Keresés

Részletes keresés

Aire Creative Commons License 2011.03.25 0 0 38999

Nem, a két mondatrész között nincs logikai kapocs, simán csak arra akartam célozni, hogy nem izgulok már ilyesmin :)))))))

Előzmény: stunc (38998)
stunc Creative Commons License 2011.03.25 0 0 38998

Drágám, nem átverni akartalak, félig-meddig komolyan írtam, amit írtam. De a logikádból kiindulva, ezek szerint nemsokára Gellért a kirakózással is eljut a non-stop üzemódba:D

Előzmény: Aire (38997)
Aire Creative Commons License 2011.03.25 0 0 38997

Nagyon kedves, és a szülőknek biztos hízelgő megközelítés az, hogy a gyerekem ha valamely feladattípus megoldásban konkrétan béna, akkor lehetséges, hogy zseni lesz :DDDDDDDD, de engem nehéz átverni... :)

Mindegy, azt már megemésztettem, hogy kirakózni nem tud, és nem is érdekli, szemben a kortársaival...de már ugye a későn kezdődő beszéde miatt is orvoshoz akart tuszkolni minket a család, aztán ma meg már örülök, ha végre este befogja a csipogóját :)

Előzmény: stunc (38996)
stunc Creative Commons License 2011.03.24 0 0 38996

Most eltöprengtem, hogy az ovis jelem, mármint az üveg vajon milyen aspektusból jellemző rám? Mert nagyivó azért nem vagyok:D

Ez a csigapödrős játék tök jóóó! Kösz a tippet:)

 

Aire: hát, Gellért tényleg másként játszik, emlékszem, a macis öltöztetőt is eredeti megközelítésben alkalmazta:) Mondjuk lehet, hogy egy igazi zseni a gyereked!

Előzmény: helego (38994)
Aire Creative Commons License 2011.03.24 0 0 38995

:DDDDDDDDDDDDDDD

Hát, igazán férfias egy pelussal tömött popó, nnna !!

Előzmény: helego (38994)
helego Creative Commons License 2011.03.24 0 0 38994

:))) csigafutam... 

így, hogy eszembe jutott holnap bevetem a csigacsoszogó versenyt előbb a betegekkel, aztán a gyerekeimmel :)  hurkapálcikára cérna, cérna végére kartonra rajzolt, kivágott csiga, aztán rajtra pödörni-pödörni a pálcikát, míg a csiga be nem ér a célba :)))

 

Nekem (a vallásos szemléletemet érzékeltetve:) ) harang volt a jelem. Nagyon tehetségtelen rajzoló voltam, még nagycsoportban is nehézkesen rajzoltam, de nagyon szerettem, mert olyan "komoly" jel :) a bölcsiben meg cseresznye, mint Zójának.

 

Zója mondta vmelyik nap, hogy a Hanna nem a barátnője, hogy is képzelem, hát ő még nem nő... így hát új fogalommal bővült a tár, nálunk van barátlány kategória.... :) különben is, ő nem lesz néni, ő NŐ lesz, ha megnő. Amúgy elnézve a habitusát, lehet, hogy tényleg...

(ja! a fiúk lényege pedig -mit szeretnek a fiúkon a csajok kategória- "a Krisztiánba vagyok szerelmes" miért épp a Krisztiánba? Olyan hisztis... "azért, mert neki van pelusa")

Előzmény: Aire (38993)
Aire Creative Commons License 2011.03.24 0 0 38993

Liza nagyon ügyes- a csomóért is, meg a csigafutamért is. Gellért összefog 3-4 csigát, nem azt amit dob, és még véletlenül sem egy kockányit lép velük. Ő nem szabálykövető... :) (abban igaza van, hogy gyorsan kell végezni, mert jön Lóci és lesöpri a táblát, szóval nálunk tényleg "futam")

Nekem is napocska volt a jelem :) Igen, ez a könyvkukac egy modernizált változat már. laptop :DDDD bár ne röhögjünk nagyon, ui. ezt nem is olyan nehéz behímezni, szóval ki tudja, tényleg.

