Keresés

Részletes keresés

komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.01 0 0 11477

Ebben a helyzetben egy olyan szituáció mint pld. a magyar utcanévtáblák leverése, közönyt vagy egyenesen szimpátiát vált ki az elnyomott románok iránt a gyűlölt magyarokkal szemben.

 

Na de melyik NAGYHATALOM áll a mi pártunkon ezekben az ügyekben? Anélkül nehéz bármit is elérni.

Erről beszélek már jóideje: a magyar külügy nem hogy semmit nem tesz az ügyben, de még védhatalmat vagy támogatót sem keres.

A románoknak azért lett hirtelen nagy a pofája, mert most van lehetőség Moldávia megszerzésére, ami az USA-nak fontos. És a román titkosszolgálatok most nagyon kellenek az amerikaiaknak, mint segítség. Tudják, ha bármit tesznek, az amerikaiak a hónuk alá nyúlnak.

 

 

 

A románok egész oldalas Time reklámokkal terjesztették a kamu propagandát az első pillanattól kezdve. Ezzel szemben az üggyel 70 éve nem foglalkozik a magyar vezetés

 

Foglalkozott a vezetés a 80-as évek közepétől nagyon intenzíven. Sikerült is nyugaton lejáratni a románokat. Egészen eddig.

https://www.youtube.com/watch?v=-fQUPslauhA

Előzmény: Laja73 (11472)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.01 0 0 11476

Akkor beteszem a teljes hozzászólást a te álláspontoddal ismét

_________________________________________________________________________________

De tudod bolsikám, a nemzeti érdekű politizálás röviden és tömören azt jelenti, hogy a hazád és a nemzeted érdekeit véded.

 

Akkor van nálad némi képzavar.

Sobieski János lengyel királyt hová sorolod?

Gusztáv Adolf svéd királlyal mi a helyzet?

Mussolini hová sorolandó?

Lee tábornok milyen hazát védett?

________________________________________________________________________________

 

Akkor a kérdés a te szintedre konvertálva, hogy megértsd:

a fenti 4 személy hol védte a hazája érdekét, amikor hazájuk területén kívül harcolt vagy küldött sereget?

Előzmény: barkasarja (11471)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.01 0 0 11475

"Az Úz-völgyben is az asztalra csaptunk? Vagy tudomásul vettük?"

 

Nem csaptunk az asztalra, csak tájékoztattuk a román fele, vés világossá tettük számára a magyar álláspontot, amit korhű dolkumentumokkal is alátámasztottuk, és amiket átadtunk a román félnek is. Mindenesetre, ahogy ismeri az ember a románokat, nagy valószínűséggel nem fogadják el a tényeket, és a rájuk jellemző jellemtelenséggel, hazug vádakkal illeti a magyar tárgyaló felet, mint azt az alábbi link is igazolja...

 

https://www.erdely.ma/ferditessel-vadoljak-a-magyar-felet-egyeztetes-az-uzvolgyi-sirkertrol/

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11468)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.01 0 0 11473

"És szerinted ez kit fog érdekelni külföldön?"

 

Nem az a lényeg, hogy kit fog érdekelni, hanem az, hogy a magyar kormány végre megkezdené a tájékoztatást az elnyomott magyar kisebbség helyzetéről.

A románok, és a többi szoszédunk sem törődött vele, hogy érdekel-e bárkit is a propagandájuk, az volt a lényeg, hogy ők terjeszthetik a hazugságaikat, sőt, fizetség ellenében még az olyan neves napilap is, mint a New York Times, hajlandó bármit leközölni...   

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11466)
Laja73 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 11472

Nem feltétlenül az a lényeg, hanem a mellékhatások. Jelenleg mindenkit azt hiszi (már akit egyáltalán érdekel), hogy Erdély korábban Románia része volt, ott 90%-os román többség volt és az I.VH után népszavazással került vissza Romániához egy pár évtizedig fennálló birodalomtól.

 

Ebben a helyzetben egy olyan szituáció mint pld. a magyar utcanévtáblák leverése, közönyt vagy egyenesen szimpátiát vált ki az elnyomott románok iránt a gyűlölt magyarokkal szemben.

