Keresés

Részletes keresés

m54 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 11875

Kell az oltás, csak milyen az, amelyik hatása a következő járvány elött lejár?

Én beoltattam magam, aztán mégis.

Érdekes, akkor azt mondták, hogy egy életen át elkisér. Ezért nincs nagyobb járvány a hagyományosból, mert azt már "ismerjük".

Változatlanul hiszek a védőoltásokban, de egyre jobban elhiszem az "ez egy nagy átverést" a h1n1 oltással kapcsolatban.

Előzmény: Bal Lada (11871)
ZULLU Creative Commons License 2011.01.20 0 0 11874

:)

És mekkora kussban lennél most, ha bejön amitől a szakértők tartottak!

/Mellesleg: a felkészüléshez már akkor is "utólag" volt, amikor te először ide írtál. És igen: akkor már lehetett látni, hogy statisztikusan tán nem lessz nagyon nagy a baj - de azt is, hogy megvan a maga "célcsoportja".

Előzmény: Bal Lada (11873)
Bal Lada Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11873

A statisztikák megvoltak, folyamatosan.

És ne gyertek már ezzel a "Utólagmegkönnyűokosnaklenni" dumával, visszakeresheted, én 2009 őszén is pont ezeket mondtam.

És nem pánik volt, hanem pánikkeltés.

Hirtelen ennyi.

Előzmény: ZULLU (11872)
ZULLU Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11872

Nem, nem volt "tudott".

A közegészségügyben inkább pánik volt. Mindenki igyekezett megtenni mindent, ami csökkentheti a veszélyeztetettséget.

Ezúttal mázlink volt.

Utólag meg könnyű okosnak lenni...

Előzmény: Bal Lada (11871)
Bal Lada Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11871

Ilyenkor MINDIG járvány van, van, akit ez meglep?

Itt az oltás ellenzőknek is az volt a baja, hogy a hagyományos influ le se volt xarva, a hinit meg pestisnek kiáltották ki, és terelték a juhokat az oltó karámba.

Közben tudott volt, hogy a hagyományos 10x-100x több áldozatot szed, mint a hini.

Most már, hogy 1ben van, azt mondom, aki akar, óccsa magát, én köszike, nem.

Azért fura, most nem minden hír meghalt kismamával kezdődik, pedig biztos van most is.

Szóval nem az étellel volt baj, hanem a tálalással.

Előzmény: Törölt nick (11870)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11870

Az talán nem véletlen, hogy az emberiség időről időre gyűr le fertőző betegségeket a védőoltásokkal. Csak hát Mo.-on ez is, mint minden más "rábízódik" a politikusok érdekharcára. Vajon a Nemzet Orvosa miért esett ki a kosárból? Hát épp ezért. Egyébkén ő a Tétényi úti Kórházban (ma Szent Imre Kórház) egy megbecsült orvos volt, helyében maradtam volna.

Az üzemorvosom fül-orr-gégsz, a háziorvasom belgyógyász, a munkáltatóm pedig milliókat költött vakcinára. Nem tartom valószínűnek, hogy mindegyik a lakosság vagy a munkavállalók ellensége lenne. Ki ezért, ki azért, de ajánlotta a védőoltást.

Mai hivatalos bejelentés szerint járvány van. Tudom, hogy itt mindent bizonyítani kell, Kossuth Rádió hangtár.

ZULLU Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11869

Nem csak romlanak az esélyeid a megfelelő hatásra.

Nagy valószinűséggel: sehogy.

Utólag, ha az adott rendelőben beoltottak mind megbetegszenek, miközben a máshol oltottak nem, valószinűsíthető a tárolási hiba.

De én még ilyen esetről nem is hallottam...

Előzmény: maestus (11863)
ZULLU Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11868

Azért olyan könnyen nem romlik meg.

Afrikában is oltanak.

Itt még egy állandóan fűtött helyiségben sincs tartósan 24 fok - és gondolom a rendelőt nem is fűtik folyamatosan.

És: minden valószinűség szerint van hűtő az üzemorvosi rendelőben (vagy környékén) is, és megfelelő körülmények közt tárolják...

Előzmény: maestus (11859)
sutka Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11867

Köszi :) Ha a következő megint 17 év múlva lesz, nem reklamálok. 

