Keresés

Részletes keresés

Az Ötödik Elem Creative Commons License 2012.02.03 0 0 9705

Anyu nekem is mindig így adta be a gyógyszert, amikor kicsi voltam. De így is keserű volt, ha a mézet már lenyeltem, a gyógyszer meg fennakadt. :-)

Előzmény: konczeyb (9704)
konczeyb Creative Commons License 2012.02.03 0 0 9704

koszi

tényleg, ez a tabletta összetöréses módszer nem jutott eszembe, pedig evidens :)

én most bioboltban vettem mézzel kevert méhpempőt, vagy mi a nyűt...

Előzmény: Zsuzsa89 (9703)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 9703

http://termek-taplalekkiegeszito.fogyokura-alatt.com/forever-living-products-flp-forever-bee-propolis.html

(nem a reklám helye, hirtelen ezt a leírást találtam a google-n...)

Előzmény: Zsuzsa89 (9702)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 9702

Timi FLP-s vitaminokat és étrendkiegészítőket szokott kapni...

Napi szinten 1 c-vitamin és 1 Kids (multivitamin, állatfigurás).

Szintén az FLP-s propolis-tablettát ajánlottam, ha betegség kezdődik (köhögés, nátha, akármi tünet), akkor ezt szokta kapni, naponta 2x fél db, kiskanállal összetörve mézzel. Simán lenyalja a kanalat, tán még ízlik is neki (pedig ritka rossz). Mielőbb elkapjuk a betegség elején, annál gyorsabban gyógyul. (Eddig még nem volt nagyon beteg.)

 

Előzmény: konczeyb (9701)
konczeyb Creative Commons License 2012.02.02 0 0 9701

Hali,

milyen formaban adod neki? Konkretan milyen csepp/tabletta/szirup? Milyen mennyisegben, milyen gyakran?

Koszi

Előzmény: Zsuzsa89 (9700)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 9700

sok vitamin...

(propolis)

 

Jobbulást!

Előzmény: toria78 (9699)
toria78 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 9699

nálunk csak 3-4 napig tartott a kijövök az ágyból, azóta minden rendben van

 

én a  havi náthát-köhögést nem tudom kiirtani belőle... vmi tipp?? párásító, sópára, homeós köhögésgyogyi, fenistil csepp, orrszívás...

Előzmény: konczeyb (9697)
konczeyb Creative Commons License 2012.01.30 0 0 9698

bocs a sok helyesírási hibáért csak ugye munkahelyről...gyorsan...

Előzmény: konczeyb (9697)
konczeyb Creative Commons License 2012.01.30 0 0 9697

Én csak azt akarom mondani, hogy én arra is gyanakodtam, hogy nálunk akkor borult meg az alvása, amikor hirtelen nagyon elkezdett fejlődni beszéd és értelem ügyben. Szerintem mindegyikük most ér megint egy nagyon látványos, és számukra szerintem sok szempontból megrázó fejlődési szakaszhoz, ami simáűn lehet, hogy átmenetileg megkavarja őket. Gondoljatok bele, hogy ha nekünk valami új szellemi kihívás van az életünkben, ha a munkánk ezerrel pörög, akkor este sem tudunk leállni, álandóan zakatol az agyunk, és nem tudunk aludni. Szeintem náluk ez még fokozottabban érvényes, fel vannak spanolva, ráadásul fele annyira nem tudatosak, mint mi, azaz nem fekszenek nyugiban és várják, hogy majdcsak elalszanak. Nálunk a december volt horror, már Karácsony előtt is, akkor indult be nagyon, aztán január első felében szépen helyreállt. Én erre tippelek, hoyg egyrészt a beszédfejlődési ugrás, másrészt a Karácsony körüli mizéria, ár szerintem az nem volt semmi extra, nagyi máskor is jön...

