Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1047

Egyébként az "azexuális szexológus" szinonímájaként használjuk mondjuk az "absztinens borszakértőt" és akkor máris mindenki érti, hogy mire gondolok. :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1046

...10 év klinikum..

Előzmény: Törölt nick (1045)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1045

A pszichiátria igen keveset tud az öngyilkosságról. Az onkológus pedig semmit sem tudna a rákról, ha kizárólag tankönyvből ismerni, netán néhány kémiai képlet állna rendelkezésre.

A rákkutatás is a tapasztaláson alapszik, ahogy a pszichológiának sincs más eszköze, mint a megfigyelés és az abból levolt következtetés.

Egy klinikai pszichológus szart sem ér, ha nincs mögötte legalább 10 év klinikus, ahogy egy kezdő onkológus sem a szakma csúcsa.

Előzmény: Unerwünschter Gast (1044)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1044

De van olyan tudás, aminek elengedhetetlen alapja a tapasztalás.

Eszerint a pszichiátria nem tud semmit az öngyilkosságkról. Onkológus is csak rákbeteg lehet.

Előzmény: Törölt nick (1041)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1043

Egyébként a büdös életben nem fogok rájönni, hogy a klerikális szemléletnek miért fekete báránya a szexualitás.

Azaz sejtem, csak ezt bizonyítani éppoly lehetetlen mint Isten létét vagy nem létét.

A szexualitás az emberek közötti legmagasabb fokú közelség, nemtől, kortól és szinte minden mástól függetlenül. Olyan erők hatnak, amelyet tényleg csak tapasztalással, mégpedig nagyon széleskörű tapasztalással lehet csak igazi mélységében megérteni. És persze nem árt tanulni és figyelni közben.

Miért bűn ez? Minden szexuális kapcsolat alapja kell legyen, hogy csak és kizárólag a másik örömére történhet bármi. Akkor miért megalázó, miért bántó?

Már sokkal korábban írtam, hogy ha egy hagyományos családmodellben sokkal inkább előfordul az egyik fél dominanciája, ráadásul éppen a klerikális kultúra (nagyon is hasonlatosan a mohamedánhoz) évszázadokon keresztül csak a férfi szexuális vágyát fogadta el, a nőiség az anyasággal volt egyenlő, a szexualitását élvező nő egyenlő volt a prostituálttal.

WYW Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1042

Viszont az rettenetes házasságon kivüli szex náluk a legelterjedtebb.

Abban van tapasztalás bőségesen.

:-)

Előzmény: Unerwünschter Gast (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1041

De van olyan tudás, aminek elengedhetetlen alapja a tapasztalás. A család (közösség, társadalomtudomány, szociológia, pszichológia, stb.) pedig olyan egység, ahol az egymáshoz fűződő viszonyok a meghatározóak. Tehát mondjuk egy család, egy párkapcsolat mibenlétét tapasztalás nélkül értékelni olyan, mintha valaki úgy akarna a kulinaritásról véleményt alkotni, hogy nem hajlandó kóstolni, ízlelni...:)

hu manus2.0 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1040

Csak egy példa. Elképzeltem hogyan fogom nevelni a gyerekemet. Azután az élet keresztülhúzta a tervemet, mert a valóság (gyakorlat) egészen más, mint a jóindulatú elvek. A mai napig meg tudom mondani ha valaki gyereknevelési tanácsokat osztogat, hogy van-e gyereke. 

Persze nem minden a tapasztalat, de házasság, család és szex témakörben tanácsokat (főleg tudományos tanácsokat :))) osztogatni személyes tapasztalat nélkül bizony elég bizarr.

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1039

Már elnézést, de a katolikus egyház mit tud a családról? 

Elvégre a papjainak nem lehet sem felesége, sem gyereke.

Akkor mi végre mondják meg a tutit?

A tudásnak nem kizárólagos forrása a tapasztalás.

Előzmény: hu manus2.0 (1037)
hu manus2.0 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1038

A homo sapiensnél a szex, a testiség, a másik érintése nem pusztán utódnemzés. Aki ilyet állít az vak (rosszabb esetben demagóg). 

Előzmény: mociga2 (1002)
hu manus2.0 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1037

"Ha nem vagy hívő katolikus, akkor miért zavar téged, hogy a katolikus egyháznak mi erről az álláspontja?"

Már elnézést, de a katolikus egyház mit tud a családról? 

Elvégre a papjainak nem lehet sem felesége, sem gyereke.

Akkor mi végre mondják meg a tutit?

Tudod minden tiszteletem a szüzeké, de ne akarjanak szülési tanácsot adni.

