Keresés

Részletes keresés

Fricu1 Creative Commons License 2024.10.15 0 1 102862

Én a bűncselekménnyel kapcsolatban írtam azt, hogy várjuk ki, mi lesz a bírósági döntés.

A versenyeztetés más kérdés. Ha ott valaki gyengének bizonyul, akkor ki vele a csapatból. Nem kell tűrni, hogy bomlassza a csapatot.

Tartok tőle, hogy ma ezt nem meri megtenni az aktuális vezetés. Bizonyos értelemben rabjai az eredménynek.

A napi eredménynek. Hogy ez milyen hatással van az eljövendő versenyzőkre, az kevéssé fontos.

Ez az ügy ártott a sportnak.

Én szeretettel és tisztelettel gondolok az előttünk élt sportolóinkra. Ismertem Holup Jani bácsit, Hammerl Lacit, de Varga Karcsit, vagy a Kotrocókat is. (szerencsére vannak még páran). Velük kapcsolatban nem tudok sportszerűtlen dolgokról, ők példaképek voltak-lehettek.

Ez szerintem fontosabb a sport szempontjából, mint az, hogy a magyar csapat megnyer-e egy Világkupát, vagy sem.

Mert éppen eltiltottak egy nem megfelelően viselkedő sportolót, ezért nem lehetett ott.

Abból ő is tanul(hat), meg a többi is...

Ha az ellenfél ellenséggé válik, akkor az egészet megette a fene!

Én ma is szívesen találkozom és beszélgetek az egykori ellenfeleimmel.

Ok, vén hülye vagyok és naiv. De nem ez lenne a sport célja, értelme?

Én biztosan nem hozok még erkölcsi döntést sem, nem hogy jogit.

Nem voltam ott, nem ismerem mélyebben egyik felet sem (egy-két találkozás semmire nem elegendő).

De az egész bűzlik, úgy ahogy van.

Egy jogi felmentés csak a meglévő bizonyítékokon alapul, nem igazságszolgáltatás. Ezt az első héten elmagyarázzák a jogi egyetemen...

Peti nem könnyű ember, ez köztudott. Ha nem tud - akar a csapatért dolgozni, tenni, akkor nincs helye ott.

Ez érvényes a Pénire is. Ha nem tud túllépni az egyéni sértődöttségén, akkor ne versenyezzen hazai színekben.

De ez persze csak az én véleményem.

Előzmény: exDínó (102860)
nzsolt18 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 102861

pont erről beszéltem odaát a 49840ben. 

először te nem tudod h ki a bűnös. aztán az arra kapott véleményt tartalmazó válasz után már el is ítéled azt akiről még nem is tuttad... 

nem lenne egyszerűbb rögtön pacekba a véleményed, minek ez az alakoskodás? 

csak h lásd. 

szerintem!!! ( ez egy vélemény) a Sidi az áldozat, az akit kicsináltak mert szóvá tett dolgokat.

nyertes pere is csak neki van az ügyhöz kapcsolódóan. 

Előzmény: -remény- (102855)
exDínó Creative Commons License 2024.10.15 0 0 102860

Egyszer azt írod, hogy várjuk meg a jogerős döntést addig mielőtt ítélkezünk, utána meg azt, hogy "Ha látom, hogy emberileg gyenge, jellemtelen, akkor nincs helye a sportban, akármilyen eredményes."
Nekem ez némileg ellentmondás... vagy ezt külön-külön érted a szereplőkre? 

Mindenesetre úgy tűnik pont a második történt a szövetség részéről, amikor látták az ominózus videót és a WADA döntését akkor felfüggesztették SP-t.
Mi történt utána? Ő beperelte a szövetséget, cikkek jelentek meg amelyek alatt a barátai/támogatói nem győzték mentegetni.
Képzeld el mi történt volna, ha ilyen eltiltó határozat simán összeférhetetlenség miatt korábban születik meg akár SP akár PI ellen.

Ja, és a hírek alapján a vezetés próbálta elkülöníteni őket, pld. nem indította őket csapatban azon a bizonyos világkupán a konfliktusok elkerülése érdekében, de valaki utólag mégis hamisított egy nevezést.

