Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 15
Ja. Mindenki hülye, csak te vagy repülő.
Előzmény: Via Galvani (13)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 14
Ha magyarul kell írni, akkor én kisbetűvel írom, mert az én vallásomban nem tulajdonnév, hanem köznév.
Via Galvani Creative Commons License 2008.03.06 0 0 13
Az isten nem érdemelte ki szakdolgozatával (teremtés) a nagybetűt. Konzulense (satan) sem. Tanár és diákja egyaránt dilettáns.
Don Vittorio Creative Commons License 2008.03.06 0 0 12
Nem azért nyitotta a topikot, mert utazik Rád, hanem mert:
a) nem akarta abban a topikban tárgyalni a témát,
b) kíváncsi volt, hogy mások mit gondolnak a témáról.

Szerintem nincs Veled baja, és neki sincs baja - úgy általában -, csak pörög, és ami téma megtetszik neki, arról indít egy topikot.
Előzmény: udvari (8)
miszne Creative Commons License 2008.03.06 0 0 11
sátán, mint elv - kis betűvel

ugyanez megszemélyesítve (vagy megszemélyesülve) :Sátán - nagy betűvel
Don Vittorio Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10
Az attól függ. "Az ördög tudja" vagy "az isten tudja" kicsi. De amikor konkrétan arról az egy bizonyos személyről beszélsz, akkor már mindkettő kezdőbetű nagy.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 9

Mag amikor az arlói plébános kiírta a templom kapujára, hogy "Kedves hívek! A szentmmise elmarad. Sátán vagyok." :))))) (Sáta a szomszédos falu.)

Egyébként legjobb tudásom szerint a (héber) szó jelentése: vádló (tkp. államügyész). Mint ilyet, lehetne kisbetűvel is írni. Az ördögöt sem írom naggyal.

udvari Creative Commons License 2008.03.06 0 0 8
Már mondtam, mit nem teszek meggyőződésből !

Annyira kiüti a biztit Nálad, hogy még topicot is nyitsz neki !

hm. Nagy baj van veled Ödönke, de ahhoz, meg semmi közöm !

Üdv !
Előzmény: Báthory Ödönke (2)
udvari Creative Commons License 2008.03.06 0 0 7
hm....
Nem gondolom ödönke, hogy nálam van valami hiba !

Amit az ún. király követel (az állam ahol élek) azokat megtartom ahogyan illik.

Amúgy nem sátáni ahogyan következtetsz egy kisbetűs írásból és már is ezekkel vádolsz ???

Hogyan lehet a szellem nyelvén írni ama sátánt ???

Amúgy meg miért kéne komunikálnom pl. egy boltban !

Fogom leveszem a polcról, berakom a kosárba, odamegyek a pénztárhoz, azt megnézem a végösszeget !

Biza ez így működik a világ minden boltjában Nálam !

No persze ha héberül írnék (amit ugyi nem tudok) akkó mégjobban tudnénk cseverészni mi !

De ama kerubot, meg juszt se írom nagybetűvel, mert annak adósa biza még ezzel sem vagyok !

Mé bököm én a csőrödet ??? nem vagy te egy kicsit úm. frusztrált ???

ui:Része vagyok a világnak, csak egyes dolgokat ,nem úgyan látok, mint te ! Közel sem biztos ,hogy te látod jobban ! Tudnék kényes kérdést feltenni, de nem teszem, mert ad1 semmi közöm hozzá, ad2 nem akarlak úm. megtaposni !

Üdv !
Előzmény: Báthory Ödönke (1)
Don Vittorio Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6
A legtöbb helyen nagybetűvel írják, mivel személynév. Ezzel együtt le kell szögeznem azt, amire rámutatok, és a síkra is kiszállok érte és miatta, hogy sem "kisbetüvel", sem "nagybetüvel" nem lehet írni, mert a betű az hosszú ű betűvel írandó. ;-)
Előzmény: Tafkó Birgut (0)
ösztöke Creative Commons License 2008.03.06 0 0 5

kissebb -> kisebb

bocsi

Előzmény: ösztöke (4)
ösztöke Creative Commons License 2008.03.06 0 0 4

Elkövettél egy hibát!

"sátánt" - már nem lehet kisbetűvel írni, mert úgy írtad.

Esetleg mégkissebbel pl.: sátán

:-)

Előzmény: Báthory Ödönke (2)
Paleokrites Creative Commons License 2008.03.06 0 0 3
sátán mint személy nem létezik...., ám a kereszténység megalkotta karakterét..., így nemcsak felekezeti isteneket gyártott, hanem felekezeti mumusokat is, hogy félelmet keltsen...., hát féljen is......
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.03.06 0 0 2
50447-re:

"Én nem e-világból való vagyok ! ( Te meg ezekszerint nagyonis) Nem érdekel a világi helyesírás !!!"

Akkor a mondatokat mért kezded nagybetüvel? Netán a mondatot is megtiszteled? Vagy mégiscsak betartod a szabályokat? Illetve azokat, amelyeket kimazsolázol magadnak?

b
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1
válasz a HGY topic 50446-hozzászólásra:

"Én nem e-világból való vagyok ! ( Te meg ezekszerint nagyonis) Nem érdekel a világi helyesírás !!!"

Akkor adót se fizessél, meg ne is beszélj magyarul, se ne írjál ezen a földi magyar nyelven. Kommunikálj a szellem nyelvén. De akkor is, amikor a boltban vásárolsz.

Még Jézus is úgy volt itt a világban, hogy része lett a világnak. Adót fizetett, evett, izzadt, éhes volt satöbbi. Miért akarsz krisztusibb lenni Jézusnál?

b
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.03.06 0 0 0
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.03.06 0 0 topiknyitó
Tehát mi a véleményetek? Kisbetüvel, vagy nagybetüvel kell írni? És miért? Sátán, vagy sátán?

b

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!