Keresés

Részletes keresés

Moka25 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 115
Sziasztok,

hátha vki ilyet keres: nálunk már csak a helyet foglalja egy kerekeken guruló fiókos konténer. Legfelső fiók teljesen lapos, de nagyon praktikus kis fakkokra van osztva, és rengeteg apróság belefér; középső sima fiók; legalsó magas, szövet irattartós. Zárható is, ugyan kulcs nincs már hozzá, perpill pénzérmével remekül nyitható/csukható. (Ki is lehetne cserélni a zárat, nekünk erre nem volt igényünk.) Továbbá egyik alsó sarkán picit le van pattanva a furnér. Kérésre mérek, alapesetben Bp. XX. ker.-ben található. (Ha vkit érdekel, inkább itt a fórumon jelezze, leveleket ritkábban nézem!)
orca75 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 114

Én elmennék érte.

Küldj kérlek egy emilt a nevem alatti címre a telefonszámoddal.

Köszönettel: orca

Előzmény: Mikolt (113)
Mikolt Creative Commons License 2008.10.22 0 0 113
lenne nalam egy hasznalt, de jo allapotu babakocsi, egy ujszulott hordozo es egy nagyon hasznalt testverkocsi, amik foglaljak a helyet. lelohelye Budapest belvarosa (Nyugati-Jaszai), elvinni sajnos sehova nem tudom.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.22 0 0 112

Egy kis kiegészítést fűznék hozzá ehhez a hozzászóláshoz, mint a Felajánlások (Segíteni kéne),... karitatív csapat egyik alapító tagja.

 

A csapatunknál jelenleg csupán két helyszínen Budaörsön és a Tiszazugban Szelevényen folyik gépösszeszerelés többnyire. A Budaörsi szereléshez szükséges anyagok odaszállítása többnyire megoldott, bár a Dunántúltol felajánlott dolgok oda se jutnak el mindíg zökkenőmentesen. A legnagyobb problémát itt nálam a Szelevényi alkatrészellátás okozza. Mi elég távol esünk Bp-töl, 1-2 alkatrésszel nem éri meg lejönni hozzánk, de alkalmanként sincs ingyenes szállítási lehetőségünk,. mert eléggé kívül esünk a redszeresen használt útvonalaktol.

 

A fentieket figyelembevéve az alábbiakban várnánk segítséget:

 

1./ Nagyon örülnénk, ha az ország más területeiröl is jelentkeznének olyan személyek akik önzetlenül tudnának segíteni a rászorulók számítógéphez juttatásában, de ehhez rengeteg szabadidőre és főleg szakmai hozzáértésre van szükség. Természetesen mi a csapatbol ( a jelentkező is csapattaggá válik) minden segítséget megadunk részére ezirányú ténykedéséhez, amennyiben bizonyítja, hogy elhatározása komoly és nem csak pillanatnyi fellángolás. Sajnos ezirányú tapasztalatokban bővelkedünk.

 

2./ Alkatrész szállítás és összegyüjtés.

 A felajánlások zömével Bp-röl és a Dunántúlrol (ki érti ezt) érkezik. A Dunántúlrol felajánlott hw elemek szállítása még csak megoldott, igaz az sem tökéletes, így ott is elkelne némi besegítés. A jelentősebb mennyiségő felajánlás Bp-röl érkezik. Ezen felajánlásokkal egyenként egyáltalán nem érnék meg, hogy valaki lehozza ide Szelevénybe, azt előbb ott Bp-n kellene összegyüjteni. Erre a munkára is szívesen látnánk jelentkező segítőt(ket). Az így összegyüjtött hw elemeket ezután viszont valahogy le kellene juttatni hozzánk. Erre a feladatra is szívesen látnánk jelentkező segítőket, akár csak alkalmanként is.

 

3./ Természetesen a továbbiakban is szívesen fogadjuk - hiszen ezzel tudunk mi is segíteni - a megunt, feleslegessé vált, de még használható számítógépes alkatrészeket, komplett gépeket és kiegészítőket.
Itt azért megjegyezném, hogy túl régi és elavult, valamint selejtes nem működő anyagokat kérem ne ajánljanak fel. Sajnos elég sokan hiszik azt rólunk, hogy mi egy veszélyeshulladék megsemmisítők vagyunk, így nekünk minden ócskaságot, tönkrement cuccot ide lehet adni. Ezzel nagyban hátráltatják a hatékony munkánkat. A régi elavult eszközöket már mi sem tudjuk kinek átadni, a selejtes alkatrészek (melyeket előbb nekünk ki kell válogatnunk a jóbol) viszont nálunk is veszélyes hulladékok és azokat nekünk is úgy kell kezelni.