Előzmény: Vulpes Macrotis (11865)
eroberter Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11866

Igen, mindenki juttassa magába a vírust az oltással! Én is úgy tettem anno, le is vett a lábamról jó sokáig...

Az meg, hogy elölt, meg legyengített...

Na mindegy, csak leírtam a véleményem, nem akarok senkit bántani.

Előzmény: Törölt nick (11856)
Vulpes Macrotis Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11865

Jobbulást! Mihamarabbi, szövődménymentes felépülést! A pozitív oldalát nézd: Legközelebb nehezebben, vagy egyáltalán nem kapjátok el.

Előzmény: sutka (11864)
sutka Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11864

Vasárnapig én is úgy gondoltam, hogy nem kaphatom el, 17 éve voltam utoljára. Szar ügy, kiütött rendesen engem is meg a kiskorút is :( 

Előzmény: Vulpes Macrotis (11862)
maestus Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11863

Igen, azt szeretném elkerülni...

Egyébként miből veszem észre? Összesek és meghalok?

Előzmény: eroberter (11861)
Vulpes Macrotis Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11862

Nem. Tavaly se tettem. Senki a családban. Igaz, sima ellen sem. Utoljára 10 éve voltunk influenzásak. Pedig pösti junkfoodot eszünk, semmi biocucc (drága hozzá:) ). Túl van az egész lihegve.

eroberter Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11861

Szvsz ha megromlik az oltás, azt észre fogod venni...

Előzmény: maestus (11859)
maestus Creative Commons License 2011.01.19 0 0 11859

Sziasztok!

Van itt valaki, aki oltásguru?

Nagy nehezen újra ráveszem magam az oltásra (a tavalyit sikeresen túléltem), az üzemorvosnál kombinált van.

A kérdésem arra vonatkozna, hogy neki nincs állandó rendelője, csak heti egyszer ide jön, nem tudom, vajon a vakcinák megfelelően vannak-e tárolva-hűtve...

Meg tud valaki nyugtatni, hogy azért olyan könyen nem romlik meg?

Már most látom, hogy hülye a kérdés, de hátha valaki látja benne az értelmet...

Üdv,

m.

boci boci tarka Creative Commons License 2011.01.18 0 0 11858

Én a háziorvostól kértem.

A rendelési idő végefelé mentem, megvolt 5 perc alatt.

Előzmény: Törölt nick (11857)
harpokratesz Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11852

szerintem nem magával az oltással van a baj, az kell. a probléma az, hogy csak egyféle védőoltást lehet kapni, ami nem minden embernek jó, pont a lehetséges mellékhatások miatt. a miénkben sok a higany és még ki tudja milyen más összetevővel lehet probléma.

sokszor pont azoknak az embereknek nem adható, akik érzékenyek valamelyik vivőanyagra, pl. a higanyra. ezek az emberek kimaradnak az oltásból, mert nem merik megkockáztatni a mellékhatásai miatt. pl. nekem az anyukám krónikus tüdőbeteg és hetven év feletti. ő régebben minden évben oltatta magát influ-és tüdőgyulladás ellen, de két évvel ezelőtt nagyon beteg lett az oltástól, amit korábban nem tapasztalt. azóta nem meri magát beoltatni, pedig nagy szüksége lenne az oltásra, főleg a h1n1-re, mert belegondolni sem merek, mi lesz ha elkapja.

jó lenne, ha többféle vakcina lenne forgalomba, azt a pár döglött vírust több módon és többféle összetevővel lehetne variálni. külföldről is be tudnánk szerezni más típusú vakcinákat (az USA-ban volt valami orrspray is). a gyógyszergyártó cégeknek ezen kellene gondolkodniuk, kísérletezni több lehetőséggel, hisz nekik is az az érdekük, hogy minél több ember be legyen oltva, főleg egy új vírus ellen.

kínai balos Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11851

és tízezer OSTOBA emberre.

akik képtelenek érdemben cselekedni-gondolkodni....

ez persze a közoktatás és kultúra deficitet is mutatja.

Előzmény: Törölt nick (11850)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11850

Igen,ez jellemzö a bérfirkászok szinvonalára.

