Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Bandó bácsival megbeszéltem a félreértéseket. A statikus csaj valamiért nem értette a dolgot, mert mindjárt tervezett nekem egy olyan szarufát, amre 60 mm-errel hosszabb tetőpanel kell! Mindezt azért, mert a keleti homlokzat 9! centivel volt rövidebb, mint a nyugati homlokzat. A ház 17+ méteres átlójában pedig 30 mm-er volt a különbség. Lehet, hogy én is autista vagyok, mert igyekszem 1-2 századra dolgozni, de itt azért mások a léptékek, meg a micsodák! :-) Az "ácshajszálba" meg több is belefér, főként, hogy plusz-mínuszban mondtam a csajnak, hogy van 100-100 mm-er laufja a koszorúra szerelt talpszelemenekre! Két oldalt a valós méreteben 35-35 mm-ert kellett volna eldolgoznia. Ez nem sikerült. Holnap hívhatom a panel gyártót, hogy 60 mm-errel hosszabb panelokat vágjanak nekem. Persze nem ingyen! Szóval szopjon hanyatt a mérnöknő!
Miki! értem én, hol lakik az Irón nép, de azért nem kell Bandóbá't így összezavarnod! ;-)Tudom: Hufu fáraó piramisának alap átlói között töredék eltérés van
a házadhoz képest, de ez a különbség még Bosinál sem verné ki a biztit.;-)
Miskolcon csináltam egy komplett konyhabútort az egyik - eredetileg az ÁVH-nak tervezett - régi bérházban. A kb.3x5 m-es szoba két hosszú oldala között volt 38 cm eltérés.
Bementél, és vakartad a fejedet, hogy mi az, ami zavar, de nem tudod elsőre megmagyarázni...
Állítólag amikor a paus papírra rajzolt tervrajzot másolták be az akkori technikával, az A0 méretű lap középen behajtódott egy kis szögben.
A végeredmény: a hatalmas, több emelet magas épület kb. közepén szögben megtört, ami mind az utcafrontról, mind a belső udvarról jól látszik.
Aki a bérház közepén lakik a törésvonalban, az megszívta....
Ha a tulaj néni hazudott erről nekem annó, akkor most én is...de nem hiszem...
Üdv mindenkinek. Ha valaki tudja hogyan kell szétszerelni az alábbi porszívót, kérem árulja el nekem. Csavarokat kiszedtem de valami még mindig összetartja.
Valószínű, hogy a falazás kezdetekor nem mértek átlót, mert megbíztak a vb.lábazat külső méretében! :-(
A vb.lábazat zsaluja simán elmozdulhatott akár a betonacél szerelése közben, akár a beton bedolgozás folyamán, amit figyelmen kívül hagytak a szakik.
Régebben említettem is neked, hogy a betonacél szerelésénél a betonacél kengyelek gyártásánál gyakori hiba, hogy a végleges szerkezeti méretből nem vonják le a kötelező betontakarás vastagságát és így a túlméretes kengyellel készült össze szerelt vasalat a zsaluzatnak feszülve már egy méret eltolódást okoz.
Amit csak fokozhat a mixerből közvetlenül öntött plasztikus halmazállapotú beton tehetetlensége miatti oldalnyomás, ami észrevétlenül is okozhat centiméter rendű méretváltozást.
Ökölszabály, hogy a betonacél szerelés előtt és után, valamint a beton bedolgozás után is a méreteket ellenőrizni kell! Ez egyformán érvényes a talajszint alatti és feletti munkákra egyaránt!!!!
Nem akarlak felidegesíteni, de már csak azért is mérj utána a vb.koszorú vízszintes méreteinek, mert rossz tapasztalatom van a függőleges síkok képzése terén is.
Minden esetre először a műszaki ellenőrrel konzultálj, mert ebben Ő is sáros, mivel a betonbedolgozás előtt és a felmenő szerkezeti falazás kezdésekor sem ellenőrizte a méreteket, valamint a kivitelező vég, vagy rész számlájából jogosan levonható minőségi kifogás összegét illetően.
Most már nincs más lehetőség a korrigálásra, csak a padlóburkolásnál elosztani a méret differenciát !:-(((
A 80-as években a fogyasztó megtévesztése miatt - főleg ilyeg drága cuccnák - gyrsiottban mentek volna böribe az importőrök. de én emlékszem 1998-ban volt egy nagy váltés a kormánxzásban és az új parlament leges legelső rendelkezésével megszüntette a KERMI t. a második törvény megszüntettee a tartós fogyasztási cukkakre a 8 éves javitási kötelezettséget és a 12 éves alkatrész ellátást.
Nem elemeztem végig mindet, de összességében elmondható, hogy az elméleti futásteljesítménynek alig több, mint a felét (max 2/3-át) tudta csak az összes kocsi.