Keresés

Részletes keresés

Holdkooros Creative Commons License 2012.03.26 0 0 77

„Mi ... csak állami és községi iskolákat ismerünk, és ellenségei vagyunk a felekezeti oktatásnak." 1926.feb.16. Hozzászólás a Klebelsberg K-féle isskolaépítő-programhoz.

Előzmény: PrivatElek (58)
Holdkooros Creative Commons License 2012.03.26 0 0 76

Nem tom, hogy van... de szerintem Nagyatádi Szabi István nem volt K. M. utódja...

Előzmény: ultraiboja (50)
respekt Creative Commons License 2012.03.26 0 0 75

Azt sem lehet, hogy csak úgy leviszik Siófokra, az ottani jobboldalikat nem lehet ilyen egyszerűen megerőszakolni.!!!

Előzmény: csillag100 (73)
Holdkooros Creative Commons License 2012.03.26 0 0 74

A cím mindjárt ferdítés: Nem vihetik – hanem VIGYÉK a szobrot, mert köztársaságot megvető, a polgári egyenjogúságot lenéző, a Horthy- és a ferencjóska-kort visszaálmodó „urak” így döntöttek...

Előzmény: Törölt nick (-)
csillag100 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 73

Na majd a Siófokiak eldöntik, legyen ezekután az Ő gondjuk, hogy a Vasutállomáson, vagy a Balatonba a nádasba víszintesen helyezik el. Majd "népszavaznak" egyet. 

Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 72

A siófokiak pedig beteszik oda, ahová Lenint is tették.  

_balu_ Creative Commons License 2012.03.26 0 0 71

Berakhatnák a haverja szobra mellé ha van még vhol...!

 

respekt Creative Commons License 2012.03.26 0 0 70

Az MSZP majd  megkapja ingyen Károlyi szobrát.

Előzmény: _balu_ (67)
respekt Creative Commons License 2012.03.26 0 0 69

1975-ben rakták fel a komcsik a Károlyi szobrot.

Előzmény: takacsi (63)
korieander Creative Commons License 2012.03.26 0 0 68

egyetértünk...elég ciki "csendőrséget, halálbüntetést" szöveggel kampányolni, majd körbepicsogni fél európát, miután a rendőrök megkardlapozták a székházgyújtó csürhét...

Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 66

A divatlibsinél nincs semmi hányingertkeltőbb. (és kártékonyabb).

Előzmény: korieander (61)
csillag100 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 65

Szerintem tévedsz. A szociáldemokraták nem szocialisták és nem kommunisták sosem voltak antiklerikálisak és ma sem azok azokban a nyugati országokban sem, ahol ezek eszmeileg is én nem csak elnevezésükben hordják. Kétly Anna féle szocdemek erősen nemzeti elkötelezettek és nem üldözték az egyházakat. Az állam és egyház szétválasztásának voltak a hivei.

 

Az egyház üldözést a kommunisták hozták be és az az erős ateista ideológiát és egyház üldözést nem csak ideológiailag, hanem fizikailag is.

Pontosan mikor a szocdemek és a kommunista párt egyesült elöszőr pont a szocdemekkel kezdték a belső leszámolást, mikor ezzel végeztek azután következtt a saját "elhajló" belső ellenség leszámolásával.

 

Mellesleg ma angliában az aglikánegyház, mint államegyeház müködik és képviseletét a királynő testesiti meg. Jelenleg Erzsébet. Mellesleg az tényleg gyomorforgató, hogy az az utodpárt akiknek soraiban található a mai napig  akok az elmúlt hatvan évben következetesen részvettek az egyházak üldöztettésben.

 

Tudod minimum annyit lehet megállitani, hogy "hamis a baba".

Előzmény: Potyli (59)
WYW Creative Commons License 2012.03.26 0 0 64

Húúú az zannyát!!

Előzmény: takacsi (63)
takacsi Creative Commons License 2012.03.26 0 0 63

A mostani Kossuth tér a kommunista diktatúra KOssuth tere.

Érthető, hogy a komcsik ragaszkodnak hozzá. De az is érthető, hogy nem akarunk emlékezni folyamatosan a diktatúrájukra.

Vissza a diktatúrák, illetve Magyarország megszállásai előtti Kossuth teret!

