Keresés

Részletes keresés

geza0126 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 41

Szia!

 

Köszönöm a válaszod!

 

Mi Morro del Jable-n nézünk szállást, interneten böngészve nekem a déli partok jobban tetszenek! (Ha tévedek és az északi szebb nem baj ha tájékoztatsz! :) )

 

Autobérlésen én is gondolkozom. Egyébként a reptérről menetrend szerinti busszal el lehet jutni "emberi" módon a kiválasztott szálláshoz?

10 napot leszünk, azt én is láttam, hogy nem ez az a sziget ahol a bőség zavara van 10 napra, de nem is azért néztem ki ezt a szigetet.

Tervbe van véve egy nap Lanzarote-re, oda tudtok tanácsot adni, hogy egy délelőtt-kora estig lévő kiránduláskor mi fér bele, mit érdemes ezen idő alatt megnézni?

 

Van mód esetleg a távolabbi Tenerifere és Gran Canaria-ra átutazni és ott valamilyen szinten szétnézni?

Előzmény: Léna007 (40)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 40

Szia, 

 

mi voltunk a szigeten, itt olvashatod a beszámolóm első részét, majd alul az újabb bejegyzés gombbal tudsz a következő részekre lépkedni. 

Nekünk nem nagyon volt a szigetnek akkora nagy attrakciója, amit ki tudnék emelni. Ha szeretitek a növény- és állatparkokat, akkor az Oasis Park nagyon klassz, hatalmas nagy területen van és nagyon jól van megcsinálva, sok képem van róla az említett beszámolóban. 

Mi végig autót béreltünk, az Autoreisen cégtól foglaltunk itthon, de egy Top Car nevű cég (társak) kivitelezte az egészet, minden simán ment. 

A Cofete-i partszakasz lélegzetelállító. Áthajóztunk a kis Lobos szigetre is, de ez csak lávából áll, megerőltető a tűző napsütésben a pár órás kis túra a szigeten körbe. 

Mi Corallejo szélén laktunk, pont az esti élet miatt este besétáltunk, kellemes hely, szerettük. A közelben, az átellenes parton van egy nagyon szuper strand, fehér homokos, félkör alakú öblöcske, ez volt az egyetlen strand, ami nem volt nyitott és ezáltal a vad hullámzástól védett volt, El Cotillo a neve. Nézd át az írásom, akkor sok mindenről képet kapsz, segít a döntésben. 

üdv

Előzmény: hunpetrov (38)
attamatta Creative Commons License 2016.04.08 0 0 39

Szívesen,

Csak a repjegy részéhez tudtam hozzászólni, mivel ezen a 2 szigeten még nem jártam. Igaz, nézegettem dolgokat, de az nem személyes megtapasztalás. Én úgy terveztem, hogy 5-7 nap szigetenként, egymás után, a repjegy is egy-egy irányban szólna a szárazföldről, a kettő között pedig komp, gyalogosan, mert autót nem igazán lehet átvinni. Szóval X reptér (függ a kedvező kondiktól, melyikkel indítsak vagy zárjak) autó fel, a szigettúra végén autó le a kikötőben, át komppal gyalogosan, ott Y sziget kikötőjében másik autó fel, amit a reptéren adok vissza.

Csak egy nap szerintem húzós lenne, bérautó árában is, de meg lehet próbálni.

Bérautó Autoreisen vagy Cicar, illetve ha van akkor a Pluscar-t is ajánlják, van még Goldcar, de attól óva intenek.

Tenerife-n volt Goldcar, nekem semmi gondom se volt vele(olcsósága miatt választottam), GC, La Palma, és ismét Tenerife-n Cicar, ezzel sem volt gondom. Zárolás sehol sem volt, Cicar-nál kp.-ban is lehetett fizetni.

Most néztem, Cicar adja fel a legjobb árakat erre a 2 szigetre is.

Előzmény: hunpetrov (38)
hunpetrov Creative Commons License 2016.04.07 0 1 38

Szia!

 

Köszönöm a válaszod!

