Keresés

Részletes keresés

wild rat Creative Commons License 2015.07.04 0 0 727

Lki1 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 726

Az utas szemszögéből:

Ez pedig kívülről:

náczi Creative Commons License 2015.06.11 0 0 725

Sziasztok,rég voltam fent az oldalon.

A fogat vezetését meg fogod szokni,kell rá aludni egyet,aztán gyakorlás,idő az agynak,hogy rögzíteni tudja az érzéseket.

Szerintem a vezetési rutin magától is ki fog alakulni,de agyban mindig ott kell lenni-mert tudod máshogy fordul jobbra-és balra.Ennél talán fontosabb a fékezés-megállás.Nekem utassal nagyon furcsa volt,hogy utassal komolyabb fékezésnél oldalra akar kitörni-elhúz.Ha előtted egy ABS-es gk.fékez egy komolyat,észnél kell lenni.Aztán meg kell szokni-érezni a fogat szélességét.

Régen az oldalkocsis Postások mondták,"ha tudsz oldalkocsist vezetni,akkor a helikopter is menni fog".

Legyél türelmes magadhoz,mert el kell felejtened nagyon sok reflexet,ami a szóló vezetésénél alap volt.

Széles utat:Náczi

ujb93 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 724

Köszönöm az infót sokat segítettél!Köszönöm szépen.

Előzmény: wild rat (723)
wild rat Creative Commons License 2015.06.09 0 0 723

Szia ha a Litván papirjai rendezettek szerintem forgalomba lehet helyezni  http://regisztraciosado.hu/az-auto-es-motorimport-mukodese-mikepp-hozhatunk-be-jarmuveket-magyarorszagra.html ki is számolhatod a reg adót a köv linken de szerintem ha veterán korú és eredeti álopotú  akkor az ot vizsga a leg egyszrübb

http://kalkulatorlap.hu/regisztracios_ado_kalkulator_motor.html

Előzmény: ujb93 (722)
ujb93 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 722

Szia Wild rat! Látom eléggé jártas vagy a bürokrácia útvesztőiben,megírom gondom hátha tudsz valami irányt adni.Szeretnék venni egy oldalkocsis Urált de az eladó szerint csak Litván papírja van a gépnek.Az lenne a kérdés szabad e egyáltalán ilyen gépet megvenni és ha igen hol kell kezdeni az egész stációt a hatóságokkal.Válaszodat előre is köszönöm.Üdvözlettel.

Előzmény: wild rat (721)
wild rat Creative Commons License 2015.06.05 0 0 721

dehogy vagyok király ,1992 ben Ukrajnában egy Urál k 750 akartam meg venni és próba kör végén a beton kerítés vetett véget  a motor totál kár lett a tulaj át repült az oldalkocsin és az árokba landolt volt nagy riadalom mire föl eszmélt a nejével oroszul veszekedett és csoda de nekem egy rosz szót sem szólt le köpte a motort majd be hívott a lakásukba ahol meg volt terítve az asztal majd 2 deci vodkát a kezembe nyomot és monda igyam meg .... szóval akkor meg fogattam nekem is lesz oldalkocsis mocim ...de majd csak akkor ha  föl növök hozzá így kezdődött az oldalkocsik iráni rajongásom 23 után most sikerült BMW K 1100 mellé egy oldalkocsit nagyon nem volt egyszerű de meg lett van egy mondás a "nagykapu mellet ott a kis kapu ,és a kis kapu mellet mindig van rés ahol be lehet bujni " ha majd egyszer össze futunk személyesen is el mondom mi mindenen mentem keresztül mire meg lett a műszaki addig is baleset mentes közlekedést !

Előzmény: Lki1 (720)
Lki1 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 720

Ekkora király lennél?!  :)

Milyen gépet állítottál össze?

Nekem az is gond, hogy Superelastikot akartam mellé kötni, és a berúgókar útja pont beleseik van a lengővilla tengelyvégén lévő csatlakozásba.

Azt is engedélyeztetni kész öngyilkosság lett volna!

