Keresés

Részletes keresés

procaliber Creative Commons License 2010.03.23 0 0 24

Igen marad ez, de még akkor ott van a szakértelem. Én úgy vagyok vele inkább fizetek, de nem magamnál próbálnám ki sikerül a ragasztás vagy sem. Bár a tálcánál felemásak az érzéseim mivel nem penészedésgátló szilikont használtak a szakik és így most ezt ki kell cserélnem.

 

Előzmény: Gyurco78 (20)
procaliber Creative Commons License 2010.03.23 0 0 23
Bp, IV.ker.
Előzmény: tamivill (21)
kterv- Creative Commons License 2010.03.22 0 0 22
10 csempéhez valami ismerős kell szerintem vagy magad csinálod.
De ne 25 kilogrammos ragasztót vegyél:)

Más:
Közben nekem is eszembe jutott egy kérdés.
Van egy rakás vágott csempém beltéri de szívem szakad kidobni.
Kültéri is van ezért készítettem egy íves beton padot és arra teszem majd rá, ahogy Gaudi csinálta Barcelonában csak ez pici lesz savanyú és magyar.
Szal az a kérdés mire lehet használni beltéri vágott csempéket? Van valami kis kreatív ötletetek?

Előzmény: procaliber (19)
tamivill Creative Commons License 2010.03.22 0 0 21
Merre van földrajzilag az a fürdőszoba?
Előzmény: procaliber (19)
Gyurco78 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 20
Szerszámkölcsönzés?
Előzmény: procaliber (19)
procaliber Creative Commons License 2010.03.22 0 0 19

Kérdés mi ez a méretnagyság? Mert nálam kb 10db csempét kellene feldobni egy zuhanytálca oldalára. Ennyiért nem vennék csempevágot és egyéb szerszámokat. Igen ám, de ennyiért meg nem jön ki a burkoló mert neki ez nem meló. Én megoldást nem találtam még eme gondomra sajnos

Előzmény: kterv- (11)
tamivill Creative Commons License 2010.03.21 0 0 18
Kedves (M)Ákos!

Köszönöm a tippeket!

Azt hiszem ezek az információk mindenkinek hasznosak.
Ezért már megérte a topikot elindítani.

Még egyszer köszi.
Előzmény: (M)Ákos (17)
(M)Ákos Creative Commons License 2010.03.21 0 0 17

Lapok ellenőrzése vásárláskor:

- fél szemmel belenézni az élekbe, egyenesek-e (ha egyik sarok görbe, vagy hullámos a széle, akkor felejtős)

- két lapot mázas felével egymásra tenni, így látni ha púpos pl. a közepük (billegnek), vagy ugyanezt egy vonalzóval meg lehet nézni átlóban

- több lap éleit egymás mellé rakva ellenőrizni a méreteket, és AZONOS kaliber számmal (0-9) jelölt dobozokat szabad csak megvenni, mert méreteltérés van!

- élcsiszolt lap fokozottan kidob minden hibát, és szaggatja a zoknit/papucsot, beleakad a szék lába...már nem ilyet tennék a nappaliba.

 

Nagyáruházban is ki lehet fogni minőséget jó áron, de keresni kell.

Ott nem is szóltak rám soha, hogy mit pakolászok. :)

Előzmény: tamivill (1)
zsuzsa Creative Commons License 2010.03.21 0 0 16
Igen ebben referenciadologban teljesen igazad van...
Előzmény: tamivill (15)
tamivill Creative Commons License 2010.03.21 0 0 15
Köszi!

Én nem vagyok burkoló, csak egy-két honlap buherálása kapcsán kerültem közel (egyébként számomra érdekes) témához. Természetesen tudok privátban ajánlani burkoló szakembert, de csak Budapest vonzáskörzetében.

Az, hogy ki milyen megoldást (saját kivitelezés, vagy szakember igénybevétele), választ szerintem sok mindentől függ. Függ a felület nagyságától, a burkolólapok árától, a kivitelezéssel szemben támasztott igénytől. Az árak tekintetében elég nagy a verseny, nehéz eldönteni melyik szakember a legjobb az adott munkára.