Apropó, jogerős döntés: ha végül felmentik (mondjuk bizonyítottság hiányában) akkor az azt jelenti majd, hogy az ő verziója igaz? 

Előzmény: Fricu1 (102859)
Fricu1 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 102859

Ezzel, mint állítással csak óvatosan.

A nyomozás még nem ítélet. Pláne nem jogerős.

Az biztos, hogy a vezetés sara, hogy eddig fajulhatott.

Kellett az eredmény nekik, mindegy volt milyen áron.

Ha látom, hogy emberileg gyenge, jellemtelen, akkor nincs helye a sportban, akármilyen eredményes.

Ehhez persze olyan vezetés is kell...

Most pont előny lehetett volna, hogy kis szaksport vagyunk. Itt nem mozognak akkora pénzek, hogy a politikát érdekelje.

Rendet lehetett volna tenni, tartani.

Pontosabban rendet kellett volna tenni, tartani.

Előzmény: exDínó (102858)
exDínó Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102858

Előzmények bőven voltak, legalábbis a hírekből ez derült ki. De egy dolog a kakaskodás vagy a lelki "hadviselés", és teljesen más kategória a sporttárs begyógyszerezése.
Ez utóbbira nemigen lehetett számítani, ha arra hivatkozott volna egy sportvezető, hogy szét kell őket választani mert ténylegesen kárt tehetnek egymásban akkor amiatt tört volna ki a botrány mindkét részről.

De bárkinél is volt az igazság a korábbi eseményeknél a doppingszerrel mérgezés mindent felülír, azt semmi sem igazolhatja.
És az is gond, hogy ez valószínűleg nem hirtelen felindulásból történt, mert mintha korábban azt írták volna, hogy magyar volt a cucc. Ezt pedig meg kellett venni, ki kellett vinni a versenyre ami nem kis kockázat (emlékeim szerint már a doppingszer tulajdonlása miatt is elmeszelik a sportolót), szóval teljesen beteg ez a történet.

Előzmény: Fricu1 (102857)
Fricu1 Creative Commons License 2024.10.14 -1 1 102857

Én nem ismerem a Péni gyereket, a Petit se túl közelről.

DE!

A legnagyobb hibát a vezetőik követték el. Egyszerűen nem tették a dolgukat.

A mindenkori sportvezetés felel azért, hogy kiket enged versenyezni, hogy kezeli a köztük fellépő feszültségeket.

Ha odafigyelnek az első jelekre és ha kell erőszakkal, de elfojtják az egyénieskedést, akkor eddig nem fajulnak a dolgok.

És ez "csak" egy egyéni sportág! Egy csapat-sportban mi lenne? Mondjuk a vízilabdában? Ott is voltak balhék, még verekedések is, de ott a helyén volt a vezetés esze, szíve.

Tudták kezelni a helyzetet, az embereket.

A mi vezetőinknek ez nem ment.

Előzmény: exDínó (102854)
szimizso1 Creative Commons License 2024.10.14 -1 0 102856

Pedig van ilyen! Aki minden áron győzni szeretne, az azt mondja: Ha már mondták, én egy geci leszek! :-) Aztán kihasználja minden tudását, és lehetőségét.

Előzmény: -remény- (102855)
-remény- Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102855

Kár érte!Egy Istenadta tehetség!  Mondjuk az érdekelne,hogy mik voltak az előzmények.Mi vezetett (vezethetett?) a teljes elaljasulásig?

Nem hinném,hogy egy sportoló úgy keljen fel reggel,hogy "na!innentől G leszek!!".  Vagy mégis? Majmekklássuk???   Megláthatjuk?

Előzmény: exDínó (102854)
exDínó Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102854

Az egy dolog, hogy nem szerették egymást, esetleg nem is szimpatikus jellemek, előfordul ilyen versenyző más sportágakban is.

Viszont egyelőre úgy tűnik, hogy csak az egyik akarta törvénytelen eszközökkel kicsinálni a másikat, de a sz.rkupac végül az ő fejére dől.
Ha mindez igaz (márpedig egyelőre MSSZ/WADA/ügyészség ezen az állásponton van), akkor részemről tényleg inkább román színekben villogtassa a tehetségét, minthogy itthon rombolja a csapatot. Feltéve ha tényleg elmeszelik és ezek után is megfelel a románoknak.

