Keresés

Részletes keresés

GPont73 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 32

Nos, sem pici csipeszt nem találtam, sem olyan emberkét, aki bárkit is ismerne, akinek ilyen gépe van, tehát vettem egy akkut. Jövőhéten, ha megérkezik, próba.

Jó hétvégét mindenkinek!

GPont73 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 31

Az jutott eszembe, hogy teszek még egy kísérletet, ha tudok szerezni olyan pici szigetelt csipeszeket, amivel rá lehet fogni az érintkezőkre. Ha úgy sem kapcsol be, akkor jöhet az akkurendelés. Viszont ha bekapcsol, és kiderül, hogy valami olyan baja van, amit nem érdemes megcsináltatni, akkor már rendelni sem kell.

 

Az előbb elfelejtettem: én is kösz a tesztképet! :)

 

Előzmény: Aszpirin (28)
GPont73 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 30

Végre egy olyan kompakt, ami nem gyöngykavicsokból rakja össze a képet. Az enyémnél is azt utálom, hogy annyira szemcsés, hogy csak leméretezve lehet nézegetni a képeket, ha már ki kell vágni belőle egy részletet, akkor a sírás kerülget.

Jó persze, egy 6x5mm-es ccd-t nem lehet ezért felelősségra vonni, de akkoris.

Viszont az meglep, hogy milyen feltűnő a CA (nemrég még azt sem tudtam, mi az a kromatikus aberráció, most meg kiveri a szemem - ez már fertőzés?)

A fák ágainál még megértem, de a lépcső élén?

Hmm...

Amúgy összességében tetszik, de nem véletlen, hogy a G11-nél visszavettek az egységnyi területre eső képpöttyök számából.

Előzmény: Aszpirin (27)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 28
Ha el tudod juttatni hozzám, én megveszem tőled 3 ezerért az új utángyártott akkumulátort. Budapesten lakom.
Előzmény: GPont73 (26)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 27
Itt az egyik "tesztképem" (manipulálatlan kamera-JPG), amellyel talán valamennyire érzékeltetni lehet a G10 néhány minőségi jellemzőjét (optikai felbontás, kromatikus aberráció, képszéli életlenedés, dinamika, zaj) jó fényviszonyoknál.
1/200s f/4.0 ISO80 ekv28mm

KATT IDE (tobb mint 5 megabájt!)
Előzmény: Törölt nick (21)
GPont73 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 26

Tyű, hogy felpörgött a topik! :)

Természetesen nem akartam leszólni egyik márkát sem, annak ellenére, hogy a Canont preferálom, szétnéztem én más gyártók termékei között is, és például a Lumix felsőbb kategóriás kompaktjai kifejezetten szimpatikusak (csak tesztek alapján, egyiket sem próbáltam).

Naszóval nem bírtam tovább, az előbb jöttem fel a műhelyből, megpróbáltam életre kelteni a kicsikét. Mit mondjak, teljes a kudarc, abszolút nulla az eredmény. Persze az akku hiánya miatt sikerült egy sokismeretlenes egyenletet betuszkolnom a nyílásba: hordozható DVD akkujáról vezeték egy telefon szétszedett akkuérintkező-sorára, az melegragasztóval felbiggyesztve egy autóhifis ISO-csatlakozóra - ezt toltam bele. Mivel pontos méreteim nincsenek, és az érintkezők annyira bent vannak a gépben, hogy lemérni esélytelen, szemre dolgoztam, és a komplett cuccot sem tudtam fixen beszorítani (a bubisfóliából behajtogatott darab ki tudja, mennyit tart), így lehet, hogy az egész nem is érte el az érintkezőket. Egyébként az ISO-csatlakozó pici reszelés után igen passzosan illeszkedik az akkufészekbe :)

Meglepett, hogy a gép oldalán van egy kis rugós ablak, amin keresztül ki lehet húzni a vezetékeket, és le lehet zárni a fedelet - legalább nem kellett a kapcsolójával foglalkoznom.

Mindenesetre az lesz a megoldás, hogy rendelek egy akkut, nem akarom kockáztatni, hogy egy elcsúszott érintkező miatt menjen tönkre az esetleg menthető gép.