 

Természetesen láttam, hogy lesz egy kemény vasárnap hajnalunk, de ennyi talán belefér! :)

 

Mi az ami "kihagyhatatlan" a szigeten?

Egy napot szeretnénk átmenni Lanzarotere is, ott mit érdemes illetve lehetséges autó nélkül megnézni?

 

Fuerteventuran-n gondolkozom az érkezéstől a távozásig auto bérlésén, hol érdemes bérelni?

 

Nem igazán tudom eldönteni, hogy északon vagy délen érdemesebb szállást foglalni? Corralejon talán több az élet és alkalmas valamiféle éjszakai kiruccanáshoz is (bár nem tudom junius legelején mennyien vannak a szigeten), viszont képek és videok alapján nekem a déli strandok szebbek. Tudsz ebben tanácsot adni?

 

Köszönöm!

Előzmény: attamatta (37)
attamatta Creative Commons License 2016.04.07 0 0 37

Teljesen jó, árban sem rossz, de gondolom tudod, hogy BCN-ben éjjeli tranzitálós.

Odafele terminált kell váltani, mert a Vueling a másikat használja, mint a W6 és a ryan. (De persze ez változhat, rá kell nézni...) Visszafele biztosan nem kell átruccanni a másikra.

Előzmény: geza0126 (35)
attamatta Creative Commons License 2016.04.07 0 0 36

Cicar-nál van kp.-s fizetésre lehetőség.

Előzmény: Péter Bozsik (34)
geza0126 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 35

Sziasztok!

 

Fuerteventurai nyaralásom repülőjáratait a skyscanner szerintem nem megfelelően a legkedvezőbb áru járatokkal ajánlja! Összeállítottam egy lehetséges verziót! Mivel nem utaztam még így, szeretnék megkérdi egy tapasztal utazót, hogy véleményezze! Esetleg utazott-e már így valaki Fuerteventurára?

 

 

Köszönöm!

Péter Bozsik Creative Commons License 2016.04.06 -2 0 34

Sziasztok ! Olyan  segítségre  lenne szükségem  ,hogy 8 napott lennénk  a szigeten. Készpénzes autó  bérlés  lehetséges , mert csak hitelkártyás megoldásokat találtam. Buszt  is neztem de az sajnos nagyon ritkán  jár  ahogy  én láttam.iigazából  minden megoldás  érdekel . Előre  is köszönöm  a válaszokat ! 

suirebit Creative Commons License 2016.03.09 0 0 33
SCHF Creative Commons License 2016.02.08 0 0 32

Most vettem észre, hogy nem jó topikba írtam, mindig összekeverem ezt a két szigetet.

Puerto del Rosalio-n is kifogunk kötni, de csak délután leszünk itt pár óra hosszan. itt is érdekelne, hogy milyen áron vannak a taxik, mit ajánlotok pár órára, mit érdemes megnézni?

 

Köszönöm!

SCHF Creative Commons License 2016.02.08 0 0 31

Sziasztok!

 

Egy gyenge napig fogunk tartózkodni Arrecife-ben, márciusban.

Tudja-e valaki, hogy mennyibe kerülnek a taxik a szigeten? Kb. 5-6 órás taxis körutazásra lenne időnk. Szerintetek mi fér bele ebbe  az időbe?

A Timanfaya nemzeti parkot látnám szívesen és a sziget északi részét az 1000 pálmával.

 

Köszi!

 

 

attamatta Creative Commons License 2016.02.02 0 0 30
veva3 Creative Commons License 2015.05.21 -1 0 29

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy jún-júl-ban milyen idő van? 2 és 6 éves gyerekkel mennénk. Mennyire gyerekbarát a tenger? lassan mélyülő?

mennyire szeles, hullámzó?

Még Lanzarote-t néztük. 

Mik a tapasztalatok?

 

Köszi.

Éva.