Előzmény: -remény- (102853)
-remény- Creative Commons License 2024.10.14 0 1 102853

Én nemtom, ki is "lopott csalt" nagyobbat de azt igen,hogy hatalmas szégyen ez Magyarországnak,a magyar sportnak ,azon belül a lövészetnek is! Hogy röhöghet rajtunk a "konkurencia". ;-(   Van egyszerre két világra szóló tehetségünk,és egymást nyírják ki!! Rájadásul nem csak sportoló ként mutatja a legalját a "festett kép",hanem emberileg is. 

Tényleg érdekelne az IGAZSÁG!!!

Előzmény: exDínó (102852)
exDínó Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102852

Gondolom olvastátok, hogy a saga folytatódik...
(https://www.hunshooting.hu/vadat-emeltek-sidi-peter-ellen-sportlovok-botranyos-ugyeben)

Az egyik híradásban az is szerepelt, hogy a korábbi ominózus/visszalépős csapatversenyre nevezés miatt is történt egy okirathamisítási feljelentés. (úgy emlékszem itt is beszélgettünk róla, hogy nagyon zavaros volt ez a nevezés dolog, de akkor nem lehetett konkrétumokat olvasni róla)

Fricu1 Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102851

46x92 és 62x92 méret

Előzmény: Fricu1 (102850)
Fricu1 Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102850

Dexion polc elemek nem érdekelnek valakit?

Csak maguk a polcok, sarokerősítő van hozzá, a függőleges állvány nélkül.

Ez nem az utángyártott izé, teli vaslemez polcok, nagy teherbírással. Az eredeti Salgó.

Műhelybe, garázsba. Két mélységi méret.

Ija4mc Creative Commons License 2024.10.14 0 0 102849

Sajnos nem az a méretű.

Előzmény: Ricardo 007 (102845)
szimizso1 Creative Commons License 2024.10.13 -2 0 102848

Nem az enyémek, így tervem sincs velük. Az egyikben öt polc van, a másik meg akasztós. De lehet, hogy elboltolom valamikor, mert tetszik a polcos, ami nem hiányos :-)

Előzmény: Ricardo 007 (102847)
Ricardo 007 Creative Commons License 2024.10.11 0 0 102847

Jópofa, mi a terved vele-ük,  párban 2 szekrény ?  A belsejéről is dobhattál volna fotót ;-)

Előzmény: szimizso1 (102846)
szimizso1 Creative Commons License 2024.10.10 -1 0 102846

Ígértem pár képet a szekrényekről ;-)

Előzmény: Ricardo 007 (102845)
Ricardo 007 Creative Commons License 2024.10.10 0 0 102845

Tenk jú veri a macskát ! és várom ! ;-)

Előzmény: Ija4mc (102841)
bigyusz3 Creative Commons License 2024.10.10 -2 1 102844

SSG 69 Creative Commons License 2024.10.09 -8 2 102843

Robi!...Ez a kis nyikhaj nemcsak velem beszél így,hanem

a Bandóval a Gyulával Zsolttal és még jópár emberrel!

A legjobb lenne ha eltakarodna az egész fórumról.

Itt is ő kezdte a szenyózást ahogy szokta!.

De részemről oké,ha te kéred!..:)

Okos enged......stb....😉

Előzmény: robertó69 (102842)
robertó69 Creative Commons License 2024.10.09 -2 5 102842

Te is, Zoli is bizonygattátok nemrég, hogy jobbak vagytok a másiknál. Hogy el tudtok engedni egy témát bármikor. Nos, eddig nem úgy látszik...

Páran már jeleztük diszkréten nektek, hogy ne nyissatok újabb frontot, ha egy mód van rá. Legyen elég nektek a polis harctér...szerintem.

És ennek semmi köze ahhoz, ki a jobb lövész. Ez egyszerű önkontroll kérdése, ami a lövészetben nem egy hátrányos tulajdonság....