A személyes véleményem az, hogy nagyobb költségű munkánál érdemes a referenciákat megnézni, akár a helyszínen is.
Előzmény: zsuzsa (13)
zsuzsa Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14
Én a burkolásnak csak elszenvedő alanya voltam eddig lakásfelújitások során, de szerintem elengedhetetlen feltétele a burkolásnak a komoly gyakorlat ( láttam magát ezermesternek gondoló édesapám munkáit ) valamint ez kicsit drágább hobbi mint a tapétázás, amit legfeljebb leszedek ha ronda lesz meg lehet több részben is csinálni, amikro az embernek van rá ideje...
Előzmény: kterv- (11)
zsuzsa Creative Commons License 2010.03.21 0 0 13
Köszi, jó az oldalad.

Azt meg tudnád te vagy valaki más mondani, hogy mennyi a lerakás költsége és abban milyne alapanyagok vannak és mi az amit ekem kell megvennem ? Nem akarom, hogy azért nézzenek hülyének, mert nő vagyok. Mérettől változik az ár ? 20 m2 padló meg néhány m2 falról van szó.

Az is érdekelne, hogy mennyiért szedik le a régi csempét a falról és a parkettát az ebédlőből.
Előzmény: tamivill (9)
tamivill Creative Commons License 2010.03.21 0 0 12
"Ez nem hit kérdése. Valaki megvásárol pár burkoló könyvet és vásárol szerszámokat és le fogja tudni rakni. Mert ez nem atomfizika."

Igazad van, akinek van hozzá érzéke, utána olvas, megkérdezi a szakembereket a fortélyokról és megoldja. Minden tiszteletem az ilyen bevállalós embereké.
Sőt, ha itt közzé teszi a "keze" munkáját, azt szívesen megnézném.
Előzmény: kterv- (11)
kterv- Creative Commons License 2010.03.21 0 0 11
".es persze vannak olyanok is, akik elolvasnak egy burkolasrol szolo konyvet, vesz par szerszamot es mar (azthiszi) burkolo is."

Ez nem hit kérdése. Valaki megvásárol pár burkoló könyvet és vásárol szerszámokat és le fogja tudni rakni. Mert ez nem atomfizika.
Nem lesz burkoló de szépen lehet dolgozni ha megvan az akarat.
Más kérdés szép munkához megfelelő minőségű célszerszámok kellenek.
1 kis lakótelepi fürdőnél kis konyhánál nem éri meg.
Kell egy méretnagyság ami mellett megéri megvásárolni ezeket az eszközöket.
Szerintem egyébként az, hogy valaki milyen munkát végez egy konyhánál fürdőszobánál talán nem is derül ki. Hanem kell ahhoz egy kacifántosabb több mintás lépcső, ahol mondjuk a fokoknál nagy eltérések is vannak az idióta kőművesnek hála.
Előzmény: Zoli0612 (2)
kterv- Creative Commons License 2010.03.21 0 0 10
Ja nehogy praktikerbe vagy hasonló helyeken vásárolj mert ott kapsz 800-900 Ft ért I. osztályú fagyálló GRES csúszásgátlós lapot ami PEI 5 kopás állóság, MOHS meg 7.
Csempe boltban ugyanezt megkapod 6-7000 Ft ért vásárolj ott!
Előzmény: tamivill (1)
tamivill Creative Commons License 2010.03.21 0 0 9
Nézz szét az adatlapomon szereplő katalógusban, ott találsz burkolót, és burkolat forgalmazókat is.
Előzmény: zsuzsa (8)
zsuzsa Creative Commons License 2010.03.20 0 0 8
valamint érdkelne, hogy hol lehet szép fautánzatú padlóburkolót kapni elfogadható áron ( has esetleg valakinek van tippje, megköszönöm. Az óbudai Bepában láttam szépeket, csak azért voltam mérges , mert olya vacak helyen van a boltjuk, kis sötét zegzugos bódé, én meg egy napfényes konyhába keresek burkolatot, szóval jobb szerettem volna természetes világitásnál nézegeti a csempéket ...
zsuzsa Creative Commons License 2010.03.20 0 0 7
Nagy bánatomra én is burkolási izgalmak előtt állok.... eddig csak egy kis konyhát terveztem, de az étkezőnak használt szobát is kéne, amiben sajnos ratyi normál parketta van ( 30 éves ) , tehát azt valószinüleg fel kéne szedni ja és úgy kéne megcsináltatnom, hogy a hiányzó ajtó miatt valahogy szépen össze lehessen majd vezetni a harmadik szoba majdani lamináltpadlójával...Nem tudom, hogy egy ilyen munkának mennyi lehet a négyzetméterára illetve mennyi lenne ha előkészitenénk a terepet ( padló+megamialattavan felszed, padloponnal felönt meg hasonlók ) Elkértem pár mesterek a telefonszámát a boltban ahol nézelődtem, de kicist aggódom, mert nem tudom leelleőrizni, tényleg jól dolgoznak-e.
Zoli0612 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 6
Koszi elore is..Mail ment
Előzmény: tamivill (4)
Zoli0612 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 5
Igen, sajnos elofordul, hogy nagyon kemeny a burkololap, viszont nem meretpontos. Gondold csak el...Ha csak egy milivel is nagyobb a lap, az ugye 10 lapnal mar 1 cm. Ugyes szaki megbirkozik ezzel egyebkent es nem jelent(het) problemat :D
Előzmény: tamivill (3)
tamivill Creative Commons License 2010.03.20 0 0 4
Még valami!

