Ez egy prófécia így a bibliát nemsokára a cigihez hasonló figyelmeztető feliratokkal lesz kötelező ellátni. Például; A VALLÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTHATJA AZ ÖN ÉS A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐK TERMÉSZETES ÉRZELEMVILÁGÁT! Ja és a fogyasztási adóját és hasonlóvá teszik.
Tulajdonképpen annak, amiről most szó van, mi a fészkes fene köze van ahhoz a eszement baromsághoz sajátságos felvetéshez, hogy aki a Bibliában hisz, az egy káros szenvedély rabja? Nem lehetne, hogy Iván Gábor prófétát és vallásalapítót magára hagyjuk a topikjával, és ezt az egyébként érdekes beszélgetést átvigyük pl. a Hitbüfébe?
Nagy diplomaták a gyerekek... Sokszor sokkal felnőttebb módra viselkednek, mint mi magunk (lásd pl. a topikon folyó... eszmecserét? hmm... ez időnként túl jó szó erre).
Semmi gond. Ateista nevelést kaptak tőlem, tehát ki van zárva, hogy nekem akartak volna megfelelni, épp ezek az események kezdtek a hit irányába vinni.
Te egyébként az ő benső szelllemi történésüknek tulajdonítod ezt vagy azt hiszed, hogy valahonnan kívülről, a mennyből valóban odaérkezett Jézus?
Nehéz ezt szavakba önteni, fogalmakba süríteni, hogy egy ilyen másik dimenzióban történő látomást hogyan definiálunk. Pár nappal később én is elmentem velük arra a helyre, ahol a jelenést látták, ők látták, én nem. A kisebbik fiam bölcsen azt mondta, apa neked biztos nem volt szükséged rá.
Nekem nem jelent meg, így erről nem tudok nyilatkozni.
Ami hasonló élmény lehetett nálam, egyszer súlyos lázas betegségben, 41 celsius körüli lázban, miután magyar népmeséket olvastam akkor lázálmomban sámánok jelentek meg, akik harcoltak egymással, egy fekete és egy vörös bika képében két sámán és én ott néztem ezt a jelenetet.
Nem álmodtam, hanem lázálomban, ébren voltam.
Ez magyarázható azzal, hogy előtte milyen témájú könyvet olvastam.
Talán, mivel te nevelted a fiaid és ahogy olvastam a Hitbenhat-ban komolyan foglalkoztál szellemi dolgokkal, automatikusan mint gyerekek simán vizionálhattak ilyesmit. Főleg, mivel tudták, hogy téged ez érdekel és erre kifejezetten kíváncsi lehetsz, ilyet halljál, ilyenről beszéljenek neked.
Ez inspirálhatta őket, hogy a te elvárásaidnak megfeleljenek.
Bocsánat, a hitetlenségemért.
Nem azt mondom, nincs ilyen, inkább azt, hogy gyakorlatilag bárki képes lenne ilyenre, meditálással, tudatos álmodással, akármilyen spirituális gyakorlattal, találkozni ezekkel a benső szellemi víziókkal.
Te egyébként az ő benső szelllemi történésüknek tulajdonítod ezt vagy azt hiszed, hogy valahonnan kívülről, a mennyből valóban odaérkezett Jézus?
Aki azt állítja, hogy ő Jézust látta az, hmmm kételkedve fogadnám.
9 és féleves volt a kisebbik fiam, és 13 a nagyobbik, amikor megjelent nekik. Nem kételkedtem. Mindkettőt én neveltem, tudom, hogy úgy volt, ahogy elmondták.
Nekem nem jelent meg Jézus és nem küldött semmilyen lény prédikálni.
Aki azt állítja, hogy ő Jézust látta az, hmmm kételkedve fogadnám. Én a véleményem mondom el a világról. Ez ha nem tetszik, akkor nem tetszik. Van ilyen.
"Van Isten, meg nincs, ha 10 év múlva visszatérnék ugyanitt tartana a logika. Klaus úr hatalmas lexikális tudásával kábé a századik topikját nyitná a témában. Körülötte meg mindenki horkolna tovább."
Na ő sem a raciolális elmék táborát szaporítja Isten kérdéskörben:
A topikcím még hagyján, mert (ha olvastad korábbi hsz-em) szerintem is kialakulhat bibliahit, mint fétisizálás, (illetve, amennyiben kialakul) az leginkább deffektus lehet. Tehát ez még elmegy...
Amúgy van IGE-nek, "hit mint, betegség" és hasonló egyéb topikja is. Ehhez semmiféle bátorság nem kell. Miért kéne? Ma már szabad szólás van és tisztelet még annak sem jár, aki megérdemli, nemhogy hagyományoknak, vallásoknak, hiteknek, ahol azért sok a krédőjel ugyebár... Gáborunk amúgy jót akar, valóban nem ártana tisztázni e kényes kérdéseket, csak ésszel és nem erővel...
Az az állítása, hogy az összes hívő agyalágyult, legutóbbi hosszabb hsz.-emben szerintem kifejtettem, hogy miért butaság.
Tehát ha IG így gondolja, az sem nem bátorság, sem fifikás szemtelenség és bölcs provokativitás (ahogy ő gondolja) hanem valami egész más...
off (cenzúrázott változat, remélem ez már megfelel a t. moderációnak...)
Hé most akkor tőlem miket töröltél? Mi rosszat írtam? Nem kaptam emilt sem... Hát ezért koptatom itt a klaviatúrám, ezért osztom itt az észt? Csúnyabácsi! :)