Léna007 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 28

Örülök, ha tudtam segíteni. :-) üdv

Előzmény: Jazmina-da (26)
Léna007 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 27

Szia Gemike, köszönöm, örülök, hogy tetszik. Megkérdezheted, nem akrok itt sok off-ot írni, röviden: ez életünk első éve, amikor nincs új utazás foglalva, nincs terv sem, mert munkahelyi okok miatt egy évig nem mehet a párom egy hétnél hosszabb szabira egyszerre és mivel a következő tervünk egy nagyobb távoli utazás lenne, amihez 3-4 hét kell, így most lehetrséges, hogy nem utazunk addig sehova sem.

Előzmény: gemike7 (25)
Jazmina-da Creative Commons License 2013.11.20 0 0 26

Kedves Léna!

Nagyon sokat segítettél.. Most így már más a rálátásom. Megosztom a 2 hetemet valamelyik szigetek között,de mindenképp fűtött medencés szállást fogalok.

Még most kezdem elolvasni a blogodat és biztos vagyok benne,hogy sok új infóval gazdagodom :)

-és köszi :)

Előzmény: Léna007 (24)
gemike7 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 25

szia Léna

 

lelkesen olvasom a blogodat, nagyon tetszik, megkérdezhetem a jövő évi terveidet ??? 

 

gémike

Előzmény: Léna007 (23)
Léna007 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 24

Szia Jazmina!

 

Nem tudok neked tanácsot adni, mert nekünk nagyon egyedi az ízlésünk, mi kerüljük a turistákkal zsúfolt üdülőhelyeket, és mindig eldugottabb magánszálláson szállunk meg.

A medence nekem nagyon hiányzott. Úgy gondoltuk, van elég tengerpart, nem kell medence nekünk, de a tenger nagyon hideg volt és borzasztóan viharos a szél a partokon állandóan. Bizony jó lett volna egy medence is, de lanzarotén nem volt főtött a medencénk és óceánvízzel volt töltve, és mondhatom, bele lehetett fagyni. Ezzel szemben Tenerifén főtött volt, és az kellmes volt, szóval, ha érzékenyebb vagy, javasolt a főtött, bár én Lanzarotén is belementem a jeges verembe és leúsztam a napi 30-40 hosszom, úgy ki lehetett bírni. Én csak úszni járok le, nem pacsálni, így végülis olyan mindegy nekem. A zártabb, nem hullámos öblök vize egy kicsvel kellemesebb, de a nyílt, hosszúkás strandoknál többnyire be sem lehet menni  hullámzás miatt.

Egy napja vagyunk itthon, így még minden nagyon friss. Nekem tetszett a sziget, szeretem a vulkanikus tájat, de nem lettem szerelmes belé. Tenerife és Lanzarote sokkal nagyobb benyomást tett rám és nem hinném, hogy Fuerteventurára még egyszer vágyakoznék, de szerintem egy szép sziget és egy nyaralás során sok érdekes dolgot lehet felfedezni.

Előzmény: Jazmina-da (20)
Léna007 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 23

A bloglinkem valahogy lemaradt, mégegyszer próbálom: ITT.

Léna007 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 22

A reptéri érkezéstől a vissza útig végig volt autónk, (Autoreisen = a szigeten Top Car, 157 Euro 12 napra), így minden nap mentünk valamerre. Bejártunk mindent, de nagyon sok látnivaló nincs. Corallejo az északi csücsükben van, így a déli csücsökig jó 130 km az út, de ezt is meg lehet tenni (megállás nélkül) 2 óra alatt.
Mindenről itt most nem írok részleteket, mert a blogomban úgyis nagyon részletesen leírok majd mindent és ott jön az összes hozzákapcsolódó fotó is.
Nagyon tetszett fotózásilag vagyis a táj szépsége miatt a Cofete-i partszakasz (20 km földút vezet oda, de szerencsére folyamatosan ledöngölik és nem göröngyös, nem ráz borzasztóan, kis autóval is simán járható), a Costa Calma és Jandia között húzódó egész partszakasz, a sok homokdűne és az Oasis Park. Ez utóbbi számomra sokkal nagyobb élmény volt, mint a tenerifei Loro Park, méretében is nagyobb, sokkal több állatfajta van és nagyon jól van megcsinálva, hogy bizonyos (nem veszélyes) állatok nem ketrecben vannak, hanem egy nagy elszeparált térben, ahol az ember megy keresztül az állatok között és kis szerencsével meg is tudja simogatni őket. Nagyon tetszett, ahogy a zsiráfokat, és egyéb nagytestű állatokat tartják, hatalmas szabad területeken (persze elkerítve), de sokszor nincs az az állatkerti érzés, mint máshol. A kaktuszparkról nem is beszélve, ami még a lanzaroteinél is sokkal nagyobb. Szuper napot töltöttünk el itt, nagyon nagyon tetszett.