Mint burkoló szakembernek, lenne számodra egy ajánlatom az adatlapomon lévő weboldallal kapcsolatban. Küldj egy elérhetőséget.
Előzmény: Zoli0612 (2)
tamivill Creative Commons License 2010.03.20 0 0 3
Köszönöm a válaszod!

Még egy kérdés. Előfordul az, hogy a burkolólap anyagában, kopásállóságban jó minőségű, de nem méretpontos, nem derékszögű és nem lehet szépen rakni?
Előzmény: Zoli0612 (2)
Zoli0612 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 2
Szia!
Burkolasi arak: No igen, a valasz szerintem roppant egyszeru.Tudod, vannak akik bevannak jelentve, esetleg vallalkozok, es vannak olyanok, akik feketen dolgoznak, vagy esetleg masodallasban fusiznak. Szerintem lakhelytol is fugg a burkolas, nem mindeggy, hogy Budapesten, vagy videki kis faluban burkoltatsz....es persze vannak olyanok is, akik elolvasnak egy burkolasrol szolo konyvet, vesz par szerszamot es mar (azthiszi) burkolo is.
Csempe-jarolap vasarlasnal az izles mellett nemart odafigyelni a minosegre sem.En csak es kizarolag elso osztalyu burkoloanyagot vasarolnek, ugyanis (jo esetben) igen hosszu tavra szol.Nagyon fontos meg a kopasallosag, nem mindeggy, hogy furdoszobat, vagy nagy forgalmu helyseget burkolsz-burkoltatsz.Jo minoseguek az olasz, a spanyol es barmilyen meglepo, de pl a zalakeramia is jo minoseget gyart.Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs kozottuk pocsek minoseg.Van, foleg az obis, praktikeres, stb. mittudomen 800Ft/m2es lapok.Na ezektol ne varj csodat, a legjobb az, amikor ilyen vackokkal akarnak pl garazst burkoltatni.
Az eladonak pedig az a dolga, hogy minel elobb eladja a dolgokat, sajnos sok esetben fogalmuk sincs az egeszrol.
Udv; Zoli
burkolo
Előzmény: tamivill (1)
tamivill Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1
Üdv!

Először is kíváncsi lennék, mi az oka az igen nagy szórást mutató burkolási áraknak.

Másodszor arra, hogy mire figyeljek a csempe, járólap vásárlásnál (gyártó, származási ország). Kérdezem ezt azért mert sokszor láttam olyat, hogy a vásárláskor az eladó állította a burkolólap nagyon jó minőségű, a burkolásnál a burkoló szakember pedig azt állította, a lapok nem rakhatók szépen mert sz@r az egész.

Aztán lesznek még kérdéseim!
Előzmény: deltastone (0)
deltastone Creative Commons License 2010.03.20 0 0 0
mire lennél kiváncsi?
Előzmény: tamivill (-)
tamivill Creative Commons License 2010.03.19 0 0 topiknyitó
Ebben a topicban szeretném a burkolással kapcsolatos véleményeket, kérdéseket megvitatni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!