Ez is lehet egy magyarázat...habár egy inteligens fajtól, akik már évmilliókkal ezelőtt is képesek voltak "teremteni"...picit többet várna az ember annál, hogy "írtsuk ki teljesen őket, mielőtt utolérnek bennünket".
persze a filmben szereplő robotok valamiféle felsőbbrendű szuperszerkezeteknek vannak beállítva. sose romlik el, energiát ki tudja honnan veszi de mindig van neki, mindenkinél okosabb, ügyesebb. biztos tud szaporodni is
"A Prometheus egyik, ha nem a legfontosabb kérdése, hogy a Tervezők vajon miért akarták megsemmisíteni az általuk létrehozott emberi fajt. Egy, az MTV-nek adott interjújában Ridley Scott elmondta, hogy erre a kérdésre is választ fog adni a folytatás, hiszen tudják jól, hogy ha erre nem ad választ az új film, akkor joggal fogják őket szidni a rajongók…"
Egy kis magyarázat az utolsó mondatomhoz...szóval láttam én anno az összes Alien, AvsP, Predátor filmeket (1-2 kivételtől eltekintve csak egyszer)...de azért nem ezekkel a filmekkel keltem és feküdtem az elmúlt években na:)
Köszi!...most, hogy így írod dereng már valami...de mentségemre legyen mondva, hogy egyszer láttam csak anno a Prométheust...meg nem igazán ástam bele magam az Alien univerzumba túl mélyen eddig.
1 - ha arra a patkó alakú hajóra gondolsz, akkor az eleve rajta volt a cucc - lásd Promethus c. film, amiből kiderült, hogy eredetileg a Földet akarták megbombázni vele.
Elvileg nem a Teremtőket/Mérnököket irtotta ki a bolygón, hanem egy általuk alkotott másik faj tagjait.
2 - az AvP filmek elvileg egy teljesen más "univerzum" - bár szerintem ötletesebb, mint ez mérnökös vonal.
De ott sem tudjuk, hogy a Predik alkották volna meg az Alieneket, csak annyit, hogy tenyésztették őket vadászati/kiképzési célokból.
nagyon sokat tett az Alien filmhez. azonban a Párizs, Texas-ban is nagyot ment és jó volt látni az új Twin Peaks-ben is. nyugodjon békében az öreg fószer.
A törzsfejlődésben jóval a nyelv előtt megjelent a kiölthető garat, gyakorlatilag egy kifordítható száj. Ilyesmi az alien belső állkapcsa is. Biztos azért olyan dühösek mindig, mert nem megy a nyelves puszi. Egymást smirglizik a fogaik. Meg a fogorvosnál is vagyonokat hagynak, és gondold el, egy belső gyökértömésért mit kérhet a doki. Ha idejönnek Magyarországra az alienek, az valójában nem is invázió, csak otthon nem tudják megfizetni :D
egy hivatalos "előzmény" rövidfilm az új BR filmhez.
hát, nem rossz, csak nem vagyok biztos benne hogy ezek értették a BR lényegét... nem mintha ez a kisfilm ellentétes lenne vele, de nem is utal arra hogy értették... na majd meglátjuk...
elég jól beindult a blade runner-hangulatú fan film KS kampánya. mondjuk meg is érdemli mert nagyon szép és hangulatos, és ami érdekesség hogy asszem 0 cgi van benne, azaz minden modell!
Annyira nem is volt szar, mint vártam. Itt szerintem érthetőbben megágyaztak a sok hibának, a kezdeti baleset sokkja, a kapitány halála, a másodkapitány alkalmatlansága, stb. Aki meg a xenót és egyéb dögöket akart, megkapta, én inkább a Prometheus kérdéseire szerettem volna választ kapni, amit persze tudtam, hogy nem fogok.. Ha nem lenne Alien egyáltalán, csak hirtelen ez a film, akkor többre értékelném, látvány, sci-fi, jó jelenetek, izgalom megvolt, de sajnos David mint a fő rosszarc, az őrült kreátor valóban tovább rombolta az eredeti Alien misztériumot. Az pedig a mélypont volt, amikor David köszönti az első xenót, az meg ugyanúgy felemeli a kezét, ez a jelenet simán jöhetett volna az Űrgolyhókból, egyszerűen komikus volt. Szóval +1 pont a zsigeri iszonyatért/erőszakért, ami kicsit visszaadta ez első részek hangulatát, -10 pont a misztikum lerombolásáért és a Prometheus mérnökeinek szinte teljes kihagyásáért. A szereplők David, Daniels és talán Oram kivételével tényleg súlytalanok. Egyetértek azokkal, akik szerint ezt kellett volna elsőnek, utána pedig Prometheus és a mérnökökkel többet foglalkozni. Remélhetőleg a filmet majd a jövőbeli világok kolonizálói is megnézik, és az emberiség legnagyobb jelentőségű küldetéseit kicsit jobban megszervezik, alkalmasabb embereket találva...