Előzmény: stunc (38992)
stunc Creative Commons License 2011.03.24 0 0 38992

Halihó!

Már nem rémlik, ki ajánlotta a Csigafutam társasjátékot, de köszönet érte. Liza imádja, és tök jól lehet vele együtt is játszani, nincs balhé:)

 

Helego: könyvkukac jelről még nem is hallottam, de nagyon aranyos:) Nekem üveg volt a jelem az oviban, a hugomnak meg tű-cérna, hát, egyik sem egy nagy szám:D Bölcsis jelet Liza választhatott, nem tudom, oviban hogy lesz. (Most napocska a jele). Nemrég azzal viccelődtünk a kollégákkal, hogy a mai gyerekeknek már olyan jelek kellenének, mint laptop, okostelefon, stb.:)

 

Ja, képzeljétek, Liza tud csomót kötni. Duplát is. Kérdeztem, de nem tanították rá a bölcsiben, és én sem. Eszerint megfigyelte, és tudja. Viszont a színezés most elég gáz, mert nagyon mérges lesz magára, ha "kimegy a vonalon" a ceruza. Maximalista a gyerek...

Amanci Creative Commons License 2011.03.23 0 0 38991

Sziasztok!

 

Pusztán érdekesség, meg már mi is kiveséztük egy kicsit...

 

http://www.origo.hu/kotvefuzve/blog/20110321-a-bartos-erika-virus-miert-utaljak-a-szulok-az.html

csengevagyok Creative Commons License 2011.03.11 0 0 38990

Azota kicsit lecsillapodtunk, nem volt tobb baleset, R-t megnyugtattam. Apank szerint is le kell szidni, erre kerdeztem is h elert-e eddig barmit is nala szekalassal es szidassal, jobbanmondva volt-e mar olyan szitu amikor szidassal tobbet ert el mint egy sima magyarazattal es batoritassal? Megbeszeltuk h a legkozelebbi balesetnel ujra megtargyaljuk az ugyet.

 

A neni megkert h probaljam megbeszelni R-dal h szoljon nala is mikor kell vecezni (forog korbe de nem szol), ebben mondjuk igaza van. Itthon nagyon jol intezi az egesz temat, ugyhogy legalabb ez a szilard alap megvan.

helego Creative Commons License 2011.03.11 0 0 38989

Csatlakozom a többiekhez. Ha az én gyerekemet szidná le egy néni egy baleset miatt, és azt akarná, hogy én is ezt tegyem, helyből jelezném, hogy igencsak rosszul tette, az egységes vélemyénynek az kell, hogy legyen, hogy olyan véletlen, ami előfordulhat. Amennyiben a gyerek szorong amiatt, hogy a néni megszidja, ha bepisil/kakil, sürgesén elgondolkodnék azon, akarom-e odavinni a kölköt...  és ezzel nem azt akarom mondani, hogy figyelmen kívül kell hagyni, egy szobatiszta gyerek, ha visszaesik, az mindig jelent valamit, akár azt is, hogy az a környezet neki nem jó, de ezzel jelzi.

 

Zója jele az oviba könyvkukac lesz, és rendkívül büszke erre :))) (egy könyv, és benne vonalka)

Előzmény: csengevagyok (38983)
csengevagyok Creative Commons License 2011.03.09 0 0 38988

Koszi hogy megnyugtattatok. Tavaly is mindenki akkora ugyet csinalt a pelenkabol, a gyereknek nyilvan nem tetszett hogy stresszeljuk. Nem akarom hogy megint cirkusz legyen belole. Itthon altalaban velem vecezik, abszolut gond nelkul, kiveve az incidens ota kicsit kereti magat mert elibzonytalanodott.