Előzmény: Maaria (995)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1036

Szarkazmus? Újabb fogalom bedobva a bábeli csűrcsavarba, zűrzavarba. Közönbösség? A cinizmus meg közlékenyebb szarkazmus? De ott lebeg valahol a kissé úgymond elértéktelenedés, vagy csak az értékmentességhez való ragaszkodás, vagy a társadalmi konvencióktól való írtózkodás. Ez volna az nagy liberális szabadosság? Ha gondoljátok beszéljük meg ezeket a szerintem nem is lényegtelen dolgokat. Mivel én sem a szarkazmus sem a cinizmus ""betegségében"" nem szevedek.  De már én sem vagyok lelkileg egészséges. Én is tudok bizonyos élethelyzetekben, akár cinikus, akár kissé szarkasztikus is lenni. :-((

Előzmény: loding (1033)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1035

Igaz.

De önmagában a cinizmus sem old meg semmit. Egy bizonyos kor alatt? Nemtom.

A cinizmus csak azt jelentheti sokaknak, hogy leszarom mi van most, és meg sem akarom, próbálom változtatni. 

A pozitv hozzáállás meg az, hogy ez a kurrens állapot, azaz ez van, ezt kell szeretni és elfogadni.

De szerintem ne nagyon filoszófosálgassunk! :-((

Előzmény: Antisystem (1032)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1034

Azt hiszem ebben a mondatban tömören (és gyönyören!:)) benne van minden:

"Ez nagyon valószinűtlen, és az általam látottaknak is ellentmond. Ezért nem hiszem, hogy ennek bármi valóságtartalma lehetne."

Ab ovo én úgy gondolom, hogy valószínűtlen, secondo én ilyet nem is láttam, ergo ilyen nincs is.

Toleráns, gondolkodó, figyelmes és befogadó. Na ezek a kifejezések nem jutnak egy ilyen gondolatsorról eszembe.

Előzmény: Maaria (1001)
loding Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1033
magam meg csak a szarkazmusig jutottam,
na, mindenkinek kell valami hulyeseg :-)
Előzmény: mociga2 (1028)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1032

Nézd, azért az élethez kell egy adag cinizmus is... anélkül nehéz lenne elviselni azt a sok faxságot, amivel a modern kor embere nap mint nap szembesülni kénytelen... persze ebben sem jó átesni a bizonyos ló túloldalára...

ÜdV

Előzmény: mociga2 (1028)
a tunguz esemény Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1030

A monogámia és a házasság képmutató hazugságai valamint  érzelmi és szexuális elfojtásai immáron sok - sok évszázada fejtik ki rendkívül  alattomos , káros , pusztító és romboló hatásaikat az emberi lélekre.

Amikor pedig a társadalom ez ellen ösztönösen , zsigerből , tudat alatt egyre inkább fellázad , az inga sajnos átlendül a túlsó oldalra : a szintén mérhetetlenül káros és pusztító önzésbe , züllésbe és hedonizmusba.

A legalapvetőbb probléma viszont akkor keletkezett , amikor az emberiség több ezer , több tízezer évvel ezelőtt abban kezdett el hinni , hogy a világot egy  mindenható , természetfeletti , tudatos és személyes zsarnoki hatalom teremtette meg és az uralkodik felette.

Ennek a kicsinyesen irigy és önző zsarnoki hatalomnak egyfajta  leképeződése az emberi irigységen és önzésen alapuló , s így rendkívül káros monogám házasságnak az  intézménye.

mociga2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1028

"az igenytelenseg" írád... aztán meg "lehet cinikusan is allni a dolgokhoz"

Ugye nem baj az, ha egyenlőségjelet tennék a kettő közt. Cinikusan állni, létünk, avagy nem létünk kérdése is valahol a családhoz?

De szólhat bárki cinikus, aki család nélkül géntechnológiai alapon klónozással született. Jajj annyi már itt a lelkileg klónozott ember, hogy teljesen el vagyok szömpöntyörödve. :-((((

Előzmény: loding (1025)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1027

igazad van, egyetertek, de az igenytelenseg es a vaskalap kozott egyensulyozni kell

Valahogy így gondolom én is...

ÜdV

Előzmény: loding (1025)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1026

"hogy  a katolikusok családjai alanyi jogon rosszak."

"A felek kifele csudajó katolikusok. Befelé viszont vagy személyiségzavarosak, vagy tesznek az elvárásokra sokszor."

"befele robbanó családbomlásokról volt szó"

Nekem kicsit zavaros a kép. Azt tudom, hogy aki gyakorolja is a vallását, nemzetre, fajra, felekezetre tekintet nélkül ott sokkal kevesebbszer, mint akik meg nem. De mivel ez PC kategória nem is nagyon vizsgálható felmérhető ez a dolog.