Előzmény: wild rat (719)
wild rat Creative Commons License 2015.06.04 0 0 719

nekem is volt részem tapasztalni a negatív hozzá állást az NKH nál de akár hányszor el hajtottak a szó szoros értelembe én anyiszor vissza mentem , hétszer dobtak vissza 9 év alatt az utóbbi más fél év meg hozta a sikert meg lett a vizsga a héten kaptam meg a törzs könyvet

Előzmény: Lki1 (718)
Lki1 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 718
Magyar jogrendszer első sorban.
Aztán anyagi okok.
Előzmény: wild rat (717)
wild rat Creative Commons License 2015.06.04 0 0 717

üdv mi volt az oka hogy nem lett oldalkocsis ?

Előzmény: Lki1 (716)
Lki1 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 716

Ha megjön az ihlet, akkor a jobbos kanyarok javát emelt oldalkocsival fogod bevenni.

Forgalommentes széles helyen próbáld felvenni. Egyszerűen rántasz rajta valamekkorát.

Persze fő a fokozatosság, nehogy magadra borítsd! Ha úgy érzed, hogy nagyon billen feléd, balra fordítod a kormányt, és azonnal leteszi a kocsit!

Az a Velorex könnyebb, mint a Superelastik,amin tanultam. nem mondom, hogy jobb, vagy rosszabb. Más.

Majd megtapasztalod a kormányszitálást, és az érzést, amikor kúszik az egész fogat oldalra, vagy az első teló a talajvízig süllyed egy hegyi hajtűkanyarban.  :)

Én egy SR500-ast vettem oldalkocsizni, de megmaradt szólónak.

Pedig az lenne az igazi!

Nos, majd megírod, hogy mire jutottál!

Előzmény: Törölt nick (715)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 715

Értem, köszönöm. De hogyan kell felemelni az oldalkocsit? 1-2 utcányit mentem vele még papírozás előtt mikor kész lett. Mikor legelőször felültem rá és elindultam iszonyatosan be voltam parázva és nem tudtam mit kezdjek az egésszel. Be voltam tojva, mert előtte sokat hallottam azt, hogy könnyen fel lehet vele borulni, ezért a kormányt sem nagyon mertem elmozdítani a kanyarodástól meg rettegtem. Éppen ezért majdnem nekimentem a kerítésnek meg az árok felé vettem az irányt. Még 1-esből sem mertem feljebb kapcsolni. Nagyon nem tetszett az egész. Aztán gondoltam, csak nem borul olyan könnyen és bátrabban mentem a második kört. Nem borultam fel, és 1-2 kör után már úgy éreztem, hogy igenis tetszik nekem ez, csak baromira más mint a szóló motor. Ma miután feltettem a rendszámokat azonnal mentem néhány karikát és nem éreztem olyant, hogy emelkedik a kocsi. 

Előzmény: Lki1 (714)
Lki1 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 714

Szia!

Ezt bemásolom neked is:

Forgalomban nagyon óvatosan közlekedj amíg meg nem ismered az oldalkocsizást.

Gyorsításnál, fékezésnél, kanyarodásnál teljesen másként viselkedik, mint egy szóló motor.

Amíg nem tanulsz meg felemelt oldalkocsiva magabiztosan közlekedni, addig az utasnak az oldalkocsiban a helye!!!

Nagyon könnyen felemelkedik az oldalkas, és nem biztos, hogy tudod kezelni. Sőt, érdemes legalább egy zsák cementet berakni tanuló időkre!

Emelt oldalkocsival én úgytanultam meg, hogy egy kicsit ment, és a csajoknak akartam fakítani...

Persze egyenesen nem tudtam vele menni, és az oldalkocsi kereke az árok fölé került!

Na akkor hasaltam bele rendesen, és találtam meg az egyensúlyi pontot, ahol megjámborodott a készség.

Később volt, hogy a hatóság szólt rám, hogy azért háromkerekű, hogy azon(is) guruljon.

"Bocsánat, úgy felejtettem kereszteződés után" Válaszoltam. :D

Majd megtapasztalod, hogy mindig rumli van a csónakban, mert piszok kényelemes benne cuccolni.