caixa Creative Commons License 2011.03.09 0 0 38987

teljesen egyetértek stunccal

 

még kicsi a gyerek, bőven van ideje megbízhatóan szobatisztának lenni

Előzmény: stunc (38986)
stunc Creative Commons License 2011.03.09 0 0 38986

Csenge, mint írtad is, Roland magától is csalódott egy ilyen baleset után, szerintem NEM SZABAD erre még szidással rátenni, pont elég neki a saját kudarcélménye/szégyenérzete. Ne ti legyetek a néni álláspontján, hanem ő a tiéteken. Ha ti nem szidjátok le (én sem tenném), akkor neki nincs joga ezt felülbírálni. Mármint a néninek. Az pláne nem hiányzik, hogy Roland majd ne akarjon hozzá menni, hogy szorongjon reggelente:(

Előzmény: csengevagyok (38983)
Aire Creative Commons License 2011.03.09 0 0 38985

Szegény Roland :((((((((((((((((

Ma már az óvodában is úgy csinálnak, ha valaki bepisil-bekakil, mintha semmi sem történt volna. Legalábbis, ahol megértő óvónő van. :) Lehet, hogy beszélni kéne a nénitekkel, ha magának is kevesebb problémát akar, akkor békénhagyja, amíg lecseng ez a kis visszaesés.

Boldi hétfői bepisilése is érdekes. van ebben valami, hogy oka van ha baleset történik. vagy nincs :)

Gellérttel is elő-előfordul napközben, hogy nagyritkán bepisil, múltkor rajtakaptam, hogy bekakilt az alvós pelenkájába :-O (kakilás már nyár óta mindig klotyóba megy)

Bár ő alváshoz még mindig kap pelust, és totál elázik. Sztem ő az uzsonnástatyójában előkét, és alvós pelenkát fog vinni ősszel az oviba :)

Előzmény: csengevagyok (38983)
zsazsi30 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 38984

Én nem szidnám le semmiképpen! Azzal lehet, h csak rögzíted ezt az egész problémát.

Boldinál nappali alvásnál gyakoriak a balesetek, pedig tudja uralni, néha hetekig nem pisil be, aztán meg 1hétig mindig. (függetlenül attól, mennyit ivott, vagy sokáig aludt-e) Elég fura, meg az oviban sem örülnek neki, de ezvan.

Pl. most az az új "szokása", h az oviban minden hétfőn bepisil! Utána már nem, de a hétfői bepisilés az fix!

Mi is szoktunk vele beszélni, ne csináld többet, figyelj oda, kisbabás dolog, stb. Meg is igéri buzgón, h nem lesz többet. :-D

Kivárásra játszunk, egyszer csak elmúlik (remélem), biztos neki sem jó bepisilni, nem akarom még azzal is frusztrálni, h leszidom.

Ha nálatok eddig már rendben volt, szvsz rá kéne jönni, mi váltotta ezt ki belőle.

 

Játékok: Hát Boldi egy megszállott fegyverőrült, mindenért rajong, ami katonai, a pisztolyokat profin tárazza újra, gránátot dob, háborúzik, mindezt hanggal is előadja, kész csatatér (egymaga is) :-) Az autókért is odavan, és mostmár egész jól épít. Ja, és újkeletű dolog, gyurmázik! :-)

 

Előzmény: csengevagyok (38983)
csengevagyok Creative Commons License 2011.03.08 0 0 38983

A kovetkezo kerdessel fordulok hozzatok: R szilvesterkor ejjel is nappal is egy csapasra tiszta lett (hosszas es utolagosan foloslegesnek tuno eroltetes utan), januarban volt talan ket baleset nappal, februarban semmi. Most ketszer bepisilt hajnalban, nagyon bunbano volt es csalodott onmagaban ezert nem csinaltam belole botranyt csak megbeszeltem vele h szoljon es rogton kipattanok az agybol es segitek neki.

 

A bebiszitter akinel napkozben van jelzi h nala nem szokott szolni csak forog korbe mig a neni meg nem kerdi h kell-e menni a vecere. Ritkan szokott a neninel kakalni. Itthon mindig szol, megy onalloan a wc fele. Errefel tegnap a neninel a teraszon bekakalt es bepisilt es jelezte a neninek h most o eppen kakal. A neni jol leszidta es arra kert h a szulok is hevesen ellenezzek h legyunk egy velemenyen. R tegnap megigerte h tobbet nem fog a bugyiba kakalni. Es a napokban tobbszor szolt h nem akar a nenihez menni es sir amikor reggel viszem.

