Keresés

Részletes keresés

irreverzibilis Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27285

nem tudom,hogy mi az útvonalad,de keress rá erre a két helyre:Rosignano és Saturnia,fergetegesek

Előzmény: Losicica (27278)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27284

Énis énis :) Szerintem az olaszok ezzel keresik halálra magukat. A görögöknél sehol nem volt internetes fizetés miatt plusz költség, vagy max ilyen 0.5 euro nagyritkán. Itt meg röpködnek a 2-4 eurok. De ez az, amin én se spórolok egy centit se, amit csak lehet megveszem előre, így egy fokkal tervezhetőbb a dolog. Persze mediterrán állam, így bármi lehet, illetve mivel még ötletem sincs, mennyi időt kell hagyni a 2 időpontja között (múzeum belépő, Szent Péter belépő) így nehéz. 

És nem utolsó sorban a hivatalos oldalon továbbra is ezt találtam: Admission to the Basilica is free of charge and it is not possible to reserve the entrance.

 

 

Előzmény: CérnaSzáll (27281)
Jahno Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27283

"Velencébe úgysem tudsz bemenni kocsival." Viszont jól le tudja tenni az elején, az nekem már kvázi Velence, ahonnan seperc alatt behajózik a közepére.

Előzmény: vélemény (27280)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 1 27282

Ha ennyire dugig van a metró, akkor lehet érdemesebb végig buszoznunk, ha itt maradunk ennél a kempingnél ezek szerint. Akkor már fenn vagyunk valamin :) Én 2 havonta ülök egyszer metróra Bp-en, de nekem az is sokkoló :) A terv az, hogy 2 külön nap lesz. Egy teljes nap a Colosseum és környéke amik ott vannak a folyó keleti oldalán. Aztán pedig a másik napra veszek jegyet 8.30 vagy 9 körülre a Vatikáni múzeumba, az ottani dolgokra terveim szerint 3-4 óra elég lesz. De a biztonsági ellenőrzések azok remélem már az időpont után vannak? Szóval gondoltam valahogy úgy saccolok, hogy menetrend + félórát ráhagyok a 35 perces útra, és akkor tuti odaérek (vagynem :D). Ez a legnagyobb parám, hogy lekésem a foglalt időpontot, de hát mégse indulhatok el reggel 7kor egy 9-es időpontra, ha a google szerint 35 perc tömeggel. Vagy de? :)

 

Velencéhez Mestrében foglaltam szállást. Padovában csak megállunk a Szent Antalnál, aztán robogunk tovább. Milánóban az Utolsó vacsorát mindenképp meg akarja nézni (és ez a legneccesebb pont a nyaralás bő 2 hetében, mert van terv, mikorra foglalok ott időpontot, de ahogy olvasom, az egy rémálom), én meg a passzázst, ha már ott vagyunk. Modenában a Lamborghini múzeumot nézzük meg csak :D Bolognában is csak az egyetemet kívülről, meg ilyesmi (Tudom, enni egy bolognait, bár kicsit elcsépelt :D ), semmi extra. Én Pisát szerettem volna, de annyira kiesik, ha nem ott lesz tengerpart, hogy nem tudom megéri-e. És amúgy is sokallom kicsit a 19 eurot a jegyért :O 

Előzmény: vélemény (27280)
CérnaSzáll Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27281

jön a biztonsági ellenőrzés sora, ahova nem lehet előre foglalni

 

Most augusztusban már volt skip the line a Szent Péternél (azt hiszem 5 euroért, ha nem csoporttal vagyunk, én bizony kifizettem volna)

Előzmény: vélemény (27280)
vélemény Creative Commons License 2020.01.07 0 1 27280

Szerintem Milánó a legkevésbé érdekes és a leginkább kieső. Én azt hagynám ki.  Padova nagyon közel van Velencéhez. Vonattal kényelmesen  megtehető. Velencébe úgysem tudsz bemenni kocsival. Megszálltok valahol a kettő között, valahol a vasútvonal mentén, mindkét helyre mentek vonattal.    Padova    szerintem  csak  megszállott művészet rajongóknak  Giotto miatt vagy  igazán hívő katolikusoknak Szt Antal miatt. Egyébként nem igazán.

