Hát az igaz,hogy a nyúl könnyen hőgutát kap,ezért én locsolom nagy melegbe az épület tetejét. A fürj az bizt.jobban bírja a meleget.Mikor ezt a hozzászólást olvastam,már elküldtem a mailt,de ha van kérdésed írj és válaszolok,de vannak mások is,akik értenek a fürjhöz nálam sokkal jobban is.Úgy hogy írj,és biztosan kapsz választ. Szia!
Nem lehetne, hogy ne mélben? Éljen már légyszi ez a topik! :) Szerintem sokan vagyunk, akik még hezitálunk a fürjön, a fürjtartáson. Sok-sok cikk írja, hogy milyen jó, kis helyen elfér, és könnyű tartani, és rengeteget tojik, közben meg azon morfondírozik az ember lánya, hogy ennyi pozitívum nem lehet igaz egyszerre. Én pl a nyuszik helyére idén szívesen költöztettem volna fürjet, de mivel tavaly a nagy forróságot nem nagyon bírták a nyulak - 4 növendék pusztult el és egy hasas anyanyuszi, - nem tudtam megkérdezni senkitől, hogy mennyire bírják a meleget a fürjek. Pl a tavalyi közel negyvenfokos kánikulát.
Szia! ' madárra min.10x9 cm-es hely kell.6 hetesen tojnak.Csirke indító jó nekik,persze jó minőségű,mikor tojnak érdemes tojótápot adni nekik.Kelni 17 napra kelnek.Mélyalmon,ketrecesen egyaránt tarthatók,de az a jó ketrec amiből kigurul a tojás.Almos tartásnál fészekre szoktathatók. Az ivart a mellkasról lehet megtudni,persze ha nem fehér.A tojóé foltos,kakasé sima.Ivarérett korban a kloáka nyomásánál jön a sperma.Ja,és kukorékol a kakas. Írj a címemre,ha van még kérdésed.Az előző hozzászólásomba le van írva. Szia
Én már tartottam törpefürjeket, és nagyon jó volt. Most is szeretnék. Általában egy kakas mellé két-három tojó az ideális, de ha csak párban vannak, az is klassz! Mi a gondod velük? Szívesen segítek, ha még aktuális a téma!
Hát én a gazdasági fürjekről elég keveset tudok:D Mármint hogy azokat hogy tartják. Képeken láttam hogy viszonylag kicsi helyeken tartják őket, de valahogy mégis nyugodtabbnak tűnnek mint az enyém T_T
Nincs téma? És ha a gazdasági fürjről beszélnénk?Szerintem itthon is vannak egy páran,akik ilyen okból tartják.Tartás,takarmányozás,keltetés,stb.Engem-és gondolom másokat is-érdekel a téma.Pár dolgot tudok róluk,de ez kevés nekem!Mások tapasztalatai érdekelnek,mert a furj.lap-on nincs magyar nyelvű írás.
Ezzel csak az a baj, hogy nem kertben tartjuk, amilyen bamba a hidegben ki is nyuvadna. ... de komolyan kezd egy antiszoc kis izévé válni, vettem neki új kalitkát, erre kipréselte magát a ketrec között és elbúlt a kályha mögött ...gyaah..nehéz eset
Tartása nehéz, mivel keltetés után gyakran körkörös védelemre rendezkedik be. Kikerülve az ólból, előszeretettel kapirgál együtt más baromfiakkal, ilyenkor nem ritkán báránybőrbe bújt ezüstoroszlánokat avat.
^.^" Sokszor tartottam már zebrapinytet...de ez a fürj már túltesz mindenen:D Ha tudom hogy ennyire nehéz bánni vele, akkor nem biztos hogy megveszem ( állatkereskedésben) de mindenesetre mostmár szeretném h jobban érezné magát, úgyhogy ezért a fura topic.