 

En meg mindig azt tartom h nem kell tul nagy port kavarni es eleg h arra fektetjuk a hangsulyt h megigerte h tobbet nem csinalja. Arra gondolok h vegulis egy-egy baleset idonkent belefer (emlekszem anno magamra) es arra is emlekszem h altalaban minel jobban szekalnak annal kevesebb kedvem van kozremukodni.

 

Ti mit szoltok hozza?

caixa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 38982

az az érdekes, hogy nálunk a nagyobbiknak nincs külön kedvenc játéktípusa, hanem csoportosítani szeret. nagyon érdekes, kiskorában sorba fektette a babákat, plüssöket stb., mindet lefektette, betakarta, szabályos távokra egymástól...és ez a kedvenc időtöltése megmaradt, most a hajcsatokat rendezi különféle formákba, sorozatokba

 

mi lesz belőle? családanya 11 gyerekkel, passziánsz játékos, matematikus vagy különc? :D

Előzmény: stunc (38981)
stunc Creative Commons License 2011.02.24 0 0 38981

Puha plüss motor, az milyen már? :))))

 

Caixa: illatos pónink (még?) nincs, szerencsére:D

Előzmény: jazmine35 (38980)
jazmine35 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 38980

Pónit Gréta kapott (nagyszülők), de hamar baleset érte (részemről), remélem, egy ideig még megússzuk. Valahogy mindhárom csak a puha plüssöket szereti, de (nagy szerencsére) mértékkel, Nándi a morotokat, Grtéa meg nagyjából mindent. Neki pl. az a fontos, h be lehessen takargatni :)

 

Nálunk a nagyot teljesen hidegen hagyták a dinók, a kicsik is megnézik, de nem preferált játék.

Előzmény: sulymos (38969)
caixa Creative Commons License 2011.02.22 0 0 38979

illatos póni van? :D

hozzánk érkezett egy ananász és egy eper illatú :D

 

nálunk annyira nem lett kedvenc, Dia Miki/Minnie egér mániás :)

Előzmény: stunc (38975)
sulymos Creative Commons License 2011.02.22 0 0 38978

Lett pónink, fehér, drapp hajjal. Nem mylittle de azért póni. Egyébként ma AM azt kérdezte hogy a Barbijai (2 használt a bölcsiből hozta) mikor lesznek ócskák, mert akkor majd kellene egy igaziszámítógép.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 38977

Nagyon boldog 3.-at Zójának, Nórának, és a többieknek, akik szülinapja környékén nem jártam erre :)

 

Ilyen tortám volt az esküvőmön tizensok éve, csak fekete hajú babával... A baba ma is megvan, van neki alsó fele is, benne állt szépen a tortában!

 

Pónikról: nálunk póni nincs, dinócsalád van, jó népes. Színben-formában azok se sokkal szebbek, de legalább sörényük nincs :D

Előzmény: helego (38961)
helego Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38976

Én mind ilyen színekben láttam... a normális gumipónijaink közt van narancssárga is, ami pont annyira természetes, mint a lila.... ennek a nyomkodósnak egyáltalán semmije nem hasonlít lóra, de ahogy egy kedves ismerősöm mondta, nem is kell neki, mert ez nem ló, nem is szimpla póni, hanem "májlitlöpóni"

Elvekről alkotott véleményem ismeritek: eddig elveim voltak, most már gyerekeim....

(élénken emlékszem, mennyire kerestem a 56-62 méretben a nem rózsaszín-lila ruhácskákat, most itt-ott elvétve van olyan, ami nem az... és képes vagyok azért venni még egy cipőt uabban a méretben(ami ugye 22:) ) mert az rózsaszín, és olyan még nincs. hótaposó rózsaszín.... és mindig az érdekel, vajon hol volt rejtve bennem az a gén, ami ezt a rózsaszínséget okozta Zójánál. Apja fenotípusa sem rózsaszín, és gondolom X kromoszómához kötött amúgy is...