Modenaban szép a katedrális, de egyébként  szintén csak megszállottaknak.( Én az vagyok, de 2x3 óra  doszt elég volt).  Modenatol vonattal szinte percek Bologna. Ami szintén szép, de  nem megszállottaknak kb 3 óra. Főtér, Dóm, Santo Stefano + a kajás hely. Bolognaban enni kell.

 

Róma. Nagy. A közlekedés sokkal tovább tart, mint gondolod. Reggel dugig a metro, lehet, hogy csak a 3. szerelvényre férsz fel. Én született budapesti vagyok, ráadásul állandóan tömegközlekedő, de a reggeli vatikán felé menő metró még nekem is sokkoló volt. És a legközelebbi metróállomástól is elég sokat kell gyalogolni, után jön a biztonsági ellenőrzés sora, ahova nem lehet előre foglalni. Szóval ha 50 perc a Colosseumig, akkor onnan akár további másik másfél óra, amíg bejutsz a Szt Péter Bazilikába.  Ha a Vatikáni Múzeumokba is mentek, akkor kell az egész nap.

 

 

Előzmény: Losicica (27271)
Manipura Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27279

Szia! Ciampino reptérről nagyon jó és kb. annyi idő alatti a tömegközlekedés egy db. 100 percig érvényes jelenleg 1,50€ jeggyel. A reptérről indul az 520-as busz ami 15 perc alatt bevisz Cinecitta  (A vonal) metrómegálló bejáratához. Irányonként fejenként 2,5 € spórolás. Előre meg kell venni a jegyet, sofőrnél nincs, de  az érkezési váró pénztáraiban vagy benti esetleg kinti automatából. A metróra ugyanazzal a jeggyel beenged  az érvényesítés után100 percen belül, és kb. 25-30 perc a Termini, vagy a szállás függvényében leszállhattok máshol is. 

Előzmény: Pöttyös 08 (27273)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27278

Köszi! 

 

Északabbi részt eddig őszintén nem is néztem, azzal voltam, minél délebbi, annál melegebb a víz. De délen is hiába keresgéltem inkább kavicsos volt mindenhol. Próbálok majd keresni vízhőmérséklet listát is, hátha segít. :)

Nápoly alatti részre már más miatt nem mennénk, csak a tengerpartra, a történelmi dolgok, amik érdeklik, azok fölötte vannak mind.

De ez már nem Rómához tartozik, nem foodolok mással, bocsi! 

Előzmény: timsó (27277)
timsó Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27277

A sekélyhomokos tengerparti szállás miatt azért én megfontolnám Nápoly környéke helyett Pisa-t, ha anyukádat csak a Vezúv illetve Pompei érdekli.

Szinte Pisa-val egyvonalban van egy hosszú homokos rész campingekkel (Marina di Pisatól délre), illetve kicsit északabbra kb. 20 km Viareggio és környéke szintén jó ebből a szempontból.

A környéken is van látnivaló rendesen (toszkán városok a teljesség igénye nélkül: Lucca, Volterra, San Gimignano és persze Firenze is kb 90 km) 

Előzmény: Losicica (27271)
CérnaSzáll Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27276

Busz nagyon hosszan megy, érdmes inkább elmenni az első metrómegállóig, és ott átszállva kényelmesen lehet megérkezni viszonylag gyorsan (végállomás utáni megálló, úgyhogy hely nekünk mindig volt)

Előzmény: dodive (27275)
dodive Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27275

Vissza is ugyanonnan indul. Jegyet az eligazító embertől vehetsz a busz mellett. De az online vásárolt jegyet elfogadják az előbbi/későbbi buszra is.

Előzmény: Pöttyös 08 (27273)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27274

Ez szuper hír! Mármint nem az, hogy utolsó reggel mi is halkan kell pakoljunk / induljunk, de persze ez belefér :) Hanem az, hogy sok helyen voltunk, ahol még hajnal 1-2kor is buliztak. 

Néztem google mapsot amúgy, láttam, jó nagy bolt az ott szemben. A faház 2 személyre kicsit drága, annyiért ehetünk is akár a bárban :) Most azon filózok, hogy deluxe bungalow (ahol úgy látom csak minden másodiknak van kiülője) vagy a superior, aminek van mindnek, mert hogy benn nincs asztal se. Bár 3 napot ölbe vett tálcán is elvan az ember :) Főzni biztos nem akarunk, max szendvicsezünk. 