A csapatunk munkájárol, célkitűzéseinkröl bővebben honlapunkon (amely jelenleg kapacitás hiányában ugyancsak gyengélkedik) a www.felajanlasok.hu oldalon, napi tevékenységünkröl, gondjainkrol, bajainkrol pedig a HWSW fórumán (aktuális oldal: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=133647&st=1500#entry5716072 ) lehet bővebben tájékozódni.

Előzmény: krinyi (111)
krinyi Creative Commons License 2008.10.20 0 0 111

Írtam nektek a számítógépes adomáyról. Nos, a csapat, akitől kaptuk, használt gépalkatrészekből állít össze működő számítógépeket, amelyeket aztán olyan emberkéknek adnak, akik egyébként valószínűleg nem jutnának hozzá.

A csapat tagjai az országban szerte élnek és egyik gondot az okozza, hogy nehéz eljuttatni az alkatrészeket egymáshoz. Éppen ezért keresnek olyan megbízható embereket, akik gyakran autóznak az országon belül és időnként elvállalnák, hogy az útjukba eső települések között ilyet szállítsanak. (Huhh, remélem, érthetően fogalmaztam)

Itt a fórumuk, ahol fellelhetőek:

 

Fórum
krinyi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 110

Úgy láttam, a bp-i fórumon utazóágyat kínálnak!

 

Ágy
orca75 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 109

Nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást.

Még ma regisztrálok a honlapon.

Köszönöm a segítségedet!

Előzmény: Törölt nick (108)
orca75 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 107

Bocs, az előzőből kimaradt.

Csak a használható állapot a lényeg a "motyónál", nem kell hogy értéket képviseljen. Ott úgysem az a fontos. Ha rácsörögtök a megadott telefonszámora akkor azon a településen lakó elmegy érte.

Előzmény: orca75 (106)
orca75 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 106

Sziasztok!

Új vagyok itt, ezért bemutatkoznék: Tálas Tamás vagyok, de a jóembereknek csak: orca.

Barátommal, Kóris Isvánnal írtunk egy könyvet "A Danuvia motorkerékpárok története" címmel, melynek bevételéből a girincsi Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthonban tanuló értelmileg akadályozott gyermekeket támogatjuk. Ezen felül a Pannónia MGTSZ (Magyar Gépjárművek Túra Szakosztálya) segítségével gyűjtünk részükre használt játékokat, ruhaneműt, cipőt, könyveket. Szeptember 13-án már vittünk is egy teherautónyi cók-mókot nekik, megspékelve egy kis motoroztatással.

Erről egy részlet:

 

"

 

- 03:00-kor indultam a megpakolt teherautóval a Fóti Gyulához, 04:00-re oda is értem.

Fullon volt a teherrautó, egyszer át is kellett rendeznem, mert nem fért már fel a Danuvia motorom, pedig az is fontos szerepet szántam aznapra.

Tehát megérkeztem a Gyulához, majd egy kávé és az ő P12-esének platóra történő felszuszakolása után irány Girincs. Girincs Tiszaújvárostól 8 km-re található, és látogatásunk célja, az ott található Diákotthonban élő gyermekeknek összegyűjtött játékok átadása és ezzel együtt a "megmotoroztatásuk" volt. Kb. 8:30 körül értünk oda, az Intézmény és az annak fenntartásához besegítő Alapítvány vezetője (két nagyon kedves, hivatásának élő hölgy) fogadott minket. Az ismerkedés alatt elfogyasztott reggeli után lepakoltuk a teherautót, amiben már a gyerekek is segítettek. Ezután míg ők az ebédlőben maradtak, addig Gyulával levettük a motorokat is és hadrendbe állítottuk. :-)))