Igaz. A vallásgyakorlás nem immunizál a családbomlás ellen senkit sem, pláne a mai világban.

Olyasmi ez, mint az X fényvédő faktoros leégés elleni napolaj, kence-fice krém. Felrakom magamra a kenetet.

Előzmény: Törölt nick (1024)
loding Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1025
"Persze, ha valaki tele van elvárásokkal... minél több van, annál több mindenen fog megütközni..."
igazad van, egyetertek, de az igenytelenseg es a vaskalap kozott egyensulyozni kell, vagy lehet cinikusan is allni a dolgokhoz.
Előzmény: Antisystem (1015)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1023

"A felek kifele csudajó katolikusok. Befelé viszont vagy személyiségzavarosak, vagy tesznek az elvárásokra sokszor."

Nem vagy Te egy kicsit előítéletes? Vagy mindenki magából indul ki? Na mosz én is előítéletes voltam Veled szemben.

Azaz személyiségzavarosnak és olyannak feltételeztelek, aki tesz az előírásokra.

Előzmény: Törölt nick (1022)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1019

:) Sokszor nekem se, de! Soha nem a gyerek a hibás!

Előzmény: Törölt nick (1018)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1017

Dekadencia?

Erről szól ez a katasztrófa strófa nóta:

"ha valaki szelídnek gondolja magát, menjen be egy-két óvodába és általános iskolába, rövidesen gyilkos indulatai támadnak majd."

"a gyerekek többségével jobb nem kapcsolatba kerülni. nekem nem lesz gyerekem"

Akkor kihalnak a magodfajták? Önbírálat vagy önmarcangolás ez?

Előzmény: Törölt nick (1010)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1016

A kövekezetesség sokat segít.A határok egyértelművé tétele méginkább.

Sokszor elég ám megérteni őket.

Előzmény: Törölt nick (1013)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1015

ha valaki szelídnek gondolja magát, menjen be egy-két óvodába és általános iskolába, rövidesen gyilkos indulatai támadnak majd.

Persze, ha valaki tele van elvárásokkal... minél több van, annál több mindenen fog megütközni...

ÜdV

nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1014

Szocializálódni csak társas közegben lehet.

Előzmény: Törölt nick (1012)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1011

Ojjé!

Látom félsz a gyerekektől.... :)

Bár időnként harapnak, azért egész jó fejek.

Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1009

Az előzőről még eszembe jutott egy gondolat... az állatvilágban, amikor azt látjuk, hogy a kölykök egy falkában vagy alomban egymást gyepálják, kergetik, szóval játszanak, voltaképp semmi mást nem tesznek, mint tanulják azokat a viselkedéseket, amire majd felnőttként szükségük lesz - köztük első helyen (legalábbis a hozzánk hasonló horda/falka lényeknél) a konfliktusok kezelését, amin majd az életük fog múlni abban a családban/hordában/falkában...

Az ember viszont ebben ilyen "tornából felmentett" lett a társadalmi evolúcióban, mert először megkapja instant módon a család rendjét és a család védőburkát, aztán az óvodai/iskolai elvárásokat és rendeket, aztán a társadalom rendjét mega  házirendet meg a munkahelyi kódexet, de voltaképp akár a végtelenségig is megúszhatja, hogy megtanuljon önmaga egy problémát értékelni, és egy konfliktust kezelni... 

ÜdV

Előzmény: MrJones (1006)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1008

Maximálisan egyetértek... sőt, azt gondolom, hogy az ilyen eleve feladott helyzetek voltaképp igalmatlan kicseszések a felekre nézve, mert meggátolja őket abban, hogy tanulhassanak a hibáikból... az illető belekezd egy párkapcsolatba és az egy idő mulva válságba jut, és akkor belekezd egy újabba, ami szintén, makjd egy újabba, ami szintén... és eltelik az élete, anélkül, hogy bárki is rávezette volna, mit csinál rosszul... szóval a párkapcsolatra való képesség, az zömmel tanult dolog, úgy meg nem lehet tanulni, hogy valaki a nehézségnél mindig feladja.

Persze nyilván, ha az ember nem adja fel, akkor is lesznek sikerek, meg lesznek kudarcok, de az igazi kudarc az, amikor az ember még tanulni sem tanult semmit egy kudarcból...

Szóval a problémamegoldó gondolkodást meg a konfliktuskezelést bizony tanulni kell.. és a mai tudásunk szerint sacckb egyféle módon lehet, úgy, hogy az ember problémákat old meg, és konfliktusokat kezel... és belejön...

ÜdV

Előzmény: MrJones (1006)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!