 

Egyedüli dilemmám a busz, hogy remélem nem dugul be, és nem késsük le a foglalt időpontot :D Ahogy látom a 247-es 16 megállóra van, és egyből ott dob le például a vatikáni múzeumnál. Na meg valaki azt írta akkora dugó a buszokon, alig fértek fel :) Nah, nem vészmadárkodom, rendben lesz minden tuti. Még emésztem 2 vagy 3 éjjel, aztán nekiveselkedem :) 

Előzmény: CérnaSzáll (27272)
Pöttyös 08 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27273

Sziasztok!A Ciampino reptérről  a Terravision buszt néztem ki. amivel eljutunk a Terminibe...Ahol megáll a Termininél ,onnan is fog indulni vissza a reptérre?A jegyet a buszra hol tudom megvenni?Online nem szeretném,mert mivan ha nem érjük el az adott időpontra a buszt!

CérnaSzáll Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27272

Mi faházban voltunk, aminek van egy viszonylag jól felszerelt konyhája, hűtője, úgyhogy mi sem ettünk az étteremben, hanem a szemben boltban megvett cuccokat ettük (ami inkább hasonlít egy Tesco hipermarkethez, mint egy kisbolthoz :) tényleg van minden, ami szem-szájnak ingere, sokáig van nyitva, és konkrétan szemben van a kemping bejáratához). Az még szimpi volta kempingben, hogy a csendrendeletet szigorúan betartatják, 22 után és 8 előtt aki autóval elindult, az kb. üresben, lábujjhegyen gurult el az autójával a bejáratig :)

 

Előzmény: Losicica (27266)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 27271

Na igen, a Sorrentos topicban levő kérdésem a nagy kérdőjel, mert hetek óta nem találom az ideális tengerpartot, kezdek kétségbe esni :( 

 

Most nyáron ugyanígy toltuk le Görögországot - illetve ott csak 2 helyen aludtunk 5+9 napot, de úgy az fárasztóbb volt szerintem, mert nagyon sokat kellett vezessek, nem volt ritka az 500km+-os hegyi szerpentinnel tarkított nap sem, és végül ugyanoda estünk vissza. Így legalább haladunk előre, és szerintem Olaszország 1-2 szállással még nehezebb lenne. 2 éjjel Róma az úgy vagy tervben, hogy előző du/kora este érkezünk, első nap Colosseum + az az oldal, második nap meg a Vatikán, arra elég egy bő fél nap (természetesen ahol lehet mindenhol veszek elővételes skip the line jegyeket), és utána megyünk Nápoly környékére. De most így, hogy ebben a kempingben medence is van, meg olcsó is, lehet maradunk 3 éjjelt, és  pihenek fél napot (előtte már 2 éjjel Velence - így arra van egy teljes nap - , 1 éjjel Milánó, 1 éjjel Modena mellett, és ezután jön Róma). 

Idén 79 éves lesz, még ez a nagy vágya az ókori trióból (előtte voltunk Egyiptomban), de szerencsére jól tartja magát, most voltunk Plitvicén is 4 órás 6km sétás túrán :) Megyünk a Vezúvra is :) Ő akarta amúgy Görögben is ittis a járkálós részt, én ellennék 2 hétig tengerparton is. 

 

Köszi amúgy a felvetést mert jogos, de ha nem járkálunk, akkor az olasz távolságokat figyelembe véve nekem még neccesebbnek tűnik, illetve sokkal drágább is, mert szerintem 1000km feletti plusz utat kellene megtennünk. És a Velence, Padova, Milánó, Bologna, Róma, Pompeii városlistát ő állította össze, én csak próbálok optimalizálni, és így lehet lemondok Pisa-ról, mert hiába ferde, de eléggé kiesik :) 

Előzmény: vélemény (27270)
vélemény Creative Commons License 2020.01.07 0 3 27270

Tudom, hogy nem ezt kérdezed, de láttam a kérdésed a Sorrentos topicon.  Ha 1-2 naponta szállást változtattok, akkor rengeteg idő megy el a közlekedéssel.  A 2 éjszaka Róma az gyakorlatilag egy nap. Főleg, ha édesanyád már idősebb, akkor neki egy zsúfolt, állandóan mozgásban levő utazás nagyon fárasztó lehet.

