Egy másik topicban felmerült, hogy nem kéne a Sátánt megtisztelni azzal, hogy nagybetüvel írjuk a nevét. Ott eléggé elharapózott a vita, úgyhogy gondoltam megkímélem azt a topicot a további OFFolástól.
Nem azért nyitotta a topikot, mert utazik Rád, hanem mert: a) nem akarta abban a topikban tárgyalni a témát, b) kíváncsi volt, hogy mások mit gondolnak a témáról.
Szerintem nincs Veled baja, és neki sincs baja - úgy általában -, csak pörög, és ami téma megtetszik neki, arról indít egy topikot.
Az attól függ. "Az ördög tudja" vagy "az isten tudja" kicsi. De amikor konkrétan arról az egy bizonyos személyről beszélsz, akkor már mindkettő kezdőbetű nagy.
Mag amikor az arlói plébános kiírta a templom kapujára, hogy "Kedves hívek! A szentmmise elmarad. Sátán vagyok." :))))) (Sáta a szomszédos falu.)
Egyébként legjobb tudásom szerint a (héber) szó jelentése: vádló (tkp. államügyész). Mint ilyet, lehetne kisbetűvel is írni. Az ördögöt sem írom naggyal.
hm.... Nem gondolom ödönke, hogy nálam van valami hiba !
Amit az ún. király követel (az állam ahol élek) azokat megtartom ahogyan illik.
Amúgy nem sátáni ahogyan következtetsz egy kisbetűs írásból és már is ezekkel vádolsz ???
Hogyan lehet a szellem nyelvén írni ama sátánt ???
Amúgy meg miért kéne komunikálnom pl. egy boltban !
Fogom leveszem a polcról, berakom a kosárba, odamegyek a pénztárhoz, azt megnézem a végösszeget !
Biza ez így működik a világ minden boltjában Nálam !
No persze ha héberül írnék (amit ugyi nem tudok) akkó mégjobban tudnénk cseverészni mi !
De ama kerubot, meg juszt se írom nagybetűvel, mert annak adósa biza még ezzel sem vagyok !
Mé bököm én a csőrödet ??? nem vagy te egy kicsit úm. frusztrált ???
ui:Része vagyok a világnak, csak egyes dolgokat ,nem úgyan látok, mint te ! Közel sem biztos ,hogy te látod jobban ! Tudnék kényes kérdést feltenni, de nem teszem, mert ad1 semmi közöm hozzá, ad2 nem akarlak úm. megtaposni !
A legtöbb helyen nagybetűvel írják, mivel személynév. Ezzel együtt le kell szögeznem azt, amire rámutatok, és a síkra is kiszállok érte és miatta, hogy sem "kisbetüvel", sem "nagybetüvel" nem lehet írni, mert a betű az hosszú ű betűvel írandó. ;-)
sátán mint személy nem létezik...., ám a kereszténység megalkotta karakterét..., így nemcsak felekezeti isteneket gyártott, hanem felekezeti mumusokat is, hogy félelmet keltsen...., hát féljen is......
"Én nem e-világból való vagyok ! ( Te meg ezekszerint nagyonis) Nem érdekel a világi helyesírás !!!"
Akkor a mondatokat mért kezded nagybetüvel? Netán a mondatot is megtiszteled? Vagy mégiscsak betartod a szabályokat? Illetve azokat, amelyeket kimazsolázol magadnak?
"Én nem e-világból való vagyok ! ( Te meg ezekszerint nagyonis) Nem érdekel a világi helyesírás !!!"
Akkor adót se fizessél, meg ne is beszélj magyarul, se ne írjál ezen a földi magyar nyelven. Kommunikálj a szellem nyelvén. De akkor is, amikor a boltban vásárolsz.
Még Jézus is úgy volt itt a világban, hogy része lett a világnak. Adót fizetett, evett, izzadt, éhes volt satöbbi. Miért akarsz krisztusibb lenni Jézusnál?