Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64612

Nekem meg pont  a segge tetszik, az orra tucat.

Na, pont ezért rendelkezünk eltérő feleségekkel is, ugye?😎😎😎

Előzmény: saválló (64606)
saválló Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64611

Néhány hét múlva már többet tudsz róla mesélni, lesz hosszabb távú tapasztalat is, velünk nem kell törődnöd csak a szánk jár...nehogy bepókhálósodjon.:-)

Mindenkinek mások az igényei, lehetőségei ill. az elvárásai, nem hozzánk kellett alkalmazkodni hanem a magad igényeihez, oszt ennyi.

Eddig sem voltunk általában egy véleményen, de eddig sem volt ezidáig problémánk emiatt, oszt ha nem tetszik történetesen az

Arkana hátsó fele ettől függetlenül neked akár tetszhet is.:)

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64608)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64610

ui: az ablakon besütő nap és a fekete műszerfal, kárpit az, ami igazán felmelegíti az autót. És EZ VOLT KÉSZLETEN 😎 Ha rendelem, nem tudom milyen árfolyamon, áron, kedvezmény nélkül, más THM-el.

A világgazdaság most véletlen engem igazol, 397-nél vettem, ma 409 volt az árfolyam és romlunk.

Szállításkori vámokat meg nem is ismerjük, jósolni meg nem tudok.

Előzmény: sat-man (64604)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64609

Elnézést, nem csak az excel. Sokat akarok kirándulni. Holnap pl egy melő és több családi ügyből megyek 470+ km-t. 5 megálló, meló és ügyintézés. Nem fér bele töltögetés, mert kb 5kor kelek és jó ha 9re hazaérek majd.

Kövezzetek meg, de nem vagyok hajlandó ezzel is időt tölteni egyelőre.

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64608)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64608

A keretbe a C5-ös fért volna bele csak készletről, a Sprortage és a Tucson már kilógott. VW, bömös és merdzsó szintén. 

Csak benyást, PHEV-t, csak elektronyost nem adta ki az excel 😎

Néztem egyébként Rangert, D-maxot, Musso-t is, de szintén nem jött ki a matek. Pedig az munkagépek Áfa szempontjából és még Demján programos támogatást is igényelhettem volna rá. És csapatni is jó velük a szántóföldön😎

Előzmény: saválló (64606)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64607

Akkor egyszerre kettőtöknek:

Ez volt a nekem megfelelő felszereltséggel készleten. Fehéret akartam, abból csak egy volt és mást tudott.

Tudtommal dél-koreai gyártású így relatív sokat kell rá várni, ha rossz fázisban rendeled (míg meg nem telik a hajó :) ).

Volt még telipiros, szintén eltérő kiépítéssel.

Az autót nem láttam élőben, húzódoztam tőle, szalonban és képen egész mást mutat. Mikor átvettem, a szalonban egész pofás volt egyedül a nagy térben. Kiálltak vele és a napsütésben egész más a színe, mint a led/neon fényben. Meg különben is belül ülök, nem látom :)

Tető: nem tartok tőle, elég jó a légkondija, a meghajtó aksi táplálja nem a benzinmotor. Automata váltósom közel 20 éve nem volt saját, ez most az.  

Korábban megkaptam egy RSline-t pár napra, nagyjából tudtam mit veszek. Annó mondtam a kereskedésben, hogy ha megyünk egy 15-20 perces teszt karikát, az alapján nem tudom eldönteni. Így amikor a többünket érintő esőcsatorna újrapasztázást csinálták gariban a Dusteren, akkor két ünnep közöttre odaadták. Mentem vele gyakorlatilag az összes gyorsforgalmin, únem volt rossz. Fogyasztásban nem győzőtt meg, ezt már rengetegszer kiveséztük, hogy bezzegdízel. 

Azt írtam, hogy elég nehéz helyzetben van jópár ügyfelünk, mindenhol leépítések, termelés csökkenés. Néhány tevékenységtől elbúcsúzunk, nem kell annyit és annyi helyre menni. Nem kell cuccolós, melós, kollegákat is vivős autó. Ahova kell, ott áthárítható a kiszállási költség is, az óradíj is.

Nem gazdaságos autó kell, hanem jó szerződés - ezt is nehéz volt mérnök aggyal befogadnom.

Most épp nincs értelme a megkeresett részt visszaforgatni a cégbe, mert nincs fejlődési potenciál. (ez volt az excel része).

Általában egyedül ülök benne, ritkábban ketten, még ritkábban hárman, és elenyésző hogy négyen.

Holnapra kaptam feladatot: hazafelé ugyan ugorjak már be Ikeába, lemértem, elvileg be fog férni, majd meglátom :) 

Ha elbírná a hajómat magamnak is Captur-t vagy Dustert, esteleg Symbioze-t vettem volna. De pont nem. Daciákra semmilyen akció nem volt, erre igen jelentős kedvezményt (15%körül) produkáltak rönnyóék.