Előzmény: KicsiManci (9691)
KicsiManci Creative Commons License 2012.01.29 0 0 9696

a fújás édes lehet. Marad a kanálban is? :-))))

Előzmény: Az Ötödik Elem (9694)
KicsiManci Creative Commons License 2012.01.29 0 0 9695

Manónak is vannak szavak, amiket egészen másként mond, mint kéne, még akkor is, ha tökéletesen tudja, hogy nem úgy kell. Ilyen pl a

kokogó-krokodil

hamak-harmonika

 

a v betűt b-nek ejti legtöbbször, így a víz pl. "bíz"neki

Édes, mikor mondja, hogy Anya kééééééjek bíííízet:-)))

Sőt, nagyon használja már a birtokos jelzőt, és minden az övé persze. Anya, kéééjem a kanalamat, anya kééééjem a sütimet, és hasonlók.

A köszönöm is megy, de sokszor hozzáteszi, hogy szibesen:-))))

 

Kedvenc ú mondókám a Lóga lába lóga, nincsen semmi dóga, mert ha vóna dóga, a lába nem lógna.

Na ezt Maja így mondja: Jóga lába jóga, semmi dóga jóga :-)))) Mindezt úgy, hogy a kanapén lóg, és kalimpál a lábával:-)

 

Az alvás este nem akaródzik menni, legkorábban is fél 10 kor lesz csend a szobában. De már reggel 8kor kukkorékol. Szóval vége a 15 órás alvásoknak:-)

Előzmény: Az Ötödik Elem (9694)
Az Ötödik Elem Creative Commons License 2012.01.28 0 0 9694

Nálunk az alvás még mindig problémás, viszont nagyon jópofán beszél, nagyon ügyesen utánozza a hallottakat.

 

Kedvenceim:

 

gia! - szia!

mammami - mandarin

bannnááá - banán

tóóótatttóóó - tolltartó

bussszzz - busz

nyáááá - nyaú (macska)

nínó - mentő/tűzoltó

visz/viszi - víz

Annnyyyaaa - :-)

 

stb.

 

Ja, és ami még haláli: megfigyelte, hogy amikor kanalaztam neki az ebédet, mindig megfújtam egy kicsit, most ha látja, hogy gőzölög, fújja ezerrel, néha akkor is, ha egyáltalán nem meleg :-)

 

Előzmény: kiscsirek (9688)
KicsiManci Creative Commons License 2012.01.27 0 0 9693

Csiba! Elvileg látni nem látja a dolgokat, ugyan úgy van minden, mint eddig. Mondjuk neki, hogy anya pocijában baba van, és ő is mondja, de nem úgy veszem észre, hogy megértené, ugrálna is a hasamon, ha hagynám. Nem tudom mi ez, egyik napról a másikra csinálta.

Ráadásul most mindentől fél! A hótól, a sártól, nem lehet vele az udvarra sem kimenni már, pedig eddig imádta. Reggel ha ásítok, attól is fél....nem tudom, mi baja lehet:-( Lehet ez egy ilyen "bolond" időszak?

Előzmény: franciacsibe (9692)
franciacsibe Creative Commons License 2012.01.27 0 0 9692

Manci, nalatok nem lehet h a teso erkezese miatt van igy? Erzi a valtozast, latja, es egyszeruen tobb "foglalkozasra" van szuksege, nagyobb biztonsagra, este is?

De csak tippelgetek, mi majd csak marciusban vagunk bele a kisteos projektbe... februarban lesz egy kisebb mutetem, elobb az menjen le, mert nem tul jo otlet lenne terhesen, es ha felepultem, akkor...

 

Koszi, Csirek, mar jobban van szerencsere.

Bolcsibe jovo heten ketszer viszem egesz delelottre, mert az elvalas okozta siras utan megint jol ment minden, igy megprobaljuk. Ha hivnak 5-10 perc alatt ugyis ott tudok lenni erte ha kell.

Előzmény: KicsiManci (9691)
KicsiManci Creative Commons License 2012.01.27 0 0 9691

Sziasztok! Nálunk abszolút romlott a helyzet alvás fronton. Délután be az ágyba, kis simi, és 3 perc múlva már alszik is, ha álomba simizem!!!!. Van, hogy 2,5 órát is alszik mostanában.