Érdekes, hogy ma akadnak politikusok, akik őrízni akarnák a diktatúrák emlékeit....

respekt Creative Commons License 2012.03.26 0 0 62

Mikor viszik végre már  le???

korieander Creative Commons License 2012.03.26 0 0 61

ennél már csak a divatkeresztények a hányingert keltőbbek, akik illlegnek a templomban vasárnaponként miközben egy "üdvözlégyet" sem tudnak elmondani fejből.

Előzmény: Törölt nick (55)
korieander Creative Commons License 2012.03.26 0 0 60

tegyük hozzá hogy a fideszes nemzetbiztonsági bizocsági gyerek a tüntetők közé lőtt volna szive szerint (jegyzőkönyvek bizonyítják) és ezért bírálta a rendőrséget..

Előzmény: Törölt nick (46)
Potyli Creative Commons License 2012.03.26 0 0 59

"Mindig hányingerkeltő, ha atesita libbantkomcsik lépnek fel a vallásszabadság érdekében és itélnek az egyházak, vallások ügyében."

 

 

Speciel en a vallasszabadsagrol egy szot se irtam csak annyit,hogy a szocialdemokratak erosen antiklerikalisak voltak . A  hivatalos ideologiajuk szerint a part ateista vonalat kepviselt, hiszen marxista part volt,mint minden szocdempart a Bad Goedelsbergi valtozasokig, noha tagjaitol nem varta ezt el,a tagjainal ezt maganugynek tartotta.

 

mellesleg van logika abban, hogy a vallasszabadsag erdekeben ateistak szoljanak,hiszen szamukra minden felekezet vallas egyforma nem privilegizalnak egyet se ,vagyis egyforman kezelik az oszzeset,kivetel nelkul.Viszont kemenyen az egyhaz es az allam szigoru elvalasztasanak hivei voltak hasonloan a liberalisokhoz. Magyaran elutasitjak barmelyik felekezet allamvallaskenti privilegizalasat.

Előzmény: Törölt nick (55)
PrivatElek Creative Commons License 2012.03.26 0 0 58

>Szerintem meg K.Anna vállvetve harcolna O.Viktorral, és ostorozná a hülye libsiket!

>

>Én olvastam eredetiben Kéthly Annát. Egészen pontosan az 1927-es polgári iskolai törvény

>kapcsán tett felszólalásait a parlamenti jegyzőkönyvekből. Finoman fogalmazva erősen

>kétlem, hogy ma Viktorral vállvatve harcolna. Kéthly harcos szociáldemokrata volt, példának

>okáért azt az egykulcsos adórendszert, amit Viktor vezetett be, egészen biztosan kiátkozná

>a parlamentben.

 

Hűha! Hogyan lehet "eredetiben" olvasni Kéthlyt? :)

 

Lehet (sőt biztos), hogy Kéthly meglehetősen harcos ellenzéke lenne OV-nek! De feltételeze, hogy "érvelne"... és nem minden második mondata lenne, hogy "monnyonle"!

 

Iróniának szántam a vállvetve harcolna szöveget, de úgy látszik erre nem sokan gondoltak... :)

 

Előzmény: renegade (56)
PrivatElek Creative Commons License 2012.03.26 0 0 57

Köszönöm.

 

Ugye, a kiinduloási premissza annyi, hogy Kéthly Anna útálná a Fideszt?! (Ezt állítottad!)

 

Kethly ortodox ausztromarxista volt ,mint akkoriban az egesz szocdem part

ha meg nem sértlek: mikoriban? Kéthly ugyanis meglehetősen hosszú ideig volt országgyűlési képviselő, megszakítás nélkül. Folyamatosan ortodox izé volt? Ez az "ausztromarxista" ez hány éves korhatártól olvasható? :) Ilyesmiben nem vagyok otthon. Egyébként;hol jelentette ki Kéthly, hogy Ő ortodox ausztroizé?

 

Erosen antiklerikalis es elesen a Horthy rendszer ellen volt

Lehet, hogy antiklerikális volt, ebbe nem megyek bele. Én nem olvastam ilyet, de ez nyilván az én hibám, felületességem.

azért azt nagyon szeretem, hogy a "sej-de-rettenes-fasiszta" Horthy rendszerben, Kéthly (egy bevallottan ortodox ausztromarxista és antiklerikális), szóval a fasiszta Horthy rendszerben, egy munkás származású (szoc.dem.) nő, folyamatosan országgyűlési képviselő lehetett! Tudom, megválasztották, na de mégis! Abban a szörnyű Horthx diktatúrában?