Két első ülés motoros minden irányban, vezetőben a deréktámasz is. Az első nem egy nagy trúváj, egyszer belövöd magadra. A deréktámasz viszont tetszik, nem kell tornászni hozzá vezetés közben. 

Előzmény: sat-man (64604)
saválló Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64606

Gratula az új autóhoz!

Azért érdekes, hogy a megrögzött dieseles hosszú távokra benzines/hibridet vesz, igaz már alig kapni új diesel autót, így "ha ló nincs szamár is jó" esete állhat fennt, így ha nincs más ez is jó lesz?

Biztosan, de majd kiderül nemsokára.

Nekem speciel az Arkana csak a C- oszlopig tetszik a hátsó fele (nekem ) olyan, mintha utólag gyorsan valamit odaterveztek mert a széptől messze van.

Ezzel nem leszólni kívántam csupán a véleményemet írtam le, oszt lehet, hogy ez is megszokás kérdése, mint már olyan sokszor történt az elmúlt évtizedek során.

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64598)
RGS_DD Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64605

Illene az új autóhoz gratulálni, de én inkább sajnállak.

Jól meggondoltad, vagy csak ezt dobta az excel?

Kívülről elég csajos, műszakilag meg pont nem neked való. Az 1.6-ossal pályán menni nagyon nem az a komfort, amit ember szeret hallani/érezni.

Én nem értelek.

(Amúgy a Renault honlapján is majdnem learankázták, ezt írják nagybetűvel: "vezessen stílusosan a Renault Arakanával")

sat-man Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64604

===>>   szép  autó....  a  fekete  tetőt  jól  meggondoltad ???  nyáron,  kánikulában  tojást  süthetsz  rajta....  (belül  meg  lehet  sonkát  főzni....)

DE  tetszetős,   az  tagadhatatlan,   GRRRRATULA !!!

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64603)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64603

így néz ki, csak már a ráncfelvarrott füstszín a hátsó lámpa, újabba  felni. Hsz: 64454

középső felszereltség, meg pár kiegészítő, korm fűtés, ülésfűtés, vonóhorog, GAP biztosítás, pótkerék.

Már komoly 147 km van benne :)

Előzmény: sat-man (64602)
sat-man Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64602

" amúgy új dusterben is kapható ez a hajtásrendszer "

Olyat  volt  módom  tesztelni....  mit  modjak....  k...a  jó,  együtt  tudnék  élni  egy  olyannal,   csakhát  az  ára....

(( a régi mondás jut eszembe:  nem  a  zsemle  kicsi,  a  pofátok  nagy.... ))

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64600)
sat-man Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64601

Színe  -  felszereltsége ???

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64600)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64600

Nem akarok vele vagizni, de ha tényleg érdekel, akkor leírom majd.

Amúgy új dusterben is kapható ez a hajtásrendszer.

Bigsterebn is, csak ott 1.8as benyásat tettek bele. Mintha az 1-es Laguna, vagy az R19 régi 1.8as mocija lenne átörökítve bele.

Előzmény: sat-man (64599)
sat-man Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64599

===>>  " eddig nem voltam vele csak városban, nemsokára megyek vele hosszabbat "

-  várjuk  a  tapasztalataidat,  benyomásaidat  :-))

aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64598

Már kifizette a vevő, a leasing terminálása van folyamatban, így már nem adhatom oda.

Arkana lett.

Probálom racionalizálni: merthogy pályázom és legyen áramvonalas.

A valóság kb: mert erre adtak brutál akciót és mert ez tetszett 😎😎😎

Még a korábbi 1.6 szívóbenzines.

Australt a standard 3 hengeres turbós 1.2-vel szerelik, erre jön rá kb ugyanez a villamos hajtásrendszer.

Namost az enyémben percenként, félpercenként vált a hajtásmódok között,  kisturbóssal kapcsolatban előítéleteim vannak, hogyan viseli majd ezt. Várnék vele valós használati tapasztalatokat.   

Eddig nem voltam vele csak városban, nemsokára megyek vele hosszabbat. 

Előzmény: sat-man (64597)
sat-man Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64597

Most megint kerülgetem. "  Szívesen  'eltárolom'  addig,  ha  kell,  a  Duna - Kanyar -ban....

Nálam  bőséggel  van  hely....

Btw.   Austral  az  új  'jövevény'  ???

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64596)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.09 0 0 64596

A bőrülés.

Volt rajta egy repedés, vezetőülés.

A kárpitos szerint nagy hidegben meg tud törni az igénybevétel miatt, nem szakadás volt rajta, hanem törés. 

Megcsináltattam, áthúzta potom pénzért, nagyon szép lett (25e), a varrás színén látszik csak egy árnyalatnyit, hogy vadi új a cérna.

Májusra adott volna időpontot, mondtam az nekem nem jó, mi a felár néhány napon belül?

Nincs felár, de akkor itt kell hagyni 7főn és csüt-péntek magasságában elkészül, majd beszorítjuk valahova.