Este viszont katasztrófa! A hajamat tépem, komolyan mondom! Leteszem a szokásos időben, fél kilenckor. Előtte könyvet nézünk, énekelek nyugtató dalokat, ringatom állva, pedig nagyon nehéz, a pocim sem kicsi már most, de neki ez sem elég. Volt, hogy fél 9től fél 11ig dumált, hiába mentem be, csitítgattam, kapott pici simit, meg hasonlók. Tegnap este az ágyat rángatva ordított, mint egy vágós malac.... Olyan szép kis rendünk volt, este is, nappal is, és ez egyik napról a másikra elromlott, rohadt idegesítő, hogy dumál, énekel, mindent csinál csak ne aludjon! Így mi sem tudunk korábban lefeküdni, mert úgysem tudunk elaludni. Na de nehogymár 21 hónaposan kezdjük el álomba ringatni, mikor már egy éve nem volt erre szükség!

kiscsirek Creative Commons License 2012.01.27 0 0 9690

Biztos megszokja, ugy tudom hogy az gyakran elofordul hogy sirnak egy kcisit de aztan par perc es belevetik magukat a jatekba, szoval biztos elmulik majd Lilinel is. Meg ahogy mondod elvezi is! :) es tenyleg minimalisat van ott. amugy nem lehet hogy az a baj?? marmint nem az hogy nincs ott 24/7 :))) hanem hogy pl nem egymasutani napokon meg vagy ilyesmi. En amikor nezelodtem annak idejen es 3 napra kellett volna hely mert part time dolgoztam volna mind a 4 bolcsiben azt javasoltak hogy jobb lenne a taoasztalataik alapjan ha egymasutani napon menne, ugy jobban megszokna, minthogy egyszer megy egyszer nem.

Nalunk most kicsit boritekolva a bolcsi amig nem dolgozok. De szeptembertol van a helyi suliban egy bolcsis-ovis csoport 9-12ig, oda megprobalom beiratni, addigra 2.5 eves lesz, biztos elvezne.

Előzmény: franciacsibe (9687)
kiscsirek Creative Commons License 2012.01.27 0 0 9689

Csibe, Lilinek jobbulast! :) remelem elmult neki azota..

kiscsirek Creative Commons License 2012.01.27 0 0 9688

Sziasztok!

Latom mindenkinel valtozott ilyen-olyan iranyba kicsit az alvas.

Nalunk pozitiv iranyba mentek el a dolgok(kopp-kopp-kopp) . Eddig jo ideje ugy volt, hogy a szobajaban levo nagyagyon osszebujtunk, enekeltun kicsit aztan beraktuk a sajatjaba es megvartuk amig elalszik. aztan ezek az idok egyre rovidoltek, volt hogy leraktuk es ugymaradt 2 perc es aludt. erre ferjem kb masfel hete gondolt egyet es mondta neki hogy te most mesz a kisagyikoba anya meg apa kint van, jovunk ha kell, itt a maci, kutyus, majom stb. es kijott es csodak csodajara meg sem mukkant reggelig nem hallottunk felole. :))) hihetetlen :D

 

Kicsit aggodtam mert olyan jol ment es nappal is 10 perc volt igy az altatas, de kozbejott hogy haza kellett utaznom mo-ra. Most itt vagyok tegnap ota. Napkozben egy jo baratnom vigyazott ra 9-6ig, amig az apja dolgozott jol ismeri ot is meg a gyerkoceit a 6 eves lanyuk nagy baratnoje, imadja:)) En meg vasarnap este megyek vissza. Eleg jol mentek a dolgok csak pont az altatassal volt tegnap gond 1 orat altatta napkozben, de ma 10 perc alatt elaludt. Szoval remelem nem razta meg nagyon ez a ket nap, es visszallunk szepen :)

Amugy jo elvolt tegnap alig lehetett hazarangatni este, ma mar kicsit nyugibb volt allitolag, de tegnap rosszul aludt lehet hogy azert is. kicsit aggodtam persze hogy mi lesz, de semmi gaz nem volt :))

 