 

Igy kizart hogy a politikai katolicizmust is kepviselo Fidesz-keresztenydemokrata politikai vonalat barmiben is tamogatna.

Érdekes! Ha jól emlékszem, akkor a II.világháború utáni FKGP sem az anti-kereszténydemokrata pártok egyike volt, és a 17%-ot elérő szocdemek mégis "együttműködtek" az 57%-ot elérő FKGP-vel! Ha akkor támogatta a kereszténydemokra FKGP-t, akkor ma miért ne tudna együttműködni a Fidesz-KDNP-vel?

 

 

Amugy a szocempart Kethly-Monus vonala akkoriban a mo-i polgari radikalisokkal mukodott egyutt ,vagyis eppen olyanokkal mint az itt emlitett Konrad es Kuncze,

Mikoriban?

Elfelejtettem a vita előtt tisztázni néhány ...ööö...  premisszát. Ha szerinted Konrád és Kuncze polgári radikálisok, akkor miért akart Kóka doktor "több liberalizmust"?  Az szdsz nem liberális párt volt? ha két említett "úriember" szerinted polgári radikális, akkor nagyon ehéz lesz vitatkoznunk! (szerintem két idióta, anarchista, [Kuncze pojáca is] ha meg nem sértlek)

 

 

mikozben elutasitotta a kommunistak altal hirdetett munkas-paraszt szovetseget,mert a parasztsagot a szocdemek retrograd, reakcios retegnek tartottak akik akadalyai lennenek egy modern polgari liberalis MO kialakitasanak,magyaran visszahuzo eronek ezert elsosorban a progresziv urbanus polgari erokkel valo egyuttmukodesben voltak erdekeltek,

Honnan sikerült idézni ezt a szép Cicerói körmondatot? Tényleg érdekelne...

Munkás-paraszt szövetség a kommunisták szerint??? Ember! Miről írsz? Kb olyan szövetség volt az mint amilyet a kecske köthet a késsel!

Mégis, mindezek ellenére a Kéthly féle szocdem párt, simán együttműködött az FKGP-vel, ami viszont köztudottan nem kifejezetten a gyári munkásság, illetve proletariátus pártja volt...

progresszív urbánus polgári erők? Itt kikre gondolsz?

Ja, Konrád meg Kuncze...  Hát, az most még Kéthlynek is nehéz lenne...

 

mikozben elutasitotak egyreszt a Horthy fele retrograd neobarokkot es parhuzamosan a bolsevizmust is.

(A Cicerói körmondat befejeződése)

Az tény, hogy Kéthly "útálta" a kommunistákat! Ebben tökéletes volt az ortodos ausztromarxista megérzése, mert a bolsik le is ültették...  Milyen volt az a Horthy féle retrograd neobarokk?  Csak nem valami Konrád idézetet elemeztetsz velem? :)

 

szvsz, nem volt meggyőző a  bizonyításod! Legkevésbé bizonyítottad, hogy Kéthly útálná a Fideszt, mert az FKGP-vel simán együttműködött!  Lehet, hogy még sem volt elég ortodox? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Potyli (47)
renegade Creative Commons License 2012.03.26 0 0 56

Szerintem meg K.Anna vállvetve harcolna O.Viktorral, és ostorozná a hülye libsiket!

 

Én olvastam eredetiben Kéthly Annát. Egészen pontosan az 1927-es polgári iskolai törvény kapcsán tett felszólalásait a parlamenti jegyzőkönyvekből. Finoman fogalmazva erősen kétlem, hogy ma Viktorral vállvatve harcolna. Kéthly harcos szociáldemokrata volt, példának okáért azt az egykulcsos adórendszert, amit Viktor vezetett be, egészen biztosan kiátkozná a parlamentben.