 

Nórának én is boldog szülinapot!

 

Khmmm... az én 2 kicsim játéka ma kb arról szólt, hogy vitték a babát a wcbe hányni (ilyesmi vírusok zsizsegnek a bölcsiben is, oviban is) az összes kutyának csonkolták a fülét.... hát fel kell vhogy dolgozni a történéseket. De a nap poénja apa-lánya beszélgetés: Kakiljál! Már kakiltam. Mikor? Amikor a WC-n ültem. (még jó, hogy akkorra időzítette)

Előzmény: sulymos (38969)
stunc Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38975

Zójának és Nórának boldog születésnapot!!!!

Helego: ezt a pónis képet én nem utatom meg Lizának. Van vagy tieznsok pónink, de ha vendéggyerekek jönnek, mindig kiderül, hogy még ennyi is kevés:) Liza remekül játszik velük, vannak apák, anyák, gyerekek, tetsvérek, vőlegény, meg vígasszony póni, beteg, gyógyító, stb.

Előzmény: helego (38961)
Aire Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38974

Nem tudom, majd szólok :)

Anyám, ez a böfögős, cuppogós póni azért nagyon kemény....

Na, fiúknál kb. ez a dínóőrület. Valami olyan elemi erővel vonzódnak hozzájuk, ami számomra érthetetlen. Nem szőrösek, nem puhák, nem szépek, kedvesek, és mégis rajongás tárgyai. De miért nem egy cápa? vagy egy krokodil? Vagy egy 9 öves tatu, vagy mittomén....De már a 15 hónapos is pontosan kiválogatja a vödörnyi gumiállatkák közül a dínókat, és azokkal játszik :-O

Mérgező habtapi :-O Nemár', mindkét kölyök ezzel reszelgette az ínyeit hónapokig.

Előzmény: helego (38968)
Amanci Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38973

:)

Szóval nekem fogalmam sincs tényleg mi van ezekben a pónikban,a mesét sem ismerem,de valamit tudnak, az biztos. M is kapott úgy kb. fél éve egy lilát meg egy rózsaszínt (elég kényszeredetten mosolyogtam), aztán karácsonykor bővült a készlet, itt már nem akadtam annyira fönn (nekünk azért még "hagyományos" pónijaink vannak, lovacska forma, semmi extra:) ).A gyerek nagyon jókat szerepjátszik velük, úgyhogy én már nagy nehezen áttettem az egyefene kategóriába...(Mondjuk azóta láttam, hogy a bölcsiben is ott sorakoznak a polcon. M. imádata lehet, hogy onnan...)

Sulymos, lehet, hogy van fehér is....De zöld biztosan! :)

 

 

Előzmény: sulymos (38970)
csengevagyok Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38972

A bufi nagy szam lehet :)

Előzmény: helego (38968)
csengevagyok Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38971

A habtapirol jut eszembe hogy itt Karacsony kornyeken kitort a botrany hogy elvileg rakkelto vagy legalabb irritalo a bor szamara. R annyira megszokta h a szobajaban van, hogy meg nem mertem eldobni, de majd nemsokara veszek neki egy traktoros szonyeget meg agynemut meg dobozokat (giccs) es hatha akkor megvalik tole.

 

Egyebkent szolo hetveget tartok, az elejen azt hittem h lelkiismeretfurdalasom lesz, kozben dehogy. Haromszor voltam/megyek moziba, ketszer kiallitason, ebed-vacsora-kave haverokkal, shopping. Kiderult h szolo eletmodban sokkal tobb penzt lehet szorni mint kisgyerekesen :)

 

R alig meltatott egy percnyi beszelgetesre a Skype-on, de apa megkert h mikor hazajonnek feltetlenul legyek itthon mert ha nem elorelathatoan nagyon szomoru lesz:)

sulymos Creative Commons License 2011.02.20 0 0 38970

Kiművelődtem póni témában. Van pelenkás, motoros és sellőpóni. Maradok az elveknél.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!