Beszelni meg mindig nem mond egy ertelmes szot sem. Sokat halandzsazik egyre bonyolultabbakat, es meg is ertetni magat tokeletesen es minket is ert (bar kezd kisse szelektiv hallasa lenni :), csak hat jo lenne ha legalabb egyszeru szavakat mondana mar.. ugy varom :)))

 

 

franciacsibe Creative Commons License 2012.01.24 0 0 9687

Nalunk pont mostanaban kezd stabilizalodni a sajat agyban alvas, ma is atkeredzkedett az agyaba, pedig lazas szegeny... Meg parszor a batyjaval aludt, tehat nem is velunk egy szobaban, o kerte, bekuckozott oda, es elaludt, vegigaludta az ejszakat.

Szoval ez valtozo.

Masreszt azert orulunk neki, mert jo lenne ha iden sikerulne teherbe esnem az esetleges negyedikkel, es akkor nem hianyzik majd hogy a hasamat rugdossa az agyban Lili :)

 

Mi most a bolcsis beszoktatassal szenvedunk, nagyon nehez, sok a siras, bar 5 perc utan megnyugszik es jatszik, azt mondjak rola, nagyon onallo es talpraesett csajszi. Fel is akartam mar adni, nem akarom kinozni szegenyt hogy utana heti 1-2 delelottre menjen, de latom hogy ugyanakkor szeret ott lenni, a foglalkozasokat... es nekem is jo lenne ez az ido, dolgozni, akkor talan tobbet tudnek aludni ejjel :)

toria78 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 9686

nálunk is a héten kicsit nehezebb a délutáni alvás, de nálunk is múlt héten volt ágyszerelés, most eladtam a komódját is, apja nincs a héten..tegnap kb fél órát aludt, most is alig akart ágyban maradni, magához képest..

Előzmény: Zsuzsa89 (9684)
konczeyb Creative Commons License 2012.01.24 0 0 9685

Nálunk Karácsony vagyis december alatt romlott el, volt fog, meg felfordulás, de szerencsére január elejével újra bölcsi, és szépen visszaállt, de decemberben borzasztó volt, nem aludt délután, vagy nagyon nehezen, esténként 10-11 között aludt el 1/2 9 helyett. DE helyreállt, mindig ebben bízom :)

Előzmény: Zsuzsa89 (9684)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 9684

Jelentem, az én Timikém alvásilag elromlott... Délutánonkénti alvás egyre többször elmarad, egyszerűen nem fáradt, nem bírom lerakni... mondjuk, most lett átrendezve a szobája, még nagyon újdonság és talán a kíváncsisága nem engedi... nemtom, remélem, csak átmeneti ez az állapot... mert ha megszületik a tesó, akkor nem fogom kibírni, hogy legalább ez a délutáni 1-2 órám maradjon.

 

Éjszakai alvás sem százas, elmúlt 1-2 hétben többször is előfordult, hogy éjjel felébredt, és 2-3 órát ülhettem mellette, foghattam a kezét, sokszor felsír... vagy fog (hátsó rágók?)... vagy érzi a tesó közeledtét, és így jön ki rajta... másik topicban is az volt, hogy  szülés előtt 1 hónappal "valami elromlott" a nagyobbik tesónál... szerintem egyébként ez a valószínűbb. próbálom a nagyobbikat bevonni egyre több dologba, ami a közepessel kapcsolatos, remélem, jól meglesznek együtt, amíg nekem a picivel kell foglalkoznom...

 

kiscsirek Creative Commons License 2012.01.19 0 0 9683

Nalunk egyenlore csak gondolat szintjen merult fel a dolog. De meg hezitalok :)

 

Elem,  ne aggodj nem vagy ez miatt szaranya vagy ilyesmi! En is total ugy vagyok hogy ki kell szakadnom neha. Ugye itt kulfoldon nincs csalad, csak mi vagyunk ketten a ferjemmel, nincs segitseg. Igy ritkan megyunk el kettesben. Viszont en legalabb heti 2-3szor eljarok tornazni mostanaban 1-1.5 orakra estenkent. En nem titkolom hogy nagyon jol esik kicsit kikapcsolodni. es ugy vettem eszre tobb turelmem van a gyerkochoz is igy, hogy lehetek magamban is egy kicsit. Szoval mindenki jol jar :)))