Annak is nagy élmény, aki melletted ül. Szinte a talpa alatt érzi az aszfaltot, és olyan érzés, mintha egy konzervdobozban ülne.

Amikor megszokod, és visszaülsz egy szóló gépre el nem felejted lerakni a lábad, de később fogod, mint most.  :)

A haver úgy járt, hogy lekapta a ladikot a Trophi mellől, és később elment bevásárolni. Milló teszkós szatyor a kezében, és a parkolóban döbbent rá, hogy nincs mibe rakni a cuccot.

Mire rákötözgetett mindent, úgy nézett ki a motor, mint a karácsonyfa! Kb 15-el kullogott haza...

Nos, sok örömöt kívánok hozzá!

Előzmény: Törölt nick (713)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 713

Ma megvoltak az első közúti próbakörök. Szinte orgazmus közeli állapotban voltam! :-) De tényleg, nagyon állat az oldalkocsizás. Azt vettem észre mintha jobban melegedne így a motor. Persze még azért annyira nem húztam neki, csak inkább óvatosan, talán sokat mentem kisebb fokozatban. Volt pár bénázásom, mikor a leállító gombbal akartam irányt jelezni aztán lestem miért áll le. (van olyan motorom amin jobb oldalt van az irányjelző kapcsoló, ezért belém rögzült) Nagyon meg kell szokni ezt az egészet de ha az ember ráérez, szerintem igen jó oldalkocsizni. Holnap megyek akkor a biztosítóba. Köszönöm!

Előzmény: wild rat (712)
wild rat Creative Commons License 2015.06.02 0 0 712

üdv ha két ujj rendszámot kaptál te is/ mert én is ujjat kaptam / akkor be kell menned a forgalmival a biztosítóhoz és adat módositást kel kérned  le másolják az ujj forgalmit,és kész is ,én ma megyek a postára a törzs könyvért, jó motorozást!

Előzmény: Törölt nick (711)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.01 0 0 711

Szia. Ma megkaptam én is az új forgalmit és a két rendszámot, a törzskönyvet majd postázzák. A biztosítónál hogy működik a dolog? Arról nem mondott senki semmit! Az okmányirodában megkérdezte az ügyintéző hogy ez az adásvételi minek? ( mármint az oldalkocsié) Nem értette hogy minek az, de azért elrakott belőle egy példányt. Nagyon képben vannak. -:)

Előzmény: wild rat (700)
Fejes Attila Creative Commons License 2015.05.31 0 0 710
marcyt5 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 709

Köszönöm ismét!

Gyári a cucc, az oldalkocsi restaurált, a motor még nem marad majd a telre. A kislányommal szeretnék motorozni mert meg van veszve érte. Nem megyek transzkontinentális túrákra. Ha nem vagy messze összefuthatunk. Nyúlon lakom. Az imail címedet nem látom küldök pár képet ha megadod.

Marcy

Előzmény: Törölt nick (708)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.23 0 0 708

A győri NKH-nál vizsgáztattam én is!! :-) Nagyon korrektek! Mint lejjebb írtam, nem néztek meg a motoron szó szerint semmit! Lefotózták az azonosítókat és kész. Adásvételit tudsz írni bárkivel, plusz két tanú. Semmi jelentősége szerintem, csak néztek és kérdezték mikor oda adtam azt is nekik, hogy ez is kell hozzá!? Lefénymásolták azért. Szóval aggodalomra semmi ok. Ha esztétikailag rendben van minden és gyáriak a felfogatások, pontosabban semmi kókány, akkor semmi probléma nem lesz. Kicsit paráztam én is, bár abban biztos voltam, hogy a fogatomon semmibe nem tudnak belekötni. Atomjaira lett szedve minden és teljes felújításon esett át az egész. Viszont van egy "nagy szakértő motoros" ismerősöm aki csak negatívumot állított, hogy nem lesz egyszerű levizsgáztatni úgy hogy jobb ha felkötöm a gatyámat stb... Mert hogy ő már nem egyszer megjárta.  Ezért volt a félelmem.  Bár belegondolva el is hiszem hogy ő megjárta nem egyszer ugyanis az ő motorjai valóban a kókány kategóriába esnek.  A legtöbbjének a papírjaikkal is gondjai voltak már eleve. Így persze adódhatnak is komoly akadályok. Sok sikert!