 

Hogy Károlyihoz is hozzászóljak, ma ő az egyik bűnbak Trianonért. Ügyes nagyon. Ne beszéljünk arról, kik a felelősek azért, hogy sikerült belekerülnünk egy világháborúba, pláne a vesztes oldalon. Ne beszéljünk arról sem, milyen volt az Osztrák-Magyar Monarchia nemzetiségi politikája, ami igencsak közrejátszott abban, hogy a Monarchia a háború végére szétrobbant. Károlyi ebben az állapotban vette át a kormányrudat, na ezt még egyszer: így, katonailag, erkölcsileg, államszervezetileg szétesve kapta meg az országot, tetszik érteni? Igaz, hogy nem tudta visszaállítani az ország területi integritását, de szerintem ezt akkor nála tehetségesebb politikusok sem tudták volna megtenni. (Apponyi például nagyon szép beszédeket tartott a béketárgyalásokon -- totál hatástalanul. Talán inkább laza erkölcsű hölgyeket kellett volna magával vinnie, mint a románok, vagy térképet hamisítania, mint Benes.)

 

Lehet, hogy Károlyinak szobrot állítani túlzás, de ha már ott van, ott is kellene hagyni a helyén, mert az elvitelével olyan bűnt tolunk rá, amit nem ő követett el. Ha elviszik, akkor pedig ne Tisza kerüljön a helyére. (De ne is Kéthly, akkora szerepe nem volt a magyar történelemben, hogy szobrot kapjon.)

Előzmény: PrivatElek (27)
WYW Creative Commons License 2012.03.26 0 0 53

Köszi hogy befejezted.

Előzmény: Törölt nick (52)
WYW Creative Commons License 2012.03.26 0 0 51

Szeptembertől nézd a folyamatot és benne az Orbán-párt szerepét.

 

Ne néhány óra eseményéről beszélj.

 

És fejezd be a személyeskedést, bár az általában az érvek hiányát jelenti így vagy megy vagy se. ;-)

Előzmény: Törölt nick (49)
ultraiboja Creative Commons License 2012.03.26 0 0 50

reménykedni kell abban,hogy ott a vasútállomás környékén a színesfém gyűjtögetők kiemelt figyelemben részesítik ....

 

De előtte földet oszt, mint régen.

Bár nem a sajátját osztotta, mint utódai is később.

Előzmény: Törölt nick (41)
WYW Creative Commons License 2012.03.26 0 0 48

Ez nem hazudozás.

A tények azok tények.

Előzmény: Törölt nick (46)
Potyli Creative Commons License 2012.03.26 0 0 47

"Megtisztelnél, ha levezetnél néhány gondolatot arról is, hogy K.Anna polotikai nézetei alapján miért utálná ma a Fideszt? "

 

 

Kethly ortodox ausztromarxista volt ,mint akkoriban az egesz szocdem part. Erosen antiklerikalis es elesen a Horthy rendszer ellen volt. Igy kizart hogy a politikai katolicizmust is kepviselo Fidesz-keresztenydemokrata politikai vonalat barmiben is tamogatna. De ez itt off, csak azert irtam amit irtam mert nevetsegesnek tartom,hogy a fidesz allitana szobrot Kethlynek. Kifejthetnem reszletesen is de eleg legyen ennyi. Amugy a szocempart Kethly-Monus vonala akkoriban a mo-i polgari radikalisokkal mukodott egyutt ,vagyis eppen olyanokkal mint az itt emlitett Konrad es Kuncze, mikozben elutasitotta a kommunistak altal hirdetett munkas-paraszt szovetseget,mert a parasztsagot a szocdemek retrograd, reakcios retegnek tartottak akik akadalyai lennenek egy modern polgari liberalis MO kialakitasanak,magyaran visszahuzo eronek ezert elsosorban a progresziv urbanus polgari erokkel valo egyuttmukodesben voltak erdekeltek, mikozben elutasitotak egyreszt a Horthy fele retrograd neobarokkot es parhuzamosan a bolsevizmust is.Ok akkor is nyugatosok voltak,szaamukra a sved-skandinav szocializmus volt a kovetendo tarsadalmi modernizacios pelda ,amit a sved szocdemek csinaltak a 30-as evektol.