Előzmény: SSG 69 (102835)
Ija4mc Creative Commons License 2024.10.09 0 0 102841

Megnézem a családi roncs temetőben. Nem igérem holnapra mert relatíve messze van helyileg.

Előzmény: Ricardo 007 (102840)
Ricardo 007 Creative Commons License 2024.10.09 -2 0 102840

Nem ártana ha pont ilyen lenne!

Ugyanis jobb szeretném ha két egyformával tudnék melózni, az esetleges javítás miatt is.

Meg ebből az erőből két egyforma, vígan tudná teljesíteni a feladatokat alkalmasint.

Gondolom ki lehetne számolni a felületből területből köbtartalmából a teljesítményét tonnában, de arra már lusta vagyok...

Ez bizonyított az elvárásaimon felül emiatt is a ragaszkodásom. ;-)

Nézegettem új kinjai 50T emelőket 30 000 forintocska, csak az a bajom ezekkel úgymint az 5T mal, hogy hosszabb távon többszöri használatnál nem tartósak, legalábbis az 5t ket javítgatnom kell 2-3 préselés után, ami az áteresztést és folyást illeti.

Szkepticista vagyok az újjakkal ...

Előzmény: Ija4mc (102839)
Ija4mc Creative Commons License 2024.10.09 0 0 102839

Csak a munkahenger átmèrője számít vagy pont ilyen kellene?

Előzmény: Ricardo 007 (102831)
dészáz Creative Commons License 2024.10.09 -2 4 102838

engedd el,pofa nagy tehetség kicsi...

más.: papírok? megosztottam a motoros túrázok csopiban is.

Előzmény: ZoliD65 (102837)
ZoliD65 Creative Commons License 2024.10.09 -7 2 102837

én be mertem vállalni, neked meg csak a pofád nagy , nincs vér benned ott ahol kell hogy akár egy 25 méteres 20 lövéses sziluettben is visszavágózzunk :P ennyi vagy te, a múltban élsz , és mondtam már , ne hasonlítsd össze azt a helyzetet a maival , több okból se , kötródj már át másik topikba ne itt baxogasd a rezet. 

Előzmény: SSG 69 (102832)
Ricardo 007 Creative Commons License 2024.10.08 -2 0 102836

Eme emelőt is a szemétből emeltem elő, kidobták , rútul nézett ki de kipofásítottam és némi javítás megkk 30 éves fékfolyadékot locsoltam belé, hogy authentikus legyen  ;-)

Azt bizonyította a gyakorlatban , hogy 7db. 5tonnás emelővel szoktam presselni , emmeg egyedül kinyomta úgy a bagolyszemes lentebbi tetőt , hogy nem mertem folytatni mert tartósan kiherélte a 3db. 100-as i gerenda keretemet ....

Lehet 40 vagy 50 tonnás ? faxom se ...

Az a 2 db. 20T  jól jött vóna még üzemképtelenül is , mert ha nem tudom kipicsázni őket akkor jók lettek vóna ajtókitámasztónak a konyhába ;-D  

Előzmény: szimizso1 (102834)
SSG 69 Creative Commons License 2024.10.08 -10 1 102835

Engem csak az érdekel, hogy akárhányszor ott voltam Miskolcon, mindig első voltam!. ☝️

Kérdezd meg Robit!..:)

Egyszer lettem második,-de csak azért, mert összevonták a 7,5-öt a 16,-al és egy szlovák fiú lett az első egy 16 j-os PCP puskával!

Csináljátok utánam  kutyaütők!...:)))

Előzmény: dészáz (102829)
szimizso1 Creative Commons License 2024.10.08 -1 0 102834

Hát! Szép darab a faragás, meg a teteje is. Ha még augusztus vége felé kellett volna az olajemelő, lett volna két 20 tonnás. De ott maradt a házban, mert foglalkozni kellett volna velük. A képeket majd készítem a szekrényről, meg van 2-3 rézveret szecessziós eredeti. Kulcslyukkal, meg kapaszkodóval.

Előzmény: Ricardo 007 (102831)
SSG 69 Creative Commons License 2024.10.08 -4 1 102833

🤣🤣.No akkor újra Janó:

Előzmény: dészáz (102830)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!