Léna007 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 21

Megérkeztünk Fuertéről. Indul a beszámolóm a szokott helyen, ITT.

Az időjárással kicsit rosszul jártunk, mert az első és az utolsó napon 28 fok volt, közte viszont végig, folyamatosan szinte felhős volt az ég és az ott tipikus, állandó, nagyon erős széllel társulva es nem éppen egy nagy meleget eredményezett. Magyarul, énsokszor fáztam sortnaciban.

A szállásunk Corallejoban volt, azaz annak a szélén, 2 km-re a központtól. Ez a legélettel telibb város, rengeteg üzlettel, bárral, étteremmel, a vérosban is van párpici, aranyos és meglepően s széltől jól védett strand, de a város mellett húzódó 6 km hosszú homoksivatag strandja is nagyon szép. Nekünk nem volt alkalmas fürdésre, mert iszonyúan hullámzott az óceán és jéghideg volt a szél.

A sziget össze faluját, üdülőhelyét megnéztük. A déli üdülőhelyeken védettebbeka strandok, de ezek nekünk nem tetszettek volna, mert mi nem szeretjük, ha egy település csak hatalmas szállodákból, éttermekből és szuvenírásusokból áll, de nincs semmi helyi jellegzetessége, azaz kifejezetten csak egy üdülőváros. Ezek nekünk jellegtelenek és mi nagyon elégedettek voltunk a corallejói létünkkel.

Strandolni, mi a kb. 20 km-re fekvő El Cotilloba mentünk, ahol van egy félkör alakú, szinte zárt öböl, ott lehet úszni, nem hullámzik. Az óceán nagyon hideg volt, tavaly Tenerifén legalább 5-6 fokkal melegebb volt és a folytonos viharos széllel nagyon kellett küzdeni a partokon, hogy ne nyeljük kilószámra a homokot.

Árakban összességében nem lehet a kanári-szigetek között különbséget tenni. Mi a Mercadonában vásároltunk be, ez a Hyper Dinonál és Spar-nál olcsóbbnak bizonyult.

Mindjárt folytatoma kirándulásainkkal.

 

Jazmina-da Creative Commons License 2013.11.18 0 0 20

Sziasztok! Már a Lanzarotés topikban is írogatok,derátaláltam erre is és itt is folytatom .

Januárban készülünk 1-1 hétre a két szigetre. Végigolvastam az itt előzően írtakat és nagyon megoszlanak a vélemények Fuerteventuráró. Mivel mi januárban mennénk,talán az tudna legközelebbi tanácsot adni aki télen volt ott.

Nem tudom eldönteni,hogy a sziget melyik részén foglaljak szállást,ahol szép a tenger és van egy kis élet,pl. 1-1 sétához.

Azt se tudom,hogy fűtött medencés szállást foglaljak,vagy fogunk tudni fürödni az óceánban.

Amúgy minden infót nagyon megköszönök előre is mindkét szigetről.

attamatta Creative Commons License 2013.09.01 0 0 19

Sziasztok,

Tudtok ajánlani itthon is beszerezhető térképet a szigethez, amin a túraútvonalak is fel vannak tüntetve?

Lanzarote-hoz is keresek, de a másik topicba nem akarom ismét feltenni a kérdést...

Köszi!

katihurghada Creative Commons License 2013.03.27 0 0 18

Ezen a szigeten semmi sem bonyodalmas, Corralejoból sima az út a déli csücsökig - legalábbis nem emlékszem rá, hogy szerpentinre kicsit is hasonlító útszakasz lett volna.