Előzmény: PrivatElek (40)
WYW Creative Commons License 2012.03.26 0 0 45

"2007 májusában pályázatot írtak ki a tér rendezésére, amelyet a Stúdió 73 Kft. nyert meg, viszonylag konzervatív pályaművével. A győztes pályamű nem változtatott a két legfontosabb szobor, a Kossuth és a Rákóczi szobor helyzetén, alkalmazkodott a Parlament hármas tagolásához, és két nagy medencét képzelt el a térre. Az akkori pályázat eredményével minden fél – a fideszes Rogán Antal is – elégedett volt.

A beruházás része lett volna egy mélygarázs építése is, amellyel a főváros szakcégét, a Parking Kft.-t bízták meg. A mélygarázs tervei elkészültek, az építésügyi hatóságként eljáró V. kerület azonban nem adott rá építési engedélyt, folyosói pletykák szerint azért, mert a polgármester „eltette” a beruházást az új kormánynak. A Belváros-Lipótváros önkormányzata és a Parking vitája végül annyira elhúzódott, hogy a felek úgy döntöttek: 2011 júniusáig már nem kezdenek neki az építkezésnek, hogy Magyarország európai uniós elnöksége idején a Kossuth tér ne legyen építési terület."

 

 

 

Rogánnal akadályoztatta meg az Orbán-párt a tér rekonstrukcióját.

Már régen készen lehetne!

Előzmény: Aerion (43)
WYW Creative Commons License 2012.03.26 0 0 44

"...2006-ban, amikor is valóban veszélyben volt a demokrácia,...."

 

Ez igaz, a fidesz hergelte az embereket és külde őket várost rombolni.

 

Előzmény: Aerion (43)
Aerion Creative Commons License 2012.03.26 0 0 43

 

… Magyarán amit Rákosinak meg Kádárnak szabad volt azt Orbánnak is lehessen máá' …

 

Továbbra sem érted, ami Rákosinak és Kádárnak megfelelt, az milyen alapon felel meg azoknak, akik bármiféle hivatkozás szerint hangot emelnek a Károlyi védelmében?

 

… Dejó hogy ilyen polgártársai vannak az embernek. Kezdem elhinni, hogy itt tényleg nem volt rendszerváltás …

 

Ezt akár én is írhattam volna soraidat olvasva, helyette látva az eseményeket inkább azt írom, elkezdődött végre valami, még ha 20 év késéssel is.

 

… Figy, van egy olyan érzésem hogy nektek nem is a diktatúrával és az elnyomással van a bajotok Nagyon is ki vagytok vele békülve ha a sajátjaitok csinálják, csak fordított esetben jön a vonyítás." A fiatal demokraták és híveik"...röhögnöm kell …

 

Itt semmiféle diktatúra és elnyomás nincsen, még csak utcai zavargások sincsenek, mint 2006-ban, amikor is valóban veszélyben volt a demokrácia, amikor valaki katonai hadfelszereléssel látta el a rendőrséget, amelynek egyes tagjai földre tepert, ellenállás képtelen emberek ujjait tördelték el, és könnygázgránátot lövöldöztek kisgyerekes családanyákra, és idős emberekre.

 

Én, amikor ezt láttam és tapasztaltam, mert ott voltam, én akkor sem mondtam, hogy ebben az országban diktatúra van, meg elnyomás, azt mondtam, ami való és igaz: olyan emberek vezették az országot, akik oly mértékben voltak csak méltók, mint amennyire évtizedeken keresztül méltó volt a kutyasz*ros Kossuth tér arra, hogy az ország főtere legyen.  

 

Nevetnék rajta magam is, ahogy te, amin jónak látod, de nincs kedvem hozzá, mert nem tartom humorosnak, sokkal inkább elszomorítónak.

 

 

… Egyébként tényleg gáz a tér és valamit csinálni kell vele, csak éppen a módszer ami bicskanyitogató, legalábbis az én szememben mondjuk nem is vagyok hívő párttag …

 

Nincs jelentősége, én  sem vagyok az.

 

… Abban meg biztos vagyok hogy ha megkérdeznék az embereket a Károlyi szobor sorsáról akkor az nem menne sehova …

 

Csak a halál biztos, ha már egyszer megszülettél. Csak a véleményedet közölheted ebben a kérdésben, ahogy én.

 

Előzmény: amaurote1 (25)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 41

Hát akkor reménykedni kell abban,hogy ott a vasútállomás környékén a színesfém gyűjtögetők kiemelt figyelemben részesítik ....

Előzmény: Törölt nick (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!