Ezután bementünk mi is az étkezőbe, ahol a bemutattak minket a gyerekeknek és azt is mondták nekik, hogy mi hoztuk el nekik a barátaink által küldött ajándékokat (játékokat, ruhaneműt,könyveket,stb.), és hogy elhoztuk a motorjainkat is hogy tehessünk velük a nyergében a gyerekekkel néhány kört. Nagy tetszés fogadta az ötletet, mi pedig kisiettünk a teremből, hogy mire kijönnek ők is már üzemeljenek a vasak. Kis melegítés, közben pedig a játékszabályok elmondása következett. Nem megyünk gyorsan (második fokozat, kanyarokban az alacsony sebesség miatt szükséges kupplungcsúsztatással), ettől függetlenül csak becsatolt bukósisakot viselő ülhet mögénk. Az utas lába a lábtartón, és kapaszkodik erősen belénk. Ez talán még csak tovább fokozta ez érdeklődést és a lelkesedést részükről. Úgy érezhették, hogy ez nem egy szimpla "hoztunk nektek valamit, örüljetek neki, na csáó" típusú látogatás, hanem valami egészen más. Kb 1.5 órán keresztül tartó körözés kezdődött a parkban. Az első körök voltak a legnehezebbek, mert bár lelkileg igyekeztünk felkészülni arra hogy beteg gyermekekkel fogunk találkozni, addig könnyebb tartania magát az embernek amíg nincs közvetlen kontaktus. De amint elindultunk a motorokkal, és kitört belőlük vagy egy gyermeki kacaj, vagy egy "húdejó" felkiáltás, rögtön a Mennyországban éreztük mi is magunkat. Nem akarok szentimentális baromságokkal terhelni senkit, de olyan érzés volt, mintha simogatnák az ember lelkét.

Leírhatatlan, ezt mindenkinek át kellene élnie, és talán másképpen látna sokmindent a világból!!!

De vissza a bulira!

A gyerekek végig nagyon élvezték a programot, nem egy mindennapos élmény volt nekik sem. Sokan többször is jöttek, mi pedig nagyon örültünk ennek. Szerencsére paripáink is jól torelálták az eseményt, egy köhögés sem volt részükről.

Hiába na, mindig mondták nekem hogy a magyar motoroknak lelke van, most itt jól bizonyították.

A motorozás után megmutatták nekünk a Döry-kastélyt, amiben is működik az Intézmény. Gyula pedig a vendégkönyvben is elhelyezett méltató sorokat.

Köszönjük minden barátunknak hogy segítettek nekünk a cél elérésében és ezáltal a gyerekek örömében. Akár ajándékokkal, akár felajánlásokkal.

Nélkülük, ha sikerült volna is, biztosan sokkal szegényebbre, fakóbbra, mint amit ezek a gyerekek jogosan megérdemelnének.

 

Karácsony előtt még szeretnénk újra ellátogatni Girincsre egy újabb teheratónyi meglepetéssel. Aki úgy érzi szeretne és tud segíteni, hívjon bennünket!

 

Debrecen: Kóris István 20/395-2333

                  Fóti Gyula 20/342-1373 (Pannónia MGTSZ)

Budapest: Tálas Tamás 30/930-3663

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

 

krinyi Creative Commons License 2008.10.15 0 0 105

Derszu, írtam mélt!!! A lényeg: kapott a család számítógépet és nagyon boldogok!!!! Köszönjük a segítségedet!

Ha vkit érdekel, ki kapta és honnan, a linken, a lap alján megnézheti!

 

Számítógép

 

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (103)
krinyi Creative Commons License 2008.10.06 0 0 104

Köszönöm szépen még egyszer! Láttam! Majd megírom, hogyan sikerült a dolog :)

Előzmény: Törölt nick (103)
krinyi Creative Commons License 2008.10.06 0 0 102

Kedves Derszu!

 

Nagyon-nagyon örülnék, ha feltennéd a kérést, én csak este jutok oda, hogy megnézzem, hogyan is működik a reg. Köszönöm előre is!!!

Előzmény: Törölt nick (101)
krinyi Creative Commons License 2008.10.06 0 0 100

Most egy nagyot kérnék... Hátha valaki tudna segíteni.

Egy 5 gyermekes családnak (apa neveli az 5 csodaszép gyerkőcöt, az anyuka nemrég hunyt el) szeretnék kérni egy használható (elsősorban játékra), másnak már feleslegessé vált számítógépet (monitorral, meg ami kell hozzá).

kismica Creative Commons License 2008.10.03 0 0 99
Most olvasom, h Funyiraséknak nagy gond van, jobbulast és kitartás, nincs nehezebb dolog a beteg gyereknél...
kismica Creative Commons License 2008.10.03 0 0 98

A Vatera indulásától eladok ott, az évek alatt 2 vevőm volt, aki kukacoskodott és 1x tünt el a postán cucc. A gyerekeim ágya, babakocsijai, ruhái, játékai nagy része így lett és így kelt útra, ezeken túl polcok, műszaki dolgaink stb.