Előzmény: Törölt nick (11849)
Bal Lada Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11846

Ez olyan  álláspont (én is ezt vallom), amit is sokan nem értenek. Sztem se kell mindenért orvoshoz szaladgálni, a legkisebb tüsszögésre is lórugás antibiotikum kúra...

Előzmény: Törölt nick (11843)
Bal Lada Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11845

Mi bajod a chippel? Ha te oltattál, legalább lett benned kis intelligencia... igaz, mesterséges :DD

Előzmény: Törölt nick (11804)
Bal Lada Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11844

Nem tudok én sem halálokot, találgathatok csak.

Apropó, barlangrajzokon nem látni kórosan túlsúlyos ősembert, sőt érintetlen afrikai törzseknél sem gyakori :)) valszeg kiszelektálódnak.

A túlsúly komoly gond, mentál kapacitás, mond ez neked valamit?

Előzmény: horex (11811)
ZULLU Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11841

Unatkozó újságíró (mámeg!) feltalálta a melegvizet.

A kodein szerkezete és rokonsága nem titok, évtizedek óta korlátozott és ellenőrzött a forgalmazása.

A további megállapítások: "Egy hat évig tartó, tízezer beteg bevonásával végzett vizsgálat adatai szerint ugyanis nőtt a súlyos szív- és keringési rendellenességek előfordulásának gyakorisága., A legújabb kutatások ugyanis arra mutattak rá, hogy a hatóanyag szívrohamot és stroke-ot okozhat." meg éppenséggel azt mutatják, hogy a bevezetést követő hatékonyság-elemzés is működik, és növeli a biztonságot.

Naná hogy mindennek van kockázata. De a "bogyószedés" kockázata többnyire /Ha nem sarlatánok (természetgyógyászok, homeopaták, Lenkei és szélhámos "gyógyító" társaik javaslatának ülsz fel/ nagyságrendekkel alulmúlja a "bogyók" be nem szedésének kockázatát. 

Előzmény: Törölt nick (11839)
Dzsorno Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11840

Nem az influenzába halnak bele az emberek, hanem az influenza szövődményeibe.

Legalább ezzel legyenek már egyesek tisztába.

Előzmény: NIL7 (11828)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11839
mamicska Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11836

nem kell ám össze - vissza beszélni hülyeségeket.

Az oltás nem volt és most sem kötelező. Akkor te miféle terelésről beszélsz??? Ébresztő!

Előzmény: Törölt nick (11821)
RónaLD Creative Commons License 2011.01.14 0 0 11834

Te szerencsétlen félnótás mutassad már meg ahol én ezt írtam!

Olvasol is vagy csak írsz?

Én az ECDC által kiadott ajánlások szerint hatékonysági vizsgálatokat hiányoltam, tanulmányokat hoztam a különböző toxikus anyagok kölcsönhatásáról aminek a vizsgálatát ugyancsak elsumákolták, a magyar oltóanyag 10 szeres Hg tartalmát, azt hogy az oltási kampány megkezdése után 9 hónappal a születések száma a statisztikai hibahatár többszörösével zuhant és más szakmai problémákat.Én néhány évig ilyesmiből éltem.

A csip a fecskendőben meg a ti hazugságotok amit azért terjesztetek, hogy ezzel járassátok le az oltások ellenzőit.

Előzmény: Törölt nick (11820)
ZULLU Creative Commons License 2011.01.13 0 0 11833

:)))

Semmilyet.

Kicsit felpörgette, néhány adatot rögzített benne, és kb. hat hét után visszaállt minden az eredeti állapotba.

Kivéve, hogy a "megismert" influenza megjelenésére egy darabig képes gyors, és erőss választ adni.

Statisztikusan persze, és pillanatnyi állapotától nem függetlenül. De épp a H1N1-re még harminc-ötven év után is kimutatható volt némi természetes védettség.

Persze az is csak statisztikusan. 

Előzmény: Törölt nick (11829)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 11831

Mint minden védőoltással, amit már eddig megkaptam. Az talán nem véletlen, hogy az emberiség időről időre gyűr le fertőző betegségeket a védőoltásokkal. Csak hát Mo.-on ez is, mint minden más "rábízódik" a politikusok érdekharcára. Vajon a Nemzet Orvosa miért esett ki a kosárból? Hát épp ezért.

Előzmény: Törölt nick (11829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!