Mondtam remek, ezaz! Addig sem kerülgetem odahaza!

Odavittem hétfőn délelőtt, erre du 4-kor hív hogy készen van, menjek érte 😎 Most megint kerülgetem. 

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64595)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.08 0 0 64595

Dehogy ment ! 😎

Majd osztja itt neked továbbra is a "rengeteg tapasztalatot", ha igényled, ha nem 😎

Annál is inkább, mivel az autóinkban továbbra is számos közös pont maradt. Motor, kezelőszervek, padlólemez, futómű, stb...

Jut eszembe: Ez a verda nehezebb és sokkal feszesebb a futóműve + nagyobb kerekek.

Mondjuk a Duster után minden ráz kissé.

Vissza kell szoknom rá, hogy fekvőrendőr előtt lassítsak.

Előzmény: sat-man (64594)
sat-man Creative Commons License 2025.04.07 0 0 64594

===>>   Elment  aMedve....  mi  lesz  így  velünk  ???

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64593)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.05 0 0 64593

baaaz...

azért az a haránt horpadás, az se semmi....

nna, végre elkezdtek fogyni a járművek az udvarról. Ma már tudott kubikolni a fiam, mert kellet némi földcsere az ágyásokban :)

Előzmény: saválló (64592)
saválló Creative Commons License 2025.04.05 0 0 64592

Minek tökölni vele + karosszériáshoz vinni fényeztetni.....így nem egyszerűbb?:)

Ott állt mellettem a parkolóban épp beültem néztem balra mi az a folt ott középen, előszőr nem láttam valójában mi is az, de jobban megnéztem, és láss csodát, a legegyszerűbb karosszériajavítás módja.

aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.05 0 0 64591

:( Sajna, de hát jókor kell jó helyen....

Előzmény: sat-man (64590)
sat-man Creative Commons License 2025.04.05 0 0 64590

===>>   örülök  neki,  hogy  ilyen  hamar  sikerült..... és  gyászolom,  mert  valószínű,  a  legjobb  állapotú  Diesel  Duster-t  szalasztottam  el....

((mivel  nálunk  a  Captur  a  korosabb,  Őt  cseéljük  előbb.... ))

Grrratula  még  egyszer,  sok  szép  killómétert  az  új  tulajnak !!!

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64582)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.05 0 0 64589

Ahogy mondtam már ősszel is: nem árulni akartam, hanem eladni. 

Ha csak 10 "hülye" hív fel és hiteget az legalább 2-5 munkanapom. Én így számolok.

Különben meg szerintem mázli is, hogy valaki pont ilyet keresett és kp tud fizetni. 

Előzmény: saválló (64588)
saválló Creative Commons License 2025.04.04 0 0 64588

Nem tartott sokáig a ha.hu-s léte........$

Szeretik a listaár alatti autókat, ami "jó" áron van hirdetve azt elég hamar el is viszik.

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64586)
saválló Creative Commons License 2025.04.04 0 0 64587

Az akksiról megy hátrafelé/lefelé 2 db vastag piros kábel, azokhoz kábelkötözővel úgy, hogy a kis piros LED felfelé villogjon.

Ha nem lenne rajta a piros fedél akkor látható lenne.

A motortól minél távolabb akartam, ez meg kézenfekvő megoldás volt, ott biztosan nincs forróság.

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64585)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.04 0 0 64586

Jaja, vmikor múlt 7en felette a kollega, hétfőn hívott, szerdán megnézte, utalt, viszi.

A hahus-s átlag árnál (ami szerintem sem reális) min 0,5-1misivel kevesebbet ajánl a kereskedés.

Mondjuk odaviszed, megnézi, megírja, kezedbe nyomja a vételárat.

Így az átlagár alá lőttem be 3-500e-el, win-win szituáció, el is kelt.

Előzmény: saválló (64584)
aMedveTovábbraIsNapozik Creative Commons License 2025.04.04 0 0 64585

Fasza, tök jó. Mihez kötözted végül? 

Nálam egyikben a bal első fényszóró körül volt valami konzolon. 

Az egyliteresnek a turbó csövére  (a műa részre) gyorskötőztem, lefele néz a motor felé.

Arankában meg a tűzfalra, szintén lefelé visít, villog.

Előzmény: saválló (64583)
saválló Creative Commons License 2025.04.04 0 0 64584

Hamar ment.

Előzmény: aMedveTovábbraIsNapozik (64582)
saválló Creative Commons License 2025.04.04 0 0 64583

No ma beszereltem a nyestriasztót, az akksi mögé kötöztem kábelkötözővel, kíváncsi vagyok ez vajon mit tud?

Ja, ma más fényviszonyoknál, de megnéztem ismét a javított hátsó sárvédő fényezését a hajlított élig, nekem még mindig tökéletesnek semmi nyoma nincs annak, hogy ott fényezve lett, szép munka.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!