"...És,kéremszépen márcsak két versenyző maradt a pokol konyhájában!A fináléban:
vörös veréb és V4760 !!!
Mindkét versenyző keményen küzdött a mai megmérettetésig,de a döntőben ma egy különleges feladatot kap a múltkori nyertes:
-Egy ételkülönlegességgel kell meglepnie a versenytársát!
A menü szabadon választott,de speciálisnak kell lennie,hogy elbűvölje a csapattársát és magát,Gordon Ramsey-t is!
Tehát a "SÉF" mai ajánlata:
-Pizza V4760 módra, kétoldalon lyukasztott konzervkukoricából kiömlött,linóleumos ízesítéssel,keményítőben áztatott sajtreszelővel és tömbsajtból reszelt feltéttel,desszertként pedig rágott pizzafalatkák,szájüregből pottyantva!
Kezdetként,a pokol konyhájának nyitása előtt fel kell térképezni a konyhaszekrény adta lehetőségeket a konzervbontásra!Ügyelni kell,hogy a konzervnyitó kellően be legyen már járatva,új nyitóval meg sem szabad próbálkozni az álmoskönyvek szerint!
Tehát az öregebb (ám könnyebben fellelhető!) nyitószerkezettel egy megfelelő méretű lyukat szúrunk a doboz szélére,majd látva a reménytelenséget lefejtjük a konzervnyitót a dobozról,majd egy hirtelen,ám határozott mozdulattal megfordítjuk és a kétfenekű dob mintájára kétoldalt nyitható konzervdobozt hozunk létre.
Közben a linóleumra kicsordogáló kukoricalé ihlette gondolatokat hangformátummá alakítás után ne feledjük megosztani a szomszédokkal,ez később hasznos lehet...!Zárt ajtón keresztül történő kommunikációnál a gondolatok burjánzani kezdenek,amit szintén nem szabad véka alá rejteni!
Miután a segítség a könnyeivel küszködve,hangos-ám méltóságteljes- arckifejezésekkel megérkezett,hamarjában el kell kezdeni az élesztőt összeállítani,hiszen ez adja a feltétre az alapízt,amit eddig egyedülállóan a MESTER dolgozott ki!
Miután az élesztő elkészült,hagyjuk egy erre a célra több,mint tökéletes műanyag edényben és kezdődhet a feltét második,összetettebb része:
-a sajtreszelés!
Ehhez a művelethez egy jobb féle sajtreszelő és egy tömbsajt szükségeltetik.
A sajtot elkezdjük a sajtreszelővel reszelni,de nem szabad a tömböt felvágni,későbbi fölösleges mosogatásokat megelőzendő,egyben adja vissza leginkább az ízek efféle harmóniáját az étel!
Sajtreszelés közben figyelemmel kell lenni a konyha kellő tisztaságára és a korábban elhelyezett élesztő topográfiai helyére és,ha az élesztő kikerült a látókörből,akkor sem szabad pánikba esni,hanem lágy mozdulatokkal kell becserkészni a konyhát az élesztő felé!(eközben a sajtreszelés fortélyait nem szabad megszakítani!)
Ha megvan az élesztő,akkor fontos,hogy mértanilag pontosan az élesztős edény fölött álljunk,így kevesebb energiával lehet a sajtreszelőt az élesztőbe ejteni,aminek egyrészt ergonómiai (kevesebb kifröccsenés),másrészt financiális szempontból (elég csak egy adagot bekészíteni!) van jelentősége...!
Ha összeállt a feltétis,kezdhet sülni a főfogás,azaz a PIZZA!!!
Eddig talán Ramsey és vörös veréb is hanyattvágta magát az ámulattól,de nem szabad elfelejteni a desszertként feltálalandó pizzafalatokat sem!
A pizzát tálaljuk,kezdődik a zsűrizés,amit vörös veréb versenyző hajt végre!
Egyik csodálatból a másikba esve veréb versenyzőnk szóhoz sem jut,amit V4760 versenyzőnk is szájtátva fogad és észre sem veszi,hogy közben a szájából kihulló apró pizzafalatkák már el is készültek,amiket fondorlatos módon tálalt veréb elé!
Ramseynek nehéz lesz a választása a leendő éttermének a vezetéséhez főszakácsot választani,hiszen mindkét versenyző alaposan kitett magáért,de erről majd később tudósítjuk Önöket!"