Előzmény: Léna007 (17)
Léna007 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 17

Hahó, ha van valaki, aki erre vetődik, akkor lehetne egy kicsit beszélgetni Fuertéről, mi idén novemberben leszünk ott 12 napot, megvan már repjegy, szállás és útikönyv is kiolvasva :-) Vajon bonyodalmas lesz a sziget legészakibb csöcskéből (Corralejo) bejárni mindent, mert a déli csücsök 130 km. Nagyon szerpentinesek az utak, lehet jól haladni, vagy a hegyek nagyon lelassítják a közlekedést?

age.sch Creative Commons License 2012.04.06 0 0 16

   

 

age.sch Creative Commons License 2012.03.25 0 0 15

<fehér

és

fekete>

Mindkét homok a Kanári szigetekről.....

 

<Fuerteventura

és 

Tenerife>

 

Még sárga színű homok is lehetne itt Gran Canária, vagy Fuerteventura dűnéiről.

 

Micsoda pazar változatosság!!

Sparks Creative Commons License 2012.01.08 0 0 14

Sziasztok!

 

BUÉK mindenkinek! Nos megjöttünk a nagy kalandról, de eddig nem volt energia az írásra és most is csak módjával. Sajnos kis hazánk olyan jó hatással volt ránk, hogy ahogy hazaértünk mindketten úgy lebetegedtünk, hogy most éppen 1 héttel az érkezés után is még elég rossz a közérzetünk. Ez a hét mintha meg sem történt volna, egész nap az ágyat nyomtuk :( 

No de! A nyaralás csodálatos volt, Fuerte pedig elképesztően klassz standokkal rendelkezik. Majd ha összekapom magam írok kicsit bővebben és képeket is rakok fel, mert Lanzaroten, Fuerteventurán és persze Madridban is készült ezrével. 

Nekem a 3 teljes nap (26-án érkeztünk és 30-án mentünk tovább Madridba, de ott csak 3 egész napunk volt), amit Fuertén töltöttünk kicsit kevésnek bizonyult, bár a látnivalókat szinte ennyi idő alatt is kipipáltuk, de a "nyaralásra" már nem jutott nagyon idő, pedig ez egy igazi vérbeli nyaralós sziget. Mindenkinek szép estét, hamarosan jövök.

Louloudaki Creative Commons License 2012.01.04 0 0 13

lesír róluk hogy britek, kaja, medence, pia, ezek mindenhol mindig így nyaralnak, volt már szerencsém hozzájuk rodoszon is. amúgy benne van a videóban, hogy colwynból jöttek, az wales.

 

fuerteventua valahogy nekem nem jött be, 5 napot szántam rá, corralejóban voltam, harmadik napon továbbálltam lanzarotéra, mert nem bírtam. biztos a borongós szeles idő is hozzájárult az unszimpátia kialakulásához, kb minden reggel borúsan csepergősen indult, pedig július volt, aztán a nagy felhők kitartottak egész nap, néha kisütött a nap, de főleg felhő meg néha csapadék. szél megállás nélkül mindenhol fújt. a parton csak a bunkerekben lehetett megmaradni, de azokból sosem volt annyi, hogy jusson mindenkinek, csak a korán érkező szemfülesek jártak jól. az óceán mindenhol viharosan hullámzott, legtöbbször narancssárga zászló volt fent, fürdeni nem tudtad, szörfözni nem tudok de nem is akartam. látnivaló a nullához konvergál, corralejóban van waterpark, de sok csúszda zárva volt, meg borús esős időben ehhez se sok kedvem volt. pár bolt, szuveníres. busszal elmentem erre-arra, de mindenütt kopár síkság, párházas pici falvak, meg nagy kopasz vulkáni salakból álló hegyek.

Előzmény: kékszemű (11)
katihurghada Creative Commons License 2012.01.04 0 0 12

Szörfös paradicsom (is) az egész sziget, olyan mint amikor ajtó ablak nyitva marad akkora a cug állandóan.

Előzmény: age.sch (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!