Valakinek nem kell egy utángyártott akku háromezerért? Ha azzal sem indulna el, legalább annyival kevesebbet buknék...

Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 24
Egyébként, ha a dinamika fontos, vadmuroknak (V.Shepherd új nickje) van egy kompaktja, ami egészen spéci dinamikával rendelkezik, sajnos most nem ugrik be a pontos típusa... de magánban megkeresheted...
Előzmény: Aszpirin (23)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 23
Én nem várom el tőle, hogy DSLR-minőséget hozzon. Azért is fogalmaztam olyan óvatosan (jó fényviszonyok mellett akár DSLR-alázó képminőséget is produkálhat - most pedig hozzáteszem, hogy szubjektív, nem teszteken alapuló véleményem alapján).
Ha DSLR-minőségre van szükségem, ahhoz ott a D90. És mostani állás szerint még jó ideig maradok a D90 mellett...

A fentiek mellett hidd el, a G10 egy egészen remek masina, a kompaktok között mindenesetre a kiválók közé tartozik. A G11 bizonyos szempontból jobb, bizonyos szempontból nem, de az is egy kiváló darab.
Előzmény: Törölt nick (21)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 22
Ha nagyon ki szeretnéd próbálni, akkor biztos me tudod / tudjuk valahogy oldani :-) Szentendre azért nem a világvége :-))
Előzmény: Törölt nick (20)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 19
A dinamikáról még annyit, hogy természetesen mi tudjuk, hogy RAW-ba kell fényképezni :-)
Előzmény: Törölt nick (17)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 18
"ebben biztos vagy, összehasonlítottad? dinamika például...?"

konkrét tesztet nem végeztem, viszont már nagyon sok G10-zel készült képet láttam (egy időben a haverom, akinek különben Canon 5D-je is volt most pedig egy 5D MkII-t nyúz, és tőle vettem meg a G10-et, szóval egy időben ő rengeteg képet küldött Olaszországból, ahol élt), és azok bizony elég sok DSLR-rel készült képet aláztak. De mint mondom, a véleményem nem teszteken alapul, és nem is hiszem, hogy tesztelgetni fogom. Ha viszont kiváncsi vagy rá, akkor odaadom neked pár napra, teszteld le magad.

"illetve nem túl nagy még így is a G10?"

Ingzsebhez túl nagy :-) Ezentúl a kérdésedre csak szubjektív válasz létezik. Nekem megfelelő a mérete, bár azt sem bánnám, ha kisebb lenne :-)
Előzmény: Törölt nick (17)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 16
A G10 képminősége nagyon jó, ha van elég fény - akár alázza is a DSLR-eket.
Kevés fénynél viszont nem veszi fel a versenyt a DSLR-ek sokkal nagyobb fizikai méretű szenzorával - nincsenek csodák :-)
Nekem egyébként Nikon D90-esem van, azért a Nikon sem szar DSLR-ben. A 40D magasabb kategória, miont a D60, ami egy belépő szintű váz. A Canonnál is eléggé gagyiműanyagok a belépő szinten a vázak :-))

Viszont kompaktban egyértelműen és verhetetlenül a Canon győz. Szerintem.
Előzmény: GPont73 (15)
GPont73 Creative Commons License 2010.03.24 0 0 15

Szia!

Egy jóbarátom korábbi 20D-je és mostani 40D-je volt a kezemben, azokhoz mérve hasonló a kidolgozottsága, de most, hogy belegondolok, sógorom Nikonja (talán D60, de nem biztos, erősen Canon-párti vagyok) viszont tényleg sokkal silányabb műanyag házban van, mint ez.

Amúgy nem titok, egy tizesemben van eddig. Hogy ez sok-e vagy sem, az egyénfüggő, én biztosan nem vagyok milliomos. Végülis azért vágtam bele, mert ötvenből össze kellene állnia, és ennyiért nem valószínű, hogy tudnék venni, újra pedig nem telne. Méretre akkora, hogy mindig nálam lehessen (pedig de sokat gondolkoztam DSLR-en, a méret volt az egyik ellenérv), és talán a képe is jobb lesz, mint a mostani A1000-esemnek :)

Nade már megint előbbre álmodozok, mint ahol tartok, előbb ki kellene próbálni :-)

Köszönöm, hogy szorítasz, a fejleményekről később, ha eljutok a próbáig.