Bocs a hozzá és beleszólásért. Én utaztam idős szülőkkel, annál jobban érezték magukat, minél kevesebb volt a helyváltoztatás.

Előzmény: Losicica (27269)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27269

Ha van bolt és így megoldható, az pozitív. Én úgy vagyok vele, hogy szinte mindegy, hogy félórát vagy 50 percet kell tömegközlekedni reggel-este, csak legyen biztonságos a hely. Kempingen belül de nem a bungalow előtt is teljesen jó parkolni, csak a belvárosban utcán nem akarom hagyni vagy ki tudja hol mélygarázsban. Köszi!

 

pitosforo: őszintén még sose airbnb-ztem, de igazából nem is szeretném, hogy most 8 hónapig üljenek a pénzemen. Viszont hasznos infó, utánajárok milyen opciók vannak, mert közelebbi utazásnál jó lehet, ha van lemondásos opció is valahol. Köszi!

Előzmény: Jahno (27267)
pitosforo Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27268

Igen, amit én ajánlottam, az check in - 30 napig lemondható pl. És egyszintes a ház, ami idős embereknél külön pozitívum lehet :) 

Előzmény: Jahno (27265)
Jahno Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27267

Mi is voltunk ott, csak nem merem mondani, mert mindenkinek kiesik. Kocsi meg ha nem is a bungaló előtt, de 150 méterre van az sem egy nagy probléma. Reggelivel ilyenkor néha nem foglalkozunk, amúgy szemben van jó közért ahol este megvettük ami kell, reggel meg összehajítottunk ezt-azt. Éé este is egy bor mellett.

Előzmény: Losicica (27266)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27266

Most nézem, hogy 3-4 napja pont ezt a kempinget néztem először, hogy ahhoz képest, hogy fillérekért van, milyen menő. És valaki pont ezt írta, hogy ha Deluxe bungalow-t foglalunk, akkor ott meg lehet állni előtte. Ti melyik fajtában voltatok?

Csak akkor valami agyrém, milyen utazást tervezett a google tömeggel - lehet éjjel néztem :D Most egész vállalható a dolog. Szóval ismét elgondolkodtam rajta. 

 

Ti kértetek reggelit? Esetleg tudod mikortól van? Szeretek reggelivel foglalni, mert akkor az már letudva, csak ha legkésőbb 9 körülre a városban akarunk lenni, akkor ahhoz 7kor már reggelizni kell :) 

Gondolom kisbolt van a környéken (bár a leírás nem írja). Illetve az éttermek árfekvése rémlik, vagy nem ettetek ott? 

 

Meggondolandó ennyiért, hogy akkor maradunk nem is 2 hanem 3 éjjelt, mert ahogy látom van medence, és akkor egy délután maradna feltöltődni is, mielőtt tovarobogunk Nápoly irányába. 

 

Köszönöm, ha válaszolsz :) 

Előzmény: CérnaSzáll (27262)
Jahno Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27265

Van airbnb is ami lemondható.

Előzmény: Losicica (27264)
Losicica Creative Commons License 2020.01.07 0 1 27264

Köszönöm a sok választ, megnézem mindet :) 

Airbnb nem megoldható, Anyummal megyünk, aki elég idős már, 8 hónapra előre nem akarok fixet foglalni, ki tudja mi történik. Közeli időpontra szoktunk, ilyen távolra azonban általában lemondható helyben fizetős szállást keresek, mert az ördög nem alszik. 

pitosforo Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27263

Itt ugyan az utcán tudnál parkolni, de nagyon nyugis környék, semmi félnivaló, kellemes külvárosias hangulat, és HÉV-szerűséggel nagyon könnyen be lehet menni a városba, sűrűn jár (Villa Bonelli megálló, egy megállóra a Trasateverétől, ahol meg át lehet szállni a villamosra): https://www.airbnb.com/rooms/6298019?source_impression_id=p3_1578384401_q7fOHPxsV8grjo3B

 

https://www.airbnb.com/rooms/6286855?source_impression_id=p3_1578384402_%2BrOUmH1u5NUj0%2Fmr

 

Többször jártunk erre, barátok laknak a közelben, ismerem a környéket, egyszer laktunk is itt, ajánlom. 

