A rendőröket egyenruhájuk (jelvénnyel), illetve szolgálati igazolványuk és azonosító számmal ellátott jelvényük igazolja. Amennyiben kétsége merülne fel az intézkedő személyazonosságával kapcsolatban, hívja a 107-es segélyvonalat!
Tudnia kell, hogy a rendőr nem intézkedik zaklató jelleggel, visszaélésszerűen. Ha bármely okból kétségek merülnének fel önben az intézkedés jogszerűségét illetően, joga van megkérdezni, felírni a rendőr nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét és jelvényszámát. Joga van panaszt tenni a rendőri intézkedés ellen, ha azt sérelmesnek találta.
Az álrendőröket leggyakrabban a készpénz megszerzése motiválja. Fenyegetik, visszatartják az autóst mindaddig, amíg a kért összeget át nem adták. Ha ilyen helyzetbe kerül, ragaszkodjon a jogaihoz!
Nem számoltam, de eddig köbö olyan tíz alkalommal csíptek rajta engem a rendőrök életem folyamán kisebb-nagyobb szabálysértéseken. Soha nem nyaliztam, de mindig normálisan viselkedtem. Egy kivétellel az összeset megúsztam.
A képviselő úr (az ügy kezdetekor még névtelen senki) szájából hallottam, hogy passzív ellenállást tanúsított az intézkedéssel szemben.
Rtv. 47. § A rendőr - intézkedése során - az ellenszegülés megtörésére testi erővel cselekvésre vagy a cselekvés abbahagyására kényszerítést (testi kényszert) alkalmazhat.
Újból csak az előbbire tudok hivatkozni. A rendőr se hülye, két másodperc alatt tudja, kivel van dóga, csak hát kissé túlzásba estek az intézkedéskor. Van úgy, hogy az első pofon után a rúgás már automatikusan jön, csak úgy megszokásból, az íze végett.
A Fidesz frakciója egyelőre nem kommentálja Lengyel Zoltán igazoltatási ügyét, Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta: megvárják az eljárás végét az álláspontjuk kialakításával.
A delikvens hepciáskodik és a rendőrben ezért nincsen meg a "szándék"...
Rtv. 29. § (1) A rendőr a feladata ellátása során igazoltathatja azt, akinek a személyazonosságát meg kell állapítania. Az igazoltatott köteles a személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolni. A személyazonosság igazolására elsősorban a személyi igazolvány szolgál, elfogadható továbbá minden olyan okmány, amelyből az igazoltatott kiléte hitelt érdemlően megállapítható. A rendőr az általa ismert vagy más jelen lévő ismert kilétű személy közlését is elfogadhatja igazolásként.
(2) Az igazoltatás megtagadása esetén az igazoltatott e célból feltartóztatható, az igazoltatás sikertelensége esetén előállítható, és a személyazonosság megállapítása céljából az igazoltatottól ujjnyomat vehető, fényképfelvétel készíthető, továbbá a külső testi jegyek észlelés és mérés alapján rögzíthetők.
Ne essünk túlzásokba, igazolni azért sokféleképp tudja magát az ember, és a rendőr is sokféleképp tudja ezt ellenőrizni, már ha egyáltalán megvan erre a szándék. Mondtam már, hogy szerintem fölösleges hepciáskodás volt Lengyel részéről az azonosító firtatása.
Amit én eddig tudok, az az, hogy a faszi hazudik...és ez a nyilatkozataiból kiderül...már többször rajtakaptam, ráadásul teljesen egyértelmű hazugságon, amit kimagyarázni sem lehet....
amennyiben elmeorvosi-szexológus-pszichológus szakvéleménnyel igazolja, hogy mindenhova vágyai tárgyát, a férfi nemi szervet vizionálja. akkor igen :-)
Hát, ez Orbán idejében biztos így volt. csak azért van ami sántít a mondanivalódban...pölö az a mobiltelefon dolog... Ezen még reszelj kicsit, aztán állj neki finom papírral is.....
Szvsz egyértelmű, mi történt. Lengyel hepciáskodott, valószínűleg fölöslegesen, de ugyanakkor jogszerűen, mire a rendőrök kissé megdádázták, tán nem annyira fölöslegesen, viszont jogszerűtlenül:)