Tudtommal a 204cm2 7,5 pacis a 151 es Robi ,Csepel 150-153cm2 5-5,5 pacival rendelkezik. A karbi a rexen Jukov volt aCsepelen is Robin Amal karbi van . A légszűrő mind a három gépen ugyanolyan. Nekem a 90 es években volt rex maxim ,két éve kezdtem bele egy 151 es Robiba ami még külső tirisztoros . A szántáshoz szerintem is elég az 5 paci 🐴 de a súlyát növelni kell (pl: Terra) De halottam már olyat, hogy a rexre a nagy Olasz (MPM 10)hengerét dugóját raktafel egy emberke .
Szerintem ha valóban tudja az 5.5le-t az is elég a szántáshoz,nekem a 3+1es robi váltón gcv160 van(kb3éve) 5,5le és kötött talajt szátok vele.Igaz időnként kicsit beleugat de had szokja.
Ha már ilyen szépen és sokan összejöttünk kérdeznék a motorról is.
Ugye van 4, 5,5 és 7le-s változata (rex maxi) is ezeknek. Az enyémen elvileg egy 5,5le-s van. Érdemes 7le-sre cserélni vagy az 5,5le bőven elég neki a szántáshoz is akár?
A 7le-s motornak ugyanaz a levegőszűrője és a karbija mint a kisebbeknek?
És szántásnál a robi 250 régi motorja nem szerette az egyik irányú dőlést(tank a barázdás kerék oldalon) ,ráadásul ha szegény még kicsit hátrafelé is dőlt fél tanknál lehörgött és nesze neked váltva forgatás.
Terra eke több került a boltokba szerintem . Ennek köszönhető,hogy most több kerül eladásra ! Robi eke ritkán akad a horogra. Nem nagyon használták a Robit szántásra ,inkább a Terrát ! Nem is nagyon terjedt el a Robi váltós gépei ,pedig hazai gyártmány .
Nálam is kötött talaj, nekem szépen fordít,igaz a fordítást elősegítő toldattal nekem is volt gondom,ráadásul a kormánylemez "csavarásán" is lehet állítani,egy biztos a robit macerásabb jól beállítani.Én sokszor mellette sétálok ha kicsit jobb a talaj.
Szerintem a Terra. eke szebben dolgozik ! Volt Robi is de nem fordít olyan szépen ,de ez kötött talajnál tapasztaltam . Hondát is probáltam de nekem az sem jött be.
Igen műanyag a robi-é ,de ez csak akkor gond ha a csavarok berohadtak és valami okból oldani kellene ilyenkor csak hűtve flexelni.Nekem is robi eke van csak az egyik eketest helyére mankóskerék(mélyséhatárolás) a hozzátartozó csoroszja helyére szintén kerék(ezen gyalogol kisebb távolságra) Tudom valamikor is külön árulták de csak kompletten csereszabatos.
Az eredeti robi151t-250t eke csak a hozzávaló univerzális állító szerkezettel szerelhető a vonófejhez,alkalmas még hozzá a terra eke szintén az eke saját állítójával.
Sziasztok! Szükségem lenne a képen jelölt nyeles fogaskerékre, Robi 151 t váltóhoz. A kuplung alsó tányér van közvetlenül rajta. Ha van valakinek használható eladó akkor kérem jelezze! Köszönettel.
Sziasztok! Egy másik fórumból ajánlották hogy forduljak hozzátok. A fiam kapott tegnap szülinapjára egy robogó motoros verdát. Hogyan lehetne hátrameneti fokozatot csinálni bele? Nagyon fontos lenne. Vagy esetleg tudnátok ajánlani valakit aki ilyennel foglalkozik?