Én sem pártolom az utánvétet, többek között azért sem, mert álbiztonságot ad: simán lehet benne bármi, csak azután derül ki, mi van a dobozban, mikor már fizettem... Szóval a nem személyes eladásnak mindenképp van kockázata, mindkét fél számára.

Előzmény: Törölt nick (95)
páncél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 97
Írtam neked a feleslegesben:)
Előzmény: krinyi (96)
krinyi Creative Commons License 2008.10.03 0 0 96
Én is rendeltem már a gyerekholmison is meg a licitálós oldalakon is: az első pár ügylet után világossá vált számomra, hogy így szokás, hogy először utalom a pénzt, utána jön a csomag. Szerencsére még mindig bejött a bizalom.
Előzmény: Törölt nick (95)
kismica Creative Commons License 2008.10.03 0 0 94
Én szép lassan "lazultam el", mert nekem is sokan küldték korábban és mert kisgyerekek mellett nem minden nap jutok el a postára, nem szeretem, mikor nekem már utaltak, de betegség/időjárás/stb. miatt várnia kell rám, így, ha összegyűlik több postázandó, akkor küldöm. És alapvetően szomorú vagyok, h ez a bizalmi lánc most megtörik, de kétségtelen, h a Te módszered tiszta, visszatérek én is hozzá, a többi a modik dolga lesz.
Előzmény: Törölt nick (91)
kismica Creative Commons License 2008.10.03 0 0 93
Funyiras, nem akarok türelmetlennek tűnni és megértem a gondjaidat is, de 3 hete várom, hogy fizess. Többen írtak privátban, h nekik sem fizettél, az iwiw-en olvasom, hogy épp autót akartok venni... Tudom, h jó helyre kerültek a ruhák, szeretném, ha nem lenne emiatt rossz szájízünk egyikőnknek sem...
Előzmény: funyiras (89)
martinaa Creative Commons License 2008.10.03 0 0 92
Egy doboz (bontatlan) Milumil HA start újszülött tápszer SOS ingyen átadó, október 10-én jár le!!! Sajnos csak most találtam meg a szekrényben. Ide írjon, aki kéri, átvehető a XI. kerület környékén
Pogiii Creative Commons License 2008.10.01 0 0 90
Szia! Nekem is erre a hétre ígérted, kérlek, h siess, pénteken tudom utoljára átváltani Euróra, szombaton költözünk!!!! Köszi!
Előzmény: funyiras (89)
funyiras Creative Commons License 2008.10.01 0 0 89

Szia!

Kismica megy !

Előzmény: kismica (88)
kismica Creative Commons License 2008.10.01 0 0 88
Funyiras, akkor ezen a héten várom a pénzt.
Előzmény: funyiras (79)
kustrae Creative Commons License 2008.09.30 0 0 87
Nem mindegy,mert tényleg nem tudtam,hogyan kell ilyen nehéz cuccot postázni.Annyiból mégis mindegy,hogy akadt jelentkező itt,helyben.Egy középiskola könyvtára...
Előzmény: nika750 (85)
sziszi5 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 86

Sziasztok!

Gyerekruhákat szeretnék kérni 11 éves fiúnak 146-os méret,7 éves kislánynak 122-es méret és 1 éves iker kisfiúknak 80-as méret.

Köszönjük előre is!

nika750 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 85
Köszi a figyelmeztetést,de úgyis mindegy:-)
Előzmény: helego (84)
helego Creative Commons License 2008.09.28 0 0 84
20 kg-ig lehet feladni, az mind 830 ft....
Előzmény: nika750 (82)
nika750 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 83
Szia!Még az előzőből lemaradt,hogy a postaköltséget akár előre is utalnám vagyis nem kellene amiatt aggódni,hogy nem érne oda a pénz:-)Kellemes hétvégét!Nika
Előzmény: kustrae (76)
nika750 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 82
Szia!Dobozban gondolnánk a postát:-).Én úgy tudom kilótól független a postaköltsége.Csak persze tudom,hogy Neked mégis nagy gondot okozna mert azért dobozolni kell és a postára is el kell valahogy juttatdnod.Látod ez a vidékiek pechje.Azért örültem volna a könyveknek:-(((((Üdv.Nika
Előzmény: kustrae (76)
krinyi Creative Commons License 2008.09.27 0 0 81

Szeretném megköszönni, akik elkülték a feleslegessé vált baba-és gyerekruháit a címemre! A linken megnézheti, akit érdekel, hogy a ruhácskák egy része hogyan jutott el új tulajdonosához:

 

Babaruhák

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!