Nem csak az órákat gyűjtögették.Mikor kezdtem az órázást összeismerkedtem egy öreg órás mesterrel.Ő sorolta: A szüleinek az óra éxer boltjukat kipakolták az elvtársak 44-ben ,vittek mindent
Célszerű először nagyobb órákkal kezdeni, aztán fokozatosan jőhet egy zsebóra, majd karóra.
Én anno 8-9 évesen egy VITYAZ vekkeróra szétszedésével kezdtem. Persze a főrugót nem engedtem le, teljes felhúzás állapotában volt.
Mikor levettem a felső csapágyfedelet a rugó elszabadult és a motorkerék, mint egy fűrészkorong hosszában belekapott a bel hüvelykujjamba a körömmel együtt úgy egycentis mélységben.
Pillanatok alatt megtanultam, hogy a rugót illik leereszteni szétszedés előtt :o)
Szóval lépésről lépésre kell ezt az egészet kezelni.
Mindig jó érzés, mikor egy-egy óra a kezünk alól kikerülve újra él, teszi a dolgát mérettől függetlenül.
Annyira megtetszett az ötlet, hogy azóta csak az asztali Slava órákat nézem! Lehet jobban is illenek a szememhez és a kezemhez! Ráadásul a felújításuknál a festést is jobban tudom kivitelezni, mint a krómozást, aranyozást...🙂