Szoval ha van lehetoseg, ne legyen lelkiismeretfurdalasod, hasznald ki!:)

kiscsirek Creative Commons License 2012.01.19 0 0 9682

Manci nagy gratulacio!!! :))) Jo ilyen hirekre jonni! :))

 

 

zsuzsa, neked akkor mar nincs sok hatra a szulesig! namsokar ujra babazhatsz :)

konczeyb Creative Commons License 2012.01.19 0 0 9681

Ne hülyéskedj már, az lenne a furcsa, ha valaki nem vágyna erre rendszeresen. Szerintem nagyon durva, hogy csak 3-4 havonta van ilyen lehetőséged, nem is tudom hogy bírod. Én az első évben meghülyültem teljesen, a második évben fokozatosan egyre többet jártam el, minimum heti egy torna és mondjuk nagyik is vannak a láthatáron, az egyik Pesten, a másik vidéken, meg apjára is itt lehetett hagyni, ha nem is mindig. De néha barátnőzni is eljutottam, most meg már tudatosan mászkálok el többet, meg ugye dolgozni is visszamentem 6 órában...

Előzmény: Az Ötödik Elem (9679)
KicsiManci Creative Commons License 2012.01.19 0 0 9680

Eredetileg nem mostanra terveztük a tesókát összehozni, hanem nyár végén. De úgy gondoltuk, mégis adunk neki esélyt, ha jönni szeretne. Hát bejött! Az első esélyadásnál meg is fogant:-) Nagyon örülünk neki, Maja már mondja, hogy baba van anya pocijában:-)

 

Szerintem egyáltalán nem "sokkoló" amit írtál. Én is szeretek néha elmenni nővéremmel, vagy csak párommal kettesben, többször estére is ott hagytuk már Maját anyóséknál, mert költözésnél is volt, hogy 6kor keltünk, azt Maja meg nem köszönte volna meg, így inkább már este elvittük.

:-)

Miért ne lehetne néha gyerek nélküli program??

Előzmény: Az Ötödik Elem (9679)
Az Ötödik Elem Creative Commons License 2012.01.19 0 0 9679

Szia Manci!

 

Gratula!!! Hihetetlen, hogy immár többeteknél jön a következő baba, nekem még ez a terhesség, szülés is olyan, mintha most történt volna, pedig már lassan 2 éves a gyerek...

Én is szeretnék majd egyszer egy kistestvért Bábinak, de egyelőre anyagilag sem engedhetjük meg, másrészt testileg (nemrég tisztázódott egészségügyi problémák) és lelkileg sem érzem magam felkészültnek egy következő terhességre...nemrég kezdődött el az a korszak, hogy Ábi nem függ teljesen tőlem, és -bár semmi segíségünk nincs a mindennapokban -, de ha néha, úgy 3-4 havonta pár órára el tudok szabadulni, az olyan felszabadító és felfrissítő ( tudom, hogy ilyet hallani egy anyukától...több mint sok, de akkor is ez van).

Előzmény: KicsiManci (9672)
KicsiManci Creative Commons License 2012.01.19 0 0 9678

Szeptember 3 a kalkulátorok szerint, de a méretek is ezt igazolják.

Kicsit félek is, hogy ez a gyerek nem lesz olyan, mint Maja, hogy ilyen ügyesen alszik, mert már most más. Majával semmi tünetem nem volt, most meg állandó hányinger, hányás, és állandó éhség.

 

Előzmény: MissEarnshaw (9677)
MissEarnshaw Creative Commons License 2012.01.18 0 0 9677

hát igen, nálatok sosem volt gond az alvásmennyiség / -minőség... :)

 

gratula a kistesóhoz!! mikorra vagy kiírva?

Előzmény: KicsiManci (9672)
toria78 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 9676

gratulálok, a legjobbakat!!

Előzmény: KicsiManci (9672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!