Előzmény: Losicica (27260)
CérnaSzáll Creative Commons License 2020.01.07 0 0 27262

Mi tavaly augusztusban ebben a kempingben voltunk ( https://www.booking.com/hotel/it/camping-village-roma.hu.html ) , oda be lehet menni autóval és ott is lehet hagyni (ahogy néztem, sokan így csinálták, hogy az autóikat a bungalójuk előtt hagyták, és tömegközlekedésre váltottak városon belül). Buszmegálló a kemping előtt, ami bevisz a 1,5 km-re lévő metróhoz, onnan meg további átszállás nélkül elérhető pl. a Colosseum is. A házak újak, tiszták, az egész hely nagyon kultúrált.

Előzmény: Losicica (27260)
Manipura Creative Commons License 2020.01.07 0 1 27261

Szia! Airbnb oldalon nem nézted meg? Rémlik, hogy régebben írt ide egy magyar hölgy, akinek parkolással kiadó szállása volt, talán Ilona a neve. 8-10 éve volt, lehet már nem alternatíva, de én megpróbálnám. Volt egy másik akit Mónikának hívnak, ő a Re di Roma kôrnyékén franciaágyas szobát hirdetett, de lehet hogy tudna segíteni.   

Előzmény: Losicica (27260)
Losicica Creative Commons License 2020.01.06 0 0 27260

Sajnos próbáltam, de a sima parkolásnak számítják azt is, ha az utcán meg tudsz állni, vagy mélygarázsban a környéken. Illetve még ahol örülök, hogy dejó, privát parkolás, ott is utána látom, hogy érkezési sorrendben, vagy igen vagy nem. 

 

Találtam most ez ilyet, ár-értékben és közlekedésben is szuper, dobtam nekik emailt, hátha. Szép fás övezetben van. 

https://www.booking.com/hotel/it/villa-san-pio.hu.html

 

De ez már az utolsó utáni, a bookingon végignéztem szinte mindent közlekedési vonalak környékén.

 

Értem én, hogy nagyváros, de nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz :) de ez majd hátha... 

 

Előzmény: bonnita (27259)
bonnita Creative Commons License 2020.01.06 0 0 27259

A Booking-on a szűrők közt ott van a parkolás is.

Előzmény: Losicica (27258)
Losicica Creative Commons License 2020.01.06 0 0 27258

Nem használjuk persze, azért szeretném biztonságos helyen tudni. Úgy biztosan nem lennék nyugodt, hogy 2 napig nem is látom, megvan-e még a város szélén :) 

Találtam kintebbi szimpi szállást is, aztán láttma, hogy 20 perc sétára a tömegtől, hát azt annyira mégsem. :) Lehet megnézem tudja-e a google mutatni a metrovonalakat, ha igen, akkor ott a csík mellett keresgélek talán. A kintebbi szállás sem zavar, ha mondjuk 1 órán belül be tudok érni a központba. 

 

Mindenesetre köszönöm a megerősítést ezzel a szállással kapcsolatban, mert amúgy ár/értékben remeknek tűnik (kissé leharcolt koleszos modell, de jó helyen), szóval adok még 1-2 napot, aztán lefoglalom ezt, ha nem találok megfelelőbbet.

Előzmény: vélemény (27257)
vélemény Creative Commons License 2020.01.06 -1 0 27257

Nekem még autóm sincs, nem vagyok szakértő.  De pl mi lenne, ha a kocsit a városon kívül hagynád és valahol a városközpont közvetlen közelében szállnátok meg. A római tartózkodás alatt úgysem használjátok.

Előzmény: Losicica (27256)
Losicica Creative Commons License 2020.01.06 0 0 27256

Egy sarokra - bő 200 méter - van valami MEA metróvonal megállójától. 10 percet ír pl Vatikánra, 30-40-et a Colosseumra. Ezzel nincs is baj, az a gondom, hogy ha nem férek be a privát parkolóba, akkor jól megjárom :(

Ezért keresnék akár kintebbit is, aminek még jó közlekedése van, de parkolásilag biztonságasabban megoldható. Az utcán nem merem hagyni :( 

Előzmény: Paater Altenburg (27255)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!