Előzmény: Aszpirin (14)
Aszpirin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14
"ez külsőségekben hozza a DSLR szintet. "
Ha az összeszerelési- és anyagminőségre gondolsz, akkor én jónéhány DSLR-t ismerek, amelyet ezen a téren simán aláz a G10 a maga fém vázával és tárcsáival, és masszivitásával. Nem gagyi, az tuti.

Ezt bizony a sarkával egy kemény felületre (pl. kőpadlóra) ejthették, kapott egy rendes ütést... A külsőségek alapján gondolom bagóért jutottál hozzá; ha működésre tudod bírni, akkor jól jártál. Irigyellek, hogy van merszed és türelmed egy ilyen rizikós "projektbe" belevágni, de ha nem sokat veszítesz vele, akkor persze miért is ne...

És persze szurkolok!
Annál is inkább, mert nekem is van G10-em, és akkor eggyel több G10-tulaj beszélgethetne eben a topikban :-)
Előzmény: GPont73 (13)
GPont73 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 13

Üdv mindenkinek!

Végre megérkezett a gép, teszek be ide pár képet róla:

 

Jól látszik, hová esett. Belül, a kijelzőn látható csak sérülés, úgy látszik elég masszív a ház. Az optikán van némi súrlódásnyom, de központos, akár még működhet is. Kipróbálni még nem volt időm, és sajnos pár napig nem is lesz - nem tudom, hogy fogom kibírni.

Mindenesetre a megjelenése, kidolgozása, az az érzés, mikor az ember kézbe veszi, elég meggyőző még így törötten is. Hozzáteszem, eddig szinte csak kompakt gép volt a kezemben, ez külsőségekben hozza a DSLR szintet.

Reméljük a legjobbakat, aszfaltozzatok szurkoljatok, hogy működjön! :)

GPont73 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 12

Köszönöm szépen!

Megkaptam, válaszoltam! :)

Előzmény: canonp (11)
canonp Creative Commons License 2010.03.17 0 0 11
Küldtem egy mailt magánban, hátha segít!
Előzmény: GPont73 (10)
GPont73 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 10

Szia! Nagyon szépen köszönöm!

Esetleg egy multiméterrel nem tudnád megnézni, hogy a mellettük lévő érintkező és köztük mekkora feszültség illetve ellenállás mérhető? Már órákat gugliztam utána, de semmit nem találtam a neten. Telefonos tapasztalatokból kiindulva az egyiknek hőérzékelőnek kellene lennie, egyszerűen a melegedés függvényében változik a közte és az akku egyik kapcsa között mérhető ellenállás. Általában a mobilok elindulnak e nélkül is, de van olyan, ami kifejezetten háklis rá, és nem kapcsol be. Ha meglenne, hozzávetőlegesen mekkora ez az érték, egy ellenállással át tudnám verni.

Természetesen nem akarlak ezzel terhelni, már azt is köszönöm, hogy eddig szántál rám időt!

Előzmény: Aszpirin (8)
résrehajtó Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9

 

Canon g7és g9 hez használható tele 2x és nagylátó 0.75x konverter eladó, új állapotban a legolcsobb hazai beszerzési ár feléért!

 

Péter: 0630 602 1909

Aszpirin Creative Commons License 2010.03.17 0 0 8
Szia!
Megnéztem az akkumulátort és a gép belső csatlakozóinak környékét is, sajnos ezek alapján semmi információt nem sikerült megtudni, hogy mire szolgál a középső két csatlakozó az akkumulátoron.
Előzmény: GPont73 (7)
GPont73 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 7

Üdv mindenkinek!

A napokban leütöttem a Vaterán egy sérült G10-et. Semmilyen tartozéka nincs, és ez az ami miatt írok: mielőtt vennék hozzá bármit, szeretném kipróbálni külső akkuról. Valaki, akinek van rá lehetősége, segítene kitalálni az akku érintkezőinek kiosztását? Azt már kinéztem netes képekről, hogy melyik szélső a pozitív és melyik a negatív, de a két középső még fehér folt. Elvileg hőérzékelő, vagy egyéb védelmi áramkör van oda kötve, de tőlem akár lehet a szélsők duplázása is a nagyobb áramátvitel miatt.