Előzmény: marcyt5 (707)
marcyt5 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 707

Hááát ilyenem nincsen (még) de van egy t5 gépem ami az édesapámé ( papír szerint ) annak a szürke forgalmijában valamikor oldalkocsis fogatként szerepel ( majd át lett szólóra vizsgáztatva, az apu úgy használta évekig ) Hát majd az lesz az igazolás hogy  az oldalkocsi most másik gép mellé kerül.

Köszönöm a választ.

Előzmény: wild rat (706)
wild rat Creative Commons License 2015.05.23 0 0 706

üdv egy adásvételi szerződés vagy egy számla azért jó ha van az oldalkocsiról

Előzmény: marcyt5 (705)
marcyt5 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 705

Szia!

Köszönöm a segítséget. Győrbe vizsgáztatnám de azért nem szeretnék szőrösszívüeket ha valahol  tudsz korrekteket oda is elviszem. Nem tudom papírok mik kellenek másik biztosítás az oldalkocsiról nincsen semmi papírom. Elméletileg annak nincs külön forgalmija.

Előzmény: Törölt nick (704)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 704

Szia.

Csak NKH-nál vizsgáztathatod ha a motor eredetileg szóló volt. Amennyiben minden klappol, márpedig a duna oldalkocsikat Pannóniák mellé kapcsolták, gond nélkül egybe vizsgáztathatod. Éppen ma vagyok túl egy ilyen vizsgán csak éppen Jawam van. Szólóban használtam a motort aztán úgy gondoltam , hogy szeretnék mellé oldalkocsit. A menete annyi, hogy kérsz időpontot a vizsgabázison aztán mehetsz!

Előzmény: marcyt5 (703)
marcyt5 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 703

Szép estét mindenkinek!

Most állítottam össze egy fogatot P-10 és Duna komponensekből. A motornak van 2016 ig műszakija, de tudom hogy ujra kell műszakiztatni a fogatot. Az a kérdésem hogy ezt csak NKH nál lehet vagy akárhol?

Mi a menete?

Előre is köszönöm a választ.

További szép estét Ernő

Előzmény: wild rat (702)
wild rat Creative Commons License 2015.05.22 0 0 702

én két ujj rendszámot kaptam valamint kapok majd egy másik törzs könyvet amit ki postáznak viszont ha ügy kéred le is gyártják a meg lévő rendszámot arra viszont várni kell kb 2-3 hetet

Előzmény: Törölt nick (701)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 701

Győr-Moson-Sopron megye. Okmány irodai ügyintézés után mennyi idő múlva érkezik meg a rendszám? A vizsga állomáson azt mondta az egyik vizsgáztató hogy kell új törzskönyv is. Bár szerintem nem volt képben teljesen mert azt sem tudta megmondani hogy még egy azonos rendszámot kapok a meglévő mellé vagy két teljesen újat kell kifizetni. Te tudsz erről valami pontosat?

Előzmény: wild rat (700)
wild rat Creative Commons License 2015.05.22 0 0 700

üdv az jó ha sikerült a vizsga ,én tegnap kaptam meg a rendszámokat és az új  forgalmit majd postázzák a törzskönyvet már csak a biztositó felé kell rendeznem az adat módositásokat ,majd ha komplett el készül rakok fel képeket a fogatról :-) te merre lakol? "egy oldalkocsit vezetni nagy élmény ..de benne ülni egy ki hívás " :-)

Előzmény: Törölt nick (699)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 699

Nem néztek meg a motoron szó szerint semmit!!!!  Csak nézték és dicsérték hogy milyen szép! Az okmányirodába előbb kértem időpontot. Már csak az van hátra és jöhet az oldalkocsizás. Kíváncsi leszek mennyire lesz élvezetes így közlekedni.

Előzmény: wild rat (695)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.22 0 0 698

Ez nagyon komoly! :))

Előzmény: wild rat (696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!