 

Nagyon fontos az egyensúly. A románok egész oldalas Time reklámokkal terjesztették a kamu propagandát az első pillanattól kezdve. Ezzel szemben az üggyel 70 éve nem foglalkozik a magyar vezetés. Lehet, hogy ettől Erdély nem tér haza de nem a magyar miniszterelnök lesz "nacionalista" ha számon kéri a román fasizmust. 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11466)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.01 0 0 11471

Nem tudok róla, hogy az általad említett történelmi személyek leszereltették volna a hadseregüket, vagy ilyen parancsot kaptak volna a kormányaiktól, ha az ellenség megtámadja a hazájukat. Ezért nem is értem, hogy mit akartál bizonyítani velük? Ha esetleg a fejedben uralkodó zavarosságot, akkor az sikerült... :)

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11447)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.07.01 -5 0 11470
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11469

Nekem egyáltalán nem úgy tűnik, hogy az asztalra csaptunk volna az Úz-völgyi incidens után, és ez baj, mert a románok egyre inkább vérszemet kapnak a gyengeségünket, bénázásainkat látva.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11468)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 1 11468

Vagy mástól várjuk netán, hogy helyettünk cselekedjen?

 

Az Úz-völgyben is az asztalra csaptunk? Vagy tudomásul vettük?

Előzmény: egy hazafi (11467)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11467

Érdekes, a cseh-román-szerb bandának a propagandájával sikerült a magyarság ellen hangolnia a nyugatiakat a múlt század elején és többek között ebből lett Trianon - legalábbis ezt állítják sokan.

Akkor most honnan veszed, hogy ha mi csinálnánk így, akkor ez senkit nem érdekelne?

Persze lehet a homokba dugni a fejünket, de akkor a büdös életbe nem fog a külföld a mi bajainkról értesülni.

Az kéne már, hogy jól és feltűnően az asztalra csapjunk az elszakított nemzetrészeink megvédése érdekében. Vagy mástól várjuk netán, hogy helyettünk cselekedjen?

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11466)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 1 11466

a magyar országegyesítési propagandaminisztériumnak többek között ezt kellene nyomatnia külföldön

 

És szerinted ez kit fog érdekelni külföldön?

A jogos székely autonómia követelést melyik ország támogatja Mo.-on kívül?

És vajon miért nincs támogatás?

Előzmény: egy hazafi (11465)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11465

Harry Hill Bandholtz: Napló nem diplomata módra - román megszállás Magyarországon c. könyvében le van írva, miket műveltek az oláhok 1919-ben.

Biztosan létezik angolul is, úgyhogy a magyar országegyesítési propagandaminisztériumnak többek között ezt kellene nyomatnia külföldön. Ja, hogy nincs olyan minisztériumunk... hát az nagy baj, mert akkor nem mi a románokat, hanem változatlanul ők minket mocskolnak be a világ szemében. :-(

komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 1 11464

http://www.archivnet.hu/atrocitasok-bekes-es-csongrad-megyeben-a-roman-megszallas-idejen-1919-1920

 

Az összegyűjtött holmit azután vasúton szállították Románia felé. Erről számolt be Harry Hill Bandholtz[20] ezredes, a Budapestre rendelt amerikai katonai misszió vezetője 1919. szeptember 7-i vidéki útja során: „tegnap este Kelet-Magyarországon átutazva nagyszámú megrakott vasúti kocsit láttunk, amelyek mindegyike Romániába tartott.”[21] A gépek begyűjtése után a haszonállatok következtek. Elhajtották az ökröket, szarvasmarhákat, lovakat és juhokat. Békés településén két alkalommal tartottak lósorozást. A községből a megszállók 160 lovat vittek el, melyekért értéktelen bonokkal[22] fizettek. Orosházán az 1914-es lóösszeírás alkalmával 1910 állatot regisztráltak, ezzel szemben 1920-ban mindössze 731 lovat számoltak össze, vagyis a település elveszítette lóállományának több mint 62%-át. Nagyjából ez a veszteségi arány a többi haszonállat esetében is. Csongrádon a lovak száma a felére, a sertés- és a szarvasmarha-állomány a tizedére apadt. A megszállók – ha fizettek is a rekvirálások során – jóval áron alul értékelték az állatokat és a gabonát. Mezőhegyesről különösen sokat raboltak. A településről szerelték fel az Erdélyben és a Bánságban felállított román állami gazdaságokat. Összesen 9537 állatot hajtottak innen el, a műhelyek teljes felszerelését, a terménykészletet és a vadállományt is pusztították.[23] A román katonák a szállásaikként használt épületeket sem kímélték, az összeírások különféle rongálásokról is beszámolnak. Az Orosházi Kaszinó helyiségeiből a bútorok, képek, könyvek többsége, az összes írógép és telefonkészülék eltűnt. Fekhelyeiket részben eltüzelték, részben ládákat ácsoltak belőlük.

lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 -1 0 11463

te nagyon tudsz      KOSZONOM

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11462)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 1 11462

https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/szomoru_multidezes_-_a_romanok_elkoltoztettek_az_agyugyarat_gyorbol_-_video_fotok/2536291/

 

Az Antant 1919 augusztusa előtt sem járult hozzá, hogy a románok nyugati irányba elhagyják a magyar fővárost. Az amerikai-francia-angol-olasz tiszteket tömörítő katonai bizottság többszöri, egyre erélyesebb felszólítása ellenére sem voltak hajlandók mozdulni a románok a folyók városából. A helyzet odáig fajult, hogy október 3-án a románokat kötelezték arra: vonuljanak ki Győrből. A román tisztek érezték, hogy a nagyhatalmak türelme elfogyott. A Városházán bejelentették, hogy október 4-én kiürítik Győrt.

"Amilyen váratlanul tűntek fel, ugyanolyan gyorsan, egyetlen nap alatt távoztak a románok a városból. A tüzérség és a gyalogság kelt útra először, végül a lovasság. A városháza előtt búcsúbeszédek is elhangoztak. Cinikusan a románok megköszönték a győriek pozitív hozzáállását és úgy köszöntek el, mintha békét és nyugalmat hozták volna a városba a tanácsköztársaság bukása után. Mélyen hallgattak arról, hogy a polgári otthonokból képeket, faliórákat is eltulajdonítottak. Időközben Hegyeshalom felől megérkezett a nemzeti hadsereg. Az, amelynek élén novemberben Horthy bevonult Budapestre. Antant követelmény volt, hogy vonuló magyar haderő és hátráló románok között mindig legyen legalább 5 km távolság" - zárta szavait a megyei levéltár történésze.

Előzmény: lingellotgifridaz (11454)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11461

az is jo csak artson   en igy vagyok vele   az en majam     hagy tegyem tonkre 96 eves koromig  nem akarok en maj donor lenni

Előzmény: Laja73 (11460)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11460

Sört meg valami női frizzante szar

Előzmény: lingellotgifridaz (11458)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11459

en megyek alkoholizalni egy iciri picirit   mert jot irtal

Előzmény: lingellotgifridaz (11458)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11458

mar megint igazad van   mit iszol   

Előzmény: Laja73 (11457)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11457

Önként a román sehonnan nem vonul ki. Fajtájából adódik. Született putris tolvaj, ha a franciák azt mondják nekik, Lisszabonig mehetnek fosztogatni, akkor elindulnak. Embernek szinte nem is nevezhetők. A patkány kb. passzol. Rákos daganat.

Előzmény: lingellotgifridaz (11454)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11456

azt hiszem el kell mennem varpalotara a trianon muzeumba hogy kerdeseimre valaszt kapjak   csak ne lenne kani-kula

Előzmény: lingellotgifridaz (11455)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11455

no es veszprem esete is izgat     ugyanis oda is lopni mentek

Előzmény: lingellotgifridaz (11454)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11454

nekem az meseld el mikor MENTEK be gyorbe a romanok es mikor jottek ki es miert ?

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11452)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11453

Oszt ez hogy jön ide? 1920. Június 4.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11452)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11452

Oszt' tudod-e, a románok miért vonultak ki Budapestről?

Mert nem teljesen önként, azt remélem sejted.....

Előzmény: Laja73 (11450)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11451

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen." - áll a parlamenti jegyzőkönyvben

Laja73 Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11450

Újabb felvilágosult, európai, haladó szellemű ötlet patkányországból

 

Megünnepeltetnék velünk a trianoni békediktátum aláírásának napját 

lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11449

nagyon degeneralt misikarolyi es legalabb annyira degeneralt kunbela is harcolhatott volna   de misi leszerelt beluska meg hol le hol felszerelt hiszen neki es csurhejenek egy budapesti tanacskoztarsasag is eleg lett volna

Előzmény: lingellotgifridaz (11448)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11448

MR Lee a szeparatista deli usa-t  mig  mint MR wushington rabszolgatarto 13 state-bol allo HAZAT VEDETT   SIKERESEN   mondjuk lee nem volt sikeres hiszen a del bekrepalt

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11447)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11447

De tudod bolsikám, a nemzeti érdekű politizálás röviden és tömören azt jelenti, hogy a hazád és a nemzeted érdekeit véded.

 

Akkor van nálad némi képzavar.

Sobieski János lengyel királyt hová sorolod?

Gusztáv Adolf svéd királlyal mi a helyzet?

Mussolini hová sorolandó?

Lee tábornok milyen hazát védett?

Előzmény: barkasarja (11446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!