Ja, és ha működik a gép, akkor akku és töltő is érdekel majd hozzá, de egyelőre ne menjünk ilyen messzire.

Köszönöm!

Attka risi Creative Commons License 2010.01.08 0 0 6
Mit szólnátok hozzá, ha nyitnánk egy olyan topikot, amiben az összes Canon kompaktos otthon érezhetné magát?
+petar+ Creative Commons License 2009.12.30 0 0 5
udv! en is szert tettem egy ilyen masinara, pontosan g11-re. nemreg jutottam hozza, de mar most nagyon tetszik, hogy a magasabb erzekenysegeken is viszonylag keves zajt produkal. nekem fontos ez, mert sokszor fenykepezek fenyszegenyebb helyeken. jomagam is a tukorreflexes gepem (nikon) melle vettem masodgepnek. tetszik a nagylatoszog (28mm ekv.) a kihajthato lcd, es az optikai razkodasvedelem, ami igen hatekonyan teszi a dolgat. tovabba a robosztus fem haz is igen meggyozo. szoval nekem tetszik, remelem kesobb sem okoz csalodast majd. a 430ex vakuvak probaltam, azzal tokeletesen egyuttmukodik, bar nemeppen kicsi.
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.26 0 0 4
Itt is felteszem a kérdést, hátha akad válaszoló:
G10-re milyen vakut? Alapkövetelmény a kis méret és a felfelé fordítható fej, és persze minél erősebb, annál jobb. A Speedlite 270EX adja magát, de esetleg érdemes-e third-party vakuk között körbenéznem (Metz, Nissin, stb) a jobb ár/érték arány érdekében?
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.22 0 0 3
G11 és már van :-))
Előzmény: Törölt nick (2)
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1
Köszi az infót!

Akkor talán azt a topikot át kellene nevezni, ugyanis így egyáltalán nem egyértelmű, pláne, hogy egyéb G-knek (G7, G9 stb) is van külön topikjuk :-)

Ha nincs létjogosultsága ennek a topiknak, akkor hagyjuk elsüllyedni, de azok számáéra, akik nem csak a G2-re kiváncsiak, át kellene nevezni az "ős-G-topikot" olyan módon, hogy megtalálható legyen.
Előzmény: Frajti (0)
Frajti Creative Commons License 2009.12.22 0 0 0
Azért nincs t0picja, mert ez a topic volt (van és lesz), amely a G széria gépeit, tulajdonosait gyűjtötte össze.
Előzmény: Aszpirin (-)
Aszpirin Creative Commons License 2009.12.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nemrég birtokomba jutott egy Canon Powershot G10 masina.

Az úgy történt, hogy már régóta tervezgettem a 2002-ben vásárolt kompakt gépem számára egy utódot, valamint a DSLR-em mellé egy jól használható, nem egészen alapkategóriás kompaktot vásárolni, amelyet olyan helyekre is elvihetek magammal ahová a DSLR felszerelést nem vinném.

Hamar rájöttem, hogy igényeimnek és pénztárcámnak leginkább valamelyik komolyabb Canon-kompakt fog megfelelni, a G10-zel már régóta szemezek. Nemrég egy barátom unta meg használt, de tökéletes állapotban lévő G10-esét, és felajánlotta nekem megvételre - amire én rögtön lecsaptam. Szóval így lettem G10-tulaj.

Még csak néhány hete van meg, de imádom. Nagyon fasza kis masina, rögtön a szívem csücskévé vált, és nagyon könnyen és intuitíven kezelhető!!! (nagy bravó a Canonnak, hogy egy ilyen kis masinába ennyi ficsört begyúrtak, amelyek ennyire egysszerűen és nagyszerűen működnek!)

Csodálkoztam, hogy nincs még itt topikja. Ezért gondoltam, nyitok egyet. Ha elsüllyed, hát elsüllyed. És mivel már van utódja is, ami nagyon hasonlít rá, szívesen olvasnék itt G11-gyel kapcsolatos véleményeket is.

Itt egy összehasonlítás, amelyben mindkét gép szerepel:
http://www.dpreview.com/reviews/canong11/page11.asp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!