, nem ide akartam írni.

55judit Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5504

jav: Jövőre korán...

Előzmény: 55judit (5503)
55judit Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5503

Kedvet kaptam az Az Ancho Poblano Chilihez. Ismeri valaki?

Most éppen nem látom a magját sehol.

 

Vásároltatok-e már a chilimania.hu vagy  a m-garden.eu vagy a neveldfel.hu oldalon, és megbízhatóak-e? Jövőre krán vennék ilyen magot.

kentaur01 Creative Commons License 2021.04.23 0 0 5502

Hát igen. Nagyon lassú a villkanysütő.

Előzmény: öreg_néne_b (5494)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5501

Ok. Amúgy nem locsoltam túl, de jo b ez így. A papírban szellőzik, a műanyag vízálló.

Előzmény: k.ipse (5500)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5500

Nagyon jó. Megjegyzem.

 

Előzmény: kentaur01 (5499)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5499

Garázsban papírdoboz homok és biztosításképpen egy húsosládába raktam, hogy a víz ne szivárogjon ki ha túllocsolom. A receptet nem is tudom az asszony ízesítette, az biztos 2%os a só benne. Talán némi kömény is.

Előzmény: k.ipse (5498)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5498

Jól bírta! 

Kipróbálom az idén. Símán sárga homokban a pincében?

Fűszerezés hasonló, mint ha hagyományosan van elrakva savanyúságnak?

 

 

Előzmény: kentaur01 (5497)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5497

Na ma nagyon divatosak voltunk. Céklàt fermentáltunk😀 majd beszámolok az eredményről, az még nem most.lesz, viszont a tárolása nagyon szépen sikerült, betonkemény, simán nedves homok....

kentaur01 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5496

Persze, így van.

Előzmény: CBNora (5493)
TINTUS Creative Commons License 2021.04.22 0 0 5495

Nyersen hámozóval gyorsabb megpucolni !!   Legalább is nekem a puccolómmal :)))

Előzmény: Mariska néni (5475)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.04.21 0 0 5494

A levegő sokkal rosszabbhőátadó, mint a víz. Ha a sütőben két órán át 75 fokos a levegő, akkor a beletett dolog még át sem melegszik.

Előzmény: kentaur01 (5492)
CBNora Creative Commons License 2021.04.21 0 1 5493

A villanysütőben igen.

Előzmény: kentaur01 (5492)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.21 0 0 5492

A tűzhelyen is van időzítő és fokot is be lehet állítani.

Előzmény: öreg_néne_b (5491)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.04.21 0 0 5491

nem kell mellette állni.

 

Azért ez nem elhanyagolható előny, ha valamit pl. két órán keresztül akarok 75 fokon tartani...

Előzmény: CBNora (5488)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.21 0 0 5490

tartja

Előzmény: k.ipse (5489)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.21 0 1 5489

Lényegében ugyanaz, csak precíz a hőméréskletvezetés.

Ki-be kapcsol, hogy tartsa a beállított hőmérsékletet a beállított ideig.

Különböző növényekhez különböző hő- és időelőírás van.

Meg kényelmes.

Előzmény: CBNora (5488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!