Titokban készült
ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK
A Magyar Köztársaság
1. §
(1) Magyarország köztársaság.
(2) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
"Már csak az a kérdés hogy ez miért baj. Mi a francnak kell új alkotmány?"
Hogy például a címe ne a rákosista időket idézze, vagy mert a kommunizmus bedőlése óta az összes kelet-európai államnak lett új alkotmánya, csak nekünk nem.
Tudom, egyszerű a megoldás, akkor számozzuk át. De a szocik 11 éve még ezt SE támogatták a nagy konszenzus jegyében.
"az mszp alkotmánytervezete szerint meg, ha nem tetszik a KE pofája, az első külföldi útja alatt sima többséggel leváltható.
azért ez se olyan rossz, ugye?"
Az én alkotmánytervezetem szerint még KE sincs. Az nem baj? Nyissál arról is topikot. Csahoss titokban alkotmányozott!!! De most lebukott!!! Nincs benne KE elnök!!! Ejrópa segíts!!!
"Teljesen egyértelmű, hogy nem (csak) szakmai, hanem politikai motívumok is vezérlik az ellenzéket az alkotmányozásban, így pedig nem lesz konszenzus soha, mivel az ellenzék és a kormány célja politikailag nagyon ritkán esik egybe."
Már csak az a kérdés hogy ez miért baj. Mi a francnak kell új alkotmány ? Esetleg nem a gazdasági bajokkal kellene foglalkozni? Devizahitelesek, munkanélküliek, cigánykérdés, ésatöbbi. A fidesz nem kormányoz. Kormányzás helyett a demokráciát bontja le, és 3 millió embert lop meg.
"Alkotmányozni csak konszenzussal szabad, aki nem tudja a konszenzust elérni az ne alkotmányozzon!"
Ragyogó elv.
Megkérdezhetem, hogy Gyurcsány miért támadta már tavaly nyáron az új alkotmányt úgy, hogy egy sort se ismert belőle?
Megkérdezhetem, hogy ha az MSZP-vezette kormány 2006-ban Szent Koronás, LÜ-t nem interpellálható alkotmányt készít, akkor miként legyen konszenzus, ha most ugyanezek elutasítják?
Teljesen egyértelmű, hogy nem (csak) szakmai, hanem politikai motívumok is vezérlik az ellenzéket az alkotmányozásban, így pedig nem lesz konszenzus soha, mivel az ellenzék és a kormány célja politikailag nagyon ritkán esik egybe.
Hogy mondhatna le valaki más a nevében? Neked is úgy szűnt meg a munkaviszonyod, pl., hogy a Karcsi bácsi aláírta helyetted a felmondást, miközben nyaralni voltál külföldön? Ha meg te írtad alá, akkor más mondott fel helyetted, vagy te magad?
Wic, én eddig azért bírtalak, mert utánamentél a dolgoknak, de amit tegnap óta művelsz, azt nem tudom hova tenni. Vagy készüljünk fel, mert te képviseled az új jogértelmezési irányvonalat?
A választási vitában nem lett volna lehetősége Medgyessynek ilyen változtatásokat kieszközölni.
Nem tudom, hogy Szili "átkunnyogott"-e, de azt igen, hogy amit mutatott együttműködési hajlandóságot, azonnal árulóvá vált az mszp szimpatizánsok számára.
A köztársasági elnök megbízatásának megszűnése 124. § (1) A köztársasági elnök megbízatása megszűnik: a) megbízatási idejének lejártával, b) ha kilencven napot meghaladó időn át képtelen feladatkörének ellátására, c) összeférhetetlenségének kimondásával, d) lemondásával, e) választójogának elvesztésével, f) büntetlen előéletének megszűnésével, g) az elnöki tisztségtől való megfosztásával. (2) Ha a köztársasági elnök külföldre távozik, az Országgyűlés az országgyűlési képviselők egyötödének kezdeményezésére határozhathazahívásáról. A határozatban a hazatérésre megjelölt határidő elteltétől kezdődően a külföldön tartózkodó köztársasági elnököt úgy kell tekinteni,hogy feladatkörének ellátására képtelen.
tehát: a KE kimegy külfödre. A képviselők egyötöde kezdeményezi az azonnali határidővel hazahívást, ezt az OGY 50%+1 gyel megszavazza, ez nem történik meg, ergo képtelen ellátni feladatkörét.