Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ha egy egy vagyis két hurkot csinálsz maga a hurok valóban két mm, de még ott van a kezdő és a végződő szárak anyagvastagsága, mivel vissza vannak hajtva.
Úgy hogy nagyon szűk a hely hozzá, de nem is lehetetlen megoldani. Főleg mivel maga a rugó is, működés közben, szabadon mozog egy bizonyos szakaszon, így hely kell ahhoz is.
Két féle rugóval találkoztam eddig, az egyik sarkosra volt hajlítva a V alaknál, azok törnek hamarabb, a másik nagyobb ívben volt hajlítva. Az utóbbi is törik, de kevésbé olyan hamar mint az előbbi. Azt is el kell mondani, hogy az utóbbi beállítása nehezebb, mert a rugó felső szárának hossza nem változott az ív hosszához igazodva, és ezek hajlamosak felülni.
Ha már a rugóról és a szabad mozgásról beszélünk. Akkor van jól beállítva a rugó, ha elsütés közben a rugó feltámaszkodik a helyére és csak az alsó része dolgozik. Ilyenkor az elsütése is elfogadhatóan könnyű lesz a zárszerkezetnek.
Ha rosszul van beállítva akkor előre bukik, a felső szakasz kb. 1/3-nál befeszül a kialakított helyének a végében és az elsütése iszonyat kemény lesz.
A beállításhoz az eredeti furatoknak megfelelő sablont készítettem, hogy ne az elsütőszerkezetet kelljen állandóan megbontani. Egy nagyon sziszifuszi munka, és a rugótörés ott lóg a levegőben, megtörténhet!
A rugótörés sajnos kódolt hiba, mérnöki hiba. Idő kérdése, kinél előbb , kinél később, de egyszer megadja magát.
Ilyen rugót lehet-e kapni valahol, ami nem hegyes szögben, hanem ívben hajlított? Valóságban létezik-e? Lehet-e kapni valahol? Talán a mostani (Kandar) B3-B4-ben ilyen van már?
Én eddig csak ilyennel találkoztam a valóságban:
Ennek a konstrukciós hibája, hogy nem ívben van hajtva, ezáltal a hajlatban akár egy-két doboz lövedék ellövése után eltörhet. Beszerezni sajnos, csak ugyanilyet tudtam. Én már többször pótoltam.
Köszönöm, sajnos még nem mértem pedig megígértem hogy megteszem.
Ha nem felejtem el este lemérem.
Na meg azt sem számoltam mennyit lehet vele így lőni, igaz nem kezdtem új dobozt, mert vagy 4-5 fajtával próbálgattam.
Majd ha új dobozt kezdek megszámolom mi marad belőle, az biztos hogy annyiból jó, nem kell egy darabig a patron cserélgetéssel foglalkozni.
Kár hogy 9-es csak a tár, az 1-es betöltő hely meg elég kicsi a bumfordi ujjaimhoz.
A bipod inkább csak azért lett rátéve hogy könnyű legyen letenni valahova, igaz hogy arról lövöldözgettem mikor próbáltam, de párnáról lő akármiről is lehet használni, mert előre hajthatók föl a lábak, a tus eleje meg elég hosszú.
Ennél nem annyira érezni, meg a CP2-nél sem ha beállítod a sütését érzékenyre.
Nem rossz kis puska a CR600W, eleinte még gondolkodtam hogy lemondok róla.
De aztán összepakoltam, és mivel elég kézreálló jó fogású, nekiálltam PCP-re átalakítani.
Pongi is említette az oldalán hogy jó lehet annak, persze amelyikről ő írt azon még nem volt nyitott a patronház oldala, és könnyebb dolog lett volna.
Majd megszámolom hogy így mennyi töltényt lehet vele elpunnyogatni, vagy is inkább hogy mennyi marad az 500-as dobozban(ha marad).
A 12g-os CO2 patronnal is 60 lövés körül lehetett leadni vele, akkor a 0,25l-es 300 bar-os palackkal vajon mennyi lesz? :-)
Jóval kevesebbe lesz így az üzemeltetése, főleg hogy a PCP puskám révén szinte mindenem megvan hozzá, kivéve az a kis palack reduktorral ami rajta van.
Én elég sokat pufogtatok velük, nem csak pár száz lövést havonta, hanem pár ezret inkább.
A rugósat is meg lehet ám szokni, csak annál teljesen másképpen kell megfogni, megtartani.
Egy zavaró van számomra benne, hogy elmozdul a célról közben és nem igazán látom a becsapódást.
Na meg oda kell figyelni hogy mindig azonos módon fogd meg, tartsd a fegyvert, még az is számít mennyire szorítod be/meg.
Valakinek nagyon nem tetszem, vagy a munkám, mert igen minuszolgat, csak tudnám/érteném mi ebben a minuszolás.